Jodenlijstjes toen en nu

30 april 2017

✅ Wij herdenken hier wat het Comité 4- en 5 mei voorschrijft en worden via advertenties aangespoord en met artiesten warm gemaakt  vooral niet te vergeten even bij dat alles stil te staan. ‘Dat alles’ verandert jaarlijks zodat het steeds verder weg raakt van de Jodenvervolging waaraan we liever niet meer herinnerd worden. Daarom worden er jaarlijks nieuwe slachtoffers toegevoegd, al of niet met politieke motieven.

Read More…
Advertisements

Steeds meer migratieprofessoren, maar oplossingen, ho maar!

30 april 2017

✅ In mijn zoektocht naar redenen voor het gebrek aan feitelijkheid in de migratiediscussie, herinnerde ik mij een uitspraak van mijn promotor Berkhout: “Let the data speak“. Hij bedoelde daarmee dat op momenten dat ik informatie uit een ander vakgebied in mijn proefschrift probeerde te fietsen ik bewust moest zijn van drie lagen: data, informatie en – bovenaan – kennis.

Read More…

Blunderende Jimmy Carter maakte Noord-Korea machtig

30 april 2017

✅ Ieder land kent leiders die zich op latere leeftijd ontpoppen als drammers en dwazen. Oud-premiers en presidenten die prekend door de wereld trekken met evangeliën vol jodenhaat, andere wangen voor terroristen en tirannen en opwindende gruwelsprookjes over klimaat-catastrofes. Wij hebben Dries van Agt. Maar onze malloot verbleekt bij de gouden gloed van zijn buitenlandse vrinden.

Read More…

Trump’s cadeau aan het jarige Jeruzalem

29 april 2017

✅ Donald Trump bezoekt eind mei Jeruzalem. Tijdens zijn campagne verzekerde hij zijn toehoorders dat hij de US-ambassade direct na aantreden zou verplaatsen van Tel Aviv naar Jeruzalem om te onderstrepen dat de VS die stad erkennen als ongedeelde hoofdstad van Israël. Dat laatste zal hij doen, het eerste (nog) niet.

Read More…

Duitse minister van Buitenlandse Zaken schoffeert Israël

26 april 2017

✅ De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Sigmar Gabriel (SPD) is, op bezoek in Israël, in zijn eigen politieke val gelopen. De Joodse staat herdenkt deze weken achter elkaar de doden, niet alleen die van de Shoa, maar ook van de onafhankelijkheidsoorlog en de doden door terreur en oorlogen daarna. Op het moment dat iedere Jood zich herinnert waarom hij een onvolledige familie heeft komt de Duitse minister van Buitenlandse Zaken langs.

Read More…

Vrouwenrechten verkwanseld voor oliedollars en salafisme

26 april 2017

✅ De Verenigde Naties werden vlak na de Tweede Wereldoorlog opgericht om onder andere mondiale vrede, veiligheid en de borging van mensenrechten te bewerkstelligen. De VN was voor mij en vele anderen al lang niet meer geloofwaardig als min of meer neutraal platform waar ruim 190 landen een betere wereld nastreven. Maar nu Saoedi-Arabië is verkozen als lid van de Commission on the Status of Women (CSW), mogen ze van mij alle pretenties laten varen.

Read More…

Taal zou minstens dubbelzinnig moeten blijven

25 april 2017

✅ Vandaag verscheen in het Parool een kort artikel over Koningsdag. Er is nu een actiegroep die stelt dat we het woord “bezet” niet meer moeten gebruiken om op de vrijmarkt de plaats te markeren waar we onze spullen willen verkopen. We kunnen beter “vrij voor” gebruiken, want “bezet” is een woord dat met de Tweede Wereldoorlog te maken heeft. Wat is dat nou toch momenteel, dat we ons niet meer tot dubbelzinnigheden weten te verhouden?

Read More…

March for Science ging niet over wetenschap

25 maart 2017

✅ Afgelopen week demonstreerden wetenschappers op honderden plaatsen in de wereld om “hun passie voor wetenschap te vieren”, zoals ze dat zonder zweem van bescheidenheid noemden. Een actie ‘tegen populistische politici die maling hebben aan feiten en hun eigen waarheid presenteren als alternative facts ‘(NRC 22 april).

Read More…

Korea-crisis nadert kookpunt

23 april 2017

✅ Het dubbeloptreden van de hoogleraar Korea-studies Remco Breuker aan de Deugtafel van Pauw liet Nederland heel even schrikken. Breuker schetste kort en krachtig enkele zeer verontrustende ontwikkelingen op het Koreaanse schiereiland. Zou die malle Kim met zijn als land vermomde Goelag echt zo’n grote bedreiging kunnen vormen, vroeg de Deugtafel zich af.

Read More…

Soros bepaalt binnenkort wat jij op Facebook ziet

23 april 2017

✅ Vorige week kreeg ik een interessante melding op mijn Facebook(FB)-tijdlijn geplaatst. Tien tips voor Amerikaanse FB-gebruikers hoe je false news kan herkennen. Stuk voor stuk goede tips, zoals nr. 3: kijk naar de bron van het bericht. FB zal dit niet zo bedoelen, maar ik ben altijd al vrij sceptisch bij nieuwsberichten van de NOS, RTL en bijvoorbeeld buitenlandse propagandazenders zoals CNN.

Read More…

Dubbele nationaliteit is geen natuurwet

23 april 2017

✅ Vorige week werd bekend dat de PVV werkt aan een wetsvoorstel om het hebben van een dubbele nationaliteit onmogelijk te maken . Vlak voor de Tweede kamerverkiezingen deed vergelijkbare uitlatingen waarbij hij ook een uitspraak over Máxima’s dubbele paspoort niet schuwde.

Read More…

Is salafisme te bestrijden? Ja!

22 april 2017

✅ Salafisme is te bestrijden. Onder andere via scholing, maar dat is zo duidelijk dat ik daar verder geen woorden aan vuil maak. Ook aan een andere manier van bestrijding kunnen wij – niet-salafisten – bijdragen. Of we kunnen ons zelf tegenwerken door dezelfde weg te bewandelen die we al decennialang bewandelen.

Read More…

Kwartetten om het Franse presidentschap

22 april 2017

✅ Zondag vindt de eerste ronde plaats van de Franse presidentsverkiezingen; twee weken later de tweede, beslissende ronde. De verkiezingen in het zwaar door islamitische terreur geteisterde Frankrijk zijn van groot belang. Niet alleen voor Frankrijk zelf, maar ook voor Europa en de toekomst van de EU en de euro.

Read More…

Mooi Groen is niet Links

21 april 2017

✅ Nu de besprekingen voor Rutte III in volle gang zijn lijkt het erop dat het kabinet een groenrechtse uitstraling krijgt. Gezien de mogelijke invloed van GroenLinks op dat beleid is dat een vooruitzicht waar weinig mensen echt voor zullen warm lopen. GroenLinks denkt namelijk allerlei klimaatproblemen eenzijdig op te kunnen lossen met meer belastingheffingen. Het laat zien dat er weinig realisme in die partij zit.

Read More…

Bijna 100 Dagen Trump: Pro en Contra

18 april 2017

✅ De eerste 100 dagen van het presidentschap van Donald Trump zijn bijna een feit. Ze vormen nu al aanleiding voor verhitte discussies in de Amerikaanse pers. Voor- en tegenstanders van Trump geven in de media hun commentaar. OpinieZ brengt vers uit de VS een positieve en een negatieve beoordeling van Trump’s beginperiode als president.

Read More…

Trump stoomt op naar Noord-Korea

16 april 2017

✅ Nederlanders die hun wereldbeeld opdoen via de traditionele media raken flink van slag door de daadkracht van Donald Trump. Hoezeer deskundigen de werkelijkheid ook trotseren; hun smalende analyses van deze president, zijn medewerkers en het gevoerde beleid bieden het publiek geen houvast meer.

Read More…

Zweden is geen immigratieparadijs

13 april 2017

✅ De problemen in Zweden zijn zwaar overdreven, meent verslaggever Wilmer Heck in de NRC van dinsdag 11 april, kort na de aanslag met de truck in Stockholm. Heck was door de krant op pad gestuurd om eens te onderzoeken wat er nou klopt van de beweringen – in ‘radicaal-rechtse media ‘ natuurlijk – dat immigratie zou zorgen voor geweld en verkrachtingen in Zweden.

Read More…

De onhoudbaarheid van het conservatisme

12 april 2017

✅ Dit weekend lag ik geveld door een mix van existentiële angst voor de toekomst, koorts en oververmoeidheid in bed. Eindelijk had ik eens tijd om Downton Abbey seizoen 6 te kijken. Niets zo heuglijk als even wegdromen van de postmoderne wereld van niet te definiëren genders, globalisering, multiculturaliteit en culturele vulgarisering.

