Nederland Permanent Crisisland

Gebrek aan visie leidt tot ondemocratisch paniekvoetbal

In de laatste jaren buitelt Nederland volgens het kabinet van de ene naar de andere crisis. Of het nou gaat over immigratie, energie of klimaat, take your pick. De diverse kabinetten onder leiding van Rutte lijken al deze crises welwillend aan te grijpen om zonder deugdelijk democratisch proces meer macht naar zich toe te trekken. Hoe kan dit patroon doorbroken worden en het stuitende gebrek aan visie worden ontmaskerd, vraagt Robert Raupach zich af.

Voor mij is er geen woord dat het huidige tijdperk meer karakteriseert dan het woord crisis. Bij onder andere de onderwerpen klimaat, cultuur, economie, binnen- en buitenlandse politiek wordt de term alom gebruikt. Heeft het woord dan nog enige betekenis, behalve als containerbegrip voor problemen? Als dat zo is, dan ontbreekt elke logica in het constante gebruik van ‘crisis’. Sterker nog: het wijdverbreide misbruik van het woord crisis berooft het alleen maar van zijn kracht. Als alles een crisis is, dan is niets meer een crisis.

 

Woordinflatie

Laat ik nu eerst eens beginnen met hoe het woord crisis eigenlijk gedefinieerd wordt. Wikipedia omschrijft ‘crisis’ als volgt: “een zware noodsituatie waarbij het functioneren van een stelsel ernstig verstoord raakt”. Inmiddels is het woord crisis net zo inflationair geworden als bijvoorbeeld de woorden racisme, fascisme en extreemrechts, die te pas en te onpas en vooral vaak onjuist worden gebruikt, maar dit terzijde. Mijns inziens is het gevaar van inflationair woordgebruik dat je in het échte geval waarop het woord van toepassing is geen urgentie meer kunt creëren en de ontvangers inmiddels zo afgehaakt zijn op de berichtgeving dat er een gevoel van doffe onverschilligheid ontstaat. Daarnaast zit er een einde aan de overtreffende trap van terminologie. Wat is een volgende stap in het benoemen van een zogenaamde noodsituatie? Spreken we dan binnenkort over een woningmarktramp en over een stikstof Apocalyps?

 

‘Never let a good crisis go to waste’

Het bovenstaande gezegde van Winston Churchill gaat tig decennia later nog steeds op. Waar iedere zogenaamde crisis verliezers kent zijn er natuurlijk ook winnaars, die deze situatie maar al te graag aangrijpen om zich te verrijken ten koste van de gemeenschap. Een hele duurzaamheidseconomie, die deels draait op de uitbuiting van Afrikaanse kinderen bijvoorbeeld, of projectontwikkelaars, die zich in hun handen wrijven met het spoedig opkopen van al het land van soon to be onteigende boeren. Wie zich ook verrijkt, maar niet op financieel gebied, is de overheid. De manier waarop met verschillende crises wordt omgegaan – met de coronacrisis als schoolvoorbeeld – is een regelrechte bedreiging voor onze vrijheid met een overheid die de sterke behoefte voelt de macht te centraliseren en onze vrijheid in te perken.

 

Onmacht

Het uitroepen van een crisissituatie lijkt voor onze overheid dezer dagen de enig denkbare reflex om te reageren op feiten, die voorkomen hadden kunnen worden. Zo had men natuurlijk allang de internationale verdragen wél kunnen toepassen om te voorkomen dat Ter Apel overstroomt met veiligelanders, hadden we onszelf niet de meest strenge stikstofregels ter wereld kunnen opleggen om wél in staat te zijn om woningen te bouwen om het tekort tegen te gaan en hadden we wél onze gasreserves kunnen aanvullen voor de aanstaande winter, door het grootste aardgasveld van Europa in Groningen te blijven benutten.

 

Onkunde

Het bovenstaande is nog maar een willekeurige greep uit de crisissnoepzak. Situaties, die we al van ver op ons af zagen komen en die door nalatigheid van ons bestuur nu leiden tot acuut paniekvoetbal. Als het kalf verdronken is dempt men de put. Repareren is aan de orde van de dag in plaats van voorkomen. En dat repareren behelst maar al te vaak dwangmaatregelen en het buitenspel zetten van de Kamer, onder het mom van “we kunnen niet anders”. In de gewone wereld zou het natuurlijk ondenkbaar zijn dat een facilitair manager verantwoordelijk wordt gemaakt voor natuur en stikstof, een basisschoolleraar wordt aangesteld voor volkshuisvesting en ruimtelijke ordening en een sociaal cultureel wetenschapper verantwoordelijk is voor justitie en veiligheid in een land. Maar in de politiek kan dat. What could possibly go wrong?

 

Rol van Rutte

De hoofdverantwoordelijke hanteert een inmiddels behoorlijk reactieve stijl van besturen. Mark Rutte, de langstzittende premier in de geschiedenis van Nederland, is totaal niet te betrappen op een visie voor dit land. Na zijn groteske verhaal over het land als ‘broos vaasje’ was er ook eerlijk gezegd niet meer veel van te verwachten. Het lijkt wel of hem, en daarmee automatisch het land, alles maar overkomt. Alsof er constant in de mist gestuurd wordt, terwijl dat verre van waar is. Zonder enig vooruitzicht regeren zorgt er dan automatisch voor dat alle onverwachte zaken maar meteen als crisis bestempeld worden.

 

Watercrisis!

En ja hoor, vorige week stak dan ook weer een nieuwe crisis de kop op. Een officieel watertekort! Een crisisteam verdeelt sinds het einde van vorige week het blijkbaar oh zo schaarse water in ons land. Maar alleen al de Rijn brengt per anderhalve seconde een tot de rand toe gevuld Olympisch zwembad aan drinkbaar water ons land in. Dat we dat water aan de andere kant van het land in dezelfde mate weer de zee in laten stromen is dan natuurlijk een bizar feit. Nederland komt om in het water, maar waar is de handels- en innovatiegeest waarvoor ons land zo vaak internationaal geroemd wordt? Helemaal op dit terrein, wij zijn (of waren?) toch wel een beetje het Silicon Valley van watermanagement. In een tijdgeest waarin voorspeld wordt dat water in de toekomst een steeds schaarser goed zal zijn voor grote delen van de bewoonde wereld, toont ons landsbestuur met dit jongste voorbeeld wederom een stuitend gebrek aan visie en doortastendheid.

 

Kabinet doe je werk!

Alhoewel het volledig uitsluiten of voorkomen van een zware noodsituatie natuurlijk een illusie is, blijft het een essentiële kerntaak van de overheid om zichzelf en bovenal haar burgers te behoeden voor een dergelijke situatie. Dat doe je in de eerste plaats door een kabinet dat vooruitziend regeert, daadkrachtig optreedt en de belangen van de bevolking boven de eigen belangen steltl. Dat klinkt wellicht simpel, en dat is het ook, zoals u zojuist kon lezen.

 

Vond je dit artikel goed? Steun Robert Raupach via zegmaarrob.backme.org

Over de auteur

Robert Raupach
Robert Raupach
Deutsche Gründlichkeit vermengd met Nederlandse nuchterheid. Kritisch en altijd benieuwd naar de andere kant van de medaille.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
43 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Cor
Cor
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De meeste crisissen van de afgelopen jaren zijn gecreëerde crisissen, en vooral niet tastbaar. Denk aan de Covid-19 crisis, wat helemaal geen crisis is maar als doel heeft om gedragsverandering op te leggen. Stikstof crisis, die niet bestaat maar onder het mom van een dreigende natuurramp wordt gebruikt om plat gezegd landje pik uit te voeren. De stikstof crisis is gelukkig alleen maar in Nederland van toepassing. Klimaatcrisis, wat ook een ongrijpbaar iets is. Het klimaat veranderd al zolang de aarde bestaat en iedere keer als er een verandering is wordt er adaptie uitgevoerd en voilà we gaan rustig verder. De CO2 is een nieuwe religie die alle andere religies in het niets laat verdwijnen, en ja CO2 is niet tastbaar dus uitstekend te gebruiken voor een ramp.
Het is duidelijk dat er een andere agenda achter al deze crisissen zit, namelijk agenda 2030 van het WEF. Wij bezitten niets meer en zijn gelukkig, en de elite bezitten alles en zijn nog gelukkiger.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Cor

Uw observatie van de ongrijpbare, niet tastbare ‘crises’ is vermoedelijk juist, evenals uw conclusie. Te meer omdat vrijwel wereldwijd de roverheden alleen maar bezig zijn hun bevolking in angstpsychosen en hopeloosheid te storten.
NL heeft minimaal enkele jaren van ‘pas op de plaats’ nodig m.b.t. ingrijpende en miljarden verslindende WEF, EU, D66 en UN hobby’s.
Eerst orde op zaken in eigen huis, met genoemde linksdraaiende instituties wordt dat onmogelijk.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ja, Cor en u hebben het goed geanalyseerd.

Peter.
Peter.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Waar Rutte op aan stuurt met Schwab is dat iedereen zijn bezit inleverd en dan gelukkig is,beter zouden we kijken wie onze bezittingen dan overneemt en dan dolgelukkig is .Rutte kan het mooi vertellen ,maar alles wat hij uitkraamt is gelogen ,en wie dat nu nog niet weet ,blijf vooral kijken naar boer zoekt vrouw .

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter.

Als geen bezit hebben een mens zo gelukkig zou maken, waarom komen die miljoenen bezitlozen dan naar westerse landen om bezit te veroveren?

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter.

ja, het is bezopen wat Rutte allemaal aan het doen is. Maar hij heeft ook medeheulers want het kabinet valt maar niet.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Internationale verplichtingen opgelegd door internationale organisaties zijn het bron van alle crisissen en dienen herzien of opgeheven te worden. Tegelijk moeten subsidies van activistische groepen worden ingetrokken.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Ni28
AAA
AAA
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Nee joh, ‘de bron van alle crisissen’ is waar mensen wortelen. De clubs zijn slechts de korven waar de vruchten bij elkaar komen, rijp en groen.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  AAA

Het zijn natuurlijk altijd mensen die achter zitten en dingen verzinnen in verpauperde organisaties.

AAA
AAA
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Als ze het in een geest doen van bijv. ‘survival of the fittest’, ja dan zijn het mensen die erachter zitten EN ook een destructieve geest! (Dan kan zelfs Opiniez de bron aller crises gaan blijken te zijn! Of is dat te pauper gedacht 😄?)

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  AAA

De mens is de enige soort die kan nadenken. De ene meer de ander minder. Maar het is altijd de mens.

h.keur
h.keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wie niet horen wil, moet maar voelen is een oud bekend gezegde. Misschien zou dat eens op Rutte moeten worden toegepast als hoofd verantwoordelijke van het beleid. De man ook die figuren als Kaag, de Jonge, Kuipers en anderen heeft aangesteld.
Mijn voorstel zou zijn: drie maanden lang als zijn bezittingen en financieel vermogen bevriezen, het inkomen op bijstandsniveau zetten.
Na die drie maanden informeren hoe het met hem gaat.
Ben werkelijk benieuwd.

Walter
Walter
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

En daarna aan tafel bij overleg ,mededelen dat er een onafhankelijk onderzoek gaat plaats vinden ( door lezers van OpinieZ ) en in afwachting van het resultaat er geen beslissingen kunnen worden genomen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Walter

Dat is inderdaad wel de wijze van ‘besturen’ in ons land. Commissies en onderzoeken als parkeergarage om het probleem uit het zicht te halen.

vlierbloesem
vlierbloesem
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

Iets langer dan 3 maanden mag van mij ook wel. Hij zou minstens zelf een woning moeten zoeken die past bij dat bijstands inkomen, een keer zelf zijn belastingaangifte moeten doen en alle van toepassing zijnde uitkeringen en toeslagen moeten aanvragen.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

Zou zijn actieve herinnering dan werken?

Winnie
Winnie
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

Heeft volgens mij weinig zin,omdat ik denk dat steun en hulp ook uit een andere hoek zal komen.Vrinden ten over! Zeker voor 3 maanden!

Anna
Anna
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte heeft inderdaad GEEN VISIE MEER VOOR ONS LAND❗️
Rutte is in de ban van de visie van het WEF.
Rutte zegt zelfs op beeld dat Nederland zich gaat inspannen voor voedsel innovatie van het WEF. Dat is zijn doelstelling, daar wil hij aan mee werken, daar scoort hij zeker punten mee bij Klaus Schwab….. Deze gevaarlijke ondemocratische club is al ver geïnfiltreerd in onze regering…..
Wanneer worden onze volksvertegenwoordigers EENS WAKKER❓

Terwijl Rutte openlijk op beeld verklaard dat hij een voedsel “ hug” van het WEF wil steunen en tot ontwikkeling wil laten komen in Nederland laat hij de Nederlandse boeren stikken. IN WELKE IDIOTE TOESTAND ZIJN WIJ ALS LAND BELAND❓

Dit lijkt op hoogverraad. ❗️❗️Rutte je hebt je ambtseed HIER AFGELEGD EN NIET BIJ HET WEF.
Trouw beloven aan onze grondwet terwijl je een stelletje ongekozen megalomane lieden die denken de wereld naar hun hand te kunnen zetten DIENT!

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Een crisis is een goed middel voor een politicus om zijn macht te vergroten. Want:
1) een crisis veronderstelt ellende voor velen, dus is het een belangrijk onderwerp;
2) het is een aanleiding om op te roepen tot eenheid en solidariteit;
3) het is bovendien een goede gelegenheid om afwijkende meningen te signaleren, hen zwart te maken en politiek af te branden.
Dus: hoe meer crises, hoe beter het is voor de machtsbeluste politicus. En de media helpen graag een handje mee, want hoe langer een crisis duurt, hoe meer vulling ze hebben voor de voorpagina en de praatprogramma’s.
Hoe onbenulliger de crisis, hoe gretiger men erover praat, want het heeft toch geen gevolgen.
Dus corona (niet meer dan een griepje volgens Gommers en talrijke biomedici) wordt uitvergroot tot een ware pest epidemie.
Een hittegolf en droogte die maar eens in 20 jaar voorkomt, wordt uitvergroot tot een signaal ‘dat we anders moeten gaan leven’. Ter vergelijking: augustus 2006 was de natste en koudste augustus in 100 jaar. Maar ja, paste niet in het stramien van klimaatopwarming…
De echte oorzaak van dit alles is dat we ons extreem hoge morele normen opleggen: we moeten het klimaat redden, de migranten, Oekraïne. Uiteraard is dit alles veel te hoog gegrepen voor dit land, zelfs voor de EU, of alle rijke landen bij elkaar. We moeten gewoon accepteren dat we ons eigen leven leiden en ophouden bij elk onderwerp de wereldverbeteraar uit te hangen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Volkomen eens. Het probleem is alleen dat ‘we’ onszelf niet de extremen opleggen, maar dat we er steeds agressiever in gedwongen worden.
Door activistische NGO’s, rechters, journalisten, onderwijzers, hoogleraren, wetenschappers, banken, pensioenfondsen, media, letterbakaanhangers enz., high tech niet te vergeten, en uiteraard de (kartel-)politici.
Omdat het linksdraaiend virus zich tot in de haarwortels van de samenleving heeft geperst, zie ik zo snel niet hoe we dit vreedzaam zouden kunnen keren tot een aanvaardbaar beleid.

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Natuurlijk verrijkt onze Roverheid zich wel:denk eens aan alle belastingen over de veel te hoge prijzen van wat je ook maar kunt bedenken!En dan ook nog eens belasting over belasting heffen:crimineel!En de Aow wordt een beetje verhoogd,wat ze via de belasting weer dubbel terug pakken:over verrijken gesproken!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Yvonne

Casino beleid: het Huis wint altijd.

Henk uit Veliko Tarnovo
Henk uit Veliko Tarnovo
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Een artikel met waarheden die groter zijn als de zo dikwijls aangehaalde koe.
Helaas zal ook dit schrijven van de heer Raupach binnen niet al te lange tijd in de vergetelheid raken bij de gemiddelde Nederlander die dageliks voor de kijkbuis zit om zich via de staatsomroep een partij leugens en halve waarheden in hun comatueuse hersens te laten vertellen.
Chapeau voor dit geweldig schrijven, maar het zet totaal geen zoden aan de dijk bij de Nederlandse schapen.

J. C. Th. Köhler
J. C. Th. Köhler
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Er is helemaal geen stuitend gebrek aan visie. Het probleem is dat de visie van MP Rutte de visie is van Klaus Schwab en z’n WEF.

A.G van Schilt
A.G van Schilt
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

goed artikel. Trieste waarheid. Slechts macht en deugddoenerij hebben gegolden de afgelopen 10 -15 jaar, niet de daadkracht nodig ter bestrijding van de echte crises die duidelijk opdoemden de afgelopen jaren. De fraaipraters, ombuigers van woorden en begrippen kunnen allen rekenen op lucratieve baantjes; zo is het Nederlandse volk misleid. Telkens weer in Brussel, Den Haag , in de landsgeschiedenis, in Democratische uitgangspunten, in beloftes. Hoe jammer van ons fraaie Nederland, met zoveel hardwerkende gewone Nederlanders opgebouwd na de Tweede Wereldoorlog.
Ware de rampzalige ontwikkelingen nog maar te keren!

Youp
Youp
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Permanente crises zijn geen gevolg van een gebrek aan visie. Permanente crises zijn de visie, ofwel: chaos is het plan. En het vindt plaats overal waar het WEF en andere globalistische insituten een vinger in de pap hebben. Veel mensen, waaronder ik, hebben zich lang afgevraagd of incompetentie een verklaring kan zijn. Helaas is dat niet het geval. Het is zelfs geen kwaadaardigheid omdat de betrokkenen allemaal heilig overtuigd zijn dat ze het juiste doen. Ze zullen best begrijpen dat alle in elkaar geknutselde crises op zichzelf onzinnig zijn, echter het achterliggende doel heeft hun volledige instemming.

Jan de Jong
Jan de Jong
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Mijn conclusie ook. Zie ook de internationale uitrol van de ‘çrisis’ maatregelen.

Bernardo A.
Bernardo A.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Er is helemaal geen crisis. Het begrip “crisis” is voor onze regenten een mantra geworden waarmee men het volk koest denkt te kunnen houden. Het werkte zo leuk bij Covid. Op termijn zal het de houdbaarheid van onze regenten alleen maar verder aantasten; zodra het spul goed door de mand valt, valt er met het volk geen land meer te bezeilen.

Den Helder
Den Helder
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Er zijn maar 2 echte crises die voldoen aan de definitie uit het artikel: een monetaire en een democratische. Alle andere crises zijn verzonnen om de rekening van de monetaire crisis bij de bevolking neer te leggen. De sloop van de democratie is het middel daartoe.

Kees
Kees
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Den Helder

Volgens mij kunnen we die andere crises dus beter schandalen noemen

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Kees

Schandalen is een te voorzichtige benadering denk ik. Willens en wetens je volk onnodig naar een slechter welzijn (be-)sturen is plat volksverraad.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Den Helder

U heeft helemaal gelijk vrees ik.

pedro dos
pedro dos
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

1789!

Ton Ruygrok
Ton Ruygrok
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Nou ja , weet je we zijn steeds meer een land van tuin kabouters geworden , ja dan moet je niet vreemd opkijken als de regering/parlement ook uit tuinkabouters bestaat.
Ik zag de hemelse kabouterblik in de ogen en de smile van rutte toen hij een prijsje kreeg van vriendje schwab…., dan weet ik genoeg.
Trouwens het tuinkabouter virus heeft zich heeft zich m.n. elders in de westerse wereld in de hersens van vele mensen genesteld.
Ton Ruygrok, Monster

Marien
Marien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat ik me afvraag………….waarom doet CDA en CU niets. Die zouden toch de stekker uit dit kabinet moeten trekken bij zoveel wanbestuur? Zij horen de gezinnen te beschermen m.i.
En wat doet mw Schouten er aan als nieuwe ministerie van armoede? Ik hoor of zie haar nergens. Lekker luxe op vakantie zeker. En wij maar angstvallig de toekomst afwachten tot de hakbijl van faillissementen overal valt.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Marien
h.keur
h.keur
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Mevrouw Schouten is ook van de WEF. Dat genoeg moeten zijn om haar gedrag te verklaren.
CDA en CU doen zich voor als Christenen, maar weet je, aan de vruchten herkent men de boom.
Dan weten we toch genoeg, wij zij in werkelijkheid zijn.
Om van te gruwen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Kabinet doe je werk. Dat klinkt wellicht simpel, maar dat is het niet.
Dit kabinet kan alleen zijn werk doen in een volledig onafhankelijk Nederland met een eigen munteenheid.
Dus eigenlijk is het gewoon onmogelijk.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Er zijn landen die het wel doen, zonder euro of met opt outs.
Het kan dus (gedeeltelijk) wel, maar waar zijn de ballen van deze roverheid?

AAA
AAA
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

‘Visie’ in de politiek moet je niet graag willen. Waarom? Omdat het volk de rekening krijgt en/of het risico draagt van de mooiste geschetste plaatjes ”.
Het zou pas visie zijn als de ambtenarij de lasten zou dragen.

Wil
Wil
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  AAA

Niet enkel de ambtenarij, ook degenen die op deze verwoestende partijen hebben gestemd….en nog steeds stemmen voor de afbraak van dit land

Marien
Marien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk.
Dit is allemaal gevolg van wanbestuur, m.i.
En de overheid hoort te zorgen dat iedereen veilig is en de noodzakelijke basisvoorzieningen kan betalen. De pyramide van welbevinden laat zien dat onderdak, warmte, water, voedsel de onderste basis vormen en daarboven veiligheid, daarboven sociale contacten en familieverbanden, daarboven waardering en erkenning en daarboven zelfontplooiing. Maar Rutte en co halen de basis al weg, in de vorm van onbetaalbare energie voro grote groepen, inflatie, alles wordt te duur. Het lijkt alsof dit land alleen bestemd is voor de elite. En ik denk eerlijk gezegd, dat een groot deel van de elite zelf dat ook vindt.

Bob Fleumer
Bob Fleumer
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Meneer Rutte bewijs Nederland een laatste dienst ten goede en ga weg uit het torentje, de bevolking zal U intens dankbaar zijn!

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Robert,

De indruk van het reactief van de ene ophef naar de andere ophef snellen en dan daadkrachtig dingen doen, bestaat bij mij in ieder geval al veel langer. En het doorkoppelen aan wat geschiedenis, waarbij al dan niet met de wilde frisheid van limoenen het van ophef naar opgehevenheid ging, stemt niet niet gerust.

De Godwins rollen hier makkelijk, maar voor wie een leg-up nodig heeft: o.a. Reichtagbrand en het dokterscomplot.

Als nu de drs. en team kakelend heen en weer rennen als waren zij de spreekwoordelijke kippen zonder kop (ze lijken in ieder geval goed van de leg af n.a.v. de agrarische feedback), dan is de allereerste vraag die te stellen is, wie binnen deze dynamiek wel het hoofd koel houdt en al dan niet een richtinggevend idee heeft.

Dat de drs. een fijn politiek spel als spek voor het bekkie ziet, is al jaren bekend. Evenals de herhaalde conclusie dat het waarom voor hem van ondergeschikt belang is, maar zeker niet voor de circuits die hem voeden.

Als nu blijkt dat allerlei nijvere bijtjes bij de WEF – al dan niet in de tijd dat ze voor iets anders betaald werden (De laatste tijd nog veel aan prijsstabiliteit gedaan, Klaas?) – dat in publieke bronnen uitgewerkt hebben, dan hoeven we daar geen energie aan te verspillen.

Vraag is alleen of deze koene strijders voor een wereld die toch een tikkie anders gaat zijn dan een klassieke sociaal-liberale rechtstaat, wellicht ook niet een hele set documentatie gecreëerd hebben, die niet zo met het klootjesvolk gedeeld wordt.

Of u het als John Q Nukubu eens bent met wat voor u geduid wordt, is een andere zaak. En al helemaal of daar (nog) iets tegen te doen is. Wat moet bv. Klaas’ zijn immer uitdijende formatie met fris en fruitige ‘gedragspsychologen’?

43
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x