Zó kan de massa-immigratie worden ingeperkt

Er zijn er nogal wat ontmoedigingsmaatregelen mogelijk

Titelfoto bij artikel Zo kan de massa-immigratie worden ingeperkt rene dercksen opiniez

Foto: Public domain

De massa-immigratie was het belangrijkste thema bij de Tweede Kamerverkiezingen en is dat nu ook weer bij de Europese verkiezingen in juni, en waarschijnlijk ook voor nog vele verkiezingen erna. Kunnen we er nou echt niks aan doen, zoals vele journalisten en talkshowtafelbabbelaars bijna dagelijks uitkramen? Of is dat een frame? Een frame van onnozelaars én van hen met een agenda? Als de politieke wil er zou zijn, bestaan er talloze mogelijkheden om er wél wat tegen te doen, en snel ook. Een column van René Dercksen.

De massa-immigratie is onder te verdelen in drie groepen. Asielzoekers, arbeidsmigranten en buitenlandse studenten.

 

Buitenlandse studenten

Er zijn nu zo’n 120.000 buitenlandse studenten in Nederland. Dé business case voor universiteiten, waardoor onder andere de Nederlandse taal wordt verdrongen. Deze buitenlandse studenten krijgen massaal voorrang bij het verkrijgen van studentenwoningen, waarvan er in de laatste jaren veel zijn bijgebouwd. Nederlanders staan achter in de rij. Overal. Altijd. Ook hierbij.

Nu blijkt uit tal van onderzoeken dat ongeveer een derde van die buitenlandse studenten in Nederland blijft. Dat is goed voor de economie, maar is het niet een idee om Nederlandse studenten op te leiden voor het werk dat er is en niet voor allerlei wereldvreemde softe pretstudies waar niemand op zit te wachten? Daarnaast zijn er bijvoorbeeld ook zo’n 4.000 Chinese studenten. Waarom? Heeft Nederland daar een belang bij of is het meer aannemelijk dat onze belangen hiermee juist geschaad worden? De vraag stellen is hem beantwoorden. Kortom, met de buitenlandse studenten kan het wel een tandje of wat minder.

 

Arbeidsmigranten

Dan de arbeidsmigranten. Voordat de binnengrenzen opengingen in 2007 verscheen er een rapport in opdracht van Den Haag, waarin stond dan men een toename van het aantal arbeidsmigranten verwachtte van 11.500 tot maximaal 18.500. Over nep-nieuws gesproken. In 2011 waren het er al 200.000 en intussen al bijna een miljoen. Twee keer Rotterdam erbij. En in tegenstelling tot wat men ons toen op de mouw speldde is het aantal arbeidsmigranten dat terugkeert steeds kleiner.

Hoewel tegenwoordig de huisvesting van arbeidsmigranten sterk verbeterd is en de overlast wat teruggedrongen, heeft een dergelijke grote groep extra inwoners impact op zorg, onderwijs en infrastructuur. En toch: voor 2007 produceerden we ook tomaten en asperges. Met tewerkstellingsvergunningen konden we toen sturen op het benodigde arbeidspotentieel en gingen mensen na gedane arbeid weer terug.

Maar veel belangrijker nog: het onbenutte arbeidspotentieel in Nederland is 1,2 miljoen mensen. Meer dus dan het aantal arbeidsmigranten. Dat zijn werklozen, maar ook mensen die meer zouden kunnen en willen werken als ze er ook wat aan over zouden houden. De marginale druk is echter zo groot dat het nauwelijks uitmaakt of je twintigduizend of veertigduizend euro per jaar verdient. Ik ken iemand met een kapperszaak die maar vier dagen per week open is, omdat meer werken alleen maar nog meer belasting betalen betekent. De overheid is het probleem. Telkens weer.

 

Asielmigratie

Tenslotte de asielmigratie. De migratie met de grootse impact, financieel en cultureel. Elke asielzoeker kost de belastingbetaler over zijn hele leven acht ton. Eén asielzoeker.

Niet voor niets hebben de Denen een opt-out bedongen bij de EU voor het migratiebeleid. Gebrek aan integratie, criminaliteit en ghetto-vorming waren daar de redenen voor een strenger asielbeleid.

Onderdelen van het huidige beleid in Denemarken zijn:

  • Een verblijfsvergunning is altijd tijdelijk.
  • De Denen kijken naar de streek van herkomst, niet naar het land. Als in een uithoek van een land als Syrië onrust is, kan men gerust terug naar andere veilige gebieden. Activistische Nederlandse ambtenaren verklaren al snel hele landen onveilig.
  • Asielzoekers betalen mee aan opvang als ze geld hebben.
  • Toeslagen zijn alleen beschikbaar als men meewerkt aan activiteiten en alles in het AZC is gericht op terugkeer.
  • Terugkeercentra liggen op desolate plekken, waar men niemand tot last kan zijn.
  • Er is een remigratievergoeding bij terugkeer.

Alleen al het formuleren van dit beleid leidde tot fors terugvallende immigratiecijfers.

 

Vluchtelingenverdrag

Toch hebben ook de Denen het Vluchtelingenverdrag ondertekend. Je hebt natuurlijk wel de handen vrijer als je een briefje stuurt naar de VN met de mededeling, dat je aan dit gedateerde verdrag niet meer deelneemt. Dat kan gewoon. Maar zelfs binnen dit verdrag kan je bovenstaande maatregelen treffen.

Activistische media proberen je dan wijs te maken dat als je het Vluchtelingenverdrag opzegt je iemand ook volgens het internationale recht niet mag terugsturen als die daar gevaar loopt. Daarmee suggereren ze dat we dus de asielstroom onverminderd over ons heen moeten laten komen. Maar waarom gaan de asielzoekers dan niet naar Hongarije? Omdat ze daar de rode loper niet uitleggen.

 

Opt-out

Ja, maar we hebben geen opt-out en die kunnen we niet krijgen. De Leo Lucassens, Arend Jan Boekestijns, Johan Derksens en anderen zonder kennis van zaken of met een agenda roeptoeteren het elke dag.

In de Europese Raad heeft nog steeds elk land het vetorecht. Nederland kan dat gebruiken als drukmiddel om die opt-out te verkrijgen. Bij stappen die leiden tot toetreding van andere landen tot de EU is unanimiteit vereist. Dat kunnen we ook gebruiken. Besluiten over de lange termijnbegroting moeten unaniem genomen worden. Gebruik dat. Wij zijn de grootste betaler. Gebruik dat.

Het is dus simpel. Als je de politieke wil hebt om een opt-out te realiseren is dat te regelen. Snel te regelen. Als een nieuwe minister-president afreist naar Brussel en aankondigt alle EU-uitbreidingen te torpederen als wij niet onmiddellijk een opt-out krijgen, is het morgen geregeld. We hebben alle macht in handen. Het enige wat we nodig hebben zijn politici die hun eigen belang ondergeschikt maken aan het landsbelang.

 

Dublin en Schengen

Waarom laten we asielzoekers eigenlijk binnen? Volgens de Dublinverordening dient een asielzoeker in het eerste land waar hij, ja bijna altijd betreft het een hij, de EU binnenkomt asiel aan te vragen. Wellicht wordt het eens tijd om ons ook aan afspraken te houden die goed zijn voor ons land. Wellicht dat Pieter Omtzigt de EU op de schending van deze Europese afspraken kan wijzen. Niet binnenlaten bespaart je tevens de kosten en moeite van het terugsturen.

Maar we mogen toch de grenzen niet bewaken van de EU?

Artikel 23 Schengen

Artikel 23 Verdrag van Schengen

Aangezien nagenoeg alle asielzoekers hier binnenkomen na betaling van mensenhandelaren, zijnde grensoverschrijdende criminaliteit – dat is intussen uitgebreid gedocumenteerd – biedt dit artikel volop mogelijkheden voor stringente controles. Cameratoezicht werkt uitstekend.

Maar zelfs als het niet van deze Schengencode zou mogen, waarom tolereren we dan wel de schending van de Dublinverordening? De stelling dat wij de grenzen gaan bewaken, zolang anderen zich niet aan de afspraken uit Dublin houden, is zeer legitiem.

 

Andere maatregelen

Maar ook andere maatregelen om de weg door zeven veilige landen naar Nederland te ontmoedigen kan je ongehinderd nemen:

  • Stop de gezinshereniging. Dat kan bijvoorbeeld door dat alleen toe te staan als er geschikte woonruimte is en de asielzoeker net zo lang moet wachten op een woning als een Nederlander. Wat moet je trouwens met mannen die hun vrouw en kinderen in een ‘oorlogssituatie’ achter laten?
  • Geen voorrang bij huisvesting. Kom je naar Nederland dan zit je acht jaar in een tent. De huizen zijn namelijk op. Achteraan aansluiten.
  • We sluiten de aanmeldcentra. Je kan hier tenslotte alleen komen in strijd met de Dublinverordening, reizend door zeven veilige landen.
  • Toelages zijn met een pasje alleen uit te geven bij de lokale middenstand, waardoor je een eind maakt aan het geld overmaken naar het land van herkomst.
  • Ga je op vakantie of anderszins terug naar land van herkomst, dan leidt dat tot automatische intrekking van de verblijfsstatus, welke dan ook, waarna uitzetting volgt.
  • Nederland heeft verreweg het hoogste percentage toegelaten asielzoekers: 73%. Gemiddeld in Europa is dat bijna de helft. Frankrijk zit zelfs op zo’n 23%. Bel even met de Fransen en breng de eisen op één lijn. Het kan. Maak het zo onaantrekkelijk mogelijk om naar Nederland te komen.

 

Noodsituatie

Maar het kan ook nog anders. Nu een groot aantal hotels volgepakt zit met asielzoekers, recreatieparken voor hen ontruimd worden en cruiseschepen worden binnengevaren om ze op te vangen, kunnen wij eenvoudigweg spreken van een crisis, een noodsituatie. Tijd dus voor noodmaatregelen.

Het kabinet is volop bezig met een routekaart voor de modernisering van het staatsnoodrecht. Natuurlijk niet met het idee om dat in te zetten bij de asielcrisis, eerder om ons onnodig van onze grondrechten te strippen, maar het toont aan dat de wettelijke mogelijkheden legio zijn. Ook voor de belangen van Nederland.

Het zittende demissionaire kabinet heeft overigens ook al een oorlogswet uit de mottenballen gehaald: de wet verplaatsing bevolking, waarbij iedereen uit zijn huis kan worden geknikkerd als de overheid meent dat het een andere bestemming moet krijgen. Het kon tijdens corona dus het kan ook nu. Het kabinet sloot ons massaal op, met noodwetgeving met steun van Pieter Omtzigt. Waarom zouden draconische maatregelen nu niet genomen kunnen worden?

Als je de politieke wil hebt om deze crisis op te lossen, om op te komen voor de belangen van Nederlanders, dan kan dat. Natuurlijk krijg je de hysterische linkse media over je heen, de gesubsidieerde ngo’s, socialisten en communisten die ons economische systeem willen slopen, maar de overgrote meerderheid van het land zal je eeuwig dankbaar zijn.

Over de auteur

René Dercksen
Vastgoedprofessional, oud senator en statenlid, publicist.
Verkiesbaar voor BVNL, nummer 3, voor het Europees Parlement!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
30 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
11 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Er is altijd wat te doen maar je moet het willen. Maar de meeste invloedrijke mensen willen nog liever zichzelf in het zonnetje zetten bij de regerende nacht dan tegen die nacht optreden. Tekenen van internationale verdragen kan je mooie baan opleveren bij internationale instituten. Rutte heeft daar en decennium aan gewerkt ten koste van eigen bevolking. Links regeert ondanks partijverliezen. Buitenlandse studenten bepalen zowat de sfeer op universiteiten. Buitenlandse conflicten worden geïmporteerd. Achterlijke culturen bepalen onze samenleving. Net of je je een geschiedenisboek leest, alles is al geweest maar niemand heeft van geleerd.

Ni28
Ni28
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Nacht=macht

Andre
Andre
10 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Over geschiedenisboek gesproken: Hans Janmaat stelde al voor ergens in de jaren 1980 dat asielzoekers ook in een buurland in Afrika opgevangen kunnen worden en dat je dan met hetzelfde geld veel meer mensen kunt helpen. Hij werd verketterd – en het gaat er nu waarschijnlijk toch van komen.
Misschien komt het zelfs zover dat in de toekomst een MP spijt zal betuigen en een krans zal leggen bij het graf van Janmaat.
Overigens worden alle 60 miljoen asielzoekers over de hele wereld opgevangen door de UNHCR die zijn centen krijgt van voornamelijk een groep van 25 donorlanden – waaronder uiteraard Nederland. Dus of we ze nu hier opvangen of elders, betalen doen we al vele jaren.
Ook bijvoorbeeld de OAE (Organisatie van Afrikaanse Eenheid) wordt voor driekwart gefinancierd door donorlanden, voornamelijk Frankrijk en de EU.

Ni28
Ni28
10 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

In de tijd van Janmaat was ik nog niet zo mee bezig. Ik weet dat Janmaat er was en behoorlijk aangepakt en veel uitgelachen. Hij was zijn tijd vooruit en had visie. Dat vond de linkse mens niet zo leuk.

Ad van Buren
Ad van Buren
9 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Janmaat was niet zozeer een ziener, maar meer een eenoog, die in dit land van selectief blinden helaas geen koning was. Hetzelfde zei Pim Fortuyn eigenlijk ook, maar dan iets vriendelijker; en zie wat er van hem/ons geworden is!! De nuttige idioten van Marx zijn hier de baas; ten meerdere glorie van wapen/dope/olie- en medicijnenhandel, en hun aandeelhouders! Democratie-stickertje erop en klaar. Zolang je haar juridisch maar goed zit; dat er moreel geen zak van deugd doet er klaarblijkelijk niet toe! 🙁

Netty meelen
Netty meelen
10 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Eerherstel voor Janmaat dat zou zeker op zijn plaats zijn.
De arme man die de islambui zag hangen werd door de hele Tweede Kamer doodgezwegen.
Door de politiek met links voorop werd hij gedemoniseerd. De doorsnee burger dacht aan de NSB.
Geen zaalverhuurder wilde/durfde hem en zijn partijgenoten te ontvangen.
Ergens is toen de boel in de fik gestoken waarbij zijn vriendin een been heeft verloren.
Ikzelf was in die tijd aan het afkikken van het socialisme.
Na de moord op Pim Fortuyn heb ik meegelopen in een toen al extreemrechts genoemde betoging in Den Haag
Dit werd mij binnen gezin en vrienden niet in dank afgenomen.

Dit is wat ik mij herinner van die tijd.
Er is niets veranderd, laatstaan verbeterd aan de situatie. Het is nog vele malen erger geworden.
Het enige lichtpunt is dat de groep mensen die verandering eisen is gegroeid. Dat bewezen de recente verkiezingen wel!

Ja, tijd voor ereherstel voor Hans Janmaat!

Bernardo A.
Bernardo A.
10 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Netty meelen

Kedichem, 19 maart 1986. Een interne vergadering, dus ook geen provocaties van Janmaat en de zijnen. Maar zelfs een rustige interne vergadering werd hen door links niet gegund. Later de aanslag op de woning van Aad Kosto door het linkse RaRa. Pim Fortuin, Wilders bedreigd, geweld tegen Baudet. Afgezien nog van aanslagen op Shell pompstations en Makro branden.

Links heeft altijd de mond vol over fascisme. Maar als je rasechte fascisten wilt zien en meemaken, moet je bij links zijn.

