Groene verdwazing van Jesse Klaver bereikt ongekende hoogtes

Opgeschroefde klimaateisen als drukmiddel op Rutte

Titelfoto bij artikel Groene verdwazing van Jesse Klaver bereikt ongekende hoogtes Ferdinand meeus opiniez

Foto:


 
Nederland haalt de klimaatdoelen niet en daarom drukt Jesse Klaver weer eens op de alarmknop. Want anders “verandert de aarde in een onbewoonbare planeet”. Klaver is net als zijn nieuwe PvdA-partner Attje Kuiken in de ban van doemvoorspellingen. Hij kent de feiten over poolijs, ijsberen, koraal, orkanen, bosbranden, klimaatrampen en de vergroening van onze planeet niet. Evenmin realiseert het linkse duo zich niet dat onze klimaatinspanningen zinloos zijn op wereldschaal. Ferdinand Meeus legt het nog maar een keer uit.

Het GroenLinkse klimaatriedeltje is zo langzamerhand welbekend. Volgens groene profeten als Jesse Klaver verandert de aarde binnen enkele jaren in een onbewoonbare planeet als Nederland niet beter zijn best doet om de CO2-uitstoot te verminderen. Hij wordt daarbij gesteund door zijn nieuwe politieke partner Attje Kuiken van de PvdA. Beide leven in een theoretische wereld van klimaat-doemvoorspellingen, waarbij stelselmatig alle feiten worden genegeerd die niet passen in hun apocalyptische angstbeeld van de komende ondergang van de mensheid. Beide politici zijn ervan overtuigd dat ze de hele wereld kunnen redden door in Nederland de CO2-uitstoot te verminderen. Uitsluitend gelovigen van de klimaatsekte, niet gehinderd door enige kennis van de realiteit, kunnen meegaan in zo’n bizar verhaal.

 

De feiten

Ik neem toch aan dat Jesse Klaver en Attje Kuiken redelijke mensen zijn, die het beste willen voor onze maatschappij en onze planeet. Ik respecteer hun politieke overtuiging die – het zal geen verrassing zijn – verschilt van de mijne. Maar als wetenschapper kijk ik toch eerder naar de feiten. En die feiten kloppen niet met hun dogma “onze planeet wordt onbewoonbaar door de toenemende CO2-uitstoot”. In de afgelopen eeuw is het CO2-gehalte van de atmosfeer van ongeveer 0,03% naar 0,04% toegenomen. Dat heeft hoofdzakelijk positieve effecten gehad op onze aarde en geen enkele doemvoorspelling is realiteit geworden. Ik som de feiten even op.

Weten de linkse politici echt niet dat het ijs op de polen niet is gesmolten en de koralen van het Great Barrier Reef niet aan het sterven zijn, maar een recordgroei hebben doorgemaakt? Weten ze echt niet dat het al jaren uitstekend gaat met het wildleven op de polen zoals de ijsberen, dat de hoeveelheid dodelijke orkanen niet is toegenomen, dat het aantal bosbranden is gedaald en dat wereldwijde klimaatrampen zijn afgenomen? Weten ze dat niet of willen ze dat niet weten? Ik zou graag antwoord op die vraag krijgen.

 

Klimaatdoelen

Omdat het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) heeft becijferd dat met het huidige kabinetsbeleid de klimaatdoelen in Nederland niet worden gehaald, doet Jesse nog een paar extra onzinnige voorstellen, zoals de verplichting voor verhuurders om zonnepanelen te installeren. Voor zover ik weet staat Nederland niet bekend om zijn hoge aantal uren zonneschijn. Over de giftige afval die zonnepanelen achterlaten wordt bewust gezwegen en over de afhankelijkheid van China voor de nodige grondstoffen voor diezelfde zonnepanelen hoor ik ook geen woord van Jesse. En ook niet van Attje.

