Klassenstrijd wordt rassenstrijd

Het eeuwige activistische gedram van links

Titelfoto: Minneapolis, 28 mei 2020 door Lorie Shaull, gepubliceerd onder CC BY-SA 2.0.

Na ‘1968’ zijn er heel wat verkeerde afslagen genomen, mede afgedwongen door links activistisch geweld. De huidige ophef over gewelddadig politieoptreden in de VS doet vrezen dat dit proces zich nog wel even voortzet. De vroegere klassenstrijd is inmiddels een rassenstrijd geworden. Wouter Roorda geeft zijn visie.

Na de moord op Pim Fortuyn maanden de media de bevolking om niet Volkert als moordenaar te benoemen. Hij was immers nog niet door de rechter veroordeeld. Spreken over Volkert als moordenaar van Fortuyn zou bovendien de rechter kunnen verleiden de strafmaat naar beneden aan te passen, aangezien de verdachte in de publiciteit al was veroordeeld.

 

Plunderingen

Heel anders vergaat het Derek Chauvin, de politieagent uit Minneapolis, aangeklaagd vanwege de dood van George Floyd. In de media is hij al veroordeeld als racistische moordenaar, nog voor zijn proces is begonnen. De getoonde beelden op internet zijn inderdaad vreselijk en misdadig. Dat neemt niet weg dat er nog veel vragen zijn te beantwoorden, over het motief van de dader, de relatie tussen dader en slachtoffer, de cultuur binnen het politiekorps en het al decennialang door links gedomineerde stadsbestuur. Het proces over de mishandeling van Rodney King kreeg een verrassende wending toen alle feiten op tafel kwamen.

De dader en zijn drie medeplichtige collega’s zitten vast en alle vier zijn ontslagen. Daarmee ging alles toch volgens de regels? Het is dan ook vreemd dat links geen afstand wil nemen van de plunderingen en geweldplegingen die volgden op de dood van George Floyd.

 

Begripvolle media

De rechtsstaat doet er echter niet toe in deze discussie. De Nederlandse media lopen, net als veel Amerikaanse, over van begrip voor de demonstranten en doen er alles aan geweld en plunderingen onder het tapijt te vegen. Zij noemen de zwarte, gepensioneerde politieman David Dorn niet, die werd gedood toen hij plunderingen wilde voorkomen. Er is alleen aandacht voor slachtoffers van politiegeweld.

De verklaring hiervoor is dat voor de MSM en links alles is geoorloofd in de strijd tegen Trump. Dat heeft een klimaat geschapen waarin elk middel gerechtvaardigd is om het doel te bereiken: Trump moet weg. Dat begon in de verkiezingscampagne met het in elkaar draaien van een dossier met valse informatie over Russische inmenging, vervolgens het niet accepteren van de uitslag van de verkiezingen en daarna een voortdurende stroom grotendeels irrelevante of verzonnen berichten over de man en zijn, meestal vermeende, misstappen.

De Nederlandse media zingen luidkeels mee in het koor van Trump-haters. Inmiddels is echter de steun onder zwarte Amerikanen voor Trump gestegen tot een voor een Republikein ongekende hoogte van boven de veertig procent.

 

Geweld

Over de ernst van racisme en discriminatie in de VS vel ik hier geen oordeel. Het kan zijn dat de Amerikaanse politie teveel geweld gebruikt, maar de feiten laten zien dat er geen sprake is van systematisch racistisch geweld door blanke agenten. Dit artikel van de Amerikaanse denktank Manhattan Institute zet het helder op een rij. De conclusie is zelfs dat per 10.000 geweldsmisdrijven in de VS er meer blanken dan zwarten door de politie worden gedood. Harvard-hoogleraar Roland Fryer (zijn afkomst doet er niet toe) ontdekte tot zijn verbazing dat Amerikaanse agenten zo’n twintig procent minder vaak schieten als de verdachten zwart zijn. Alleen al het bijhouden van dergelijke statistieken geeft aan hoezeer de politie zich ervan bewust is op eieren te lopen.

