Advertenties

Columns

We moeten weer dom worden

20 augustus 2019

YorienvdH Weet je nog, de twintigste eeuw, de verheffing van het volk? Toen deed de regering in Nederland nog zijn uiterste best om ons als individuele burger te emanciperen. Om arme krabbelaars uit de misère te halen. Het volk te verheffen. Bakken vol geld stortte ze in voorzieningen om ons meer kennis, meer kunde, meer opleiding en meer sociale vaardigheden bij te brengen. ✔️ Lees verder

Er komt een regering-Salvini aan

19 augustus 2019

Johannes Vervloed De Italiaanse regering van Lega en Vijfsterrenbeweging zit in een crisis. Vicepremier en Lega-partijleider Matteo Salvini wil zijn groeiende populariteit met nieuwe verkiezingen en een nieuwe regering verzilveren. Hoewel de Senaat de stemming over het ontbinden van de huidige regering heeft uitgesteld en President Mattarella nog zijn fiat moet geven, gaan de meeste analisten er vanuit dat Salvini z’n zin krijgt. ✔️ Lees verder

Het ministerie van Duistere Zaken

18 augustus 2019

Uri van As Het ministerie van Buitenlandse Zaken opereert al jaren als een onderafdeling van de Europese Commissie. Slaafs worden de richtlijnen uit Brussel nagevolgd, zoals het voeren van een kruistocht tegen Israël. Dat bleek ook weer vorige week donderdag uit de onthutsende antwoorden van Minister Blok op Kamervragen over de blijvende steun van Nederland aan anti-Israël resoluties in de VN. Uri van As over het ministerie van Duistere Zaken ✔️ Lees verder

Gekwetst zijn is je eigen keuze

16 augustus 2019

Henk Strating Op gezette tijden laait in ons land de discussie op over vrijheid van meningsuiting. Mag Wilders zeggen dat hij minder, minder, minder Marokkanen wil? Mag De Telegraaf – terecht of onterecht - schrijven dat de zoon van burgemeester Halsema bij een 'gewapende inbraak' betrokken is? Volgens Henk Strating geeft Spinoza het antwoord: maak onderscheid tussen denken en doen! ✔️ Lees verder

Gesubsidieerd elektrisch bedrog

12 augustus 2019

Bas Berkhof Toen ik onlangs een bericht van de Rotterdamse wethouder Arno Bonte (GroenLinks) voorbij zag komen, sloeg een golf van ergernis door me heen. Deze bestuurder - verantwoordelijk voor de duurzaamheid, luchtkwaliteit en energietransitie in Rotterdam - stond vol trots een nieuwe BMW 530e plugin-hybrid dienstvoertuig te stekkeren. ✔️ Lees verder

Nederland is op twee na beste moslimland ter wereld

9 augustus 2019

Alma van Hees Een bijzonder bericht. De ‘islamiteit’ van ruim 150 landen in de wereld wordt sinds het jaar 2000 gemeten door de Islamicity Foundation. Daarvan is Hossein Askari, econoom van Iraanse afkomst en inmiddels emeritus-hoogleraar aan de George Washington University in Amerika, de oprichter. Zijn stichting ‘evalueert landen die de koran het beste in praktijk brengen en de waarden van de islam belichamen’. ✔️ Lees verder

Zomerzotheid: de krant in Komkommertijd

7 augustus 2019

Freek van Beetz Het waren geschenken uit de hemel: een hittegolf - alhoewel niet zo lang als in de jaren 1975 en 1976 maar inderdaad wel - het tumultueuze vertrek van Henk Otten uit Forum voor Democratie en het boerkaverbod. Terwijl Nederland genoot van de zomer, al op de camping was, of de valiezen inpakten voor de naderende vakantieperiode, konden de kranten nu eens flink uitpakken: Komkommertijd! ✔️ Lees verder

Nederland, de EU en de Euro: verstandig verder (2)

6 augustus 2019

Redactie OpinieZ Sommigen in Nederland bepleiten een Nexit: het verlaten van de EU en het herinvoeren van de gulden als een alternatief voor het bezweringsbeleid van de EU en de ECB. In onze visie zou dit tot niet te calculeren, maar potentieel zeer grote negatieve gevolgen op de korte en middellange termijn leiden. Daarmee zou de vreedzame samenwerking en de interne markt met een half miljard mensen als het kind met het badwater worden weggegooid. Kortom, zeer onverstandig beleid. ✔️ Lees verder

Wat wil de Groep Otten?

5 augustus 2019

Robert Bor Op 29 juli 2019 kondigde FvD-senator Henk Otten in het tv-programma Jinek aan dat hij een nieuwe politieke partij gaat beginnen. Sinds het kritische interview van Otten in het NRC op 20 april, ontstond een conflict tussen hem en het bestuur. Na een korte gewapende vrede, werd Otten vorige week geroyeerd als lid van FvD. ✔️ Lees verder

Nederland, de EU en de Euro: verstandig verder (1)

4 augustus 2019

Redactie OpinieZ De discussie in Nederland over EU en euro raakt steeds verder gepolariseerd. De uitersten domineren: aan de ene kant zien we politici en opiniemakers die pleiten voor Nexit, aan de andere kant zien we bijvoorbeeld D66 pleiten voor een Europese federale staat. Wij willen in dit artikel pleiten voor een realistische, verstandige middenweg waarmee we voorkomen dat Nederland opgeslokt wordt in een alsmaar verder federaliserende EU, zonder de voordelen van de interne markt te verspelen. ✔️ Lees verder