Net Zero Klimaatbeleid ruïneert onze samenleving

Opzettelijke energieschaarste zorgt voor armoede en rantsoenering

Titelfoto bij artikel Net Zero Klimaatbeleid ruïneert onze samenleving Alma van hees opiniez

Foto:

Langzaam maar zeker wordt steeds duidelijker waar het klimaatbeleid in de praktijk op uit zal draaien: armoede en rantsoenering. We hebben de kans om bij de Provinciale Statenverkiezingen onze mening hierover te laten horen. Hopelijk volgt er dan eindelijk eens een echte discussie over dit onderwerp in plaats van indoctrinatie, desinformatie en dwang. Want wat dat Net Zero CO2-beleid in de praktijk gaat betekenen wordt het liefst verborgen gehouden, schrijft Alma van Hees.

Als je iedereen van het gas wil afhalen, want weg met fossiel (ook al stimuleren onze buurlanden juist dat gas vanwege schoner), als je ‘groene’ elektriciteit promoot (ook al heeft die wind- en zonne-wiebelstroom een onmisbare back-up van fossiel nodig), als je desinvesteert in fossiel maar het netwerk veel te zwak is om al die ‘duurzame’ elektriciteit te kunnen distribueren, dán sorteer je voor op energietekorten.

Netbeheerders waarschuwen daar al langer voor, en ook al doet Liander nog zo zijn best, huishoudens zullen in toenemende mate last krijgen van knipperende lampen en stroomuitval. “We kunnen het tempo van de elektrificering niet aan”, zegt directeur Maarten Otto.

Deze realiteit is niet meer te ontkennen, maar Suzanne Kröger van GroenLinks heeft al een ‘oplossing’ bedacht: dan gaan we de schaarste eerlijk verdelen.

 

Dreigen, dwang en demoniseren

De zelf gecreëerde schaarste ‘eerlijk’ verdelen? Je zou verwachten dat als er een energietekort dreigt je prioriteit ligt bij het óplossen van dat tekort, maar nee hoor. Gewoon met volle kracht vooruit en Rutte dreigen met het intrekken van politieke steun als hij niet een veel beter/idioter/extremer klimaatbeleid voorstaat. “De klimaatdoelen MOETEN gehaald worden. Alles staat op het spel. Wanneer daalt dat besef in? GroenLinks en PvdA waarschuwen het kabinet: geen steun meer in Eerste Kamer als klimaatdoelen niet worden gehaald.” aldus Corinne Ellemeet van GroenLinks.

Ook het CDA droeg zijn steentje bij. Liever draagvlak natuurlijk voor windmolenparken maar zo niet, dan helaas dwang. “Het CDA in de provincie Utrecht sluit niet uit dat het gemeenten gaat dwingen om windmolens te plaatsen”, zegt CDA-lijsttrekker Mirjam Sterk. “Ik hoop dat het niet zover komt, want we willen vanuit draagvlak redeneren”.

Mirjam Bikker van de ChristenUnie is het inmiddels helemaal eens met Extinction Rebellion: zo snel mogelijk weg met fossiel.

En zo gaat het maar door. Inmiddels is ook het woord ‘klimaathaters’ uitgevonden door de linkerflank. Ze hadden blijkbaar behoefte aan een overtreffende trap voor het net zo onzinnige ‘klimaatontkenners’.

 

Met volle kracht vooruit

Onze regering heeft laten onderzoeken hoe we ‘de klimaatdoelen’ kunnen halen, want we liggen niet ‘op koers’. Trouw schrijft over het eindrapport dat gisteren (13 maart) is gepubliceerd: “Meer belasting op gas en minder op elektriciteit, het verkleinen van de veestapel, een vlees- en zuivelbelasting en duurdere tickets voor lange-afstandsvluchten. Dit is slechts een greep uit de maatregelen die de Nederlandse overheid kan treffen om haar eigen klimaatdoelen te halen.” Aldus wordt ‘vervuilend gedrag’ zwaarder beprijsd. En voor bedrijven of organisaties die ‘moeilijkheden’ tegenkomen bij al dit soort strengere eisen om te verduurzamen, ook daar is een oplossing voor bedacht. Zij zouden terecht moeten kunnen bij een nieuw op te richten ‘Climate Urgency Office’. Waar blijft de zorg voor de burgers, die dit alles moeten betalen? Vrees niet, ook aan hen wordt gedacht:

 

Never mind dat jullie zelf dit probleem hebben gecreëerd dat nu met gemeenschapsgeld moet worden ‘opgelost’, en dat volgend jaar een miljoen Nederlanders onder de armoedegrens dreigen te zakken.

 

EU wenst ‘klimaatbescherming’

Dan de EU. Er zijn in Brussel politieke partijen die in het Europees verdrag willen bepalen dat de EU “klimaatbescherming” moet nastreven. Er wordt zelfs gesuggereerd dat in het verdrag 1,5 graden moet worden vastgelegd. De politiek dicteert de natuurkunde en de werkelijkheid, zo tweette Lucas Bergkamp.

En staan milieuregels in de weg? Voor dit ‘overleven van de mensheid’ schuiven we die toch gewoon opzij? Want de EU moet zo snel mogelijk ‘groene’ fabrieken neerzetten om in de wedstrijd met de VS te voorkomen dat al ons ‘groene vernuft’ naar de andere kant van de oceaan verhuist.

Het groene Europarlement wil de boel verder aanscherpen met extreme bouwvoorschriften. Zo moeten in alle EU-landen vanaf 2028 huizen zo worden ontworpen dat ze geschikt zijn voor zonnepanelen. Ook moeten er parkeerplaatsen komen voor de fiets, desnoods ten koste van ruimte voor auto’s. Daarnaast koerst het parlement op een nog ambitieuzere renovatiedwang. Zo moet 15 procent van de minst zuinige woningen tegen 2030 worden opgewaardeerd naar energielabel F en drie jaar later zelfs energielabel D, schrijft de Telegraaf.

 

Net Zero

Al deze maatregelen, hoe absurd en onhaalbaar ook, vloeien voort uit het streven naar Net Zero: de CO2-uitstoot terugbrengen tot nul. Nooit is echt besproken wat dat Net Zero-beleid in de praktijk betekent. Dat is ook niet verwonderlijk, want daar win je geen stemmen mee.

“Politici weten dat als ze eerlijk zouden zijn over wat Net Zero betekent de kiezers dit nooit zouden accepteren”, schrijft Laurie Wastell in Spiked Online in een artikel met als kop: “De groene elites willen echt een klimaatrantsoen”.

 

Wetenschappers uit Leeds claimen dat rantsoenering, te beginnen bij brandstof, energie en vlees, het meest effectief is voor alle landen om hun CO2-uitstoot snel en eerlijk te verminderen. Dat hoeft ook helemaal niet onpopulair te zijn, want in de Tweede Wereldoorlog deden we dat ook, melden ze optimistisch.

Alsof die situaties te vergelijken zijn. Toen was er gebrek, maar nu is rantsoenering een politieke keus, “harm inflicted on us  by our green elites”, schrijft Wastell.

 

Zoveel onbeantwoorde vragen

We kunnen interessante discussies voeren over CO2-uitstoot, de opwarming en het klimaatbeleid. Discussies die nog nooit hebben plaatsgevonden, want de gevaarlijke opwarming van de aarde staat vast en iedereen die daarover maar één kritische opmerking durft te maken wordt aangevallen of uitgesloten. Terwijl er zoveel belangrijke vragen te stellen zijn. Zoals hoe je bomenstook bij je volle verstand kunt promoten als maatregel tegen de ‘opwarming’, terwijl vaststaat dat de daardoor veroorzaakte uitstoot schadelijker is dan die van kolencentrales?

En waarom die 5 tot 6% CO2-uitstoot door de mens ‘het klimaat’ bepaalt, maar die andere 95% uit natuurlijke bronnen niet? Terwijl we nog maar nauwelijks begrijpen hoe die natuurlijke processen verlopen. Het is ook wel vreemd dat de concentratie van CO2 in de atmosfeer stabiel doorstijgt met 2 ppm per jaar, zonder zich iets aan te trekken van de (tijdelijke) afname van economische activiteit door de coronacrisis en de al geïnvesteerde miljarden om die uitstoot terug te dringen. Er is daarvan geen enkel resultaat zichtbaar. Welke beroemde wetenschapper zei ook alweer dat alleen een dwaas dezelfde handelingen blijft herhalen in de hoop dat die uiteindelijk toch een ander resultaat opleveren?

