OpinieZ Podcast 030: Nederland lost de problemen niet op

YorienvdH in gesprek met Hans van Tellingen en Freek van Beetz

Titelfoto OpinieZ Podcast

Politiek café met OpinieZ-auteurs Freek van Beetz en Hans van Tellingen. Over buitenlandse kritiek op Nederland: land van drugsmaffia, gedoogbeleid, georganiseerde misdaad, te weinig democratie, afnemende soevereiniteit en de groeiende woningnood. En de politiek lost de problemen niet op. Gespreksleiding Yorien vdH.

 

Lees ook:

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
2 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zelfs deze twee Heren weten het niet echt meer, een van de Heren noemt Nederland een raar land.!
J.D noemde Nederland een k.t land, ik denk zelf dat J.D. het goede woord gebruikte.
Nederland is een verloren land, een land zonder structuur, een klein voorbeeld, Rutte bemoeit zich met andere landen, maar laat Nederland verzuipen in de modderstroom.
Een angstig en verdeelt Nederland, kapot gemaakt door onwil en onkunde van de bestuurders.

Mijn stelling is simpel, Rutte is de slechtste M.P. van Nederland, van na de tweede wereld oorlog.
Zijn leugens stonden in alle buitenlandse kranten, behalve in de Nederlandse media.

Boeren moeten inderdaad niet verdwijnen, om het niet bestaande stikstof probleem op te lossen, maar om hun land te gebruiken om woningen te bouwen, voor de Miljoen(nen) binnenstromende gelukszoekers.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

In deze podcast worden twee sleutelopmerkingen geplaatst:
1) de mensen komen pas in opstand als ze ontdekken dat een heleboel dingen niet (meer) zo goed geregeld zijn en dan vooral de vele eisen die worden gesteld aan boeren en milieu.
2) dat de voortdurende immigratie leidt tot woningvraag. Nederland is gegroeid van 11 miljoen naar 18 miljoen inwoners.
Deze twee feiten staan direct in verband met elkaar, maar dat is taboe in de politiek. Verder wordt opgemerkt dat de jeugd het zo moeilijk heeft om een woning te vinden, zelfs al verdienen ze bovenmodaal. Zolang die jeugd niet opmerkt dat punt 2) leidt tot 1) met alle gevolgen van dien, blijft het hele circus doorgaan.
Nederlanders zijn heel goed niet alleen in wegkijken, maar ook wegredeneren. Er zal dus echt heel veel mis moeten gaan omdat het vertrouwen in de overheid nu al heel laag is, maar de samenleving blijft draaien doordat de gewone burger gewoon zijn werk blijft doen.
Pas als dit laatste erg wordt verhinderd, bijvoorbeeld door langdurige stroomuitval zoals in Libanon het geval is, dan gebeurt er misschien iets.

2
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x