Hoe we van het kabinet Rutte-Kaag af kunnen komen

Rechtse, postpopulistische partijen moeten kiezen voor samenwerking

Tweederde van de Nederlanders is het tweetal Rutte-Kaag zat. Er wordt een radicaal D66-beleid doorgedrukt in de samenleving en steeds meer groepen raken in het gedrang. Rutte zit er alleen nog om de staatsman uit te hangen in Brussel. In de peilingen zien we dat het huidige vierpartijenkabinet niet eens een derde van de virtuele Kamerzetels bezet. De enige manier om Nederland op democratische wijze te bevrijden van dit falende kabinet is versterking van het postpopulistische blok, analyseert Jan Gajentaan.

 

Uitsluiting populistische partijen leidt tot uitholling democratie

In Nederland, maar ook in andere landen zoals Frankrijk, zien we dat ongeveer een kwart tot een derde van de kiezers uit wordt gesloten van het democratische proces, omdat de partijen waarop zij stemmen door de elite en de media voor populistisch worden uitgemaakt, lees xenofoob, extreemrechts, etc. Dit heeft geleid tot een verschraling van het democratische proces. In feite komt het erop neer dat het huidige beleid – pro-EU, soepel op massa-immigratie, meedogenloos tegenover de eigen burgers bij het doorvoeren van radicaal klimaatbeleid en het afpakken van vrijheden – onder alle omstandigheden voortgezet wordt. Wie kritiek heeft, wordt gedemoniseerd en uitgesloten.

 

Postpopulisme

Nu zal een deel van de lezers het niet met mij eens zijn, maar naar mijn mening hebben PVV en FvD deze uitsluiting deels aan zichzelf te wijten door té radicale uitingen op het verkeerde moment. Omdat de realorechtse en realolinkse kiezers zo langzamerhand boter bij de vis willen hebben, zijn nu de postpopulistische partijen in opmars: BBB, JA21 en BVNL. Mogelijk zal Pieter Omtzigt zich nog bij één van deze partijen aansluiten, of een eigen partij beginnen. Kunnen deze partijen voor een trendbreuk zorgen bij de Provinciale Statenverkiezingen in 2023 en het kabinet Rutte-Kaag naar huis sturen?

Overigens, de term postpopulisme werd, bij mijn weten, voor het eerst ingebracht in het debat door Henk Otten van GO!. Henks bedoeling was GO! te positioneren als postpopulistische beweging, zoals hij dat eerder voor ogen had met FvD. Maar door het té verbitterd tekeer gaan tegen Baudet en zijn mislukte bromance met Henk Krol lijkt GO! kansloos bij nieuwe verkiezingen. De doorbraak zal dus moeten komen van BBB, JA21 en BVNL. Hoewel de media hun uiterste best zullen doen ook deze partijen te framen als extreemrechts, lijken zij de beste papieren te hebben om de postpopulistische propositie in te vullen.

 

Statenverkiezingen 2023

Als we kijken naar de Tweede Kamer, dan zou de coalitie volgens de laatste peiling van Maurice de Hond blijven steken op 47 zetels. Laten we voor het gemak aanhouden, dat ze er 50 halen. Nu gaan de Statenverkiezingen natuurlijk niet om de Tweede Kamer, maar ik noem het om de krachtsverhoudingen in te schatten. De coalitie zou dan of over links moeten met PvdA en GroenLinks, of over rechts met genoemde BBB, JA21 en BVNL: momenteel goed voor 28 Tweede Kamerzetels, volgens weer de peiling van De Hond.

Het ligt voor de hand dat als VVD (liefst zonder Rutte), CDA en CU in de nabije toekomst samen willen werken met dit postpopulistische blok, ze dan verder zullen moeten gaan zonder D66. Dat maakt de rekensom al weer wat lastiger. Maar mijn inschatting zou zijn, dat de postpopulisten samen ongeveer 35 tot 40 zetels zouden moeten halen in de Tweede Kamer om sterk genoeg te zijn, zodat ze een nog verdere radicalisering van het beleid middels toetreden van GroenLinks en PvdA kunnen voorkomen en tevens de zetels kunnen compenseren van D66, dat dan tot de oppositie zal toetreden.

