OpinieZ Vrijdag Video’s – Wie is Éric Zemmour?

Wekelijkse selectie van boeiend beeldmateriaal

Welkom bij de OpinieZ Vrijdag Video’s, een nieuwe wekelijkse rubriek waarin we actuele onderwerpen op het terrein van de (geo)politiek, cultuur en technologie verhelderend uitdiepen en analyseren met speciaal voor u verzameld beeldmateriaal door het OpinieZ-team en de redactie.

Wie is Éric Zemmour, de man die in april van dit jaar dé uitdager wil worden van Emmanuel Macron bij de Franse presidentsverkiezingen? Een radicaal-rechtse politicus, schrijver en essayist volgens De Groene, die de vinger op de angst van het Franse volk legt. Een nieuwe ster aan het Franse radicaal-rechtse firmament die gespecialiseerd is in ongemak en ontregeling, kopt De Volkskrant. De anti-Israël krant NRC slaagt er ternauwernood in om de Joodse Zemmour niet te beschuldigen van antisemitisme, maar koppelt de rechts-radicale uitdager van Macron, voor de zekerheid, wel alvast aan het geweld dat zijn aanhangers tijdens de verkiezingen zouden kunnen ontketenen.

Ook de ‘onafhankelijke’ NPO-nieuwsrubriek Nieuwsuur zet Zemmour op beproefde wijze weg als griezeliger en extremer rechts dan Marine Le Pen. En op NPO radio 1 kun je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat presentatoren en experts kwalificaties horen gebruiken als racist, fascist, islamofoob en rechts-extreem, zodra het gaat over Éric Zemmour.

Voor diegenen die alleen de Nederlandse media volgen is het daarom heel lastig om de naam Éric Zemmour niet te associëren met akelige beelden en ideeën. Tijd om deze man eens op een open en objectievere wijze te bekijken. Drie video’s om uw beeld van deze Franse presidentskandidaat bij te stellen. Wat beweegt hem, wat is zijn achtergrond, wat is zijn politieke agenda en wat zijn volgens Zemmour de grote politieke thema’s van deze tijd. Twee documentaires en een interview waarin Zemmour ongefilterd in zijn eigen woorden uitlegt wat zijn politieke plannen zijn.

 

Éric Zemmour: Macron’s nemesis taking France by storm

 

 

 

Freddie Sayers meets Éric Zemmour

 

 

 

Éric Zemmour spreekt met Freddy Gray, adjunct-hoofdredacteur van The Spectator, over immigratie, de islam, Brexit en Emmanuel Macron.

 

 

Het OpinieZ Vrijdag Video team:

Uri van As, Asher, Freek van Beetz, Ines van Bokhoven, Maaike van Charante, Jan Gajentaan, YorienvdH, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Pamela Pinas, Robert Raupach, Wouter Roorda en Johannes Vervloed

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
13 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Els
Els
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Voor diegenen die alleen de Nederlandse media volgen is het daarom heel lastig om de naam Éric Zemmour niet te associëren met akelige beelden en ideeën. Tijd om deze man eens op een open en objectievere wijze te bekijken.”

Deze laatste zin geldt natuurlijk ook voor Wilders en Baudet.
Wat mij vooral opvalt is dat wanneer je met mensen in je omgeving praat over de negatieve gevolgen van immigratie en islamisering iedereen het onderhuids met je eens is, maar zich meningen laat dicteren door de huidige regeringsleiders en de hen volgende media, die dus eigenlijk is strijd is met hun werkelijke gevoelens.
Omdat elk tegengeluid in de kiem wordt gesmoord (censuur), mensen daardoor eenzijdig worden geïnformeerd (geïndoctrineerd) en als gevolg daarvan meedoen aan het demoniseren van mensen als Zemmour, Wilders en Baudet.
En niet door hebben dat de zittende linkse regeringen hier garen bij spinnen en
hun globalistisch beleid ongehinderd voort kunnen zetten.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Els

Chapeau Els. De berichtgeving van de laatste dagen spreekt weer boekdelen.
Het rariteitenkabinet dat is opgetuigd gaat NL nu helemaal naar de afgrond brengen.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Els

Klasse Els.
Voordat de Gele Hesjes in Rotterdam hun Erasmusbrug wandeling gingen maken, bracht ik altijd ff een bezoek aan de Pim Fortuynplaats en aan O.Zadkine een eerbetoon aan vrijheid.
LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS staat op de sokkel van Pim.
Twee keer vermoord door Links.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Els

U beschrijft de ware en nare praktijk. Iedereen is het mee eens maar niet heus. Men vreest om de ware gedachten te openbaren omdat men bang is voor eigen positie. En zo is de politiek vrij in haar spel.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zemmour is een politieke vrucht van tientallen jaren desastreuze links beleid. Net zoals wij al Fortuyn hadden is Zemmour nu in Frankrijk opgestaan tegen de islamisering van Europa. Logisch gevolg van de omstandigheden. Wilders worden verweten zijn harde uitspraken maar als hij hetzelfde met andere worden zou brengen blijft hij toch buiten boord. Het is niet de toon het is de waarheid die men gewoon niet wil horen de toon is maar een smoes om hem de schuld te geven. Zolang de sociale democratie
hier weigert om de consequenties van dit beleid in een ander licht te zien is er geen kans om de tij te keren. De PvdA zou iemand als Fortuyn nodig hebben om de partij naar Deense model te draaien waar in Denemarken de tegenhanger van onze PvdA niet veel anders zegt dan Zemmour zelf. Helaas is er geen sociale democraat die moedig genoeg is om de waarheid onder ogen te zien en erkennen doen zij het tegenovergestelde door als gedecimeerde partijtje met Groen Links te koketteren. De islam is niet compatibel met de Westerse cultuur en het door blijven gaan op dezelfde voet
zal Nederland en het Westen brengen op hetzelfde niveau van de landen waarvandaan de emigranten komen. Dat ziet Zemmour niet anders dan Fortuyn vroeger en Wilders al lang. En de Deense sociale democraten nu.

