OpinieZ Podcast 020: Zorgelijke trends in de Nederlandse samenleving

YorienvdH in gesprek met Wouter Roorda en Mattijs Glas

Titelfoto OpinieZ Podcast

 

Nederland is vol, de Nederlandse cultuur staat onder druk, de overheidsbemoeienis groeit en onze zeggenschap neemt af. Columnisten Mattijs Glas en Wouter Roorda bespreken met YorienvdH een paar zorgelijke trends in het land.

 

 

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
9 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Elvi
Elvi
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Je kunt niet een verzorgingsstaat én een migratieland zijn. Kan simpelweg niet om financiële redenen. De bevolking kan dat gewoonweg niet betalen.
Wat we nu dus zien is dat de verzorgingsstaat volledig onderuit gehaald wordt. Alles, maar dan ook alles wordt (veel) duurder om de migratie in stand te kunnen houden. Het waarom daarvan is totaal onlogisch. Wie heeft mensen nodig die voor 80% in de bijstand belanden en zoveel procent in de criminaliteit waarvan we niet eens weten wat het exacte percentage is? Wie gaat dat betalen?

Dat kan gewoon niet onbeperkt doorgaan. Tegen de tijd dat het echte besef bij de autochtone Nederlander komt is het te laat. Armoede zal zijn intrede doen onder een groot deel van deze mensen. Nu worden ze nog gesteund, zelfde subsidie rechten als allochtonen, maar het kan niet anders dan dat deze steun zo ongeveer zijn hoogtepunt heeft bereikt. Resultaat is dat een groot deel van de economie stil valt en er nog veel meer beroep wordt gedaan op kosteloze goederen. De koek is voor de gemiddelde Nederlander gewoon echt op!

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Elvi

De koek is al jaren op Elvi.

De overheid creeerd ieder moment een mistgordijn, om de echte problemen te verdoezelen.
Links heeft Nederland kapot gemaakt.

Vee
Vee
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Elvi

Mensen willen het maar niet zien. Alles wordt duurder, alle voorzieningen worden uitgehold alsook de pensioenen. Tot voor kort werd die import nog redelijk gedekt door de gasinkomsten maar dat is ook voorbij. Nu wordt het bekostigd uit lastenverzwaring en bezuinigingen en nog erger met geleend geld. Dit is niet vol te houden.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Elvi

U hebt volkomen gelijk. Jan van de Beek heeft voorgerekend dat de immigratie van mensen die grotendeels in de bijstand komen te zitten, honderden miljarden euro’s kost. Ruud Koopmans wijst er op dat de immigratie van moeilijk tot nauwelijks integrerende migranten (vooral moslims) grote problemen gaat geven. Er zijn zo nog veel meer experts. Maar deze mensen worden genegeerd. De heersende politiek is er stokdoof voor. En ten einde raad stemmen mensen dan op PVV, FVD, enzovoort, maar die worden genegeerd en weg gedemoniseerd. Veel delen van Europa gaan er uit zien zoals Egypte, Marokko en Pakistan. En men gaat eisen dat daar de sharia heerst. En men zal u dit blijven brengen als betreft het een culturele verrijking.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als je nou joden vraagt in Nazi Duitsland halverwege de jaren dertig vorige eeuw, over hoe zij denken dat de wereld er over vijf jaar uitziet, dan denk ik dat de reflectie hierover, over deze vraag, een aardige basis geeft voor de vraag wat het met Nederland eigenlijk doet als je elk jaar zo’n 80.000 moslims importeert en je verder iedereen met islamkritiek steeds maar blijft wegzetten als racist of nazi of antisemiet of whatever er maar orwelliaans te bedenken is. Een goede vraag is tegenwoordig of politici wel het recht hebben om in hun peilloze domheid of onverschilligheid of berekenende krankzinnigheid heel de samenleving te saboteren, te ondermijnen, af te breken en onveilig te maken. Hebben politici het recht daartoe? Mogen zij dit? In welke wetsartikelen is dit geregeld? Ik denk dat je tegenwoordig een goede zaak kan maken met het aanklagen van diverse politici wegens het willens en wetens faciliteren van een stap-voor-stap genocide en slow motion moord op de moderne westerse cultuur. Want het is toch echt zo dat wij als culturele verrijking aan het binnenhalen en inplanten zijn een ideologie die centraal in haar doctrine heeft staan de onderwerping van en moord op en vernietiging van alles aan cultuur wat niet past in de cultuur van die ideologie. Wij doen dat, steken er energie is, faciliteren het, en demoniseren iedereen die er vragen bij stelt. Een dergelijk volhardende zelfuitwissing zal zeker succes hebben. Als mensen er zozeer hun zinnen op hebben gezet om hun eigen samenleving en cultuur op te blazen, dan gaat dat zeker lukken. En dan komt er een keer de dag dat je wakker wordt in het wrede krankzinnige totalitarisme van de islam.

Mieke Lubbers
Mieke Lubbers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Politici hebben geen wet nodig hiervoor en bovendien maken zij de wetten, zeker omdat de coalities in het parlement de meerderheid hebben. Immers, als politici en dan met name de parlementariërs zich aan de wet zouden houden, zouden zij stemmen zonder last en dus niet persé conform de partijrichtlijnen. Kortom: wetten zijn geen probleem hier.
Verder veronderstelt u dat de rechters korte metten zullen maken met “genocide en moord op de westerse cultuur”. Wordt wakker: die rechters zijn onderdeel van het probleem en zullen zeker niet de uitspraak doen die u verwacht!

Demanpieter
Demanpieter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik hoor al 40 jaar dat immigratie noodzakelijk is vanwege de vergrijzing. En al 40 jaar zijn er meer dan een half miljoen mensen afhankelijk van een of andere uitkering. Welke noodzaak??

Vee
Vee
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Demanpieter

Immigratie tbv de vergrijzing is een ponzi sceme. We hadden uit de gasopbrengsten een finds moeten opbouwen. Vergrijzing zie je per slot van rekening al zo’n 65 jaar vantevoren aankomen.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik betaal er geen €4,- voor, het staat gewoon in de krant, BOA komen controleren of je wel thuis bent.
Alles in dienst van de Corona hype van de Jonge en Rutte.

9
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x