Voorwaar, geen gemakkelijke opgave. Misschien zal het alleen lukken als Pieter Omtzigt deze groep gaat steunen, of bijvoorbeeld toetreedt tot BBB?

 

Verdeling Senaatszetels

Aangezien de Senaat getrapt wordt gekozen vanuit de Provinciale Staten, moeten we eigenlijk het rekensommetje hier opnieuw doen. Op dit moment heeft de coalitie 32 van de 75 zetels in de Senaat, dus al een minderheid, waardoor ze zaken moeten doen met andere partijen. Als deze minderheid in 2023 verder verschraalt tot ongeveer 25 zetels of minder, dan kunnen Rutte en Kaag de facto niet verder regeren en liggen nieuwe parlementsverkiezingen voor de hand.

Maar, vooruitlopend op nieuwe algemene verkiezingen, gaat het er bij de Statenverkiezingen dus ook om hoe sterk de postpopulistische groep is en ook hoe sterk links voor de dag weet te komen.

 

Dilemma VVD en CDA

Hierbij zal de top van VVD en CDA voor een dilemma komen te staan. Het hogere echelon van deze partijen is hondstrouw aan de EU (en daarmee indirect aan hun eigen carrière en salaris) en daarom bereid allerlei concessies te doen op het vlak van radicale klimaateisen. Maar de ondraaglijke kosten die deze klimaateisen meebrengen voor de samenleving leiden ertoe, dat er steeds meer kritiek klinkt in deze partijen. De leden van de VVD stemden het stikstofbeleid van Rutte en Van der Wal af; de leden van het CDA gaven Hoekstra er ongenadig van langs. Hoe lang houden de partij-elites dat nog vol?

 

Samenwerking postpopulisten

Mij lijkt duidelijk, dat de postpopulisten deze race alleen kunnen winnen, als ze bereid zijn om onderling samen te werken (maar niet te fuseren) en de ander ook wat te gunnen. Ook door samen concrete plannen te ontwikkelen, die een realistisch alternatief vormen voor het radicale D66-beleid van Rutte en Kaag. Een goed voorbeeld was het gemeenschappelijke plan van BBB en JA21 voor een alternatief stikstofbeleid. Dat zal veel kiezers aanspreken die misschien voorheen VVD of CDA stemden. Zo kan een electorale trendbreuk bewerkstelligd worden. Aangezien de drie genoemde partijen nog niet overal over lokale afdelingen beschikken, lijkt het mij verstandig om voor de Statenverkiezingen een gemeenschappelijke lijstcombinatie te overwegen. Zeker voor BBB en JA21.

 

Andere boeg

Als de Nederlanders het beleid over een andere boeg willen gooien – realistischer beleid op het vlak van klimaatplannen, meer rekening houden met draagkracht van burgers, een rem op immigratie, minder slaafs de EU volgend – dan zal veel afhangen van het optreden van de postpopulistische partijen. Waarbij ik van mening ben dat deze partijen zeker niet de fout van het kartel moeten herhalen om PVV en FvD uit te sluiten, maar wel kritisch moeten zijn wanneer deze partijen te ver uit de bocht schieten. Dus samenwerken wanneer het kan en mogelijk is; afstand houden wanneer er onmogelijke eisen worden gesteld. Een lastige evenwichtsoefening.

De drie genoemde partijen, BBB, JA21 en BVNL, leggen ieder hun eigen accenten. Nu de boerenopstand veel publiciteit krijgt, zit BBB in de lift. Als de ongeremde stroom asielzoekers ongelukken gaat veroorzaken zal JA21, die een helderder beleid heeft dan BBB op dit punt, weer wat kiezers terugwinnen. En wanneer het om principiële vragen over vrijheid gaat bij het coronabeleid, scoort BVNL. Eigenlijk alleen maar prima, dat ze ieder hun eigen accenten leggen. Ook Pieter Omtzigt draagt positief bij aan goed onderbouwde oppositie!

 

Alternatief voor Rutte en Kaag

Dat zal wat heen en weer-bewegingen blijven geven in de peilingen. Laten de postpopulistische partijen zich niet focussen op elkaar vliegen afvangen, maar gemeenschappelijk een krachtig alternatief vormen voor de falende Rutte en Kaag. Als ze samen bij de Statenverkiezingen in 2023 een kwart van de zetels halen of meer, gaan de panelen schuiven. Opdat Nederland in 2023, na nieuwe algemene verkiezingen als gevolg van door de coalitie verloren Statenverkiezingen, een realistisch, centrumrechts kabinet krijgt. Liefst zonder D66 of GroenLinks!

