OpinieZ Podcast 040: Hoe machtig is het World Economic Forum (WEF)?

Gesprek met Rutger van den Noort en Wouter Roorda

OpinieZ, Podcast, WEF, politiek

 

Hoe machtig is het World Economic Forum? Is het alleen maar een praatclubje, of strekt het verder? En hoe diep zitten deze mensen in onze overheid? We praten vandaag met Opiniez-auteurs Wouter Roorda (@WouterRoorda) en Rutger van den Noort (@RutgervdNoort) over deze merkwaardige, maar zeer invloedrijke organisatie. De gespreksleiding is in handen van Ines van Bokhoven.

 

Lees ook:

 

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
6 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben blij dat ik oud ben.
Mijn kinderen en kleinkinderen kunnen zelf in opstand komen dus het zal mijn tijd wel duren.
De club van Opa Bernhard opgericht in 1954 heeft bijna alle landen in de wereld beïnvloed door ongecontroleerde beslissingen achter gesloten deuren te nemen.
Geen enkel lid van deze club was/is democratisch gekozen voor deze club.
Het WEF gaat verder dan waar de club van Opa Bernhard is gekomen.
Maar één troost voor de bewoners van Nederland het gebeurt allemaal met jullie toestemming.
Jullie hebben het Rutte Kartel weer 4 jaar de macht gegeven om het WEF toe te staan om de democratie in Nederland af te schaffen.
Bedankt Rutte voor je leugens en de afbraak van Nederland.
Trouwens FvD is de enige partij die het snapt de afschaffing van de Nederlandse is bijna voltooid.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Rond min 6 merkt Roorda op dat de QR pas concurrentievervalsend werkt voor het bedrijf dat het maakt, omdat het de enige leverancier is voor de overheid. Maar het gaat nog verder: overheid en bedrijf bedienen elkaar hier. Het bedrijf reikt een controle instrument aan voor de overheid (groei van macht over anderen), het bedrijf krijgt daar groei in omzet voor terug. Er is dus een wederzijds belang dat stilzwijgend tot een afspraak en samenwerking leidt.
Wouter merkt terecht op dat het dubieus is dat ministers allerlei dingen bespreken op WEF bijeenkomsten, maar daar niet over rapporteren aan de Tweede Kamer (rond min. 8). Ze gaan naar de WEF bijeenkomsten zogenaamd als privé persoon, maar feitelijk is hun belang om daar te zijn alleen voortkomt uit het feit dat ze politieke macht hebben. Er is dus juist alle reden om te weten wat die politici daar bespreken.
Als je kijkt naar wat nu het meest elementaire verbindende element van het WEF is, dan luidt dat: het verder ontwikkelen van globalisme in de vorm van transnationale organisaties en manier van denken. Globalisme heeft geen boodschap aan democratie, want democratie is altijd gebaseerd op deelbelangen, die beschermd moeten worden door grenzen en naties. Als globalisten zeggen dat ze tegen nationalisme zijn, zeggen ze eigenlijk dat ze tegen democratie en democratische controle zijn. Globalisten zijn elitaire mensen die willen heersen over de rest.
Nu is de situatie zo dat mensen als Kaag en Rutte eigenlijk optreden als minister van WEF in Nederland in plaats van omgekeerd, zoals je zou verwachten.
Zoals Wouter terecht opmerkt: Nederlanders laten alles gelaten over zich heen komen, zien nergens gevaar, en dat is nu juist wat het WEF gevaarlijk maakt.
Erg goede podcast.

Waldemar
Waldemar
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Mooi gesprek. Het maakt goed duidelijk hoe de lijnen lopen tussen big business, die invloed kopen bij het WEF, en de diverse overheden die geheel vrijwillig het WEF beleid uitvoeren. Het bevalt mij ook dat gezegd wordt dat het eigenlijk nooit anders geweest is. Alleen, wat mij tegenvalt is dat de impact van de genoemde 17 SDG onderschat wordt. Dit is een hele radicale en experimentele agenda waar vol op ingezet wordt. Bovendien zijn er nogal wat geluiden die duiden op een nog veel meer lugubere agenda die na de 17SDG zou kunnen komen waarbij populatie reductie en populatie controle centraal staan. De high-tech, biotech, big data controle maatschappij, die met de QR is ingeluid, is daar een voorbode van en geeft een indicatie van wat we mogen verwachten. Daar mag wel serieuzer over gedacht en gesproken worden. Bovendien vraag ik mij af hoe vrijblijvend deelname is aan het WEF. Wat gebeurt er als je hun spelletjes niet meespeelt? Geen Apple computers meer, of Microsoft software. Zo helemaal tandeloos zal het WEF niet zijn.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Praatclubje waar regeringsleden aan deelnemen en die sterk op eigen benen staat en grote donateurs aantrekt is geen praatclubje meer maar organisatie die de wereld wil veranderen naar hun beeld en invloed zoekt bij machtige mensen die dat kunnen helpen verwezenlijken. Gezien het animo lukt het ook wel en zeker met goedkeuring van de VN die dat zeker zal steunen. Of komt het idee daarvandaan?

Joost
Joost
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Deze mail naar van Houwelingen gestuurd 26 januari.
Hij had er blijkbaar wat aan gezien zijn 105 vragen

Misschien hebben jullie er ook wat aan om te kijken hoe diep de wef in het bestel zit.
Trouwens, Rutte was in 2013 al in Davos!! (zie: vie archive.org:
www3.weforum.org/docs/AM13/WEF_AM13_Participants.pdf)

Hallo Mr. van Houwelingen,
Het Journal of Quebec heeft “wef dutch declassified” papers op archive gezet in december 2021.
Dit gaat over correspondentie met Nederlndsa regering, Rutte, Hoekstr, Kaag etc.
Hoe en waarom is mijn niet duidelijk.
Ik weet niet of u hiervan op de hoogte bent.
Zo niet, kijk dan bij:
archive.org/search.php?query=world%20economic%20forum%20participants&sin=TXT

Die hele farce van Rutte, als zou hij de WEF amper kennen, is nog lachwekkender (maar schandaliger) dan dat Pepijn van Houwelingen heeft laten zien enkel maanden geleden!!
Misschien heeft u er iets aan!

Joost
Joost
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Correctie:
…………..Pepijn van Houwelingen heeft laten zien. ……..
moet zijn Gideon van Meijeren.

6
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x