Vooruitzicht 2024: OpinieZ-auteurs aan het woord

Een korte blik in de kristallen bol

Titelfoto bij artikel Vooruitzicht 2024: OpinieZ-auteurs aan het woord Opiniez

Foto:

De redactie van OpinieZ wenst alle lezers een gezond en voorspoedig 2024 toe in vrijheid en veiligheid! Aan het begin van dit nieuwe jaar geven alle leden van het OpinieZ-team kort en krachtig hun verwachtingen voor het komende jaar. Eén ding is zeker: OpinieZ zal weer bovenop de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen zitten. Vanuit een onafhankelijke en uiterst kritische invalshoek.

Uri van As

Titelfoto bij Nieuwjaarsbijdrage 2024 Uri van As Opiniez

Foto door MFA Israel, CC BY-NC 2.0

De links-liberale almacht verliest terrein maar van een doorbraak is geen sprake. Niet met de schizofrene D66/VVD en de EU/VN-gelovige Omtzigt als ‘medestrijders’ van Wilders. Niet met een schuimbekkend journalistenleger en de babbelbataljons uit onze kakelkaste, die het machtsbolwerk verdedigen. Niet zolang wij geketend zijn aan de Grondwetsartikelen 90, 92, 93 en 94, waardoor ieder soeverein initiatief sneuvelt. Europa wacht een ruw ontwaken in een zelfgecreëerde migratiechaos. Westerse Jodenhaat wordt onbeheersbaar en gewelddadig. Israël raakt verwikkeld in nieuwe oorlogen en bindt de eindstrijd aan met UNRWA en andere terreur-ondersteunende organisaties. Als lichtpuntje verschijnt in de VS een presidentskandidaat die de huidige prutser gaat vervangen, woke-ideologie de nek omdraait en afrekent met de levensgevaarlijke illusie-politiek van het Westen. Een man die de wereldwaanzin tot bedaren kan brengen. Mits we 2024 heelhuids doorstaan wint Donald Trump de presidentsverkiezingen.

 

Freek van Beetz

Foto bij Nieuwjaarsbijdrage 2024 Freek van Beetz Opiniez

Foto:

Mijn verwachtingen voor 2024 zijn nogal ambivalent. Zal Nederland dan toch een ‘rechts kabinet’ krijgen? De verkiezingsuitslag van 22 november jl. en de recente peilingen wijzen onmiskenbaar in die richting. Maar de kolommen en commentaren in de media zijn nog steeds gevuld met afgrijzen, vermaningen en onheilstijdingen. Daar is de rouwverwerking nog lang niet voltooid. Het zou zomaar kunnen, dat de ambities van zo’n nieuw, rechts kabinet, om de echte problemen in dit land voortvarend aan te pakken, gesmoord worden door een bundeling van tegenkrachten van de ‘progressieve elite’ in de media, de ambtenarij en instituties. Ik hoop dat ik ongelijk heb, maar vrees van niet.

 

Guus Berkhout

Foto door ALDE Party, CC BY-NC-ND 2.0

Begin juli viel kabinet Rutte IV. Het is nu bijna een half jaar later en partijen zijn nog niet veel verder. Hoogdravende thema’s als rechtsstatelijk en grondwettelijk zijn nu aan de orde. Alsof er geen immense problemen in ons land zijn, die om een bliksemsnelle aanpak vragen. Ik reken er niet op dat de huidige hoofdrolspelers hun partijpolitieke belangen in de ijskast gaan zetten en het overleg willen richten op wat er voor ons land dringend nodig is.

Mijn verwachting voor 2024 is daarom dat er nieuwe verkiezingen nodig zullen zijn om de oude politiek nóg duidelijker te maken dat de bevolking een totaal andere koers wil!

 

Ines van Bokhoven

Foto:

“Waar hoop je op voor 2024?” vroeg mijn hoofdredacteur. Dat antwoord is simpel: dat we weer echt durven hopen. Dat hopen op dingen weer zin heeft, ook al krijgen we niet élke keer onze zin. Want ‘hoop’ was de afgelopen jaren gegarandeerde ‘uitgestelde teleurstelling’, en de ontmoediging in Nederland was groter dan ik ooit in mijn leven meemaakte. Maar we hebben ons niet laten verslaan en het ziet ernaar uit dat er weer licht gloort aan de horizon. Dus laten we hopen, hopen, hopen, dat onze democratie terugkeert: beter dan ooit tevoren. We gaan ons daar hard voor inzetten, toch? Gelukkig 2024, mensen!

