Hamas pleegt afschuwelijke oorlogsmisdaden in Israël

Geen enkele rechtvaardiging voor deze barbarij

Exact vijftig jaar nadat de buurlanden van Israël een heilige Joodse feestdag uitkozen om het land aan te vallen, heeft de terroristische organisatie Hamas deze schanddaad herhaald. Dit jaar viel het feest van Simchat Torah op 7 oktober. Terwijl de Joden dansten met de Torah werd Israël bestookt met duizenden raketten uit Gaza en richten groepen Hamas-terroristen dood en verderf aan onder Israëlische burgers. Een column van Maaike van Charante.

Het ware gezicht van Hamas

De beelden uit Israël zijn hartverscheurend. Het is overduidelijk dat de terroristen van Hamas expliciet kiezen voor burgerdoelen. Inmiddels zijn honderden burgers – onder wie vrouwen, kinderen en bejaarden – op beestachtige wijze vermoord, en talloze anderen ontvoerd naar de Gazastrook. Over hun lot hoeven we ons helaas geen illusies te maken.

 

Verslaggeving

Zoals we al decennia gewend zijn, is de verslaggeving in Nederland weer eens bedroevend. Inmiddels begint de berichtgeving op gang te komen, maar wie echt wil weten wat er gebeurt, kan beter op GeenStijl afstemmen. Daar worden al vanaf de eerste berichten liveblogs bijgehouden waarin naar een overvloed aan videomateriaal wordt gelinkt.

Wie zich stoort aan het ongecensureerd tonen van brute wreedheden daar, mag even denken aan alle figuren die op de aanval reageerden met : “…MAAR de Palestijnen worden onderdrukt…” Deze goedpraters zijn misleid of kwaadaardig. Er is namelijk geen enkele rechtvaardiging voor deze barbarij. Daarom is het goed om de beelden te tonen.

 

Desinformatie

Als iets kenmerkend is voor dit conflict, is het sowieso de propaganda en misleiding eromheen. Ik zou niet graag de mensen de kost geven die ijskoud beweren dat de Gazastrook bezet gebied is, dat Israël een Apartheidsstaat is, of dat Israëli’s genocide plegen op Palestijnen.

Vooral (leden van) linkse partijen willen dit soort desinformatie nog wel eens rondbazuinen, omdat in hun simplistische wereldbeeld de Israëlische Joden westerse kolonisten zijn die het land van de arme inheemse Palestijnen gestolen hebben. Dat er altijd Joden en Arabieren in het land gewoond hebben, en dat de Palestijnse leiders elke kans op een eigen staat afwezen, komt in hun kraam niet te pas.

 

Land voor vrede

En als we even inzoomen op de Gazastrook zijn de verwijten aan Israël helemaal bizar. In 2005 trok Israël zich terug uit dit gebied in de hoop dat ‘land voor vrede’ zou werken. Joodse bewoners moesten vertrekken en hun bloeiende bedrijven werden aan de Palestijnen gegeven. Binnen een paar dagen werd dit kostbare geschenk vernield door extremisten.

De Gazastrook werd niet een ‘Singapore aan de Middellandse Zee’, zoals sommigen hoopten, maar een terreurnest van waaruit Israël talloze keren aangevallen werd. Israël bouwde ter verdediging niet alleen schuilkelders en het beroemde Iron Dome om de burgerbevolking te beschermen, maar voerde ook diverse militaire operaties uit in de Gazastrook. De strook wordt ook streng bewaakt om invoer van wapens en materieel en infiltratie van Israël te voorkomen.

Degenen die zich aan deze maatregelen storen, mogen zich afvragen hoe zij zouden reageren als Vlaanderen een regering had die openlijk uit was op de vernietiging van Nederland, en in de loop van de afgelopen twintig jaar tienduizenden raketten zou hebben afgevuurd op Brabant en Limburg.

 

From the river to the sea

Hetzelfde geldt voor alle naïevelingen die graag de leus tweeten: From the river to the sea, Palestine will be free. Deze zogenaamde vrijheid van de rivier (de Jordaan) tot de zee (de Middellandse Zee) houdt namelijk in, dat in dat gebied – het huidige Israël – geen Joden meer mogen wonen.

Degenen die deze leus gebruiken, beweren vaak – ondanks de enorme Palestijnse bevolkingsgroei – dat Israël genocide pleegt op de Palestijnen, maar bovengenoemde slogan is pas echt een genocidaal voornemen. De gruweldaden die Hamas momenteel pleegt, zijn slechts een voorproefje van wat deze terroristen in heel Israël toe zouden willen passen.

 

Schuld

Er is in dit conflict geen sprake van gelijke verdeling van schuld. Israël is niet volmaakt, maar de miljoenen Arabische moslims in Israël – de Israëlische Palestijnen – hebben rechten waar de meeste moslims in islamitische landen slechts van kunnen dromen. Omgekeerd mogen in de Palestijnse gebieden geen Joden wonen.

Ook kiezen Palestijnse terroristen al decennia bij voorkeur burgers als doelwit, terwijl Israël er alles aan doet om burgerdoden te vermijden. Alle propaganda over ‘Israëlische repressie’ in onze zogenaamde kwaliteitsmedia doet daar niets aan af.

 

Het meest beklagenswaardige volk

Wil dat zeggen dat de Palestijnen niets te klagen hebben? Zeker niet. Ik denk wel eens dat dit het meest beklagenswaardige volk ter wereld is. Niemand komt werkelijk voor hen op. Hun ellende wordt met opzet in stand gehouden om Israël mee om de oren te kunnen slaan. Als zij in andere landen verdrukt worden, interesseert het niemand, alles draait om de Jood als dader.

De Palestijnen zijn de enige vluchtelingen ter wereld van wie de vluchtelingenstatus erfelijk is. Het is namelijk niet de bedoeling dat zij ooit ergens integreren, want dan zijn zij niet meer bruikbaar om Israël mee te chanteren. Hun uitzichtloze wanhoop is doelbewust gecreëerd.

Zo worden Palestijnse kinderen van kleins af aan geïndoctrineerd met leugens en giftige haat tegen Israël, zodat steeds weer nieuwe generaties martelaren klaar staan om als kanonnenvoer te dienen. Degenen die hierachter zitten, willen geen vrede. Zij willen slechts de vernietiging van de Joodse staat.

 

Palestijnen kunnen nergens heen

Intussen wordt een heel volk volkomen ongeschikt gemaakt om ooit nog in vriendschap met wie dan ook te kunnen leven. Ook in de Arabische wereld zijn Palestijnen al lang niet meer welkom, met dank aan hun corrupte leiders die elke kans aangrijpen om er een puinhoop van te maken. Denk aan de geschiedenis van Palestijnen in bijvoorbeeld Jordanië, Koeweit en Libanon.

 

Westerse steun aan terrorisme

Het is schandalig dat de westerse landen voortdurend deze corrupte Palestijnse leiders steunen, en haat tegen Israël faciliteren. Denk aan de toenadering tot Iran, nu weer onder president Biden. Hoeveel miljarden gaat de VS nog aan dit misdadige regime geven, nu voor de zoveelste keer is gebleken dat zij de terroristen van Hamas financieren?

En ook onze Nederlandse regering heeft boter op het hoofd. Het is niet alleen Sigrid Kaag die dubieuze sympathieën heeft, Nederland stemt al jaren mee met Israëlvijandige resoluties. De lafheid van onze politici is misselijkmakend, angst voor de islam lijkt keer op keer de leidraad te zijn.

Onze politici zouden moeten beseffen dat buigen voor islamitische regimes alleen maar de boodschap afgeeft, dat zij zich niets van ons aan hoeven te trekken. Er is veel te weinig aandacht voor christenvervolging in islamitische landen, en Jodenhaat onder immigranten wordt vaak genegeerd of gebagatelliseerd.

 

Een uitweg

Het afschuwelijke conflict tussen Israël en de Palestijnen lijkt inmiddels onoplosbaar. Maar wat zou het veel schelen als de westerse landen hun geweten terugvonden, en vanaf dit moment eerlijk naar de feiten zouden kijken. Erken dat Israël weliswaar fouten heeft, maar vanuit een onwerkbare situatie probeert zo integer mogelijk te zijn.

En erken dat de Palestijnse terroristen niet opkomen voor de gewone Palestijnen, maar slechts gedreven worden door haat tegen Israël. Wie hen steunt, steunt genocide. Deze terroristen moeten totaal vernietigd worden, omdat zij elke poging tot vrede zullen saboteren. Met het absolute kwaad valt niet te onderhandelen.

 

Vond je dit artikel goed? Steun Maaike van Charante via repelsteeltje.backme.org

Over de auteur

Maaike van Charante
Houdt van feiten, haat hypocrisie.
Schreef het boek: Het verdriet van de Schilderswijk

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
50 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Mat
Mat
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Het probleem daar (en inmiddels ook hier), is niet zo zeer een stukje land maar veeleer een opleving van de totalitaire Islam, het religieuze equivalent van het politieke fascisme. Israel heeft daar al vanaf ‘1948’ mee te maken en sinds 9/11 wij dus nu ook. Wat dus nu echt tot ons moet doordringen is dat een totalitaire ideologie, waarbij geen compromis mogelijk is het werkelijke probleem vormt.

De verwrongen ideeën van Links ten aanzien van zowel de Palestijnen als wel de Joden, door het gebruik van termen als apartheidsstaat en bezetting, zijn voor mij de bevestiging dat het totalitaire denken, het ‘nieuwe fascisme’, Links in de politiek zit.

Het grote bedrog is dat iedereen zich zorgen maakt om ‘extreem-rechts’ waardoor het tot slechts weinigen doordringt dat het werkelijke gevaar van de zelfingenomen Gutmensch komt. Zie de walgelijke propaganda van NOS, VK en Groene Amsterdammer.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Mat

Spijker-kop.

AAA
AAA
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Mat

“Wat dus nu echt tot ons moet doordringen is dat een totalitaire ideologie, waarbij geen compromis mogelijk is het werkelijke probleem vormt”.

Terechte duiding van gevaar van verwrongen linkse en mohammedanistische waanbeelden.

AAA
AAA
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Mat

“Een totalitaire ideologie, fascistisch of mohammedanistisch is ‘Het Probleem'”. Echter: deze notie is in zichzelf ook totalitair van aard 🤔, dat is het probleem 😁.

Dino51
Dino51
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

En weer is Israel slachtoffer van een oorlogsaanval, zelf zullen ze nooit een omringend land aanvallen. Israel zal het land blijven ontwikkelen en kwaliteit van leven verbeteren in tegenstelling tot enkele direct omringende landen

Jos
Jos
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Ik bent benieuwd naar wat PLO-aanhanger en terroristen sponsor al Kaag gaat zeggen op de herdenking van de Kristalnacht….
En zal ze een Palestina sjaal dragen of alleen een hoofddoekje…

Hkr
Hkr
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een geweldig artikel Maaike. Hartelijk dank hiervoor.
Zeker omdat je zuiver belicht, hoe de Palestijnse bevolking misbruikt wordt, hetgeen vreselijk is. Maar de wereld is nu eenmaal tegen Israël. Men past de werkelijkheid aan, want geschiedvervalsing is een gemakkelijk wapen om vooral ook onze jongeren te misleiden.
Laten we doorgaan met liefde tegenover geweld te stellen en de leugen aan de kaak blijven stellen. En natuurlijk stel je terecht vast, dat Israël niet volmaakt is. Wie is dat wel?
Ik hoop zo van harte, dat ook Palestijnen een echte plek zullen krijgen en beseffen gaan, dat hun belangen niet behartigd worden, door wie zij nu aanhangen, maar een werktuig van misleiders zijn.

M.de Jong
M.de Jong
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Hkr

Maakt niet uit of ze een eigen plek krijgen, alles wat hun ogen zien verzieken hun handen.
Idem in Afrika.

Hkr
Hkr
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  M.de Jong

M de Jong,
Ik vermoed dat u niet helemaal begrijpt, wat ik bedoel. Palestijnen zijn geen volk, dat verdreven is, maar van oudsher bestaan de inwoners van dit land uit een veelheid van verschillende volkeren. Ook is Palestina niet de oorspronkelijke naam, maar door de Romeinen benoemd, met bedoeling het Joodse volk volledig te doen vergeten. Maar wat nu speelt is dat Hamas deze bevolking misbruikt voor hun misdadige doeleinden. Wie anders schiet raketten af midden in dichtbevolkte woonwijken. Talloos veel andere voorbeelden zijn er. In 1973 werden alle paestijnen uit Koeweit verjaagd en de rest vermoord. Het westen zweeg.
Het zijn mensen in nood, die opgroeien met haat en niet zien dat hun eigen leidees de oorzaak zijn en hen als schild gebruiken. Hiermee heb ik maar een tipje opgelicht van er speelt.

