Spreidingswet: schoolvoorbeeld van Ruttiaans wanbestuur

Manipulatief en machtsgericht beleid

Titelfoto bij artikel Spreidingswet: schoolvoorbeeld van Ruttiaans wanbestuur Bauke geersing opiniez

Foto: Public domain

De parlementaire behandeling van de Spreidingswet toont het faillissement van ons democratische bestuur. Het advies van de Raad van State – wetsvoorstel aanpassen want te complex en niet uitvoerbaar – wordt genegeerd. De VVD in Tweede en Eerste Kamer verschillen van mening en proberen dan met warrige verklaringen recht te praten wat krom is. Het is een schoolvoorbeeld van jarenlang Ruttiaans wanbestuur. Neemt Dilan Yeşilgöz hier op het aanstaande partijcongres afstand van of kiest zij voor de ondergang van de VVD? Een column van Bauke Geersing.

Achtereenvolgende kabinetten Rutte hebben Nederland opgezadeld met een reeks grote crises, die ons land teisteren. Een van die problemen is de immigratie- en asielcrisis. Ondanks waarschuwingen van diverse kanten van buiten de elite hebben die kabinetten er niets structureels aan gedaan. Vooral de PVV waarschuwde voortdurend dat de zaak uit de hand zou lopen als er niet structureel in de instroom werd ingegrepen.

 

Rechtsstatelijkheid

De recente verkiezingsuitslag geeft duidelijk aan dat het overgrote deel van de Nederlanders er genoeg van heeft, er móet worden ingegrepen. De politieke elite verweert zich nog steeds hardnekkig en hanteert de bekende afleidende argumenten. De aanpak van de PVV zou niet rechtsstatelijk zijn en het programma van de PVV zou onze rechtsstaat in gevaar brengen. Uit mijn analyse van de twintig kritiekpunten van staatsrechthoogleraar Voermans blijkt, dat er voorstellen van de PVV zijn die lastig zijn te realiseren, maar dat de niet-rechtsstatelijkheid een framing is om de terechte kritiek van de PVV weg te kunnen werken.

 

Failliete politiek

De huidige politieke elite van centrum-links blokkeert de veranderingen, die noodzakelijk zijn voor een ook in de toekomst levensvatbaar Nederland, dat een verdiencapaciteit heeft om ook de verzorgingsstaat te kunnen behouden. De bestaanszekerheid in de nabije toekomst is in het geding. Die elite is daarvoor blind en wenst door te denderen met diverse alarmistische beleidsvoornemens. De behandeling van de Spreidingswet illustreert deze failliete politiek, onder leiding van een minister-president die psychopathische trekken lijkt te vertonen.

 

Raad van State

Rutte IV maakte een wetsontwerp voor de verspreiding van de veel te grote stroom asielzoekers over het hele land. Dat ontwerp werd aan de Raad van State voorgelegd voor advies. Dat advies kwam op 1 februari 2023 uit en dat liegt er niet om. De Raad vindt dat er een solide en duurzaam stelsel van asielopvang tot stand moet komen. De huidige situatie maakt dat extra urgent. “Maar de voorgestelde procedure is onnodig complex en roept indringende vragen op of deze wel uitvoerbaar is.”

Het advies van de Raad aan de regering luidde dan ook om het wetsvoorstel aan te passen, voordat het bij de Tweede Kamer wordt ingediend. Rutte IV negeerde dat advies, paste het ontwerp niet aan, legde het aan de Tweede Kamer voor en daar wordt het aangenomen met de stemmen van de VVD tegen.

 

Rutte

Het kabinet viel over het immigratievraagstuk op initiatief van het VVD-smaldeel in het kabinet. Rutte zag zich door manipulatie van D66 genoodzaakt de landelijke politiek te verlaten. Maar een beschadigde politicus die machtsbelust is en duidelijk psychopathische trekken lijkt te vertonen, is levensgevaarlijk.

Niet zijn vertrouweling Edith Schippers, maar de meer eigenzinnige Dilan Yeşilgöz wordt de nieuwe partijleider. Die biedt zelfs een opening voor de PVV. De verkiezingsuitslag is een klap in het gezicht van Rutte. Gezien zijn wijze van optreden als minister-president en partijleider van de VVD zint hij op tegenmaatregelen.

 

Eerste Kamer

Yeşilgöz dringt erop aan de behandeling van de Spreidingswet in de Eerste Kamer uit te stellen en te wachten op de uitkomst van de formatie. Dat wil zeggen dat zij een oplossing wenst, die recht doet aan de nieuwe politieke verhoudingen in het land. Onder druk van Rutte matigt zij die wens. De argumenten, dat het de Tweede Kamer niet past invloed uit te oefenen op de Eerste Kamer, komen van degenen die de verkiezingsuitslag niet kunnen verteren. Ze beroepen zich op redenen die passen bij evenwichtig democratisch bestuur. Een opportunistische argumentatie, zoals zal blijken.

Tijdens de behandeling van de Spreidingswet in de Eerste Kamer zijn de politieke partijen, die zich eerst beriepen op rechtsstatelijke argumenten, dat argument plotseling vergeten. De Eerste Kamer is er immers om de uitvoerbaarheid van wetten te beoordelen. De Raad van State heeft eerder vastgesteld dat de voorliggende wet niet uitvoerbaar is en had moeten worden aangepast. Dat deed Rutte IV niet. Van de VVD-fractie zou je dan verwachten dat zij die wet niet steunt.
Maar de VVD-fractie in de Eerste Kamer maakte er een potje van. Onder leiding van Schippers wordt de wens van Rutte uitgevoerd. De lijn-Rutte is om de komst van een centrumrechts kabinet te bemoeilijken. Zo’n kabinet maakt immers geheid een einde aan zijn machinatiebeleid en bedreigt zijn mogelijk internationale functie.

 

Edith Schippers

Het optreden van de VVD in de Eerste Kamer leidde tot tumult in eigen kring en in de media. Dus moet Schippers onder druk van Rutte een operatie schoon-schip-maken uitvoeren. Zij beroept zich op een andere context dan tijdens de behandeling van de Spreidingswet in de Tweede Kamer, die zou zijn de migratiedeal in Europa en de politieke overtuiging in Nederland dat er iets aan de instroom moet worden gedaan. De werkelijkheid is, dat die Europese deal slechts papier is en die politieke overtuiging in Nederland al lang bestond. Met Ruttiaanse argumenten probeert Schippers haar gezicht te redden.

 

Henk Kamp

In WNL op zondag 21 januari 2024 trad oud-minister en VVD-erelid Henk Kamp op. Hij is een protegé van Rutte. Kamp beweerde dat opvang van asielzoekers en beperking van de instroom verschillende problemen zijn, die los van elkaar staan. De VVD is unaniem in de wens die instroom te beperken. De Eerste Kamer moet beoordelen of de spreidingswet uitvoerbaar is en daarom heeft de VVD in de Eerste Kamer die wet gesteund. Daarna volgde nog een lofzang op het leiderschap van Yeşilgöz, die is zeker niet voor de bus gegooid, ze moet nog ingroeien, zo beweerde Kamp.

Het is alsof ik Rutte hoor. Opvang en instroom staan niet los van elkaar, een betere opvang bevordert de instroom. De spreidingswet is volgens de Raad van State niet uitvoerbaar, dus had de VVD-fractie in de Eerste Kamer moeten tegenstemmen, zoals die fractie dat in de Tweede Kamer deed. Een groot deel van de VVD’ers vindt wel dat de positie van Yeşilgöz is beschadigd, Kamp noemde dat ingroeien. Kamp was bezig de positie van Rutte, de man die achter de schermen deze chaos veroorzaakte, te verdedigen, met het oog op het komende VVD-congres.

 

Psychopathische trekken

Als je een paar zaken op een rijtje zet, blijkt dat we de afgelopen twaalf jaar een minister-president hadden die psychopathische trekken lijkt te vertonen. Ik zet tien belangrijke psychopathische trekken op een rij: 1) welbespraakt en oppervlakkige charme; 2) overdreven gevoel van eigenwaarde; 3) pathologisch liegen; 4) manipulatief en sluw; 5) gebrek aan berouw en schuldgevoel; 6) kil en gebrek aan sympathie; 7) geen verantwoordelijkheid nemen voor het eigen gedrag; 8) geen (realistische) doelen op de lange termijn; 9) impulsief en 10) onverantwoordelijk gedrag.

Zijn welbespraaktheid in het politieke debat is bekend. Zijn overdreven gevoel van eigenwaarde ook. Dat hij geregeld de waarheid geweld aandoet is geen nieuws, hij noemt dat zelf: “geen actieve herinnering hebben aan”. Dat hij manipulatief en sluw is blijkt uit veel voorbeelden. Dat is ook het geval met het geen verantwoordelijkheid nemen voor eigen gedrag. Het zich klein maken in de Groningse gascrisis is daarvan een voorbeeld.

 

Illustratief

Een recent voorval is illustratief. Rutte kreeg in het gebouw van de Tweede Kamer vragen van journalisten over het vertrek van Ernst Kuipers (D66) als minister. Dat ging als volgt.

Journalist: “Hebt u hem gebeld en gevraagd: He Ernst waar ga je heen?

Rutte: “Hij belde mij dat hij weg ging.”

Journalist: “En toen zei hij ja en vroeg u waarheen? En toen zei hij: Sorry dat kan ik niet vertellen?”

Rutte: “Ja eh, daar hadden we een hele discussie over of hij iets genoemd heeft of niet. Maar daar heb ik niet goed naar geluisterd omdat ik vooral bezig was met het idee hij gaat weg.”

Journalist: “Maar hij heeft u mogelijk verteld waar hij heen gaat?”

Rutte: “Dat zou kunnen, maar het is in ieder geval vertrouwelijk, zo begreep ik en hij gaat dat sowieso nog naar buiten brengen.”

Journalist: “Het kan dus zijn dat u het wel weet maar er geen actieve herinnering aan heeft?”

Rutte: “Ik heb het überhaupt niet geregistreerd want ik was alleen maar bezig, jeetje er gaat er eentje weg en dat is altijd vervelend.”

Journalist: “U hebt gezegd dat het in ieder individueel geval van bewindslieden die gaan wel uit te leggen is, maar hoe kunt dat nu weten in zijn geval?”

Rutte: “Ja eh, dat heeft niet zozeer te maken wat hij gaat doen, want dat weet ik dus ook niet. maar wel met eh, hij is ook op een leeftijd dat je denkt, ja als hij nog een keer iets anders wil. Het is natuurlijk beter als iemand de rit afmaakt. Maar ik heb er wel begrip voor.”

Dit gaat over het bestuur van ons land. Dit gaat over een minister-president die maar wat roept, geen duidelijkheid geeft, zichzelf tegenspreekt, de verantwoordelijkheid wegschuift en notabene accepteert dat het privébelang van een minister boven het landsbelang gaat. Hij hanteert hier een nieuwe variant: “überhaupt niet registreren”.

 

Verraad

Rutte verklaarde ooit zelf dat je voor visie bij de oogarts moet zijn. Zijn beleidsvisie over Nederland op lange termijn is, dat ons land een kostbaar vaasje is en dat Nederland een gaaf land is. Op de recente WEF-bijeenkomst deed Rutte als deskundige mee aan een workshop over hoe je het vertrouwen van het publiek in het publieke bestuur herstelt. Terwijl hij hét voorbeeld is van een publieke bestuurder met een laag vertrouwen. Bij het aantreden van Rutte IV beloofde hij een nieuwe democratische en transparante bestuurscultuur. Daar is niets van terechtgekomen. Hij heeft in het kader van het Dekolonisatieonderzoek 2,5 miljoen Nederlanders met Indische wortels geschoffeerd door een politiek onderzoek als wetenschappelijk onderzoek en geschiedvervalsing te accepteren en te omarmen. Dat is het verraad van Rutte.

 

Lakmoesproef

Binnenkort is het ledencongres van de VVD. Dat wordt de lakmoesproef. Neemt de VVD afstand van dit manipulatieve beleid? Kiest het congres voor de liberale waarden, democratisch bestuur, het belang van de Nederlanders, het belang van een soeverein land met een eigen identiteit, een beleid dat op feiten en wetenschap is gebaseerd en niet op de activistische opvatting van de bestuurlijke elite van de afgelopen jaren onder leiding van Rutte?

Of kiest het congres voor de eigen ondergang en gaat het zo het CDA en de PvdA achterna? Het optreden van VVD-partijleider Dilan Yeşilgöz kan doorslaggevend zijn. Als zij kiest voor haar eigen lijn en afstand neemt van Rutte, zijn er kansen. Elke andere variant zal haar positie verzwakken en daarmee die van de VVD.

Over de auteur

Bauke Geersing
Bauke Geersing
Jurist. Auteur van ‘Kapitein Raymond Westerling en de Zuid-Celebes-Affaire (1946 – 1947) – Mythe en Werkelijkheid’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
32 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Alles in dit artikel is waar. Daarnaast veronderstelt de schrijver dat in dit land nog correctie mogelijk is. Rutte kan zich al deze dingen veroorloven, omdat wij op grond van art 92 en 93 van de Grondwet gebonden zijn aan alles wat de EU besluit.
Met een acceptatiegraad van 85 % is succes voor asielzoekers bijna verzekerd. Via de mobieltjes en de internetcafé gaat het de hele wereld rond: kom naar Nederland voor uitkering, gratis huis en medische zorg, levenslang.
De WEF-elite waar Rutte nu op schoot zit in Davos moedigt het aan in het kader van de ‘samenleving van de toekomst’ en de SDG-doelen.
En de gemiddelde Nederlander stemde weer op een kartelpartij, las een kwaliteitskrant en haalt zijn informatie uit Nieuwsuur. Rutte mag dan een psychopaat zijn, zijn kiezers zijn suïcidaal. Dus ze passen goed bij elkaar.

Walter
Walter
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Bestuurders die via het kartel ,uit het onderwijs afkomstig zijn hebben allemaal die trekjes ,ze krijgen een mandaat maar blijven toch voor de klas staan.
In dit geval het WEF , de rest moet luisteren.
Ook als de klas roept ” U geeft nu geschiedenis ,maar we zitten bij wiskunde”.

IvdWerf
IvdWerf
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Walter

U bedoelt vermoedelijk geen mandaat in plaats van een mandaat?

Tigron
Tigron
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Beste Andre,
” kan men de vaas haar breekbaarheid verwijten, of de hand het breken van de vaas?”

Ronald
Ronald
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Compliment voor dit uitnemend goede stuk. Ieder argument is juist, ieder woord goed gekozen.

R Bil
R Bil
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Goed om eindelijk een onderbouwde analyse over de leugenaar Rutte te lezen. Veel is wel bekend maar zo analytisch bevestigt dit slechts. Nu de overgebleven stemmers ook nog de ogen openen zou een verademing zijn. Minder Rutte en zijn knechtjes

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Jammer dat Dilan Yeşilgöz niet gewoon de touwtjes in handen neemt, maar ik denk dat zij juist is gekozen is om dat niet te doen. Net als Sophie Hermans. Puppets on a string.
Ik vraag me af wat de gevolgen zouden zijn als Dilan Yeşilgöz dat gewoon zou doen. De touwtjes in handen nemen. En wat Rutte daar tegen zou kunnen doen. Hij verliest steeds meer mensen. Je vraagt je af waarom die mensen vertrekken.
Ik denk dat er binnen de VVD nog steeds sterke machtsblokken heeft waarop hij kan steunen. Maar de partij als zodanig verzwakt steeds meer omdat steeds meer kiezers afstand nemen.

peter klein
peter klein
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

De partijleden zijn net zo monddood gemaakt als de… pers.
In t verleden las je nog wel eens van Rutte’s woede-aanvallen, wat een manier is voor narcisten en psychopaten om hun omgeving te manipuleren en te controleren.
Ik denk dat Rutte nog grotendeels de macht in handen heeft..

Ni28
Ni28
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Waar Wilders jarenlang (onterecht) beticht werd van onbetrouwbaar te zijn daar is de VVD nu een voorbeeld van. De chaos in de partij waar Rutte voor heeft gezorgd met zijn hang naar linkse partijen heeft voor enorme verdeeldheid gezorgd. Als de eerste kamer haaks staat op de tweede kamer dan wil dat zeggen dat er enorme chaos zich van de VVD meester heeft gemaakt. Door gebrek aan visie van Rutte is de partij veranderd van richting. Wil je met zo partner regeren die je altijd een dolk in de rug steekt? Het tragische is dat je niet omheen kan als je geen linkse regering wil. Dat wordt nog een kluif en het gevaar van links blijft actueel.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Wat nooit ergens ter sprake komt is het echte waarom van het ‘weglopen’ van Wilders destijds.
Het CDA, gepusht door hun mastodonten en opgezweept door de VVD, stelde onmogelijke eis na onmogelijke eis. Met het doel hem weg te jagen, hetgeen uiteindelijk lukte. Waarna ze jaar in jaar uit bleven hameren op weglopen van Wilders, terwijl eigenlijk het CDA (met welwillende toestemming en hulp van de VVD) die constructie om zeep hielp. En nu nog steeds weigert constructief mee te doen vanwege ‘wegloper’ Wilders. Farizeeërs.

Ni28
Ni28
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Dat is waar en Wilders zelf gaat er ook nooit tegenin. Ik kan mij herinneren het beeld waar hij buiten staat zeer verontwaardigd te sputteren. Kort daarna werden de ouderen gepakt. Ook de oude prominente CDA – er wiens naam mij nu ontschoten is zei later dat het de CDA was die daar aan schuld had. Er werd nooit over gesproken maar telkens tegen Wilders gebruikt. Ik denk ook dat ze van die constructie spijt hadden en hem de schuld van wilden geven wat gelukt is.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Wilders had er tegenin kunnen gaan, maar ik denk dat hij zich realiseerde dat het een niet te winnen gevecht van 3 tegen 1 zou worden. Met ook nog eens de media als tegenstander.

Marc
Marc
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wat mij verbaast aan die hele VVD is dat al ruim voor de Provinciale Statenverkiezingen van 23 maart vorig jaar al duidelijk was dat de BBB fors zou gaan winnen en hun aanwezigheid in de Eerste Kamer de politieke verhoudingen grondig zou verleggen. Toen was de NSC van Omtzigt er nog niet. De verwachting was daarom dat BBB ook voor de Tweede Kamer fors zou winnen. Waarom dan wachten tot Rutte zelf op 7 juli de stekker eruit trekt? De VVD als partij verloor hier wederom het initiatief aan Rutte.

Omtzigt begrijp ik evenmin. Al langer was er sprake van het vormen van een nieuwe partij als alternatief voor het CDA. Omtzigt liep toch zeker lang genoeg mee om te weten dat de Provinciale Staten cruciaal zijn? Nu zit het hele land met de gebakken peren omdat de NSC geen zetels in de Eerste Kamer heeft.

Rutte is inderdaad een psychopaat. Precies de reden waarom hij absoluut geen secretaris-generaal van de NAVO mag worden: hij zal Biden links inhalen en regelrecht aansturen op de derde wereldoorlog. We herinneren ons toch zeker nog die ‘grappige’ foto waarin hij aan het bureau van Biden de telefoon hanteert? De geschiedenis zal bewijzen dat dit geen scherts was. Het is echt noodzakelijk dat de Nederlandse bevolking opstaat tegen deze tiran in wording.

J,S,
J,S,
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marc

Omtzigt had een burn-out. Er was nog helemaal geen sprake van het vormen van een nieuwe partij Daarnaast snapt u kennelijk niet door wie de Eerste Kamer gekozen wordt. En o ja, wanneer viel het kabinet ook alweer?

Marc
Marc
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  J,S,

Dat van die burn-out is waar. Het vormen van een partij zat al langere tijd in de pen, ook toen al. Ik zal niet snappen wie de EK kiest? Het kabinet viel drie maanden na de PS-verkiezingen.

Dus …

H.J.
H.J.
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Grof gezegd, is de opmerking Rutte heeft Nederland bewust ten gronde gericht, voor de volle 100% een waarheid als een koe.
Rutte heeft in de ca 13 jaar stukje bij beetje Nederland vernietigd, hij heeft bewust angst en tweedracht gezaaid en de EU, het WEF en nu de NAVO boven Nederland als democratie gesteld.

peter klein
peter klein
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De internationale elite heeft een hékel aan naties en natiestaten. Want die grenzen zitten hun alleen maar in de weg. En ze vinden immigratie prima, want verdeel en heers, en laat het volk het maar uitzoeken.
Past allemaal prima in de Great Reset en Build Back Better. Hadden waarschijnlijk gehoopt dat minder eigenheimers de Covid-prik hadden overleefd, maar wat niet is kan nog komen.
Voor wat betreft Schippers had ik al weinig hoop op een andere stemming. Ze was toch aangezocht door Rutte? En ze volgde Sybesma – een groot voorvechter van de prik- op bij DSM, liet zijn onder de tafel geregelde pensioenregeling ongemoeid, en stond ook aan de basis van het gedeeltelijk vertrek van DSM maar Zwitserland. Zit dus ook bij die internationale elite.
En die wil 500 miljoen aardbewoners, staat op de Georgia Guidestones.
“we zullen het met wat minder moeten doen”..

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Volgens mij weet Rutte het verschil niet tussen besturen en manipuleren.