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
91 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
piet12345
piet12345
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

We kunnen ons echt niet uit deze ellende stemmen. Belangrijke onderwerpen (grenzen, energie, gezondheid, milieu) worden door Brussel en Ngo´s bepaald. Daarnaast is oppositie voeren nog louter een spel voor de bühne; het systeem is stuk. Democratie is een illusie, een goed georganiseerde groepsverkrachting.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  piet12345

Stemmen blijkt hedendaags een illusie.

piet12345
piet12345
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Yip. Was lange tijd voorstander van stemmen op thema´s waarbij de overheid nog louter mag uitvoeren. Echter, dit is niet meer zinvol omdat zaken die ons echt raken buiten nedrigland worden besloten.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  piet12345

Daarom moeten we autonomie terugpakken op zaken die NL aangaan en in negatieve zin raken.
Alleen heb ik geen idee op welke wijze dat nog mogelijk is.

Roberto
Roberto
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Volledig mee eens!!!! zolang de belachelijke ‘regel’ : bij voorbaat partijen uitsluiten blijft gehandhaafd zal het aantal NIET!!! Stemmers alleen maar stijgen. Engnek partij D66 maakt maar al te gretig gebruik van die ‘regel’ in de hoop stemmers binnen boord te gaan halen. Maar die stemmers blijven -volledig terecht- liever thuis, dan dat ze op zo’n flutpartijtje gaan stemmen. Als er 1 partij uitgesloten had moeten worden dan is het D66 wel. De geschiedenis heeft wat dat betreft wel heel duidelijk aangegeven. Je haalt veel ellende naar je toe als je gaat samenwerken met D66 in de coalitie. Dat was toen -1994/2002- en nu in 2022. Men leert -of eerder nog- wil niet leren van de fouten in het verleden. Dat laatste geldt uiteraard ook voor de naïeve VVD stemmers.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Roberto

Met D66 is het altijd homeless niet verwonderlijk want er zit geen normale mens bij. Academische leegkoppen met als enige doel een globale socialistische dictatuur te stichten. Als ik de berichtgeving op Twitter mag geloven dan kookt het in het land en niet alleen door de boeren. Dus gaat het kabinet met reces. Hopelijk zullen zij snel moeten terugkeren.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

eens. D66 bestaat uit mensen met een vet salaris, een goed pensioen, een laag werktempo, baan zonder directe verantwoording en hoog delegeergehalte.

Boeddha18
Boeddha18
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

en wonen in mooie en veilige wijken zonder immigranten

Roberto
Roberto
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Precies!!! en gisteren was er ook weer een voorval in de 2e kamer met kamer voorzitter Paul van Meenen (D66) Madam Bergkamp was blijkbaar verhindert. Hij viel een PVV’er in de rede omdat hij het kabinet eng vond en vindt. Nou het woord eng viel niet in goede aarde bij meneer van Meenen. En eiste dat hij dat woord moest terug nemen. Uiteraard deed hij dat niet ook niet toen andere kamer leden er mee begonnen te bemoeien. Het is de kamer ‘voorzitter’ die even bepaald wat er gezegd en – vooral- wat er NIET!!!! gezegd mag worden. Dit is in en in triest en de PVV’er heeft groot gelijk dit kabinet is eng en D66 is helemaal eng. D66 heeft totaal niks met Nederland, het wil Nederland alleen maar beperkingen opleggen met hun globalistische onzin. Op de achterkant van mijn beeldje van Pim Fortuyn staat : “laten we waken over de vrijheid van het spreken” het is overduidelijk dat D66 dit ook maar al te graag de nek wil omdraaien.
Hopelijk in toekomst op naar 0 zetels!!! weg met die engnekken, ze bestaan 56 jaar te lang.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  piet12345

Kijk de boeren geven een voorbeeld aan, in welke richting de opstand moet worden gevoerd.
Kracht maakt macht, samen donderen we Rutte het land uit.
Iedereen krijgt wat hij verdiend dus ook Rutte.
Maar zonder een echte opstand is ons lot al bepaalt, een gechipte massa robotachtige types werkend voor het groot kapitaal.