 

Fluwelen handschoenen

Dit is ook ons voorland, want steeds vaker zal politieoptreden tegen minderheden worden gekwalificeerd als racisme. Hoezeer de politie ook zijn best doet om het tegendeel te bewijzen. In Nederland liggen blanke agenten in uniform languit op de grond in moskeeën en bezoeken iftars. Sowieso opereert de politie vaak met fluwelen handschoenen aan, omdat elk geweldsincident wordt uitvergroot. Desondanks tweet een campagneleider van GroenLinks dat Nederland een door en door racistisch land is en als je dat niet snapt je onderdeel bent van het probleem.

In onze schoolboeken wordt meer aandacht besteed aan de slavernij dan aan de Holocaust. Elke tweede Afrikaan wil zijn leven riskeren om hier maar te kunnen wonen. Het is echter nooit genoeg. Ook Rob Jetten noemt Nederland institutioneel racistisch. Dergelijke generaliseringen over andere bevolkingsgroepen waren voor Justitie in het verleden reden om vervolging in te stellen en voorgedrukte aangiftes te verspreiden.

Gevraagd naar voorbeelden komen die racismebeschuldigingen niet verder dan dat Zwarte Piet moet verdwijnen, de taal gezuiverd, mensen met ‘vreemde’ achternamen vaker uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken en politiemensen die zwarten vermoorden de gevangenis in moeten. Sinds 2016 werden volgens KOZP 41 mensen in Nederland door de politie vermoord en “Racistisch geweld zal daar onderdeel van zijn”.

 

Marxistische verklaring

De huidige maatschappij is er eentje waarin steeds meer mensen gelijkheid definiëren als gelijke uitkomsten, en elk beter resultaat voor een ander niet willen accepteren en betitelen als privilege. De verklaring van de ophef, het geweld en de plunderingen is dan ook even simpel als marxistisch. De voornaamste motieven zijn sociaaleconomisch; het gaat om inkomen en aanzien. Als je niet hetzelfde welvaartsniveau hebt bereikt als (een deel van) de blanke, autochtone bevolking, dan kan dat niet aan jezelf liggen en moet de verklaring dus wel discriminatie zijn.

Veel millennials reageren hetzelfde op maatschappelijke tegenslag, al kunnen zij lang niet altijd de racismekaart trekken. Zij belanden dan op de bank bij de psychiater of thuis met een burn-out. Dat er nog andere mogelijkheden zijn dan racisme doet er niet toe, als je zoals in Nederland gewend bent te krijgen wat je (aan de overheid) vraagt.

Waar links het voorheen had over de klassenstrijd, gaat het nu over institutioneel racisme. Dat zal doorgaan tot het moment dat ze door de ‘slachtoffers’ worden uitgekotst. Zoals eerder gebeurde door de ‘deplorables‘, die in de VS maar ook steeds meer in Europa massaal overliepen naar de ‘verkeerde’ partijen.

 

Links geweld

Bij links heiligt het doel alle middelen. Dat begon al in de jaren zeventig van de vorige eeuw, toen met geweld het gedogen van kraken en drugsgebruik werd afgedwongen. Actievoerders tegen apartheid, dierenactivisten en allerhande tuig gebruikten geweld om de eigen zin door te drijven. Diverse Makro’s gingen in vlammen op. Ook toen vonden vernielingen, bedreigingen, inbraken en geweld tegen andersdenkenden (Kedichem) veelvuldig plaats en werden daar zelden mensen voor opgepakt. Dat iemand als Wijnand Duyvendak alsnog tegen de lamp liep, mag een wonder heten.

 

Geen weerwerk

Na ‘1968’ zijn er heel wat verkeerde afslagen genomen. We zitten met een veel te grote verzorgingsstaat die meer dan 1,5 miljoen mensen permanent aan de zijkant van de samenleving parkeert, omdat er wel werd geroepen dat werk boven inkomen ging, maar de praktijk andersom was. Hun rangen worden dagelijks aangevuld met grote aantallen migranten, waarvan formeel wel wordt getoetst of ze recht hebben op verblijf, maar die in de praktijk geen strobreed in de weg krijgen gelegd.