 

Maaike van Charante

Titelfoto bij artikel Verkiezingen 2023: een haast onvoorspelbare omwenteling Freek van beetz opiniez

Foto:

2024 wordt het jaar van de waarheid. De bevoorrechte klasse wist het systeem altijd goed te bespelen, ook als de meerderheid van de bevolking andere wensen had. Nu die meerderheid voor een radicale koerswijziging koos, hebben overal vertegenwoordigers van de oude orde nog steeds het hoogste woord. Zij verwijten de kiezers antidemocratisch te zijn, maar lijken zelf erg veel moeite te hebben om de democratie te respecteren.

Zullen de winnaars van de verkiezingen erin slagen broodnodige veranderingen door te voeren? En zal de oude orde dat respecteren? Voor 2024 wens ik u allen een overwinning van de democratie.

 

René Dercksen

Foto:

Naast de politieke situatie in Nederland zal de wereld vooral kijken naar de presidentsverkiezingen in de VS. Krijgt rechts ook in de VS weer voet aan de grond? Trump leidt in alle swing states in de polls, mocht hij uitkomen tegen Biden. De vraag is: hoe gaan die verkiezingen verlopen? Wordt in een paar swing states het tellen midden in de nacht, voor de tweede keer in de geschiedenis, gestaakt, waarna bij hervatting op miraculeuze wijze de Republikeinse kandidaat plots achter staat? De strijd over de vorige verkiezingen woedt nog steeds. In Georgia bijvoorbeeld heeft de rechter verboden om 150.000 stembiljetten te checken die ongevouwen en vooraf ingevuld waren. Ook loopt er nog een onderzoek naar zo’n 17K frauduleuze andere stembiljetten. Het verschil in die staat tussen Trump en Biden was marginaal.

Hoe transparant en eerlijk worden die verkiezingen? Het is voor de hele wereld van groot belang.

 

Jan Gajentaan

Foto: ©️OpinieZ.com

Hoop en verwachting zijn twee verwante onderwerpen, die je moet scheiden. Mijn hoop is dat Nederland eindelijk een realo-rechts kabinet krijgt, dat bevoegdheden terughaalt van de EU waar dat nodig is (migratie, klimaatbeleid) en Europees samenwerkt waar het nuttig is. Om van Nederland weer het veilige en gelukkige land te maken dat het was. Dat er een grote schoonmaak plaatsvindt in de instituties. Met Mona Keijzer als premier is daar meer kans op, omdat de tegenkrachten zich zullen focussen op Wilders. Mijn verwachting is dat het lastig zal worden, door politiek-correcte tegenkrachten in VVD en NSC.

Gelukkig Nieuwjaar!

 

Bauke Geersing

Foto: ©️Europese Unie.

Onder druk van de prognoses van de verkiezingen voor het Europees Parlement, die een duidelijke trend naar rechts laten zien, komt er na een lastige formatie een centrumrechts kabinet in Nederland. De uitslag van de verkiezingen voor het Europees Parlement betekent het einde van de Green Deal, die niet uitvoerbaar is en de economie van de Europese Unie ernstig verzwakt. Er komt een akkoord over de oorlog in Oekraïne, Biden probeert zo Trump de wind uit de zeilen te nemen en herkozen te worden.

Het Nederlandse kabinet stopt met alarmistisch en koploperbeleid, weg van woke, terug naar de werkelijkheid.

 

Alma van Hees

Het jaar 2024 belooft een spannend jaar te worden. Het zou toch wel wat zijn als een nieuw kabinet korte metten gaat maken met het huidige asieldrama, grenzen stelt aan de stikstof- en klimaatwaanzin en gaat optreden tegen extremistische woke-clubjes en antisemitisme. De voortekenen zijn veelbelovend: fossiele brandstoffen zijn weer in genade aangenomen als ‘transitiebrandstof’ en bij het stikstofdossier zegevierde recent weer het gezonde verstand. Maar er zullen nog heel wat gevechten moeten worden geleverd. Als vrouwen dan ook weer hun vrouwenrechten terugkrijgen wordt volgend jaar een topjaar. Ik ga ervoor. Gelukkig Nieuwjaar!