 

Geen enkel effect

De tientallen miljarden euro die Nederland voor het klimaatbeleid heeft uitgetrokken ten behoeve van de vermindering van de CO2-uitstoot kunnen veel beter worden gebruikt voor andere nuttige zaken. Dat Nederland verantwoordelijk is voor amper 0,04% van de wereldwijde CO2-uitstoot en een verlaging in Nederland van 60% of zelfs 100% CO2-uitstoot tegen 2030 geen enkel meetbaar effect heeft op het klimaat van onze planeet, behoort blijkbaar niet tot de basiskennis van Jesse Klaver. Dat landen zoals China, India en zelfs Japan rustig verder gaan met het bouwen van nieuwe steenkool- en gascentrales, is blijkbaar ook nog niet doorgedrongen bij de groene klimaatgemeenschap.

 

Irrelevant

Iedere burger met gezond verstand kan zonder veel rekenwerk inzien dat het op wereldschaal totaal irrelevant is of Nederland nu de klimaatdoelen van het kabinet haalt of niet. Dit heeft geen enkele invloed op de wereldwijde uitstoot van CO2. Zoals de grafiek over de CO2-uitstoot sinds 1850 duidelijk maakt, moet de heer Klaver dringend met China en India gaan praten over een Aziatische “Green Deal”. Ze mogen van mij zelfs het vliegtuig nemen, dat kleine beetje CO2-uitstoot daardoor is te verwaarlozen als ze China en India kunnen overtuigen om het voorbeeld van Nederland te volgen.

 

Weet de heer Klaver dat grootvervuilers China en India vrolijk verdergaan met het verhogen van hun CO2-uitstoot als gevolg van het in gebruik nemen van nieuwe steenkoolcentrales en gascentrales? In beide landen is er geen klimaathysterie-beweging actief en is het regeringsbeleid gericht op het verhogen van de welvaart van hun burgers door het leveren van goedkope en betrouwbare energie.

 

Global Greening-effect

Nu ik toch bezig ben om de klimatologische basiskennis van de groene beweging te verbeteren is het gepast om erop te wijzen dat onze planeet al veertig jaar aan het vergroenen is dankzij het fertiliteitseffect van CO2. Een studie van de NASA met behulp van satellietmetingen spreekt – let u even op – zelfs van een Global Greening-effect, waardoor de aarde er twee keer de oppervlakte van de VS heeft bijgekregen aan planten en bomen. In werkelijkheid is de aarde dus een veel aangenamere planeet geworden met meer groen en meer zuurstof producerende planten.


 
Ik kan alleen maar hopen dat onze beleidsmakers en politici nu eindelijk eens kennisnemen van deze feiten.

Het gaat prima met onze groene planeet!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
43 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Cor
Cor
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het is deze twee onkundige politici ook niet te doen om het redden van het klimaat, wat uberhaupt niet nodig is want het klimaat reguleert zichzelf, maar hebben tot doel om de inwoners van Nederland onder controle te krijgen. En wat voor betere tool wil je hebben om angstporno te creëren als klimaathysterie. Het is overduidelijk dat er een andere agenda is dan het klimaat, niets meer bezitten en gelukkig zijn is het moto.

Els
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Cor

En helaas is het grootste deel van de inwoners van Nederland te naïef om deze manipulaties te doorzien En dat weten ze daar in Den Haag maar al te goed en maken daar dankbaar gebruik van.

Peter
Peter
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Onverantwoord hoor van Jesse, om in zoooo’n slechte wereld 4 kinderkes op de wereld te zetten, 😉

Jos
Jos
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Wetende dat ze nooit in de pubertijd zullen belanden…..maar vroegtijdig…….
Als het niet zo triest zou zijn, moest ik er om lachen (;
Zou de Marokkaanse Jesse een Jehova’s getuige zijn?
Zo ja, dan schuift hij zijn voorspelling telkens op. In de trend van, Morgen gratis bier.

Dino51
Dino51
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Peter

En wat te denken van onze Ursula von der Leyen, voorzitter van de EU. Zij heeft 7 kinderen dus als het gaat over CO2, carbon footprint dan draagt de EU commissie haar steentje bij

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Peter

U denkt toch niet dat hij zelf in zijn onzin gelooft?

Realist1966
Realist1966
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Peter

De elite mag dat van zichzelf, het gepeupel liever niet.

Ni28
Ni28
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wat ooit de zonsverduistering voor priesters was is het nu het de klimaatverandering door onheil brengers(domme politici zoals Klaver, Jetten en Sjoerdsma e.t.c.) gebracht over het naderende einde van de wereld. Het is 5 voor 12. Wij zijn de laatste generatie die het klimaat kan redden. D66 is voor schone(!?) klimaat. Is klimaat dan vies? Tegelijk wordt de aarde ontbost voor biomassa, de natuur wordt vervangen door beton voor overbevolking en migratie. Paradoxaal worden de boeren weggejaagd zodat het voedselketen in gevaar gebracht wordt voor de steeds groeiende bevolking die als de enige grootste gevaar voor de natuur onbesproken blijft. De doom propaganda in de media gaat gestaag door. Kreten als duurzaam en diversiteit vliegen om je oren.
Mensen worden op kosten gejaagd voor energietransitie en de enige echte oplossing de kernenergie wordt onbesproken gemeden. Zolang je overbevolking en kernenergie niet bespreekbaar maakt verwacht niet dat je angst boodschappen serieus worden genomen. En ontstane complottheorieën zullen het voorbode zijn van wat de echte plannen zijn. De totale macht overname en overgang naar neomarxistische samenleving.

Dino51
Dino51
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Helemaal mee eens, ik had het niet beter kunnen verwoorden, chapeau!

Pappakilo
Pappakilo
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Spaar de bomen: eet een bever…..

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Alles moet zg. duurzaam, alleen geven ze zelf helemaal niet het goede voorbeeld.
En ze halen voortdurend klimaat en milieu door elkaar.
Het klimaat is afhankelijk van kosmische invloeden en verandert al miljoenen jaren.
De mens heeft daar maar minimaal invloed op.
Een schoner milieu? Helemaal voor, maar begin dan ook eens effectief in die landen die alles gewoon de rivieren in gooien. Vertel dan ook maar gewoon dat windmolenwieken begraven worden, voor onze kinderen om er later mee te dealen.
Vertel dan ook over de enorme hoeveelheden kunststoffen die de sleet van die wieken als microvervuilers in zee doen belanden, en over de grote hoeveelheden olie die nodig zijn om de bakbeesten te kunnen laten draaien. Om over de nadelige gevolgen voor vogels en zeedieren maar helemaal te zwijgen. Evenzo over de nadelige gevolgen voor de bodem onder gigantische zonneparken.
Dat is voor mij de echte doem die ons te wachten staat als we deze waanzin geen halt toeroepen.

Joop Visser
Joop Visser
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Alles moet duurzaam zijn, behalve andermans geld. Dat gaat op in een seconde.

Jos
Jos
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het kan ijdele hoop zijn, maar m.i. staan er langzaam meer wetenschappers en politici op met een tegengeluid. Daar waar velen zich eerst schuil hielden. Denk aan o.a. Louise Fresco en Plasterk. Mede door de overname van Twitter ie er ruimte ontstaan om “afwijkende’ visie en kennis te delen. Waardoor ook Facebook en Youtube enz weten hun connecties met de FBI spoedig aan het licht zullen komen. Ook zijn MSM schoorvoeten aan het bijdraaien, omdat ze bang zijn straks toch aan de verkeerde kant gestaan te hebben door niet op z’n minst pluriform te zijn.
Het doek valt langzaam voor de Hugo de Jonge’s (Matt Hankcock) en Frans Timmermans word terug gevloten door Duitsland en Melonie uit Italie. Het Vlaams Belang is inmiddels een serieuze optie in Belgie en ook in NL zien we dat de meest verguisde politici het regelmatig toch juist hadden. Het altijd naar anderen uitmaken voor fascist heeft de ware fascisten reeds onthuld.
Warmtepomp is een vervuilers, windmolens niet recyclebaar en vogelmoordenaars, accu’s en zonnepanelen zijn ook niet recyclebaar en benodiggen kinderarbeid, naast de aanslag op grondwater in natuurgebieden. En bio-centrales zijn een ramp voor bomenknuffelaars, die verliezen hun knuffelvriendjes.
Eigenlijk weten ‘ze’ wel dat de “stikstof-onkenners en vaccintie-wijgeraars” sterke punten naar voren brengen, maar dat toegeven is erger dan alle andere geveinsde doemscenario’s.

Realist1966
Realist1966
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Gezichtsverlies is voor de gemiddelde politicus het ergste wat ze kan overkomen, daar is alles aan ondergeschikt.

Anneken
Anneken
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Zolang het gros van de bevolking de overheid gelooft en zich na de corona-angst klimaatangst laat aanpraten zal een ommekeer moeilijk zijn.

Yvonne
Yvonne
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Voor Klaver en consorten is de aarde plat.Zonder co2 gaat alles dood,dus is die klapzool eigenlijk bezig met moord!

s.f.hoekstra
s.f.hoekstra
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

de politiek is voor die Klaver slechts een verdienmodel, met zijn gebrekkige opleiding kan hij nooit zo veel binnenharken als nu het geval is. Mevrouw Kuiken is voor hem een soort bijvangst.

Fawlty
Fawlty
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Als je er nog steeds van uitgaat dat die 2 zo dom zijn, dat ze de werkelijkheid niet beseffen, kom je zelf nooit tot een groter besef.
Ze zijn inderdaad allebei behoorlijk dom maar ze weten wel degelijk dat ze onzin verkopen om een boosaardige agenda te pushen, vooral t.g.v. persoonlijk gewin voor henzelf.
Iedereen die nog steeds denkt dat al die “leiders” van de eu en de eu-landen, geen idee hebben dat ze de kluit lopen te bedonderen en gewoon niet beter weten, zijn zelf behoorlijk naief.
Bekijk het eens door een andere bril, ga er van uit dat ze ons bedotten omdat ze corrupt / omgekocht zijn of worden gechanteerd. Dan wordt het opeens veel duidelijker.
Dus : zijn Feras, kuijken en al die anderen dom ?
Ja dat zijn ze zeker maar nu ook weer niet zo dom.

Els
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Fawlty

“Bekijk het eens door een andere bril, ga er van uit dat ze ons bedotten omdat ze corrupt / omgekocht zijn of worden gechanteerd. Dan wordt het opeens veel duidelijker.”
Mee eens. Als het in Rusland kan (“De mannen van Poetin”), dan kan het hier ook.
Tenslotte heeft Groen links communistische roots.

Ni28
Ni28
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Planten en dieren passen zich aan de veranderende omstandigheden van de natuur. Alleen de mens wil zich niet aanpassen en de natuur veranderen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

De mens past zich al honderdduizenden jaren aan zijn leefomgeving aan, als die verandert. Zal ook nu gebeuren als onder invloed van kosmische gebeurtenissen, waar we geen invloed op hebben, de klimaatzones een beetje verschuiven.

Ni28
Ni28
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

De arrogantie van de mens is dat ie denkt alles te kunnen beheersen. Daar hebben wij op moment mee te maken helaas. Ik vind het gevaarlijke ontwikkeling. Men wil lucht zuiveren en op andere kant word gedacht om in de atmosfeer een filter voor de zon te zetten. Dus niet alleen arrogant maar ook dom.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Levensgevaarlijk zelfs.

Andre
Andre
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Jesse tweet: ‘Wij kunnen niet instemmen met klimaatbeleid van het kabinet, waarvan we weten dat het niet de klimaatdoelen haalt.”
Hij weet dus dat er in 2035 de beoogde 55 % reductie CO2 uitstoot niet gehaald wordt en dat het ook niet KAN gehaald worden. Het is gewoon technisch en economisch niet haalbaar om genoeg windturbines en zonnepanelen te plaatsen om de beoogde reductie te bereiken.
Dit ligt niet aan het kabinet. Deze onmogelijkheid ligt gewoon aan de beperkingen van zonne- en windenergie.
Een berekening leert dat op de Noordzee maar ruimte is voor 5000 windturbines, als je wilt vermijden dat ze wind van elkaar afvangen. Dat is net genoeg voor 2-3 % van de totale energiebehoefte van Nederland (als er genoeg wind staat).
Zonnepanelen leveren alleen genoeg rendement op in het zomerhalfjaar.
De optelsom van de natuurlijke beperkingen maakt dat de 55 % reductie nooit gehaald zal worden.

Hesa
Hesa
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het heeft alles te maken met ons belastinggeld vrij te maken voor grote bedrijven. Voor een controlesysteem (denk maar aan datacentra in onze weilanden) en de verstedelijking. We moeten immers een grote stad worden.
Daarnaast wordt er chaos veroorzaakt, zodat we niet meer eensgezind samenkomen.

Jos
Jos
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

Het is de voltooiing van mars door de instituties, de marxisten zitten reeds in alle instituties enz en zijn nu volop aan het nivelleren. Op naar 90% staats afhankelijken, 5% dissidenten en 5% welvarende leden van de partijtop.

Chris
Chris
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het gaat goed met onze planeet en het wordt nog beter. Het gaat echter helemaal fout in de hoofden van klimaatsekteleden… is daar geen pil voor? Of in ieder geval een mRNA-injectie… de C19-injecties hebben immers aangetoond dat zo’n 140 miljoen mensen definitief geen last meer hebben van veroudering, pijn, honger, dorst, kou en van het gezwets van de sekteleiders.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Politici zijn net als artsen. Ze pretenderen heel veel te weten maar mijn eerste baas – Moh Daha – van het Nierziekten-laboratorium op het toenmalige AZL wilde altijd dat elke Nierziekten-Specialist i.o. op het laboratorium meeliep of nog beter promotieonderzoek deed. Dat zijn de beste specialisten zei hij altijd want ze zijn wetenschappelijk onderlegd én ze snappen precies welke laboratoriumtesten ze aan moeten vragen maar vooral HOE ze die lab-uitslagen moeten interpreteren! Kijk daar draait het om Wetenschappelijke Kennis niet om Libelle-Kennis. Je kunt nog zoveel roepen maar als het niet wetenschappelijk onderbouwd is het nergens op gebaseerd en dus totale lulpraat en dat is precies het soort praat dat Jesse Klaver uitkraamt. ik heb gezegd!

Jos
Jos
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

‘Groen’ gebruikt de stikstofleugen om de boerderijen en het boerenland te confisqueren.
En ‘betalen’ de boeren een digitale valuta die ze Digitale Euro noemen.
Deze uiterst zwakke munt devalueert nog sneller dan de Lire ooit deed.
De fiscus zal vervolgens elk jaar meer aan belastingen eisen in BOX3, meer dan het werkelijke rendement dat op de uiterst zwakke Digitale Euro te behalen is.
Gemiddeld zal de ex-boer na zo’n 10 jaar door zijn Digitale Euro heen zijn. Alles weer terug bij de overheid.
Terwijl de boerderij nog vele generaties van inkomen kan voorzien.

KLOP KLOP….. Wie is daar? De Groenen, open maken!

Mijn advies aan een boeren die op de lijst staan; vraag zelf nu alvast een bestemmingsplan wijziging aan bij de gemeente / provincie voor woningbouw.
Dan bezit u straks een deel van het onroerend goed of kunt het land verkopen als woningbouw-grond! Zorg een sterke professionele partij aan uw zijde.
De overheid zal het lastig vinden deze bestemmingplan wijziging te weigeren, daarmee snijden ze in hun eigen hand. En de procedures duren jaaaaaaaaaaren.

Verkoop uw appelboom niet voor een kistje met appels.

rico
rico
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Deze ego’s willen graag het goede voorbeeld aan de wereld geven en zijn maar al te graag bereid daarvoor onze hele economie te slopen. Ze hebben nou eenmaal idealen die ze willen verwezelijken of het goed is voor ons land of dat het goed is voor de bevolking maakt ze weinig uit.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dank dat u het nog maar eens opsomt.
Als je zoals de dwaaslinkse groeperingen en ‘politieke partijen’ al zo lang allerlei onzin hebt verkondigd, is het gewoonweg niet meer te mogelijk om een andere koers in te slaan.
Dan kun je alleen nog maar met gestrekt been de vlucht naar voren nemen en alles en iedereen aanvallen. Precies wat ze momenteel dus doen.
Bovendien hebben ze elke institutie op elk domein vergiftigd, de media mee, en is het wereldwijd usance, onder aanvoering van enkele miljardairs, oorlogsindustrieën, energie- Pharma- en techbedrijven. Gedirigeerd door Mammon.
Dat de decreetopleggers er zelf allemaal niet écht achter staan blijkt overduidelijk uit hun eigen milieu onvriendelijke gedrag.
En natuurlijk als beste voorbeeld hoe (UK) ministers over disproportionele en contraproductieve dwangmaatregelen communiceerden tijdens covid. Niemand kan toch in alle ernst geloven dat het bij de andere grote vraagstukken anders gaat.
Daarom, ga stemmen. Het is niet genoeg, maar wel een begin van een koerswijziging.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik kan alleen maar hopen dat er in een groot deel van de provincies BBB de bepalende machtsfactor wordt die weigert het Stikstofbeleid van dit kabinet uit te voeren waardoor waardoor er wel iets MOET veranderen aan het krankzinnige milieubeleid van dit kabinet en de EU. Gewoon weer met elkaar discussiëren over wetenschappelijke feiten en normaal met elkaar omgaan in plaats van een hele bevolkingsgroep willens en weten kapot maken.

Anneken
Anneken
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Voor de “stikstofcrisis” is geen enkele wetenschappelijke basis. Als BBB wil onderhandelen doen ze dat in wezen over iets wat niet bestaat.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Arnout Jaspers in Wynia’s week:
‘Maar de stikstofevangelisten zijn als die mythische 17de-eeuwse kardinaal die weigerde door Galileo’s telescoop naar de manen van Jupiter te kijken: ze weten alles al wat er te weten is, en slechts wie zich onderwerpt aan het evangelie en boete doet, zal niet geëxcommuniceerd worden.’

Edwin
Edwin
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Enkele jaren geleden vroeg ik dhr. Meeus via Twitter of hij Jesse Klaver kende, waarop hij antwoordde “een beetje”. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat deze omschrijving de lading niet meer dekt 🤣

Nanko van Dijk
Nanko van Dijk
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dat wij het klimaat zouden kunnen beïnvloeden/veranderen, en als we dat niet doen, de wereld vergaat, is een complottheorie, een gotspe!
Maakbare Wereld, hoogmoedswaanzin!

Laatste aanpassing 8 maanden geleden door nanko55
Peter
Peter
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het zelfde concept, of anders gezegd recept als andere bankmakerij: ANGST !

Het is ANGST.

Angst voor droogte, angst voor te veel water, smeltende ijsbergen, stikstof, CO2, zure regen (oeps, dat is oud), het rode gevaar, het gele gevaar, oorlog daar = oorlog hier?
Angst voor van alles en nog wat.
ALLES wat bedacht kan worden om (chronische) ANGST erin te krijgen.
Tot het chronisch is:

CHRONISCHE ANGST

“Chronische hevige angst kan leiden tot een ernstige verstoring van het normale gedrag, een gegeneraliseerde angststoornis. Een dergelijke verstoring van de “normale” angst kan leiden tot posttraumatische stressstoornis (PTSS) en paniekstoornis. Chronische angst kan onder andere veroorzaakt worden door cultuur, GELOOF. POLITIEK, OORLOG EN …… MEDIA”
https://nl.wikipedia.org/wiki/Gegeneraliseerde_angststoornis

De amygdala is dan ontregeld! Het is nogal wat!
https://nl.wikipedia.org/wiki/Amygdala

Snappie
Snappie
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

JA 21 jesse en attje 2 partijen worden 1, haha. De clue ligt bij de EU en de green deal daar gaan miljarden in om en heeft de hoogste prioriteit in het EU beleid duurzaam zelf redzaam onafhankelijk co2 neutraal emissieloos. JA 21 zijn de politici van morgen de onderbouwde wetenschap is irrelevant. Zij voeren het EU beleid blindelings uit. Ze pushen en zijn op jacht naar succes , roem en een top baan in de EU politiek.
Eigen gewin bovenaan, werkelijk ze verschuilen zich achter de green pvda pope F.T.
Behalve PVV, FVD, BVNL. Zijn alle overige partijen gelieerd aan de EU enof greendeal.

Frans Galjee
Frans Galjee
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Er staat wel een fout in artikel.

“….Dat Nederland verantwoordelijk is voor amper 0,04% van de wereldwijde CO2-uitstoot …..”

Die 0,04% moet zijn 0,4%. Nog natuurlijk weinig maar wel een factor 10 fout.

Chris Oldenhof
Chris Oldenhof
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Alles maar weer eens perfect samengevat door Ferdinand.
Het is bijna onvoorstelbaar dat Klaver, Kuiken, Kaag e.d. werkelijk zouden geloven in het klimaatsprookje. Maar in ieder geval geloven vele “gewone” Nederlanders (en buitenlanders, met name Duitsers!) het wel, zo is mijn ervaring.
We moeten blijven uitleggen dat het flauwekul is en Ferdinand is gelukkig onvermoeibaar in dit opzicht. Hulde hiervoor.

Wat is de (verborgen) agenda die leidt tot klimaat-waanzin, stikstof-onzin, de behoefte aan enorme over-immigratie? Die moet er zijn. Nuchter beschouwd lijkt dit alles namelijk totaal krankzinnig. Maar als we die zaken met elkaar in verband brengen dan gaan we wellicht de samenhang zien. Toch?

johan
johan
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Zou de partij voor de dieren eigenlijk niet een andere naam moeten nemen die beter weergeeft waar het om draait: Partij voor de dieren en dus tegen teveel mensen.

Joop Visser
Joop Visser
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Yasser en Uilskuiken weten en kennen niet zoveel. Gecombineerd met iets wat met slogans te begrijpen is, al is het fout, en de grote groep denkt ook zo, kunnen ze hun bestaan in de politiek rekken.

Bart
Bart
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Mooi artikel. Alleen verwijzingen naar florerend ‘wildlife’ op de polen en bloeiende koraalriffen is flinterdun; bepaald geen onderbouwingen die staan als een huis en geponeerd door auteurs met onzekere/dubieuze staat van dienst. Ik deel overigens wel de mening dat er miljarden over de balk worden gesmeten om schier-onmeetbare ‘klimaatwinst’ te boeken. Het argument van Klaver en consorten, dat wij -de ‘rijke’ landen- de morele plicht hebben om ‘ons steentje bij te dragen’ past in elke linkse discussie. Of het nu gaat om milieu, klimaat, mensenhandel of wat dan ook. Blijkbaar heerst in links Nederland (en daar buiten) de opvatting dat zij bepalen wat er moreel op de agenda staat, en dat het een voldongen feit is dat iedereen moeten bloeden om hun geweten te sussen. Einde discussie, geholpen door de mainstream media die aan de linkse leiband lopen.

43
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x