Timmermans doet verkapte oproep tot geweld tegen Wilders

De linkse opmaat naar het nieuwe fascisme

Op het partijcongres van GroenLinks/PvdA zaterdag 20 april jl. zei Frans Timmermans niets te zullen nalaten om te voorkomen dat Wilders aan de macht komt. Er ontstond ophef over deze uitspraak, die op zijn minst ondemocratisch is en zeker opruiend. Gezien de onverdraagzaamheid van links jegens andersdenkenden, de vergoelijking van geweld en de normalisering van Jodenhaat is er iets veel ergers gaande. Ines van Bokhoven ziet een nieuwe fascistische beweging opstaan.

Moeten we bang zijn voor links geweld? Mensen die mijn stukken vaker lezen kennen mijn mening: we moeten echt heel erg bang zijn voor links geweld, niet alleen omdat het een inherent onderdeel van hun ideologie is, maar ook omdat we tot nu toe doorlopend bewijs krijgen van de linkse liefde voor geweld. Media en politici lijken het alweer vergeten te zijn, maar het waren toch echt twee klappen uit de linkerhoek die Thierry Baudet nog maar in de afgelopen herfst, tijdens de laatste Tweede Kamer-verkiezingsstrijd, op zijn hoofd kreeg. Een keertje met een paraplu, en dan nog eens met een bierflesje. En we hebben het er al niet eens meer over. ‘Is normaal, kan gebeuren,’ da’s zo ongeveer de houding van media en politiek.

 

Niets nalaten

Is het dan vreemd dat mensen dit weekend heftig reageerden op de woorden die Frans Timmermans eruit gooide op het partijcongres van GroenLinks/PvdA, afgelopen 20 april? Dat het in heel wat verkeerde keelgaten schiet als je zegt: “Mensen, onze taak is helder. Wij zullen niets nalaten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt.”

Want laten we het voor de aardigheid eens omdraaien: stel dat Timmermans de verkiezingen eclatant had gewonnen en Wilders had zo’n opmerking gemaakt op een PVV-congres. Dat hij dus vond dat het zijn taak was niets na te laten om Frans’ gang naar het Torentje te voorkomen. “Niets”. Want democratisch meerderheidsmandaat of niet: Frans hoort niet aan de macht te komen omdat Wilders dat nu eenmaal niet wil.

Stelt u zich de heisa eens voor die zou uitbreken als Wilders zoiets zou zeggen: men zou het acuut aangrijpen om opnieuw te onderstrepen hoe ongekend fascistisch en totalitair Wilders is, mee eens? Hoe de man op weg is om een dictator te worden en dat hij overduidelijk een bloedhekel aan democratie heeft – dat zou dan direct hét onderwerp van de talkshows van deze week zijn. Toch? Tafels vol ernstig knikkende deuggasten: waar gaat het heen in dit land met Wilders aan het roer? Hoe stoppen we extreemrechts? Want kijk dan toch…

 

Dikke middelvinger

‘Extreemlinks’ schijnt niet meer te bestaan in ons land – niemand heeft het woord nog gebruikt in de laatste pakweg vijf jaar. En da’s niet vreemd. Dit is een extreme uitspraak. Want laten we wel wezen: zelfs als Timmermans geen seconde aan geweld dacht toen hij dat zei, dan nóg is het een meer dan radicale uitspraak. Hij zegt niets anders dan dat de uitslag van democratische verkiezingen mag worden tegengewerkt als die uitslag een bepaalde groep niet bevalt. Het betekent weinig meer dan: “Miljoenen burgers hebben gestemd en ik geef ze een dikke middelvinger, vind hun stem niets waard, en vind dat de uitslag maar één kant op had gemogen: de mijne.”

Linksextremisme is genormaliseerd en Frans weet dat prima, want ondertussen is hij allang niet meer de enige linkse politicus die tendentieuze dingen zegt en doet, en er fluitend mee wegkomt. En omdat linksextremisme is genormaliseerd, omdat het de lijn is die voorschrijft hoe het dient te gaan op onze ministeries, in onze media, in ons onderwijs en onze politiek, worden nu de mensen die wijzen op het extremistische karakter van deze opmerking voor aanstellers versleten. ‘Uit je panty’ gaan die mensen. Het respect voor burgers en hun democratische rechten is steeds verder te zoeken onder onze politici.

 

Linkse stormtroepen

Hoe Timmermans die uitspraak ook bedoelde, wel of niet opruiend: het kan niet antidemocratischer. Gewoon niet. Naast alle antidemocratische voorstellen die aan de linkerkant nu al jaren worden gedaan, zoals het verbieden van omroepen en partijen op de meest flinterdunne en vaak meer dan hypocriete gronden: blijkbaar mag van links geen enkele stem meer worden gehoord, laat staan gehonoreerd, naast die van henzelf.