Hoewel óf VVD óf CDA óf beide altijd wel in het kabinet zaten, boden zij nauwelijks weerwerk aan het linkse narratief en lieten zij zich steeds weer moreel in de hoek zetten. Ook nu weer houden zij hun mond en wachten af, bang om voor extreemrechts te worden uitgemaakt. Hun enige verweer was dat doorvoering van de linkse ideeën niet echt realistisch was. Vooral vanwege geldgebrek. Uiteindelijk slaagden zij er alleen in de linkse plannen wat af te zwakken. Het draaien van Mark Rutte op tal van dossiers is daarvan een goed voorbeeld.

 

Monoculturen

Dat heeft ertoe geleid dat linkse mensen alleen maar meer overtuigd raakten van hun morele gelijk en daar ook naar hebben gehandeld. De media en universiteiten zijn monoculturen geworden, waarbij de mensen wel hun mond vol hebben over diversiteit, maar iedereen met een andere mening zo snel mogelijk als racist en fascist labelen en naar buiten werken. Ideologie heeft de plaats ingenomen van wetenschap; deugen die van feiten en cijfers.

Te verwachten valt dat op Prinsjesdag weer een verkeerde afslag wordt genomen met de bekendmaking van de inzet van veel geld en menskracht voor racismebestrijding, hoewel partijprogramma’s en regeerakkoord daar geen groot punt van maakten. Dat laatste is opmerkelijk, nu sommigen spreken van institutioneel racisme. Het zal tot allerlei beleid leiden dat mensen juist stigmatiseert, hun zelfredzaamheid ontkent en minderheden gevangen houdt in achterstanden. Net zoals in de VS.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
21 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Rienus
Rienus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De burgemeester van Amsterdam kan richtlijnen negeren omdat zij een demonstratie tegen racisme belangrijk vindt. De demonstratie had niet zoveel met racisme te maken, maar meer met het vermogen van een groep mensen om een andere groep een schuldgevoel aan te praten. Als we ons zo druk maken om de slavernij van eeuwen terug, is het dan niet vreemd om Duitsers al na nog geen eeuw wel te vergeven? Of wat te denken van allerlei andere vormen van discriminatie? Juist die vormen van discriminatie hebben geen belangstelling, omdat die groepen geen grote smoel hebben? Dus met een grote smoel bereik je wel riante belangstelling ongeacht of het terecht is?
Ik weet het antwoord wel!

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De essentiële fout die in onze W-Europese samenleving wordt gemaakt is de veronderstelling dat Nederlandse overheid universele mensenrechten kan hanteren i.p.v. Nederlandse wetgeving om Nederlandse belangen te waarborgen.
Door twee artikelen in de Grondwet gaan internationale verdragen altijd voor Nederlandse wetgeving – en dus ook voor Nederlandse belangen.
De Nederlandse overheid zit daardoor voortdurend in een belangentegenstelling tussen plichten t.a.v. de Nederlandse burger (door wie ze gekozen is) en de internationale verplichtingen.
Hieruit ontstaan bizarre politieke gedragingen inzake Zwarte Piet en migranten en slavernij en BLM.
Nederlandse overheid komt hierdoor in conflict met de eigen bevolking. Mensenrechten kunnen niet universeel zijn, zie Verklaring van Cairo, en het feit dat moslims de scheiding van geloof en staat geen betekenis heeft.
Links houdt vast aan de universele mensenrechten boven nationale rechten omdat ze hiermee kan volhouden dat ze rechtmatig handelen, terwijl het in feite (en dat weten ze) een destructief apparaat is bedoeld de samenleving te ontwrichten, maar op het niveau van taal klinkt het als een krachtig argument.

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De wereldwijde MSM heeft bloed aan de handen. Zíj zijn het grootste kwaad. En gemiddelde politicus (een enkele uitgezonderd) volgt de actualiteit en hun reactie heeft slechts één intentie: zetelwinst!!

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

Overigens een heldere en realistische blik op de situatie. Dank heer Roorda.

van Veen
van Veen
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

Zo is het m.i. maar net. De Npo heeft de politiek goed bij de kladden en wentelt zich in weelde.

Alex Delarge
Alex Delarge
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

De islam is het grootste kwaad. Al 14 eeuwen.

r.maassen
r.maassen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zolang de media de boel blijft verdoezelen zal het alleen maar erger worden.
Zolange het overgrote gedeelte van de bevolking allen maar de media, vooral de praatprogrammas op tv blijft volgen dan zakt mij de moed in de schoenen.
Mijn ervaring is dat er niet over gepraat kan worden, mensen durven niet of hebben geen idee.

John
John
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  r.maassen

Ik

John
John
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  John

Van Einstein komt de uitspraak dat er maar twee zaken oneindig zijn; NL het heelal en de domheid van mensen.

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  r.maassen

Mensen durven gerust maar worden niet gehoord. Hoe vaak ik al niet naar programma’s heb geschreven om een tegengeluid te laten horen maar of geen reactie heb gekregen of juist een reactie van wij beroepen ons op de bronnen die ons worden toebedeeld. Wij zien af van uw bijdrage.

Youp
Youp
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We moeten niet vergeten dat ’traditioneel rechts’ eveneens vol in de globalisering zit. De VVD, het CDA – waarvan de partijmastodonten ooit hebben getracht een kabinet te torpederen enkel omdat de PVV het gedoogde – maar ook klein rechts spreekt zich niet uit tegen de EU, de VN, de immigratie of de anti-antiglobalisten retoriek tov bv dhr Trump. Allemaal beweren ze braaf dat het klimaat een enorm probleem is waar beslist supranationaal massaal aan gemanaged moet worden.

Antifa is procentueel gezien een werkelijk miniscule beweging en ik vermoed dat de Europese varianten van BLM niet veel groter zijn. Als de ordehandhavers zouden willen wordt het zwikje binnen een paar uur aan de kant geschoven. Echter, ze willen het niet. Mogelijk omdat ze bang zijn in het populistenhoekje geplaatst te worden, mogelijk omdat ze de globalistische beweging niet in de wielen willen rijden. De gewelddadige uitingen van decennialange cultureelmarxistische propaganda lijken vooral te dienen, naast het laatste smaakje van anti-Trump activisme, om de natiestaat te destabiliseren. De Frankfurter Schule heeft goed begrepen dat het cultuur en gebruiken zijn die een samenleving bij elkaar houdt, veel meer dan de economie. Als je een revolutionaire agenda wilt uitrollen, is het cultuurmarxisme dan ook een hele bruikbare techniek om de bestaande orde af te breken. Je moet bang zijn om te zeggen wat iedereen met hersenen kan zien.

Of hen dat ook gaat lukken is een ander verhaal omdat de protestengeweldstroom onafgebroken blijft binnentwitteren. Op die manier hoeft the Donald geen campagne meer te voeren. Net zoals George W. Bush werd gekozen na de Rodney King rellen en Richard Nixon na de rellen in Watts.

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Zeker zijn ze bang in het populisten hoekje gedrukt te worden of erger te worden betwist van racisme.
De racismekaart wordt nogal snel getrokken namelijk. Deze antiracisten hebben korte lontjes en zijn erg snel op hun tere zieltjes getrapt. Hebben het hoge gerechtshof van de rechten van de mens vrij snel achter zich staan en daar is men veel te bang voor,

Goede columnisten doen gedegen onderzoek en kunnen dit ook insturen naar het kabinet bijvoorbeeld.
Daar moet veel meer terecht komen, dat is geen populisme maar feiten laten zien.
Op deze site bijvoorbeeld zitten zeer goede columnisten die echt gedegen feiten benoemen wat toch echt de keerzijde van BLM etc aangeeft.
Des te meer als dat bij partijen aankomt des te meer helderheid zal dit kunnen verschaffen. Een D66 en een GL zal je niet bereiken die leven onder een steen en zullen daar nooit vandaan komen.
Behoren tot de zotte gedachten kronkels van de wereld is van iedereen dus welkom allemaal Nederland is niet vol. Zij zien niet dat Nederlanders niet naar Afrika kunnen ivm de kans daar vermoord te worden dus hoe dan de wereld is van iedereen.

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland is geen racistisch land, dat er gerust racisme is dat zal niemand ontkennen, dit is onder elke bevolkingsgroep, zelfs groepen onderling maken elkaar voor van alles uit neem de zwarte gemeenschap als voorbeeld ben jij wel voor zwarte piet dan ben je een koelie (een slaaf)
Binnen de moslimgemeenschap moet je het vooral als vrouw niet proberen om met een niet moslim thuis te komen of evt homo te zijn, eerwraak ligt op de loer. De vrouw dient tevens onderdanig aan de man te zijn, alsof dit geen discriminatie is. Moslims zijn goed en alle anderen zijn kuffars (ongelovigen)
Het wordt er al vanaf jong ingestampt.
In de zwarte gemeenschap wordt kinderen geleerd dat ze anders zijn i.p.v. dat ze een gelijke zijn,
Mensen zeggen geen baan te kunnen krijgen vanwege hun achternaam, maar waar komt dat weg?
Zij moeten niet de werkgevers de schuld geven nee hun broeders en zusters die het voor hun hebben verpest waardoor werkgevers nu zeggen sorry teveel slechte ervaringen mee wij willen dat niet meer.
Anderzijds komen wij aan de bak in een uitsluitend allochtoon bedrijf, nee dus ook niet daar zijn tal van voorbeelden van maar die hoor je niet in de MSM,
Enkel de slachtofferrol toebedeelden die worden gehoord.
Het zijn allemaal zaken waar politici niet naar durven te kijken zelfs niet naar het geweld waar de politie Dagelijks mee te maken krijgt, ja het wordt benoemd , maar benoemen wie de daders zijn of wat de achtergronden zijn dat durft men niet.
Harvard onderzoek toont aan dat agenten 18x geweld tegen zich krijgen van zwarte mensen
51% van de zwarte bevolking die slechts uit 13% van de Amerikaanse bevolking bestaat criminaliteit met geweld pleegt. Zeggen deze cijfers niet veel meer dan het gedram over racisme??

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit loopt inmiddels hard uit de hand. We zien oorlogsgebied in Dijon, waar minderheden elkaar met geweren te lijf gaan. In Nederland is er deze link, die duidelijk aangeeft dat het hier in rap tempo van kwaad naar erger gaat:

https://www.ed.nl/brabant/tieners-op-rooftocht-in-brabant-piepjonge-overvallers-met-wapens-voor-slechts-wat-sigaretten-en-cash~a64b61ca/

Even de computer schoonmaken met ccleaer of dergelijken en u krijgt dit artikel cadeau.


H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed helder stuk Wouter.

Vooral je gezonde kijk op het werkelijke leven.

Vooral het stukje waar bij je Volkert vd Graaf betrek, een waarheid als een koe.

Hoe kei verrot is Nederland geworden, hier helpt geen Corona pilletje tegen.

hansie
hansie
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Menskracht? Niet “correct” linkse kreten gebruiken s.v.p gewoon MANKRACHT. dat is Nederlands

Asher
Hoofdredactie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  hansie

Menskracht is evengoed correct Nederlands, al sinds 1968.

Sabreur
Sabreur
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Asher

Daarmee bevestigt u de stelling van de schrijver dat er sinds ’68 enkele foute afslagen zijn genomen.

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sabreur

Er zijn toch ook veel foute afslagen genomen!
Neem als voorbeeld de massamigratie. Nederland kan dit niet aan we zitten overvol, huizen te kort en dat zal alsmaar doorgaan zolang deze massamigratie niet stopt. Daklozen tot gevolg.
Neem als voorbeeld dat we destijds arbeidsmigranten deze kant op hebben gehaald en zij uiteindelijk mochten blijven, er is afgesproken zij mochten zich vestigen maar ze hoefden de taal niet te leren, daardoor zijn er nu nog steeds enorme problemen, salafisme laten groeien terwijl er jaar in jaar uit voor is gewaarschuwd en nu met de handen in het haat zitten.
Noem dat alleen al maar geen verkeerde afslagen.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Die 41 politiedoden is een flagrante leugen en al lang ontmaskert. De organisatie Control Alt Delete heeft dat cijfer later aangepast naar 13 en toen nog maar 7 overledenen. Het betrof vrijwel allemaal zelfmoord in de politiecel of huis van bewaring. In 4 jaar.

Brian Koppelman
Brian Koppelman
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat lees ik nu? “Linkse mensen”?? “Rechtse mensen”?? Sinds wanneer zijn er linkse of rechtse mensen? Word je nu als mens bepaald door je politieke voorkeur? WTF. Man man man…

21
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen