OpinieZ Podcast 033: Politiek Café over Nexit, Ja of Nee?

YorienvdH in gesprek met Freek van Beetz, Jan Gajentaan en Rutger van den Noort

Titelfoto OpinieZ Podcast

Een uitgebreid gesprek tussen drie OpinieZ-auteurs over de voors en de tegens van een eventueel vertrek van Nederland uit de Europese Unie: #Nexit, ja of nee. Aan het woord komen Eurocritici Jan Gajentaan (@JanGajentaan), Rutger van den Noort (@RutgervdNoort)en Freek van Beetz (@Fvbeetz). Gespreksleiding: Yorien vdH

 

Lees ook:

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
8 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Yvonne
Yvonne
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe je het ook wendt of keert:de Eu heeft ons enorm veel gekost op alle fronten!En dat gaat nog veel erger worden.De enige waar ze heel goed voor zorgen,over onze rug,zijn zij zelf,met hun waanzinnige salarissen en vergoedingen.En dan hun riante pensioenen niet te vergeten,terwijl wij hier al 15 jaar op hetzelfde botje zitten te kluiven!Nexit zal ongetwijfeld geld gaan kosten maar dat is eindig,terwijl er in blijven steeds meer van ons en ons incasseringsvermogen zal gaan kosten!Er was niks mis met de EEG!En we hadden het op alle fronten beter,Nexit betekent weer baas over eigen geld,grenzen en leven!En,niet te vergeten:een nieuw kabinet zonder mega ego ‘s,leugenaars ,kruipers en hielenlikkers!

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Yvonne

Ik geloof er niets van dat een Nexit ons geld gaat kosten.
Als de overheid stopt met liegen, komen er ineens andere cijfers op tafel.
Kijk wat er op Nederland afkomt uit Wit Rusland.
Rutte die misbruik maakt van de tweedeling en de gekweekte angst onder de bevolking.

Jan Smid
Jan Smid
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Yvonne

Maar dan gaan we wel terug naar de EG en wel zodanig dat we enkel nog een gemeenschappelijke markt hebben zonder vrij personenverkeer en ieder zijn eigen munt .Ik vrees alleen dat Duitsland het loodje legt die moet ineens een dikke 1 biljoen afboeken, inzake TARGET II, geld dat de Duitse Centrale bank niet meer krijgt van de Zuid-Europese Centrale Banken. Bij Nederland is het iets van om en nabij de 20 miljard. Maar het ergste vergeet u jammer genoeg: de euro want de rente kan niet omhoog. En een renteverhoging van een paar procenten is eerder beter dan slechter voor Nederland.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rond 9m50 merkt Rutger (?) op dat de EU-landen in Oost-Europa niet meedoen aan het migranten-gedoe. Dat klopt, maar daarbij moet wel opgemerkt worden dat migranten niet naar Oost-Europa willen omdat de uitkeringen, de taalsituatie en de sociale medewerking van de lokale bevolking daar aanmerkelijk minder zijn.
Migranten willen naar het UK, Duitsland, Zweden en deels ook naar Frankrijk omdat daar de bevolking geen weerstand biedt en de financiële vooruitzichten veel beter zijn.
Rond 14m20 wordt opgemerkt dat politici als Plasterk en Omtzigt onderworpen zijn aan fractiediscipline en pas als ze uit de politiek zijn, dan worden ze kritisch op de EU. Het onderstreept nog maar eens dat de Haagse politiek op allerlei manieren een slaaf is van de EU en dan alleen maar om het eigenbelang, baantjes en geld en zo.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Behalve dat de OOst Europese landen niet aantrekkelijk zijn handelt het Westen i.v.m.de migratie uit een kolonialisme schuldcomplex die de Oost Europese landen niet kunnen delen in tegendeel zij zaten hun langste geschiedenis onder de plak van anderen. Die gevoelens zijn te verschillend om samen te kunnen door een deur. De moslim invasie doet hun eerder denken aan de Dzjengis Khan tijden dan wat anders en mensen staan in hun korte vrijheid niet open voor een vreemde cultuur in eigen land. En de regeringen sluiten het al helemaal uit. Dat is op een kant asociaal gezien hun lidmaatschap en netto ontvangers status op ander kant is het Westen heel verkeerd bezig met deze wereldverhuizing die niets goeds voortbrengt zoals zij het zien. De tijden van de echte politiek asiel vluchtelingen zijn al lang vervlogen.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Ni28
Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

U vergeet dit (te) kleine kikkerlandje in uw lijstje met landen waar ‘asielzoekers’ naar toe trekken.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb al lang zo idee dat de EU altijd groots aanwezig is als het over een uitbreiding of geld collecteren gaat. Als er echte problemen zijn geven zij niet thuis zie de migratie en corona, in beide gevallen zijn ze al gefaald en niet in staat om echte maatregelen te nemen omdat zij een slaaf van de VN zijn. Europa gaat kapot aan de migratie financieel en cultureel maar zij hebben het liever over nog een kostenpost, het klimaat. Dit kan nooit goed aflopen. Wat is dan zo Unie eigenlijk waard want alleen gunstig voor de netto ontvangers.

Roberto
Roberto
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heb het al eens eerder vermeld : de EU WAS!! niks, de EU IS!!! niks en de EU wordt nooit wat. De EU is niets meer dan een instabiele ‘organisatie’ die in feite rust op de pijlers van de netto betalende landen en niet meer dan dat. 1 netto betalend land heeft de EU al verlaten (VK) de Oostbloklanden willen hun soevereiniteit behouden en terecht. En hebben de EU op de vingers getikt zich niet met interne politieke zaken te bemoeien. En terecht lak hebben aan de zogenaamde “Europese waarden” (BRAAK!!!!) De toekomst van de EU is dat het een transfer/schulden unie wordt -wat Baudet al aangaf- en dat moeten we al helemaal niet willen. Dat gaat ten koste van onze pensioenen en welvaart. Het is zaak om zo snel deze alsmaar duurder wordende poppenkast te verlaten. Echter kiezen de meeste mensen nog steeds op partijen die nagenoeg helemaal niets hebben met Nederland. D’66 wil Nederland veranderen in een Nederprovincie en Nederland moet een leidende rol gaan spelen in de EU. Nou maak daar maar een lijdende rol van. De meerderheid is pro EU, maar dat komt omdat bij verkiezingen de PVV en FVD stemmers thuis blijven. Omdat EU kritische partijen bij voorbaat al worden uitgesloten, ook dat moet eens gaan veranderen dat verrotte systeem. Ik denk als die stemmers van PVV en FVD daadwerkelijk gaan stemmen dat het pro EU wel eens kan veranderen in een Anti EU. Op mij komt het over alsof het EU belang ten alle tijden boven geschikt is ten op zichte van het Nederlands belang. De toekomst van Nederland ligt in de E.V.A. en NIET!!! in de EU.

8
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x