img_1863

Onze liberale handelsgeest maakt ons politiek naïef

22 januari 2017

✅ We hebben de neiging om zaken en politieke invloed als gescheiden werelden te zien. Naar aanleiding van de berichten over Russische inmenging bespreekt Eric C. Hendriks ook voorbeelden uit Noord-Korea en China. De auteur is als verbonden aan de Universiteit van Peking. Hij vergelijkt de sociopolitieke regimes van China en westerse landen.

Read More…
img_1866

Hysterische Women’s Marches tegen Trump

22 januari 2017

✅ Op 20 januari werd Donald Trump beëdigd als de 45ste president van de Verenigde Staten. De dag erna zijn vrouwen over de hele wereld de straat opgegaan om daartegen te protesteren. Wat is er met die vrouwen aan de hand? Zijn ze collectief pre-menstrueel?

Read More…
img_1856

‘Integratieavond’ in Balk begint met vechtpartij

20 januari 2017

✅ Soms moet ik ontzettend lachen, terwijl het eigenlijk om te janken zo treurig is. Stel je voor, je woont in Balk in Zuid-West Friesland. Lekker ruim, lekker rustig, lekker onder elkaar. Zo’n 4.000 inwoners. Een gat, een beetje benauwend soms, maar je kent iedereen en je weet wat je aan elkaar hebt.

Read More…
8056841375_e8d46375ea_k

Over de politieke messiassen van onze tijd

19 januari 2017

✅ We zien onszelf graag als kinderen van de Verlichting. Sindsdien hebben we het juk van God afgeworpen en zijn we vrij, vrij, eindelijk vrij. En autonoom, hè, we denken zelf na, verdomme nog aan toe. Wie denkt de ander wel niet dat ie is, om ons iets voor te houden, ons ergens toe aan te zetten?

Read More…
cyber3

UvA bedrijft wetenschap in dienst van de jihad

19 januari 2017

✅ Het laatste artikel van Andreas Kouwenhoven in een drieluik over cyberjihad in NRC was, op zijn zachtst gezegd, nogal spraakmakend. Hij onthulde hoe Aysha Navest, de eerste auteur van een verkennend onderzoek naar IS-huwelijken op het forum Marokko.nl sympathieën koesterde voor IS en uitspraken deed die kunnen worden gekwalificeerd als jihadistisch.

Read More…
Anti-Isra‘l (state terrorism)

De FNV: gewaardeerd lid van de BDS-beweging

19 januari 2017

✅ De Palestinawerkgroep FNV laat weer eens van zich horen. Via een tweet van Corrie van Brenk, vakbondsbestuurder FNV, laatste voorzitter van ABVA/KABO en nr.4 op de kandidatenlijst van 50Plus. De FNV rekent het al jaren tot haar kerntaak zich actief te bemoeien met het Israelisch-Palestijnse conflict.

Read More…
100392094_3cd0faeb04_b

Antropologisch slachtoffergedoe over boerkaverbod

18 januari 2017

✅ Deze week buigt de Eerste Kamer zich over een wet die het boerkaverbod regelt. Die wet verbiedt het dragen van onder meer boerka, niqaab en bivakmuts in het openbaar vervoer, het onderwijs, overheidsgebouwen en de zorg. Uit protest tegen deze wet schreven twee antropologen een stuk in de Volkskrant.

Read More…
img_1840

De media beven voor de Trump-revolutie

17 januari 2017

✅ Vrijdag 20 januari is het zo ver. De inauguratie van Trump tot 45e president van de Verenigde Staten. Dat wordt overigens geen uitgebreid schouwspel, las ik in de DC Examiner. De nieuwe president wil met zijn team meteen voortvarend aan de slag. De eerste 100 dagen zullen turbulent zijn en de toon gaan zetten.

Read More…
img_1850

Het multiculturele ideaal bestaat toch!

17 januari 2017

✅ De laatste jaren bezoek ik regelmatig Israel. Het valt me dan steeds op hoezeer het dagelijks leven daar afwijkt van het beeld dat gewoonlijk in onze media wordt geschetst. Israel is voor mij vooral een plezierige mengelmoes van uiteenlopende culturen.

Read More…
img_1832

Onderdanige staatstelevisie fêteert Rutte

16 januari 2017

✅ We wonen toch in Nederland? In een democratie? Met vrije pers en onafhankelijke journalistiek? Gisteren voelde ik me toch even een inwoner van een bananenrepubliek of een of ander dictatoriaal bestuurd land. Ik keek namelijk naar Buitenhof.

Read More…
img_1831

Een plasje plegen in Parijs

15 januari 2017

✅ Terwijl in hartje Parijs dit weekend honderden diplomaten uit tweeënzeventig landen hun koffers uitpakken, testen geheimagenten voor het laatst hun camera’s en microfoontjes. Of de diplomaten buiten de paperassen en het schone ondergoed ook pikante parafernalia uitspreiden op de vijf-sterren hotelbedden is een beeld dat doorgaans voor ons verborgen blijft.

Read More…
img_1821

Geen zicht op vrede in Parijs

15 januari 2017

✅ Vandaag vindt in Parijs een vredesconferentie plaats over het Israëlisch-Palestijns conflict, waarmee initiatiefnemer Frankrijk zegt het zicht op de tweestatenoplossing te willen vasthouden. Opvallend zijn de afwezigen: Israël en de Palestijnse Autoriteit (PA)

Read More…
img_1820

Weg met de sancties tegen Rusland!

15 januari 2017

✅ Vorige maand bracht het Oostenrijkse Instituut voor Economisch Onderzoek (WIFO) een rapport uit over de economische impact van de Rusland boycot. De korte samenvatting is dat de sancties de EU achttien miljard euro hebben gekost. Ook gingen er 400.000 banen verloren in 2015.

Read More…
reilly

Wat heeft President Obama gepresteerd?

13 januari 2017

✅ Kort voor Obama’s afscheidsspeech op 10 januari jl. blikte politiek commentator Bill O’Reilly van FOX News terug op acht jaar presidentschap van Obama. Zijn gesproken “memo” President Obama’s Job Performance was een kernachtige, nuchtere beoordeling van wat Obama in zijn ambtsperiode heeft gepresteerd.

Read More…
img_1795

Wilders wil regeren

12 januari 2017

✅ Het mooie aan OpinieZ is dat scribenten het met elkaar hartelijk oneens kunnen zijn of eens zijn dat ze het met elkaar oneens zijn. In dit geval betreft het Wilders en zijn manier van handelen.

Read More…
banner-1327289_960_720

Krijgt de EU in 2017 met een omwenteling te maken?

11 januari 2017

✅ Het wordt een spannend verkiezingsjaar voor de EU met verkiezingen in Nederland, Frankrijk, Duitsland en waarschijnlijk ook in Italië. Zullen er in navolging van de Brexit op het continent eurosceptische meerderheden worden gevormd waardoor EU en eurozone in de huidige vorm ophouden te bestaan of is het daarvoor nog te vroeg?

Read More…
img_1788

Rusland-bashing is weer hot in de westerse media

10 januari 2017

✅ ‘De leugen regeert in Rusland’, meldde Trouw zaterdag. ‘Moskou probeert Nederland vooral online te beïnvloeden’, weet NRC. Wie als buitenstaander naar de berichtgeving in Nederland kijkt, zou bijna denken dat er een mediaoffensief gaande is om de publieke opinie over Rusland te beïnvloeden.

Read More…
7026048141_6a4edd78c0_b-1

Wilders’ werkelijke strategie

10 januari 2017

✅ In zijn meest recente artikel voor OpinieZ laat Rutger van den Noort zien wie er volgens hem zitting kunnen gaan nemen in een kabinet met de PVV. Tenminste, als die partij de verkiezingen wint, bereid is te gaan regeren en een coalitie weet samen te stellen. Toch zal het mijns inziens zover niet komen.

Read More…
img_1762

Rappers, antisemitisme, Obama en Israël

5 januari 2017

✅ Antisemitisme laat mij persoonlijk koud. Dat rappers het ongestoord en onder luid applaus kunnen bezigen verneem ik, maar zie het als een lakmoesproef, meer niet. Het wordt pas problematisch als een gefrustreerde wereldleider het institutionaliseert.

Read More…
img_1763

Feitenvrije linksige ophitserij tegen Ruud Koopmans

5 januari 2017

✅ Gisteren werd er in het AD een interview van Wierd Duk met prof. dr. Ruud Koopmans gepubliceerd. Koopmans is socioloog, werkzaam in Duitsland en doet onderzoek naar onder andere islam en fundamentalisme in verschillende Europese landen. Er werd een aantal punten in geraakt omtrent de huidige rechtsstaat, censuur en het gevaar van moslims.

Read More…
img_1759

Nieuwe energie vergt investeren in nieuwe technologie

4 januari 2017

✅ De eerste industriële revolutie kwam in Nederland om verschillende redenen pas laat op gang. De belangrijkste reden was misschien wel de sterke aanwezigheid van water- en windmolens en de daarbij horende lobby van industrie en deskundigen die gespecialiseerd waren in diezelfde molens. Het bestaande is vaak de rem op vernieuwing.

Read More…