Iraanse aanval op Israël vloeit voort uit vernietigingsideologie

Westen moet stoppen met appeasen van de mullahs

Kan de wereld opgelucht ademhalen nu de Iraanse aanval op Israël is afgeslagen? Dat zou naïef zijn. Iran is een groot gevaar voor Israël, voor de Iraanse bevolking, en voor de hele regio. Westerse media die alweer meegaan in het Iraanse narratief en soms zelfs Israël als agressor framen, moeten beseffen dat de appeasementpolitiek tegenover de mullahs levensgevaarlijk is. Een column van Maaike van Charante.

 

Zaterdagavond werd de wereld opgeschrikt door een Iraanse luchtaanval op Israël. Volgens de eerste berichten ging het om tientallen drones, later bleken er ook ballistische raketten te zijn afgevuurd. Israël was meteen in opperste staat van paraatheid en vrijwel alles werd onderschept. Het enige slachtoffer lijkt een bedoeïenenkind in Zuid-Israël te zijn.

 

Iran bedreigt Israël

Het lijkt dus allemaal mee te vallen, maar het is een grove misvatting om te denken dat hiermee bewezen is dat Iran geen bedreiging voor Israël is. De Iraanse Quds-brigade – waarvan de vroegere leider, Generaal Qassem Soleimani, in januari 2020 door de Amerikanen werd uitgeschakeld – stookt al jaren in de regio via een netwerk van terroristische milities zoals Hamas en Hezbollah.

Herinner u zich even waarom deze brigade zo heet: Al-Quds is de Arabische naam van Jeruzalem, en deze brigade is opgericht om Jeruzalem te ‘bevrijden’. In het Iraanse parlement wordt nog steeds met regelmaat gescandeerd: ‘Dood aan Israël!’

Israël is terughoudend met reacties op Iran, ook omdat de Amerikaanse Democraten – eerst onder Obama, nu onder Biden – al jaren toenadering zoeken tot Iran. Tandenknarsend moeten de Israëli’s toezien terwijl de VS sancties dwarsbomen tegen een staat die keer op keer oproept tot de vernietiging van Israël.

 

Mohammad Reza Zahedi

Na de rampzalige pogrom van 7 oktober 2023 verschool Iran zich achter Hamas, maar Israël spoort inmiddels alle terroristen op die aan deze oorlogsmisdaad hebben meegewerkt. Op 1 april 2024 schakelde Israël met een gerichte aanval Mohammad Reza Zahedi uit, een commandant van de Quds-Brigade, en vermoedelijk het brein achter 7 oktober.

 

NOS berichtgeving

Volgens Iran was dit een aanval op de Iraanse ambassade in Damascus, en de NOS gaf dit braaf door. Islamitische dictatoriale regimes – die de eigen bevolking onderdrukken – zijn nu eenmaal heel geloofwaardig, nietwaar? En dit is niet een foutje in de hectiek van de actualiteit, het is namelijk niet hersteld.

Zelfs nu Iran Israël aanviel, noemde de NOS deze operatie van Israël nog als rechtvaardiging voor Iran, al was de ‘ambassade’ inmiddels gedegradeerd tot ‘consulaat’. Niets nieuws onder de zon: misschien herinnert u zich nog de schandalige witwassing van terrorist Soleimani door de NOS in januari 2020.

 

Verdediging

In de Iraanse retoriek is de Tempelberg een islamitisch heiligdom dat ‘bevrijd’ moet worden, maar dat weerhield het land niet om raketten af te vuren op datzelfde heiligdom. Gelukkig werkte de Israëlische verdediging goed, en de rotskoepel werd niet getroffen. Daarmee zijn we aan een heilige oorlog ontsnapt, want als dat wel was gebeurd, zouden waarschijnlijk miljoenen moslims Israël als dader hebben aangewezen.

We mogen dus om heel veel redenen blij zijn dat Israël zich goed kon verdedigen. Dit is niet te danken aan het deel van links Nederland dat probeerde de levering van reserveonderdelen aan Israël te blokkeren. Reserveonderdelen voor straaljagers die niet Gaza aanvallen, maar gebruikt worden om Israël te verdedigen, ook gisteravond weer.

De verstandsverbijstering bij linkse activisten uitte zich gisteravond ook weer in Chicago, waar misleide dwazen scandeerden: ‘Hands off Iran!’ Dit is de waanzin waarbij links Nederland zich aansluit als het nu bazelt over het ‘recht op zelfverdediging’ van Iran. Wie het narratief van de ‘Iraanse ambassade’ verkondigt en daarmee Israël als agressor probeert te framen, moet daarvoor werkelijk alle context weglaten. En context was toch zo populair bij deze lieden op 7 oktober?

 

Bondgenoten

Sommige Arabische buurlanden van Israël zijn betere bondgenoten dan dit linkse Nederland. Saoedi-Arabië en Jordanië hielpen mee om drones en raketten te onderscheppen, net als de VS, het VK en Frankrijk. De hulp van Arabische landen is iets wat hier groot in het nieuws zou moeten zijn, want het is bemoedigend dat deze landen inmiddels kiezen voor vrede in plaats van oorlog met Israël. De Abrahamakkoorden van Trump – die Biden helaas verwaarloost – bouwden op deze nieuwe werkelijkheid.

 

Tactiek Iran

De Iraanse mullahs beseffen heel goed hoe alleen ze staan. Ze hebben hun buurlanden van zich vervreemd, en in eigen land broeit de onrust. Dat is waarschijnlijk de reden waarom het regime besloot om alleen even de spierballen te laten zien, en daarna haastig te roepen dat dit alles was en dat Israël natuurlijk niets terug mag doen.

Deze tactiek is vergelijkbaar met die van Hamas. Eerst in een sadistische orgie meer dan duizend burgers afslachten en honderden ontvoeren en gijzelen, en vervolgens haastig in de slachtofferrol duiken. Hamas verdient geen genade, en het Iraanse regime ook niet. Westerlingen die rekenen op de redelijkheid en zelfbeheersing van religieuze fanatici zijn gevaarlijk naïef.

Want zowel Hamas als de mullahs zweren keer op keer dat ze Israël zullen vernietigen en het Joodse volk zullen uitroeien. Moeten ze zich elke keer kunnen herstellen om weer nieuwe pogingen te kunnen wagen? Denk nog even aan die raketten boven Jeruzalem. Stel je even voor dat Iran al kernkoppen gehad zou hebben om met die raketten mee te sturen.

 

Het slappe westerse establishment

Het lijkt erop dat dit allemaal met een sisser afloopt, maar laten we beseffen dat het gevaar nog niet is geweken. Iran is een terroristische grootmacht die overal onrust stookt, en de slappe houding van het Westen tegenover dit regime is niet te verontschuldigen. Het is absurd dat deze terreurstaat hoge posten kan krijgen in de VN en dat de VS sancties tegen dit regime ondermijnen.

Onze ‘kwaliteitsmedia’ zullen wel weer vooraan staan om Iran vrij te pleiten en Israël de rol van agressor toe te bedelen – net zoals dit bij Gaza gedaan is na de terreur van Hamas – maar je zou toch hopen dat nieuwsconsumenten daar niet meer in trappen. Misschien zou je zelfs kunnen hopen dat deze journalisten hun geweten terugvinden en niet meer de waarheid verwringen om het ‘juiste’ narratief te kunnen promoten.

Tot die tijd hebben we gelukkig rebelse media als GeenStijl en – al ligt die onder vuur – publicatievrijheid op Twitter. Je moet er niet aan denken dat het westerse establishment het echt voor elkaar krijgt om alle informatie onder controle te krijgen onder het mom van de strijd tegen desinformatie.

Dan zit de leugen voorgoed op de troon.

 

U kunt Maaike van Charante steunen via repelsteeltje.backme.org

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
33 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan
Jan
28 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Zelfs de reaguurders zijn bang om positief te reageren op je blog. Bij deze: chapeau! We blijven je, hoe minimaal wellicht ook, financieel steunen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Jan

Bang? Nou, ik niet hoor.
Mw. van Charante heeft gelijk. Groot gelijk.
‘Je moet er niet aan denken dat het westerse establishment het echt voor elkaar krijgt om alle informatie onder controle te krijgen onder het mom van de strijd tegen desinformatie…’
Daar wordt echter al tijden met toenemende vlijt hard aan gewerkt. Eigenlijk het enige waar hard naartoe wordt gewerkt. Of nee, eigenlijk is het gek en bang maken van de bevolking voor elke denkbare ‘crisis’ ook iets waar met verve aan gewerkt wordt.
We hebben de Opiniez autoren harder nodig dan ooit!

Piet Karbiet
Piet Karbiet
27 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Jan

Ik niet. Heb op GS meermaals een link geplaatst naar artikelen van Maaike. En heb een permaban gekregen vanwege deze vraag in een reaguursel: “Waar zijn de kinderen van Kaag nu?” Na de gruwel op 7 oktober. Door de redactie opgevat als oproep tot geweld of zo. Ik doelde er echter op dat Kaag haar Palestijnse kinderen wel op tv inzette toen zij bedreigd werd, door o.a. een verwarde christen met een fakkeltje voor haar deur. Om zo haar enorme leed met iedereen te delen. Over de door Hamas vermoorde en ontvoerde Joodse kinderen hoor je haar niet.

Josef
Josef
27 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Mevrouw van Charante de spijker op zijn kop precies waar het over gaat de islam is het gevaar wereldwijd.
Vele landen die vroeger christelijk waren zijn door terrorisme islamitisch geworden, wie zegt dat de islam een religie van vrede is heeft niets willen horen over de geschiedenis van de islam.
De islam is overal ter wereld de grote agressor!

Bert van Zanten
Bert van Zanten
27 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Josef

Afgezien dan van WOI en II, allerlei gestook van de CIA in Latijns Amerika en natuurlijk Oekraïne. Maar inderdaad Boko Haram, al-Shabaab, Hamas, IS, de Taliban, Hezbollah, en natuurlijk momenteel de Houthis…. the list goes on.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
27 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Zanten

U heeft gelijk voor wat betreft de inmenging van óók de VS, overal waar zij er een voordeel in zien. In de EU staten onderling overigens net zo.
Maar de politieke overheersingsideologie islam spant met afstand de kroon als we zien dat steeds meer landen ook van binnenuit worden aangevallen.

Peter Huitema
Peter Huitema
25 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Zanten

Enig idee waarom het ottomaanse rijk viel na WO I?

Pappakilo
Pappakilo
28 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Dank u wel, mevr. Van Charante!! Weer zo’n schitterend en volkomen waar artikel van uw hand. Kon dit maar bv. in het NOS-journaal van vanavond opgelezen worden en in de z.g. “Kwaliteitsmedia” worden opgenomen. Maar het zou al mooi zijn indien slechts één van de lezers tot nieuw inzicht zou komen en het verder vertelt. Overigens gebruiken de “leiders” van Iran vrijwel nooit de naam Israël maar hebben het dan over de “Zionistische Entiteit”.

Andre
Andre
27 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Op het screenshot van de video van IGRC generaal Zahedi kun je goed zien dat hij op zijn voorhoofd een eeltplek van het bidden heeft. Salafisten noemen dat ‘de rozijn’ en zien dat als een ereteken van vroomheid.
De linkse atheïsten die zo een afkeer hebben van het ‘religieus fundamentalisme’ dat ze waarnemen in de VS en in Israël, vinden datzelfde religieuze fundamentalisme van Iran geen enkel probleem.

Marien
Marien
26 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

linkse atheïsten hebben hier in dit land ook al decennia aangeschopt tegen religie of mensen met wat behoudendere levensvisie. Al die rooie vrouwen die overal tegen aan schopten en die nu allemaal decadent in dure Amsterdamse villa’s wonen . Verkocht er laatst niet eentje een Amsterdamse grachtenpand voor een paar miljoen? ja ja, het kan zomaar. Maar diezelfde categorie wenst nu op te komen voor een religie die moorddadige elementen voortbrengt. Eng is dat.

R Bil
R Bil
27 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Fijn om uw column te lezen. Dit geeft je weer wat moed en de overtuiging dat wij er niet alleen voorstaan. tegenwoordig lijkt iedereen te bukken voor de moslims. Zij krijgen in alles de vrije hand, Geen NOS die reageert op de bedreigingen die Christenen voor Israel ondergaan als zij een vergadering willen beleggen. Maar wel schreeuwen en zwaaien met de Palestijnse vlag. Maar o wee zodra er iets kritisch over moslims wordt gezegd dan zijn de rapen gaar. helaas gaat in Friesland op niet meer op: ” Wy Friezen knibbelje allinne foar God.” Ik zou ieder willen oproepen de rug recht te houden naar de terroristische moslims.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
27 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Iran is strategisch aan het vastlopen. Ze hebben met veel bombarie een vergeldingsaanval op Israël uitgevoerd, waarvan ze in Israël nog aan het bijkomen zijn van het lachen.
Denk ook aan Hamas die ondertussen al heel wat schade heeft opgelopen. Hezbollah heeft het lef niet om Israël vanuit het noorden aan te vallen.
Israël heeft op eigen houtje het initiatief in de regio. De vraag is of ze de VS werkelijk nodig hebben. Denk ook aan de vorige confrontaties die Israël met goed gevolg heeft afgerond.
Zie het verschil met de Europese Unie in het conflict Oekraïne Rusland.
De EU bakt er helemaal niets van.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
27 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik denk dat de zogenaamde hulp van de VS tijdens de raketaanval van Iran puur symbolisch was voor de rest van de wereld om te laten zien dat Israël de VS nodig zouden hebben.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
27 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

“Iran is strategisch aan het vastlopen.”

Ehhh, ik denk het niet. Iran levert drones aan Rusland en Rusland was waarschijnlijk niet te beroerd om Iran van tips te voorzien over het gebruik ervan bij de aanval op Israel. En what about alle proxies die Iran tot z’n beschikking heeft zoals Libanon (Hezbollah), Syrie, Jemen (Houthi’s) en Irak, om nog maar te zwijgen over de as: Rusland, China, Noord-Korea.

“… bijkomen zijn van het lachen”.

Huh? Het was nota bene ruim van te voren aangekondigd door Iran. Israel en z’n bondgenoten hadden alle tijd om maatregelen te nemen. En Iran heeft maar een fractie van z’n middelen gebruikt. Een echte aanval was helemaal niet bedoeling van deze actie. Het was puur theater.

“Hezbollah heeft het lef niet om Israël vanuit het noorden aan te vallen.”

Ehhh… Hezbollah heeft Israel weldegelijk aangevallen vanuit het noorden met raketten.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
27 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Zanten

Hezbollah wordt al door bevolking van Libanon uitgekotst.
Ze durven geen serieuze aanval op Israël uit te voeren.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
26 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Zanten

Het is en blijft moeilijk te volgen. Want: niets is wat het lijkt in de wereld waarin wij leven en waar heel vaak oorzaak en gevolg worden omgedraaid.
U stelt: ‘… ruim van te voren aangekondigd..’. Dan is het goed?
Disclaimer: ik ga nu weer terug pakken op whataboutisme: hoe zit het dan met Putin die de Navo en het westen al járen tevoren waarschuwde voor de gevolgen van uitbreiding naar het oosten.
Ik keur oorlogen nergens goed, laat dat duidelijk zijn. Maar ik kots zo langzamerhand op de dubbele moraal en de voortdurende omkering van oorzaak en gevolg.
U heeft wel beslist gelijk mbt de proxies van Iran. Van de islamistische terreur zijn we nog lang niet af.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
26 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

De vraag is wat de bedoeling van Iran was met deze “vergeldingsaanval”?
De intentie was wel degelijk vergelding. Helaas voor Iran is het een belachelijke vertoning geworden. Ze hebben zichzelf meer schade aangedaan dan Israël.
Iran weet kennelijk niet hoe je een directe oorlog moet voeren, anders dan met proxy`s en terreur.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
25 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Dat ze zo veel raketten e.d. hebben afgeschoten, was denk ik in de veronderstelling dat er dan beslist enkele zouden neerkomen en schade aanrichten. Hun echte oorlog is er geen met vele raketten en zo. Zij voeren oorlog met islamisten als wapens. Het immigratie-paard van Troje. De bommen zitten in de buiken van de moeders, zoals wijlen Fortuijn het verwoordde. Kwestie van tijd.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
24 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Het was pure intimidatie, de strategie van de terreur.
Bij Israël heeft het niet geholpen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
27 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Dit was de kop in het AD:
“Hoe groot is de militaire macht van Iran? ‘In Europa hadden we deze raketaanval nooit kunnen afslaan’”
De vraag is niet hoe groot de militaire macht van Iran is, de vraag is hoe sterk Israël is, waarbij de vraag gesteld kan worden hoe Israël zo ver gekomen is.
Hoe krijgt de EU eenzelfde strategisch overwicht?
Persoonlijk denk ik dat het met het huidige beleid nooit zal lukken.

J.S.
J.S.
26 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Als Iran heel snel miljoenen raketten kan maken, ook al zijn ze verouderd zal je toch zien dat mogelijk niet alles wordt tegenhouden door Israël. De hoeveelheid speelt wel degelijk een rol, Zagen we ook in WO-II. De Duitse tanks van het type Tiger en Panther waren veel beter dan Russische tanks maar de Russische tanks zaten zeer eenvoudig in elkaar en waren snel te produceren. De EU krijgt nimmer stratisch overwicht daarvoor wordt teveel geld verbrast en bovendien is de EU naiëf.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
27 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Mèh, Teheran heeft alle voors en tegens afgewogen na ‘Damascus’ en besloot dat ‘reageren’ meer zou opleveren. Dus een symbolische, maar fake aanval die vooral bedoeld was voor de show. Mooi vuurwerk vooral, niet bedoeld om schade aan te richten. De aanval begon niet vanuit een Iran-proxy zoals Jemen of Irak, maar vanuit Iran zelf, 1600km van Israel. Waarschijnlijk is er van te voren wat backchanneling geweest naar Israelische bondgenoten zoals Jordanië om te waarschuwen. Iran vertrouwde op de formidabele Israelische luchtafweer. An operatie designed to fail.

Bibi is gewaarschuwd door Biden dat Israel het hier bij moet laten: “You won, no casualties, …take the win!” Maar Netanyahu kan het waarschijnlijk niet laten om te reageren. In dat geval heeft hij minder de backing van de VS. In een verkiezingsjaar moet dat laatste echter met een korrel zout worden genomen. Biden loopt ook op eieren.

Marc
Marc
26 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Nou, rebelse media; als daarmee bedoeld wordt alternatieve media … Als het om Israël gaat lijken Andere Krant, Gezond Verstand, een enkele keer Blckbx en zelfs de FvD te behoren tot de gecontroleerde oppositie.

Edwin
Edwin
26 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Het is niet te geloven. Organisaties zoals de Moslimbroederschap verklaren openlijk dat de vrede waarnaar men zou verlangen, bedoeld wordt “vrede in de oemma”, maw in de moslimwereld, die men dan ook wereldwijd nastreeft.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
26 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Edwin

U kunt het beter maar eindelijk wel gaan geloven. Islamitische wereldheerschappij is waar men al decennia stap voor stap op aanstuurt.

Kee
Kee
26 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Dit doet onze zittende kabinet totale vernietigen van NL burgers zonder oorlog .
Totaal uit kleden in opdracht van Brussel en het WEF
Oorlogen worden gecreëerd door elite om alles naar hun hand te zetten
Maar wacht even dan zijn wij ook in oorlog door Brussel en Rutten

Ni28
Ni28
26 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Het is naïef om te denken dat als de Palesteinse staat komt dat alles opgelost is. De Palesteinen worden door Iran misbruikt om Israël te bestoken net zoals de andere terroristische groepen. Het is de onuitputtelijke haat jegens de Joden die al eeuwen duurt die tot deze situatie leidt. Zolang die haat duurt en dat is zolang de Jifmden er zijn blijft het onoplosbaar probleem. Voor mij een raadsel want hoe kan haat generaties lang voortduren. Warschijnlik kan niemand de oorzaak benoemen maar het gaat maar door. Haat en dood is kennelijk het islamitische normaal zoals wij zo vaak al hebben kunnen merken.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
25 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Niet alleen haat tegen de joden, maar een haat tegen alles wat niet-islamitisch is.
Dus is het inderdaad met een palestijnse staat niet opgelost, integendeel.
Een voorproef is wat er met gaza gebeurde. Sinds 2005 geen jood meer te bekennen daar, alle mogelijkheden om er bv een toeristentrekpleister van te maken. Om een economie op te bouwen en eindelijk de eigen broek op te houden. Helaas.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
25 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Na de Israelische terugtrekking in 2005 en de land-, lucht- en zeeblokkade nadat Hamas in 2007 aan de macht kwam, is het vrijwel onmogelijk geworden enige economie van betekenis op te bouwen. Eigen schuld, dikke bult? Fast forward oktober 2023 en nu april 2024. Er zijn geen winnaars voor zover ik kan zien. Een regionaal conflict dreigt. What is next?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
24 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Zanten

En dus is Israël schuld aan het uitblijven van enige economische voortgang? Aan de noodzaak van blokkades vanwege hamas? Is datzelfde hamas niet de werkelijke reden dat die blokkades noodzakelijk zijn vanwege ononderbroken terreur richting Israël? De palestijnen hebben een monster uit hun eigen midden gebaard. Een monster dat de eigen burgers eveneens vertrapt. Dat monster moet verslagen worden.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
23 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

En? Lukt dat een beetje? Dat verslaan? Of is Bibi gewoon bezig zijn eigen hachje te redden? Netanyahu doet alsof hij een echt O.G. is maar hij helpt Israel alleen maar verder in de ellende. Vanwege de verslechterde veiligheidssituatie hebben veel Europese luchtvaartmaatschappijen inmiddels hun vluchten naar Tel Aviv geschrapt.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
23 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Zanten

Netanyahu zal best in eigen voordeel handelen. Zoals vrijwel alle opperhoofden lijken te doen tegenwoordig.
Neemt niet weg dat het monster verslagen zal moeten worden, niet in de laatste plaats voor de palestijnse burgers.
Moeizaam? Veelkoppig monster? Tentakels overal? Zeker.
Maar dat is geen reden om ze hun gang maar te laten gaan.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
24 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Zanten

Er zijn eigenlijk nooit echt winnaars van oorlogen. Wel heel veel verliezers.
Aan beide/alle kanten. Kwam de mensheid maar eens tot bezinning.

33
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x