OpinieZ Podcast 035: Wat is er mis met de mainstream media?

YorienvdH in gesprek met Ines van Bokhoven en Maaike van Charante

Titelfoto OpinieZ Podcast

 

 

 

In deze 35e OpinieZ-podcast gaat het over het gedrag en de vooringenomenheid van de mainstream media. Trends in de media, de hedendaagse journalistiek, het vakmanschap, de ethiek, de eenzijdigheid van berichtgeving, de vaste narratieven, de rol van financiering: alles komt voorbij in dit gesprek met OpinieZ-auteurs Ines van Ines van Bokhoven en Maaike van Charante. Gespreksleiding: YorienvdH.

Lees ook:

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
3 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In de jaren 1980 was het zo dat VK, Trouw en andere linkse propagandablaadjes elk jaar verliesgevend was. Want de advertenties brachten niet genoeg geld op en ze konden de abonnementen niet eindeloos blijven verhogen.
De toen ook al linkse overheid bedacht toen dat het voor pluriforme media belangrijk was om deze kranten te steunen, want anders zou het rechtse geluid overheersen in de toch al zo walgelijk rechtse, liberale, kapitalistische samenleving die Nederland toen was (en grotendeels nog steeds). Dus werd het mediafonds opgericht.
Jaar na jaar werden de verliezen braaf aangevuld.
Nu dreigen kranten helemaal te verdwijnen. Zwaar verliesgevend, wie wil investeren in een bedrijf dat gedoemd is te verdwijnen? Geen pensioenfonds of ander soort belegger wil dat.
Maar nu is er Brussel! Brussel heeft centen zat. Brussel steunt van alles: boeren, PLO, herbebossing, Amazonegebied, democratie in Afrika, dus waarom niet kranten?
In al die decennia dat redacties en journalisten afhankelijk waren voor hun voortbestaan – en dus ook hun vrouw en kinderen en pensioen – van overheidsgeld hebben ze echt wel begrepen dat ze niet al te kritisch moesten zijn op diezelfde overheid. Hun leuze zou kunnen zijn:
Wij van staatsmedia adviseren staatsmedia.

Linn uit Rotjeknor
Linn uit Rotjeknor
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Toen wij meeliepen in de demonstratie voor een nationaal zorgfonds, was er s’avonds op tv twee seconden ingeruimd, het beviel de overheid/NPO blijkbaar niet dat er duizenden mensen in Den Haag liepen. De NPO had wel minuten lang een demonstratie van vlaggende turkse jongeren in beeld. De krant had ik al begin deze eeuw opgezegd omdat het alleen over beïnvloeding ging, niet over feiten, heel slechte journalistiek. Voor die demonstratie had ik de hoofdredacteur van de NPO, (Lagarde of zoiets) al eens aangeschreven dat zij niet objectief waren, ik kreeg een brief met dreigingen terug dat hij aangifte tegen mij zou gaan doen. Nooit meer iets van gehoord en ik heb hem daarna nog ettelijke keren aangeschreven, ik laat mij niet bedreigen door iemand die betaald wordt uit belastinggeld. De NPO is nadien alleen nog maar slechter geworden, ook goede morgen Nederland/WNL heeft ertoe bijgedragen dat de NPO geen bestaansrecht meer heeft maar overeind gehouden wordt door figuren met te veel geld en behoefte aan macht. De NPO en RTL staan hier al geruime tijd op zwart, wordt niet meer naar gekeken.
Wat ik jammer vindt is dat jongeren die knokken voor vrijheid steeds afgedaan worden als relschoppers. Natuurlijk schade toebrengen in welke vorm dan ook is niet goed dat wordt tegen ze gebruikt, maar wat zijn andere opties als overheden niet luisteren. Gisteren riep hier een figuur met weinig verstand en doodsbang gemaakt door Rutte : afschieten motten ze dat uitschot. Toen ik daar tegen inging werd ik uitgescholden. Ik denk dat het tijd wordt dat wij het niet alleen aan jongeren moeten overlaten om te protesteren, maar ook wij oorlogskinderen (ouderen) wiens ouders in het verzet gezeten hebben, daar de pijn van hebben moeten ondervinden, maar vochten voor vrijheid, ons grootste goed.

Jan
Jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima podcast. Ben fan van deze dames! Altijd goede stukken. En het klopt de hypocrisie van de MSM is niet te harden.

3
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x