Bernardo A.
Bernardo A.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  piet12345

Fout. Het punt is niet de macht van Brussel en NGO’s maar de gretigheid waarmee onze regenten deze plannen hier in praktijk brengen. Een steviger regering laat het zover niet komen. Doen ze in Frankrijk ook niet. En zie clubmed, ze houden zich aan geen enkele afspraak en er is geen haan die daarnaar kraait.
Zo moeten wij dat spel dus ook spelen.

Het grote probleem is de verdeeldheid op rechts, waardoor ze machteloos zijn. Zolang de wens ontbreekt om samen één vuist te maken gaat het nooit wat worden. Als dat zo verdeeld blijft, dan ga ik -hallo Ni28- ook niet meer stemmen.
Over het algemeen prima politici, maar zonder verantwoordelijkheidsgevoel.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

De geëxplodeerde macht van BX en de NGO’s is wel degelijk een probleem naar mijn mening.
Wel heeft u gelijk wat betreft de gretigheid van ons wanbestuur om die vaak idiote opdrachten/dictaten daadwerkelijk ten uitvoer te brengen, ten koste van de eigen onderdanen.
Hoe kunnen we het keren?

Wim
Wim
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  piet12345

Die belangrijke onderwerpen worden weliswaar in Brussel bepaald, maar door de lidstaten uitgevoerd: vaak gewoon – terecht of onterecht – genegeerd, vaak getraineerd, maar in Nederland altijd meteen tot de punt en komma geïmplementeerd… Daar zit een groot probleem.
En verder lijkt de schrijver – hij dekte zich al in – het niet zo begrepen te hebben op PVV en FvD. Maar hij zou misschien eens naar de come back van Le Pen in Frankrijk moeten kijken.
Zijn hele verhaal en zijn hoop is gebaseerd op partijen die of besmet zijn met Eurofilie of geen kwaad woord van immigratie durven zeggen, terwijl Eurofilie en immigratie de grote probleem aanjagers zijn.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk dat Rutte de hand boven het hoofd wordt gehouden door de EU. Bedenk hoeveel macht de EU heeft in Nederland wat wij niet zien.
De media hangen als een poppetje aan de touwtjes. Buitenlandse organisaties (Sorros, Greenpeace e.d.)) die in Nederland bezig zijn.
Uiteraard zullen ze er alles aan doen om de huidige coalitie in het zadel te houden zonder dat het te veel opvalt. Hoewel, het begint al aardig op te vallen.

Sjef Smeets
Sjef Smeets
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Die macht komt voort uit onze afdracht aan de EU. Buiten den contributie van pakweg 8 miljard, gaat elke cent invoerrechten van goederen buiten de EU rechtstreeks naar Brussel, dat is circa 12 tot 20 miljard euro op jaarbasis. Dan heb je nog de garantstelling die Den Haag doet bij onze banken ter grootte van 20 miljard euro en u weet waar de poen naar toe gaat

John
John
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk dat bij de volgende verkiezingen alles bij het oude blijft. Ja, de PvdA zal nu een beetje winnen, GL misschien een beetje verliezen, maar de huidige regeringspartijen en PvdA en GL blijven samen een gelijk aantal stemmen houden. Helaas!! En Rutte….die zal niet vertrekken, zeker nu niet, nu hij alles in een vorm heeft zoals die al lang door hem gewenst is. Een partij die volledig uit tassendraagsters en tassendragers bestaat. Een partij die voornamelijk bestaat uit mensen die niet al te slim zijn. Ze mogen geen gevaar zijn, of vormen, voor Rutte. Als je kijkt naar de kenmerken van een narcist, dan zie je dat 1 van de kenmerken is dat een narcist ledigheid on zich verzamelt, om daardoor zelf boven het gepeupel uit te stijgen. Rutte is op dit moment de man die het te zeggen heeft in Nederland. Het is niet anders. Hij alleen bepaalt de koers van de VVD, en hij bepaalt hoeveel water bij de wijn gedaan wordt zodat in elk geval hij aan de macht blijft. Al zou hij alle principes van de VVD moeten verloochen, en al zou hij alle leden van de VVD voor de bus moeten gooien, en ik vrees zelfs dat hij zich zelf ook zou verkopen als het nodig zou moeten zijn. Zolang kiezend Nederland niet bereid is uit de comfortzone te komen, zolang zal er niets veranderen. Over 50 jaar zal Nederland zich af vragen hoe ver het zo heeft kunnen komen. (Ik zal u mijn beeld besparen hoe ik vermoed dat NL er in 2070 uit zal zien)