Read More…

De Tomahawks van Trump zijn voltreffers

9 april 2017

✅ De negenvijftig Tomahawk-kruisraketten die Trump in de nachtelijke uren van vrijdag 7 april liet afschieten op de Syrische legerbasis Shayrat hebben geleid tot verwarring in kringen van Trumpbashers en Trumpfans. Voor veel analisten is de actie van Trump moeilijk inpasbaar in hun tot nu toe gehanteerde verhaallijnen.

Read More…

Vrouwen hebben recht op een legale, veilige abortus

8 april 2017

✅ Afgelopen vrijdag verscheen op OpinieZ een column van mijn gewaardeerde collega Frank Berkemeier, getiteld Aborteer de Abortuswet. Berkemeier suggereert dat abortus is verworden tot een cosmetische ingreep en vindt het daarom prima dat de huidige abortuswet controversieel is verklaard. Hij schuwt ook niet om abortus doodslag te noemen.

Read More…

Aborteer de abortuswet

7 april 2017

✅ De parlementaire behandeling van de abortuswetgeving is controversieel verklaard. Dat houdt in dat dit onderwerp weer op de agenda van de Kamer verschijnt wanneer er een nieuw kabinet is gevormd. Nu ga ik het hier niet hebben over de inhoud van deze wet. Waar ik u op wil wijzen is het volgende.

Read More…

De VVD en het anti-Israëlgedrag van NL in de VN

6 april 2017

✅ In deel 1 van dit tweeluik kon u lezen hoe de onjuiste aannames van de VVD inzake het Israëlisch/Palestijnse conflict verrassend overeenkomen met die van de linkse politieke partijen en de basis vormen voor het bizarre Israëlbeleid van het kabinet Rutte II. Waar dit toe leidt leest u in dit deel 2: over het al even bizarre Nederlandse stemgedrag in de VN Mensenrechtenraad en de wereldvreemde opstelling van de VVD.

Read More…

Hoog tijd voor erkenning Armeense Genocide

6 april 2017

✅ Het is 102 jaar geleden dat in Turkije de Armeense Genocide begon, waar tussen de 600.000 en 1,5 miljoen mensen de dood vonden. De volkerenmoord op de christelijke Armeniërs, Assyriërs en diverse andere volkeren vond plaats tussen 1915 en 1923. Deze gebeurtenis wordt dan ook beschouwd als één van de ergste massale slachtpartijen in de geschiedenis van de mensheid.

Read More…

Filterbubbel

5 april 2017

✅ Ik heb het gevoel beland te zijn in een grote zandbak vol blubber. Het regent al maanden achtereen en het rulle zand is verworden tot stevige modder. Als je de blupsie vastpakt in je knuist, blijft alles plakken, als je hard knijpt wordt hij alleen maar taaier en druipt het kleine beetje vocht zo tussen je vingers uit. Je kunt er iemand mee doodmeppen, zo weinig lucht zit erin.

Read More…

Het bizarre Israëlbeleid van Rutte II

4 april 2017

✅ Han ten Broeke, parlementariër en buitenlandwoordvoerder voor de VVD wekt de indruk dat hij een kenner van het Midden-Oosten is en een trouwe vriend van Israël. In de Tweede Kamer verzet hij zich regelmatig en gepassioneerd tegen alle malle moties van de linkse partijen die het liefst vandaag nog Palestina willen erkennen en in de islamitische terreurbeweging Hamas een serieuze gesprekspartner zien.

Read More…

Daar is hij: de Deug-Disclaimer!

30 maart 2017

✅ Ze steken weer op: de deugdemonen. Eerlijk gezegd zijn ze nooit echt weggeweest, maar sinds ze Pim Fortuyn eronder kregen en een cordon sanitaire rondom Wilders wisten te breien, leken ze enigszins te relaxen. Totdat Trump tot president werd gekozen en Thierry Baudet tot lid van de Tweede Kamer.

Read More…

Slaafs Nederland in de moreel failliete VN

28 maart 2017

✅ De Verenigde Naties (VN) werden in 1945 opgericht om vrede, veiligheid en voorspoed in de wereld te bevorderen. Sinds de jaren ’70 is deze organisatie het belangrijkste obstakel geworden in de verwezenlijking daarvan. Gekaapt door (extreem)linkse diplomaten, de organisatie van islamitische landen (OIC) en megalomane mensenrechtenschenders werd de nobele koers radicaal verlegd richting Faustiaanse duisternis.

Read More…