OpinieZ Podcast 032: Woke kijkt de verkeerde kant op

YorienvdH in gesprek met Alicia Suarez en Pamela Pinas

Titelfoto OpinieZ Podcast

Alicia Suárez (@prachtnegerin@prachtnegerin) en Pamela Pinas (@drsphenomenal), twee nuchtere en kritische vrouwen van kleur spreken zich uit over racisme, het slavernijverleden, seksisme, diversiteit, politieke correctheid en hun eigen ervaringen daarbij. Gespreksleiding Yorien VdH

 

Lees ook:

 

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
2 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Rond min34 wordt er opgemerkt dat vrouwen quota in banen alleen in bepaalde, beeldvormende beroepen wordt nagestreefd en niet in beroepen als in de bouw of hovenier en stratenmaker.
Dat heeft natuurlijk te maken met het feit dat mannen gemiddeld sterker zijn en een andere lichaamsbouw hebben.
Maar ook speelt mee dat quota vooral worden nagestreefd in leidinggevende beroepen omdat het een manier is om autoriteit en gezag in het algemeen af te breken.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

In een woke cultuur trekken de mensen elkaar in neergaande spiraal en zoeken op een gegeven moment overal iets achter en raken paranoïde. Daar komen ook de termen als microagressie vandaan, dan is elk handgebaar of woord opeens agressie. Bullebakken die opmerkingen maken om uiterlijkheden en anderszins, zitten nog vast in de kinderfase. Discriminatie bestaat helaas wel, een collega zei ooit eens tegen mij met betrekking tot Joden heeft Hitler zijn werk niet afgemaakt. Dan denk ik bij mij zelf, je bent een idioot. Films en TV-series die tegenwoordig uitkomen kijk ik al niet eens meer dat zit vol met feminisme en wokeisme, de laatste film van Star Wars schijnt in dat opzicht vreselijk te zijn. Wat je de laatste tijd ziet is wokeisme en cancelculture door gevaccineerden, ben je niet gevaccineerd dan wordt je uitgesloten en sommigen hebben al de ervaring gehad dat ze agressief benaderd werden.

Alicia en Pamela kijken tenminste luchtig naar hun omgeving. Dat is ook wat bedrijven willen, ze willen geen activisten die problemen kunnen opleveren in het bedrijf.

2
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x