OpinieZ Podcast 037: Van kabinet Rutte 4 hoeven we niets te verwachten

YorienvdH in gesprek met Freek van Beetz en Maaike van Charante

Titelfoto OpinieZ Podcast

 

 

 

Doorgaan op de ingeslagen weg naar de afgrond. Dat is de koers die OpinieZ-auteurs Freek van Beetz en Maaike van Charante verwachten van het komende kabinet Rutte 4. Gespreksleiding Yorien vdH.

Lees ook:

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
12 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Hesa
Hesa
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

We zijn dat rutte kabinet zo zat. Diezelfde koppen weer vier jaar zien ???? Dat baggerbeleid zal het laatste restje Nederland slopen tot de bodem.
Rutte, rot op.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vrees juist dat wij van Rutte 4 veel mogen verwachten. Hopelijk zal dit gedrocht niet langer dan twee manden duren en dat mensen wakker worden.

Jan Smid
Jan Smid
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

In ieder geval fijn dat Rutte IV zes zetels mist in de Eerste Kamer.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smid

Daar tegenover staat dat er een tandeloze oppositie zit in de Tweede kamer. Gaan praktisch overal in mee met al die verschillende partijtjes vormen zij nooit een eenheid.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vrees ook dat wij juist heel veel mogen verwachten van Rutte 4: meer vaccins, meer Europa, meer migranten, meer dwang, gedwongen inkwartiering per gemeente van migranten (is nu al de norm in Duitsland op basis van aantal inwoners), meer reisverboden (een CO2 budget of een vliegbudget per inwoner), meer stroomloze periodes (want we gaan gascentrales sluiten, dus op een windloze winterdag zoals vandaag kun je geen was draaien, geen tv kijken, niet gamen, geen mobieltje opladen).
Bordspelen zullen enorm populair worden.
Daarentegen zullen we wel het klimaat gered hebben, dat maakt veel goed….

Frank
Frank
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Het klimaat is onderhevig aan de zonnespots en het schommelen van het magnetisch noorden. Denk ook eens aan de kunstmatig opgewekte tornado’s en aardbevingen

Jan
Jan
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Frank

Uit geologisch onderzoek is gebleken dat in de klimaatgeschiedenis opwarming van de aarde in verscheidene perioden (door solaire invloeden) altijd heeft vooruitgelopen op de gemiddelde temperatuurstijging van de aarde. Het lijkt dus zo te zijn dat de stijging van het CO2 gehalte eerder een gevolg is van de opwarming van de aarde door de zon, dan het omgekeerde verband. Wat de klimaatmaatregelen vrij zinloos maakt, beter kan men het geld in Nederland besteden aan o.a. ophoging en versterking van dijken en degelijke. Dat laat echter onverlet dat het goed is isolatie- en andere maatregelen te treffen om de het verbruik van (fossiele) brandstoffen te beperken, in afwachting van kernenergie en later hopelijk fusiereactors. Met laaggradige energiebronnen als zon en wind gaan we het echt niet redden, afgezien nog van de instabiliteit en de enorme vervuiling , die deze zgn. schone energiebronnen met zich meebrengen.

Rienus
Rienus
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Maakt allemaal niet uit, de media zijn steeds beter in staat de burger te (mis)leiden naar een zelf gekozen dictatuur. Tiny Houses voor Tiny Minds.

hiligehekken thijs
hiligehekken thijs
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Beste mensen met dezelfde gedachte, we schrijven en praten over Rutte en zijn klike, en dat moet ook, maar we krijgen ze alleen maar weg door (althans dat denk ik) door pvv, fvd, sgp,ja21(?) te stemmen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte is alleen maar de uitvoerder van de EU.
Hij hoeft hier alleen maar de status quo te handhaven.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Shell en Unilever zijn gewoon vertrokken.
Wat voor beleid zal Rutte gaan voeren.? Shell en Unilever hadden er geen vertrouwen in.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Alles wijst erop dat een groot deel van de bevolking de democratie zat is. De polls laat zien dat ze het socialisme willen. Alle linkse hobby’s worden nu uitgevoerd. De VVD is allang niet meer rechts maar is overduidelijk opgeschoven naar links. Een kenmerk van het socialisme is het vergroten van de overheid en het controleren van de bevolking. https://www.peilingennederland.nl/senarios.html

12
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x