En dat is ook het eigenlijke probleem met de ongebreidelde asielimmigratie, de linkerflank (inclusief de pseudo-christelijke partijen) hebben dit onderwerp gegijzeld. Met de huidige wantoestanden rondom opvang van “”asielzoekers”” is elke vorm van rationeel denken ten zeerste verboden en gedemoniseerd door links.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
9 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Jaja, Kedichem, waar de latere vrouw van dhr. Janmaat nog een been ingeleverd heeft.

Drie keer raden waar de herbouwde locatie tegenwoordig voor gebruikt wordt?

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
9 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Beste André, Ni28 en overigen,

Dat van wel moeten willen voor wat betreft enige aanpassing in de toepassingspraktijk van onze mooi Vw2000, is een waar woord.

Er kan meer dan genoeg aangepast worden zonder in de knel te komen zitten met wat voor verdragsrechtelijke bepaling dan ook. Maar je moet wel willen en de laatste keer dat we op dat vlak echt iets wilden was toen de heer J. Cohen in zijn hoedanigheid van staatssecretaris van Justitie middels coöptatie vorm heeft gegeven aan de Vluchtelingenwet 2000.

Iedereen in ‘de keten’ mocht zijn steentje bijdragen. En het is tot op heden een ware Hoorn des Overvloeds met rinkelende muntjes voor alle betrokkenen. Laten nou die betrokkenen helemaal geen zin hebben tot een omgekeerde bijdrage.

Tweede fun-puntje is de mogelijkheid om het gedachtegoed van drs. H. Janmaat eens een keer tegen het licht te houden.

Zouden die opvattingen – ook in het perspectief van toen – nog steeds in de Hitler-zonder-snor-met-bloemstuk categorie uitkomen?

Inschatting op voorhand: Eigenlijk niet, maar daar doemt meteen een vergelijkbaar probleem op als met de Vw2000. Een hele grote groep, waarvan een aanzienlijk deel de laatste 40 jaar aan de knoppen, of in ieder geval in de buurt van de knoppen, heeft gezeten zou dan moeten erkennen dat de eerdere persistente reflexen wellicht wat onjuist, onpraktisch en weinig constructief waren.

Naast de veel beleden gunstige kanten aan multiculturaliteit zouden er wat hardere noten gekraakt kunnen worden…

En laten we nu – zeker de laatste 30 jaar – iets als verantwoordelijkheid nemen afgeschaft hebben, dus dit uit meerdere oogpunten belangwekkende vraagstuk zal een beste nothing burger blijven.

Eet smakelijk!

Andre
Andre
10 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Al deze voorstellen zijn uitstekend verwoord en uitvoerbaar, zoals is aangetoond in Denemarken en Hongarije. Er zit echter nog iets meer aan vast dan alleen maar een regering die de politieke wil heeft om de genoemde punten uit te voeren.
In Nederland hebben we ook nog te maken met activistische ambtenaren, met een WRR, met een SCP, met een PBL, die allemaal diep geloven in de zaligmakende werking van asielopvang lees illegale immigratie goedpraten. Ze doen het al zo lang, ze zijn zo doordesemd van de opvatting dat elke afwijking van de linkse lijn vanzelf voert naar het fascisme, dat het uiterst moeilijk zal zijn om met die mensen verder te gaan. Hetzelfde geldt voor de tientallen NGO’s die voor hun bestaansrecht afhankelijk zijn van illegale immigratie.
Er zal naast maatregelen echt een morele omslag nodig zijn in de hele samenleving.

Den Helder
Den Helder
10 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Hoofdkenmerk van links is de wens van een almachtige staat gerund door weinigen. Doel van hen: een collectieve mens die hetzelfde denkt als de anderen, makkelijk aanstuurbaar.
Fascisme is dus -net als het communisme- gewoon een linkse stroming.

G.K. Verboom
G.K. Verboom
10 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Een analyse waar m’n hart sneller van gaat kloppen. Het benoemt de problemen en geeft daarna handvatten voor aanpak en oplossing. Het draait om willen en niet om (niet) kunnen. Als je dat tot je laat door dringen hoe ernstig wij door de afgelopen regeringen zijn belazerd en bedonderd, wordt het echt tijd dat ze opdonderen, er is vast wel een baantje te vinden om je brood te verdienen, zonder dit land naar de afgrond te brengen.
Ga in de kassen werken dat scheelt gelijk stapels arbeidsmigranten.

Ni28
Ni28
10 dagen geleden
Antwoord op reactie van  G.K. Verboom

Zou u een komkommer die door de handen van Rutte flipte nog lusten?

Annette
Annette
10 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Tja, dat heb je een punt.

Netty meelen
Netty meelen
10 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Prima artikel!! Lekker nuchter en direct!
Ik ben het roerend eens met dat lijstje

“ANDERE MAATREGELEN”

Meteen invoeren zou ik zeggen!
Reken maar dat zoiets afschrikt.
Zouden de machthebbers en hun, meest linkse, medestanders zich wel eens realiseren, dat die binnenlopers zich rotlachen en ons watjes vinden, omdat wij ons zo gemakkelijk laten “overlopen”?

Soms ben ik bijna wanhopig als ik lees dat het COA alweer duizenden plekken nodig heeft en waar al die nutteloze gasten dan gehuisvest worden. Op de meest luxe plekken, scruisschepen en luxe hotels.
Nog even en er is geen hotel in Nl meer beschikbaar voor toeristen. Trouwen wie wil daar als toerist nog tegen een flink bedrag logeren?
Dit kan en mag niet zo doorgaan.
Maar velen verdienen er flink aan en anderen hebben een dubbele agenda, en dan laat ik de agenda van de EC even buiten beschouwing.
Eerlijk gezegd vraag ik mij af of de boel hier en in de rest van West Europa nog wel te redden is.

Ant
Ant
10 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Prima subliem artikel maar is het al niet te laat, veelst te laat. Zit de rot al niet te diep geworteld in de instituten, recht, ambtenarij, media, kortom zoals ook al duidelijk in dit treffende artikel is beschreven?

Rob
Rob
10 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Volkomen duidelijk en terecht en voor alle binnenkomers soort van greencard geen permanente verblijf status en simpel ,geen werk geen recht op verblijf elke vorm van crimineel gedrag geen recht op verblijft of toegang tot Nederland .

H.J.
H.J.
10 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Ze zeggen wel eens zo gek als een deur, de Nederlandse overheid is gekker dan de bewuste deur.
Het Linkse Rutte Kartel regeert via de beurs van de Nederlander, alles mag geld kosten als het ten goede komt aan niet Nederlanders, anders is er geen geld beschikbaar.
Rutte heeft Nederland kapot gemaakt en hij geniet daar iedere dag van.

Den Helder
Den Helder
10 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Ik stel voor dat de heer Dercksen de immigratieparagraaf van een regeerakkoord schrijft. Vervolgens legt de heer Maurice de Hond deze paragraaf even voor aan de Nederlandse bevolking. En als die er in een duidelijke meerderheid achterstaat wordt dàt staand beleid, wèlke regering er ook mocht komen. Er wordt geen wet veranderd dus er hoeft niets getoetst te worden. Klaar. Volgende onderwerp.

H.Nijhuis
H.Nijhuis
10 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

We hebben onszelf helemaal in de hoek geschilderd omdat we zo graag politiek correct willen zijn, de barmhartige sameritaan uithangen terwijl we de Gereformeerden hebben weggepest. Je kunt dit niet terugdraaien. Met dank aan nederlanders die het beter wisten,

Theo Prinse
Theo Prinse
10 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Dank meneer Dercksen.
Waarom laten we asielzoekers eigenlijk binnen?
Vanwege diverse redenen.
Ten eerste de drang naar goedkope lonen migranten voor eenvoudig werk zoals vuilophaaldienst tuinbouw, plantsoenendienst, productiemedewerkers, Frits Goldschmeding Randstad uitzendkrachten etc.
M.a.w. asielzoekers zijn gewoon arbeidsmigranten met een zielig links label eraan.
Al decennia steunen respectieve Nederlandse regeringen deze goedkope lonen om concurrerend te blijven met omliggende landen zoals Duitsland die dat al sinds de dertiger jaren van de vorige eeuw doen.
Daar zijn nieuwe labels bij gekomen zoals het tussen de VS en Rusland in Europa oorlog voeren en vanwege de internationale milieu maffia om Europa zo kapot te maken dat industrie naar hun landen uitwijkt.
Weliswaar krijgt Rusland hun kosten voor de oorlogvoering in Oekraïne door de gestegen brandstofkosten vanwege de groene maffia via de westerse benzinepompen
gefinancierd … maar in plaats dat Oekraïne NIET bij de NATO komt zijn intussen Zweden en Finland er wel bij gekomen.
Ten 2e is de Krim als marinebasis met verbinding tot de Middellandse zee aan betekenis verdwenen nu de Russische Zwarte zee vloot met zee-drones is gekelderd.
Het EU monster experiment met de linkse fiat Euro is weer een ander label waarbij de EU fanaten zoals Guy Verhofstadt gebiedsannexatie zoekt om Eurofielen een noodzaak tot voortbestaan voor te spiegelen.
Er zijn meer labels zoals de islam immigratie als paard van Troje maar dat zijn allemaal voortvloeisels van de wens naar goedkope arbeid.
Voor de moslim Obama en zijn marionet Biden is het onbelangrijk of Europa in handen komt van Rusland of de islam.

Annette
Annette
10 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Theo Prinse

Hoeveel van die asielzoekers werken?
Indertijd met de gastarbeiders gold het motief van lage lonen, nu allang niet meer.

Netty meelen
Netty meelen
10 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Annette

Ik denk dat u dit heel juist ziet. Ben het geheel eens. Er spelen nu andere motieven.
Wat er sinds de laatste jaren binnenstroomt, komt voor een groot deel niet om te werken, maar om gratis algeheel verzorgd te worden.
Alles wijst op omvolking!

Realist1966
Realist1966
10 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Theo Prinse

Als de asielzoekers zouden werken, hadden we amper arbeidsmigranten nodig.
Omdat de asielzoekers vrijwel niet werken maar wel alle faciliteiten krijgen (huis, inrichting, zorg, scholing, inkomen, toeslagen) hebben we veel arbeidsmigranten nodig.
Minder (niet-werkende) vluchtelingen is dus ook minder arbeidsmigranten nodig.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
10 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

De lijstjes over arbeidsparticipatie spreken voor zich en tonen duidelijk dat heel veel ‘asyl’ zoekers hun hele leven in uitkeringen en toeslagen blijven hangen.
Ik denk daarom zomaar dat uw opmerking klopt. Zo wordt kunstmatig crisis op crisis gestapeld.
Ook de werkende Joekreeners, soms met 2 inkomens, krijgen nog steeds alles gratis tegen een kleine bijdrage aan huurkosten, ik geloof 320,00.
Dat is toch een klap in het gezicht van de Nederlander die wel overal zelf voor moet opdraaien?

Netty meelen
Netty meelen
10 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

De Nederlander die ook nog eens achter in de rij moet aansluiten.

Annette
Annette
10 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Helder betoog, dank je.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
10 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Helder betoog. Stop ook met de financiering van dat COA. Die club heeft blijkbaar onbeperkte middelen en daar profiteren momenteel vooral de eigenaren van hotels en recreatieparken en de cateraars van. Stop met deze waanzin. Ik ben het meer dan zat. In Ierland zijn er momenteel grote protesten tegen de illegale immigratie. Zij vinden dat de Ierse cultuur en waarden bewaakt moeten worden. De instroom is daar echter wel veel minder dan in ons land. Over die demonstraties ziet u overigens niks bij de BBC en Nieuwsuur.

IvdWerf
IvdWerf
10 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Dank voor dit heldere stuk en ik ben blij dat mij opviel dat u zich kandidaat stelt voor het Europees Parlement.

Peter
Peter
10 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Chapeau!
Geen letter, cijfer, punt of komma aan toe te voegen.

30
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x