OpinieZ Podcast 026: Politiek Café – Prinsjesdag, Formatie en Staat van de EU

YorienvdH in gesprek met Asher en Johannes Vervloed

Titelfoto OpinieZ Podcast

YorienvdH bespreekt de politieke actualiteit met OpinieZ-hoofdredacteur Asher (@benavra) en OpinieZ-auteur en oud-diplomaat Johannes Vervloed (@Diplo_JV). Over een timide Koning op Prinsjesdag, de eerste dag van de Algemene Politieke Beschouwingen, de slepende kabinetsformatie en de Staat van de EU vol stapjes in dezelfde richting.

 

Lees ook:

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
7 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb een stuk van de Algemene beschouwingen gevolgd en constateer dat wij ons in een uitzichtloze situatie bevinden. Het parlement is op enige uitzonderingen de lakei van Rutte en het geblaf wordt niet gevolgd door een beet als puntje bij paaltje komt. Hopeloos want alles gaat door, migratie, klimaat en woke hysterie. En de ouderen krijgen weer een Rutte behandeling dus gaan die weer op achteruit. Alleen een explosie of implosie lijkt een verandering te brengen in deze hopeloze situatie.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ni28.
Nederland is een welhaast verloren natie.
Leugens en bedrog regeren.
Het land wordt overstroomt met gelukszoekers.
De tweedeling splijt onze samenleven.
Woonruimte is onbetaalbaar.
De zorg is wegbezuinigd.
De club van Opa Bernhard, maakt in Nederland de dienst uit.
De EU zuigt Nederland, financieel geheel leeg.

Het zal mijn tijd wel duren, is een te veel gehoorde kreet.
Het vertrouwen is verdwenen.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Optimisme is niet op de plaats als je de discussie volgt. Op een paar na spreekt niemand over de migratie men slikt het voor zoete koek. De duizend migranten per week hebben zelfs geen invloed op de woningnood hoor je dan. Hebben die mensen geen hersens meer in de hoofd? Daar lijkt het strek op. En alsmaar die Brusselse en VN eisen maar doordrijven en wij maar dokken.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Ni28
H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik noem het simpel weg Haagse schoften.
Joop den Uyl heeft Nederland belazert met Turken en Marrokkanen binnen te halen terwijl het bedrijfsleven al lang had aangegeven wij hebben er voldoende.
Mark Rutte heeft mijn bedrijfspensioen wat al sinds 2003 niet meer is geindexeerd aan Brussel geschonken.

Nu voert hij doelbewust een tweedeling in, die zelfs in MIJN voetbalkantine binnensijpeld.
Rutte eens wordt jij door de opperrechter hierop afgerekend.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Zo is dat en hij zei op adres van Wilders dat er nog meer komen omdat wij een fatsoenlijke land zijn. Voor migranten wel voor eigen mensen niet. Die mogen dat financieren. En oude mensen mogen zo snel mogelijk creperen want die zijn niet productief. En het parlement houdt hem in de zadel voor een beetje wisselgeld dus er is kans op verandering tenzij de VVD implodeert of het volk explodeert. Beide onwaarschijnlijk want de VVD heeft liever linkse Rutte dan een grote linkse kabinet en het volk heeft het nog altijd goed, vindt deze zelf.

Kees
Kees
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is belachelijk dat niemand in de kamer zegt genoeg is genoeg er zijn er wel maar te weinig .
De vvd blijft iedereen maar uitkleden.
En gaat gewoon weer op de oude voet verder.
Hij wil vernieuwen maar staat gewoon weer glas hard te liegen.
Rutte met zijn hele club moet afgezet worden.
Ook die meeloper van de CU
De gewone burger draait er weer voor op .

Marcel 1937
Marcel 1937
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De -oppositie- Kamerleden moeten zich beter organiseren en een gezamenlijk standpunt innemen. De ‘wetteloos’ functionerende min. President heeft lak aan bestaande wetgeving en misbruikt zijn ambt. Wetteloosheid dulden is de verkeerde weg, angst aanjagend en stuurt Nederland de dictatuur in. Verbrand vele miljarden € van belasting betalende Nederlanders en bedrijven. Onbegrijpelijk dat de – Hooge Raad der Nederlanden- niet ingrijpt!

7
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x