De Weekend Leestips: Van Drimmelende #D66-meisjes tot Voortijdig Overleden #CNN+

Lezenswaardige artikelen uit binnen- en buitenland

OpinieZ, De Weekend Leestips, D66, Amerika, Rusland, China, CNN

Welkom bij De Weekend Leestips van 23 en 24 april 2022 met een uitgebreide serie lezenswaardige achtergrondartikelen over D66-meisjes, Elon Musk en Twitter; De versterkte positie van Poetin; Hoe Amerika La La Land werd; Hitlers Joodse Baby; China of de VS; een bedelend en smekend Pakistan; Aardse machtsblokken in de Ruimte; de razendsnelle ondergang van CNN+ en meer…

 

D66-meisjes kunnen ook goed Drimmelen

De ontmaskerde en vernederde Van Drimmelen (bestuursvoorzitter Everhardt: “Hem is verzocht zijn lidmaatschap op te geven. Hij heeft dat gedaan. Hij kan nooit meer toetreden tot de partij.”) is nu één groot brok rancune met een tas vol kompromat. Levensgevaarlijk dus. Het is een kwestie van tijd voordat de dirt over de ene na de andere partijprominent op straat komt te liggen. In menig D66-bed is het momenteel onrustig tussen de lakens en niet vanwege de hitsigheid, die zo kenmerkend blijkt voor de partijcultuur.

Heerlijke column van Geert Dales. Check zijn blog voor meer…

 

Elon Musk zet aankoopplannen Twitter door

Elon Musk heeft $ 46,5 miljard aandelenfinanciering rond en overweegt zijn bod rechtstreeks aan de aandeelhouders van Twitter over te brengen, zo bleek uit een aanvraag bij Amerikaanse toezichthouders.

 

Poetins positie is versterkt in Rusland

Ondanks de hoop van de Amerikaanse regering dat de Oekraïne-oorlog zou leiden tot het vertrek van Poetin, lijkt het uitbreken van vijandelijkheden de positie van de Russische president te hebben versterkt. Ondertussen is de Russische centrale bank erin geslaagd de roebel te stabiliseren. Die is teruggekeerd naar zijn wisselkoers voorafgaand aan de Russische invasie van Oekraïne op 24 februari. De Russische consumenteninflatie is ondertussen ook teruggevallen naar het vooroorlogse niveau, omdat een versterkende valuta en versoepelde wisselkoerscontroles paniekaankopen onderdrukten. Winkels zijn voor het grootste deel goed gevuld, restaurants zijn open en consumentenactiviteit is meestal normaal, volgens inwoners van Moskou, geïnterviewd door Asia Times.

Hoe Amerika La La Land werd

Het Amerika van de laatste veertien maanden lijkt op een dystopie. Het wordt deels de wereld van George Orwells Nineteen Eighty-Four, deels het vaderlandsland van de Lotus-Eaters. Niets lijkt te werken. En niemand die de touwtjes in handen heeft, lijkt zich daar iets van aan te trekken.

Een haarscherpe Victor Davis Hanson over hedendaags Amerika.

 

Hitlers Joodse Baby

Een nazi-tijdschrift hield in de winter van 1935, net nadat de anti-Joodse Neurenbergwetten waren aangenomen, een fotowedstrijd voor de ‘perfecte Arische baby’. Ze maakten één fout toen ze de winnaar kozen.

 

China of de VS?

Twee recente rapporten wijzen op een verontrustende trend in de mondiale machtsdynamiek. Ze krijgen niet veel aandacht vanwege de voortdurende oorlog in Oekraïne, maar China maakt gebruik van dit buiten-de-schijnwerpers-moment om slim te werken aan het vergroten van zijn invloed binnen de moslimwereld.

Ondertussen verkwanselen de VS dit moment door te proberen te onderhandelen over een hernieuwde nucleaire deal met Iran met de hulp van Rusland. Tijdens een recente bijeenkomst van de Raad van ministers van Buitenlandse Zaken van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) was de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi een speciale genodigde. Het was de eerste keer dat een Chinese overheidsfunctionaris was uitgenodigd om aanwezig te zijn bij een OIC-vergadering. De OIC heeft 57 lidstaten en is daarmee de op een na grootste internationale organisatie ter wereld.

Volgens de rapporten investeert China meer dan $ 400 miljard in bijna 600 projecten in de moslimwereld onder het Belt and Road Initiative. Deze stappen hebben China geholpen aanzienlijke vooruitgang te boeken bij het vergroten van zijn invloed op zowel het beleids- als het economische front met de OIC.

Indringende analyse van de voormalige VS-ambassadeur in Nederland, Peter Hoekstra.

 

Sharif smeekt Saoedi-Arabië en China om een financiële reddingsboei

De nieuwe Pakistaanse premier Sharif heeft dringend externe financiële hulp nodig om een geërfd dreigend bankroet te voorkomen. Verslag van zijn bedeltocht en de (geo)politieke consequenties.

 

Aardse machtsblokken in de ruimte

Sommige geleerden voorspellen een toekomst waarin afzonderlijke staten verschillende niveaus van dominantie nastreven, terwijl anderen een scenario voorzien waarin commerciële entiteiten naties samenbrengen. Maar ik geloof dat de toekomst er anders uit kan zien. In de afgelopen jaren zijn groepen naties met vergelijkbare strategische belangen op aarde samengekomen om hun belangen in de ruimte te bevorderen en vormden ze wat ik ‘ruimteblokken’ noem, schrijft universitair docent ruimte en internationale betrekkingen Svetla Ben-Itzhak

 

CNN+ binnen vier weken dood en begraven

Warner Bros/Discovery nam de dramatische stap om de nieuwe streamer een maand na zijn geboorte te doden omdat de executive “de economie achter zijn abonnementsplan niet logisch vond”, meldde Axios vrijdag. De leidinggevenden “dachten dat er niet genoeg mensen bereid waren om te betalen voor abonnementsvideonieuwsdiensten om de investering van $ 1 miljard te rechtvaardigen, die CNN gedurende vier jaar voor CNN+ had gepland.”

Een vernietigende tegenvaller voor het netwerk, dat beweert neutraal nieuws te brengen en stelt ‘appels van bananen’ te kunnen onderscheiden. Maar hoe kan CNN neutraal zijn, zelfs als zij dat echt proberen? Dit is hetzelfde probleem dat de presentatoren Lemon en Cuomo teisterde. Ze geloven oprecht dat bananen appels zijn. Zo geïsoleerd en onwetend zijn ze. Iedereen bij CNN zou het boek “Coming Apart” moeten lezen, maar dat doen ze niet omdat Charles Murray, de auteur ervan, is veroordeeld door CNN wrongthink-duiders.

 

Het OpinieZ-team wenst u veel leesplezier en een ontspannen weekend!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x