OpinieZ Podcast 044: Is onze overheid nog wel betrouwbaar?

Gesprek met Maaike van Charante en Annelies Strikkers

 

 

Lees ook:

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
16 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Onze Roverheid is totaal niet te vertrouwen;nog niet voor een cent!

Youp
Youp
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Jullie zijn de volksvertegenwoordigers vergeten. Het is boven alles hun taak de overheid te controleren. Echter, ook zij (de meesten dan toch) blinken uit door met name de populisten de maat te nemen ipv de overheid die zij geacht worden te controleren. Er is dus een tweedeling ontstaan tussen zij die aanschuiven bij big government en big business, meestal mensen die leven van belastinggeld of welvaren bij hun goedgezinde wetgeving, zeg maar het bestuur van de plantage, en de slaven die de belastingen ophoesten. Welkom bij de Great Reset! Dit is nog maar het begin ervan.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

De volksvertegenwoordigers zijn door m.n. Rutte c.s. totaal buiten spel gezet. Het kartel heeft maling aan de 2e kamer. En daarmee aan de democratie. Dat dit zo is werd gisteren in het mondkapjesdebat weer eens onweerlegbaar duidelijk.
Nog afgezien van, daar heeft u gelijk, het onzinnige cordon sanitaire wat inmiddels tot een soort religie is verheven.
Rutte heeft NL uitgeleverd aan de linksdraaiende WEF adepten. En die zitten tot in de haarvaten van de samenleving. Observeer alleen al maar de verhalen waarmee (kleine) kinderen uit school komen.
En verdiep u in de macht die NGO’s krijgen op elk domein.

Youp
Youp
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

De volksvertegenwoordigers zijn buiten spel gezet? Werkelijk, hoe dan? Ze kunnen toch allemaal tegen stemmen of voor moties van wantrouwen stemmen. Gebeurt echter niet. Dat is uitgezonderd de populisten. Maar daar zijn er te weinig van. De rest volgt de partijlijn en de meerderheid bestaat uit kartelpartijen. Vandaar dat sommigen zeggen dat we niet in een democratie leven maar in een particratie, wat een oligarchie van partijen is die doen waar ze zin in hebben en elkaar de mooie baantjes toespelen. In die zin geef ik u gelijk dat de volksvertegenwoordiging buiten spel is gezet, alleen niet specifiek door Mark Rutte. Het is een constructiefout in het huis van de democratie. Het wordt sowieso een moeilijk verhaal om onafhankelijkheid te creëren en te verwachten als ze allemaal uit dezelfde pot met geld betaald worden. Dan ontstaan er spontaan hele andere structuren.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Het is m.i. geen constructiefout, maar simpelweg het negeren van de wet, waarop álle parlementariërs een eed moeten doen: stemmen zonder last of ruggespraak! En juist dat heeft m.n. Rutte met de starre partijdiscipline verboden. Zodat, welke motie er ook ingediend wordt, als ze daar geen zin in hebben of het is niet gunstig voor het kartel, dan wordt die gewoon weggestemd. Waar hebben we nog dissidenten gezien de afgelopen jaren, die de moed hadden tegen de partijdiscipline (want die rot zit inmiddels in bijna elke partij) in te gaan? Mona en Pieter bv, die daarop ‘gestraft’ werden? Dat zegt het helemaal.

Youp
Youp
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Partijdiscipline bestaat al heel lang. Toen Mark Rutte nog in de luiers rondliep had je dat al. Zo af en toe zijn er dissidenten, maar dat zijn uitzonderingen. Is ook niet zo vreemd want kamerleden worden geselecteerd op hun meegaandheid. Lastpakken komen domweg niet op een verkiesbare plaats te staan. Zo’n Pieter Omtzigt stond oorspronkelijk ook op een onverkiesbare plaats en is enkel door voorkeursstemmen in de kamer gekomen. Stemmen zonder last of ruggespraak is een wel heel theoretisch wetje binnen een particratie. Verder mag je de vraag stellen waarom je überhaupt bestuurd wilt worden en of je niet a priori belazerd gaat worden zodra anderen jouw beslissingen nemen.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De oprechte mening van een oudere Nederlander.
NEE, mijn vertrouwen in deze Nederlandse overheids is 0%.
Ik heb mij dan ook voorgenomen, NOOIT meer te gaan stemmen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Ik heb begrip voor uw frustratie, maar dit is juist wat links NL wil!!
Nu al gaan te veel conservatief denkende mensen niet stemmen, waardoor links niet weg te krijgen is.
M.I. zou conservatief NL daarom juist massaal moeten gaan stemmen, en net als links de machtigingen bij opa en oma ronselen.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Is mogelijk dat ik het na vele jaren niet snap.
Ik ben van 1938 en ik heb 1 keer een verkiezing overgeslagen, toen was ik in Duitsland gelegerd.
Als de demonisering van het Rutte Kartel, naar de anders denkenden blijft bestaan, verandert er helemaal niets.
Rutte praat namelijk niet met ons, maar over ons.
Een totale boycot van de verkiezingen, brengt toch veel mensen aan het denken, laten we het gewoon een keer proberen.
Gister hoorde ik toch een aantal keren de opkomst van 40% (Gemeenteraad) ter spraken komen.

Vin
Vin
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Hoor dat helaas vaak maar realiseer je dat de vvd en d66 adepten dat wel zullen doen en niet stemmen dus hun mandaat alleen maar versterkt. Besef dat de enige oplossing voor deze crisis (want dat is het) het groot maken van de oppositie is. Zo groot dat zelfs stemfraude niet meer mag baten

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Vin

Eens. Wat zou het mooi zijn als de conservatieve/rechtse partijen de gelederen zouden sluiten en voor een volgende verkiezing 1 sterke lijst zouden formeren. En ze een poepie zouden laten ruiken.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zo is het corona virus op de A lijst terecht gekomen, tussen polio, pokken en ebola.
Dat doen ze gewoon.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Nee hoor, het begint niet met de media. Die zijn te halsstarrig, goedbetaald enzo.
Het begint bij de economie. Onze overheid creëert een kunstmatige werkelijkheid. Deze werkelijkheid moet worden gedragen door een economie die iedereen gelukkig moet houden. Wat we nu zien is dat die economie begint te falen.
Reken maar dat iedereen wakker wordt.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Onrust wereldwijd, die ontstaan is met als oorzaak de sancties, worden zorgvuldig buiten de media gehouden.
Overigens Off topic, is er weer een terreuraanslag geweest in Israël waarbij 2 doden te betreuren vielen.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Goede discussie. Wat hier duidelijk naar voren komt is:
1 – als deze wet gebruikt kan worden voor Oekraïense vluchtelingen, dan kan hij ook gebruikt worden voor vluchtelingen uit alle hoeken van de wereld, ongeacht wat hun motief is, economisch of klimaat, want dat maakt nu ook al niet uit.
2 – In Duitsland worden vluchtelingen al jaren toebedeeld aan gemeentes op grond van een formule. Deze formule is gebaseerd op het aantal inwoners en het inkomen daarvan en naar rato daarvan krijgen ze de opdracht om een x aantal vluchtelingen/migranten op te vangen. Dit is m.i. niets anders dan een veredelde vorm van inkwartiering. Een gemeente die een college heeft op basis van PVV of Forum of SGP kan er niets tegen in brengen (min. 4 Annelies)
3 – Rond min 8 wordt opgemerkt dat de avondklok wel een aanslag was voor het vertrouwen in de overheid. Dat lijkt me wel het eufemisme van het jaar.
4 – Rond min 17 merkt Annelies op dat ze ‘bekend’ is bij de politie. Nou dat werkt al minstens 25 jaar zo. We leven in een Europese variant van Noord-Korea en het laagje vernis aan de buitenkant moeten we niet opvatten als ‘grondwettelijke waarden’. Elke kritiek, hoe mild ook, op de regering of overheid wordt opgevat als ‘extreem-rechts’.
Als je kijkt naar punt 1 van deze reactie, dan is meteen duidelijk waarom: de regering is bezig het globalisme door de strot van iedereen te duwen.

Milo van der Linden
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dank jullie wel voor het fijne gesprek. Het is belangrijk te blijven pleiten voor de vrijheid van meningsuiting. De meest waardevolle mening is een mening die je een ongemakkelijk gevoel geeft en daardoor aanzet tot zelfreflectie. Uiteindelijk dienen we namelijk vooral aan ons eigen morele kompas te werken.

16
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen