Onze bestuurders een half jaar na de pogrom van 7 oktober

Een knap staaltje zwijgen, duiken en wegkijken

Titelfoto bij artikel Onze bestuurders een half jaar na de pogrom van 7 oktober Paul verburgt opiniez

Foto: Public domain

Waar staan onze bestuurders een half jaar na de pogrom van 7 oktober? We maakten een rondje langs de velden: universiteiten, stationshallen, Tweede Kamer, GroenLinks/PvdA, NPO, Samidoun, moskee, ambtenaren en ‘progressieve’ gemeenten als Arnhem en Amsterdam. Maar waar je ook kijkt, onze bestuurders zwijgen, duiken, kijken weg en bewegen mee. Waar zijn ze als je ze nodig hebt om Jodenhaat te bestrijden? Een column van Paul Verburgt.

Door de gangen van universiteiten marcheren geregeld pro-Palestinademonstranten die met vlaggen en borden in de hand from the river to the sea scanderen. Ze bezetten aula’s en kantines. Joodse (en andere) studenten klagen over intimidatie en onveiligheid. De besturen doen niets.

In tientallen stationshallen worden sit-ins gehouden om de Palestijnse zaak te steunen, met veel vlagvertoon, leuzen en keffiyeh-sjaals. Joodse (en andere) reizigers voelen zich bedreigd. Geen bestuurder die wat doet, niet van de NS en niet van ProRail. Een enkele boa probeert wel eens wat, vruchteloos, want aan zijn lot overgelaten.

In allerlei steden demonstreren mensen voor Palestina. Vaak lopen er mannen bij verkleed als terrorist, met gezichtsbedekkende sjaals. Dat is verboden, maar geen agent die er wat van zegt. Kennelijk willen de verantwoordelijke burgemeesters geen herrie.

Antisemitismeverklaring

De Tweede Kamer geeft met grote meerderheid een verklaring af waarin stelling wordt genomen tegen het oplaaiende antisemitisme. Maar geen maatregel wordt getroffen: de parlementariërs volstaan met de bête oproep aan de burger: “Kunnen we op jou rekenen?”

Op wie je in elk geval niet hoeft te rekenen zijn twee senatoren, Gaby Perin van Volt en Farah Karimi van GroenLinks, beter bekend als de oud-directeur van Oxfam, de organisatie die zich driftig roert over Gaza. Beide dames vertonen zich in de vergaderzaal met een keffiyeh-sjaal. Veel duidelijker kun je niet zijn. Hun partijleiders accepteren het; preciezer, ze waren van deze actie op de hoogte toen ze de antisemitismeverklaring ondertekenden.

GroenLinks/PvdA

In de achterban van GroenLinks zijn velen de Palestijnse zaak met hart en ziel toegedaan. Heel fijnzinnig gaat het er vaak niet aan toe. De voormalige voorzitter van DWARS, Sabine Scharwachter, twittert zich een ongeluk en roemt daarbij onder meer het handvest van Hamas. From the river? Niets mis mee, aldus mevrouw. En zo verder. Timmermans? Die zwijgt, waar royement op zijn plaats zou zijn.

Veel beter gaat het er op het partijcongres van GroenLinks/PvdA op 20 april niet aan toe. GL’ers, velen met Arafat-sjaals, verdringen zich voor het podium en staan ze er eenmaal op dan laten ze zich door de congresleiding niets gezeggen. Bij één komt het zelfs tot een handgemeen met de discussieleidster. Een motie die Israël wegzet als een racistische apartheidsstaat haalt het niet, maar 40% steunt haar wel.

Je zou denken dat Timmermans blij is dat hij met de schrik vrijkomt, maar even later gooit hij toch weer olie op het vuur door te verklaren dat in Gaza het hongerwapen wordt ingezet tegen kinderen. Hij noemt de dader niet, hoeft ook niet, want iedereen in de zaal begrijpt dat hij het over Israël heeft. En zo blaast de leider van de een na grootste partij in ons land impliciet het bloedsprookje nieuw leven in.

Lenny Kuhr

Een optreden van Lenny Kuhr die – ik wist het niet eens – Joodse wortels heeft, wordt verstoord door schreeuwende Palestina-supporters. Ze heeft een kleinzoon in het Israëlische leger en heeft kort na 7 oktober gezegd dat Israël zich mag verdedigen tegen Hamas. En dan gaan ze achter je aan. Naderhand voorzien van een pseudo wetenschappelijk sausje: de luidruchtige actievoerster, Asha ten Broeke, legt in haar tweewekelijkse column in de Volkskrant uit dat “er geen recht op ongestoorde concerten” bestaat. De hoofdredactie zwijgt. Kuhr stopt voorlopig met optreden omdat ze zich niet meer veilig voelt.

