OpinieZ Podcast 016: de testsamenleving gaat veel te ver

Annelies Strikkers en Ines van Bokhoven in gesprek met YorienvdH

De Testsamenleving gaat veel te ver, vinden journalist Annelies Strikkers en schrijfster Ines van Bokhoven. Deze week start de pilot Testen voor Toegang. Het bezoeken van evenementen, parken, theaters e.d. dreigt alleen mogelijk te worden op vertoon van een negatieve coronatest. Het is de opmaat naar medische apartheid en medicalisering van burgers en maatschappij. Gespreksleiding: YorienvdH

 

 

Lees ook:

 

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
8 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Rienus
Rienus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een virus plat slaan of bestrijden is een hele domme reactie.
https://maurice.nl/2021/04/12/waarom-mogen-huisartsen-hun-covid-19-patienten-niet-goed-behandelen/
Deze man heeft het over de route naar een leefbare samenleving ook met Covid-19. De mening van deze man vind ik veel waardevoller dan alles wat ik tot nu toe heb gelezen en gehoord.
Dit is een zeer ervaren en betrokken man die niet wil dat wij mensen worden overgeleverd aan de domme en voorspelbare nonsense in de media.
Waarom is het niet mogelijk om zonder die waardeloze vaccinatie een oplossing te vinden. Want die is er maar mag niet duidelijk worden?
W A A R O M>>>????

Sjefke
Sjefke
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rienus

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. Zie:: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Beter zou men kijken naar wie er achter de media en het hele covid programma zitten , in ale landen draaien ze hetzelfde programma,dit is geen toeval ,maar geregiseerd ,inmiddels is alles een miljarden industrie ,en het grote geld verdwijnt naar Zwitserland , Bill Gates was hier al in 2009 mee bezig ,alles heeft zijn prijs en iedereen is te koop ,dat heeft hij heel goed begrepen,en de gewone man ,daar heeft men werkelijk maling aan .

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rond min12 maakt Annelies de scherpe opmerking dat er geen 0 situatie zit in het alertheid systeem. Het onderste stadium is waakzaam. Omdat er gewoon het hele jaar coronapatiënten zullen zijn, is er altijd een geldig excuus om beperkende maatregelen te nemen.
We gaan nu dus akkoord met een regeling die – naar de regering beweert – de samenleving open moet maken, maar in werkelijkheid, als je kijkt naar de feitelijke opzet, de samenleving een heel groot deel van het jaar op slot zet. Het resultaat is dus precies het tegenovergestelde van wat beweerd wordt.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Andre
Bart
Bart
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima podcast.
inderdaad moet de burger bij zichzelf te rade gaan ten aanzien van de criminalisering die onze corrupte overheid haar bevolking aandoet,
Zoveel wetten, regels, geboden, verboden, boetes etc. dat het bijna niet meer mogelijk is om ze allemaal in acht te nemen.

Als we allemaal de Corona voorschriften niet meer zouden opvolgen, dan houdt het vanzelf op. Dan zullen we zien dat de overheid maar zeer beperkt is in haar echte macht.
En dat kunnen kleine dingen zijn; zoals geen mondkapjes meer opdoen in de supermarkt, de avondklok negeren (ook al krijg je misschien eens een boete) en inderdaad je niet meer laten testen ook al ben je een dagje even niet lekker.

Verder heeft mijn respect voor onze horeca-sector ook een enorme deuk opgelopen. Dat deze ondernemers het zich hebben laten aanleunen de sluitpost te zijn van het overheidsbeleid, vind ik onbegrijpelijk.
Ze zouden gewoon massaal open moet gaan. Wat gaat de overheid daaraan doen? Het leger erop af sturen?

Dit is juist ook zo onbegrijpelijk omdat ze ondertussen aan de subsidie-infuus van de regering hangen en niet meer als zelfstandig en onafhankelijk ondernemer zelf in staat zijn hun centjes bij elkaar te verdienen.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mijn internist verzocht mij toch de vaccinatie te nemen, omdat de gevolgen van Corona besmetting vele malen groter zijn, dan het risico van de vaccinatie. Waarop ik zei:” Je zou toch een van die risicogroepen zijn.” Wanneer velen gevaccineerd zijn dan wordt de kans op besmetting kleiner, maar dat kan niet gegarandeerd worden want het vaccin biedt geen 100% bescherming. Mijn wantrouwen wordt steeds meer gevoed.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Onze overheid heeft nog een strategie verzonnen om het ophokken van de burgers zo lang mogelijk te rekken, namelijk het ‘openingsplan’.
Dit plan voorziet in 5 fases om de samenleving te ‘openen’, elke fase duurt 3 weken.
1) de duur van 3 weken is willekeurig, de incubatietijd van corona wordt geschat op 10-15 dagen, dus waarom geen fases van 2 weken?
2) Als je goed kijkt naar de inhoud van de fase, dan zie je dat er tussen fase 4 en 5 nauwelijks verschil is. Voorbeeld in fase 4 mag je 6 mensen thuis ontvangen en buiten iets met 6 mensen organiseren, in fase 5 mag dat met 8 mensen in beide situaties. Dat is een verschil dat geen invloed zal uitoefenen op de verspreiding van de ziekte. Immers nu al is in experimenten aangetoond dat ook in grotere groepen het aantal nieuwe besmettingen zeer laag is, bijv. 1 % van het aantal aanwezigen.
3) in stap 3 gaat op 26 mei de horeca open, maar ook in fase 4 en fase 5. Onduidelijk wat het verschil is. Ook hier geldt omdat in restaurants mensen niet dicht op elkaar zitten, zouden die nu al open kunnen.

Het hele openingsplan is vaag, dubbelzinnig en niet gericht op het openen van de samenleving, maar juist op het zo lang mogelijk gesloten houden daarvan.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De Nederlandse overheid, is een gewillige speelbal, in de handen van de rijken der aarde.

8
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x