 

YorienvdH

Foto:

De Europese Unie is haar hand keihard aan het overspelen. De roep om een Nexit zal in 2024 aanzwellen. En terecht. Hervormen lukt immers niet. De EU gedraagt zich inmiddels als geopolitieke macht met expansiedrift en blinde grootheidswaan, ideologisch gevoed door VN en WEF, dwars over de hoofden van haar inwoners heen, met een immer draaiende geldpers en een doordenderende wettentrein als pressiemiddel om de boel bij elkaar te houden. Nederland is op de wereldmarkt als zelfstandige natie uiteindelijk veel wendbaarder, innovatiever, welvarender en succesvoller af zonder de verstarrende dwingelandij vanuit Brussel. Nexit wordt geroepen. Dus Nexit zal het zijn.

 

Ferdinand Meeus

Foto:

Mijn verwachting voor 2024 is dat de wereld er veel beter zal op worden. Meer gezond verstand met kosten/baten-analyses en veel minder blinde groene hysterie op gebied van klimaat-, stikstof- en immigratiebeleid. Ik verwacht ook een stevige draai naar centrumrechts voor de komende verkiezingen in gans Europa. Het begin van het einde van klimaatalarmisme zal zich voortzetten in 2024. Ik verwacht ook dat de klassieke media niet meer kunnen vermijden om te melden, dat we de ‘veilige limiet’ van 1,5°C zullen passeren in 2024/25,  zonder enige vorm van existentiële klimaatcatastrofen.

 

Rutger van den Noort

Foto: Geert Wilders (PVV) door Prachatai CC BY-NC-ND 4.0

In 2024 gaat de kentering in het neoliberale denken, die is ingezet op 22 november, tot uiting komen in een nieuw realo-rechts kabinet, waarin de ongebreidelde afbraak van de soevereiniteit tot stilstand gaat komen. De ondoordachte investeringen in klimaat en stikstof zullen worden bijgesteld, waardoor de koopkracht van de Nederlander zal stijgen. De rust zal wederkeren in de maatschappij, maar niet in de mainstream media, die hun grip op het narratief toch zullen verliezen. De stille massa, de werkende middenklasse heeft zijn geld en stem ingezet op een nieuwe koers; het is nu aan de nieuwe macht om te leveren!

 

Raymond Peil

Foto door Steve Jurvetson CC-BY 2.0

De afgelopen jaren bestaat er maar één waarheid waarmee overheden en supranationale organisaties ons dagelijks bestoken. Hersenspoeling is het nieuwe normaal, doordringend op alle fronten. Daarmee lijkt Orwells 1984 bewaarheid. Dissidenten worden onverbiddelijk afgedaan als complotwappies. In de ideologische strijd tekent zich een nieuwe kracht af, een opstand van vrije geesten die vooral online steeds luider weerklinkt. In deze rebelse symfonie treedt Elon Musk op als stoutmoedige held, die strijdt tegen censuur en indoctrinatie, hoewel naarstig wordt geprobeerd zijn X in het gareel te krijgen. Mijn voorspelling voor 2024 is dat diens verzet en dat van andere vrijdenkers aan kracht wint.

 

Wouter Roorda

Foto: Wikimedia Commons, CC BY 3.0

Is er eerder een dermate heftige strijd losgebarsten in de politiek en de media rond de vorming van een kabinet als nu? Terwijl de beoogde coalitiepartners hun eerste gesprekken voeren, is al vanaf 22 november een permanente oorlog gaande vanuit gedecimeerd links tegen kabinetsdeelname van de PVV. Deze mensen doen alsof hun stem meer waard is, hun maatschappelijke posities meebrengen dat zij zich mogen (zelfs moeten) verzetten en dat zij een monopolie hebben op waarheid, rechtsstatelijkheid en menswaardigheid. Dat de meerderheid van de bevolking op 22 november heeft aangegeven genoeg te hebben van deze misplaatste morele superioriteit doet er niet toe, want het doel van geen PVV kabinetsdeelname heiligt alle middelen. Kwalijk is dat het respecteren van de uitslag van democratische verkiezingen in Nederland anno 2024 geen gelopen race is. Integendeel, naarmate een kabinet met de PVV dichterbij komt, zal de hevigheid van deze cultuuroorlog toenemen.

 

Hans van Tellingen

Foto:

2024 wordt het jaar van zelfreflectie. Wat is er misgegaan met Nederland? Ooit bijkans het beste land ter wereld? Op het weer en het klimaat na dan. Alles kon besproken worden. Alles was vrij. Geen mening werd gecanceld. En andere mensen al helemaal niet. Nederland was al ‘inclusief’ voordat het woord bestond. Nederland was een voorbeeld voor alle landen. De laatste dertig jaar is die droom langzaam in duigen gevallen. Met name de laatste vier jaren werd dat manifest, met de gecreëerde corona-, stikstof- en klimaatcrisis. Het is het – zogenaamd progressieve – beleid geweest dat deze crises heeft veroorzaakt. 2023 is het jaar van de ommekeer geweest. Met twee heldere verkiezingsuitslagen. En in 2024 zullen de eerste stappen gezet worden naar herstel van de Nederlandse waarden. Het proces zal lang duren, vele hobbels kennen. Eén stap achteruit en vervolgens twee stappen vooruit. Op die wijze. Maar de typisch Hollandse drang naar vrijheid zal prevaleren. Zodat onze kinderen en kleinkinderen kunnen leven in een Nederland, dat in al zijn diversiteit toch weer een baken van vrijheid en tolerantie zal zijn. ‘

 

Paul Verburgt

Foto door Roel Wijnants CC BY-NC 2.0

Mijn verwachtingen voor 2024 zijn somber. De spraakmakende bovenlaag in ons land heeft de oorlog verklaard aan de gewone man. Die is niet alleen maar ongelikt en beschränkt, hij blijkt – zie de verkiezingsuitslag – ook een fascist. Zelfreflectie, laat staan inkeer zullen we bij de officiële media, de universiteiten, kunstinstellingen, bestuurders van grote gemeenten, ngo’s en de meeste politieke partijen komend jaar niet zien. Een ‘ultrarechts’ kabinet moet voorkomen worden. De handschoenen zijn uit. No limits. Mochten ze een kabinet-Wilders weten te voorkomen, dan is de oorlog nog niet voorbij. Dan komt er een vijfde kabinet Rutte-zonder-Rutte dat vol gas verder gaat met het redden van de planeet, andere landen, andere bevolkingen en andere economieën. En wee de gewone man die daar bezwaar tegen heeft!

Toch ben ik niet hopeloos. Eind 2024 zullen we allemaal verzuchten: het loopt toch altijd weer anders dan je verwacht.

 

Johannes Vervloed

Foto:

Als er een realo-rechts kabinet komt verwacht ik in 2024 meer realisme, in zowel binnenlands als buitenlands beleid. In plaats van hoogdravende ambities op het gebied van klimaat, stikstof en natuur zal een realistisch energie-, landbouw- en natuurbeleid worden gevoerd, waarbij de industrie en de agrarische sector kunnen overleven en de burger z’n energierekening kan blijven betalen. Met minder regel- en belastingdruk kan het bedrijfsleven weer floreren en een belangrijke bijdrage leveren aan de bestaanszekerheid. Het buitenlandse beleid wordt weer Realpolitik, met het Nederlandse belang voorop. Geen gidsland meer, geen ‘klimaatkoploper’, niet langer een Gideonsbende die de wereld wil redden. In ‘Brussel’ zal niet meer blindelings bij het kruisje worden getekend.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
21 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
De Dertiende
De Dertiende
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

2024 wordt het jaar dat links (helaas) opstaat. Van burgemeesters tot NGO’s, van big (green) tech tot goede doelen, van rechters tot de extremisten van XR en van MSM tot BN-ers, ze zullen allemaal opstaan in een uiterste poging om het doembeeld (in hun ogen) van een kabinet Wilders 1 te voorkomen. Een rechtse koers zal niet geaccepteerd worden. Het wordt een vervelend jaar met enerzijds hoop vanaf rechts, maar vooral sabotage vanaf links.

