De wederopstanding van duister Nederland

Conflict Hamas-Israël maakt dubieuze reflexen los

Titelfoto bij artikel De wederopstanding van duister Nederland Uri van as opiniez

Titelfoto: Bombardement Gaza 14 mei 2021 door Osps7, gepubliceerd onder CC BY-SA 4.0.

Terwijl de Hamas-raketten onophoudelijk in Israël neerslaan, groeit in Nederland de onversneden Jodenhaat. Oude, nieuwe en geïmporteerde Jodenhaat, geactiveerd en gestimuleerd door een eindeloze stroom lasterlijke leugens van onze politieke, journalistieke en wetenschappelijke ‘voorlichters’. Deze giftige en kwaadaardige mix leidt tot antisemitische agressie tegen de Joodse bevolking. Uri van As over de wederopstanding van duister Nederland.

Ik hoor elektronische alarmtonen via de mobieltjes van mijn familie, vrienden en kennissen in Israël – de aankondigingen van nieuwe raketaanvallen die onze telefoongesprekken ruw onderbreken. Buiten adem wordt er rennend dekking gezocht in schuilkelders of geprepareerde ruimten, overstemd door een kakofonie van kindergehuil, claxons en blèrende sirenes. Ik hoor gesprekspartners uit hun auto stappen om te schuilen onder viaducten of in betonnen constructies langs de weg.

 

Bestookt

Het is zaterdag, 15 mei 2021. Israëlische burgers in dorpen en steden worden al dagenlang, dag en nacht bestookt met raketten afgevuurd door islamitische terroristen in Gaza, met geen ander doel dan zoveel mogelijk paniek, dood en verderf te zaaien. Dat er ook mislukte lanceringen plaatsvinden vanuit dichtbevolkte woonwijken, die het leven kosten van tientallen burgers in Gaza, maakt de moslimmaffia die het gebied bestuurt geen donder uit. Een dode Jood is voor deze moordenaars meer waard dan de levens van de eigen bevolking.

 

Pers negeert Jodenhaat Hamas

De terreurgroep Hamas heeft een handvest waarin zij hun Jodenhaat en moordlust haarfijn uiteenzetten. Zelfs het vernietigen van de staat Israël is niet genoeg voor deze Arabische antisemieten. Iedere Jood, waar ook ter wereld, moet worden gedood. Het handvest leest als een tekst van een hysterisch geworden Hitler op islamitische steroïden. U zult er in onze media, noch in onze politieke arena, een woord over vernemen.

Let wel! De journalisten en redacties die u over Gaza ’voorlichten’ en de analisten, politici en intellectuelen die dit antisemitische terreurgeweld vergelijken met de Israëlische verdediging van de bevolking tegen deze moordlust, zijn allemaal op de hoogte van de genocidale intenties van Hamas en alle andere door Iran aangestuurde islamitische terreurorganisaties.

 

Westerse terreursteun

Degenen die u ‘voorlichten’ weten ook dat de miljarden aan westerse steun die in Gaza worden gestopt voornamelijk belanden in de zakken van antisemitische terreurleiders. Neem bijvoorbeeld de in Qatar gehuisveste Khaled Mashal, goed voor naar schatting zo’n slordige 3 à 5 miljard, of de Hamas-fondsenwerver Musa Abu Marzook, die een dikke 3 miljard buit maakte en de huidige Hamasleider Ismail Haniyeh, die hard bezig is steenrijk te worden. Vanzelfsprekend krijgt de bevolking in Gaza weinig tot niets van dit, mede door u betaalde, NL/EU/VN-hulpgeld. Wat niet aan de strijkstok blijft hangen wordt besteed aan de opleiding van terroristen, het graven van tunnels, de inkoop van wapens en het fabriceren van raketten.

