De Weekend Leestips: van Wopke Hoekstra’s Terreurgroep-bezoek tot Linkse Perversie

Lezenswaardige artikelen uit binnen- en buitenland

Titelfoto bij De Weekend Leestips: van Wopke Hoekstra’s Terreurgroep-bezoek tot Linkse Perversie Opiniez

Welkom bij De Weekend Leestips van zaterdag 21 en zondag 22 mei 2022 met een uitgebreide serie lezenswaardige achtergrondartikelen over Wopke Hoekstra’s bezoek aan een terreurgroep, ‘revolutionair’ geweld als verdienmodel, de Holocaust volgens Poetin en Zelensky, oorlogsmist in Oekraïne, de zekerheidsval, de Covid cover-up, China start nieuwe wereldwijde crisis, Hillary Clinton verder in het nauw, de grote beleidsblunders die de wereld bepalen, de perverse reactie van links op de moordpartij in Buffalo en meer…

Wopke Hoekstra bezoekt terreurgroep

Israël heeft Nederland om uitleg gevraagd over het bezoek dat de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra in Ramallah heeft gebracht aan de Palestijnse NGO Al-Haq, een door Israël veroordeelde terroristische groepering waarvan de EU de financiering heeft stopgezet.

Op ons door voornamelijk linkse ambtenaren bemande ministerie van Buitenlandse Zaken is deze club sinds jaar en dag immens populair. De BuZa-diplomaten in Den Haag en Israël zullen de minister ongetwijfeld hebben ingefluisterd dat deze schoffering eenvoudig kan worden weggestreept met een bezoekje aan Yad Vashem.

Klik op onderstaande tweet of op deze link om het artikel te lezen.

‘Revolutionair’ geweld als verdienmodel

Het leven van een activist gaat in tijden van Woke en andere linkse wanen beslist over rozen. De kassa rinkelt overal. Black Lives Matter-oprichter Patrisse Cullors betaalde de vader van haar baby $970.000 voor ‘creatieve diensten’, haar broer $840.000 voor beveiliging, een collega-directeur $2,1 miljoen en liet de organisatie $73.000 betalen voor een chartervlucht.

Klik op onderstaande tweet of op deze link om het artikel te lezen.

Waarom is de Holocaust-uitleg van Poetin en Zelensky zo verkeerd?

Waarom staan de Russen erop dat ze Oekraïne denazificeren? Hoe kan de president van Oekraïne het Israëlische parlement de les lezen dat zijn land de Joden heeft geholpen tijdens de Holocaust? Volgens auteur en academicus Mikhal Dekel draait het om een Sovjetperspectief op de Holocaust, dat weinig tot niets met Joden te maken heeft. Lees het gesprek dat JNS, the Jewish News Syndicate, met haar had.

Klik op onderstaande tweet of op deze link om het artikel te lezen.

Oorlogsmist vertroebelt lot extreemrechts bataljon

Meerdere vragen hangen boven het eindspel in de stad Marioepol, dat de zwakheden van zowel het Russische als het Oekraïense leger heeft blootgelegd. Lees de uitgebreide beschouwing van Andrew Salmon in The Asia Times.

Klik op onderstaande tweet of op deze link om het artikel te lezen.

De Zekerheidsval

De oplossing voor ons ‘gebroken’ politieke gesprek zal niet worden gevonden in het censureren van ‘verkeerde informatie’, maar in het erkennen van de grondige begrenzingen van onze eigen overtuigingen.

Briljant essay van Ilana Redstone voor Tablet.

Klik op onderstaande tweet of op deze link om het artikel te lezen.

Covid Cover-up

Covid zorgde ervoor dat de machthebbers reageerden op gebeurtenissen waar ze weinig tot geen invloed op hadden met narratieven, die waren ontworpen om de illusie te wekken dat men de situatie onder controle had. Wat deze pandemie anders maakt, zijn de tools die beschikbaar zijn om de verhalen te beheersen, namelijk de toevoeging van Big Tech en hun bereidheid om het debat te onderdrukken.

Maar de waarheid als een koe dat “feiten niet ophouden te bestaan omdat ze worden genegeerd“, zoals genoteerd door Aldous Huxley, blijft geldig. De uitdaging is ervoor te zorgen dat mensen in onze samenleving nooit te geïntimideerd zijn om andere perspectieven in te brengen of te debatteren over de bevelen van machthebbers.

Klik op onderstaande tweet of op deze link om het artikel te lezen.

China begint volgende wereldwijde crisis door Sri Lanka op te slokken

Gebeurtenissen in Sri Lanka laten zien hoe China de wereld domineert. China is ’s werelds roofzuchtige geldschieter. Peking corrumpeert nationale leiders, verdrinkt ze in schulden en destabiliseert uiteindelijk hun regeringen. Het lijkt erop dat Peking zich vooral richt op democratieën.