Jos
Jos
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

De mars door de instituties…

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Dus moet als eerste de bezem door de raad van bestuur en de directie van de NPO. De enorme oververtegenwoordiging van links D66 en PvdA-volk is niet te handhaven. Totaal geen afspiegeling van de bevolking. Daar hoeven partijen als de PVV, NSC en BBB geen ervaren bestuurders voor aan te leveren, die zitten er nu ook niet. De NPO wordt volledig met overheidsgeld gefinancieerd en door links gedomineerd. Onhoudbaar. Verder zwaar op bezuinigen, en benoem Bauke Geersing asap.

Marien
Marien
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

nou, ik hoop dat u geen gelijk krijgt met uw voorspellingen.

John
John
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Met “Het wordt een vervelend jaar met enerzijds hoop vanaf rechts, maar vooral sabotage vanaf links” vat je bijna alle bovenstaande stukjes wel heel mooi samen.

Laatste aanpassing 4 maanden geleden door John
Andre
Andre
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Mijn goede voornemens voor 2024 zijn:
1) de installatie van een kabinet Wilders-1;
2) asielopvang alleen nog via ambassades in buurland van het herkomstland;
3) linkse mensen gaan zich eindelijk eens verdiepen in wat islam echt wil met dit land en ontdekken eindelijk al die dingen die rechtse mensen allang wisten;
4) linkse mensen houden op met het plakken van etiketten als ‘fascist, wappie, extremo’ op mensen omdat die een andere mening hebben;
5) linkse mensen ontdekken dat de energietransitie in technisch opzicht onuitvoerbaar is, in economische opzicht onbetaalbaar en in klimatologisch opzicht zinloos;
6) er komt in 2024 in het EU parlement een zodanige verschuiving naar rechts, dat de Green Deal ingetrokken wordt.
7) linkse mensen beseffen dat de de overgrote meerderheid van ‘asielzoekers’ eigenlijk illegale migranten zijn die analfabeet zijn, geen noemenswaardige opleiding hebben, democratie minderwaardig vinden aan sharia en dus nooit zullen integreren.
MAAR al deze voornemens zullen niet uitkomen. Want mensen houden van illusies, want met illusies kun je alles veel mooier voorstellen dan het is.

Ni28
Ni28
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Uw voornemens hebben een wonder nodig. Laten we geloven dat wonderen toch bestaan.

Laatste aanpassing 4 maanden geleden door Ni28
Realist1966
Realist1966
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Zo lang de linksmensen verblind blijven door utopische illusies, zijn zij te vergelijken met fanatieke moslims. Er valt dus niet mee te praten of onderhandelen. Pas de harde realiteit kan hen tot inkeer brengen, de realiteit die door de rechtse kiezers al wordt erkend omdat men die inmiddels heeft ervaren. Zal in bovenmodale kringen dus nog wel even duren helaas, als het al zover komt. Ik ben niet optimistisch.

Els
Els
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Deze laatste alinea geldt dan toch voor de links in illusies denkende mensen.
Mensen die rechts denken zijn veel realistischer en koesteren hooguit de hoop dat er een rechts kabinet tot stand zal komen.

Andre
Andre
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Els

In grote lijnen klopt dat, met dit voorbehoud dat mensen niet over alle onderwerpen uitsluitend óf links óf rechts denken en bovendien dat ook rechtse mensen gevoelig zijn linkse illusies, omdat de techniek (moderne transportmiddelen en communicatiemiddelen) en de complexiteit van de internationale situatie dat geloofwaardig maken.

Hannah
Hannah
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Bedankt columnisten van OpinieZ
Politiek ontheemd vond ik bij de columnisten en ook bij lezers van OpinieZ weer houvast in onzekere tijden Dank daarvoor!
Allen een goed 2024 gewenst.

H.Nijhuis
H.Nijhuis
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Hannah

Helemaal mee eens.

Marc
Marc
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De elite mag dan uit de top van de politiek zijn weggestemd, in Nederland zal de strijd door de Vierde macht om die reden in alle hevigheid losbarsten. Aangezien er geen adequate juridische middelen voorhanden zijn disfunctionerende ambtenaren uit hun functie te ontheffen, zal geweld in de vorm van verdere censuur, het openen van processen tegen de weinige personen en instanties die nu nog een tegengeluid laten horen, tot stand komen.

Nederland kan, nog duidelijker dan het tot nu toe al was, ophouden een functionerende democratie te zijn: ambtenaren en MSM kunnen het Wilders onmogelijk maken te regeren; de repressie van overheidszijde zal dan zeer scherp toenemen. De dictatuur kan geformaliseerd worden.

