Het Durham-rapport: Deep State vs Trump

Als de macht complotten smeedt, wie kan dan nog corrigeren?

Trump heeft nooit met de Russen samengezworen, maar achter de schermen werkten de Democraten en met name de FBI – vanaf 2016 samen om de anti-establishment presidentskandidaat te ondermijnen. Aldus het recent uitgebrachte rapport van de special counsel John Durham. En daar stuiten we meteen op een immens probleem: als de macht complotten smeedt, wie kan dan nog corrigeren? Een column van Maaike van Charante.

Complottheorie met grote gevolgen

Vermoedelijk is de meest wijdverspreide complottheorie ter wereld dat Trump in het geheim zou hebben samengewerkt met de Russen. Deze complottheorie heeft als een donkere wolk boven het presidentschap van Trump gehangen, en het onderzoek ernaar heeft hem enorm gehinderd. Het is niet overdreven om te stellen dat deze verdenking zijn presidentschap verlamd heeft.

Wie zich opwond over de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 – toen de Amerikaanse democratie drie uur lang stil lag – zou zich zeker op moeten winden over een complottheorie die deze democratie jarenláng stil legde. Na het Mueller-rapport en het Horowitz-rapport kwam op 15 mei 2023 het Durham-rapport uit, en gaf deze beschuldigingen de genadeslag.

 

Verzinsel van de Hillary-campagne

Dit rapport concludeert dat de FBI nooit aanwijzingen heeft gehad dat Trump – of iemand van zijn team – samenwerkte met de Russen. De complottheorie hierover is bedacht door het campagneteam van Hillary Clinton, die destijds de aandacht af wilde leiden van het schandaal over haar illegale gebruik van een privé mailserver voor vertrouwelijke e-mails.

John Brennan, destijds directeur van de CIA, bracht over de oorsprong van dit verhaal verslag uit aan president Barack Obama, vicepresident Joe Biden en nog enkele topfunctionarissen. Ook de FBI werd ingelicht. Citaat uit het Durham-rapport:

According to his handwritten notes, CIA Director Brennan subsequently briefed President Obama and other senior national security officials on the intelligence, including the “alleged approval by Hillary Clinton on July 26, 2016 of a proposal from one of her foreign policy advisors to vilify Donald Trump by stirring up a scandal claiming interference by Russian security services.”

De top van de Democratische partij, inclusief Barack Obama, wist dus al in juli 2016 dat de Clinton-campagne dit bedacht had. Toch sloeg niemand van hen alarm toen de FBI een groot onderzoek – Crossfire Hurricane – startte naar contacten tussen Trump en de Russen. John Brennan presteerde het zelfs om na zijn carrière bij de CIA meineed te plegen toen hij deze verdenking aanwakkerde in een verklaring voor het congres.

 

Liegen over niet bestaand bewijs

En Brennan was niet de enige. Talloze hoge Democraten bleven met leugens deze complottheorie promoten, wat in 2020 al tot een schandaal leidde toen uitkwam dat deze zelfde figuren bij verhoren onder ede toegaven dat ze nooit bewijs hadden gezien. Destijds was de hashtag #Obamagate trending, en ik schreef er een stuk over.

Vooral Adam Schiff, die destijds voorzitter was van de Commissie Stiekem van het Huis van Afgevaardigden, maakte het wel heel bont. In zijn functie had hij toegang tot allerlei geheime documenten, en dit verleende zijn woorden groot gezag. Dat gezag misbruikte hij door talloze malen te liegen dat hij keihard bewijs had gezien dat Trump had samengewerkt met de Russen.

En ook Hillary Clinton liet zich niet onbetuigd. De arrogantie waarmee ze Trump publiekelijk verdacht bleef maken – terwijl ze zelf deze complottheorie in omloop had gebracht! – was werkelijk verbijsterend. Ze bleef beweren dat Trump de verkiezingen gestolen had, en dat hij dus een onwettige president was.

 

Weerzin establishment tegen Trump

De afkeer van Trump zat niet alleen bij de Democraten. Het hele Amerikaanse establishment gruwde van deze indringer die als een olifant door de porseleinkast banjerde. De Republikeinse kiezers liepen met hem weg, maar in de partij zelf was een flinke groep ‘never-Trumpers’ die niets van hem moest hebben. En deze weerzin tegen Trump zat ook bij verschillende overheidsinstellingen.

Al voor het Muellerrapport uitkwam lekte uit hoe FBI-medewerkers met elkaar spraken over Trump. Met name Lisa Page en Peter Strzok werden berucht door hun veelzeggende sms’jes waarin Strzok zelfs stelde dat hij zou voorkomen dat Trump president werd. Het Durhamrapport gaat dieper in op deze vooroordelen binnen de FBI. Volgens Durham speelde deze houding een grote rol in de gretigheid van de FBI om Trump te onderzoeken.

De FBI startte de onderzoeken op grond van een gerucht over George Papadopoulos, een consultant die onbetaald adviezen aan de Trump-campagne gaf. Al in augustus 2016 was duidelijk dat Papadopoulos geen vreemde dingen had gedaan, maar de FBI hield ontlastend bewijs achter en zette het onderzoek door. Papadopoulos werd later veroordeeld voor ‘liegen tegen de FBI’, niet voor samenwerking met de Russen. Overigens werd niemand uit het Trump-team daarvoor veroordeeld.

 

Steele Dossier

Inmiddels was het – door de Hillary-campagne gefinancierde – Steele Dossier uitgekomen. Dit was een verzameling roddels en verzinsels, samengesteld door een Britse ex-spion: Christopher Steele. Zijn belangrijkste bron was Igor Danchenko, een Rus met een zeer verdacht verleden: de FBI had eerder vermoedens dat hij een Russische spion was. Uitgerekend de Clinton- campagne werkte samen met ‘de Russen’ en verspreidde Russische desinformatie.

Danchenko zei later dat zijn verhalen geruchten, speculatie en kroegpraat waren. In het meest beruchte verhaal uit het Steele Dossier werd beweerd dat Trump in Moskou een hotelkamer had gehuurd waar Obama eerder geslapen had. Vervolgens zou hij hoeren hebben laten komen om op het bed te plassen. Volgens Steele stond het hotel erom bekend dat er verborgen camera’s hingen van de Russische geheime dienst, en was het dus mogelijk dat de Russen Trump hierbij gefilmd hadden.

Met name James Comey, de toenmalige directeur van de FBI, vertelde deze roddel graag, ook nadat de FBI geconcludeerd had dat het niet waar kon zijn. Overigens is de bron van dit verhaal waarschijnlijk Charles (Chuck) Dolan, een relatie van Clinton (!). Het Durhamrapport besteedt veel aandacht aan het feit dat de FBI al sinds oktober 2016 wist dat Dolan betrokken was bij het Steele Dossier, maar dat medewerkers verboden werd een onderzoek naar hem te starten.

Het was al snel duidelijk dat de beweringen in het Steele Dossier vergezocht waren en niet hard gemaakt konden worden. Sommige verhalen – zoals die over de plassende hoeren – bleken zelfs bewijsbaar onwaar zijn. Toch bleef de FBI het Dossier gebruiken om het afluisteren van Trump-medewerker Carter Page te rechtvaardigen, zoals uitgebreid besproken is in het Horowitz-rapport.

 

Het ware complot

Als u inmiddels de draad kwijt bent door alle namen: dat is voorstelbaar. Tientallen, misschien wel honderden mensen in de Amerikaanse overheid en politiek waren in meerdere of mindere mate betrokken bij dit complot. Want het ware complot was dus niet een samenzwering tussen Trump en Poetin, maar een samenzwering tussen leden van het Amerikaanse establishment die een ongewenste president kwijt wilden.

Zoals politiek commentator Ben Shapiro het uitdrukt: “Het Durhamrapport toont, in essentie, een samenzwering tussen de Clinton-campagne, de FBI en de Obama-regering om de macht van de overheid te misbruiken tegen Trump. Dit is veel erger dan Watergate. Dit zat veel dieper in de ingewanden van de overheid en reikte tot de hoogste niveaus.”

 

Some animals are more equal than others

De ongelijke behandeling van Trump en Hillary was veelzeggend.

Hillary was de kandidaat van het establishment en werd met zijden handschoentjes aangepakt. In drie gevallen was er aanleiding om onderzoek naar de Clinton-campagne te doen: buitenlandse invloeden, dubieuze donaties en mogelijke corruptie van de Clintons. In al die gevallen werd Hillary geïnformeerd en kwam er geen onderzoek. Trump was de anti-establishment kandidaat en werd aan alle kanten ondermijnd. Medewerkers van hem werden aan onderzoeken onderworpen terwijl er weinig of geen aanleiding was, en Trump werd niet geïnformeerd.

Vrijwel alles waar Trump van beschuldigd werd, deed Hillary. Lees dit artikel uit 2017 in de Washington Post waarin werd aangedrongen op een onderzoek naar de Clintons die steenrijk werden van Russisch geld. Lees het Durhamrapport over de Russische desinformatie die de Hillary-campagne verspreidde via het Steele Dossier. En dat alles gebeurde met medeweten – of zelfs met medewerking – van de Obama-regering, de inlichtingendiensten en het leeuwendeel van de media.

Het is de grote omkering: Hillary deed alles wat Trump verweten wordt, en erger nog: ze gaat er waarschijnlijk mee wegkomen. Er zijn teveel medeplichtigen, er zijn teveel belangen. De rot zit zo diep dat het hele systeem medeplichtig is.

 

Geen gevolgen

Toch is het niet te verteren dat Durham geen verdere aanklachten heeft ingediend, vooral nu al die medeplichtigen zichtbaar opgelucht zijn over het gebrek aan gevolgen. Velen – ook in de Nederlandse media – beweren zelfs dat er niets aan de hand was, ‘want Durham heeft niemand aangeklaagd, en de FBI hoeft van Durham de regels niet aan te passen.’ Dat laatste klopt, maar is selectief geciteerd. Hier het volledige citaat.

“Het antwoord is niet het opstellen van nieuwe regels, maar een hernieuwde trouw aan de oude. Het uitvaardigen van extra regels en voorschriften die in nog meer trainingen moeten worden geleerd, zou waarschijnlijk een vruchteloze exercitie blijken te zijn als de leidende beginselen van de FBI, “trouw, dapperheid en integriteit”, niet worden verankerd in de harten en geesten van degenen die gezworen hebben te beantwoorden aan de missie van de FBI, “bescherming van het Amerikaanse volk en handhaving van de grondwet van de Verenigde Staten”.”

Het gaat niet om de regeltjes, het gaat om de integriteit van het FBI-personeel, en in feite ook om de integriteit van al die andere betrokkenen. Wie roept dat er niets aan de hand was, bedient zich van Ruttiaanse retoriek. De misdaden van het Amerikaanse establishment liggen nu op straat, maar wie zal de machthebbers corrigeren?

 

En nu?

Veel Amerikanen verloren de afgelopen jaren hun vertrouwen in de instituties; de bestorming van het Capitool was er een rechtstreeks gevolg van. Moeten zij nu aanzien hoe alle bewijzen op tafel liggen en de verantwoordelijken er toch mee wegkomen?

Bij de verkiezingen van 2020 bleek weer hoe de Deep State en de Democraten samenwerkten toen het verhaal over Hunter Bidens laptop werd gecensureerd door de media en verdacht gemaakt door hoge functionarissen uit de inlichtingenwereld. Degenen die steeds waarschuwen voor desinformatie zijn zelf de grootste verspreiders ervan.

De Deep State is nu openlijk aan de macht in de VS, gesteund door corrupte media.

 

Vond je dit artikel goed? Steun Maaike van Charante via repelsteeltje.backme.org

Over de auteur

Maaike van Charante
Houdt van feiten, haat hypocrisie.
Schreef het boek: Het verdriet van de Schilderswijk

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
42 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Zou het hier in Nederland veel beter zijn? Onze eigen NPO werkte met haar informatievoorziening over de situatie in de VS aan de Nederlandse burger aan mee. Wij zijn volkomen op het verkeerde been gezet door de NPO. Zou daar een reden voor zijn geweest?
Wie trekken er aan de touwtjes?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Zo vraag ik me plotseling af wie er over de beslissing gaat dat Rutte SG wordt bij de NATO en waarom.
Vorig jaar februari was Rutte de eerste die het over ” onze” oorlog had na de inval in Oekraïne.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Beste Anton,

De vraag stellen komt al aardig in de buurt van hem beantwoorden. Nu hebben we in de recente NL geschiedenis geen zittende bewindspersonen afgeschoten (alleen een vermoed toekomstige) en gaat het om wat meer provinciale belangen i.p.v. leiding geven aan een wereld omspannende hegemonie.

De technieken maar nog meer de intentie die er achter zit lijkt mij volstrekt eender.

De pers die zichzelf voorheen enorm kritisch vond (maar ga eens praten met een oud-journalist, giet er een paar borrels in, en hoor de verhalen van alles dat niet fit-to-print geacht werd), loopt de laatste jaren wel erg gemakkelijk mee.

En geld en baantjes voor iedereen die leuk meedraait. Klokkenluiders en eigenwijsjes willen nog wel eens in een tochtige caravan eindigen. Wat dan wel weer een stuk humaner is dan alle verhalen over White Water bekenden, die toch een stuk minder lang zijn blijven leven van Billary.

Net zoals school opleidt tot een gewenst burgerschap (in de ogen van degenen die het curriculum opstellen) voedt de NPO het publieke debat in lijn met de financieringsvoorwaarden. En laat die ‘journalistiek’ na jaren getamboureer over woest kritische aanpak met de tijd ongelofelijk meer gezeggelijk geworden zijn.

Ook een beetje meningsverschil is vandaag de dag immers een risico op polarisatie, brrr. Daar kan de teer totalitaire tijdgeest maar slecht tegen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschrikkelijke

Geld en baantjes die vanuit de hoogste regionen verdeelt worden en vergeet de assistent van Rutte niet, mevrouw Kaag met haar D66 partij.
Ook Kaag zit in een aantal internationale organisaties waar we maar heel weinig inzicht in hebben.

Kazimir
Kazimir
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Onze oorlog, alsof we daar trots op moesten zijn, walgelijk!

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Kazimir

Hij moest dat zeggen van zijn bazen in Washington.
Ik weet nog dat hij dat zei na een bespreking met NATO leiders na de inval van Rusland in Oekraïne.
“Onze oorlog” is feitelijk een oorlogsverklaring tegen Rusland. Zeker uit de mond van een minister president.

Marien
Marien
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ja, die ‘Amerikakenner’ , schoonzoon Pelosi, deed er ook aan mee en kreeg podium.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Met nieuwe verkiezingscampagnes in de USA zit dat ADHD mannetje weer af en toe zijn ‘wijsheden’ te debiteren. Ik persoonlijk krijg acute herpes van zijn maniertjes, maar daar mag ik hem niet op afrekenen. Wel op zijn commentaar, hetgeen ik onbetrouwbaar acht.

John
John
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het is framing op hoog niveau wat hier gebeurt is. Ik geloof niet dat wij gewone burgers ooit zullen weten hoe het precies gegaan is.
Ik maak mij liever zorgen om het framen op laag niveau. Als je grote groepen mensen wijs kunt maken dat kapotte broeken dragen hip is, dan maak ik mij echt zorgen over de toekomst, temeer het niveau van de schoolverlaters, dus deels onze toekomstige leiders/bestuurders, elk jaar meer naar beneden gaat, en het einde van deze daling niet in zicht lijkt.

Ik heb de leeftijd dat het mij allemaal aan mijn a*us kan oxideren, maar we gaan nog een bijzondere toekomst tegemoet.

Marien
Marien
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  John

Mee eens. Decadentie maar gemis aan kennis en vaardigheden.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Heel veel dank voor weer een gedegen artikel.
‘Als de macht complotten smeedt, wie kan dan nog corrigeren?’
Hopelijk gaan bij velen de oogkleppen af, want het is hier natuurlijk niet anders. Keer op keer worden we belazerd, iedereen weet het, en het gaat toch maar ongestraft door.
Het citaat is ook heel erg van toepassing op het Nederlandse bestuur, hoog en laag:

“Het antwoord is niet het opstellen van nieuwe regels, maar een hernieuwde trouw aan de oude. Het uitvaardigen van extra regels en voorschriften die in nog meer trainingen moeten worden geleerd, zou waarschijnlijk een vruchteloze exercitie blijken te zijn als de leidende beginselen van bestuur, met name integriteit, niet worden verankerd in de harten en geesten van degenen die gezworen hebben te beantwoorden aan de missie van hun taak, “bescherming van het Nederlandse volk en handhaving van de grondwet”.

Allerhoogste tijd dat ook hier in ons land enkele integere politici de moed hebben om de swamp te drainen.

Youp
Youp
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het was mij al lang duidelijk dat er sprake was van een smeercampagne om tot een karaktermoord op Donald Trump te komen en tegelijkertijd de schandalen binnen de democratische partij te verhullen. Het meest opmerkelijke is wel dat er nu een rapport is gepubliceerd, nota bene van het Department of Justice, waarin dit zwart op wit staat beschreven. Meestal worden er rapporten gepubliceerd waarvan de welgevallige uitkomst van te voren vaststaat, als bij MH17 of 9/11. Misschien willen ze van de Clinton familie af en hebben hier het middel daartoe gevonden.

Niemand gelooft natuurlijk dat Joe Biden de tent runt daar in de VS (the man who shakes hands with thin air), net zoals niemand gelooft dat Hunter Biden, zonder enige noemenswaardige ervaring, vanwege zijn kwaliteiten is aangenomen bij het grootste energiebedrijf in de Oekraïne. Wie en wat de mysterieuze Deep State nu precies omvat is een vraag die nog niet zo eenvoudig te beantwoorden valt. Laat staan wie er uiteindelijk aan de touwtjes trekt.

Petra
Petra
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Het is niet alleen de Clintons, Obama, Bush, Biden zijn net zo slecht. Er word al een lijst bijgehouden hoeveel mensen die deze groep mensen kennen en die niks meer met ze te maken willen hebben. En opeens een ongelukje krijgen of verdwijnen. Heel veel mensen zijn bang voor ze op dit moment. En moet zeggen heel erg begrijpelijk niemand zit te wachten dat je tussen 6 plankjes eindig zeker als je een jong gezin hebt. Misschien de boeken lezen van Webster!!!. Politiek is zo rot op dit moment.

Ni28
Ni28
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Daarom hoort de overheid niet graag over complottheorieën omdat zij zelf mee bezig zijn via niet transparante clubjes zoals de WEF en Bilderberg. Alle ideeën komen daar vandaan gestuurd door de VN. Eigenlijk is dat samen een grote komplot.

Andre
Andre
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Er is daarentegen heel veel bewijs dat er collusion is tussen onze regering en het WEF.
Sterker nog: ze schreeuwen het van de daken.
Ze zijn er trots op.
Ze zijn blij met zichzelf.
Een kwartiertje lezen op de website van het WEF doet je beseffen, dat Orwell’s boek ‘1984’ een gepasseerd station is. Klaus Schwab wil de hele mens integreren in een soort interconnected werkelijkheid waar biologie en techniek in elkaar overvloeien.
Dit is geen rot meer en geen Deep State. Deze mensen doen gewoon openlijk waar ze zin in hebben.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Dat NOS Trump in dit artikel er bij zet is dan weer frappant, want Trump kon Eppstein niet uitstaan. Hij had hem van zijn golfclub gegooid.
Maar ja, NPO, hè.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Een subliminale boodschap is een signaal of boodschap verborgen (of langs de neus weg opgemerkt of geplant) in een medium en bedoeld om doorgegeven te worden zonder dat het bewust opgemerkt wordt. Deze boodschappen zouden toch door het onbewuste kunnen verwerkt worden en onopgemerkt aanzetten tot bepaald gedrag of een bepaalde overtuiging.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Het kan natuurlijk ook gewoon een vergissing zijn.
Een reactie op het verkeerde bericht.
Vooral mensen die makkelijk dingen geloven zijn, dacht ik, ook gevoelig voor die subluminale boodschappen.
Ik geloof niet zo veel.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Het is geen vergissing hoor. Om dezelfde reden die ik in mijn eerdere reactie gaf worden b.v. soms foto’s van blanken gezet boven een artikel over straatroof enz.

Remco
Remco
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Al iets gehoord van Erik Mouthaan hierover. Of heb ik wat gemist.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ach lees dit en je weet genoeg…………….
https://nos.nl/artikel/2292787-jeffrey-epstein-omstreden-miljardair-met-machtige-vrienden
De wereld-elite is een doodeng en doodziek soort volkje. Maar ach denk ik dan ooit komt er weer zoiets als een Franse Revolutie en rollen de koppen weer letterlijk over de stoeptegels. Aan alles komt een eind dus ook aan deze Deep State en alles er omheen.

Laatste aanpassing 6 maanden geleden door Daan van der Keur
Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Dat NOS Trump in dit artikel er bij zet is dan weer frappant, want Trump kon Eppstein niet uitstaan. Hij had hem van zijn golfclub gegooid.
Maar ja, NPO, hè.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Jep exact!

Petra
Petra
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De vraag is wie kan je nog vertrouwen de mensen in politiek, wef UN,WHO, en andere instantanties!!! De Januari 2021 is nu ook bekend dat FBI daar tussen liep, zogenaamd voor de beveiliging. Het stinkt van alle kanten. Wij de gewone hard werkende mensen hebben de macht teveel over gelaten aan de overheden en instantie!! We gaan met zijn alle een hoge prijs er voor betalen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Petra

De macht ligt nu eenmaal bij overheden. Landelijk, gemeentelijk, provinciaal, en ook in de bestuurskamers van multinationals.
Die macht is niet ‘overgelaten’ aan overheden e.d. Die macht wordt ordinair (misschien zelfs hier en daar kwaadaardig) misbruikt. En de controle op het uitoefenen van die macht is buitenspel gezet (miljardenfondsen om zonder adequaat toezicht uit te kunnen graaien (controle achteraf hahaha, net zoals bij de niet verantwoordde miljarden WVS zeker, jammer maar ze zijn weg) het niet, onjuist of maar gedeeltelijk informeren van volksvertegenwoordigers, het actief wegpesten van volksvertegenwoordigers, ga zo maar door.
Nu is er een nieuw pensioenstelsel in aantocht. Eerst werden pensioenfondsen verplicht hun renderende beleggingen (olie bv) weg te doen, en in plaats daarvan te beleggen in ‘groene’ klimaatsprookjes. Waardoor er al tientallen miljarden uit de pensioenpotten naar de windmolenfabrikanten e.d. zijn gevloeid. Of beter gezegd, naar hun aandeelhouders. Dat was de 1e tranche van onteigening. Nu komt de 2e. Als de rendementen in de ‘duurzame’ beleggingen teleur stellen, gaan gewoon de pensioenen omlaag. En wordt u nog verder onteigend. Snapt u nu waarom dat zo nodig moet, dat pensioenstelsel veranderen?
Maar het speelt niet alleen in de politiek. Het bedrog is overal. Je kunt vandaag de dag m.i. niet wantrouwend genoeg zijn.

Albert
Albert
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Petra

Ach waarheid duurt wat langer — voordeel is dat de sufferds, de lafaards en lamlendige linksen wat wakkerder worden — , en je ziet steeds meer naar boven komen, ook bij de criminelen is het peentjes zweten; https://youtu.be/qPaBuminyQk

Milo van der Linden
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben heel benieuwd wanneer in Nederland ontdekt wordt dat Forum voor Democratie, de enige oppositie partij die sinds Fortuyn dreigde heel groot te worden, op een soortgelijke manier door de gevestigde macht en media is aangepakt.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Milo van der Linden

Klopt, en dat gebeurt nog steeds. Terwijl veel zaken die FvD al jaren geleden voorspeld heeft inmiddels zijn uitgekomen. De zittende macht, niet alleen in de VS, is doodsbang voor de uit de kast rollende gasgevulde opgeblazen lijken.

Gussel
Gussel
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Veel mensen zien deze verschrikkelijke manipulatie en onzin redeneringen van de politiek, maar wanneer we regeringen hun gang laten gaan, zoals nu gebeurt, dan is het binnenkort gedaan met onze vrijheid en democratische samenlevingen.

Bert van Heemst
Bert van Heemst
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De rot is zelfs zover doorgedrongen dat overal wordt geloofd dat een grote groep Trump-kiezers, bestaande uit huisgezinnetjes en ouderen, vreedzaam voor het Capitool protesteerden tegen al deze corruptie en de ‘verkiezingsuitslag’, een ‘bestorming’ zouden hebben uitgevoerd. De Trump-kiezers werden vriendelijk binnengelaten door de Capitol Police, elders hadden zich in het zwart gehulde ofwel als Trumpers verklede Antifascisten (en geheim agenten) tot bij de deuren van het Capitool naar voren gedrongen. Die begonnen, ondanks tegenwerking van de Trumpers, vervolgens met de zo verfoeide bestorming. Er vielen alleen doden onder de Trump-aanhangers. De leden van de huisgezinnetjes en de ouderen die op het gras naar de toespraken hadden staan luisteren en soms zelfs niet eens binnen waren geweest, krijgen/kregen jarenlange celstraffen, en worden afschuwelijk behandeld, de aanstichters en uitlokkers van staats- en linkerzijde blijven op vreemde manier buiten alle onderzoeken naar de toedracht ervan.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Heemst

De beroemd beruchte inside jobs.
Keer op keer op keer. Hier niet anders. En nooit worden de daders gestraft, maar zijn wel veel onschuldige burgers de dupe.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik weet niet of er hier mensen zijn die wel eens in de kringen van politici of steenrijke mensen hebben verkeerd. Ik ben er zelf op twee verschillende manieren in beland. De politiek ben ik via mijn toenmalige baan in de Genetica (het vakgebied Prenatale Diagnostiek) in beland. De werkelijk onvoorstelbare narcistische houding van politici vond ik persoonlijk ontstellend lachwekkend. Het was vooral zo lachwekkend omdat ze het zelf niet eens door hadden zo ver heen zijn politici (maakt trouwens totaal niet uit welk land). Als je dit zelf hebt gezien en meegemaakt ga je ook snappen hoe totaal knettergek en ronduit zielig Mark Rutte is. De beste man is niet eens een karikatuur van zichzelf maar nog 1.000 maal erger dan dat! Ik ben uiteindelijk tijdens de koffiepauze uit de vergadering over Prenatale Diagnostiek weggelopen en Het Binnenhof voor altijd achter mij gelaten.
De andere steenrijke mensensoort ben ik via de autojournalistiek (doe ik puur voor de lol naast mijn werk – https://autotesten.nl/ – ik verdien er niets mee) tegen het lijf gelopen. Ook hier zag ik weer exact hetzelfde narcisme en ook hier was het weer ontstellend lachwekkend om te zien. Op een gegeven moment begonnen ze mij uit te vragen en ik vertelde dat ik in de Genetica werkte (vonden ze erg interessant), motoren heb getest en tegenwoordig auto’s test en dat ik op mijn motor over de hele wereld gereisd heb en nog steeds reis. Toen ik ze over mijn twee bizarre motorreizen door de voormalige USSR vertelde kon ik merken dat ze jaloers waren op mijn leuke leven. Tja je hoeft dan ook helemaal niet rijk te zijn om een leuk en avontuurlijk leven te hebben. Op dat moment besefte ik beter dan ooit tevoren dat bekendheid en rijkdom niets met een gelukkig leven te maken hebben. Nee laat mij maar gewoon Daan zijn.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Vandaag in ‘Doorbraak.be’:
Corruptie op het hoogste rechterlijke niveau in Oekraïne.
Maar kom gerust bij de EU, zodat het nog een ietsepietsie corrupter kan worden.

NIEUWS – 21/05/2023 Ardy Beld
Op 15 mei werd Vsevolod Knjazjev, voorzitter van het Hooggerechtshof van Oekraïne, op heterdaad betrapt bij het in ontvangst nemen van 2,7 miljoen Amerikaanse dollarals beloning voor een oordeel ten gunste van miljardair Kostyantin Zhevago. Een dag later werd de hoogste rechter van het door oorlog geteisterde land na stemming door de resterende rechters uit zijn ambt ontheven.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Corruptie is waar het land op drijft.
We hebben geen flauw idee hoe de overheid daar werkt. Hoe betrouwbaar is Zelensky?
In hoeverre zijn de VS en de EU betrokken bij de interne aansturing van het land?
We weten helemaal niets en we zullen ook niet veel wijzer worden gemaakt.
Om maar een voorbeeldje te geven:
https://www.businessinsider.com/russia-sending-us-weapons-captured-in-ukraine-to-iran-report-2023-3

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Overigens geloof ik dat er in Oekraine groepen zijn die geen partij kiezen, maar gewoon wapens kopen en leveren aan de meest biedende partij.
Oekraïne wordt bedolven onder wapens en dan zien die mensen hun kans schoon.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Klopt. De door het westen massaal geleverde wapens komen deels bij dubieuze of regelrecht terroristische groeperingen terecht. Worden gewoon verhandeld.

barbara j de graaf
barbara j de graaf
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Maaike.De houding die de elite toonde toen er sprake was van Trump als president gaat nog vele malen verder.Onder de zichtbare oppervlakte zijn oneindige tunnels vol zeeronaangename zaken.Die moesten kost wat kost onder de oppervlakte moeten bijven.Een goed verstaander….Helaas.helaas.,alle staatsvijanden en dat zijn er vele zullen toch de rekening betalen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  barbara j de graaf

Een van die onder de oppervlakte lopende tunnels met zeer onaangename zaken was de aanslag op het Amerikaanse consulaat in Benghazi in september 2012, waarbij de Amerikaanse ambassadeur omkwam.
Hillary Clinton kwam onder vuur te liggen omdat de aanslag gekomen zou zijn omdat Hillary vertrouwelijke documenten vanaf haar gehackte privé server had verstuurd.
U kunt dit teruglezen op Wiki, echt heel interessant. Er is ook een film over de aanslag gemaakt, 13 hours. Heel goede film om te bekijken.
Er zijn ook rechtszaken tegen Hillary opgezet door familieleden van omgekomen agenten. Ik weet eigenlijk niet hoe die afgelopen zijn.
Interessant is ook de gezamenlijke verklaring van Obama en Hillary Clinton over deze aanslag te bekijken.
Ik heb er zo mijn gedachten over.

Albert
Albert
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Door de godly Constitutie van 1774(?) ligt de USA ver voor op andere landen. Wordt allemaal geregeld; de militairy staat klaar tvb vele tribunalen, zoals Trump c.s. de BEVOLKING (ook nu steeds meer de geharde xtreem linkse schaapjes) wakker aan het maken is. Dat duurt even, vele jaren. Maar m.i. niet echt lang meer.
En veelal blijven ze hardnekkig dom want reeds totaal gemanipuleerd door fakemedia. In NL doet de NPO — naast NRC, Volskrant, Gelderlander, Trouw etc) zijn verwoestende werk met vooral het verslavende Nos achtuur ‘journaal’.

We moeten dit vergelijken met de mafia; hoe je ook protesteert je staat machteloos; de rechters, politie, politici, media… alles en alles is omgekocht (of bedreigd; zijn vele methoden voor)! Conclusie, en dat wist Trump en de patriotten, de ENIGE mogelijkheid om dese giga-fraude aan te pakken is de military; dus van BUITENAF!

Ik volg het betrouwbare X22Report (op Rumble etc) elke dag. Daarnaast is ‘REDACTED’ op joetjoep echt goed. Aanraders!

Bert van Heemst
Bert van Heemst
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Albert

Welk onderdeel van het VS leger is dan nog gevrijwaard van de verzwakking die er bewust is doorgevoerd ?

Albert
Albert
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Heemst

M.i. het patriottische deel, dat de eed heeft afgelegd en daar naar handelt, o.a. de Constitutie kost wat kost hoog te houden. Daar zit de werkelijke macht, die Trump reeds voorbereid heeft. Eens (spoedig?) moeten deze jongens de boel gaan zuiveren, en dat gaat heftig worden. want de CIA, FBI, WHO, UN, en de rest van de Obummer deep state die echt o.ver.al is geīnfiltreerd, in het onderwijs, sport, Hollywood etc.

Peter109
Peter109
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Naar aanleiding van het opiniestuk van Maaike van Charante over het Durham rapport met als conclusie ‘Als de macht complotten smeedt, wie kan dan nog corrigeren?’ leek het me interessant wat de Amerikaanse serieuze media, bijvoorbeeld de New York Times er over schrijft.

Die concludeert 17 mei j.l. “After Years of Political Hype, the Durham Inquiry Failed to Deliver”

De krant schrijft dat het veel gehypte onderzoek van Durham naar het Ruslandonderzoek eindigde met een hoop gejammer dat sterk in contrast stond met de talloze uren van politieke ophef die eruit voortkwamen.

Durham leverde een rapport af dat de F.B.I. bekritiseerde maar voldeed niet aan de verwachtingen dat hij een politiek gemotiveerde “deep state” samenzwering tegen Trump zou ontdekken. Hij klaagde geen hooggeplaatste F.B.I. of inlichtingenfunctionaris met een misdrijf en erkende in een voetnoot dat de presidentiële campagne van Hillary Clinton in 2016 ook niets laakbaars deed.

De moeizame conclusie van Durhams vierjarige onderzoek naar het Rusland-onderzoek onderstreept een terugkerend dilemma, hoe gevoelige wetshandhavingsonderzoeken af ​​te schermen van politici die zonder ter verantwoording geroepen te worden er een slaatje uit willen slaan .

Zonder iets af te willen doen aan het hoogst verontrustende opiniestuk van Maaike van Charante lijkt het beeld wat in de NYT geschetst wordt toch wat minder heftig.

Laatste aanpassing 6 maanden geleden door Peter109
42
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x