John
John
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  John

Dat was ik nog vergeten.
De laatste man die een gevaar had kunnen worden voor Rutte was Klaas Dijkhof. Zoals we allemaal weten is die vervangen door Sofie. Ik geloof niet dat je mijn bovenstaande verhaal nog beter kan bevestigen.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  John

Hoe zal Nederland uitzien in 2070?
Is er dan nog Nederland?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Een open toekomst is de mooiste toekomst.
Dat we in interessante tijden mogen leven.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik wil alles meemaken mits ik het later kan navertellen.

Bernardo A.
Bernardo A.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Laten we er vanuit gaan dat we in 2025 nog 2e kamerverkiezingen hebben, hoewel ik dat inmiddels niet meer durf te garanderen, dan moeten we een sterk rechts blok vormen, want in 2029 is de parlementaire democratie afgeschaft als dit kartel mag doorgaan.

Je ziet nu al, dat de rechtse politici al weinig meer hebben in te brengen dan enkel nog verontwaardiging, waar geen kartelhond zich nog aan stoort. D66 levert een kamervoorzitter die het vrije woord daar al “zuivert” en de “heer” -hij is die term niet waard- Van Meenen maakte het vandaag helemaal bont.

Op de rechterflank lijkt dat besef maar niet te willen doordringen; die voert ons land begeleid door rake woorden en echte verontwaardiging, maar door haar stijfkoppige individualisme naar de linkse ondergang.

Ik begreep van de firma Popla, dat zij aan de rechtse partijtjes een flinke partij toiletpapier heeft verkocht met daarop de tekst: “eendracht maakt macht”. Zo kunnen ze dagelijks hun gat afvegen aan die wijsheid.

De enige redding zou kunnen komen uit de combinatie dat het sterk groeiend aantal dubieuze sterfgevallen rondom covid-vaccinatie, een forse energiecrisis die gepaard gaat met een recessie en de boerenprotesten tot een massale volksopstand leidt.

Youp
Youp
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Er is helemaal geen stikstofprobleem. Daar hoef je dan ook geen 10 puntenplan voor te maken. Net zoals de plandemie en de migratiestromen volstrekt kunstmatig zijn, in de zin dat ze gewild, gepland en georganiseerd zijn. Het zijn de kartelpartijen die radicaal zijn, niet degene die daarop reageren en graag terug zouden willen gaan naar hoe het ooit was en daarmee eerder reactionair zijn dan radicaal. Ten slotte, als je nu nog altijd niet begrijpt dat alle ongein wordt bekokstoofd in de EU en andere supranationale entiteiten, dan ben je ofwel naïef of gecontroleerde oppositie. Stap 1 moet daarom in alle varianten zijn: wegwezen daar. Natuurlijk kunnen we ons allemaal varianten voorstellen waarin het gunstig zou kunnen zijn om in beperkte mate lid te zijn van een supranationaal genootschap. Dat is echter in de huidige situatie geen optie meer. Daarom moet het ergste gevreesd worden voor BBB, JA21, BVNL en het lid Omtzigt die inmiddels een heel trackrecord heeft opgebouwd van pro-partijkartel stemgedrag. Overigens net als Joost Eerdmans, een carrière-politicus pur sang. Hij heeft de centjes nodig en zal op tijd gewillig het hoofd buigen.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Youp
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Eens met u dat alles er op wijst dat de zg. crises gewild, gepland en georganiseerd zijn. En dat we te kampen hebben met een geradicaliseerde roverheid.
Het radicale, nietsontziende starre van het belijd – geen typo- suggereert zo langzamerhand echt wel kwaadaardige opzet.

