Wilders framen als malloot werkt niet

De PvdA heeft door spot, verraad en vernedering een deel van de achterban zodanig geschoffeerd dat hun vertrek is uitgelopen op een afscheid voor altijd. Na de onderbuikgeboorte van het duo Denk is de PvdA een partij geworden zonder doelgroep, een waterhoofd boordevol bestuurskracht dat rondtolt zonder lichaam. Dat uit angst voor de Winst van Wilders binnen de VVD stemmen opgaan – zoals vertolkt in het artikel van Peter van Dijken – om dit beleid te volgen en Wilders te bestrijden met de methode-Tom-Jan-Meeus is in alle opzichten een dwaas plan.

Meeus werkt met zijn vileine pen voor een krant die zich heeft ontdaan van de oude lezersgroep en nu voornamelijk wordt doorgespit door postmoderne gelovigen en D66-liberalen in Haagse en andere bestuurskringen: de NRC. De krant die in de frontlinie vocht met de stormtroepen tegen Pim Fortuyn en de bedenkelijke eer meetorst van het publiceren van het beruchte anti-Fortuyn-hoofdartikel op de dag dat Pim werd vermoord.

Het gaat niet aan Wilders weg te zetten als een ondemocratische malloot

Meeus is geen bewonderaar van Ayaan Hirsi Ali, de politica die met rechtszaken, doodsbedreigingen en pek en veren uit ons land verdreven is en wier werk desondanks wereldwijd gepubliceerd en gelezen wordt. En wat te denken van Meeus’ neiging tot antisemitische retoriek over Joden die alles controleren. Vanzelfsprekend dat het succes van Wilders dan een obsessie wordt. Na jarenlang vruchteloos strijden heeft hij nu een nieuwe methode bedacht: gebruik geen argumenten meer maar „frame” de tegenstander. Dat hij daarmee de zwakte van zijn eigen argumentatie bevestigt, schijnt hem niet te deren. Meeus zit tevreden op schoot bij die andere man zonder argumenten: Pechtold.

Het gaat niet aan Wilders weg te zetten als een ondemocratische malloot. Zijn nepparlement-uitspraak vertolkt een diep verlangen in de bevolking naar een representatiever bestuur en parlement. Wilders is de derde politicus die onder voortdurende doodsbedreigingen zijn werk moet doen. Dat Wilders opnieuw voor het gerecht wordt gesleept is verwerpelijk, beschamend en gevaarlijk. En dat bestuurlijk en academisch Nederland feestend en hossend de door media opgezweepte meute meenam richting politiebureau, waar speciaal voor dit doel voorbedrukte aangifteformulieren klaarlagen, had griezelig veel weg van een middeleeuws volksgericht.

Het was anti-Israël resolutietijd! Ditmaal zes stuks. Nederland heeft niet één keer tegengestemd

Gezien de hectische en gevaarlijke ontwikkelingen in binnen- en buitenland is het zaak om nu een rechtse, realistische eenheid te smeden. Halbe Zijlstra was onlangs verstandig genoeg om de openingszet te maken richting Wilders. Het is de enige mogelijkheid om straks tot een regeerbare meerderheid te komen. Bovendien is het onverstandig te spreken over de gespleten tong van een ander zonder de eigen tong in ogenschouw te nemen.

Neem de politici en diplomaten die onze regering in het buitenland vertegenwoordigen. Het zijn dociele dorpsbewoners op een wervelend wereldtoneel. Ik neem u even mee naar de VN, dat bolwerk van vrede, vrouwen- en mensenrechten. Daar gonsde het afgelopen week weer van opwinding. Het was anti-Israël resolutietijd! Ditmaal zes stuks. Nederland heeft niet één keer tegengestemd. Want in de VN gooit het kabinet Rutte Israël, als een stuk rood vlees, regelmatig voor de leeuwen. Zijn we zo schatplichtig aan de OIC? Kan iemand eens vragen wat Rutte hiermee beoogt? En waarom onze huidige oorlog niets met de Islam van doen heeft? Of de EU inmiddels een Romeins Rijk is? En of we voor de Crisis van de derde eeuw staan, de val van het West– of het door jihad gevallen Oost-Romeinse Rijk?

Foto: NRC Handelsblad

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
1 Reactie
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
De gier
De gier
7 jaren geleden

Pvda partij voor de asielzoeker

1
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x