Josef
Josef
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Dat weet hij dondersgoed die schurftkoppige duvelstoejager!

Andre
Andre
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Rutte weet dat juist maar al te goed. Het zijn die 24 x 70.000 = pakweg 1,5 miljoen sufferds die op de VVD stemmen die het verschil niet weten.

John
John
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

https://www.erasmusmagazine.nl/2023/07/10/als-staatssecretaris-riep-mark-rutte-studenten-op-om-gebouwen-te-bezetten/

Ik heb er bij opiniez al vaker op gewezen, en nu vind ik met googelen zelfs een mooi artikel hierover.

Rond 2005 hadden we allemaal al kunnen weten wat Rutte voor een type mens is. Ik heb mij destijds dood geërgerd aan zijn gedrag, als het er op aan komt wegkijken…wie? ik? eh? nee , herinner ik mij niets van etc etc.
In 2005 was dit nog een beetje onhandig zo te reageren tegen de studenten, maar Rutte is een intelligent en heeft snel geleerd. Dit is hem later nooit meer overkomen.

Voor mij zijn dit walgelijke mensen.

Bernardo A.
Bernardo A.
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb het hier al vaker gesteld. DE les die Rutte ons leerde is, dat je niet meer dan 2 kabinetten achter elkaar minister president kan zijn. Vervolgens minstens 2 kabinetten niet voor die functie in aanmerking komen.

Kan je nog steeds een flapdrol als MP hebben, maar de verleiding om tegen elke prijs MP te blijven haal je er zo wel uit.

Den Helder
Den Helder
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Mark Rutte ontloopt al sinds de puberteit een betekenisvol privéleven. Hij duikt onder voor zichzelf. En eerlijk is eerlijk: dat doet hij briljant.
Daar moet je de bron van zijn gedrag zoeken.

H.Nijhuis
H.Nijhuis
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Zo kennen we de overheid weer; Er worden problemen gemaakt maar er wordt niet één probleem opgelost. Tot overmaat van ramp wordt een spreidingswet in het leven geroepen die het probleem niet oplost maar verspreidt over heel Nederland. Heel cynisch allemaal.

H.J.
H.J.
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte heeft Nederland kapot gemaakt, onze bedrijfspensioenen verkwanselt en Nederland in zijn oorlog geloodst.
Gelukkig maakt hij ook de VVD kapot.

Jos
Jos
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wim Voermans is, zoals veel wetenschappers en journalisten een politiek activist.

Ant
Ant
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

“Vooral de PVV waarschuwde voortdurend dat de zaak uit de hand zou lopen als er niet structureel in de instroom werd ingegrepen.”

Ook Hans Janmaat en Pim Fortuyn voorzagen en waarschuwden! Laten we dat nimmer vergeten!!

JdV
JdV
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Chapeau

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Vanaf de uitkomst van de laatste verkiezing pleit ik er al voor niet met de VVD in zee te gaan vanwege uiterst onbetrouwbaar. En dat blijkt maar weer.
Vorm met de 3 overgebleven partijen een minderheidskabinet, desnoods met de SGP er bij. Een kabinet met veel minder ministeries, veel minder bewindspersonen, die ook niet per definitie uit een partij hoeven te komen. Zijn we gelijk van dat traineren en afschuiven (dat is niet mijn departement… daarvoor moet u bij de collega van…..zijn) af.
Sluit een regeerakkoord op de aanpak van enkele prioritaire crises zoals immigratie en wonen en ga als de wiedeweerga aan de slag, want de demissionaire club moet asap weg.

Andre
Andre
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Logisch, maar…in de coalitiebesprekingen zit een bepaalde partij die ook in het demissionaire kabinet zit en die partij heeft er ook electoraal belang bij om de coalitiebesprekingen zolang mogelijk te rekken. Liefst tot 2035 en de 15 minuten steden zijn ingevoerd. Die partij heeft er geen enkel belang bij om de genoemde problemen op te lossen….want die partij heeft die problemen veroorzaakt en zoveel mogelijk in elkaar laten overlopen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Daarom zouden de 3 andere partijen zonder de VVD verder moeten formeren. Hoeven ze geen rekening meer met hen te houden of, godbetert, aan hen toezeggingen te doen. Wat de VVD zelf toezegt of belooft wordt toch nooit nagekomen.

JdV
JdV
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Chapeau ……..

32
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x