Zo schreef Elma Drayer onlangs in de Volkskrant al bezorgd, dat we tegen een generatie activisten aankijken die werkelijk vindt dat hun stem de enige is die gehoord mag worden, en dan werkelijk overal en op elk gewenst moment. Want er is niet zoiets als het recht op een ongestoord concert, of welke vorm van samenzijn dan ook, om welke redenen dan ook. Het gebrek aan respect van de linkse stormtroepen is de laatste tijd stuitend: echt overal komen ze binnen denderen om anderen ondemocratisch weg te drukken in wat ze op dat moment aan het doen zijn. Te overstemmen en te intimideren. Mijn bewondering voor deze kerkelijke gemeente is dan ook groot: die lieten zich niet wegdrukken en bestreden de agressie met gewoon nog harder zingen. Zo doe je dat.

 

Agressie

De samenvatting van de linkse maatschappelijke bijdragen van het afgelopen jaar is niet leuk: er is dus nog steeds geweld om de haverklap, de linkse media vinden dat geweld nog steeds normaal, de NPO is geconfronteerd met een vernietigend rapport en zwijgt het dood, de media zetten nog een tandje bij als het gaat om het demoniseren van rechtse burgers, activisten krijgen alle ruime en worden steeds brutaler en agressiever, het antisemitisme aan de linkerkant kent sinds de bezetting in WOII zijn weerga niet, linkse politici verzetten zich openlijk tegen democratische verkiezingsuitslagen, en als je op sociale media kijkt zie je dat men nog maar een ding echt goed kan aan die kant, en dat is schelden.

Geen enkel argument heeft men, geen discussie gaat men aan, maar de agressie en infantiliteit druipen ervan af, van die scheldpartijen. En dat wordt elke dag erger, wat ik hierboven beschrijf. Elke dag zet men weer een stapje verder in het maken van de samenleving die zij voor ogen hebben, in het uitsluiten en verdacht maken van mensen die niet aan hun kant staan, en jammer dan van de democratische uitslag van zoiets onnozels als landelijke parlementsverkiezingen. En het ergste: men kan het. Met gemak. Men bezet elke belangrijke, machtige positie in dit land. Men bezit de media.

 

Socialisme

En met al die macht in de hand, en al die haat en agressie áchter diezelfde hand, spreekt Frans Timmermans deze woorden uit. In de wetenschap dat links geweld dus om niks tevoorschijn kan worden getoverd: die klappen op het hoofd van Baudet bewezen ons alweer dat er nooit een einde zal komen aan dat geweld. De moord op Fortuyn was er ook een voorbeeld van – helaas zijn de voorbeelden talrijk. Maar echt onderzoek, zoals naar ‘extreemrechts’, zal er niet naar worden gedaan en de media zwijgen het dood. De internationale geschiedenis van het socialisme, zo toonde ik al vaker aan, is doordrenkt van bloed en menselijk leed. Het socialisme maakt geen ruimte voor anderen, het vermorzelt en onderdrukt, dwingt en straft.

 

20 april

En als kersje op de room was het dus die dag van het congres 20 april: de geboortedag van Hitler. Op die dag deed Timmermans een uitspraak die, het spijt me te moeten zeggen, zo uit die andere mond had kunnen rollen. En nou ga ik in dit korte stuk niet de discussie aan over de vraag of de nazi’s nou links waren of niet: laat ik het houden bij de woorden van het jarige monster zelf, die – om het woke uit te drukken – zichzelf in elk geval identificeerde als een fanatieke socialist. De enige echte zelfs. In een interview met American Monthly, in 1923, aan het begin van zijn politieke loopbaan, liet Hitler niets aan duidelijkheid te wensen over als het ging om zijn toewijding – en die van het Arische volk – aan het socialisme.

 

Optelsom

Als ik zo de optelsom maak, dan zie ik aan de linkerkant een beweging die machtig is, en die niet bepaald sociaal van opstelling is. Ik zie een club die staat te jeuken om werkelijk iedereen die het anders ziet uit te sluiten, kapot te maken, te verbieden, grondrechten te ontnemen. Ik zie een beweging die meent dat zij het recht hebben een verkiezingsuitslag te minachten en te negeren en de winnaars ervan zelfs actief tegen te werken. Ik zie een groep mensen die ervoor gezorgd heeft dat men daartoe de Nederlandse massamedia in handen heeft, en actief gebruik maakt van die macht. Ik zie mensen die niets meer lijken te hebben met democratie en die democratie elke dag een stukje meer proberen af te breken. Ik zie veel overeenkomsten tussen deze socialisten en, laat ik het zo zeggen, ‘anderen’ die zich ook wel eens ‘socialist’ noemden.