Bert van Zanten
Bert van Zanten
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  M.de Jong

Klinkt een beetje als een slogan uit 1938 uit een bepaald land uit een bepaalde mond. Toch hebben de Joden een eigen plek gekregen.

Henri
Henri
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Hartgrondig eens met Maaike van Charente. De laffe Kaag had van mij veel harder mogen worden aangepakt. Zij misbruikt(e) haar positie om de arabieren in gaza en in de bezette gebieden met ons belastinggeld te sponsoren. Nu hoor of zie je haar niet.

Marien
Marien
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Henri

nee, ze is inderdaad HEEL erg stil.

Jos
Jos
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Het baart mij zorgen dat ‘Hamas’ aanhangers niet alleen in Israël binnen sluipen, maar ook u in uw buurt. Waar ze in grote getalen door heel EU feest vieren. Hun bereidheid tot geweld lezen we elke dag in de krant. Bommen, steekpartijen, loverboys, overvallen, homohaat enz maar de NCTV wijst naar rechts!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden

Nou, ik dacht dat er in het verleden wel degelijk diverse vredesonderhandelingen zijn geweest. Die steeds eenzijdig en zeer gewelddadig naar Israël toe werden tenietgedaan. Een reactie daarop van Israël werd en wordt dan, zelfs nu, vervolgens steevast in de media gepresenteerd als een aanval vanuit Israël.
De tijd van praten en onderhandelen lijkt me voorbij.

Ni28
Ni28
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Oostenrijk en Duitsland hebben alle hulp aan Palesteinen gestopt. Alleen Rutte en Kaag steunen het conflict daar. Vele raketten zijn een Nederlandse bijdrage moeten wij beseffen. Beste Israelis, sorry voor onze regering.

audio1958
audio1958
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Allereerst mijn complimenten aan GS met de nauwgezette verslaggeving. Daar zien we wat er echt gebeurd is. Ik heb geen beelden bekeken, de tekst was al erg genoeg. Ik kan niet begrijpen dat er nog steeds mensen zijn die begrip hebben, het goedpraten. Gisterenavond nog een dame op NPO1. En dan al die figuren die de straat op gaan. Met Palestijnse vlaggen zwaaien, feest vieren. Ik schaam me kapot dat dit in Nederland kan. En waar blijft de politiek? En onze koning? Normaal zijn ze er als de kippen bij om afschuw over iets uit te spreken. Nu is het stil (tenzij ik het gemist heb). Ik weet dat er Palestijnen zijn die in een uitzichtloze situatie zitten, misbruikt worden door degen die het heft in handen hebben daar. Maar laat dat geen excuus zijn!

Jos
Jos
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Toen de moslimimmigranten en -vluchtelingen kwamen, heb ik niet geprotesteerd, het waren toch hulpbehoevende mensen.

Toen ze moskee ’s en culturele centra bouwden, heb ik niet geprotesteerd, ze hadden het recht tot Allah te bidden.

Toen ze eisten dat op scholen alleen Halal voedsel aangeboden mocht worden, heb ik niet geprotesteerd, ze kunnen slechts eten wat de Koran het voorschrijft.

Toen ze criminaliteit, geweld, groepsverkrachtingen en terreur verspreidden, heb ik niet geprotesteerd, het was niet representatief voor de ware Islam.

Toen ze Sharia wetten wilden in hun eigen gebieden, heb ik niet geprotesteerd, ze hadden hun eigen ruimte nodig en we leven in een vrije wereld.

Toen de eerste Islamitische Staatshoofd geïnstalleerd werd, heb ik niet geprotesteerd, ze waren inmiddels bijna de helft van de populatie en hebben daardoor zo hun rechten.

Toen ze voor het hele land en alle inwoners de Sharia wet verplichtten, was het te laat om te protesteren.

R Bil
R Bil
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Helaas moet worden vastgesteld dat de moslims al een grote invloed hebben in de 2e kamer. Maar ook bij de NOS/NPO lijkt het dat moslim journalisten in de meerderheid zijn . Dus hoe krijg je dan evenwichtige verslaggeving en politieke standpunten. Israël moet immers de onderdrukker blijven zodat de Palestijnen op onze financiële steun kunnen blijven rekenen. hard aanpakken ongeacht de slachtoffers dat is helaas het enige wat helpt.

E. Mulder
E. Mulder
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Goed geschreven artikel, dank je wel. In mijn ogen is er slechts een oplossing mogelijk. De door de burgers gekozen terroristische regering van Hamas moet met wortel en tak uitgeroeid worden. De burgers zouden naar de sponsor van hun regering moeten vluchten waarna Israel de Gazastrook met de grond gelijk maakt

Cro Magnon
Cro Magnon
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  E. Mulder

Er is ook nog de oplossing uit het vredesvoorstel van Trump: isoleren.
Gaza volledig van de rest van de wereld afsluiten zoals het menselijke lichaam gezwellen inkapselt. Dus geen geld, goederen of energie meer die kant op. Ook geen voedsel of water.
De andere optie was dat de Palestijnen de wapens neerleggen en Israel erkennen, in ruil voor ruimhartige steun, vrede en welvaart. Die optie heeeft de Hamas afgewezen.

Henri
Henri
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Cro Magnon

De Israelische regering heeft daartoe al besloten, en terecht. Het is de keerzijde van het niets en niemand ontziende terrorisme en de blinde haat van hamas, kennelijk de “elite” in gaza. Maar zoals altijd zullen hierdoor vooral de in gaza wonende arabische burgers getroffen worden, hoewel ook die al decennia met haat jegens Israel zijn doordrenkt.

Ik vraag hoe dit de in ons land wonende islamieten beïnvloedt. Door de laffe appeasement houding van onze overheid, al decennialang, denken zij toch al dat ze zich hier alles kunnen permitteren daar hen nooit een strobreed in de weg wordt gelegd en kennelijk steeds worden geëxcuseerd voor allerlei wangedrag.

Ik houd mijn hart vast.

Peter109
Peter109
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Maaike van Charante grijpt terug in de geschiedenis naar de heroïsche ontstaan van de Joodse staat Israël na de genocide verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog.

De wieg van het Israëlisch- Palestijnse conflict ligt echter in einde van WW1, dat was ook het einde Ottomaanse Rijk en Palestina werd in 1922 een Brits Mandaat. Die hadden echter samen met de Fransen in WW1 het gebied aan het Nationaal Tehuis voor het Joodse volk (Balfour declaratie 1917) toegezegd en ook aan de Palestijns-Arabische bevolking voor een onafhankelijk staat (Spyker-Picotverdrag en De Hoessein-McMohancorrepondentie).

In de VNResolutie 181 uit 1947 werd Palestina verdeeld in een Joodse staat en veel kleiner Palestijns-Arabisch deel. Daaruit volgde de Arabisch-Israëlische oorlog van 1948 en de eenzijdige uitroeping van staat Israël. De Palestijnse en Arabische bevolking accepteren dat niet en een alsmaar dieper wordend conflict kon uitgroeien tot geweldsexplosie van nu met een paar duizend doden en gewonden.

Het recente offensief van Hamas tegen Israël is inderdaad verschrikkelijk en lijkt wel op een generieke zelfmoordactie. De represaille vanuit Israël zal van apocalyptische omvang zijn en zelfs met een 6 meter hoge muur van 140.000 ton ijzer en staal met honderden camera’s, sensoren en radarsystemen rond Gaza is desondanks de uitzichtloosheid groter gebleken.

De oorlog tussen de Palestijnse Hamas en Israël kent alleen maar vreselijke en verschrikkelijke verliezers.

Eva
Eva
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Peter109

Noodzakelijke kennis dit! Dank voor deze aanvulling, Peter.

Jos
Jos
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Heel erg mee eens behalve dat van de beklagenswaardige positie van de Palestijnen, overigens een in de jaren zestig bedachte naam om meer legitimiteit en steun te creëren. Geen groep mensen ter wereld heeft meer financiële en materiële steun ontvangen dan zij. Nota bene een speciale unit opgericht om alleen het ‘Palestijnse’ probleem te behandelen. Punt is, neem de Palestijnen hun wapens af en er zal, weliswaar betrekkelijk maar toch, vrede zijn. Neem Israël haar wapens en Israël zal worden weggevaagd.
Daarnaast de verwoestende invloed van het zogenaamde geloof van vrede. Allahu akbar, de lokroep van de haat!

Henri
Henri
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Een terechte opmerking. “Palestijnen” is een politieke naam voor arabieren die toevallig in de regio woonden en ooit ook samenwoonden met de Joden. Dat laatste lukt binnen Israel doorgaans goed, maar in gaza dus niet vanwege een door iran gesponsorde toplaag genaamd hamas.

Nyong
Nyong
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Wat ik begrepen heb is, dat dit een voorop gezet plan was.
Bij de West-Bank onrust stoken, zodat de IDF daar aan de grens een deel van hun troepen concentreerde. Daar was de medewerking aan dat plan Iran, om de zuidkant “zwakker” te maken.
In de VOC periode en op Aceh was het toen al duidelijk, dat met de “fanatieke islam” gewoon NIET te onderhandelen valt. Elke vorm van toenadering wordt gezien als onderwerping.
En in dit landje aan de Noordzee wordt voor de islam gebogen.
Lees artikel van Gerri Eickhof. Protest van Islam-ouders tegen ranja met prikwater op een zwarte school. Doet aan alcohol denken. Dat is verboden . . . dus werd dat drankje gewijzigd in chocomel . . . . .
In mijn jeugd las ik een boekje van een in voormalig Nederlands Indië gedecoreerde para-commando. De titel was de GPU (Russia) valt Europa aan.
De titel kan je nu gebruiken met een wijziging: Niet meer de GPU, maar de Islam.

Kees
Kees
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Nu heerst er nog veel verontwaardiging, al zijn er helaas ook andere partijen, zoals GroenLinks en BIJ1, die teveel de kant van de Palestijnen kiezen.
Eigenlijk zou de verontwaardiging over Hamas minstens zo groot moeten zijn als destijds in 2011, toen Anders Breivik tientallen progressieve mensen, vooral jongeren, vermoordde.
Het is wel duidelijk dat het voor Israël zelfmoord zou zijn om in te stemmen met een Palestijnse staat in Gaza of op de Westbank. Dat was al veel eerder duidelijk, maar valt nu niet te ontkennen.
En wie weet nog dat de (Palestijnse) Arabieren in WO II bondgenoten waren van Hitler? De Jodenhaat is er nog steeds.

Maarten
Maarten
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekende samenvatting Maaike.

Bernardo A.
Bernardo A.
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vraag me af of wat we zien ook is wat er echt speelt.

Belanghebbend zijn Rusland. Dit conflict krijgt westerse steun ten koste van wapenleveranties aan de Oekraïne.
USA, want dit leidt de aandacht af van na Afghanistan het volgende militaire debacle; de val van Oekraïne.
Iran, dat ziet dat de USA niet alleen technisch failliet is, maar ook militair verzwakt en dit land in een kleine hinderlaag lokt.
Israël, want dat land kan nu niet anders dan de Gazastrook schoonvegen van Palestijnen.

Dat brengt ook de vraag: Hoe in ‘s-hemelsnaam is het mogelijk dat deze enorme Hamas-operatie aan de Israëli’s ontgaan is. Hoe kan het gebeuren dat die grens zo slecht verdedigd is? Dat je gewoon met een bulldozer zonder enige tegenstand een gat in die verdediging rijdt. Wist men het ècht niet?

De grote verliezers zijn de Palestijnen. Weinig intelligent volk wellicht, maar ook de meeste van die mensen willen een normaal leven. En weer die vraag: Hoe kon het dat die Palestijnen zo ontaard wreed optraden? Er moeten toch legerleiders zijn daar, die oproepen tot gematigd geweld? Verlies de publieke opinie en je verliest de oorlog. Neem zoveel mogelijk gijzelaars te pakken en ze kunnen dat uitonderhandelen.

Maar met dit grove en publiekelijke geweld tekenen ze hun eigen doodvonnis, of deportatie naar een nog beroerder oord.