 

Klimaatterreur

Telegraaf-columniste Nausica Marbe gebruikte de term ‘klimaatdespotisme’ voor het nietsontziend nastreven van de ‘klimaatdoelen’.

Edward Ring, schrijver, redacteur en senior fellow of the Center for American Greatness, noemde hetzelfde fenomeen in een zeer lezenswaardig artikel in American Greatness ‘het groene fascisme’. Je kunt het ook klimaatterreur noemen, maar in feite maakt het niet uit welk etiket je op deze ontwikkeling plakt. Het is het doordrammen van Irrational Fashionable Beliefs zonder rekening te houden met de realiteit, gesteund door de nieuwe groene kapitalisten en het voltallige establishment, die het gedrag en denken van iedereen willen bepalen. Want zij weten het best wat ‘goed’ voor de mensheid is.

 

Streven naar armoede en rantsoenering

Welke burger gaat stemmen op partijen, die vanwege een volslagen overdreven ‘probleem’ opzettelijk energieschaarste kweken? Een schaarste die niet alleen doorwerkt in de stijgende energieprijzen maar in het duurder worden van álle producten? Energie is immers de basis. Wie gaat stemmen op partijen die met dit – ondemocratische – klimaatbeleid steeds grotere delen van de bevolking onder de armoedegrens laten zakken? Dat mag toch nooit het resultaat van kabinetsbeleid zijn?

We zullen het zien. In het sprookje over de keizer die geen kleren droeg zei een onbevangen kind tenslotte de waarheid, waarna iedereen volgde. De ‘kinderen’ van nu, die vanwege ‘het klimaat’ de A12 bezetten en gratis in Extinction Rebellion geloven, blijven nog steeds die imaginaire kleding van de keizer zien. Totdat het resultaat van dit doemdenken onvermijdelijk gaat opleveren dat ook zíj zichzelf niet meer kunnen kleden, verwarmen of voeden. Maar dan is het een beetje te laat, omdat een aanzienlijk deel van de bevolking nu al worstelt om rond te komen. Dan hebben we het over een dagelijks groeiend deel, dat al veel eerder dan deze luxe-generatie – die zich niet om armeren bekommert – het loodje zal leggen.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
44 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het klimaatbeleid maakt de Great Reset mogelijk. Eerst schaarste creëren door fossiele industrie de schuld te geven en dan van letterlijk nul beginnen met nieuwe samenleving op basis van collectiviteit. Beide past bij het socialisme, schaarste en onvrijheid. De planning is duidelijk.
Wij kunnen dat morgen beëindigen.
Ga stemmen!

els
els
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ga stemmen!
Ik ben blij dat ook u weer tot de stemmers bent gaan behoren.

Ni28
Ni28
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  els

Dank u. Mijn stem zal hopelijk mee helpen om dit systeem te bestrijden.

Marien
Marien
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

ik ben ZO blij met Caroline van der Plas. Dat is een normale vrouw die op alle aspecten let. Die Kroger en Bikker willen ons kapot hebben.

cor
cor
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Beste Ni28, eens met je opmerking over schaarste. Dit betreft niet alleen energie maar ook voedsel schaarste wordt gecreeerd en ook medicijnen schaarste en zelfs water schaarste. Dit zijn allemaal eerste levensbehoeften die worden verminderd. Het doel is inderdaad agenda 2030 van het WEF met jawel BBB (Build Back Better). Go even een zijstraat BBB is wel heel toevallig dat dit een redelijke nieuwe partij is die deze naam heeft aangenomen. En jawel een bestuurslid van het BBB is vertegenwoordiger van de SDG (Suistenable Development Goals) van de VN. En deze SDG doelstellingen bevatten alles wat agenda 2030 bevat. Even combineren en je hebt wat.
Er is een groter doel en dat is controle over de mensheid door een kleine groep elite. Zie wat er gebeurt in Oxford 15 minutes City, vol controle van de mensen die ook nog eens per persoon een krediet systeem krijgen. Hoe duidelijk wil je het hebben.

Ni28
Ni28
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  cor

Schaarste creëert mogelijkheden door verzwakte mensenmassa. Ik denk dat zo over nagedacht is. Hopelijk kunnen wij de tij keren.

cor
cor
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Laten we hopen vervangen door de boodschap te verspreiden en een juiste stem uit te brengen morgen.

Ni28
Ni28
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  cor

Dat gaan wij doen en hopen op veel bijval.

Jos
Jos
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Inderdaad, het is de voltooiing van de Mars door de instituties. Marxisme.

Ni28
Ni28
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Door de contacten met WEF lijkt het er op.

Gussel
Gussel
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ook ik ben zeer content dat u weer gaat stemmen.

Ni28
Ni28
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Dank u. Hopelijk veranderd het systeem door juist te stemmen. Het tegendeel is een strijd meer voor Don Quichot.

Hans
Hans
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Alma, uitstekend artikel, helemaal met je eens. Ik mis nog de desastreuze impact van renewables op mens, natuur en milieu. Zolang het niet over wolven gaat zijn we het 1 op 1 eens! Een paar punten over bv windmolens, al of niet op zee:

1. Grote impact op landschap, vogels, vleermuizen, insecten (!!),
2. Impact op de stromingspatronen in zee, met als gevolg een ‘fucked-up’ algenproductie.
3. Verstoring van de luchtstromen, met lokale klimaarverandering tot gevolg
4. Vrijkomen van Bisphenol A dat als fijnstof in het milieu komt,
5. Grote hoeveelheden balsahout in de wieken. Dit jaagt de ontbossing aan
6. Gezondheids problemen voor omwonenden
7. Grote delen zijn niet recyclebaar en worden gestort
8. Door de behoefte aan metalen, jaagt de windindustrie deze vraag aan, met als gevolg destructieve mijnbouw.
9. Veel ruimte nodig. Dit gaat ten koste van natuur, bv in Schotland waar zo ongeveer kaalkap plaatsvindt om ruimte voor wind’parken’ te maken

Het is een grote domme dwaling, met armoede, vernietigde en vervuilde natuur, en geen spat ‘klimaatwinst’ tot gevolg. Een XR grietje zei bij Op 1 dat het vooral ‘een principe’ is om voor net zero te gaan, ook al gaat China lekker door met kolencentrales bouwen. Die lachen zich rot hoe wij onze economie en hele samenleving verkwanselen voor… niks!

Stop de gekte, stem de Haagse idioten weg. Vooral de VVD die zijn principes verkwanselt en de rechtse kiezers gewoon naait.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Hans

Beste Hans,

Renewables hebben zo hun nadelen, die zonder afdoende opslag bij een overdaad aan wind en zon overdag de molentjes en paneeltjes betekenisloos laat zijn. Of zelfs (financieel) nadeel hebben door te zorgen voor negatieve energieprijzen op dat soort piekmomenten (Hoi, salderingsregeling!).

Molenhandel en paneeltjes plakken benne welvaartsterrorisme, m’neer, wat ik je brom!

De hosana-verhalen over hoge capaciteit accu’s, warmte berging, H2-conversie (Oudennieuw nieuwe stijl) of razendsnel bijschakelende gasturbines voor elektriciteitsopwekking buiten de piekmomenten (betekenisvolle stilte zijdens legacy opwekkers wegens rijk rekenen) zijn toch wat dunner gezaaid.

Maar laten we even doorpakken:

Continuering van onze welstand/welvaart in een net-zero scenario is praktisch onmogelijk, dus voortzetting zal logischerwijs niet zonder fossiele bronnen kunnen. En die zijn eindig en welstand/welvaart blijkt als stroop op vliegjes werken qua immigratie onder welke vlag dan ook.

Hoe gaan we dan – met een immer uitdijende wereldbevolking – om met het handhaven van onze welvaart tegenover een steeds grotere verzameling mensen, die ook graag zouden delen in die welvaart (door of hier naartoe te komen, of een lekker stukkie welvaart, fossiel energieverbruik incluis, thuis te genieten)?

Denk niet dat iedereen netjes in de rij blijft staan wachten om de uitkomst van deze tot op heden niet gevoerde discussie af te wachten.

Als we nou eens onze ontwikkelingshulp zouden beperken tot het cadeau doen van kerncentrales en de vaderlandse geboortebeperkingsbranche tot wereldwijde marktleiders opjuinen?

Hans
Hans
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschrikkelijke

Dag Henk de Verschikkelijke,

Mee eens, kern is de best optie zodat we fossiel kunnen bewaren voor grindstoffen e.d.! Maar met een verwachte toenamre in energie verbruik van 50 % tot 2050, blijft fossiel voorlopig nodig (naast kern_, net zero is een illusie!

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Hans

Beste Hans,

Meer mensjes die allemaal weet hebben van de Westerse consumptiemaatschappij (met of zonder wormen dat doet op de grote berg niet af) en dat ook ambiëren, zullen opgeteld bij elkaar vast niet minder energie verbruiken.

Als energieverbruik elektriciteitsverbruik is, dan helemaal. Afrika kookt voor een heel groot deel op hout(skool)vuurtjes. Als men daar de tussenstap van de bombe à gaz overslaat en de cassavepap gaar laat pruttelen om een inductieplaatje, dan is het even de vraag of er überhaupt genoeg koper beschikbaar is om èn de transiterende Westerling èn de nieuw aangesloten Afrikaan te kunnen bedienen.

Er zal altijd behoefte zijn aan fossiel, zolang het er is. En aan de soort maakindustrie die dat bedient – waarvan wij nu allemaal moeten vinden dat dat heel erg gedateerd en schmutzig is – zal elders floreren. Denk maar niet dat de motorenfabrieken van Opel cs hier naar de oud ijzerboer gaan, die gaan keurig netjes Euro 5 en al naar verre streken om nog jaren productief te zijn.

Alleen niet meer in Europa, waarbij dan de vraag is of met èn minder industrie (en de handjes die daarbij horen) èn heel veel meer mensen toch die good old welvaart kunnen blijven aantikken.

Rondbanjeren op Bali gaat dan toch fietsvakantie in Veenendaal worden.

J-P
J-P
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het is een grote belazerij, men kan niet zonder de fossiele brandstoffen . men kan al niet zonder de luxe die de neven producten die daar uit voort vloeien van worden gemaakt. Denk eens aan al die producten waar haal je die dan vandaan zoals b.v.b. je mobieltje en nog meer van die luxe. De komende generatie schreeuwt wel stop die fossiele brandstoffen maar zij gebruiken het het meest

els
els
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

“De ‘kinderen’ van nu, die vanwege ‘het klimaat’ de A12 bezetten en gratis in Extinction Rebellion geloven, blijven nog steeds die imaginaire kleding van de keizer zien. Totdat het resultaat van dit doemdenken onvermijdelijk gaat opleveren dat ook zíj zichzelf niet meer kunnen kleden, verwarmen of voeden.”
Diezelfde gedachte had ik toen ik onlangs een paar mensen sprak die trots waren op hun kind en kleinkind, die afgelopen zaterdag ook in Den Haag met Extinction Rebellion gedemonstreerd hadden.
Waarschijnlijk zal ik hun gezichten niet meer kunnen zien als ook zij eten en warmte op rantsoen krijgen en genoodzaakt zullen zijn hun (reis)CO2 budget te verkopen aan Barbara Baarsma om de maand rond te komen.
De “You will own nothing and be happy” agenda van het WEF wordt steeds sneller
uitgerold.

els
els
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  els

En het klimaat, het verandert rustig door.

Ni28
Ni28
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  els

Van klein af worden kinderen gehersenspoeld op scholen. Die plakken zich in vervolg op de snelwegen als protest tegen iets waar zij niets van snappen om daarna weer te genieten van de fossiele rijkdom. Het is eigenlijk een criminele gedrag van de leraren.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Valt het niet op dat het woord dwang steeds vaker opduikt in de communicatie van de overheid naar de burger?
Boeren worden gedwongen te vertrekken, gemeentes die gedwongen asielzoekers moeten opnemen, gezinnen waarvan de kinderen het huis uitgaan, moeten de ouders gedwongen het huis te verlaten om plaats te maken.
Tot hoe lang kun je daarmee doorgaan?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Nog heel lang vrees ik, want NL pikt gewoon alles. We zien het overal. Mopperen, en vervolgens dociel de meloenen slikken.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

De tijden zullen chaotischer worden. Niet te zeggen hoe de mensen hierop zullen reageren.

Andre
Andre
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De energietransitie houdt in dat we HELEMAAL overgaan op zon en windenergie. De meeste mensen schijnen te denken dat zoiets probleemloos mogelijk is, namelijk door het volgende:
1) Duizenden windturbines bouwen en miljoenen zonnepanelen.
Misvatting 1: Zon en wind verzorgen nu amper 3 % van de totale energiebehoefte van Nederland. Als we de 55 % reductie van CO2 in 2035 willen halen, moeten er ELK jaar MEER windturbines en zonnepanelen geplaatst worden dan er nu al staan. Zo een inspanning is economisch, technisch en planologisch onmogelijk.
2) En dat elektriciteit opgeslagen kan worden.
Misvatting 2: elektriciteit van zon en wind die niet meteen wordt gebruikt, is verloren. Opslag is maar zeer beperkt mogelijk.
Bovendien: 80 % van alle energie in Nederland wordt gebruikt voor bedrijven en handel. Van de resterende 20 % wordt 16 % gebruikt voor verwarming.
Kortom: de 55 % reductie kan alleen gehaald worden als we bedrijven en handel halveren, alsmede verwarming van huizen, want zon en wind produceren niet genoeg stroom om het verschil goed te maken. Niemand weet hoe dat moet, want er is geen plan. (18)

Ni28
Ni28
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

En tegelijk wordt de aarde en Nederland overbevolkt doordat er nog meer van alles nodig is.

Gussel
Gussel
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Het is echt verschrikkelijk dat de oude schoenen worden weggegooid terwijl men nog geen nieuwe heeft.

Hannah
Hannah
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Toch blijft het niet te geloven dat er grote groepen mensen zijn die er van overtuigd zijn dat de inbreng van Nederland zo groot is dat we de wereld kunnen redden.
Hoe dom moet je zijn dat je denkt dat het verminderen van stikstof alleen in Nederland gaat helpen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Tegelijkertijd plemp je het land vol met honderdduizenden nieuwe woningen en wegen om de groei van de bevolking bij te houden Dan maakt men zich blijkbaar ineens niet meer zo druk om het verlies aan het kleine restje natuur dat Nederland nog over heeft.
En ook dat het blijkbaar uitmaakt of het aantal boeren vóór 2030 of vóór 2035 wordt gehalveerd.
Hoorde net op tv dat de schone lucht ervoor zorgt dat Nederland sneller opwarmt Begrijpt u het nog?

Jos
Jos
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het kabinet trekt zich niets aan van de 2de kamer, laat staan van de 1ste kamer of provincies.
Indien nodig roepen ze de klimaat noodtoestand uit, dat kan inmiddels zonder steun van de gecastereerde 2de kamer.
Zie Europesse Digitale ID.
De beveel structuur begint echt niet bij de burger, maar in Brussel, Davos, VN, WHO enz.
Helaas….en toch moeten we proberen om ze weg te stemmen.

Andre
Andre
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Mao gaf in 1966 het startschot voor de culturele revolutie met de kreet ‘vernietig eerst, de opbouw komt dan vanzelf’.
Waarmee hij bedoelde: vernietig de structuren en methoden die er zijn, de mensen zullen daarna genoegen moeten nemen met wat wel mogelijk is.
Nederland maakt nu een culturele revolutie mee: binnenkort energieschaarste, weinig vlees, minder autorijden, vliegen gaat heel duur worden, verwarming moet op 15 graden.
Als eenmaal de economische structuur die al die dingen voorheen mogelijk maakte, is ontmanteld, zal het heel moeilijk worden om die weer terug te krijgen. Nederland zal dan bovendien een armoedig land zijn want onderwijs, handel en gezondheidszorg op hetzelfde niveau handhaven zal niet mogelijk blijken gewoon omdat daarvoor niet genoeg geld verdiend wordt.
Wat de kartelpolitiek onder ‘opbouw’ verstaat is heel iets anders dan de meeste mensen denken.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ten tijde van de grote sprong voorwaarts waren de afgedwongen maatregels door Mao net zo irrationeel als nu de energietransitie. Bekend is zijn mussencampagne.
Hoe dan ook er zijn plus min 50 miljoen doden gevallen.
Alles netjes weggewerkt in de geschiedenis.

Wat staat ons nog te wachten?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Oh, en voorzitter Mao is nog steeds een held.

KeesC
KeesC
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre
Andre
Andre
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  KeesC

Inderdaad een zeer interessante tekst. Zo ging het precies in China tijdens en na de Culturele Revolutie. Links heeft voortdurende nieuwe vijanden nodig om te verklaren waarom ze geen resultaten in de werkelijkheid behalen, alleen resultaten in de beleving.
De Sovjet-Unie had onder Stalin ook zo een periode rond 1935, maar daar kwam een einde aan omdat vanwege de Duitse invasie iedereen nodig was die een wapen kon hanteren.

Jos
Jos
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

De hippies hebben hun mars door de instituties voltooid. Momenteel rollen ze naar goed marxistisch gebruik hun nivellering’s agenda uit. Ze hebben zich daarvoor bewapend met immigratie, geld ontwaarding, boekverbrandingen, spuiten, digitale gevangenschap, het milieu en stikstof. Wie niet voor de marxisten is, is tegen en word kaltgestellt. De boeren staan symbool voor het christendom, ondernemers zijn vrijdenkers, wetenschappers zijn intelligent, vrije media en politici zijn extreem.
Deze groepen krijgen geen genehmigung en ausweiss meer, zodat ze geheel democratisch uitsterven. Want nu de marxisten eindelijk hun grote Europa met een sterke leider hebben moet dat met alle middelen verdedigd worden tegen fascisten! Die willen de hippies nooit meer.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dank, mooie treurige opsomming.
Gister debat gezien? Kuiken die Baudet ‘bruine laarzen’ toe sneerde? Nou, kattje met je immer verongelijkte koppie, je hebt zelf gifgroene laarzen met alles vertrappende inktzwarte zolen. Kaag kwam niet verder dan steeds haar dwangmantra herhalen, zonder op inhoudelijke punten te reageren. Klaver, nou ja, wat moet je nog zeggen? Ze hebben behalve hun dwang geen echt steekhoudende argumenten.
Hopelijk worden ze vandaag in de pan gehakt.

pedrodos
pedrodos
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Er zijn te veel mensen inmiddels. Het probleem is onomkeerbaar. De enige oplossing is de rode knop. Herstart bij zero. Nature will find a way.

Kor van der Heiden
Kor van der Heiden
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig verhaal. Helemaal mee eens.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Bruin rechts marcheert steeds luider. In radio spotjes zegt D66 het gewoon hardop: “De natuur redden en er aan verdienen.” Wie verdient daar dan aan? Niet de burger. Die betaalt de miljarden subsidie aan de klimaatwaanzin en krijgt er schaarste en armoede voor terug. En BBB is gewoon dat ene stapje terug van Juncker van de EU, en daarna weer drie stappen vooruit. de afgrond in.

Joop Visser
Joop Visser
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Aan de eerrste uitslagen van PS-verkiezingen is op te maken dat Nederland er voor kiest om Rutte zijn WEF-agenda af te laten maken. Het is over en sluiten voor nederlanders die in een Nederland willen wonen.

Marien
Marien
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Die Suzanne Kroger en dat mens van Bikker sporen echt niet. Wat een stomme wijven zijn dat zeg………..Dan functioneert er straks niks meer als die taarten hun zin krijgen. Ze zijn bijna staatsgevaarlijk bezig met zulke ondeskundige uitspraken.

Jos
Jos
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Pyrrus overwinning…! De koers veranderd nauwelijks, de plek van bestemming al.helemaal niet.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
6 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Soms denk ik wel eens laat het maar gebeuren. Laat de boel maar eens helemaal instorten door het “groene” gedachtegoed. Dat is de enige manier voordat zeer veel mensen wakker worden en inzien dat het huidige Kabinet en vooral ook GroenLinks met de andere linkse partijen echt op de verkeerde weg zitten.

Mensen zijn hardleers en moeten het eerst keihard voelen, als het elektriciteitsnet opeens uitvalt, de leefomgeving van mens en natuur niet meer groen is, maar grijs door de windturbines, velden met zonnepanelen en containers met accu’s.

We moeten echt uit de EU, want anders gaan we echte rampspoed tegemoet.

Andre
Andre
6 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

Zo een stroom uitval gaat niet het beschreven resultaat opleveren, omdat de groene marxisten die situatie zullen inbedden en het toeschrijven aan de ‘overconsumptie’ van stroom door de consument die nog aan de oudere consumptiepatronen vast zit.
Net zoals socialisme mensen willen ontwennen aan ” kapitalistische’ gedragspatronen, zo willen groene marxisten de mensen ontwennen aan ‘fossiele energie’ en ‘niet duurzame productie’.

44
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x