In Leiden krijgt de actie tegen Kuhr een verbijsterende follow up. Het ‘maatschappelijk geëngageerde theater’ De Generator maakt bekend geen artiesten meer te boeken die vóór Israël zijn. Dat komt praktisch neer op de uitsluiting van Joodse kunstenaars. De belangrijkste sponsor van dit volledig door subsidies in de lucht gehouden noodlijdende podium, wethouder Yvonne van Delft van GroenLinks, laat weten geen bezwaren te hebben tegen deze antisemitische actie.

Wetsovertreding

In Duitsland is de slogan from the river verboden. Ons parlement komt niet verder dan een magere en consequentieloze motie, waartegen ook nog eens vijftig van de honderdvijftig Kamerleden stemmen. Ook het extremistische Samidoun, dat Hamas en geweld verheerlijkt, wordt anders dan in Duitsland niet verboden. Het kabinet – demissionair, maar op vele vlakken actiever dan ooit – bevestigt dat deze week in een brief aan de Kamer. Die brief, 19 pagina’s lang en ondertekend door maar liefst acht bewindslieden, bevat een overzicht van alle maatregelen die zijn genomen om antisemitisme tegen te gaan. Oude maatregelen, want het kabinet komt met niets nieuws.

Als in een beruchte moskee omstandig wordt betoogd dat het de plicht van moslims is Joden te haten, roept een enkele bestuurder foei, maar doet verder niemand wat.

Als elders ter afsluiting van de ramadan een massale gebedsbijeenkomst op straat wordt gehouden, grijpt niemand in. Hier wordt niet alleen de wet overtreden, maar vooral getoond dat orthodoxe moslims de hegemonie in de openbare ruimte claimen. De autoriteiten zwijgen, politieagenten (sorry: politiemannen) schenken gedienstig en verbindend koffie.

Ambtenaren

Rijksambtenaren, met name van Buitenlandse Zaken, voeren actie voor Palestina en verkondigen niet van plan te zijn ‘extreemrechtse ministers’ te dienen. Het kabinet mompelt wat over vrijheid van meningsuiting en zegt in gesprek te gaan, maar neemt geen maatregelen.

Het college van B&W van Amsterdam: van hetzelfde laken een pak. Een hoge ambtenaar, het voormalige GL-Kamerlid Dibi, wordt niet gecorrigeerd als hij openlijk actievoert voor Palestina. En het college zelf kondigt aan de grenzen van de wet te zullen opzoeken als er een ‘extreemrechts kabinet’ komt. Geen bestuurder in Den Haag die ook maar iets van zich laat horen.

Hoofddoek

Burgemeester Marcouch van Arnhem besluit in december 2023 de hoofddoek voor zijn boa’s erdoorheen te jassen. Tegen de wens van de Kamer in. Kennelijk voelt hij rugwind nu de pro-Palestijnse beweging vleugels heeft gekregen en strijdbare moslims en ‘witte’ geestverwanten zich laten horen. Marcouch is een islamist en Arnhem zijn proeftuin.

In korte tijd volgt een aantal collega’s, de meesten van dezelfde politieke kleur, GL/PvdA: Utrecht, Haarlem, Rotterdam, Groningen, Tilburg en Den Haag. En uiteraard Amsterdam, waar de burgemeester de hoofddoek vergelijkt met een baard voor mannen en aldus een nieuw level van wegpraten en verdoezelen bereikt.

De minister van Justitie meldt met de VNG in gesprek te zullen gaan, een gesprek waarin ze wordt afgepoeierd. De Kamer, die zich indertijd onomwonden tegen de hoofddoek uitsprak, houdt zijn mond. Tot zover Den Haag.

Dodenherdenking

Ondertussen maakt Amsterdam zich op voor de Nationale Dodenherdenking. De burgemeester vreest ongeregeldheden van pro-Palestijnse actievoerders, zoals rapper Appa die zijn 80.000 volgers heeft opgeroepen de herdenking met geschreeuw en lawaai te verstoren. Anders dan bij de opening van het Holocaust Museum in maart, waar Halsema demonstranten weloverwogen binnen hoor- en zichtafstand toeliet en Joden blootstelde aan dreigementen, gaat ze nu alles afgrendelen. Beter laat dan nooit, maar waarom ze zich na het echec van maart niet terugtrekt als spreker, is een raadsel.

Geen raadsel is hoe het elders in Amsterdam zal gaan. De lokale versie van de dodenherdenking is uitdrukkelijk ook bedoeld om de ‘genocide’ in Gaza te gedenken. Met dank aan het organiserende comité, onder leiding van GroenLinks-coryfee Andrée van Es. Burgemeester noch het Nationaal Comité tekenen bezwaar aan.

Iran

De ongekende rechtstreekse aanval van Iran op Israël wordt door brigadegeneraal Bouwmeester bij de NPO afgedaan als een luchtshow, een geweldig staaltje tactiek om zowel je gezicht te redden als een regionale oorlog te voorkomen. Iran! De schurkenstaat die de eliminatie van ‘de kleine satan’, Israël, nastreeft en waar de bevolking onder de meest afschuwelijke terreur leeft. De generaal vindt het klasse en de talkshowhosts zwijgen. Hoe het mogelijk is dat raketten en drones, als ze door Rusland worden afgeschoten, Oekraïne met de ondergang bedreigen, maar voor Israël gevaarloos zijn als ze door Iran worden afgevuurd. Geen woord.

NPO Hamas-megafoon

Het verbaast niet. De NPO is de Palestijnse zaak devoot toegedaan, zendt elk journaal tranentrekkende reportages over Gaza uit, citeert zonder terughoudendheid de ‘autoriteiten’ (= Hamas) en voert deskundigen ten tonele die erg partijdig zijn, soms verbonden aan pro-Palestijnse lobbyclubs, zonder dit te vermelden. Hamas kan zich geen betere megafoon in ons land wensen dan de NPO.
Het spreekt boekdelen dat geen enkele toezichthouder of andere autoriteit de NPO tot de orde roept. Ze zitten allemaal in hetzelfde vaarwater.

Koranverbranding

Als er dan een keer wat door onze autoriteiten wordt ondernomen, is het zo tenenkrommend laf en buiten de orde, dat je zou hebben gewild dat ze de armen over elkaar hadden gehouden. De minister van Buitenlandse Zaken wil koranverbrandingen als vorm van demonstratie verbieden, want het zou de levens van ons ambassadepersoneel in islamitische landen in gevaar brengen. De minister van Justitie is tegen want vindt dat een inbreuk op het recht van demonstratie, hoe smakeloos ze dit soort acties ook vindt. Gelukkig is daar de trukendoos van het Gezag: we vragen een onderzoek aan bij deskundigen van het ministerie van Justitie. Hoppa, geparkeerd.

Niet in Arnhem natuurlijk, waar de burgemeester druk doende is een kalifaatje op te tuigen. Nadat hij de habituele en hoogst irritante koranverbrander Wagensveld al een verbiedsgebod oplegde (geheel Arnhem omvattende, wat dus neerkomt op een middeleeuwse verbanning), is hij gaan grasduinen in de lokale regelgeving. Misschien kan hij zijn eigen koranverbrandingsverbod regelen, bijvoorbeeld door vuurtjes in de openbare ruimte te verbieden. Terwijl ze bij Justitie ijverig studeren, creëert Marcouch zijn eigen feiten. Doet de minister iets? De vraag stellen …

Zwijgen en wegkijken

Zie hier onze bestuurders na de pogrom van 7 oktober. De mensen die je nodig hebt als joden worden bedreigd, als de samenleving wordt geïntimideerd, als de wet wordt overtreden. Mensen die de geschiedenis van ons land kennen, de dubieuze rol van de autoriteiten bij de Jodenvervolging kennen. Mensen die er alles aan gelegen is om herhaling te voorkomen, zelfs maar de schijn van het begin van herhaling. Mensen die 7 oktober durven te duiden voor wat het is: een pogrom. Die Hamas noemen wat het is: een terreurorganisatie, geen verzetsbeweging. Die spreken van terroristen en niet van militanten. Die Israël waarderen voor wat het is: een democratie en geen koloniserende macht. Die leugens van feiten onderscheiden en dus niet praten over genocide en honger als wapen.

Maar nee. Onze bestuurders zwijgen, duiken, kijken weg en bewegen mee. Morgen weer een dag.
En anders na morgen.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
41 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
17 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal eens met de opsomming van dwaasheden begaan door extreem-linkse partijleiders als Timmerfrans en Halsema.
Maar laten we wel zijn: de meerderheid van de kiezers in Nederland wil dit kennelijk.
In steden als Amsterdam, Utrecht, Nijmegen en Arnhem, Amersfoort, stemt meer dan de helft en soms zelfs drie kwart van de kiezers op extreem-linkse partijen met extreme politieke opvattingen: klimaatverandering is door de mens veroorzaakt, het westen is overal de schuld van, energietransitie is de oplossing voor alles, immigratie is heilig, ook als de migrant door 10 veilige landen reist op weg naar Nederland.
Zelfs bij de laatste TK verkiezingen stemt ongeveer de helft van de kiezers op pro-migratie, pro-energietransitie en pro-EU partijen. Mensen die zo gretig hun eigen toekomst, leven en welvaart willen vernietigen en daar uitdrukkelijk toestemming voor geven, zijn gewoon niet meer te helpen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
17 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Dat is m.i. geheel en al te verklaren uit de demografische wanorde die men heeft laten ontstaan.
Want de ene helft van NL bestaat inmiddels uit een heel groot deel import, we weten hoe die stemmen, en de rest van dat contingent heeft persoonlijk enorm voordeel van óf de immigratie (advocaten, NGO’s, arbeid goedkoop houden enz.) óf het ultralinkse ‘groene’ beleid van de laatste jaren.

Andre
Andre
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Dat zal ongetwijfeld een deel van de verklaring vormen. Het overgrote deel van het electoraat echter heeft gewoon geen andere informatie dan NOS, Nieuwsuur, VK, enzovoort. Deze mensen zijn bovendien gevormd door marxistisch onderwijs. Ze worden niet gestimuleerd om zelf na te denken of om feiten te onderzoeken. Juist hoog opgeleide mensen zijn vooral mensen die heel lang marxistische indoctrinatie hebben ondergaan, omdat in elk onderdeel van de opleidingen die ze hebben gevolgd, allerlei elementen zijn verwerkt die zelf nadenken verhinderen of zelfs actief tegenwerken. Het meest treffende bewijs hiervoor is dat deze mensen snel emotioneel reageren op onderwerpen als Wilders, corona, klimaat, energietransitie, enzovoort.
Zodra je deze mensen bevraagd over hoe ze aan hun opvatting komen, dan blijkt onveranderlijk dat ze geen enkele feitenkennis hebben, laat staan dat ze de samenhang bevatten. Het zijn lege geesten die de media napraten. Het effect van 30 tot 40 jaar indoctrinatie mag zeker niet onderschat worden.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ook waar.

IvdWerf
IvdWerf
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Meestal geef ik u gelijk, maar dat het overgrote merendeel van het electoraat nieuws via de genoemde kanalen haalt, lijkt mij niet juist.
Voor wat ik ervan hoor, bezoeken dertigers de genoemde platforms niet. En vermoedelijk doen twintigers dat zo mogelijk nog minder.

Andre
Andre
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  IvdWerf

Op zichzelf klopt dat, maar alle kranten en media zijn gelijkgeschakeld en geven hetzelfde wereldbeeld door, waarbij er onderlinge verschillen zijn in de mate waarin ze dat wereldbeeld vertolken en de intensiteit waarmee het wordt opgedrongen. Mijn opsomming was inderdaad niet compleet, om die reden.
Het patroon van indoctrinatie volgt altijd hetzelfde programma: 1) een probleem signaleren, 2) benadrukken dat het urgent is; 3) een oplossing aanreiken; 4) die uiteraard de vooraf gewenste richting heeft.
Voorbeeld: klimaatverandering is geen probleem, er zijn wel aanpassingen nodig op gebied van landbouw (gewaskeuze) en waterbeheer (wateropvangbekkens). Het gaat om een zeer geleidelijke klimaatverandering, die goed beheersbaar is, Rijkswaterstaat beweert dat we tot 2100 geen enkel probleem hebben. Toch wordt je elke dag bestookt met mededelingen dat het urgent is en dat we nu anders moeten gaan leven.
Het ‘anders gaan leven’ is dus het echte doel, de rest er omheen is operante conditionering. Deze conditionering is al aan de gang tenminste sinds 1980, toen het concept ecologische voetafdruk werd uitgewerkt. deze voetafdruk berust voornamelijk op het gebruik van fossiele energiebronnen. Haal die eruit (want CO2 heeft slechts een marginale invloed op het broeikaseffect) en er is vrij weinig aan de hand. De urgentie is er dan zeker uit.
Conclusie: omdat mensen al hun halve leven niks anders horen, gaan ze denken dat het wel zo zal zijn. Er zijn genoeg kritische bronnen, maar die worden geweerd uit de media en de politiek praat mensen in om alles met een afwijkende mening met wantrouwen te bezien.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

En ook dat is helemaal waar.
Het probleem is dat teveel mensen zich niet zelf breed informeren.
Zeker de jongeren niet.
Aandacht spanne van 1 seconde, voornamelijk uit op kicks en onmiddellijke bevrediging, indoctrinerend onderwijs waar het blijkbaar ook niet meer nodig is je écht in te zetten voor een diploma…
Dit is generaliserend, ja, en uitzonderingen zijn er zeker, maar kijk om je heen, praat met jonge mensen, en de schrik slaat je om het hart.

Hannah
Hannah
17 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Nooit in mijn leven ben ik zo vaak verontwaardigd, boos, sprakeloos, verbijsterd, ontdaan en emotioneel geweest als de laatste tijd als ik zie wat met er met Nederland gebeurt en hoe dit land onherkenbaar is veranderd. Arm Nederland!
De columnisten en lezers van OpinieZ gaan gelukkig niet mee in de algehele verdwazing.

Edina
Edina
17 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Er zou helemaal geen pro-palestina (pro-Hamas?) demonstratie mogen gehouden worden op herdenkingsdag!
En de politie, daar kun je ook niets van verwachten, die bezoekt vooral graag Iftars tijdens de Ramadan-maand.
Sit-ins van Palestina-activisten worden getolereerd in het station, maar een groepje christenen dat met kerstmis in een station de liefde voor Jezus verkondigt, wordt weggestuurd wegens het verspreiden van ‘propaganda’. Zoals Nausicaa Marbe het verwoordde in een van haar columns in De Telegraaf: “Jodenhaat mag wel, Jezusliefde niet”
Misschien goed idee om het de aanstaande Koningsdag het initiatief van Hans Teeuwen te volgen en een oranje keppeltje op te doen.

Marien
Marien
17 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Wij kijken i.p niet meer naar NPO nieuws. Geen zin meer in die eenzijdige berichtgeving. Ik kijk wel even op de voorpagina van de digitale T of kijk wat ze op nu.nl nu WEER weglaten of niet benoemen.
Als je zo al die lafheid van bestuur op een rijtje opgesomd ziet, is het MEER dan schandalig wat er gebeurt in ons land jegens de Joodse bevolking.
Echt waar. Aan de mening bij VI erger ik me ook meer en meer. Vanavond Wierd Duk als tafelgast. DIE heeft het wel begrepen (als ‘ie aan het woord komt, want Derksen kakelt overal door heen) Wierd Duk is een integere journalist waar ik veel respect voor heb.

R Bil
R Bil
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Ik zou u willen voorstellen uw afkeer van de NP{O, die ik overigens deel, ken baar te maken bij de NPO. Misschien dat ze naar aanleiding van veel oppositie angstig worden en zich afkeren van hun eenzijdigheid, De gewone Nederlander zwijgt maar de links radicale Nederlanders zwijgen en daarmee gaat ons land door de harde agressie van extreem links, geleid door NOS/NPO en Groenlinks/PvdA en D 66 naar de knoppen

Winnie
Winnie
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Inderdaad Als Wierd Duk aan het woord komt.!! Ik mag hem ook graag.

H.J.
H.J.
17 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Onze bestuurders zijn er niet voor ons maar voor zich zelf.
Deze liegende/ demoniserende bende heeft geen enkele band met De Nederlander.
Wat is er overbleven in deze nieuwe eeuw van ons Nederlander gevoel.
Rutte die ons Nederlanders eerst de Corona leugen door de strot duwt en de klimaat leugen en daarna van zijn oorlog de onze probeert te maken.

Marien
Marien
17 dagen geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

ja, dat constateer ik ook al langer. Van de huidige coalitie deugt er niet veel. Allemaal opportunisten.

Winnie
Winnie
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Laat hem a.u.b. geen Secretaris Generaal worden!. Arm Europa!! Wordt dan nog armer!!.

H.Nijhuis
H.Nijhuis
17 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Dit mondt uit in een coupe van links nederland die het niet kan verkroppen dat Nederland hun linkse ideeén zat is. Ze sturen aan op een totale burgeroorlog en claimen met revolutionaire middelen de macht. Dat hebben ze geleerd van Hitler, Polpot ché Gevarra en al die andere enge mannetjes. De haat is zo verblindend dat ze desnoods het welvarende Nederland naar de ratsmodee helpen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
17 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Wat ik me vooral afvraag: waar is het NSC bij al deze vragen? Rechtsstatelijkheid? Binnen de wettelijke kaders handelen? Internationale verdragen respecteren?
Die partij blaast nogal hoog van de morele toren (meestal terecht) maar blijft nu ernstig in gebreke naar mijn idee. Met zalvende woorden alleen gaan we geen rechtsstaat in stand houden ben ik bang.
Van een VVD verwacht ik niet anders dan meebuigen met het doorgeschoten globalisme. Van de BBB kun je nog niet al te veel verwachten als nieuwe partij.
Maar waar is het NSC om te eisen dat nu eindelijk eens een keer het Dublinakkoord vwb asiel wordt gerespecteerd?
Waar zijn zij mbt handhaving van de wet als bepaalde groepen keer op keer de openbare ruimte illegaal bezetten?
En vooral: waar zijn zij om het woekerende anti-Israël en anti-Joden gedoe in NL een halt toe te roepen?

Marien
Marien
17 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

kennelijk ook alleen maar als het uitkomt.

Ni28
Ni28
17 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Als onze democratie alles toelaat zijn wij van haar snel af.

IvdWerf
IvdWerf
17 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Onze democratische rechtsstaat ís al zo goed als opgerold. Alleen op papier bestaat zij nog. Die illusie wordt in stand gehouden, omdat er op een platform zoals dit kritische stukken gepubliceerd mogen worden.
Handhaving en een deel van de rechterlijke macht zitten op de schoot van een van de remmen geslagen overheid.
Zeer selectief wordt de ene demonstrant (anti lockdown activist bijvoorbeeld) verrot geslagen. De andere wordt juist gefaciliteerd, of in ieder geval geen strobreed in de weg gelegd.
Citaat uit een oorlogsboek over WOII: “Mensen met geweren kunnen sollen met de levens van mensen zonder geweren”.
We moeten het niet tot klassieke protestuitingen laten komen. Die geven het staatsapparaat slechts een stok om de hond selectief mee te slaan.
Het zal van honderduizenden, liefdevolle en geweldloze micro-acties moeten komen. Dan kunnen we gaandeweg massa genereren om ongewenste invloeden het speelveld af te drijven.
Zo kreeg een student van het woke-bolwerk dat de VU Amsterdam geworden is, 4 zetels voor zijn studentenpartij die een ander geluid wil laten horen.

Ni28
Ni28
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  IvdWerf

Er wordt met verschillende maten gemeten dat is een teken van dictatoriale praktijken. Tekenen van decennia van linkse overheersing worden steeds duidelijker en daden steeds harder. Het socialisme is bijna volbouwd zonder dat de gewoone burger het merkt onder de dagelijkse propaganda en de onverschilligheid als teken daarvan groeit. Typische tekenen. Niet Woke maar echt wakker worden, de verkiezingen waren goed begin maar men moet meer opkomen voor eigen waardigheid, hallo cultuur en geschiedenis.

Laatste aanpassing 16 dagen geleden door Ni28
Heijtink
Heijtink
17 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Een indrukwekkend overzicht!

Realist1966
Realist1966
17 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Deze ‘bloemlezing’ is nog maar het topje van de ijsberg. Al langer wordt de democratie uitgehold door onwelgevallige personen en meningen te framen als extreem-rechts en monddood te maken, terwijl links vijanden met bakken binnenhaalt en privileges biedt die de autochtoon worden ontzegd. Nederland hoeft niet veroverd, het heeft zichzelf al weggegeven. Dat Wilders de grootste is geworden, is een teken dat wat meer mensen het zwaard van damocles in het oog hebben gekregen. Maar nog veel te veel mensen hebben – mede door het bagatelliseren van de media – geen idee wat er echt allemaal speelt. Zelf denk ik dat het al te laat is. Nederlanders die het wel zien en de (financiële) mogelijkheid hebben, trekken hier weg. Het vervangen van inheems door uitheems gaat steeds sneller. De allochtone jeugd heeft de overhand op de scholen, wat doordruppelt in vervolgonderwijs en ambtenarij. Moslims nemen stukje bij beetje steeds meer van de vrijheid die ons nog rest af. Het gros ziet het niet, vindt het wel best of praat het goed. De rest durft niet meer, je moet het opnemen tegen zowel moslims, afrikaans tuig als tegen blanke deugers – vaak je eigen familie, vrienden, collega’s, kennissen – die uit onwetendheid, stompzinnig idealisme of kwaadaardig bewustzijn keurig meewerken aan de destructie van dit eens best leuke land. Poetin, Israël, klimaat, woke en China zijn prima afleidingen van dit steeds sneller woekerende proces.
‘Nooit meer’ is alweer een tijdje geleden, ook al staan regering, koningshuis en burgemeesters nog steeds schijnheilig met hun kransen en vrome woorden de bevolking zand in de ogen te strooien.
Geniet nog maar een beetje zolang het nog kan. Zal niet zo heel lang meer duren vrees ik.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Heeft het CIDI ooit een rechtszaak gevoerd tegen Thierry Baudet? Waar ging dat over?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Zanten

Eerlijk gezegd weet ik dat niet, van die rechtszaak. Zou best kunnen.
Joden zijn ook niet allemaal heilig, en waar ze bepaalde sectoren beheersen kun je er best vragen bij hebben. Die ook gesteld moeten kunnen worden.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
14 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

“Joden zijn ook niet allemaal heilig, en waar ze bepaalde sectoren beheersen kun je er best vragen bij hebben.” Leg dat eens uit… Lijkt me eigenlijk weer de zoveelste antisemitische trope.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Zanten

Nee, heeft niets met antisemitisme te maken. Overal waar de macht zich concentreert zijn als een soort natuurwet ook misstanden. En waar die zich ook voordoen zou het goed zijn als ze op zijn minst benoemd kunnen/mogen worden. Zonder direct in een bepaalde hoek gedrukt te worden.

Marien
Marien
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Het is inderdaad exact wat u hier beschrijft. Ik vind het onbegrijpelijk dat Nederlanders dit allemaal slikken en nog onbegrijpelijker vind ik het dat Willem-Alexander dit allemaal normaal lijkt te vinden.

Josef
Josef
17 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

“Onze overheid” is op zich al al een terroristen bende door de eigen bevolking te demoniseren en de terroristen alle vrijheid te gunnen!
Nederland is Het NSB staatje geworden zoals A.H. het bedoeld had !

R Bil
R Bil
17 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Erg getroffen door uw artikel. Dit is de spijker op de kop van de ellende waar dit in is gestort. Politici(baantjesjagers) zonder ruggengraat besturen dit land naar de afgrond . En baas Rutte lacht alles weg en stort zich in sollicitatie procedures bij de NAVO. Die wordt dan ook veranderd in een laffe club zonder ruggen graad. Ik verbaas mij er ook over dat niemand valt over de haatuitspraken van de beide imans. In welk land leven wij nog? een vrij en op Christelijke waarden gebaseerd land of een land wat al is overgedragen aan de machtswellustelingen van de moslims. Ik voel mij zo langzamerhand een vreemdeling dit ondanks dat ik geboren en getogen ben in dit eens zo goede land. Helaas denk ik niet de enige te zijn.

Marien
Marien
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  R Bil

ja, dat van die uitspraken door die imams lijkt hier maar weinig ophef in de media te krijgen. Dat vind ik een heel zorgelijke constatering. Echt zorgelijk. En onbegrijpelijk. Daarentegen krijgt het bezoek van dhr Wilders aan een normaal land als Hongarije heel veel negatieve reactie in de extreem linkse media.
Ik las laatst een column van een Belgische journaliste die altijd en nog steeds sociaal democratisch was, maar zegt dat ze vindt dat links extreem links is geworden, want het viel haar op dat ze heel veel meningen van rechts ook steunde. Ze ging bij zichzelf na, zei ze of dat zij naar ‘rechts’ was opgeschoven, maar kwam tot de conclusie dat zij nog stond voor alles waar feministische linkse vrouwen altijd voor stonden, maar dat links nu extreem links is geworden. Ze verweet het huidige links dat ze patriarchale gebruiken wensen te beschermen die eigenlijk anti feministisch zijn. Dat is precies wat ik dood eng vind aan linkse politici en wegkijk media.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
9 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Hier hetzelfde. In mijn jonge jaren stond ik voor vrijheid, democratie, gelijkheid, seculariteit, solidariteit en rechtvaardigheid. Die waarden zijn door links bij het vuil gezet en door nieuw rechts opgehaald.

Winnie
Winnie
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  R Bil

Begin maar alvast je Engels op te poetsen, want de helft van de tijd zal je het nodig hebben in de supermarkt. Ik niet spreken Nederlands!! Was zo wie zo niet nodig op het sollicitatie gesprek. Het salaris spreekt voor zich. Geen zorgen.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
17 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Paul,

Waar het natuurlijk op terugvoert, is dat ook voor onze bestuurderen het hoofdstuk ‘Verantwoordelijkheid nemen’ inmiddels achterop in bijlage D van het grote how-to boek terecht is gekomen.

De inzet van ons aller burrie van Damsko om het aantal aanwezigen bij de dodenherdenking op de Dam af te knijpen in verband met ‘de veiligheid’ en een onverstoorde doorgang van de al jaren voornamelijk met de mond beleden dure woorden van ‘Nooit meer’ etc. is tekenend.

Want het staat mij toch duidelijk bij dat deze zelfde kanjer – net begonnen aan haar tweede termijn – nog niet zo heel erg lang geleden, na uitputtend onderzoek, wist te melden dat er bij de opening van het Holocaustmuseum heus geen onvertogen woorden geuit waren. De tolk zou zelfs niets onoirbaars gehoord hebben. Dit even los dat ‘de tolk’ naar alle waarschijnlijkheid een tolk Ivriet geweest zal zijn in verband met de aanwezigheid van de Israëlische president. Mij is niets bekend over alsdan chants in het Hebreeuws of Ivriet, maar ik was dan ook niet aanwezig.

Aandachtige lezertjes staan nu voor het vreemde spektakel dat naar aanleiding van een gebeurtenis, die waar officieel niets vreemds mee was nu leidt tot officiële beperking van aanwezigen bij een evenement ter voorkoming van herhaling van iets dat zich niet voorgedaan zou hebben.

Lastig te volgen allemaal, maar een stuk beter te begrijpen als deze driehoek-horlepiep met licht- en geluideffecten bezien wordt in het licht van het onveranderd populaire gezelschapsspel ‘Hoe vermijd ik aangesproken te worden’.

Hoewel het in het casino altijd van ‘Rien ne va plus’ is als het rad van fortuin een zwengel krijgt, blijven we hier de inzet voor, tijdens en na het spel rucksichtlos verhogen en verhogen. ’40-’45 das war einmal.

Marien
Marien
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschrikkelijke

Het duurde even voordat ik door had wie de ‘burrie van Damsko’ is, maar geen speld tussen te krijgen in het geen u verwoordt.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Beste Marien,

We moeten natuurlijk wel een beetje bij de les blijven qua hedendaags gebeuren. Al vermoed ik zo maar dat de alhier aanwezigen de 25 (ver) van boven bekijken en de ervaring om er (alweer) met de schaarse witte haren bijgesleept te worden.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
16 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Hmm.. De vijand van mijn vijand is mijn vriend? De vijand van de Islam is het Jodendom? Dus zijn we opeens tegen alles wat antisemitisch is? Is dat zo en is dat eigenlijk ‘waar’? Wat zegt het CIDI hier over? Komt antisemitisme uitsluitend van links? Mag ik de website van Centrum Informatie en Documentatie Israel dan even citeren/copy/paste?

“In 2021 spande CIDI, samen met het Centraal Joods Overleg en vier Holocaustoverlevenden, een kort geding aan tegen Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet, nadat hij op sociale media ongevaccineerden ‘de nieuwe Joden’ had genoemd. Hij stelde daarnaast de coronamaatregelen gelijk aan de Holocaust, door onder andere twee foto’s te delen waarin hij een parallel trok tussen een jongetje dat vanachter een hek naar de Sinterklaasoptocht keek en een Joods kind dat in het getto van Lódz op zijn deportatie wachtte.”

Marien
Marien
16 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Zanten

Wat hij bedoelde wat natuurlijk uitsluiting. Ik vond het wel een ongepaste vergelijking, maar ik vind het niet antisemitisch. Omdat hij dat niet bedoelt. Hij bedoelt uitsluiting. Maar hij had dat niet mogen vergelijken met wat de Joden met de Holocaust is overkomen omdat je de corona uitsluiting niet op hetzelfde level mag stellen als de Holocaust. Dat vind ik dus wel ongepast van Baudet. Maar niet anti semitisch.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
15 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Nog meer copy/paste van het CIDI:
“Onlangs heeft CIDI afkeurend gereageerd op een tweet van FvD-leider Thierry Baudet, waarin hij een complottheorie over Rothschild-banken onderschrijft. De complottheorie is een reproductie van het antisemitische cliché dat Joden heimelijk aan de touwtjes trekken om met kwade intenties rampspoed in de wereld te veroorzaken.”

En zo heeft Baudet in het verleden meer antisemitische tropes gebruikt. Lees het zelf op de site van het CIDI.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
9 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Het is allemaal dieptriest. En levensgevaarlijk. Nadat Iran duizenden raketten afschoot op Israel had de NPO het over de ”toch al niet goede relatie” tussen de 2 landen…. Dan ben je als overheidsclub toch totaal de weg kwijt? Iran erkent het bestaan van de democratische staat Israel niet eens.

Mind my words
Mind my words
14 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Eens stonden de communiste tegen het fascisme op nu staan ze zij aan zij met het antisemitische en anti democratische islamofascisme van vandaag.

41
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x