De pauselijke ambities van Sigrid Kaag

Wereldwijde machts- en zendingsdrift

De pauselijke ambities van Sigrid Kaag Uri van as opiniez, vaticaan, VN, macht, instituut

Titelfoto: Het kladblaadje van Sigrid Kaag door Roel Wijnants, gepubliceerd onder CC BY-NC 2.0.

De Verenigde Naties hebben als instituut nogal wat gemeen met het Vaticaan qua wereldwijde machtsgerichtheid, zendingsdrift en morele bevoogding. Het was daarom niet verwonderlijk dat de VN een perfecte habitat kon bieden voor de professionele behoeftes van de voormalige misdienares Sigrid Kaag. Uri van As over de welhaast pauselijke ambities van de D66-voorvrouw. 

Pausin Johanna

Rond 855 zou voor het eerst en het laatst een vrouw de morele lakens hebben uitgedeeld vanaf de Heilige Stoel. Haar naam was pausin Johanna. Een mythische figuur gebaseerd op halve waarheden, fictie en legendes. Johanna zou in het Duitse Mainz uit Engelse ouders geboren zijn. In haar puberteit vermomde zij zich als man en vluchtte met haar minnaar naar Athene om daar te gaan studeren.

Na enige tijd trok ze, nog steeds vermomd als man, naar Rome. Daar werd ze in pauselijke kringen hartelijk ontvangen. De kardinalen hingen aan haar lippen. Ze waren zo onder de indruk van haar optreden en wijze woorden, dat deze middeleeuwse genderactivist tijdens een conclaaf unaniem tot paus werd gekozen. Dat de nieuwe paus een vrouw was, bleef onbekend in Rome. Totdat zij, na een pontificaat van twee jaar en een paar maanden, tijdens een processie van een kind beviel en ter plekke overleed. Zo luidt een van de vele versies van de pausin Johanna-legende.

 

Misdienares

De jonge ambitieuze misdienares Sigrid Kaag zal al snel bespeurd hebben, dat machtsposities binnen de katholieke kerk alleen voor mannen zijn weggelegd. In vroeger dagen werden katholieke meisjes met een roeping, meisjes zoals Sigrid Kaag, non of storten zich op missiewerk. Tamelijk beperkte carrièremogelijkheden voor iemand als Sigrid Kaag.

Gelukkig ontdekte ze de Verenigde Naties (VN), een ook voor vrouwen toegankelijk instituut, dat verder als twee druppels water lijkt op het Vaticaan. Beide instituten menen de morele waarheid in pacht te hebben, hun wil is wet en alle fouten gemaakt door gelovigen en medewerkers worden al snel in het hier en nu vergeven. De vele begeerlijke machtsposities worden achter de schermen verworven, verdeeld of geruild.

 

Schimmig

De financiële handel en wandel van beide organisaties is per definitie schimmig en ondoorzichtig. Corruptie en zelfverrijking is er van hoog tot laag de normaalste zaak van de wereld. Jodenhaat en Israël-weerzin vormen er de grondtoon. Imperialisme het uitgangspunt. Het is de vrome plicht van alle priesters en missionarissen van deze instituten om de politiek-religieuze dogma’s wereldwijd te verspreiden. Hoe hoger je positie binnen de VN of het Vaticaan, hoe groter de glans van je morele aureool. Kaags keuze was snel gemaakt. Via ons ministerie van Buitenlandse Zaken belandde de voormalige misdienares bij de VN.

 

VN-carrière

Daar viel ze al snel op door een onverstoorbare arrogantie, haar regaal dédain en de onstuitbare vloedstromen tekst, vol holle frasen. Na haar huwelijk met een Palestijn uit de gelederen van terrorist Yasser Arafat, een carrière binnen de antisemitische VN-organisatie UNRWA en een reeks andere in het Midden-Oosten en Afrika opererende VN-instituten, werd ze bevorderd tot de vertegenwoordiger van de VN-paus in Libanon. Een positie, die haar in de Nederlandse media grote roem bracht. Niet op basis van haar daden, maar door haar moreel superieure toon en haar opvallende kennis van de Arabische taal.

 

Echec Libanon

In Libanon bracht ze niets tot stand. Integendeel. Haar geliefde Palestijnse Arabieren zijn er nog altijd tweederangsburgers, weggestopt in kampen en door staatsrechtelijke uitsluiting volkomen kansloos hun lot of dat van hun kinderen te verbeteren. De door Iran gefinancierde terreurgroep Hezbollah is onder haar VN-wacht uitgegroeid tot het grootste en best bewapende terreurleger van de wereld. De islamitische terroristen trekken in Libanon aan alle touwtjes van het door corruptie vergiftige bestuursapparaat.

 

Het land is na jaren wanbestuur, internationaal wegkijken en Iraanse verwurging aan de rand van de afgrond beland. Doordat Kaag met alle Libanese boeven, Iraanse zetbazen en sjiitische terroristen kopjes thee dronk was ze in staat zo nu en dan waarschuwingen van Israël aan Hezbollah&Co en vice versa door te geven, een weinig verheffend go-between detail, dat nog altijd de verdedigingskern vormt van de jubelende Kaag-verering door VN en Midden-Oosten experts van VVD- en D66-huize.

 

Ambities

Nadat haar ambitie om VN Secretaris-General Ban Ki-moon op te volgen te hoog gegrepen bleek en ze niet verder kwam dan ondersecretaris-generaal bij de Verenigde Naties, haalde D66 de teleurgestelde diva naar Nederland. Wie paus van de VN wil worden zal toch eerst als kardinaal een eigen VN-bisdom moeten hebben geleid. Een taak waarmee ze, dankzij D66 en de behulpzame media, nu volop bezig is. Dat ze daarbij terroristen financiert die Joden vermoorden wordt haar uiteraard niet nagedragen in onze politieke arena, de media of binnen de VN.

Kaag werkt keihard door. Want linksom of rechtsom, er moet en zal een kabinet-Kaag komen. Is het niet nu dan na de volgende verkiezingen. Pas nadat Kaag premier van Nederland is geweest kan ze haar droom om de eerste echte pausin van de wereld te worden verwezenlijken. Luister naar haar toespraken, lees haar teksten en haar ambities worden duidelijk.

 

Woke-koningin

Haar highbrow preken verhullen haar enorme leegte, als de glimmende cadeauverpakking om een doos gebakken lucht. Geheel in lijn met de waan van de dag presenteert ze zich op dit moment als een Woke-koningin avant la lettre. Een vertegenwoordiger van het radicale niets. Ze is retorisch in staat om van terreurgroepen vrijheidsbewegingen te maken en van het Marxistische Black Lives Matter een vereniging vol helende verbinders. Wie haar werkelijk beluistert en aanschouwt, beseft dat Nederland haar gestolen kan worden. Zelfs een functie bij de EU is haar te min. Ons land kan hooguit dienst doen als haar offerlam op de altaren in de supranationale tempels van deze wereld.

 

Macht

Natiestaten, die weigeren zich te onderwerpen aan haar grenzeloze wereldreligie, veracht ze vanuit haar tenen. Zij wil de absolute macht. Wereldmacht. Het maakt niet uit op welke wijze. Wie haar in de weg staat krijgt een mes in de rug. Haar onderdanen dienen haar blindelings te volgen en zonder morren te gehoorzamen. Ze is gevaarlijker dan menig machtsbeluste kardinaal uit de Europese geschiedenis.

 

Het valt voor de toekomst van ons land en de rest van de wereld te hopen dat pausin Sigrid haar Heilige Stoel nimmer zal bestijgen. Dat het vileine masker, dat haar meedogenloze carrière- en zendingsdrift verhult, spoedig zal vallen in het Haagse Waterloo. Want er is geen mooier einde denkbaar dan het moment dat we haar pauselijke ambities voorgoed kunnen verwijzen naar het Rijk der Fabelen.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
36 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
p.
p.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik hoop dat de langzaam maar zeker groeiende weerzin tegen dit nare mens zó groot wordt, dat er een demonstratie van ongekende grootte komt in Nederland mocht zij premier worden – dat laatste is dankzij de diabolische rol van de media nóg steeds niet uitgesloten. Kan het niet hartgrondiger eens zijn met deze column van Uri.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door p.
Hans de Jong
Hans de Jong
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

Bestaan de pek en veren nog steeds zover u weet?

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hans de Jong

Hans de tijd voor spek met peren komt er ook weer aan, lekker.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

De minnetjes gever houd niet van spek of van de peren.😄

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hans de Jong

Die bestaan n i e t meer (althans hier in Nederland niet meer, hopelijk) en dat is ook niet de manier om met je tegenstanders af te rekenen. Maar dat neemt niet weg, dat ik persoonlijk zowel deze column van Uri, als de reactie van P. honderd procent kan meevoelen,, en wel kwijt wil, pas tevreden te zijn , als dit … – laat ik op mijn woorden passen – deze … “verpersóónlijking van regenteske arrogantie” (laten we het dan maar zo noemen) die zichzelf “progressief” waant, voorgoed van het Nederlandse politieke toneel verdwenen is! (En goed, wat mij betreft liefst ook wel met iets van smaad, zij het dan van een ander soort als de letterlijke pek en veren…)

Anat
Anat
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theresa Geissler

Ik vermoed dat er een narcistische krenking ten grondslag ligt aan haar enorme eigendunk. Afgewezen door een Joodse minnaar (?) en dan maar via iemand in de gelederen van Arafat ‘omhoog’, dezelfde haat delend. Voor het oog van Neerlands volk af en toe iets aardigs zeggen over Israel zoals hen een goed Nieuwjaar wensen, maar ondertussen liggen de geslepen messen klaar. Al het andere wat ze zegt zo belangrijk te vinden is uit opportunisme, een middel om omhoog te komen maar niet het einddoel. Ik ben absoluut geen Wilders fan, maar toen hij ‘verrader’ tegen haar zei, kreeg ik kippenvel en dacht, hij gaat direct naar de kern en legt die bloot.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Sigrid Kaag wordt geen legende maar wel een onvergetelijke trieste stuk van de Nederlandse geschiedenis. De machtsbeluste vrouw uitgekotst zelfs door de wereld diplomatie van de VN, deed zij Nederland aan om hier de macht grijpen en het land veranderen naar haar eigen beeld omdat zij verder dan haar gezinnetje niemand vertrouwt en wie zijn eigenlijk die mensen hier? Uitgedost door de ervaringen bij de VN kwam zij om hier een nieuwe dictatoriale politiek in te voeren gebaseerd op leugens en doortrapte valsheid. Van de Palestijnse leiders kun je wat dat betreft veel leren en zij kan ook thuis oefenen. Zij voelt zich thuis bij de elitaire partij van opgeblazen kikkers wiens ideeën de grenzen van krankzinnigheid ruim overschrijden. Het nieuwe woke gevoel omarmt zij ruim omdat deze het beginsel vormt van een Marxistische samenleving. Door een fusie van linkse partijen te realiseren zou het machtsdoel makkelijker te bereiken zijn. Ik vergeleek al eerder deze stap met de communistische putsch van 1948 in mijn geboorteland. Deze vrouw is ronduit gevaarlijk voor een democratie en dat zagen wij tijdens het debat. Zij noemde in haar speech alleen D66 bij naam (en D66 is Kaag) en verder had zij het alleen over andere partijen. Samen met Klaver en Ploumen als hulpjes vormt zij een regelrechte gevaar voor de democratie. Wie deze vrouw vertrouwt moet zich realiseren dat zij een samenleving voorstaat gelijk aan de wereld die achter de IJzeren gordijn vroeger bestond. Progressief zijn betekent in deze vorm een enorme achteruitgang voor de vrijheid van de mens. Met het bestrijden mag je niet lang wachten. Er zijn demonstraties tegen corona maar ik zou liever een demonstratie tegen de dreiging van de linkse stromingen willen zien. Daar is men helaas nog steeds blind en doof voor.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Pausin Sigrid en de link tussen Vatican en VN, geweldig gevonden.
Mijn complimenten!

Cor
Cor
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uri, ben het helemaal eens met je kijk op deze dame. Ze heeft een hoge competentie in manipuleren en indoctrineren, kijk bijvoorbeeld het campagnefilmpje die ze zelf geproduceerd en geschreven heeft en die uiteindelijk op de NPO vertoont is. Ik vind dit schaamteloos met geen enkele integriteit. Een politicus is er voor de burger, maar deze dame heeft maar een belang en dat is een persoonlijk belang. Ik ga nu een woord gebruiken die hoop ik getolereerd wordt door Opiniez. Deze dame geilt op macht, sorry voor deze taal maar is helaas de waarheid. En dat steekt ze ook niet onder stoelen of banken. haar hele houding is enorm dedain op het narcisme af. In de middeleuwen zou deze dame op een brandstapel eindigen.

Jos
Jos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zo waar. En toch krijgt ze het voor elkaar. Ik denk soms wakker te zijn geworden in een of andere dystopische roman. D66 de partij van de onzin. Helaas wel buitengewoon salonfahig. De meeste politiek duiders nemen haar maar al te graag in bescherming.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Kijk de echte machthebbers op deze aardkloot hebben via hun netwerken b.v. de club van Opa Bernhard een goede kijk op de personen die zij per land selecteren, om hun doelstellingen te realiseren.
Macht en rijkdom wordt deze geselecteerde in het vooruitzicht gesteld.

Een kei angstige situatie, want wat staat ons allemaal nog te wachten, let op in Januari 2020 was er nog vrijheid in Nederland en nu ?.
Vaccinatie dwang, Lockdown, Spoedwetten, Spertijd, Tweedeling, Uitsluiting enz.

Walter
Walter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze treurige verschijning van gewetenloze onbekwame politici is het gevolg van de heer Pronk(p.v.d.a) ,die als voorbeeld diende ,zonder kennis van zaken en achtergrond ,op internationaal niveau een podium vind.

Binzrath
Binzrath
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Macht is verslavender dan drank en drugs, je doet er alles voor om je machtshonger te stillen. Dat kan je aan dat Kaagmens (mevr. Al-Qaq) wel overlaten, het laat haar koud dat er bloed aan haar handen kleeft. Een voorwaarde voor absolute macht.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk deze poppenkast onder regie van Jan Klaasen (Rutte) en Katrijn (Kaag) is bezig met een vies spelletje, zij kunnen eindeloos demissionair blijven en gewoon alles naar eigen goeddunken laten plaats vinden, de tweede kamer is niet in staat om ze weg te sturen.

Een vies spel passend bij het Linkse Rutte Kartel.
De democratie is in de vuilnisbak verdwenen.
Schandalig kiezers op de VVD, D’66, CDA en CU en ondersteuners Gr Links en de PvdA.

Waldemar
Waldemar
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is een wonderlijk fenomeen dat natiestaten eerst supranationale organisaties oprichten waarna de supranationale organisaties de natiestaten ontbinden. Het zal de wil tot macht zijn. En ja, dan is er altijd wel een Kagedis te vinden die op de top van de apenrots wil zitten. Zou ze genoegen nemen als alfa vrouwtje naast het alfa mannetje op de rots te pronken? Ik vermoed van niet. Maar goed, de echte macht verschuilt zich achter de schermen. Voor hen zijn supranationale organisaties slechts instrumenten om een doel te bereiken. Echte macht laat zich niet wegstemmen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Waldemar

Macht werkt alleen als je je daaraan onderwerpt.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Inderdaad Anton, maar ik heb op het Malieveld gezien, dat de lange lat gezag afdwingt.
En als je zeiknat op de grond ligt, na een asociale actie van de bedieners van een waterkanon, dan is op dat moment je macht gebroken en zeiknat.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Je niet conformeren aan macht kan pijnlijk zijn.
Vraagt u dat aan de gefusilleerde verzetsstrijders tijdens de bezetting 40 45

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik ben van 1938.
Weet jij Anton, wat de volgende stap is onder het Rutte bewind.?
Op het Malieveld werdt ook een vrouw voor een rijdende auto geduwd.
Ik heb ook gezien dat het gezag geen actie ondernam, toen een politie hond aan een demonstrant begon te kluiven.
Dat een op de grond liggende demonstrant, op zijn onbeschermde hoofd werdt geslagen met de lange lat.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Ik ben dan ook zeer benieuwd hoe spannend mevrouw Kaag het nog gaat maken.
Ze gebruikte al woorden als radicaal, dus………

Henri G.
Henri G.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“IK VERTROUW ALLEEN MIJN MAN EN EEN PAAR GOEDE VRIENDEN; IK ONDERHANDEL ALLEEN OP BASIS VAN ZAKELIJKE ARGUMENTEN”, aldus Kaag nadat de inhoud van haar H.J, Schoo lezing het nodige opzien baarde.

Kortom: ze vertrouwt vrijwel niemand en slaat in het onderhandelingstrajecten dus alleen betonnen piketpalen, waaraan de rest van de wereld zich maar te houden heeft. Concessies en compromissen, toch de essenties van succesvolle onderhandelingen, komen in Kaag’s boek niet voor en dat is intussen wel gebleken.

Wat een arrogante stellingname, of is deze ingegeven door angst, bang om toe te moeten geven en op een minder dan verwacht onderhandelingsresultaat te worden afgerekend? Afgaan op haar intuïtie durft ze kennelijk niet, wellicht is ze na 3 decennia in arabisch-palestijnse conditionering haar antennes voor wat er hier, in deze regio gebruikelijk is, verloren. Goed gevoel voor actueel Nederlands taalgebruik heeft ze daardoor ook niet, getuige haar discussie met Azarkan, die haar verweet “bij Rutte op schoot te zitten”. Kaag blies hoog van de toren: seksisme!

Deze vrouw is totaal ongeschikt als politica.

Els
Els
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henri G.

“IK VERTROUW ALLEEN MIJN MAN EN EEN PAAR GOEDE VRIENDEN”
Zo de waard is…….

Maarten Vasbinder
Maarten Vasbinder
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk dat Kaag hier niet echt blij mee zal zijn. Ik wel!

patrick noorlander
patrick noorlander
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een fantastische column waar ik mij volledig in kan vinden. Ik krijg echt een heel naat gevoel als ik dze vrouw zie en/of hoor spreken. Een duidelijker voorbeeld van een narcist is niet denkbaar,de stuitende arrogantie die van haar gezicht afdruipt bah.

Thomas
Thomas
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Spijker op de kop, Uri. Mevrouw Kaag straalt de mentaliteit uit van dictatorsclub de Verenigde Naties, waar minachtend wordt neergekeken op volkswil en democratie. Alarmerend genoeg wint die mentaliteit ook veld in de EU en zelfs in Nederland, waar een demissionaire regering zich gedraagt alsof ze niet demissionair is.
Laat Kaag maar teruggaan naar de VN, waar de rituele veroordelingen van Israel de aandacht moeten afleiden van de wandaden van de dictators die daar het hoogste woord hebben.

r.maassen
r.maassen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit artikel bevestigd mijn wantrouwen tegen deze dame. Hoogste tijd dat zij van het politieke toneel verdwijnt.

Henri G.
Henri G.
2 jaren geleden

Rutte is al 10 jaar geanalyseerd, terecht gefileerd en voorzover mogelijk afgeserveerd. Kaag kwam pas eind 2020 kijken, en kijk eens wat een strapatsen zij, al of niet samen met Rutte, uithaalt. Deze strapatsen verdienen het breed onder de aandacht van ieder te worden gebracht..

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Volkomen eens en echte macht laat zich niet wegstemmen. Hopelijk wordt de ene narcist niet vervangen door een vrouwelijke narcist.
Ben alleen bevreesd dat nieuwe verkiezingen ook niet de oplossing is.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Beangstigend stuk.
Is dit Kaag van D’66.?

Bert van Heemst
Bert van Heemst
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ze is net zo katholiek als Obama, die gelukkig van zijn echte geloof mocht liegen om datzelfde geloof verder te helpen. Zij mag dat dus ook. Dat ze een gevaar vormt is bijna een understatement. Ze is inderdaad een hele goede tegen de tijd dat Rutte ondanks al zijn vastklampen aan de macht, als te ‘goeiig’ wordt afgeserveerd. Nieuw leiderschap is leiderschap dat een totalitair gezicht laat zien, en niet meer doet alsof er nog iets van democratie over is. Een nieuw gezicht; het hare.

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Demissionair,en op de tafel staan dansen,dat kuiken is eerder weg dan je denkt .

edward
edward
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

wat een prachtig taalgebruik vd auteur van dit verhaal –

Inge-Willem Noordergraaf
Inge-Willem Noordergraaf
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit lijkt veel op de NL-versie van Hillary Clinton, die in de USA door grote groepen stemmers zo intens gehaat werd dat ze nog liever op Trump stemden dan op die arrgoante kwezel. In NL is er helaas geen Trump maar zelfs Rutte is minder erg dan dit nare mens.

Hanzon
Hanzon
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend verwoord, de spijker op zijn kop.

Jos
Jos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zoals de waard is……

marco de vries
marco de vries
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Zij is gevaarlijk ,orde scheppen in chaos ,dat is het motto.
Resultaat ?????????????
Weet niemand ,zowel gaat Kaag het je niet vertellen.
Ben geen geschiedenisleraar.
Maar history recalls

36
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen