Podcasts

OpinieZ, Podcast

Podcasts van OpinieZ.com. Diverse auteurs van de site komen aan het woord over wat hen dezer dagen opvalt, ergert of verbaast. U kunt zich ook via uw podcast-app abonneren op de OpinieZ-podcasts en podcasts downloaden.

 

044 – Is onze overheid nog wel betrouwbaar?

Vandaag gaan we in gesprek met Maaike van Charante en Annelies Strikkers, want hoewel het oorlog is in Oekraïne, gebeuren er in ons land ook heel wat zaken die de aandacht verdienen. Zoals de WOB-documenten, de Wet Verplaatsing Bevolking en andere zaken die steeds harder lijken aan te tonen dat onze overheid niet betrouwbaar meer is. Gespreksleiding: Ines van Bokhoven.

 

043 – Een Europees leger: goed idee of toch maar niet?

Ines van Bokhoven spreekt met OpinieZ-auteurs Jan Gajentaan en Johannes Vervloed over de voors en tegens van een Europees leger. Heeft de oprichting van zo’n leger zin? Kan het ons beschermen? Krijgt het een rol naast de NAVO? Een discussie tussen verschillende standpunten.

 

042 – Oorlog in Oekraïne?

Ines van Bokhoven spreekt met OpinieZ-auteurs Freek van Beetz en Simon Soesan over de steeds verder oplopende dreiging in Oekraïne. Gaat Poetin aanvallen? Is dit het begin van een oorlog?

 

041 – De Coronacrisis: is het einde in zicht?

Ines van Bokhoven spreekt met publicist, marktonderzoeker en OpinieZ-auteur Hans van Tellingen (@HansvanTelling) over de houdbaarheid van het coronabeleid. Een balans en een positief toekomstperspectief: het einde is in zicht.

 

040 – Hoe machtig is het World Economic Forum (WEF)?

Hoe machtig is het World Economic Forum? Is het alleen maar een praatclubje, of strekt het verder? En hoe diep zitten deze mensen in onze overheid? We praten vandaag met Opiniez-auteurs Wouter Roorda (@WouterRoorda) en Rutger van den Noort (@RutgervdNoort) over deze merkwaardige, maar zeer invloedrijke organisatie. De gespreksleiding is in handen van Ines van Bokhoven.

 

039 – 10 januari 2022: Het kabinet Rutte 4 is aangetreden. En nu?

OpinieZ-auteurs Freek van Beetz en Jan Gajentaan geven hun ongezouten mening over het nieuwe kabinet-Rutte 4. Gespreksleiding Ines van Bokhoven.

 

038 – 19 december 2021: Regeren op de pof met Coalitieakkoord 2021-2025

OpinieZ-auteurs Johannes Johannes Vervloed en Freek van Beetz bespreken het Coalitieakkoord 2021-2025: smijten met geld en verwoesten van het Nederlands verdienmodel. Gesprekleiding Yorien vdH.

 

 

 

037 – 10 december 2021: Van kabinet Rutte 4 hoeven we niets te verwachten

Doorgaan op de ingeslagen weg naar de afgrond. Dat is de koers die OpinieZ-auteurs Freek van Beetz en Maaike van Charante verwachten van het komende kabinet Rutte 4. Gespreksleiding Yorien vdH.

 

 

 

036 – 2 december 2021: Nederland is een verstikkende bureaucratie

De Nederlandse overheid is vastgelopen in een woud van regels en adviesorganen, gebruikt geen gezond verstand en heeft een groot gebrek aan daadkracht. OpinieZ-auteurs Freek van Beetz en Rutger van den Noort zijn er somber over. Gespreksleiding Yorien vdH.

 

 

 

035 – 26 november 2021: Wat is er mis met de mainstream media?

In deze 35e OpinieZ-podcast gaat het over het gedrag en de vooringenomenheid van de mainstream media. Trends in de media, de hedendaagse journalistiek, het vakmanschap, de ethiek, de eenzijdigheid van berichtgeving, de vaste narratieven, de rol van financiering: alles komt voorbij in dit gesprek met OpinieZ-auteurs Ines van Bokhoven en Maaike van Charante. Gespreksleiding: YorienvdH.

 

 

 

034 – 18 november 2021: Politiek Café over asielzoekers en immigratiebeleid

Onderzoeker dr. Jan van de Beek (@demo_demo_nl) over de kosten, de baten en hypocrisie van het Europese en Nederlandse migratie- en asielbeleid. Hij wordt geflankeerd door OpinieZ-auteurs George van Bergen en Wouter Roorda. Dit is een vervolg van OpinieZ Podcast 014 “De grenzeloze verzorgingsstaat en de kosten-baten van immigratie“.

 

 

 

033 – 10 november 2021: Politiek Café over Nexit, Ja of Nee?

Een uitgebreid gesprek tussen drie OpinieZ-auteurs over de voors en de tegens van een eventueel vertrek van Nederland uit de Europese Unie: #Nexit, ja of nee. Aan het woord komen Eurocritici Jan Gajentaan (@JanGajentaan), Rutger van den Noort (@RutgervdNoort)en Freek van Beetz (@Fvbeetz). Gespreksleiding: Yorien vdH.

 

 

 

032 – 4 november 2021: Woke kijkt de verkeerde kant op

Alicia Suárez (@prachtnegerin) en Pamela Pinas (@drsphenomenal), twee nuchtere en kritische vrouwen van kleur spreken zich uit over racisme, het slavernijverleden, seksisme, diversiteit, politieke correctheid en hun eigen ervaringen daarbij. Gespreksleiding Yorien VdH.

 

 

 

031 – 27 oktober 2021: Politiek Café over de klimaattop in Glasgow

Politiek Café over de komende klimaattop in Glasgow. Hoe urgent is het klimaatprobleem, wat gaat er in Glasgow gebeuren en hoe berichten de media erover? Met dr. Ferdinand Meeus (@fmeeus1), wetenschapper en IPCC-adviseur, klimaatpublicist Jan Jacobs (@ockhams) en OpinieZ-commentator Freek van Beetz (@fvbeetz). Gespreksleiding YorienvdH.

 

 

 

030 – 21 oktober 2021: Nederland lost de problemen niet op

Politiek café met OpinieZ-auteurs Freek van Beetz en Hans van Tellingen. Over buitenlandse kritiek op Nederland: land van drugsmaffia, gedoogbeleid, georganiseerde misdaad, te weinig democratie, afnemende soevereiniteit en de groeiende woningnood. En de politiek lost de problemen niet op. Gespreksleiding Yorien vdH.

 

 

 

029 – 13 oktober 2021: Polen, de EU en de Nederlandse Grondwet

OpinieZ auteurs Freek van Beetz, George van Bergen en Johannes Vervloed bespreken het uitdagende standpunt van Polen dat EU-wetgeving niet strijdig mag zijn met de Pools grondwet, de opstelling van het Europese Hof, de te grote broek die Nederland aantrekt en de waanzin in onze eigen Grondwet. Gespreksleiding: YorienvdH.

 

 

 

028 – 5 oktober 2021: Het stikstofdossier piept en kraakt

Gepromoveerd chemicus Jaap Hanekamp en agrarisch journaliste Geesje Rotgers over de papieren natuur bij het ministerie van Landbouw, het rammelende stikstofdossier en de mislukte lijmpogingen van Minister Carola Schouten. Gespreksleiding YorienvdH.

 

 

 

027 – 29 september 2021: Politiek Café – Over Keijzer, Kaag, Remkes en Scholz

YorienvdH bespreekt de politieke actualiteit met OpinieZ-auteurs Johannes Vervloed (oud-diplomaat) en Wouter Roorda (econoom). Over het ontslag van Mona Keijzer, de val van het CDA, de voortslepende formatie en de Duitse verkiezingsuitslag.

 

 

 

026 – 22 september 2021: Politiek Café – Prinsjesdag, Formatie en de Staat van de EU.

YorienvdH bespreekt de politieke actualiteit met OpinieZ-hoofdredacteur Asher (@benavra) en OpinieZ-auteur en oud-diplomaat Johannes Vervloed (@Diplo_JV). Over een timide Koning op Prinsjesdag, de eerste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen, de slepende kabinetsformatie en de Staat van de EU vol stapjes in dezelfde richting.

 

 

 

025 – 15 september 2021: Tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid?

YorienvdH spreekt met staatsrechtjurist en Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FvD) over het coronabeleid, de rol van de regering en zijn oproep tot burgerlijke ongehoorzaamheid aan horeca en burgers. Productie: YorienvdH en Kaat van de Bosch.

 

 

 

024 – 2 september 2021: Beschamende vertoning in Den Haag, Kabul en de VS

OpinieZ-auteur Freek van Beetz en OpinieZ-hoofdredacteur Asher bespreken de actualiteit. Aan bod komen: de formatie, de terugtrekking uit Afghanistan en het gedrag van president Biden: in één woord beschamend. Gespreksleiding en productie: YorienvdH.

 

 

 

023 – 10 augustus 2021: Regenboogvlag doet meer kwaad dan goed

De regenboogvlag doet meer kwaad dan goed, zeggen Marieke (@mariekebloos) en Marc (@Echoduider), beiden homoseksueel. Ze spreken met Yorien (@Yorienvdh) over de bezwaren tegen deze Progressflag, de al maar uitbreidende LHIBTQ-etc. letterbak, de bizarre invloed van de woke-beweging, de gevolgen voor lesbo’s en homo’s en het rapport over de Amsterdamse veiligheid op straat.

 

 

 

022 – 28 juli 2021: Green Deal zal EU uiteen laten spatten

Een vernietigende recensie van het EU Klimaatplan Fit for 55 dat Europese burgers slechts aan de bedelstaf zal brengen. Een pittig gesprek van YorienvdH met de kritische Belgische wetenschapper Ferdinand Meeus (Twitter: @Fmeeus1) en zijn landgenoot, publicist Jan Jacobs (Twitter: @Ockhams).

 

 

 

021 – 21 juli 2021: Bewust niet gevaccineerd – waarom en hoe

Gesprek met vijf mensen die er bewust voor gekozen hebben zich niet met het Covid19-vaccin te laten inspuiten. Waarom besloten ze daartoe en wat ervaren ze nu ze deze keuze hebben gemaakt? Kaat, Rick, Iris, Jan-Pieter en Rolinda in een open gesprek met YorienvdH.

 

 

 

020 – 30 juni 2021 – Zorgelijke trends in de Nederlandse samenleving

Nederland is vol, de Nederlandse cultuur staat onder druk, de overheidsbemoeienis groeit en onze zeggenschap neemt af. Columnisten Mattijs Glas en Wouter Roorda bespreken met YorienvdH een paar zorgelijke trends in het land.

 

 

 

019 – 14 juni 2021 – Islam bedreigt het fundament van onze samenleving

Katiana Kayvantash kwam naar Nederland als vluchtelinge uit Iran kort na de islamitische revolutie. Ze weet als geen ander wat de islam kan aanrichten in een samenleving en ziet de toekomst van ons land somber in. Een gesprek met YorienvdH.

 

 

 

018 – 2 juni 2021 – Vaccineren, formeren, winkelen en woke zijn

De stand van het land, hoe staat Nederland er deze zomer voor als het gaat om maatschappij en politiek? Vaccinatie, kabinetsformatie, winkelen en woke waanzin. Een gesprek van YorienvdH met OpinieZ-hoofdredacteur Asher en publicist en retaildeskundige Hans van Tellingen.

 

 

 

017 – 3 mei 2021 – Een gesprek over Dodenherdenking

Een gesprek over Dodenherdenking. Antisemitisme is van alle tijden, van alle landen. Neemt het toe? Misschien, maar ga er in de aanloop naar 4 mei geen discussies over aan en laat Israël er buiten. Ondernemer Peggy BvD en schrijver en OpinieZ-auteur Freek van Beetz in gesprek over herdenken en beleven. Gespreksleiding Yorien vdH.

 

 

 

016 – De testsamenleving gaat veel te ver

De Testsamenleving gaat veel te ver, vinden journalist Annelies Strikkers en schrijfster Ines van Bokhoven. Deze week start de pilot Testen voor Toegang. Het bezoeken van evenementen, parken, theaters e.d. dreigt alleen mogelijk te worden op vertoon van een negatieve coronatest. Het is de opmaat naar medische apartheid en medicalisering van burgers en maatschappij. Gespreksleiding: YorienvdH.

 

 

 

015 – 31 maart 2021 – Politiek-correcte onderwijsdwang

Psychotherapeut Gert Reedijk en theologe-in-opleiding Sonja Dahlmans proberen samen de oorzaken en gevolgen van de politiek-correcte onderwijsdwang te doorgronden. Over Marxisme en Christendom, over de jaren zestig en de woke-cultuur van vandaag. Stof tot nadenken. Een gesprek onder leiding van YorienvdH.

 

 

 

014 – 25 maart 2021 – De kosten en baten van immigratie

Econoom en OpinieZ-columnist Wouter Roorda en auteur Sam van Rooy (fractieleider Vlaams Belang in de gemeenteraad van Antwerpen en Vlaams parlementslid) praten met YorienvdH over de kosten en baten van immigratie voor de Nederlandse of Belgische schatkist. Dit naar aanleiding van het recente onderzoeksrapport Grenzeloze Verzorgingsstaat van prof. Jan van de Beek.

 

 

 

013 – 18 maart 2021 – Over de Tweede Kamerverkiezingen

Een gesprek over de Tweede Kamerverkiezingen. De uitslag, de rol van de media, de verwachtingen. Met Rutger van den Noort, Freek van Beetz en Asher, OpinieZ-auteurs. Gespreksleiding: YorienvdH.

 

 

 

012 – 9 maart 2021 – De klimaat- en energiehype doorgeprikt

Verkeert onze planeet eigenlijk wel in een acute klimaatcrisis? Een gesprek met de Belgische wetenschapper dr. Ferdinand Meeus (Twitter: @fmeeus1) en zijn landgenoot, publicist Jan Jacobs (Twitter: @ockhams) over de echte feiten rond zeespiegelstijging, natuurrampen, bosbranden, energie en CO2. Gespreksleiding: YorienvdH.

 

 

 

011 – 2 maart 2021 – Mark Rutte, teflonpremier en meester van het spel

Wie is toch die man die al tien jaar onze premier is? Politicus of gamer? Hij speelt in elk geval het spel als een grootmeester. Een gesprek over Mark Rutte, met SaltMines-columnist Maaike van Charante (@Repelsteeltje21) en OpinieZ-hoofdredacteur Asher, onder leiding van Yorien vdH.

 

 

 

010 – 22 februari 2021 – Valt er nog wat te kiezen in Nederland?

Valt er eigenlijk nog wat te kiezen in Nederland? En wat doet Biden met Amerika? Een maandagmiddaggesprek tussen OpinieZ-columnisten Alma van Hees en Freek van Beetz onder leiding van Yorien vdH.

 

 

 

009 – 15 februari 2021 – Rechts zijn in Nederland, mag dat wel?

YorienvdH spreekt met OpinieZ-columnisten Henk Strating en George van Bergen over de (on-) mogelijkheden van rechts zijn in het linkse klimaat van Nederland.

 

 

 

008 – 9 februari 2021 – Angstzaaierij in de coronacrisis

Yorienvdh spreekt met OpinieZ-columnisten Patricia de Boer en Ines van Bokhoven over de bewuste angstzaaierij door de overheid in de coronacrisis.

 

 

 

007 – 2 februari 2021 – Hoe komen we terug naar normaal?

YorienvdH spreekt met OpinieZ-columnist Jan Gajentaan en Hans van Tellingen over ongewenste lockdowns en een spoedige terugkeer naar normaal.

 

 

 

006 – 26 januari 2021 – Critical Race Theory en identiteitspolitiek

YorienvdH spreekt met OpinieZ-columnisten Sonja Dahlmans en Wouter Roorda over de gevaren van de Critical Race Theory en identiteitspolitiek.

 

 

 

005 – 19 januari 2021 – Gaat Duitsland een andere koers varen na Merkel?

YorienvdH spreekt met Johannes Vervloed en George van Bergen over Duitsland, de verkiezing van de nieuwe voorzitter van het CDU, de opvolging van Angela Merkel en wat dat betekent voor het land, voor de EU en voor Nederland.

 

 

 

004 – 12 januari 2021 – De Heksenjacht van Big Tech op rechtse meningen

OpinieZ-hoofdredacteur Asher in gesprek met YorienvdH over de verwijdering van president Trump van Twitter, de heksenjacht van Big Tech op rechtse meningen en het gevaar voor de vrijheid van meningsuiting.

 

 

 

003 – 5 januari 2021 – Het vastgelopen Nederlandse partijensysteem

OpinieZ-columnisten Henk Strating en Ines van Bokhoven spreken met YorienvdH over het Nederlandse partijensysteem en de fractiediscipline, die een echte democratie ernstig in de weg staan. De talloze nieuwe partijen roepen niet voor niets allemaal om meer democratie en inspraak. Wat moet er gebeuren?

 

 

 

002 – 29 december 2020 – Wat moet Nederland met de EU aan?

Yorienvdh praat met George van Bergen en Rutger van der Noort over de EU, geen ruimte voor hervor​mingen in Brussel en de rol van premier Rutte.

 

 

 

001 – 22 december 2020 – Vaccinatiegetreuzel

Yorienvdh praat met hoofdredacteur Asher en columnist Freek van Beetz over de laksheid van de Nederlandse overheid rondom vaccinaties.