 

Gierend antisemitisme

En als meest in het oog springende overeenkomst met die ‘anderen’ is er dan het gierende antisemitisme, dat in vrijwel dezelfde vormen gestalte krijgt: hakenkruizen en Jodensterren op ramen en muren, mensen die fysiek worden bedreigd en mishandeld, linkse media die enthousiast meedoen aan het schetsen van een vijandsbeeld, ambtenaren van overheidsinstituten die hun Jodenhaat onder werktijd mogen uitschreeuwen, academische instituten die Jodenhaat prediken en waar Joodse studenten niet meer veilig zijn – en ga zo maar door, ontsteld en wel.

 

Nieuw fascisme

Als ik zo die optelsom maak zie ik maar één ding: ik zie een nieuwe fascistische beweging opstaan. Ik zie steeds meer mensen aan de linkerkant Übermensch-gedrag vertonen: altijd gelijk, nooit excuses voor gemaakte fouten, neerkijken op andersdenkenden, vinden dat men het recht heeft die andersdenkenden uit te sluiten, vinden dat hun ideologie belangrijker is dan welke democratische principes dan ook. En maar schelden, verdacht maken en demoniseren. Naar macht grijpen hoeven ze niet eens meer, die hebben ze al.

En als Timmermans denkt dat het een goed idee is Wilders hier gewoon maar eventjes de schuld van te geven, zoals het AD ons liet weten, door te zeggen dat “Wilders dit altijd doet als hij kritiek krijgt: dan slaat hij om zich heen”, dan vergist hij zich danig in de mate waarin mensen nog bereid zijn zoveel haat jegens alles wat met democratie te maken heeft te tolereren. En het was toch echt een forse meerderheid die afgelopen november op rechts stemde.

Op naar de Europese verkiezingen. Laat uw stem horen. Stem fascisme weg. Altijd.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
64 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Bethje
Bethje
20 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Hij spreekt 7 talen, maar 1 taal is die van haat. Haat tegen G. Wilders. Door zijn uitspraken hoeft er maar 1 gek op te staan. Die heeft hij dan toch op zijn geweten. Uitgekotst door de EU en hier ook door een groot gedeelte van het volk. De kneus.

Ni28
Ni28
20 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bethje

Het gezegde ‘met elke taal wordt je een nieuw mens’ maakt Timmermans niet waar.

QUALL
QUALL
19 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Hij neemt in elk geval de plaats in van vele mensen

Martha
Martha
20 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Heel goed artikel, mevrouw van Bokhoven.
Ik ben het volledig met U eens.
En ja, we moeten heel erg bang zijn voor links geweld, zoals U schrijft.
We hebben het immers eerder meegemaakt rond Pim Fortuyn.
De herinnering daaraan ligt nog vers in mijn geheugen.

Ik houd mijn hart vast en dagelijks besef ik, dat ons land waar ik geboren en getogen ben, mij niets meer te bieden heeft..

Zafod
Zafod
20 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

De verkiezingen waren op 22 november 2023. Dat is nu precies 5 maanden geleden. Ik denk dat weinig mensen eraan twijfelen dat alles uit de kast gehaald is om een kabinet Wilders te voorkomen. Zelf kan ik mij nog het gedoogkabinet herinneren toen een hele serie CDA-mastodonten hun eigen partij opbliezen om diezelfde gedoogconstructie te torpederen.
Het maakt de zaken wel mooi duidelijk. Ik vermoed dat veel mensen inmiddels spijt hebben van hun keuze voor NSC of BBB en ik meen dat dit ook uit de peilingen blijkt. Het zal mij benieuwen hoe lang ze dit theater kunnen volhouden. Waarschijnlijk hopen ze op een kabinet Timmermans ipv Wilders of nieuwe verkiezingen. Daarom is Frans bereid geweest zich uit het Brusselse pluche te hijsen. Dat zal geen eenvoudige taak geweest zijn om hem zover te krijgen.
Persoonlijk kan ik mij niet voorstellen dat iemand deze man serieus neemt, maar ik begrijp dat zijn recente uitspraken binnen radicale kringen als een uitnodiging kunnen worden opgevat. Overigens wordt er in de VS een stokoude, dementerende man van podium naar podium gesleurd, waar eveneens niemand naar luistert en dat moet de leider van de vrije wereld voorstellen.
Wat zullen we eens na de democratie gaan doen? Want het politieke theater waar we in binnen- en buitenland mee opgescheept zitten begint toch snel zijn aantrekkingskracht te verliezen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
20 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Zafod

Nieuwe verkiezingen is voor links niet aan de orde.
De PVV staat in de peilingen op plus min 50 zetels.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
20 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Hoe dan ook, Timmermans is er duidelijk over:
“Mensen, onze taak is helder. Wij zullen niets nalaten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt.”
Is Nederland nog een democratie?

Marien
Marien
19 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

ik vind het ook dreigend klinken. We weten allemaal wat Pim Fortuijn is overkomen. Daar was het haatklimaat ook gevormd door links.

Zafod
Zafod
20 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Dat bedoel ik ook te zeggen. Het staat er wat onhandig. Het moet zijn Timmermans of Wilders/nieuwe verkiezingen.

Eric
Eric
20 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Zafod

Dat hoor ik ook om me heen, kiezers van NSC die enorme spijt hebben van hun keuze

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
20 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Mevrouw van Bokhoven vergeet nog het incident met Suzanne Kröger die een discussie avond wilde bijwonen in pakhuis de Zwijger in Amsterdam over of vreedzaam protest wel genoeg is, of zou het gebruik van geweld, dan wel tegen objecten, dan wel tegen personen, heroverwogen moeten worden?’
Dat was in februari 2023.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
20 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Overigens georganiseerd Extinction Rebellion.
Dit is door de ophef niet doorgegaan.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
20 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Dat hoefde niet heroverwogen, want dat geweld gebruiken ze al decennia. Dan wel tegen objecten, dan wel tegen personen.
Zo’n discussieavond (!) werd dan ook slechts georganiseerd om potentiële nieuwe uitvoerende krachten te mobiliseren.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
19 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Het zijn hun eigen woorden. Ze weten dat ze hier heel omzichtig mee om moeten gaan.
Maar ik vraag me ernstig af wat er zich allemaal onder de oppervlakte wel gezegd wordt.

Marien
Marien
19 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Precies. De geschiedenis heeft al bewezen dat links geen geweld schuwt. Pim Fortuijn, staatssecretaris Kosto, Janmaat en zijn vrouw. Echt schandelijk. RaRa en zo.

Stefan
Stefan
20 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Even voor de goede orde: niet of niets doet er niet eens zoveel toe: we zitten in een formatie. Timmermans kan helemaal niets doen om ervoor te zorgen dat wilders geen premier wordt. Nul. Die hele uitspraak is vies gekef van een boze kleuter in de hoop op nieuwe Volkert. En dan net als bij Fortuyn de handjes in onschuld wassen en de oproepers trekken nog steeds aan de touwtjes. Om kotsmisselijk van te worden.Die linkse liefde voor geweld zitten nu op posities in de eerste kamer en de Raad van State.

Laatste aanpassing 20 dagen geleden door Stefan
Pierre Vaneylen
Pierre Vaneylen
14 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Stefan

alle tegen één (of nagenoeg allen) bovendien heeft Timmemans de media mee!

Andre
Andre
20 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Even opfrissen wat ook al weer het verschil was tussen sociaal-democraten en communisten: volgens Lenin was dat het feit dat de communisten vasthielden aan de internationale revolutie en de klassenstrijd, en dus échte socialisten waren. De sociaal-democraten waren in de ogen van Lenin slappelingen die de weg van de parlementaire democratie kozen.
De splitsing deed zich voor tijdens de Tweede Internationale (1889) en kreeg extra betekenis door het slagen van de Russische Revolutie (1917). Alle andere communistische revolutiepogingen in Duitsland en elders mislukten. Dit had tot gevolg dat mensen als Hitler en Mussolini inzagen dat het concept van klassenstrijd en wereldrevolutie geen kans van slagen had. Hun reactie was een nationaal-socialistische stroming op te richten, een soort derde weg naast communisten en sociaal-democraten (die altijd hadden beweerd hetzelfde doel te hebben als de communisten, maar dan langs parlementaire weg). Hierop reageerden de communisten weer door meer samen te werken met de sociaal-democraten na de Derde Internationale (1919 en 1923). Na 1945 verloren communisten snel veel invloed, omdat het Westen zich economisch zo snel ontwikkelde dat het concept wereldrevolutie via klassenstrijd zijn aantrekkingskracht verloor. De linkse partijen reageerden hierop door het concept klassenstrijd te verbinden aan de noord-zuid dialoog en daaruit werd het globalisme ontwikkeld.
Geweld is dus inherent verbonden aan socialisme, want klassenstrijd en wereldrevolutie kunnen alleen verwezenlijkt worden door tegenstanders af te maken.

IvdWerf
IvdWerf
19 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Dank voor deze bondige samenvatting.

Er valt sinds 2020 een fascinerende tegendruk te bespeuren bij de voorgenomen uitrol van de woke/globalisten agenda. Meer en meer mensen (soms uit onverwachte hoek) geven openlijk toe, dat Jezus de Christus hier hun gids bij is.

Voor nu intrigeert het mij dat het, dwars tegen alle feiten in, in het Nederland vanaf de jaren ‘60 van de vorige eeuw kon lukken het seculiere socialisme/communisme als een minder groot gevaar voor onze samenleving neer te zetten dan het christendom.

Andre
Andre
19 dagen geleden
Antwoord op reactie van  IvdWerf

Dat komt o.a. doordat veel leidende figuren in het socialisme mensen waren die door persoonlijke omstandigheden hun christelijk of joods geloof verloren hadden (Marx, Trotzki) en de staat als nieuwe godheid gingen aanbidden (Hegel). In Nederland komen veel fanatieke linksmensen uit de gereformeerde hoek. Dit soort mensen heeft een persoonlijkheidsstructuur die sterke behoefte heeft aan een beginsel. Als dat beginsel niet van god komt, moet het ergens anders vandaan komen.

Ni28
Ni28
20 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Het is weer dezelfde taal die links bezigt die tot de moord op Fortuyn heeft geleid. Links heeft niets geleerd en krokodillentranen hebben zij genoeg op voorraad. Ik heb lang genoeg onder linkse terreur geleefd maar hier kan ik zien hoe slecht het werkelijk is. Onder de mom van democratie de democratie de nek omdraaien.

Cees Dekker
Cees Dekker
20 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb als burger ook een digitale aangifte gedaan; tekst hieronder en vrij te gebruiken.
Geachte mevrouw/mijnheer, …, 21 april 2024

Hierbij wil ik aangifte doen van het (indirect) oproepen tot geweld door de heer Franciscus Cornelis Gerardus Maria Timmermans, geboren 6 mei 1961 te Maastricht, fractieleider van de PvdA-GroenLinks in de Tweede Kamer der Staten-Generaal.
Op het partijcongres van de PvdA-GroenLinks, zaterdag 20 april 2024, deed de heer Timmermans bovengenoemd de volgende oproep: “Mensen, onze taak is helder: Wij zullen niets nalaten om te voorkomen dat Wilders aan de macht komt.” Deze uitspraak is mijns inziens niet zonder gevaar. Het is beslist niet uitgesloten dat volgelingen van de heer Timmermans bovengenoemd in de gedane uitspaak een aanmoediging zien om geweld te gebruiken tegen de heer Wilders.
Het verleden heeft helaas laten zien, dat soortgelijke verkapte oproepen tot geweld mogelijkerwijs hebben geleid tot de moord op Professor W.S.P Fortuyn (6 mei 2002).
De uitspraak c.q. de oproep van de heer Timmermans bovengenoemd is mijns inziens derhalve te zien als een oproep tot geweld, een oproep die een politicus onwaardig is, maar gezien de mogelijke consequenties ook een bedreiging vormt, niet alleen voor de heer Wilders maar ook voor onze democratie.
Daarom verzoek ik u, strafvervolging in te zetten tegen de heer Timmermans bovengenoemd.

Met vriendelijke groeten verblijvend,

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
20 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Cees Dekker

Dank u. Voor de goede orde: het is GroenLinks-PvdA en niet andersom. ‘Ze’ zijn in staat een aangifte hierdoor niet te behandelen.

Lammert van den Brink
Lammert van den Brink
20 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Cees Dekker

Ook ik heb deze aangifte gedaan. En mag hopen dat vele zullen volgen. Dit gedrag van deze extreem linkse bobo mag niet getolereerd worden. En derhalve dient deze man vervolgt te worden, met misschien wel meerdere mensen uit deze fusie partij.

Rob Ruber
Rob Ruber
19 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Cees Dekker

Niet alleen Wilders loop gevaar door deze kwaadaardige oproep. Het kan ook gewelddadige gevolgen hebben voor de PVV kiezers en de PVV politici. Ook kan het aanzetten bij corruptie met name bij de verkiezingen .Niets is meer uitgesloten..

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
19 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Rob Ruber

Manipulatie bij het stemmen tellen kunnen we alleen proberen te voorkomen door een massale opkomst. Dat bemoeilijkt eventuele fraude.
Al sluit ik niets uit.

Marien
Marien
19 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Rob Ruber

Dat is ook de reden dat Wilders geen leden wil. Hij wil niet dat anderen hetzelfde gevaar lopen als hij.

Peter
Peter
20 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Chapeau! Eindelijk iemand die benoemd wat er aan de hand is.

Of hij weet het onderstaande niet of hij weet het wel, beide even erg:

Citaat:
“Der Idee der NSDAP entsprechend sind wir die Deutsche Linke. Nichts ist uns verhasster als der rechtsstehende Nationale Bürgerblock.”
(Joseph Goebbels, 1931)

Vertaling:
“Volgens het idee van de NSDAP zijn wij de Duitse linkerzijde. Niets is hatelijker voor ons dan het rechtse nationale burgerblok.”
(Joseph Goebbels, 1931)

Het is schrikbarend hoe snel mensen ‘extreem rechts’ worden genoemd.
Heeft men informatie gemist (op school?) over wat politiek links en rechts is, de oorsprong en betekenis van fascisme, nationaal- socialisme, communisme, democratie, etc. en vooral wat het verschil is tussen deze begrippen, zoals deze begrippen de wereld in worden geslingerd?

Hij hoort toch te weten waar hij het over heeft?
Want dan zou hij zichzelf moeten royeren.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
20 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Rechts is uit het vocabulaire geschrapt. Er bestaat alleen nog maar extreemrechts.
Maar extreemlinks hoor je nooit.
Tijd om ook de benaming sociaaldemocraten maar te gaan schrappen. Want daar is geen sociaal beleid meer uit gekomen, demos is uitgegumd en er blijft alleen nog maar cratie(kratein) – de macht.

H.J.
H.J.
20 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Deze Timmermans maakt een kleine groep rijp, om nog een Pim Fortuyntje te doen.
Zoek de woorden maar eens op, die door politici zijn gebruikt voor dat Pim Fortuyn door Volkert van der Graaf (Groen Links) werdt vermoord.
En vergelijk de strekking maar eens met wat Timmermans (PvdA) nu verkondigt jegens Wilders.
Let op het vergelijk, Pim was op weg om MP te worden en Wilders heeft ook recht op de functie van MP.

Ni28
Ni28
20 dagen geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Toen Fortuyn vermoord werd was PvdA met Kok nog aan de macht. Demonisering was toen hard bezig.
Opvallend is het linkse geroep op X dat Wilders zijn aanklacht kansloos is. Even moed aanpraten, lijkt het. Of zijn ze zeker van D66 rechters.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
19 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Dat laatste! Gezien alle links-positieve uitspraken van de politieke rechtspraak de afgelopen tijd. De gescheiden machten bestaan helaas voornamelijk alleen nog in de geschiedenisboeken.

Pieter
Pieter
20 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een uitstekend artikel. Het geeft haarfijn aan waartoe de zogenaamde socialisten in staat zijn en een meer dan gevaarlijke weg zijn ingeslagen. Sociale democratie is veranderd in socialistische demagogie en dat is een Understatement.

Cees Dekker
Cees Dekker
20 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Prima, scherp artikel. Ik wil nog even benoemen dat het excuus van verkeerd van de autocue voorgelezen (T. zou bedoeld hebben “niet” ipv “niets”, gewoon gelogen moet zijn. De zorgvuldig voorbereide tekst zou dan immers een zin bevatten, die helemaal niet loopt: “wij zullen niet nalaten, om te voorkomen dat Wilders aan de macht komt”. Dit taalkundige feit lijkt me relevant in de ontmaskering van de smoes van T.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
20 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Cees Dekker

Het is uiteraard een drogreden, om maar naar buiten toe de zaak af te zwakken.
Nee, de reactie van Wilders, dat is pas fout.

Marien
Marien
19 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Cees Dekker

Dat was ook het eerste wat ik dacht toen ze dat smoesje lieten horen gisteren bij VI. Johan Derksen zat het ook weer te bagatelliseren, maar Wilfred Genee, die toch een stuk intelligenter is, zei ook dat het een vreemde zin was als het woord ‘niet’ zou zijn gebruikt. Hij liet daarmee horen dat hij ook denkt dat Timmermans gewoon ‘niets’ zei.
Zeker raar voor iemand als Timmermans die zegt heel goed in taal te zijn. Het is een smoesje wat hij nu ophangt.

Laatste aanpassing 19 dagen geleden door Marien
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
18 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Allemaal totaal van tevoren uitgedacht, juist om dit soort ophef te veroorzaken, waardoor T. nu bij alle MSM ruim gelegenheid krijgt te benadrukken dat W. een gevaar voor de democratie is.
Dat juist de linkse partijen een gevaar voor de democratie (hier te lande en in de EU) zijn, is afdoende bewezen gedurende de afgelopen decennia.
Het is alles dwang en gebod bij die rare pipo’s, waarbij ze ook gewoon de 2e kamer demissionair blijven negeren als die tegensputtert.
Met z’n democratie….

Jos
Jos
19 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Als wilders gaat regeren zal hij op alle mogelijke manieren worden tegengewerkt, want de ambtenaren op alle ministeries zijn van linkse signatuur. Links is overal binnen en heeft alles geïnfiltreerd om macht uit te oefenen en zo bepaalt wat wel en niet gaat gebeuren.

Laatste aanpassing 19 dagen geleden door Jos
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
19 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Jos

We moeten ook niet denken dat een rechts kabinet direct voor voorspoed kan zorgen.
Dat kan niemand, aangezien de demissionairen alvast vér over hun graf heen regeren door met miljarden te smijten. Ze geven liever gigantische bedragen aan buitenlanden en/of buitenlanders, dan dat een rechts kabinet het geld aan NL’se crises kan uitgeven.. Zo manipuleren ze alvast de toekomst.

Marien
Marien
19 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Dat klopt. Ik hoop dat Omtzigt overeind blijft.

Marien
Marien
19 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Jos

ja, dat is ook wat ik vrees. Zij zullen hem een stok tussen de spaken steken om hem te laten vallen. Ze zullen in alles tegen stemmen ook al zijn ze voor.
Die Kati Pirie van de PvdA vind ik ook zo’n agressieve vrouw. Geen enkele samenwerking, zegt ze. Wat ben je dan voor een politicus als je er zo in staat.
PvdA/GL heeft NIETS met de burgers.

