Woke Woensdag – Van BLM-miljonair tot afgewezen transgender-non

Oprispingen uit de wondere wereld van Woke

Welkom bij de Woke Woensdag van 14 april 2021. Een wekelijkse rubriek waarin OpinieZ-auteurs de meest opmerkelijke en vermakelijke artikelen, tweets en video’s voor u selecteren. Allemaal afkomstig uit de wondere wereld van Woke, de nieuwste mutatie van het linkse genoom.

 

Black Lives Matter-weelde

Wat te doen met je door geweld en afpersing verkregen miljoenen? Een beetje marxist stopt de buit in vastgoed…

Hoe groter het geweld en hoe heviger de druk van dwaze linkse Wokies, hoe sneller de bankrekeningen van marxisten als Patrisse Khan-Cullors groeien…

 

Trippend het klimaat redden

De leider van Leo Lucassens favoriete linkse straatleger, Extinction Rebellion, adviseert een dieet van psychedelische truffels ter verhoging van uw klimaatbewustzijn.

 

Hollywoke

Hollywood goes Woke en Broke.

 

Ondertussen in het Woke Huis

Het demasqué van Woke journalistiek.

 

Verzin een racistische aanval of bedreiging

Een bijzonder populaire Woke bezigheid: verzin shockerende racistische aanvallen en/of bedreigingen. Intensieve media-aandacht verzekerd. Vooral handig voor Wokies die geen aanwijsbaar racisme kunnen vinden in hun omgeving maar zich dolgraag willen profileren als slachtoffer en activist..

 

Woke cursus van de week

Te vaak nog worden ‘voornaamwoorden’ gebaseerd op iemands uiterlijke kenmerken. Maar dat is een verkeerde aanname. Kijkt u even mee?

 

Wokeball

 

Woke wetenschap

De Critical Race Theory (hallo Gloria Wekker c.s….) ondermijnt het zelfvertrouwen van de zwarte bevolking.

 

Ook handig om het Amerikaanse leger te ondermijnen.

 

Grammatica is elitair

Dankzij decennialang afbraakbeleid in ons onderwijs is in Nederland inmiddels 25% van de schoolverlaters min of meer analfabeet. Van de overige 75% heeft een aanzienlijk deel een matige tot slechte taalvaardigheid. Daar heeft men in Engeland, met het door Labour verwoeste onderwijssysteem, iets op gevonden. De University of the Arts in Londen geeft academici de opdracht “spelling-, grammatica- of andere taalfouten te accepteren” zolang ze “de communicatie niet significant belemmeren”. Docenten worden ook gewaarschuwd om hun eigen ideeën over het juiste taalgebruik niet op te leggen aan studenten. Wordt dit binnenkort ook beleid binnen onze Woke opleidingen bestuurd door D66- en PvdA-bobo’s?

 

Leestips

Het OpinieZ Woke watchers team beveelt aan:

 

Uit de wondere wereld van Woke sex

Deze week:

Overactieve man zoekt rust als non

Het droevige relaas van Eefje Spreuters die non wil worden maar door alle kloosters wordt geweigerd. “Als man heb ik een heftig leven gekend, nu wil ik rust”, zegt Eefje.”

 

Uw Woke watchers waren:

Uri van As, Asher, George van Bergen, Ines van Bokhoven, Jan Gajentaan, Alma van Hees, Pamela Pinas en Wouter Roorda

Tot de volgende Woke week!

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
7 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De medeoprichtster van BLM gaat als het een goede Marxist betaamt een optrekje in de dure blanke wijk in L.A. Schijnt al een paar huizen te bezitten. Het is illustrerend voor de ware gezicht van deze Marxisten. Zij gebruiken hun aanhang voor eigen gewin. Net zoals de linkse leiders altijd op kosten van hun nuttige idioten geleefd hebben.

r.maassen
r.maassen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Om dood en doodziek van te woorden.de wereld gaat aan krankzinnigheid ten onder.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Bedacht moet worden dat deze gekte zich op een bolsjewistische manier doorzet, met schelden, dreigen, intimideren, negeren, het bestaan onmogelijk maken, het spreken onmogelijk maken, argumenten negeren en overschreeuwen, enzovoort. En het is dominant op steeds meer universiteiten, in ook de grote media, en in steeds meer ook de politiek. Het houdt niet op als het geen echte weerstand ontmoet. Als iedereen begripvol blijft kijken, bang als men is om voor RACIST te worden uitgemaakt. Het gaat dan van kwaad tot erger.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Neef Jansen
Binzrath
Binzrath
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De jeugd dom houden door geen taalvaardigheid bij te brengen is heerlijk voor politici en links onderwijs. Zo leren jongeren het begrip bijvoeglijk naamwoord niet meer en komt de betekenis en het gebruik ervan niet door de filter van de geest, zoals “vergeten” herinnering, “waarschijnlijk” versoepeling, geen “directe” aanwijzing. Als je dit niet door heb dan geef je de linkse kliek al 2-0 voorsprong.

emilia
emilia
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ja, laten we het vooral met een komisch sausje besprenkelen, zoiets KUN je gewoonweg niet serieus nemen. Laat deze nieuwe actie vooral veel aan anderen doorgegeven worden. Ook aan onze kinderen. Met humor en zelfspot! Mijn kleinkinderen weten al niet beter; zij kennen mij als de oma die er leuke grapjes over kan maken, zonder te ‘kwetsen’…..

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De oermens kon tenslotte met een heel kleine woordenschat zelfs een grote mammoet bedwingen.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Ni28
Arie
Arie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zelfs als 0,01% van die woke-stalinisten goede bedoelingen zou hebben… Dan zouden ze toch moeten beseffen dat hun acties het tegenovergestelde teweeg brengen dan bedoeld?

Slecht onderwijs en afschaffen van grammaticalessen bijvoorbeeld, treft allochtone kinderen zwaarder dan autochtone kinderen. Die ook van hun ouders veel kennis meekrijgen.
“Defund the police” beschermt niet de circa 10 zwarte criminelen die de politie jaarlijks doodschiet in de VS. Terugtrekking van de politie leidde daar tot 30% meer criminaliteit en geweld tussen zwarten onderling. Die jaarlijks 7.000 slachtoffers van black-on-black violence, dàt is het echte probleem. BLM verergert dat; tegen riante betalingen.
Censuur beschermt de onderdrukkers, nooit de onderdrukten. De onderdrukkers spreken namelijk toch altijd al vrijuit, zie blm, antifa, hamas etc. Censuur treft dus vooral de slachtoffers van agressie en (seksueel) geweld, zie de Pakistaanse pedo-bendes die in GB vele duizenden slachtoffers maakten.

Zo kan ik eeuwen doorgaan. Als er op links iemand zou geloven dat een van hun dogma’s in de praktijk goed uit zou kunnen werken, hoor ik het graag.

7
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen