OpinieZ Podcast 039: Het kabinet Rutte 4 is aangetreden. En nu?

Ines van Bokhoven in gesprek met Freek van Beetz en Jan Gajentaan

Titelfoto OpinieZ Podcast

 

OpinieZ-auteurs Freek van Beetz en Jan Gajentaan geven hun ongezouten mening over het nieuwe kabinet-Rutte 4. Gespreksleiding Ines van Bokhoven.

 

Lees ook:

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
7 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte 4 is niets meer dan een dikke middelvinger, richting de Nederlandse bevolking.

70% van de Nederlandse bevolking, heeft GEEN vertrouwen in deze figuren.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Inderdaad H.J.
Vandaag komt zo’n bericht naar buiten dat Rutte en Co gewoon de boel in de laatste week nog hebben belazert.
Gemeentes verplichten om gelukszoekers te huisvesten, zonder juridische onderbouwing.
Verschrikkelijk in één week tijd, Groningen en Gemeentes be…….n.

Henri Ghysen
Henri Ghysen
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

@HJ: het zonder blikken of blozen heropenen van de Groningse gasvelden, met als doel Duitsland (dat gas tekort komt) te leveren, getuigt van grenzeloos onfatsoen en minachting van – vooral de Groningse – burgers. Blijkbaar hebben wij gas genoeg?!

Dit is een valse start van het kabinet Kaag I (zo noem ik dat maar, volgens mij is Rutte gedegradeerd tot een bijrolletje) en als ik het gekrakeel beluister rond actuele uitspraken van het OMT en van Kuijpers over omicron (het virus gaat nooit meer weg), dan staan wij voor een nieuwe ronde van extra vrijheidsbeperkende regels. Het MKB wordt langzaam gewurgd, de sportscholen, schoonheidssalons en veel winkels beginnen de lockdown te ontduiken. Kortom, de weerstand tegen de lockdown wordt steeds groter.

En Halsema en de de nieuwe MinJus zich maar afvragen waar al die demonstraties toch vandaan komen!

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Met deze kabinet zal alles bij het oude blijven. Met D66 was geen een kabinet goed voor de gewone mens en met de links gedraaide VVD en een aangeschoten premier heb je geen verweer. Rutte heeft alle belangrijke posten weggegeven en blijft alleen zijn hobby, ouderen pesten. Daar doen alle regeringspartijen graag aan mee. En D66 heeft daarvoor de finale oplossing als nodig is. Oud worden is in ieder geval geen pretje meer maar lijden tot het einde toe en dat maakt deze regering met al die vorige asociaal.

Peter
Peter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De sloopkogel Rutte gaat door onder de norm het nieuwe normaal ,als er een normaal moet doen is het Rutte zelf ,onvoorstelbaar dat hij daar mag zitten ,na alle leugens en de dikke middelvinger naar de bevolking .

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

In de eerste helft van de podcast wordt de opmerking geplaatst dat er in sommige gemeentes zo moeilijk kandidaten te vinden waren. Sommige ministers zijn eerst benoemd en werden daarna lid van de partij door wie ze benoemd werden.
Opmerking 1) de verklaring hiervoor is dat Nederlanders al eeuwen geleden hebben geleerd dat ze geheel de speelbal zijn van de omringende machten Engeland, Frankrijk en Duitsland. In onze eigen tijd hebben we er zelfs voor gekozen om uit eigen beweging onze soevereiniteit over te dragen aan Brussel (EU), want in onze grondwet is vastgelegd dat alle Europese wetten automatisch geldig zijn in Nederland. En door het verdrag van Wenen (1960) zijn alle besluiten van de VN automatisch geldig in Nederland.
Van mensen die kennelijk minachting hebben voor het eigen belangen, kun je niet verwachten dat ze zich kandidaat stellen voor politieke partijen, want ze weten van begin af aan dat ze niets kunnen bereiken en alleen maar marionetten en jaknikkers zijn voor besluiten die ver weg van onze grenzen worden genomen.
Opmerking 2): rond m 16 wordt opgemerkt dat Yesilgoz geen jurist is en of dat wel nodig is voor het Ministerie van Justitie. Voor beide standpunten worden geldige argumenten aangevoerd. Maar daar gaat het niet om. Het beginpunt van elke politieke beslissing is politieke wil, gebaseerd op belangenvertegenwoordiging. Wiens belangen vertegenwoordigt Yesilgoz en hoe vormt ze de politieke wil? Als haar politieke wil is dat migranten welkom zijn, maakt het verder niet uit of ze wel of niet rechten heeft gestudeerd en het jargon beheerst. De uitkomst zal hoe dan ook hetzelfde zijn.

Marcel Heilig
Marcel Heilig
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Heel Nederland is op de hoogte van onbegrijpelijke regerende wanorde in uitvoering. Kamerleden wordt noodzakelijke informatie onthouden. Er wordt met geld gesmeten. De Pr. Ned. Bank laat het allemaal gewoon gebeuren. Alle 200 Bank mede werkers, met een dik salaris, doen hun werk niet. De Pr. van de Bank hoopt dat hij het Faillissement tijdens zijn bestuurlijke periode niet mee hoeft te maken. Kamerleden kom toch in opstand: doe je werk en bescherm onze welvaart.

7
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x