Lammert van den Brink
Lammert van den Brink
20 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer goed artikel en verwoord dank je wel er voor. Kan er alleen met mijn hoofd niet bij dat niet steeds meer mensen in gaan zien hoe fout deze extreem linkse partijen verworden zijn. Wanneer wordt Nederland eens wakker en staan ze op tegen extremisme?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
19 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Lammert van den Brink

Een groot en groeiend deel van de overwegend dociele bevolking ziet het wel, maar neemt het voor kennisgeving aan.
Zolang de TV nog voetbal en spel geeft. Pas als ze de gevolgen van links beleid echt massaal aan den lijve gaan ondervinden, en die tijd komt nu razendsnel, komen ze in actie maar dan is het te laat.

IvdWerf
IvdWerf
18 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Er zijn veel ontregelende processen tegelijk op gang gekomen en een “wakker” geworden massa kan dit door omvangrijke demonstraties op straat niet zonder meer een andere kant op geleiden.
Wat wel? Door talloze concrete handelingen van individuen/groepen.
Bijvoorbeeld: dat je als leerkracht niet meewerkt aan lesprogramma’s die bij basisschoolleerlingen de geesten al rijp maken voor een operatieve geslachtsverandering. Zo helpt een leerkracht de poort te sluiten die kan leiden tot medische misdaden tegen minderjarigen. Ik noem dit medische misdaden tegen kinderen, omdat het ze veelal onomkeerbaar onvruchtbaar zal maken en zij zich dat pas als volwassene ten volste kunnen realiseren.
Alle beetjes helpen. Bedenk: er is maar 51% van het gewicht nodig om de weegschaal de andere kant op te laten slaan.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
18 dagen geleden
Antwoord op reactie van  IvdWerf

Ik ben het helemaal met u eens. En inderdaad, alle beetjes helpen. Al denk ik dat je de realistische leerkrachten momenteel met een lampje moet zoeken. De meesten lullen maar mee met de wokies om niet uitgekotst te worden door de geachte ‘collegae’. Kijk ook wat er op universiteiten aan de gang is.
Ik las in het duitse Tichy’s Einblick, dat leerlingen in DE zich massaal van ellende maar tot de islam bekeren, omdat ze anders geen leven hebben tussen hun geïmporteerde ‘klasgenoten’.

Jos
Jos
20 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Timmermans zit niet voor niets bij het klupje van Paul Rosenmuller die over Pim Fortuin zei in april 2002 deze zi; ‘’Ik hoop dat Fortuyn zich in z’n vingers heeft gesneden en ik hoop dat de wond zo diep is, dat het bloeden vóór 15 mei niet ophoudt.’’ GL / Paul Rosenmöller trekt aan de touwtjes bij Frans / PvdA. Deze keer doe jij het Frans!

Marien
Marien
19 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Rosenmoller zit ook als bestuurder bij ABP. Als ABP pensionado vind ik dat HEEL erg.

Laatste aanpassing 19 dagen geleden door Marien
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
18 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Maar troost u, de pensioenfondsen waar hij geen bestuurder is zijn net zo van de pot gerukt. Miljarden zijn al overal verdampt met hun groene klimacult.
Daarom moest het pensioenstelsel gewijzigd: eerst de risico’s naar de deelnemers, dan de fondsen dwingen renderende zg fossiele investeringen af te bouwen en alleen nog in ‘groen’ te investeren. Met verlies. Maar dat geeft niet want de burger betaalt het gelag. Linksom én rechtsom.
Legale roof.

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
20 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Wat mevrouw van Bokhoven schrijft is mij uit het hart gegrepen. Ik begin ook steeds meer weerzin te krijgen tegen de globalisten met hun naïviteit en agressie jegens andersdenkenden. Inderdaad kunnen we globalisten als fascisten bestempelen, globalisme staat immers voor ongrijpbare macht van bedrijfsleven en overheid.

Het probleem met links is dat ze geen gevolgen ondervinden van hun onaangenaam en vaak agressief gedrag. Zo kan je probleemloos een kerkdienst verstoren of andere evenementen waar brave mensen samen zijn. Met wat voor geweld mag de terreur van die demonstranten beantwoord worden? Ergens moet er toch een drempel zijn om je ongepast te gedragen. Een paar forse tikken nu en dan zou misschien de vrouwelijke actievoerders op andere gedachten kunnen brengen als Justitie niets doet.
De reactie van Timmermans is kinderachtig, hij heeft het echt gezegd en gemeend, dan moet je niet naar een ander wijzen.
Voor het OM is het nu wel de kans zijn geloofwaardigheid een beetje terug te winnen door ook de andere kant voor de rechter te brengen. Laat het dit liggen, dan zijn dat weer een paar zetels voor Wilders. Zo zie je maar Justitie moet buiten de politiek blijven, maar nu het eenmaal die stap heeft gezet tegen rechts, moet het ook de gifbeker drinken tegen links.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
19 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

Helemaal eens met uw laatste zin.