Klik op onderstaande tweet of op deze link om het artikel te lezen.

Hillary Clinton steeds verder in het nauw

Hillary Clinton heeft haar campagne persoonlijk gemachtigd om data te delen die Donald Trump in verband moesten brengen met een Russische bank, volgens een explosieve verklaring van haar campagneleider van 2016 op vrijdag.

Robby Mook, die als getuige optrad ter verdediging van voormalig Clinton-campagneadvocaat Michael Sussmann, vertelde de juryleden dat hij de kwestie kort voor de presidentsverkiezingen van dat jaar met de Democratische kandidaat had besproken.

Klik op onderstaande tweet of op deze link om het artikel te lezen.

Drie grote beleidsblunders die onze wereld bepalen

In de drie decennia sinds het einde van de Koude Oorlog zijn er in de Verenigde Staten drie grote openbare beleidsdebatten geweest: een over handel, een over het buitenlandse beleid van de VS en een derde over het federale tekort. In alle drie deze debatten verloor de partij met de meest plausibele argumenten en won de partij met de meest onlogische en feitelijk niet onderbouwde argumenten. In alle drie de gevallen heeft de misplaatste positie van het establishment de gebrekkige en onstabiele basis gelegd voor de wereld waarin we vandaag leven – met catastrofale en blijvende gevolgen.

Indringende verhandeling van Michael Lind voor Tablet.

Klik op onderstaande tweet of op deze link om het artikel te lezen.

De perverse reactie van links op een moordpartij

Afgelopen weekend ging een geesteszieke achttienjarige man naar een supermarkt in Buffalo en vermoordde tien mensen in koelen bloede. Letterlijk binnen enkele minuten na het nieuws van deze gruweldaad gaven Democraten in heel Amerika – in de politiek, op tv en op internet – de Republikeinen onmiddellijk de schuld van de moord. Hun feiten klopten natuurlijk niet, maar dat deed er niet toe. Hetzelfde mechanisme zien we op dit moment terug in Nederland. Lees het artikel van Andrea Wildburg voor The American Thinker en bekijk de verhelderende video’s van Tucker Carlson en Glenn Greenwald.

Klik op onderstaande tweet of op deze link om het artikel te lezen.

Het OpinieZ-team wenst u veel leesplezier en een ontspannen weekend!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
8 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Politici in Nederland roepen Leve Oekraïne. Wanneer heb ik voor het laatst Leve Nederland gehoord?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Omdat ze weten dat NL gewoon een wordende 30-miljoen-slaven-stad is, geheel volgens de richtlijnen van diegenen die zich wereldleiders noemen. Google TriStateCity. En kijk wie en wat er allemaal op die site staat.
Daarom gaat de massale immigratie niet gestopt worden, moeten de boeren weg, ouderen het leven zat gemaakt, en zal elk grasveld bebouwd worden met podtorens, soort kooien met basale voorzieningen voor de proles.
Het is geen complot, het is beleid.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Daar lijkt het op. En toch die nationalistische gevoelens voor een ander maar voor eigen volk niet. Wat dat betreft is Nederland een eigenaardig land.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Eigenaardig? Compleet gestoord.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wopke Hoekstra bezoekt een terreurgroep in Ramallah. Philip Dewinter zet uiteen zijn omvolkingstheorie op Ongehoord Nederland. In het eerste geval is het stil op links, in het tweede is het herrie op links. De beste wijze om een zogenoemde onwaarheid te ontkrachten is door uit te leggen waarom het een onwaarheid is. Dat heeft heer Dales niet gedaan en dat heeft niemand van de protesterende partijen gedaan. Waarom niet?
Als men zich zorg maakt dat door een theorie aanslagen worden gepleegd dan moet men even terug in de tijd gaan en Pim Fortuyn herdenken en zich af te vragen wie nu slechter is. De pot verwijt de ketel. Linkse hypocrisie ten top.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Ni28
Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb me rot gezocht naar Reisbureau Klaus Schwaab. Volgens Rutte zou hij zaaltjes, hotels enzo regelen. Gek, maar niets te vinden op internet. Iemand een tip?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Volgens Rutte liegt hij nooit….

Youp
Youp
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Sri Lanka heeft een socialistische regering. dus dat er al snel economische misère ontstaat mag geen verrassing wezen. Om dat allemaal in de schoenen van China te schuiven lijkt me wat oneerlijk. Maar goed, ik zag dat de betreffende site bulkt van de anti-China artikelen.

8
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x