Cor van der Meer
Cor van der Meer
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Je zou bijna gaan denken dat er tijdens de laatste verkiezing er ‘iets’ niet helemaal goed is gegaan met het tellen van de stemmen. Want het was niet alleen de laatste maanden dat we klaar zijn met een leugenaar, een terrorisme-financierder, stromannetjes met een verborgen agenda en al die andere mannen en vrouwen die me nog het sterkst doen denken aan aristocraten met een narcistisch-autistische denk -en handelswijze. Laten we wel zijn, ik ken nergens een meerderheid die wil wat dit kabinet ons wil aandoen. Want dat is het, ze doen ons dingen aan die we niet willen. ik heb het politie-geweld gezien tegen vreedzame demonstranten, absurd gewoon. Het kindertoeslagen-schandaal, nog steeds niet opgelost, dossiers stiekum vernietigd, WOB-verzoeken met alleen maar zwartgelakte pagina’s, kortom een falende overheid. De compensatie voor de Groningers die met de beschadiging aan hun huizen zitten door de gaswinning laat ook nog steeds op zich wachten en we worden gewoon door notabene de minister-president de oorlog tussen Rusland en de Oekraine ingerommeld ‘want het is ook onze oorlog’. Met aan Rusland opgelegde ‘sancties’ die alleen maar de Europese burgers raken. En wie de geschiedenisboeken er op nakijkt en naleest wat er is afgesproken om de Duitse éénwording te realiseren, zal constateren dat afspraken niet worden nagekomen. Hetzelfde met al die voormalige Oostblok-staten, er was afgesproken om dat niet bij de EU en de NAVO te trekken en we (eigenlijk: ze) doen het gewoon wél. Ondertussen is het hele gedoe rondom de militaire inval op Cyprus in 1974, over een paar jaar alweer 50 jaar geleden, nooit opgelost door de zo sterke en krachtige EU. In 2004 werd Cyprus lid van de EU.
Sanctie’s tegen Turkije? Ik heb er nog nooit van gehoord want die zijn er nooit gekomen.

Bernardo A.
Bernardo A.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Cor van der Meer

Lees dit artikel: https://www.wetrecht.nl/dwaling/

(landelijke) verkiezingen zijn geen overeenkomsten, maar gebeuren wel op basis van partijprogramma’s, of redelijke verwachtingen van zo een partij. Iemand die D66 stemde wist, dat die voor grootschalige uitroeiing van de boerenstand was. Iemand die VVD of CDA stemde kon dat op basis van de partijprogramma’s of uitingen van die partijen niet weten. Ik heb hun standpunten deze week nog even gecheckt.

Normaliter wijken partijen in zekere mate van hun partijstandpunten af. Je moet concessies doen aan andere regeringspartijen en plotseling optredende situaties houden zich niet aan partijprogramma’s.

Alleen in dit geval wijkt het beleid van VVD en CDA zo extreem af van hun partijstandpunten en zijn de gevolgen voor iedereen (ook je voedselzekerheid) daardoor zo extreem, dat er sprake is van dwaling. Het zal in praktijk niet kunnen, maar in redelijkheid zou de uitslag van de tk vanwege deze dwaling ongedaan moeten worden gemaakt.

Temeer omdat de stikstofrapportage ondeugdelijk blijkt, verkleining van de veestapel en de recente krimp van de stikstofuitstoot niet is meegenomen in het beleid. Evenmin als alternatieven waarop ammoniak aan de dierenuitwerpselen kan worden onttrokken om er zo kunstmest van te maken.
Daarbij begrijp ik uit de commentaren dat de uitspraak van de rechter in de Urgendazaak over stikstofuitstoot niet hoeft te leiden tot de massale gedwongen bedrijfssluitingen van de boeren.

Verkiezingsuitslagen ongedaan maken is niet mogelijk, maar dit kabinet moet wel per direct weggestuurd worden, gevolgd door nieuwe verkiezingen. Daarin krijgt de bevolking in zekere mate ook de gelegenheid om zich uit te spreken over de wenselijkheid van het huidige kabinetsbeleid.

Boeddha18
Boeddha18
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Kaag kon de MP laten vallen (“hier scheiden onze wegen). Op het allerlaatste moment trok ze haar keutel in en MR kon blijven zitten . Wat denk je dat de VVD daarvoor heeft moeten inleveren?