 

Leugens

Maar hier blijft het niet bij. Uw journalistieke, politieke en wetenschappelijke ‘voorlichters’ verspreiden ook doelbewust smerige leugens, verzonnen om de haat tegen Joden aan te wakkeren. De voorbeelden zijn ontelbaar. Ik doe een greep: ‘Israëlische Joden vergiftigen Arabische waterbronnen’ (verteld door Abbas die een staand applaus kreeg in het EU-parlement), ‘Joden doden Arabieren voor hun organen’ (verzonnen door de PLO en groot gemaakt door alle ‘respectabele’ NGO’s) en de klassieker ‘Joden hebben van Israël een apartheidsstaat gemaakt’ (verzonnen door de PA en groot gemaakt door Tutu, Carter, Van Agt en de linkse intelligentsia).

 

Onbegrijpelijk

Hoe je een land waarin Arabieren dezelfde rechten en plichten hebben als Joden (behalve de dienstplicht, dat is voor moslims een vrije keuze), een land waarin Arabieren deelnemen aan de politiek, grote internationale bedrijven leiden, banken bezitten, winkelketens opzetten, wetenschapper, apotheker en chirurg worden of advocaat, aanklager en rechter tot in het hooggerechtshof aan toe, hoe je zo’n land een apartheidsstaat kunt noemen is voor ieder weldenkend mens volstrekt onbegrijpelijk. Daar heb je een ongelofelijke hoeveelheid leugens voor nodig en een door woedende emoties overwoekerd verstand.

Ook de zogenaamde aanleiding voor de raketbeschietingen door Hamas op Israël is, zoals vrijwel alle ‘Palestijnse feiten’, gebaseerd op leugens. Joodse ‘kolonisten’ die zomaar ‘Palestijnse’ gezinnen in Jeruzalem uit hun huis zetten. Een verhaal dat van a tot z verzonnen is. Zie deze primer over de Sheikh Jarrah Property Claims en zie onderstaande tweet.

Dat het lasterlijke leugens zijn, kan de ‘voorlichters’ niets schelen. Het zijn immers emotionele topverhalen over kwaadaardige Joden en zielige ‘Palestijnse’ slachtoffers. Hartverscheurend drama dat uw ‘voorlichters’ dolgraag op hun voorpagina’s, in de journaals en de ’achtergrond’-analyses willen etaleren.

 

Beleid Biden

Dat het Tempelberg-geweld en de raketaanvallen al lang van tevoren gepland zijn, krijgt u in Nederland niet te horen. De gevaarlijke geopolitieke gevolgen van het Biden-beleid worden verzwegen. Sterker, de nieuwe onrust in het Midden-Oosten is volgens onze media-duiders de schuld van Donald Trump. Een aantoonbaar bespottelijke stelling, die door niemand in de media weersproken wordt. Het is de wereld op z’n kop.

De werkelijkheid is dat Iran zich gesterkt voelt door de Obama 2.0-toenaderingspolitiek van Biden. De ayatollahs voelen zich bevrijd. Ze gebruiken hun terroristische proxylegers (van Libanon tot Jemen) om de ontluikende vrede tussen Israël en de Arabische staten, in gang gezet door Donald Trump, te verstoren. Om de Iraanse macht in het Midden-Oosten te vergroten en hun ultieme droom – de vernietiging van de staat Israël – te verwezenlijken. En daar stopt de Iraanse terreurstaat enorm veel tijd, geld en mankracht in. Vandaar dat er duizenden raketten kunnen worden afgevuurd vanuit Gaza.

Luister naar de uitleg van de terreurgroep Islamitische Jihad en de sjiitische terrorist Hassan Nasrallah, leider van de Libanese terreurorganisatie Hezbollah:

 

Iraanse accounts

Oplettende Twittergebruikers zal het niet zijn ontgaan dat duizenden, soms tienduizenden, door Iran aangestuurde accounts – geholpen door Hamas, de Islamitische Jihad en hun Europese en Nederlandse sympathisanten – al ruim een week voordat de eerste raketten werden afgevuurd een grote actie in Jeruzalem aankondigden. “De bevrijding van Jeruzalem is nabij” en “Israël zal vernietigd worden”, jubelden de islamitische Jodenhaters in koor. Deze oorlogszuchtige aankondigingen konden zich, ongehinderd door Twittercensuur en algoritmes, als zwarte olievlekken verspreiden en vermenigvuldigen.

 

Twitter kijkt weg

Voor Twitter geen bezwaar. Want iedere ayatollah en terreurleider heeft op het platform van @Jack zijn eigen Twitter-account, waarmee hij naar hartenlust genocidale boodschappen kan verspreiden. Je kunt rapporteren wat je wil, maar er gebeurt niets. Twitter vindt het goed. Zolang Donald Trump er maar niet bij betrokken is kan het geen kwaad, zal de leidende gedachte zijn op het, in progressieve en liberale kringen zo bewonderde, censuurbureau van @Jack’s Twitter.

Dit alles heeft niet alleen een effect op de situatie aldaar, maar ook op u en de rest van Nederland. En dat blijft niet zonder gevolgen. Wie niets op heeft met Jodenhaat en daar het liefst ver vandaan wil blijven wacht de zware taak om naast de dagelijkse werkzaamheden zelf op zoek te gaan naar de feiten. Dat is een lastige klus, maar niet onmogelijk. Gelukkig wordt de waarheid in andere landen op andere continenten nog steeds geprint en uitgezonden. Helaas is dat bij ons niet langer het geval.

 

Opleving Jodenhaat

Aangezien antisemitisme nog altijd sluimert in Nederland en voorkomt in alle lagen van de bevolking, is er maar weinig voor nodig om deze oeroude haat weer te activeren. Er vindt op dit moment een krachtige opleving plaats van oude, nieuwe en geïmporteerde Jodenhaat, die wordt bewerkstelligd door de verspreiding van een giftige mix van laster, leugens en ophitsing. Het resultaat zien we terug in toenemende antisemitische agressie op straat, in de steeds heftiger wordende online en realtime discussies en in het belagen, belasteren en bedreigen van Nederlandse Joden.

Ik zal u de online bedreigingen en de ‘gaskamer’, ‘kindermoordenaar’ en ‘Hitler had gelijk’ -berichten aan mijn adres besparen. Mijn blocklijst heeft inmiddels de omvang van een telefoonboek.

 

Kwaadaardige goedpraters

Ik houd de nieuwsredacties die deze giftige mix opdienen, de talloze politici, bestuurders en magistraten die het gedrag van oude en nieuwe gifmengers beschermen, goedpraten en van argumenten voorzien, en de hoogleraren en denktankanalisten die dit gif een intellectueel keurmerkstempel meegeven, voor de volle 100% aansprakelijk voor alle gevolgen die dit heeft voor de Joodse bevolking in Nederland, Israël en elders in de wereld. Uw gedrag is verwerpelijk, volstrekt onverantwoordelijk en in de kern kwaadaardig.

 

Verzonnen emoties

Maar ook de vele BN’ers die dit gif kritiekloos helpen te verspreiden houd ik verantwoordelijk voor het toenemende antisemitisme. Het kan zijn dat een aantal van hen te dom is om te begrijpen wat men doet en aanricht. Te dom om in te zien dat men een speelbal is van door anderen verzonnen emoties. Een trekpop van monsters en moordenaars. Maar dan nog. Zoveel intelligentie vergt het toch niet om in te zien dat de teksten die je opschrijft en uitspreekt niet kloppen? Om tot de conclusie te komen dat je uitspraken het product zijn van napraten en niet het resultaat van zelfstandig nadenken?

 

Tenzij je morele kompas kapot is, je moreel niet langer spoort en met je volle verstand de zijde van genocidale Jodenhaters hebt gekozen. In dat geval reken ik ook jou tot de bewust kwaadaardigen. Want hoe kun je op 4 mei bij het zien van plaatjes van vervolgde en vermoorde Joden zeggen: “Dit nooit meer”, en een paar dagen later hevig gepassioneerd uitroepen dat de levende Joden zo agressief en verachtelijk bezig zijn. Dat het lijkt alsof ‘ze’ niets geleerd hebben van de Holocaust. Dat Joden zich gedragen als hun ‘voormalige’ vervolgers. Dat ‘het’ misdadigers zijn. En dat de enige Joodse staat ter wereld onmiddellijk geboycot moet worden.

 

Moreel riool

Dan ben je iemand (geworden) die rondkruipt in een moreel riool. Tussen alle andere smerige antisemieten die je daar al eeuwenlang voorgingen. Jij bent iemand geworden die wat mij betreft nooit meer te vertrouwen valt.

Vandaag viert mijn broer zijn verjaardag. Of dat feest opgeluisterd wordt door sirenes en raketten is nog onbekend. Wat ik wel weet is dat ik vandaag weer horden online-antisemieten van me af zal moeten slaan. En dat ik, hoe zeer ik ze ook mis, blij ben dat mijn moeder en grootouders de wederopstanding van duister Nederland niet meer hoeven mee te maken.

 

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
52 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Thomas
Thomas
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekende samenvatting van de droevige situatie in ons land: feiten die de Israelische acties verklaren en begrijpelijk maken worden verdonkeremaand of verdraaid, en het terroristische en agressief-antisemitsche karakter van Hamas wordt verzwegen.
Ik kan me nog herinneren dat heel Nederland een sticker met de leus ‘Wij staan achter Israel’ op de achterruit van de auto plakte. Dat is lang geleden. Feitenvrije Israelhaat is daar helaas voor in de plaats gekomen.

Bert Panhuise
Bert Panhuise
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Thomas

Helemaal mee eens Thomas! Dit artikel maakt heel duidelijk dat het met de wereld (en ons land voorop) weer de verkeerde kant op gaat betreffende jodenhaat. In de bijbel staat heel duidelijk dat wie Israël zegent wordt gezegend, maar degene die het tegenovergestelde doet roept groot onheil over zichzelf af..

Jan Willem van Es
Jan Willem van Es
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Thomas

De sticker kan niet meer wil je de achterruit heel houden. Jammer dat het zover is gekomen.

pedro dos
pedro dos
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Uri, je hebt helemaal gelijk, maar maakt dat nog wat uit…? Gelijk hebben en gelijk krijgen zijn twee verschillende dingen, dat weet je maar al te goed…
Voor mij is het werkelijk onbegrijpelijk en onbestaanbaar wat er nu (al geruime tijd) aan het gebeuren is. Elk persoon met een enigszins heldere geest zou dit toch moeten inzien…ik begrijp gewoonweg niet hoe dom men kan zijn, hoe intens verdraaid men tegen de feiten kan aankijken om op deze extreem negatieve wijze tegen Israël en de Joden aan te kijken…ongelooflijk maar waar…de geschiedenis herhaalt zich schijnbaar idd keer op keer…wat ongelooflijk neerslachtig, depressief en cynisch word ik als ik zie hoe het spel gespeeld wordt en demonstranten tegen Israël op straat met borden en banners zie lopen met teksten waarvan ze m.i. de strekking en inhoud zelf niet begrijpen. Het zal hun opvoeding en opleiding of een combinatie daarvan wel zijn…hoe ver zijn wij gezonken met z’n allen en iets dat mij ook uiterst triest stemt is het feit dat de mensen die wel kunnen en willen nadenken veel te vaak hun mond houden opdat het lijkt dat de (hopelijk kleine) groep schreeuwers in de meerderheid zijn en de mening van het volk vertolken…waar gaat dit eindigen? Ik zie het werkelijk somber in met zoveel domheid en agressie om ons heen…;-((

Ben Steijn
Ben Steijn
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Uri, ik wordt verdrietig vanwege dit feitenrelaas. Als atheïst volg ik al 10-tallen jaren deze ontwikkelingen. Ook die wanstaltige VN houding en mijn walging dien aangaande. Ik sta pal achter Israël en alle Joodse mensen. Hoe kan ik ze steunen?

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

Simpel Ben door je zelf te blijven en je eigen mening te blijven ventileren.
En hou afstand van de kreet olie voor moslims, want toen is de hetze ontstaan.

Ben Steijn
Ben Steijn
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Praat me ‘ns bij HJ. Die kreet is nieuw voor mij.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

Resolutie van Straatsburg 1975.
De resolutie van Straatsburg (Olie in ruil voor Moslim-Immigratie en Islamisering).

Ben Steijn
Ben Steijn
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Dank.

Bezoeker
Bezoeker
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Deze verklaring heb ik vaker gelezen, maar Japan koopt ook al decennia olie in, het land heeft geen grondstoffen en neemt helemaal geen immigranten op. Hoe doen ze dit dan?

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bezoeker

Kijk Joop den Uyl (PvdA) heeft dit op zijn geweten en de invloed van Joop den Uyl was niet in Japan van kracht en de PvdA heeft alleen Nederland naar de k….n geholpen.

Rien E
Rien E
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bezoeker

Japan is een eilandenrijk, dus daar loop je niet zo eenvoudig naar binnen en ze hebben beter oplettende leiders is mijn inschatting.

Madeleine
Madeleine
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

Beste stuk om hierover te lezen is deze klassieker van Pamela Hemelrijk. https://meervrijheid.nl/index.php?pagina=1391

Ben Steijn
Ben Steijn
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Overigens vind ik de beste quote(David Horowirz): Als Israël’s vijanden morgen hun wapens vernietigen, is er overmorgen vrede. Als Israël dat morgen doet, is er overmorgen geen Israël meer.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Hypocrisie is de sleutelwoord wat betreft de standpunt van Nederland tegenover Israël. De media melden gretig over de vele pro Palestijnse demonstratie ’s en geen enkele pro Israël. Europa is voldoende bezet door moslims dus het verbaast niet. Het duo Rutte en Kaag laat zien wat ons te wachten staat. Rutte vergeet de Palestijnen en Kaag spring meteen op. Nu is Rutte niet geloofwaardig maar toch. Hamas, door o. a. Nederland onderhouden begint beschietingen en omdat de sterkere Israëlische leger meer slachtoffers maakt krijgen zij de rol van de slechterik opgeplakt. Dat Hamas eigen bevolking misbruikt als gevechtschild daar hoor je niets van. Wat kun je ook anders vernemen van staatsmedia vol propaganda. Op 4 en 5 mei werden de joodse slachtoffers herdacht en nu worden zij gecriminaliseerd. Hypocrisie is de sleutelwoord.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Stel, stel dat de Joodse bevolking vertrekt uit Israël en de moslims het grondgebied van Israël mogen besturen en geheel zelfstandig mogen behappen, dan zijn de moslims in staat, om in 10 – 20 jaar van het welvarende Israël, een arm ontwikkelingsland te maken.
Voorbeelden te over, in de door moslims bevolkte landen.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

De oude mop zegt: Geef de Joden en Palestijnen een gelijke stuk woestijn. Na vijf jaar zal het groen kleuren bij de Joden en bij de Palestijnen zal het zand op zijn.

Realist1966
Realist1966
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Klopt, zijn ze hier ook volop mee bezig en niemand legt ze een strobreed in de weg. Nederland is over 10-20 jaar arm, achterlijk en islamitisch, omdat wij goedgelovig, verlicht en tolerant zijn.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Klopt Realist1966, het goedgelovige ligt in het feit dat de moslims geen ander geloof naast de islam dulden, hun Allahu Akbar spreekt boekdelen.

Pepertje
Pepertje
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Stel voor dat je dit schrijven niet alleen tot deze site beperkt maar het tevens aan alle leden van de Tweede Kamer toe laat komen en aan alle redacties van de diverse nationale media.

Als er maar één iemand tot inzicht komt is het reeds de moeite waard geweest toch?

P.
P.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Pepertje

Ik acht de kans daarop nihil. Helaas.

MarcelA
MarcelA
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Droevig word je ervan. Mijn ouder zeiden altijd ; Het begint bij de opvoeding, thuis en op school. Daar mankeert het aan. Met deze jeugd zal je nooit een oorlog mee winnen.

Realist1966
Realist1966
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  MarcelA

Deze jeugd is inmiddels voor 60% moslim, dom en agressief.

rob esveldt
rob esveldt
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat ik zie is een soort van projectie. Jodendom fout en islam lief. Daarom zie je nu ook dat Westerse landen Joden min of meer verjagen en moslims omarmen. En natuurlijk krijgen de Joden ook van alles de schuld zoals zij zijn per definitie de rijksten van de wereld en zorgen voor armoede.

Daar springen socialisten natuurlijk op in want armoede moet bestreden worden het inkomen moet genivelleerd worden. In Amerika zie je dat onder Biden gebeuren miljonairs moeten nu dan ook fors meer belasting betalen. Linkse miljonairs zouden daar om vragen volgens de MSM.

Wat de Palestijnse regering betreft het wil de economie en het welzijn van haar bevolking niet verbeteren. Het imago moet zijn kijk eens hoe wij onderdrukt worden door Israël en daardoor arme sloebers blijven. Ook daar vallen de socialisten voor en kijken niet verder. Beeldvorming is alles voor socialisten en daar maken islamieten maar al te graag gebruik van. Ze zijn constant toneel aan het spelen, zo ook in Syrië met de nep gifgas aanslag en de vele nep gewonden en doden.

Realiteit daar willen socialisten niet aan.

Waldemar
Waldemar
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Bij islam is de jodenhaat gedefinieerd in hun heilige boeken. Bij links gaat het terug naar Marx en Engels die de Jood als de ultieme kapitalist zagen en daarmee als de ultieme vijand. Echter, Marx is van zijn sokkel gekletterd en de linkse jodenhaat moet nu een andere oorsprong hebben. Het kan zijn dat ze willen meedoen, solidair zijn met hun geïmporteerde knuffelmoslims. Het kan ook zijn dat ze niet willen toegeven dat rechts altijd al gelijk heeft gehad met hun sympathie voor de staat Israël. Immers, als rechts voor is, dan neemt links de tegenovergestelde positie in, en is tegen. Alleen, als rechts een redelijk consistent denkkader heeft, dan levert altijd de tegenovergestelde positie daarvan innemen niet eveneens een consistent ideologisch en moreel geheel op. Verder is, zoals altijd, de linkse groepsdruk verpletterend. Als iedereen tegen Israël is, dan moet jij niet gaan zeggen dat het wel meevalt. Kun je zeggen dat de jodenhaat van links eerder een gewoonte is dan een principekwestie?

P.
P.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Waldemar

Er zit zéker ook een tribale kern in.

Waldemar
Waldemar
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  P.

Links zijn heeft inderdaad wat weg van een sekte. Dat zal voor andere ideologieën ook wel gelden, maar toch minder extreem dan bij links die altijd weer fanatieker blijken te zijn in hun overtuigingen.

Aljosja Seijsener
Aljosja Seijsener
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ondertussen worden bij al die pro-Palestina demonisaties die door heel Europa nu worden gehouden, de meest walgelijke leuzen gescandeerd, Israëlische vlaggen vertrapt en verbrand, synagoges belaagd, en wat niet meer. En als je die lui dan uitmaakt voor de antisemieten die zij gewoon zijn, zijn ze nog beledigd ook.Dan komen ze met het goedkope excuus dat ze niet antisemiet zijn, maar keurig netjes anti-zionist. Alsof dat niet hetzelfde is..

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het morele kompas, waar Uri het over heeft, van de Nederlandse regering is al heel lang verrot omdat ze niet handelt op basis van zelfbeschikkingsrecht. Als dat wel zo zou zijn, dan zouden de belangen van Nederlanders voorop gesteld worden. Dan zouden nationale belangen voorop gesteld worden. Dan zou het ook logisch zijn dat we de staat Israël voluit steunen, omdat voor hen hetzelfde geldt.
De werkelijkheid van alledag is dat we onze regeringen internationaal-socialistische ambities proberen te verwerkelijken en Israël past daar niet in. Om die reden moeten de rollen van dader en slachtoffer in de Gaza Strook omgewisseld worden en de uitvoering van die omwisseling lezen we dagelijks in de media.

Leeuwekuil
Leeuwekuil
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dank! en GOED Uri!

Dit MOET het door Sigrid al Qak-Kaag aangekondigde nieuwe leiderschap zijn.
Ze heeft er tenminste wel ons geld aan uitgegeven.

On – ge – loof – lijk wat hier gebeurt…..

D66, NRC, bagger en de rest van het blase EU-loving zootje enz…de huichelarij ten top.
BAH!

Jos
Jos
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Als ik snachts links af een straatje in kan waar een groepje Arabieren staat of rechts af een straatje met groep Joden dan kies ik ervoor om veilig thuis te komen.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Jos
Awi Cohen
Awi Cohen
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het is opmerkelijk dat deze bloeddorstigheid van de Palestijnse leiders tot weinig protest leidt.
https://likoed.nl/2021/05/palestijns-bloed-is-onbelangrijk/

Anat
Anat
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Awi Cohen

Doorgestuurd naar Kaag

Ron
Ron
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Schrijnend.
Overleeft Israël?

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ron

De geschiedenis leert dat de Joodse bevolking weet te overleven en opbouwen. Telkens opnieuw.

Ron
Ron
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Gaat Iran raketten van een ander kaliber vanaf haar grondgebied richten op Israël?

h.keur
h.keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zoals gebruikelijk laten de zogenaamde BNers zich weer voor het leugenachtige karretje spannen van de anti-joodse propaganda machine. Niet gehinderd door enig historische kennis of het plegen van enige waarheidsvinding spugen zij hun gal, zoals ze ook voorop lopen met krankzinnig gender-gedachtengoed, dat volkomen buiten de werkelijkheid staat. Gelukkig niet alle media rent als dwazen achter dat gedoe aan, maar wel verontrustend is de negatieve invloed er van op de bevolking, die voor een groot deel volkomen gedachteloos volgzaam die meute naloopt.
Ik kan begrijpen, dat je er soms zo moedeloos en kwaad over kunt worden, maar zolang er andere belangen op het spel staan, die niet de onze zijn en het Kwaad de leiding blijft houden, zal er niets veranderen, zal het steeds erger worden, tot het barst. Veel sterkte en wijsheid toegewenst voor uw familie en naasten.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer indringend stuk en mijn sympathie ligt bij u, hr van As, Ik denk dat u de exacte situatie beschrijft en ik vind het onbegrijpelijk en onvergeeflijk dat men hier toestaat dat er pro Palestijnse demo’s zijn. ZEER ongepast en zo kort na dat hypocriete gedrag rondom 4 mei.

Anat
Anat
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Doorgestuurd naar Kaag

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een drama. Moslims overal ter wereld zien weer een prachtige reden om de vuist te ballen, onrust te veroorzaken en tweespalt te zaaien. En de linkse deugkneuzen doen natuurlijk vrolijk mee. Om hamas te steunen, een terroristische organisatie die ervoor kiest duizenden onnauwkeurige raketten af te vuren op dichtbevolkte gebieden. En al die mensen die de Palestijnse burgers zielig vinden, het is aan diezelfde Palestijnen te danken dat hamas aan de macht is. Diezelfde Palestijnen lynchen nu Joden in de Israëlische straten. Dat Israël zich verdedigt tegen een terroristische buurman blijft onderbelicht.

Deze chain of events heeft de potentie om overal ter wereld te resulteren in brandhaarden. En waar dat toe kan leiden, dat weten we maar al te goed. Dat er ooit een wereldwijde oorlog tussen moslims en “de rest” zou ontstaan zag ik wel aankomen, maar het zou zomaar binnen een jaar zover werkelijkheid kunnen zijn. Moslims hebben historisch gezien geen hele hoge drempel als het op geweld aankomt.

Als de wereld Trump nog had gehad dan was dit ongetwijfeld niet zo uit de klauwen gelopen. Hij had Iran en hamas direct keihard afgestraft. In plaats daarvan zit er nu een seniele minderhedenknuffelaar met een jerrycan benzine om het vuurtje nog verder op te stoken.

Jan
Jan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Triest ook al die influencers die normaal niet verder komen dan een duckface en half blote borsten nu opeens als heldhaftige vrijheidsstrijders op Instagram verschijnen. En de NOS geeft ze nog een platform ook.

Annette
Annette
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jan

Die dames zouden daar niet eens 100 meter veilig over straat kunnen.

Jan
Jan
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Annette

Maar vergis je niet: één van die leeghoofden had wel bijna 500.000 volgers. Ze is anti-Israël om het menselijke leed. De NOS vraagt dan niet waarom ze bij Islamitisch geweld wegkijkt. De NOS stelt geen enkele kritische vraag. Over die schoolmeisjes die onlangs werden vermoord hoor je haar bijvoorbeeld niet.

Annette
Annette
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Mooie ontroerende laatste zin.

Jaap Dekker
Jaap Dekker
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Een mooi stuk wat jammer genoeg onvoldoende bij de grote massa onder de aandacht is te brengen. Regelmatig deel ik deze stukken maar moet vaststellen dat het nauwelijks gelezen wordt. Men baseert z’n mening liever op wat de (linkse) media voorkauwen.

Henk Jan
Henk Jan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Top stuk Uri!!

Eric
Eric
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Met de nodige verontwaardiging zie ik hoe mijn Joodse medeburgers worden bejegend door moslim stadsgenoten! Waar ik als niet joods of gelovige van kan genieten bij de Joodse medemens hoe die zich gedragen op straat en tegenover anderen. Wat ik niet kan begrijpen is dat de Linkse Joden als er zijn Marga van Praag Frits Barend en zijn dochter het toch voor elkaar krijgen om telkens opnieuw het op te nemen voor de Moslims die hun bloed wel kunnen drinken omdat ze Joods zijn. NIW = Nieuw Israëlitisch Weekblad dat bestuurt wordt door Esther Voet die nu een podcast heeft met de spanning in Israël, maar zich ook graag laat horen in de MSM die je eigenlijk zou moeten mijden!

Ton
Ton
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Uw weerzinwekkende antisemitische reactie is verwijderd. Uw account wordt voorgoed geblokkeerd. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Madeleine
Madeleine
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ton

Thumbs up voor de verwijdering!

Rafael Dahan
Rafael Dahan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wellicht een aanrader om dit onderstaande stukje te beluisteren van Els van Diggele. Ook n.a.v. haar boekje: “De Misleidingsindustrie” luister en neem even de tijd, hoe wij in Nederland al jaren worden misleid. Luister ook, naar hoe men (presentatieduo Peter de Bie en Mieke van der Weij) op een ongemakkelijke manier dit interview sturen.

https://www.nporadio1.nl/fragmenten/nieuwsweekend/2f8b18a9-a32e-4b76-bd31-5859da21a04c/2019-07-13-we-worden-allemaal-misleid

Leendert
Leendert
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben al flink uitgescholden. ik sta achter Israël. Maar dat wordt niet gewaardeerd. Helaas is er geen tegengeluid of eenbpro Israël demonstratie. Dat wordt tijd om dit te organiseren.

Demanpieter
Demanpieter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wanneer ik daadwerkelijk wil weten wat er aan de hand is in Israël en/of de Gazastrook hoef ik alleen Opiniez of E.J.Bronn te lezen of soms Joop Soesan bij Joods.nl
Dat links anti-joods is hoeft niemand te verbazen.
Hitler en Stalin waren loten van dezelfde stam. Hitler’s haat jegens socialisme kwam vanwege het feit dat Karl Marx een jood was. Daarom verzon hij zijn eigen variant het Nationaal-Socialisme.

52
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x