Woke Woensdag: Van Genderstress tot Zwangere Baar(d)mannen

Welkom in de wondere Woke-wereld!

Titelfoto bij artikel Woke Woensdag: Van Genderstress tot Zwangere Baar(d)mannen Opiniez

Titelfoto: Woke door Rob Larsen, CC BY 2.0.

Welkom bij de OpinieZ Woke Woensdag van 1 juni 2022! Met deze week: genderstress, woke strafrecht in Noorwegen, menstruerende mensen, Transgenderwet, zwarte kijkcijfers, Kuitenbrouwer gecanceld, institutioneel racistische kerk, verwokete cultuursector, Beertema begrijpt het, WEF-wokepunten en zwangere baar(d)mannen.

 

Genderstress

Tickets voor een concert kopen op een Britse website wordt een hele uitdaging als je ook nog je gender blijkt te moeten invullen. Je krijgt flinke genderstress van alle keuzemogelijkheden.

 

Twijfel aan genderideologie is strafbaar

In Noorwegen is het strafrecht inmiddels ook aangepast aan de genderideologie. Als je openlijk twijfel uit aan het bestaan van mannelijke lesbiennes wordt dat gezien als hate speech en transfobie en kan je tot een forse gevangenisstraf worden veroordeeld.

 

Menstruerende mensen

Toen onlangs in het Maastrichtse universiteitsblad Observant gesproken werd over ‘menstruerende vrouwen’, stond er een genderideologische actiegroep op die eiste dat de term ‘vrouwen’ vervangen werd door ‘mensen’ (zoals u weet zijn er immers ook mannen die menstrueren). Het universiteitsblad weigerde in te gaan op de eisen van de genderactivisten. De discussie aan de universiteit is inmiddels zo uit de hand gelopen dat er een afkoelperiode is ingesteld en niemand nog openlijk iets wil zeggen uit angst voor repercussies.

 

Transgenderwet

De vrouwenbeweging heeft grote moeite met de nieuwe Transgenderwet, die er voor gaat zorgen dat het een peulenschil wordt om je geboortegeslacht te veranderen in paspoort en geboorte-akte. Zo kan een man in een opwelling laten vastleggen dat hij voortaan vrouw is zonder dat er een deskundigenverklaring nodig is. Dat kan leiden tot bizarre situaties: mannen die zeggen vrouw te zijn en zich begeven in vrouwenkleedkamers of alle prijzen wegkapen in vrouwensporten.

 

Zwarte kijkcijfers

Welkom Omroep Zwart! De identiteitspolitiek en de Critical Race Theory zijn daarmee onderdeel geworden van ons omroepbestel. Dat het nou niet direct storm loopt qua kijkcijfers doet natuurlijk niet ter zake.

 

Kuitenbrouwer gecanceld

Een column van taalschrijver Jan Kuitenbrouwer is geweerd door de Volkskrant omdat hij het waagde kritische beschouwingen te wijden aan het wonderlijke taaltje van de genderideologie, dat zich niets aantrekt van biologische wetten.

 

Institutioneel racistische kerk

Als je vandaag de dag diaken wil worden in de Anglicaanse kerk moet je van mening zijn dat zowel Groot-Brittannië als je eigen kerk institutioneel racistisch zijn. Die eis geldt ook voor zwarte aspirant-diakens.

 

Verwokete cultuursector

Nu na ruim twee jaar Corona-lockdowns de cultuursector al weer een aantal maanden open is, blijken de bezoekcijfers enorm tegen te vallen. De bezoekers zijn het zat om volledig verwokete musea en theaters te bezoeken en overal geconfronteerd te worden met het diversiteits-, inclusiviteits- en genderevangelie.

 

Beertema begrijpt het

PVV-Kamerlid Harm Beertema weet haarfijn te verwoorden waar het de woke-beweging eigenlijk om gaat.

 

WEF deelt woke-punten uit

Het World Economic Forum (WEF) is nog veel erger dan we dachten. Ze delen deugpunten uit aan bedrijven die hun reclames en media-uitingen laten bepalen door de genderideologie en het diversiteits- en inclusiviteitsevangelie.  Lees en huiver.

 

Zwangere baar(d)mannen

Het blijft wennen aan zwangere baardmannen, die je ook na de bevalling geen moeder mag noemen. En mogelijk is het predicaat ‘vader’ ook kwetsend.

Tot de volgende Woke Woensdag!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
14 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De tijden van de inquisitie zijn weer terug dankzij de progressieve lieden. Tegenstrijdig!

Binzrath
Binzrath
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

In de middeleeuwen kreeg je nog te maken met een ouderwetse bullenpees. Nu wordt je gecanceld en moet je je sociale maatschappelijke punten inleveren.
Als alle boeren zijn weggepest is er ruimte genoeg voor onze sociaal marxistische diversiteits heropvoedings goelag.
De progressieve (D66) lieden knijpen de kat in het donker.

Leestip: Het reservaat van Ward Ruyslinck.

pascal
pascal
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Woke kende ik alleen van ‘I just woke up’ en dat is het 1e stadium van wakker zijn. Daarna wordt je ‘awake’ en daarna ‘aware’. Wokies hebben nog een lange weg af te leggen

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Biologie mag voortaan worden gecanceld als overbodig en ouderwets verzinsel van de blanke hetero man. Er is meer tussen de hemel en aarde blijkt nu.

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik keek nooit zwart en dat blijf ik doen.

Alysa
Alysa
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

U is (natuurlijk) een edel mens!

H.J.
H.J.
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Gister een verjaardag meegemaakt, met allemaal 80 jarige, deze mensen snappen er geen d….r meer van, wat er allemaal in Nederland aan de hand is.
Angst en tweedracht is voelbaar, zeker als de zorg, woonruimte, instroom van personen, prijzen, agressie, en bij het woord woke stokt het gesprek.
Nederland is geen fijn land meer om in te wonen, voor de oudere Nederlanders.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wat corona betreft, zijn we nog niet vanaf.
Ik adviseer de lezer in Google en/of youtube de volgend zoekcriteria in te voeren:
Australia hospitals overwhelmed
Lees en verbaas u.
Verbaas u vooral over de doodse stilte aan deze kant van de wereldbol.

Bernardo A.
Bernardo A.
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ze dachten daar dat ze met het sluiten van de grenzen aan covid konden ontsnappen. Inmiddels zijn ze land nr. zoveel waar de realiteit de waandenkbeelden van de regering heeft ingehaald.

Verder kan ik het fout hebben, maar de vaccinatiegraad is daar toch heel hoog?

Dick
Dick
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

‘Sodom en Gomorrah’, zo lijkt het wel. Althans, dit is de wereld waar de msm ons graag in wil doen laten geloven.
U en ik weten wel beter. D66 activist Shula Riyxman van de NPO maakt dit allemaal mogelijk van ons belastinggeld van een slordige 1 miljard euro. Mede dankzij haar grote vriendin en onze Minister van Financiën, Sigrid Kaag.
En toch zijn er nu zelfs nog mensen die op deze partij of op een van de andere coalitiepartijen stemmen. Hoe is het mogelijk?

Binzrath
Binzrath
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Dick

Shula Riyxman is nu beloond door Sigrid Kaagmens met een wethouderschap in
Amsterdam. Kan zij daar verder met belastingcenten deugen.

Bernardo A.
Bernardo A.
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Die foto van omroep zwart., Zijn ze daar al bezig met de opnamen voor de laatste uitzending van november?

Patty
Patty
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dat ene Chinese gezegde ‘May you live in interesting times’, wat helemaal geen compliment is, gaat hier wel heel erg op. Dit zijn hele interessante tijden die ook absoluut niet goed zijn….

Marta
Marta
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het is weeer ellende zeg , wat een tijd om in te leven haha

14
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x