OpinieZ Podcast 025: Tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid?

YorienvdH in gesprek met Gideon van Meijeren (FvD)

Titelfoto OpinieZ Podcast

YorienvdH spreekt met staatsrechtjurist en Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FvD) over het coronabeleid, de rol van de regering en zijn oproep tot burgerlijke ongehoorzaamheid aan horeca en burgers. Productie: YorienvdH en Kaat van de Bosch.

 

Lees ook:

 

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
11 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Laatste tijd heb ik wat aktie gezien van Gideon van Meijeren,ben nooit ergens lid van geweest anders dan de visvereniging,maar heb me als lid van FVD gelijk aangemeld ,deze politieke partij wordt slecht weggezet door de media,maar mensen als Omtzicht of Gideon van Meijeren zitten ze in Den Haag al helemaal niet op te wachten.Snel nieuwe verkiezingen ,van wat er nu als demissionair personen de lakens uitdeelt lijkt nergens op ,Pratenmet Taliban,of Palestijnen ,is kort gezegd hoeveel miljoenen gaan ze mee akkoord, en wie mag dat uitdelen Kaag ,die tekent bij het kruisje ,en als ze straks willen dat hier ook sluiers moeten komen ,is Kaag de laatste die er wat van zegt .

Odile
Odile
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Top interview met Gideon van Meijeren, dank! 100% mee eens!!!

Deze tijd is idd een kantelpunt en burgerlijke ongehoorzaamheid is geoorloofd tegen een onrechtmatig handelende regering.
Wij zijn met veel meer en Eendracht Maakt Macht, als grote massa’s burgerlijk ongehoorzaam worden, passief of aktief, moet de regering democratische rechten herstellen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het gaat om het invoeren van apartheid als een juridisch voldongen feit.
Als dat volledig ingeburgerd is kun je daar als staat allerlei interessante dingen mee doen.

piet12345
piet12345
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De overheid, dus ook de politiek, en alles met Big ervoor compleet negeren in deze waanzin is de enige manier om hier nog überhaupt uit te komen. Indien we verdeeld en blijven gehoorzamen hoef je maar te kijken naar Australië, NZ en China wat dan de uitkomst zal zijn. De overheid heeft het simpelweg niet goed met ons voor en democratie is een illusie, een georganiseerde groepsverkrachting. Het systeem is stuk!

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik geef het stuk 5 sterren, wat een duidelijk en helder stuk, duurt wat lang maar het verveeld niet.

Inderdaad deze QR code’s zijn de touwtjes, waaraan Rutte en Co gaan trekken, om de burgers totaal monddood en spastisch te maken, wij bewegen onze Linker arm als Rutte aan dat touwtje trekt.

Onze vrijheden leveren we in.

Aan welke periode doet mij dit denken. ?

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een goede spreker is Gideon!
Toch zie ik een staatsrechtelijk probleem: hoe zet je het recht van opstand om in beleid?
Als na een ‘opstand’ de Nederlandse kiezer weer braaf op dezelfde partijen stemt, dan zullen deze partijen hetzelfde beleid uitvoeren, maar met iets andere middelen en bewoordingen. De regering ontstaat immers uit de wetgevende vergadering, niet uit het recht van opstand.

Reknir
Reknir
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Je zou een punt kunnen hebben maar ik denk dat de dynamiek anders werkt. Als de groep maar groot genoeg is en bovendien redelijk blijft, dus geen geweld gebruikt zal hier automatisch een aanzuigende werking vanuit gaan. Stel dat er straks 1,5 miljoen mensen naar Amsterdam komen dan zullen veel mensen zich automatisch gaan interesseren naar de beweegredenen van deze groep. Zoveel redelijke mensen die weten over ‘’the great reset’’, over liegende media en het gevaar waarin onze democratie zich bevindt doorzien, daar moet toch een kern van waarheid inzitten. Dan zullen deze mensen misschien ook in gaan zien dat onze overheid lang niet altijd de integere partij is. Deze mensen zullen dan niet meer automatisch op een kartelpartij gaan stemmen.

BJJ
BJJ
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prachtig gesproken door Gideon van Meijeren 👏 We gaan inderdaad richting een communistische staatsinrichting als die QR app wordt ingevoerd. Dus allemaal zoveel mogelijk burgerlijk ongehoorzaam zijn 💪

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze Rutte moet gewoon opd…..n.
Dit is toch ongehoord, zijn hele groep is al door het ijs gezakt en Links Nederland laat dit hele zooitje gewoon hun fouten festival door drukken.
Kijk Kaag is in haar zelf gegraven gat gevallen.
Een heks blijft nl een heks.

Bas vos
Bas vos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Lieve interviewer

Het niet gevaccineerd willen worden met n experimenteel vaccin is niet “een keuze”

Het weigeren en daarvoor niet gestraft mogen worden is een absoluut grondrecht en mensenrecht, en via de code van neurenberg is dat ook juridisch vastgelegd.

Onze vrijheid, bewegingsvrijheid, integriteit van het lichaam, zelfbeschikkingsrecht , verkeer van personen en goederen

Dat is reeds jou eigendom. De regering heeft niet het recht jou dat af te nemen, laat staan dus terug te geven.

Er word ook totaal niet nagedacht over de implicaties van de redenatie achter de coronapas.

Maar houd op om mee te gaan in de narratieve van de regering dat het slechts een keuze is.

Harald
Harald
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wordt je bij een boete voor het niet dragen van een muilkorf in de trein (per regel) ook niet meteen de trein uitgezet en aangehouden (als je direct na ontvangst van de boete de reis vrolijk blijft voortzetten zonder muilkorf)? En kreeg je daarmee dan ook niet meteen een strafblad? Of zijn dat alleen maar bangmaak-verhalen die ik heb gehoord?

11
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x