We moeten af van de EU en wel heel snel

Terug naar de EEG

Titelfoto bij artikel We moeten af van de EU en wel heel snel René Dercksen opiniez

Foto: Public domain


De EU probeert iedereen wijs te maken dat zij de oplossing is voor alle problemen, maar het tegendeel is het geval: de EU veroorzaakt ze zelf. Door de massa-immigratie is de veiligheid afgenomen en de saamhorigheid verdwenen. De Europese globalisten gooien de westerse cultuur te grabbel en zijn vooral met hun eigen goedbetaalde baantjes bezig. Ondertussen hebben onze regeringen de Nederlandse soevereiniteit weggegeven. We moeten af van de EU en terug naar de EEG, betoogt René Dercksen.

Jaren geleden, toen Martin Schulz nog EU-chef was, bezocht ik met collega’s het Europees Parlement. Het is een dagje uit dat je kan boeken op het PR-bureau van de EU. Alles voor de beeldvorming tenslotte. Een PR-medewerker houdt dan een propagandapraatje over de zegeningen van de EU. Kritische vragen zoals wij die stelden hoorde hij zelden. De verbazing in zijn ogen zal ik niet snel vergeten. Wie zijn die mensen?

 

Aristocratie

Martin Schulz noemt zichzelf sociaaldemocraat. Dat klinkt wat vriendelijker dan socialist, maar behelst natuurlijk hetzelfde. Hij zat op een groot podium, geflankeerd door lakeien in jacquet en witte handschoenen. Ik keek mijn ogen uit. Gebeurde dit echt, of keek ik in een geschiedenisboek waarin de aristocratie aan de touwtjes trok? En waarom noemt iemand zich dan sociaaldemocraat?

 

EU-museum

Alles in Brussel is erop gericht je te laten denken dat de EU de oplossing is voor alle problemen, daar waar het vooral de oorzaak is. Tegenover het parlement bevindt zich het EU-museum. Men meent dus van zichzelf een museum te moeten maken. Dat alleen al zou je aan het denken moeten zetten. Ik kreeg daar een buitengewoon ongemakkelijk gevoel bij aangezien daar de onbewezen boodschap was dat er alleen vrede in Europa was door de EU, mede verwijzend naar de Holocaust. Ik ben er dan ook heel snel weer uitgelopen. Walgelijk was het.

 

Saamhorigheid

Het Huis van de Europese geschiedenis neemt je mee op een reis door de tijd, van mythen en ontdekkingen naar de chaos en het samenhorigheidsgevoel van de twintigste eeuw. Tijdens deze reis laat het museum je nadenken over de toekomst van Europa.

Voelt u zich ook altijd overvallen door het samenhorigheidsgevoel als u door Amsterdam, Londen of Parijs loopt of een willekeurige andere grote stad in Noord-West Europa? Of als je in Ter Apel woont. Hartverwarmend, niet?

Europa is er niet veiliger op geworden door de EU. Het tegendeel is waar en iedereen weet het. De massa-immigratie heeft aantoonbaar de onveiligheid laten exploderen. Denk aan die vrolijke, lieve, linkse en vooral naïeve Zweden. Voorheen een land van luchtigheid en onbezorgdheid. Intussen overweegt men daar het leger in te zetten om de orde te bewaren. Het door de EU opgedrongen saamhorigheidsgevoel is even weg.

 

Gelovigen moeten ons haten

Vooral voor de Joodse gemeenschap is het onveiliger geworden. Joden moeten in grote delen van de EU anoniem over straat en zelfs dan is men nog niet veilig, want men wordt intussen thuis opgezocht. Wie denkt dat het daarbij blijft is naïef en ongeïnformeerd. Of kwaadaardig natuurlijk. Daarna zijn namelijk de christenen, homo’s en andere “ongelovige honden” aan de beurt. Daar doen honderd essays van Timmermans niets aan af. In moskeeën wordt inmiddels gepredikt dat gelovigen ons moeten haten. Facebook blokkeert de link van het artikel van de Telegraaf waarin dit wordt onthuld. Dit is de EU ten voeten uit. De globalisten die onwelgevallig nieuws voor de baasjes in Brussel censureren.

 

Grensbewaking

De oud-chef van Frontex, dat de grenzen van de EU zou moeten bewaken, verklaarde dat hij vanuit Brussel daarbij is tegengewerkt. Hij mocht de grenzen niet bewaken. De EU wil de grenzen helemaal niet bewaken. De EU wil de westerse cultuur te grabbel gooien, omdat die succesvol was. Omdat het kapitalistische systeem succesvol is zolang het niet ten prooi valt aan de globalisten en hun multinationals. Socialisme en communisme faalden overal en altijd en de Cubanen en Venezolanen weten, dat als je eenmaal socialisten aan de macht hebt je er nooit meer vanaf komt. De enigen met wie het dan nog goed gaat is de corrupte en gewelddadige leiding van het land. Brazilië staat intussen ook op het kruispunt nu een socialist aan de macht is.

 

Soevereiniteit uithollen

En in Brussel zijn de socialisten samen met de Christen Democraten, soms aangevuld met hen die zich liberalen noemen, al vijftig jaar aan de macht. In de Provinciale Staten van Utrecht vroeg ik eens een D66-gedeputeerde: “Is mijn beeld juist dat elk land in Brussel keihard knokt voor de eigen belangen, maar Nederland alleen het Europese project bevordert?”. Onomwonden bevestigde hij dit. Iedereen wil geld halen in Brussel maar onze kabinetten, bestuurders en instituties zijn slechts bezig onze soevereiniteit uit te hollen. Want ja, minister-president van Nederland zijn is natuurlijk wel aardig, maar met een globalistische baan bij de NAVO heb je natuurlijk veel meer aanzien. Dat deze carrièrejacht ten koste gaat van Nederland én alles waarvoor je als liberaal ooit de politiek bent ingegaan, is bijzaak.

 

Globalistische carrièretijgers

Bang voor hun baantjes verzachtten de globalisten in Brussel zo kort voor de verkiezingen nog wat agrarisch beleid, want de opstand van de boeren bereikte de voordeur van het Europees Parlement en dat is buitengewoon vervelend en confronterend. Wie zijn die mensen? Daarnaast komen de baantjes in gevaar, want de kiezers zijn op drift. Die zoeken hun heil bij politici die de belangen van de burgers boven die van de globalistische carrièretijgers plaatsen. Maar ook als lid van het Europees Parlement zou je wel gek zijn om tegen de EU te zijn. De uitzondering daargelaten is het ondenkbaar dat deze lieden buiten dit onzichtbare erebaantje ooit net zoveel zouden kunnen verdienen als in Brussel. Zeker als je uit een land komt waar de kosten van levensonderhoud een fractie zijn van die in Nederland. Waarom zou je tegen de EU zijn als je daarmee je zakken kunt vullen?

 

Terug naar de EEG

En juist daarom moeten we af van die EU. Samenwerken is prima. De EEG hadden we nooit moeten opheffen. Want eurofielen sluiten verdragen met bijvoorbeeld Oekraïne en Canada, waardoor onze concurrentiepositie achteruit holt. Ze zitten daar in Brussel niet voor ons. Andere landen zitten aan de knoppen. Frankrijk sloopt onze pulsvissers ten gunste van die in eigen land. Frankrijk houdt zich zelden of nooit aan het Verdrag van Maastricht. De grote landen bepalen.

En Nederland? Nederland betaalt en zet het gehele overheidsapparaat in voor een baantje van Rutte. Nu moet zelfs plotseling de 2%-norm voor defensie worden gehaald. Niet vanwege oorlog, veiligheid of fatsoenlijk materiaal voor onze soldaten, nee, voor Mark zijn baantje. Het is om misselijk van te worden. Ook omdat wij de grootste nettobetaler zijn hebben we macht. Die moeten we inzetten om een begin te maken met het terugveroveren van onze soevereiniteit. En liquiditeit.

 

Belangen dienen van Nederland

Het wordt tijd voor politici die de belangen van Nederland dienen. Samenwerken is prima, maar wij moeten weer baas in eigen huis worden, waarbij in Den Haag de besluiten worden genomen en niet door een Duitse mevrouw die in het geheim miljardendealtjes bekokstooft met Pfizer.

Over de auteur

René Dercksen
Vastgoedprofessional, oud senator en statenlid, publicist.
Verkiesbaar voor BVNL, nummer 3, voor het Europees Parlement!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
36 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
H.Nijhuis
H.Nijhuis
23 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

De enige reden voor het opzetten van de Europese unie is geweest de euro starten en daardoor het jachtgebied van de supranationale bedrijven vergroten. Als het aan hen ligt is Zimbabwe ook kandidaat lid. Stoppen ermee ,inderdaad zo snel mogelijk.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
21 dagen geleden
Antwoord op reactie van  H.Nijhuis

En als 1e stoppen met dat wanstaltige, onverdedigbare en peperdure verhuiscircus!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
21 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Met hun duurzaam en CO2 en bezuinigingen en minder verkeer (voor het volk dus en niet voor henzelf).

Andre
Andre
23 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

De EU is niet zomaar een mislukking, het is een mislukking om een reden: het is opgezet en uitgevoerd door sociaaldemocraten die de Europese cultuur haten en willen vernietigen. Socialisten en sociaal-democraten en communisten hebben als missie het opdringen van globalisme. Dat is een politieke doctrine die uit de VS komt en de natie-staat in Europa wil vernietigen door middel van een soort federatie die EU heet. De EU moet een smeltkroes der volkeren worden, naar het voorbeeld van de ‘melting pot’ van de VS.
Daarom moeten zoveel mogelijk EU burgers vertrekken naar andere EU staten.
Daarom moeten er zoveel mogelijk Afrikanen en moslims worden geïmporteerd.
Daarom moeten de grenzen zo min mogelijk bewaakt worden.
Daarom moet de afkeer van de gewone burger weggemasseerd worden met geleuter over solidariteit, betere wereld, energietransitie, omdat het allemaal onderwerpen zijn die afleiden van de eigen, nationale belangen.

Sdl
Sdl
8 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

De melting pot gedachte is iets dat niet bij Europa hoort. Als ik kijk naar de USA dan zie ik een burgeroorlog zelfs aankomen. Veel mensen zijn homeless of aan de drugs en veel winkels zij gesloten en niet alleen in de buitenwijken maar ook in het centrum van veel grote steden. In Hollywood heb je de Star parade en daar is een opname van te zien op YouTube dat er naast dat voetpad veel winkels leeg staan met het opschrift ” for lease”.

Peter
Peter
23 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Chapeau! Niets aan toe te voegen.

Jan de Jong
Jan de Jong
23 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Inderdaad.

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
23 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe kan het dat het Nederlands bestuur zoveel beslissingsmacht heeft weggegeven dat wij nu gelaten moeten toekijken dat ons land verarmt en dat onze kinderen er slechter aan toe zijn dan wij. Dercksen licht een tipje van de sluier op, omdat het behoud van de Nederlandse cultuur bij ambtenaren die internationaal werken onbelangrijk is.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
22 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

Nog onlangs sprak onze demissionaire windvaan uit dat NL bereid was autonomie op te geven. Hij gaat ws nog snel een stuk verder over het graf heen ‘regeren’.

Bernardo A.
Bernardo A.
22 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Soevereiniteit. Waarmee Nederland een provincie van de EU wordt. Juister gesteld, een wingebied. Dan wordt Nederland gekoloniseerd door Brussel en Parijs.

De schade die Rutte ons land aanbrengt om er zelf beter van te worden loopt inmiddels in de vele tientallen miljarden. We hadden hem beter voor een paar miljoen kunnen afkopen. Had enorm gescheeld.

Pierre Vaneylen
Pierre Vaneylen
14 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Als ge Verhofstadt , de premier, die de grootste puinhoop van de Belgische begroting creëerde in de top zit, zult ge beseffen, dat ook de E.U. één grote puinhoop is , wars van democratie. Stillaan tijd voor inbeslagname van hun tegoeden en om te vormen tot asielcentra.

Pierre Vaneylen
Pierre Vaneylen
14 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

Idem België! Stop de uitbreiding (geldt ook voor Oekraïne) zorg eerst voor eigen bevolking. Doch overbetaalde Eurocraten denken alleen hun diepe zakken royaal te vullen. Hoe lang blijven deze wereldvreemde machtswellustellingen nog slikken?

Ron Oosterbeek
Ron Oosterbeek
23 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Brussel Bill Gates = WHO , VN NAVO George Soros zij Blackrock Rockenfeller Big Farma en de rijken der aarde zij die geld lenen aan regeringen , zij allen komen samen bij het WEF van Klaus Schwab ,daar vandaan komen alle plannen voor de 15 min steden ,zonder auto,s of vlees ,eerst was er het Corona verzinsel en nu zetten zij in op verzonnen klimaat problemen ,CO2 /stikstof ,maar 0 over het in verhouding tot CO2/stikstof zwaardere Sahara zand op onze auto,s reist honderden KM door de lucht , maar zwaar vervuilde lucht + CO2/stikstof uit China Pakistan en India niet ? Google “agenda 2030 , een jaar geleden vertelde Klaus Schwab ,dat water schaars gaat worden ,en daar dus een prijs voor betaald moet worden ,en Vitens herhaald nu zijn praatje !

Ni28
Ni28
23 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Terwijl Europa zich ontworteld heeft van de juk van de middeleeuwse religie laat dezelfde Europa zich ondrwerpen door de middeleeuwse islam. Met de groene waanzin politiek breekt men alles af wat ie in eeuwen opgebouwd heeft. Eigen cultuur wordt ter grabbel gegooid terwijl primitieve culturen binnengehaald worden en geprezen. De EU al decennia door linkse krachten beheerst fungeert als de slaaf van de gecorrumpeerde Verenigde Naties die al die globalistische Marxistische onheil verspreiden. Door crisissen te veroorzaken willen zij alle macht naar zich toe trekken. Onder de mom van democratie wordt deze steeds verder afgebouwd. De EU fungeert nog hoogstens als carrièremaker en springplank voor hoge posten voor enkelingen. Voor het volk is het een bittere en steeds onveiligere pil die het moet slikken.

H.J.
H.J.
23 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Balkenende en Rutte hebben Nederland kapot gemaakt en verkwanselt aan de EU.
RUTTUP en NEXIT.

Winnie
Winnie
20 dagen geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Oh hier ben ik het zo mee eens! Schandalig! Ongelooflijk wat ze hebben aangericht!!

