Podcasts

Podcasts van OpinieZ.com. Diverse auteurs van de site komen aan het woord over wat hen dezer dagen opvalt, ergert of verbaast.

014 – 25 maart 2021 – De kosten en baten van immigratie

Econoom en OpinieZ-columnist Wouter Roorda en auteur Sam van Rooy (fractieleider Vlaams Belang in de gemeenteraad van Antwerpen en Vlaams parlementslid) praten met YorienvdH over de kosten en baten van immigratie voor de Nederlandse of Belgische schatkist. Dit naar aanleiding van het recente onderzoeksrapport Grenzeloze Verzorgingsstaat van prof. Jan van de Beek.

 

013 – 18 maart 2021 – Over de Tweede Kamerverkiezingen

Een gesprek over de Tweede Kamerverkiezingen. De uitslag, de rol van de media, de verwachtingen. Met Rutger van den Noort, Freek van Beetz en Asher, OpinieZ-auteurs. Gespreksleiding: YorienvdH.

 

012 – 9 maart 2021 – De klimaat- en energiehype doorgeprikt

Verkeert onze planeet eigenlijk wel in een acute klimaatcrisis? Een gesprek met de Belgische wetenschapper dr. Ferdinand Meeus (Twitter: @fmeeus1) en zijn landgenoot, publicist Jan Jacobs (Twitter: @ockhams) over de echte feiten rond zeespiegelstijging, natuurrampen, bosbranden, energie en CO2. Gespreksleiding: YorienvdH.

 

011 – 2 maart 2021 – Mark Rutte, teflonpremier en meester van het spel

Wie is toch die man die al tien jaar onze premier is? Politicus of gamer? Hij speelt in elk geval het spel als een grootmeester. Een gesprek over Mark Rutte, met SaltMines-columnist Maaike van Charante (@Repelsteeltje21) en OpinieZ-hoofdredacteur Asher, onder leiding van Yorien vdH.

 

010 – 22 februari 2021 – Valt er nog wat te kiezen in Nederland?

Valt er eigenlijk nog wat te kiezen in Nederland? En wat doet Biden met Amerika? Een maandagmiddaggesprek tussen OpinieZ-columnisten Alma van Hees en Freek van Beetz onder leiding van Yorien vdH.

009 – 15 februari 2021 – Rechts zijn in Nederland, mag dat wel?

YorienvdH spreekt met OpinieZ-columnisten Henk Strating en George van Bergen over de (on-) mogelijkheden van rechts zijn in het linkse klimaat van Nederland.

 

008 – 9 februari 2021 – Angstzaaierij in de coronacrisis

Yorienvdh spreekt met OpinieZ-columnisten Patricia de Boer en Ines van Bokhoven over de bewuste angstzaaierij door de overheid in de coronacrisis.

 

007 – 2 februari 2021 – Hoe komen we terug naar normaal?

YorienvdH spreekt met OpinieZ-columnist Jan Gajentaan en Hans van Tellingen over ongewenste lockdowns en een spoedige terugkeer naar normaal.

 

006 – 26 januari 2021 – Critical Race Theory en identiteitspolitiek

YorienvdH spreekt met OpinieZ-columnisten Sonja Dahlmans en Wouter Roorda over de gevaren van de Critical Race Theory en identiteitspolitiek.

 

005 – 19 januari 2021 – Gaat Duitsland een andere koers varen na Merkel?

YorienvdH spreekt met Johannes Vervloed en George van Bergen over Duitsland, de verkiezing van de nieuwe voorzitter van het CDU, de opvolging van Angela Merkel en wat dat betekent voor het land, voor de EU en voor Nederland.

 

004 – 12 januari 2021 – De Heksenjacht van Big Tech op rechtse meningen

OpinieZ-hoofdredacteur Asher in gesprek met YorienvdH over de verwijdering van president Trump van Twitter, de heksenjacht van Big Tech op rechtse meningen en het gevaar voor de vrijheid van meningsuiting.

 

003 – 5 januari 2021 – Het vastgelopen Nederlandse partijensysteem

OpinieZ-columnisten Henk Strating en Ines van Bokhoven spreken met YorienvdH over het Nederlandse partijensysteem en de fractiediscipline, die een echte democratie ernstig in de weg staan. De talloze nieuwe partijen roepen niet voor niets allemaal om meer democratie en inspraak. Wat moet er gebeuren?

 

002 – 29 december 2020 – Wat moet Nederland met de EU aan?

Yorienvdh praat met George van Bergen en Rutger van der Noort over de EU, geen ruimte voor hervor​mingen in Brussel en de rol van premier Rutte.

 

001 – 22 december 2020 – Vaccinatiegetreuzel

Yorienvdh praat met hoofdredacteur Asher en columnist Freek van Beetz over de laksheid van de Nederlandse overheid rondom vaccinaties.