Mogelijk wordt Rutte secretaris-generaal van de NAVO. In dat geval is Wereldoorlog Drie niet meer uit te sluiten. Nederland zal dan, samen met Duitsland, zeer waarschijnlijk doel van Russische aanvallen worden. Een gevolg van het extreem anti-Russische handelen van Rutte tijdens zijn kabinetten 2, 3 en 4.

Laatste aanpassing 4 maanden geleden door Marc
Ni28
Ni28
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

In ieder geval gebeurt er ook in 2024 geen wonder. Na de verkiezingen is de hoop tot behoorlijke hoogte gestegen maar er zou inderdaad een wonder moeten gebeuren wil een ideale kabinet alles in normale properties terugbrengen. Komt er echt een kabinet Wilders mogen wij verwachten dat hetzelfde gaat gebeuren zoals tijdens Trump zijn periode. Een aaneenschakeling van tegenwerking van de linkse zijde zal niet ontbreken en als de kans echt stijgt dat zo kabinet überhaupt komt zal links tot alles in staat zijn om dat het te verhinderen zelfs een putsch. Zolang de infrastructuur niet veranderd in de instituties en media veranderd er niets. Ik ben niet jaloers op de nieuwe regering. Een monsterklus. En dan nog moet Brussel gedwongen worden om een andere richting te varen. Laten we het hopen dat verstand zegeviert.

H.Nijhuis
H.Nijhuis
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik hoop dat de hoop van de recencenten uitkomt. Maar de immigratie zag ik niet voorbijkomen. Ik zag ook niet voorbijkomen de wens dat Nederland weer een Monoculturele samenleving wordt en dat ongelijkheid van ingezetenen wordt opgeheven. Ik wens daarom dat iedereen volgend jaar de keuze krijgt voor één paspoort . Kiest en bemin uw keuze. Daarnaast hoop ik dat de politieke onzorgvuldigheid nu eens ophoudt

H.Nijhuis
H.Nijhuis
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  H.Nijhuis

Overigens ben ik van mening dat het rescencentencollectief een pluim verdient voor haar heldere analyses. Ik hoop dat ze dat nog een tijd willen doen.

Martha
Martha
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Hartelijk dank lieve columnisten voor uw dagelijkse heldere opiniestukken waar ik veel van geleerd heb.
Zo ook van de reageerders, weldenkende mensen, die mijn sympathie hebben.

Ik wens U allen gezondheid, liefde en geluk voor dit nieuwe jaar.
“Wat de toekomst brengen moge, mij geleidt des Heeren Hand”.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Allereerst een welgemeend dank u voor de auteurs, voor elke keer weer een goed onderbouwd en in begrijpelijke taal geschreven opiniestuk over actuele kwesties die elke burger aangaan.
Voor het nieuwe jaar wens ik iedereen een goede gezondheid en veel inspiratie.
Dank ook voor de reacties, die een goed inzicht geven in verschillende gedachtewerelden.

Dee
Dee
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De geest is uit de fles, en dat geeft hoop. Overal roert het volk zich en de zittende macht zet haar hakken in het zand. Hun blindheid zal hun zwakheid blijken, maar de strijd is nog lang niet gestreden. We zijn pas net begonnen! Dus voor ons is het zaak wakker en allert te blijven, en vooral strijdbaar, want wij hebben een lange weg te gaan en onnoemelijk veel rotzooi op te ruimen. En reken er maar op dat zij, de zittende macht, vanalles uit de hoge hoed gaan toveren om de wil van het volk te frustreren. Maar ja, een lange reis begint met een eerste stap. Dus laten wij ons op ons pad concentreren en vastberaden onze weg vervolgen om uiteindelijk ons doel te bereiken.
Gelukkig Nieuw Jaar gewenst iedereen!!!

Henk de Jong
Henk de Jong
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik hoop vurig dat Geert Wilders 2024 en nog veel verder overleeft.

R Bil
R Bil
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik wens ook de schrijvers een gezond en gezegend 2024. Ben blij met jullie opnibijdragen dat geeft een gezonde kijk op de ontwikkelingen die zo negatief zijn . Spreek ook graag de hoop op een rechts kabinet uit. Veel succes met jullie bijdragen in 2024

21
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x