Marien
Marien
1 maand geleden

nou, ik denk niet dat de Israeli’s zomaar zonder aanleiding raketten en granaten op de woongebieden van de Palestijnen droppen. Andersom helaas wel. Dus dat maakt uw opmerking niet juist.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Dat om de tafel zitten is meermaals op hoog niveau gedaan. Afspraken werden steeds door de zelfbenoemde ‘Palestijnen” geschonden. De Joden moeten vernietigd, eerder zullen ze niet stoppen tenzij ze zelf definitief gestopt worden. Was het maar niet zo erg.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Dank u wel.
Verbazingwekkend vond ik het altijd al dat twee buur-gebieden zo extreem verschillend konden zijn (en blijven) in ontwikkeling.
Enerzijds de Joden die met praktisch niets anders als bloed, zweet en tranen uit een door de naoorlogse wereld toegekende rotsige zandbak een bloeiende, welvarende, moderne natie konden bouwen. Terwijl daarnaast een land bestaat dat in elk opzicht behalve geweld achterblijft. Een land waarvan de machthebbers willens en wetens hun burgers in een permanente staat van achterstand houden. En ophitsen tegen het buurland als zondebok voor alle eigen narigheid. Waardoor ze voor zichzelf legitimeren dat elke vorm van beestachtig geweld OK is. Die ongeremde haat, overigens eveneens voor allen die niet-moslim zijn, is iets wat moeilijk uit te bannen zal zijn. Dat in NL en andere westerse landen geïmporteerden met palestijnse vlaggen joelend en feestend de straat opgaan om gruwelijke barbarij te vieren, zegt ook iets over het veiligheidsniveau hier.
Overigens: er is veel kritiek op de uitzending van OP1 gisteravond. Waarin een pro-palestijnse activiste aan het woord was.
Niet doen mensen.
Juist het belichten van alle kanten is nodig. Niet eens met haar stellingen? Haal die dan onderbouwd onderuit. Aan zulke tafels moeten juist voor- en tegenstanders van een kwestie, op elk gebied, aan het woord komen.

Marien
Marien
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

heel goed. Hopelijk leest Sigrid Kaag dit ook.

Hkr
Hkr
1 maand geleden

Kunt u mij één voorbeeld geven, waarbij Hamas ooit bereid was te onderhandelen? De enige voorwaarde die Hamas accepteert is volledige uitroeiing van Israël. Als u dat zelf zou worden voorgehouden, bent u dan onverantwoordelijk bezig? Toch is dat, wat u hier beweert.

Andre
Andre
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

In het artikel wordt opgemerkt dat er geen gelijke verdeling van schuld is tussen beide partijen. Dat is een opmerking die past bij de Europese zienswijze.
Helaas is die maar deels van toepassing in deze situatie.
De ‘schuld’ van de Israëli’s bestaat eruit dat ze bestaan en er in geslaagd zijn om gebied op te eisen dat ooit islamitisch was. Dat mag niet volgens de islam.
De schuld van de Palestijnen bestaat eruit dat ze geweld plegen, dus concrete daden uitvoeren die volgens alle juridische normen onwettig zijn.
Het gaat dus om twee heel verschillende normen: een godsdienstige norm (de wetten van god) tegenover een juridische norm (volkenrecht, oorlogsrecht, bijv. het belagen van burgers). Volgens islamitische wet is het gijzelen van burgers een volstrekt toegestaan onderdeel van oorlogvoering.
Moslims hanteren een zienswijze op ‘schuld’ die vaak tegengesteld is aan wat Europeanen hanteren. Het is jammer dat dit in het artikel onvoldoende naar voren komt.

Leyrann
Leyrann
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Als jouw zienswijze is “jullie zijn niet van mijn geloof en dat mag niet in dit land, dus ik mag genocide plegen”, dan ben je een barbaar. Einde verhaal. Niks geen gelijke verdeling van schuld.

Laatste aanpassing 1 maand geleden door Leyrann
Andre
Andre
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Leyrann

Wat u formuleert, is niet mijn zienswijze. Ik denk dat u mijn eerste reactie niet goed begrepen heeft.

Andre
Andre
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Uit meerdere berichten in de media blijkt dat Hamas deze aanval heeft georganiseerd naar aanleiding van de bestorming van de al-Aqsa moskee in Jeruzalem door 1500 Joodse kolonisten op 12 april j.l. De al-Aqsa moskee is een van de heilige plaatsen voor moslims en is sinds 2000 alleen toegankelijk voor moslims.
Wat maar weer onderstreept dat de godsdienst het leidende principe is voor deze mensen, zowel Hamas als overige moslims. Juridische normen en internationaal recht worden alleen gerespecteerd als dat overeenstemt met sharia.

Frank
Frank
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Onzin. Verdiep je eens echt in de historie van dat gebied. Palestina heeft nooit bestaan, en er is geen enkel recht van dat ‘volk’ op het grondgebied van Israel. Focus maar eens op 1946-1948 met de diverse VN-resoluties.
Verder is de Islam nog maar 1500 jaar oud. Joden woonden al duizenden jaren daarvoor in Jeruzalem en omstreken.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Frank

Inderdaad zijn er volgens de historie zoals ik die ken geen palestijnen. Veel uiteenlopende arabische clans hebben zich verzameld onder die naam en claimen van alles en nog wat.

Andre
Andre
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Frank

U heeft mijn eerste reactie niet begrepen. Ik heb nooit beweerd dat Palestijnen/Arabieren recht zouden hebben op het grondgebied van Israël. Ik heb alleen betoogd dat de Palestijnen/Arabieren uitgaan van sharia, godsdienstige wet, en dat het internationale recht heel andere grondslagen hanteert.

Mat
Mat
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Andre

De min stemmers zijn de stille getuigen van een volslagen fatale naïve mentaliteit..

Mat
Mat
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Mat

Het ontkennen van de waarheid, veranderd de realiteit niet. Daar zijn begrippen voor, engels: Willful ignorance, duits: Wir haben es …

Marien
Marien
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Mat

Wat bedoelt u precies?

Laatste aanpassing 1 maand geleden door Marien
Marien
Marien
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Andre

De Joden stammen ook uit dat gebied en Israel ook. Ik heb het vandaag nog ergens gelezen. Dus hebben beiden rechten. De 2 statenoplossing had door de Palestijnen geaccepteerd horen te worden.

Laatste aanpassing 1 maand geleden door Marien
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Ze accepteren niets. Nu niet en nooit niet. De Joden moeten vernietigd worden en daarna volledige onderwerping van alle niet islamitische volkeren.
Zijn alle moslims die overtuiging toegedaan? Zeker niet.
De extreem dwingende, controlerende en onderwerpende islamitische culturen echter geven geen spatje ruimte aan andersdenkenden.
We kunnen nog veel meer verwachten ben ik bang.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ten overvloede uit Wynia’s week:
‘Het einddoel voor Hamas is echter niet een bevrijd Palestina. Sayyid Qutb, de belangrijkste ideoloog van de Moslimbroederschap (ter herinnering: Hamas komt daaruit voort), stelde in de jaren zestig dat de hele wereld islamitisch moet worden gemaakt door middel van de jihad. Mahmoud al-Zahar, een gezaghebbende figuur binnen Hamas, zei in december 2022 nog:

‘We are not talking about liberating our land alone – (…) The entire 51million square kilometers of Planet Earth will come under (a system) where there is no injustice, no oppression, no treachery, no Zionism, no treacherous Christianity.’

Hkr
Hkr
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Mag ik vragen of u zich baseert op Wikipedia? In dat geval raad ik u aan om echte geschiedenisboeken te lezen voor een totaalbeeld. Helaas wordt de geschiedenis tegenwoordig vooral geschreven volgens de politiek gewenste regels, die het niet zo nauw nemen met de waarheid. Helaas is dit laatste de bittere werkelijkheid.

Andre
Andre
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Marien

De stammen die daar leefden voordat de joden binnentrokken, waren geen Arabieren. Die trokken pas naar dat gebied nadat de joden waren gedeporteerd door de Romeinen.
Na die tijd was het gebied zeer dun bevolkt. We weten van Napoleon dat er in de kuststrook nauwelijks een dorp te vinden was. De ‘Palestijnen’ zijn dus grotendeels pas in de 19de en 20ste eeuw daarheen getrokken.
Hoe dan ook, de joden kunnen wel met de Arabieren leven, maar omgekeerd niet. Dat is gewoon een constatering van de situatie. Daarom hebben de Palestijnen/Arabieren de tweestatenoplossing niet geaccepteerd.

Harry
Harry
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Er was een tijd dat als Palestijnen een terroristische actie ondernamen , dat zij een tienvoudig aantal “ slachtoffers “ konden verwachten .
Helaas is die verhouding eerder richting één op één gereduceerd .
Die tien op één verhouding was de betere !

50
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x