R Bil
R Bil
19 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Een zeer behartenswaardig overzicht van feitelijkheden. Ik ben het eens dat men Timmermans maar moet aanpakken en steun daarin Wilders van harte. Wat mij overigens verbaasd is dat er nergens over de 2 imams wordt gesproken die ook openlijk verkondigen dat men alle ongelovigen en christenen moeten haten en dat men daar voor vrijelijk hun gang kunnen gaan. Deze haat zaaierij is m.i. even groot waarover gezwegen wordt. Los van het feit dat Timmermans rechtstatelijk moet worden aangepakt.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
20 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

De aangifte van Wilders tegen Timmermans:
https://www.pvv.nl/images/Aangifte_tegen_Timmermans.pdf

Bob Fleumer
Bob Fleumer
19 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Dat een man die zich in 7 talen kan uitdrukken laat zien dat kennis niets te maken heeft met wijsheid. En dat zelf blijkbaar niet niet, je blijft je verbazen!

Eric
Eric
20 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Wat Meneer T roept op het congres kan echt niet. Wilders heeft aangifte gedaan en riep ook anderen op aangifte te gaan doen tegen T. Wij zijn nu aantal dagen verder en ik vraag me af hoeveel aangiftes er nu zijn gedaan tegen T. Heb nog nergens gezien dat er kant en klare aangifte formulieren liggen op het politie bureau. Het zal ons rechtse gedachten goed wel zijn dat we ons weer keurig gedragen en links er weer mee weg komt!

Winnie
Winnie
19 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Dank Mevrouw Bokhoven. Ik ventileer met U mee. Uiteindelijk gaat Frans Timmermans hem niet worden. Dat weet ik zeker. Lijkt mij dat hij aan obesitas lijdt .Of vergis ik me. Loopt ook moeilijk. Is er qua gezondheid iets komen overwaaien vanuit Amerika?? Wilders daarentegen loopt nog lekker.

cas
cas
17 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Het enge vind ik dat je de partijen in hun programma soms wel gelijk kan geven en mee zou kunnen leven, maar als je de aanhang zien van sommige partijen wordt ik echt bang door het blinde fanatisme/haat wat er achter zit.

Martin van den Berg
Martin van den Berg
17 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Wellicht dat de uitspraak van dhr.Timmermans niet meteen tot een gewelddadige actie van een linkse malloot zal leiden, maar zijn uitspraak gaat tegen alle democratische regels in: zich niet kunnen neerleggen bij een (verkiezings)nederlaag.
Weten jullie nog de ophef rondom Trump, toen hij de verkiezingsuitslag aanvocht ?
Nu doet GL/PvdA precies hetzelfde, maar dan hoor je ze niet.

H.Nijhuis
H.Nijhuis
18 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Ik weet het al lang maar toch bedankt voor het goed geschreven stuk. Het zijn hele enge mannetjes en vrouwtjes die de macht opeisen zonder overigens de capaciteit te hebben er verantwoordelijk mee om te gaan.

Rienus
Rienus
19 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

De kern van het probleem, die neiging te denken dat de beste bedoelingen gedragen worden door een ieder die weldenkend is. Beste bedoelingen en weldenkend zijn de combinatie van de ergste fuck ups denkbaar. Ik ben niet weldenkend omdat die beste bedoelingen mij als een graat in de keel steken.

Peter Kriens
Peter Kriens
19 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk niet dat het verstandig is dit punt zo uit te diepen. Het was een intens domme opmerking, en er ligt inderdaad een wereldbeeld aan te grondslag dat zorgelijk is, maar het is ook onzin te denken dat Timmermans werkelijk de bedoeling heeft om Wilders fysiek te beschadigen of een fascist is.
Argumenten zijn in deze discussie belangrijk, niet de personen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
19 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Peter Kriens

Als ik u was zou ik op You tube het filmpje Fortuyn, Marcel van Dam in het Lagerhuis opzoeken.
Marcel van Dam zegt daar dingen tegen Fortuyn waarvan hij nu zegt dat hij het niet zo bedoelde.
Waarom zeg je het dan?
Timmermans had een hoge positie in de EU. Geen domme jongen dus, die zo maar wat in het wilde weg zegt.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
19 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Overigens geeft Timmermans met zijn uitlatingen aan, niet erg democratisch te zijn.
Weerlegt u dat argument maar eens.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
19 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Peter Kriens

De personen zijn niet belangrijk? Oh, nu snap ik de hetze tegen Wilders, zijn mensen in de PVV, Baudet en zijn mensen bij FvD. Want die worden gewoon ontmenselijkt, dus geen personen.

Marien
Marien
19 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Peter Kriens

Dat doet ‘ie niet zelf. Maar hij schept wel het klimaat dat een fanatiekeling zich geroepen voelt. Daar hoort hij rekening mee te houden. Woorden doen er toe.

64
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x