OpinieZ Podcast 042: Oorlog in Oekraïne?

Ines van Bokhoven in gesprek met Freek van Beetz en Simon Soesan

Titelfoto OpinieZ Podcast 42 - Oorlog in Oekraïne? Ines van bokhoven freek van beetz simon soesan

 

Ines van Bokhoven spreekt met OpinieZ-auteurs Freek van Beetz en Simon Soesan over de steeds verder oplopende dreiging in Oekraïne. Gaat Poetin aanvallen? Is dit het begin van een oorlog?

 

Lees ook:

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
18 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Bedankt Rutte, dat jij eerst MIJN NEDERLAND kapot heeft gemaakt door je Coronahype en nu sleep jij MIJN NEDERLAND mee in een oorlog met Rusland.

Bedankt.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ach iedereen die net als ik vaak in Oekraïne, Rusland, Kazachstan is geweest die weet dat de politieke leiders (en al hun vriendjes) in de Oekraïne pure maffiosi zijn maar daar lees je dus helemaal niets over in de MSM. Waarom niet???

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Beste Daan noem eens voorbeelden, die niet in Nederland van toepassing zijn.
Neem als voorbeeld het Nederland vanaf 2010 tot 2022.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

En hoe zit het met Rusland en Kazachstan? Daar is alles in orde? Of heeft u daar met ogen dicht gereisd?

F.H.Fokkema
F.H.Fokkema
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Als je goed leest en dat is echt niet veel tekst, zie je je antwoord in wat Daan van der Keur schrijft.

Jos
Jos
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Putin heeft gelijk, de expansie drift van de Westerse landen kent geen grenzen. Nederland is de facto al overgenomen, we zijn onze autonomie al kwijt aan de EU en het FEW. Onze munt, cultuur, zeggenschap, budgetrechten, pensioenen, grenzen, paspoorten, veiligheid enz zijn we al kwijt. Afgenomen en afgegeven aan de niet verkozenen van de EU. Met belangrijkste spelers de nazaten van Napoleon en Hitler, die hun groot Europees rijk alsnog gerealiseerd zien. Ten koste van u, maar och…, dat is democratische emotie.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Jos
Andre
Andre
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Het lijkt mij toch dat u bedoelt: de expansiedrift van globalistische organisaties als de EU verbonden met de Russofobie van de VS, die de NAVO instrumentaliseren, op dezelfde manier als ze dat in Kosovo en Bosnië gedaan hebben?
De Westerse landen en hun bevolking is niets gevraagd.

Arie
Arie
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Je kunt hier wel van alles en nog wat bijhalen. Van Napoleon tot de gulden.

Maar feit is dat Rusland Oekraïne is binnen gevallen, niet andersom.
Feit is dat er Russische soldaten in Oekraïne rondlopen, niet andersom.
Feit is dat er Oekraïense steden gebombardeerd worden, geen Russische.
Komende weken zullen er meer Oekraïense burgers dan Russische soldaten begraven worden. En waarvoor eigenlijk?

Vroeger was het de linkse kerk die Russische terreur altijd blind verdedigde. Ik hoop niet dat een “rechtse kerk” die rol nu gaat overnemen.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Arie
Reknir
Reknir
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Arie

U heeft natuurlijk gelijk maar hopelijk snapt u dat Rusland het niet kan accepteren dat Oekraïne een NAVO lid wordt. Ik vind het al een enorme provocatie naar Rusland dat de Baltische staten NATO lid zijn geworden. Maar ja, Putin, destijds (2004) was nog een soort zetbaasje onder het westen en kon dit toen niet voorkomen, de machtsverhoudingen lagen toen heel anders. Putin heeft zich trouwens op briljante wijze onder de westerse invloedssfeer uit weten te werken en van Rusland terug een autonoom land gemaakt. Rusland valt Oekraïne binnen, u hebt helemaal gelijk, maar het westen provoceert en provoceert. Misschien hebben ze net iets te veel geprovoceerd. Ieder klein kind zou toch moeten snappen dat het niet slim is voormalige Sovjetrepublieken tot de NATO toe te laten treden. Bovendien ligt Oekraïne 500 km van Moskou.

AAA
AAA
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jos

In die zin heeft hij gelijk dat internationale politiek (en de praktijk veelal ook internationaal recht) werkt met voldongen feiten op de grond. En aangezien het Westen vooral praat en met (tijdelijke) economische sancties werkt, komt zo’n despoot gewoon weg met z’n landroof.
Het zou overigens in de toekomst ook kunnen dat het luchtruim van Duitsland en Nederland op slot gaat. Dan gaat aliyah via Nederlandse zeehavens (als ze dit keer wel door mogen i.t.t. 60 jaar geleden (mochten alle IND-opvanglocaties vol zijn, dan hebben Opiniez-lezers misschien nog een tijdelijk bed over?)), maar dat even terzijde.

AAA
AAA
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  AAA

60 = 80

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  AAA

Het Westen heeft besloten om Poetin voor 70% te raken terwijl hij er voor 100% gaat. Dat zal ons gaan grotere pijn doen dan men denkt. Een psychopaat moet je niet deels raken maar volledig uitschakelen. Arme Europa!

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Het Westen heeft sinds de annexatie van de Krim zitten slapen want ondanks het landjepik was het toch zo aardige man. Zelfs onze Willempie heeft lekker biertje gedronken met zijn aardige Griekse buurman in Sotsji. Ineens blijkt het een psychopathische monster te zijn die soevereine landen gaat laf overvallen. Al zijn geestelijke complexen sinds zijn jeugd, de KGB tijd en het ondergaan van de Sovjet unie hebben zich opgehoopt in een uitbarsting van opgekropte woede waarin een mensenleven geen waarde meer heeft om zijn grootheid te bereiken. Iedereen zal lijden voor zijn gelijk als moet alsmaar ie als een grote man de historie in gaat. Onze nieuwe Dzjengis Khan is wakker en Europa en de wereld zal het merken. En de wereld bestrijd hem met zwakke economische maatregelen om de handel te redden. Dat is precies waar hij op gerekend heeft dus hij stopt niet zomaar. Misschien worden de maatregelen verzwaard als hij voor de Duitse grens komt. Laten we dat afwachten en ons liever bezig houden met het volstouwen van Europa met islam, woke wereld, genderproblematiek en gehuil over de slavernij. Dat zij pas belangrijke dingen.

Wim Verver
Wim Verver
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Alle potentaten voelen zich bedreigd door krachten van de democratie. De simplistische neigingen zoals landjepik en ongepast machtsvertoon, komen nog uit het verleden.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Wim Verver

Zoals Zelensky zei, iedereen is bang wij staan er alleen voor. Makkelijk voor psychopatische dictators. Als zij macht voelen gaan die verder dan je denkt. De blitzkrieg stopt niet zomaar. En Poetin weet dat zijn volk gewend is te lijden en kan die 30% resterende economie aan dankzij het Westen.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zelfs de Taliban veroordeeld de agressie van Poetin en maakt zich zorgen om de slachtoffers van de invasie.
Echt, geen grap. Poetin zou nu naar zijn vredelievende collega’s moeten luisteren, vindt u ook niet?

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Vanochtend kwam ik iemand tegen die zei, dat had ik nooit niet verwacht van die Poetin. En dat is dus de eigenlij probleem van het Westen. Het is toch zo aardige man daar drink je een biertje mee zoals onze eigen Alexander. Poetin voelt zich gekwetst in zijn imago en de wereld zal het nu weten. Rusland is groot en niemand zal daar aan tornen. Omdat ie oud wordt en seniel is het de hoogste tijd om zich als een grootheid te profileren. Die aardige Rus blijkt een oude slechterik die zich met Hitler kan meten. Tijdens zijn toespraak ontbraken alleen de wilde hand gebaren want hij is in tegenstelling tot Hitler een koele moordenaar die doet alles zo zodat mensen hem geloven. Als hij praat over de denazificatie van Oekraïne dan weet je dat hij niet stopt bij de twee zelfverklaarde onafhankelijke republiekjes. De behoefte van een buffer is onzin want als Oekraïne in haar geheel in Russische handen valt dan grenzen zij weer aan de NAVO landen. Putin de Grote wil minstens de Sovjet unie terug en eigenlijk liefst een grote Slavische rijk met hem als imperator. Hij verwijt de Sovjets dat zij de Oekraïne bevoordeelden maar hij zat er zelf bij door hun te dienen. In Oekraïne is alles begonnen toen op de plaats waar nu Moskou staat nog alleen kikkers kwaakten. Hij beeigend zich de geschiedenis en draait haar om. Ik deel de twijfel van de heer Beetz over het echte ingrijpen van het Westen. Uiteindelijk is het daar een andere wereld dan de Westerse en het daar toch een andere wereld dan hier. Daarom kunnen zich de voormalige Sovjetlanden grote zorgen maken als de volgende slachtoffers. Gaat de NAVO met de EU zich vingers branden voor die lastige Visegrad landen? Ik denk het niet. Het Westen is nu op zijn zwakst. De tijd voor geschifte leiders als Poetin is aangebroken.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

De afsluiting van het gesprek was ongekend luchtig want de Oekraïners reageerden laconiek bij het bezoek van Oekraïne. Echter is ‘Chorosjo, vsjevo budjet’ een vaste uitdrukking van een volk die nooit rijk was en altijd is ellende leefde. Het is een sarcastische uitdrukking van ‘het is goed, wij zullen alles hebben’ die je hoort in de hele voormalige Rusland. Galg humor. Heel moeilijk te begrijpen voor westerse mensen die het na de oorlog steeds beter kregen.

18
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x