Nanko van Dijk
Nanko van Dijk
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Iedereen met conservatieve opvattingen wordt direct door Links gedemoniseerd.
Extreem Rechts bestaat niet.

Jan
Jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Alleen rechtse en Islamkritische partijen krijgen het etiket extreem of radicaal er gratis bij. Linkse partijen worden nooit voorzien van zo’n extra label. Ik stel voor om GroenLinks voortaan extreem links te noemen en de PvdA radicaal links.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In Frankrijk zijn er zowel links als rechts vier kandidaten die enigszins van belang zijn. Daarnaast zijn nog enkele kandidaten in de extreem-linkse hoek die niet eens 1 procent van de stemmen zullen halen.
Macron krijgt al maanden lang ongeveer 25 procent van de stemmen in de eerste ronde.
Uit de analyse van de verkiezingen van 2017 en de huidige opiniepeilingen blijkt dat in de tweede ronde linkse kiezers bijna allemaal op Macron stemmen, behalve die van LFI (Mélenchon), die deels stemden op Macron en deels thuis bleven.
Ook nu staat Mélenchon met 9 % goed in de prognoses.
De overige linkse kiezers zullen in een tweede ronde altijd op Macron stemmen. Daarom denk ik dat Macron bijna zeker herkozen zal worden, tenzij linkse kiezers massaal thuis blijven.

Els
Els
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ik denk het ook. Het is in Frankrijk hetzelfde als in Nederland (en andere Europese landen): doordat de echte rechtse partijen zo versnipperd zijn zullen zij nooit genoeg stemmen krijgen en zal links altijd aan de macht blijven. Ik ben bang dat deze trend zich de komende decennia zal voortzetten, tenzij het gros van de Europese bevolking wakker wordt en in opstand komt. Maar dan nog is het de vraag of zo’n beweging ook werkelijk een verandering teweeg zal kunnen brengen.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Els

Versnippering van de partijen speelt hier een ondergeschikte rol omdat het gaat om presidentsverkiezingen: men stemt op een persoon.
Het is wel waar dat in Frankrijk de rechtse partijen ook versnipperd zijn, maar Macron heeft al in 2017 heel behendig wisselend beweerd ‘ik ben socialist’ en soms ‘ik ben geen socialist’. Zo kon hij zowel centrumlinkse als centrumrechtse kiezers bijeen brengen. Omdat de linkse kiezers, toch al gauw 30 % van het electoraat, toch wel op hem zullen stemmen in de tweede ronde, krijgt hij op die manier de meerderheid achter zich.
Pécresse is niet in staat om op dezelfde manier van rechts af veel stemmen in het centrum te oogsten, omdat ze veel te ambtelijk en flets optreedt. Zemmour is te rechts denk ik om centrumlinkse stemmers aan te spreken. Maar je weet maar nooit.
Het is dus meer een kwestie van tactiek en positionering dan van de verdeling over politieke partijen.

Els
Els
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Dank voor uw genuanceerde reactie.

Els
Els
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ik denk het ook. Het is in Frankrijk hetzelfde als in Nederland (en andere Europese landen): doordat de echte rechtse partijen zo versnipperd zijn zullen zij nooit genoeg stemmen krijgen en zal links altijd aan de macht blijven. Ik ben bang dat deze trendzich de komende decennia zal voortzetten, tenzij het gros van de Europese bevolking wakker wordt en in opstand komt. Maar dan nog is het de vraag of zo’n beweging ook werkelijk een verandering teweeg zal kunnen brengen.

RealismeNu
RealismeNu
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zemmour wordt steevast weggezet als rechts-radicaal. Maar de man spreekt klare taal die aan vele tientallen miljoenen EU-burgers zal appelleren. Want zij zien al decennialang hoe hun levens, cultuur, en tradities ondergeschikt worden gemaakt aan een irrationele invasie van mensen wier religie, normen en waarden en tradities volstrekt haaks staan op de Europese waarden. Die massamigratie zorgt niet voor een multiculturele-, maar voor een multigesegregeerde samenleving, die uiteindelijk zal leiden tot een gewelddadige tribale samenleving. Een enorm Libanon, zoals de Franse man van Libanese afkomst in een van de filmpjes terecht opmerkt.

De essentie van een natie is een bepaalde homogeniteit, gedeelde normen en waarden. Daarom is de term ‘multiculturele samenleving’ een contradictio in terminis. Vele verschillende culturen bij elkaar leidt tot heterogeniteit, niet tot homogeniteit. Zeker als er geen voorwaarden aan worden gesteld. Daar komt nog bij dat de massaliteit van de afgelopen 10 jaar er tevens toe leidt dat het absorberend vermogen van samenlevingen ernstig op de proef wordt gesteld. In cultureel opzicht, maar ook in financieel en praktisch opzicht.

Het is wrang om te zien dat een man als Zemmour, notabene een migrantenzoon, wordt weggezet als racist, alleen omdat hij de Franse (en daarmee Europese) waarden verdedigt. Wat hij stelt zou volstrekt normaal moeten zijn; wie naar een Europees land komt dient de westerse waarden te accepteren en internaliseren. Die waarden moeten onderdeel zijn van een Leitkultur, en die moet dominant zijn. Wie dat niet wil accepteren moet vertrekken. Omgekeerde aanpassing zou überhaupt niet aan de orde moeten zijn.

De relatie wokeness multicultuur is ook interessant, maar daarvoor heb ik helaas te weinig ruimte.

13
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x