Frank pouw
Frank pouw
22 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Alle reacties ten spijt het is zo als het nu is en het wordt echt niet anders ondanks deze goede column. Als je een debat volgt in de 2e kamer op een onderwerp,waar het een beetje drukker is dan normaal met anderhalve man en een paardenkop en dan het niveau van debatten en het niveau van de vragen en de antwoorden kun je niet anders constateren dan dat we hier te maken hebben met ten eerste wat we zelf gekozen hebben en ten tweede wat gevaarlijker is zeer ondeskundige en incapabele kwaliteit van leden van ons parlement. En datzelfde geldt Zeker voor ministers en staatssecretarissen. Het probleem is veel groter. Naast zeer gevaarlijk slechte wetgeving wordt eea ook nog eens in de gaten gehouden door een Raad van State en daarover is genoeg bekend over incompetentie en juridische incompetentie. Verder zijn er de advies organisaties zoals cbs cpb enz. die informatie verstrekken die van dezelfde kwaliteit zijn als de mensen die er zitten. Het gross van wat er uit deze organisaties komt is in lijn met kabinetsbeleid en het komt regelmatig voor dat er correcties komen want worden door de bewoners van dit land geattendeerd op grove fouten. Verder hebben we nog iets als Staatsbosbeheer ook een koninkrijk met vergaande bevoegdheden in lijn met kabinetsbeleid en bevolkt door linkse mensen. Kijk even naar de ecologen in Nederland en naar de politicologen zelfde laken een pak.kortom je kunt wel terug willen naar de EEG maar daarmee zijn we niet af van de 5e colonne en dat gaat ook het eventuele nieuwe kabinet ondervinden als obstakels en obstructies. Rutte is een ruggengraatloze carrière politicus waarbij alleen maar geldt de firma Rutte vooruit. Ik zou er een jaarinkomen voor willen geven om te voorkomen dat deze proleet chef wordt idiote los aan elkaar hangende clubje navo.

Jos
Jos
22 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Frank pouw

De mars door de instituties is voltooid. De Hippies zijn nu de regenten. laatste kans op voor een fluwelen revolutie is op 6 juni!

Mind my words
Mind my words
23 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

De EU is al zo een kolos geworden dat net als socialisten en communisten aan het bewind het al praktisch onmogelijk geworden is er vanaf te komen. De implosie zal zeker volgen zoals bij alles wat te ver groeit maar de ooit “Europese” cultuur gaat mede verloren.

Bernardo A.
Bernardo A.
22 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Mind my words

Rusland kon het lang volhouden, omdat de commies er een eigen, min of meer afgesloten, economie op na hielden. Dat kan de EU niet doen. Dus de houdbaarheid van dit systeem is beperkt.

Zafod
Zafod
23 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Als we dan toch bezig zijn, ook graag uit de NAVO en alle andere VN-bolwerken als de WHO, de UNHCR en wat al niet meer.

Marien
Marien
23 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een supergoede weergave van HET grote probleem onder alle problemen…….. Ik ben het volledig met alles wat René Derksen schrijft.

Marc
Marc
23 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Daar valt helemaal niets op af te dingen en alles voor te zeggen. Alle punten kloppen.

Even een dingetje. Als de FvD mij in ieder geval een ding duidelijk heeft gemaakt is dat ongeinformeerdheid leidt tot grote mate van vatbaarheid voor desinformatie, met name als die afkomstig is van de overheid.

Des te opvallender vind ik dan ook hun ongeinformeerdheid ten aanzien van de islam. Ze hebben werkelijk geen idee waar dat allemaal over gaat. Ze hebben nog nooit de koran gelezen. Wat zou wijlen Hans Jansen daarvan gezegd hebben?

Theo Prinse
Theo Prinse
23 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Meneer Dercksen. U bent een held van Nederland

Netty meelen
Netty meelen
22 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Proma artikel. Duidelijk geformuleerd dat we van de EU afmoeten. En snel ook. Helemaal mee eens.
Maar hoe?

Marc
Marc
22 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Netty meelen

Het verbreken van het Verdrag van Lissabon uit 2007!

Hans
Hans
23 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Rene, goed verhaal, helemaal mee eens! Stoppen met de ellende, maar hoe? Dat si als klein land ng niet zo makkelijk. Als ik zie hoe de UK er mee worsteld…

Kee
Kee
22 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Niks aan toe toevoegen zo snel mogelijk uit de EU. Nexit

Of ons als burger totaal afzetten van de eu .

Edina
Edina
22 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Dat is allemaal mooi gezegd, maar intussen: hoe moeten we de EU dan stoppen? Schrijver is lid van een partij die nauwelijks wat in de melk te brokkelen heeft.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
22 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Edina

Activeer zo veel mogelijk mensen in de eigen omgeving om te gaan stemmen in juni.
Niet dat een ruk naar rechts onmiddellijk de unie zal veranderen, maar je moet ergens beginnen. De 1e stappen moeten worden gezet.
Het stemrecht (m.i. plicht!) is het laatste vreedzame middel voor het volk om een wijziging af te dwingen.

Rob
Rob
22 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Hellemaal mee eens.

We moeten de macht weer terug krijgen, en ons niet de les laten lezen door de EU (brussel).

Maar vergeet niet, dat dit de opzet is geweest door rutte, om maar zoveel mogelijk te glijen daar, omdat hij bezig was met zijn nieuwe baantje, waar hij ruim 3 ton per maand gaat verdienen.

Jos
Jos
22 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

In Juni kunnen we kiezen:

A Je suis Charlie!
B Je suis Charlie?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
22 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Jos

GA STEMMEN. Ook al komt er in dat vermaledijdde BX niet direct een totale omwenteling door een ruk naar rechts, een koerswijziging om te beginnen is wel het minste.

Ad van Buren
Ad van Buren
17 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

We moeten niet alleen kappen met de EU, maar ook met de UN! En wel om redenen van welbegrepen eigenbelang. Als we dit niet doen, kunnen we ons nét zo goed meteen uitleveren aan Amerika. Dan kunnen al onze politici en ambtenaren, nét als de koning een ander baantje zoeken. Als dan toch een ander uitmaakt wat goed voor ons is, dan maar meteen goed; Cut Out The Middle Man. De “democratie” die we nu hebben is een DDR-waterverfdemocratie, waarin ze sukkels het idee geven dat ze ook nog iets te vertellen hebben. Maar waar in werkelijkheid de elite nog steeds de baas is, nét zoals de macht in het oude Griekenland ( de bakermat van de democratie) lag bij een handjevol rijke senatoren. Zo’n democratie hadden we vroeger thuis ook; we konden zeggen wat we wilden, maar als m’n vader het er niet mee eens was, ging het mooi niet door. Ik ben de baas in huis; en ik heb de toestemming van mijn vrouw om dat te zeggen, nou lekker?
De EU heeft ons uitsluitend geld gekost ( maar relatief gezien een paar patsers veel geld opgeleverd; die proberen dan ook deze natte droom van Een Groot Europa (copyright Adolf H. te D.) met alle geweld door te voeren) USA= United States of Amerika. Dan is United States of Europe dus USE. En use is Engels voor gebruiken! En dat gebeurt dan ook, USE, welvaartsparadijs voor rijken in het algemeen, en voor bankiers, juristen en handelaren in mensen, dope en wapens in het bijzonder. USE: In mijn ogen dus géén gebruiken maar misbruiken (ABUSE)! Farage had groot gelijk, en Janmaat was z’n tijd vér vooruit!
De UN ( Verenigde Nazi’s) is een eliteclubje wat drijft op de inzet van een groot aantal ongetwijfeld goedbedoelende lieden, met de EU als loopjongens. Geen cent meer voor de EU en UN. Zo financieren we onze eigen ondergang, democratisch!

Winnie
Winnie
20 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig artikel. De spijker op zijn kop. Dank. Hoopvol denk ik, dat men uiteindelijk door schade en schande wijzer gaat worden. En ik blijf hopen! Degenen die nu aan de touwtjes trekken moeten eerst de hel zien, om te beseffen wat ze veroorzaakt hebben.

Sdl
Sdl
8 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Goed betoog. Niet alleen uit de EU of naar de EEG maar een stadium daarvoor mag ook van mij terug naar de Benelux. In Europa heb je diverse culturen en tradities en deze maken Europa uniek. Dat is de kracht en schoonheid. Hierdoor is maatwerk voor elk land nodig in het kader van samenwerking en geen globalistische maatregelen.

36
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x