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De regering wil het omroepstelsel moderniseren, las ik vandaag. In het kort het is verouderd, niets deugd meer behalve de NOS, die is natuurlijk geweldig. Dat het in wezen over Ongehoord Nederland gaat wordt uiteraard niet genoemd maar door de stelsel te veranderen kun je van Ongehoord Nederland afkomen zal het plan zijn. De regering heeft meer aan halve waarheden dan hele en dat moet veranderen. De leugens zoals net de vermeende doodsbedreiging van de CDA kamerlid Boswijk thuis door de wilde boeren wat uiteindelijk bleek een oude mevrouw te zijn met relatief milde woorden. Maar het geschetste beeld blijft hangen wat men wil net zoals men bij de NOS regelmatig verkeerd parafraseert uitspraken van tegenstanders. Van dergelijke vuile methoden voorziene regering en dergelijke linkse Tweede kamer met D66 voorzitster die de microfoon regelmatig afkapt bij kritische geluiden moeten wij z.s.m. af. De leugen regeert en tast de restanten van democratie volledig af. Dus aftreden, tien jaar leugens was al genoeg.

Auke51
Auke51
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Door de mogelijk politieke verschuivingen zal het zittend kabinet er alles aan doen om door te regeren. Deze exit polls zijn een wake-up call voor het kabinet om alsnog iets bij te sturen en zo aan de macht te blijven.
De democratie waar Klaver mee schermt werkt al jaren niet meer (zie uitkomst van Remkes onderzoek en Omzigt). Moties die kamerbreed worden aangenomrn worden niet uitgevoerd dus laten we zo snel mogelijk naar een zakelijk en realistisch beleid over gaan (zonder Rutte IV).

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Auke51

Het huidige rariteitenkabinet moet weg!
Laten we dan de SGP de grootste maken, met Kees vd Staaij als PM.
D66 helemaal weg. Geen cordon sanitaire meer.
Zeker 4 jaar grenzen gesloten voor fake-asielzoekers, pas op de plaats met allerlei zg. urgente hervormingen/dictaten, eerst schoon schip maken in eigen land met behoud van zaken die gewoon goed functioneren (gas).
Eerst Groningen en toeslagouders snel en volledig uit de brand helpen, kinderen waar ook maar enigszins mogelijk terug naar hun eigen ouders.
Statushouders op de woningmarkt gewoon achteraan in de rij aansluiten zoals elke Nederlander. Binnen 5 jaar zonder gegronde reden niet zelfvoorzienend, dan verplicht tewerkgesteld of gerepatrieerd naar het thuisland, desnoods met startkapitaaltje.
En dan bv Harm Beertema op onderwijs, Caroline vd Plas (of een ter zake kundige uit haar partij) op landbouw enz.
Er zitten in de oppositiepartijen genoeg ter zake deskundigen om een normaal kabinet mee te vormen, liefst klein (helft) van het huidige opgeblazen rariteitenkabinet.

Simon
Simon
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

van der Staaij? De SGP heeft ingestemd met de corona-spoedwet en ook met de stikstof vermindering….

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Simon

Geen enkele partij is helemaal wat je zou willen. Toch denk ik dat hij een redelijker samenleving zou kunnen realiseren.

Simon
Simon
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Auke51

Klaver???

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Simon

neeeeee. Dan nog eerder SP

Milo van der Linden
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Radicaal volgens van Dale: “Strevend naar verregaande/ingrijpende hervormingen”. Je kunt veel zeggen van FvD en PVV, maar niet dat deze radicaal zijn. Het zijn de enige 2 partijen die al lange tijd aangeven te willen dat de regering stopt met verregaande en ingrijpende hervormingen.

Jan
Jan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Quote: “Nu zal een deel van de lezers het niet met mij eens zijn, maar naar mijn mening hebben PVV en FvD deze uitsluiting deels aan zichzelf te wijten door té radicale uitingen op het verkeerde moment”. Nee, dat is niet de politicologische analyse. Al 40 jaar geleden schreef Daudt (liberaal professor aan de “Marxistische” UvA) dat Nederland geen democratie is of was, maar de voortzetting van de 17e eeuwse regentocratie. Wie niet mee doet met de elite wordt gedemoniseerd / buitengesloten of geincorporeerd in het bestaande machtsblok. Dat gaat al bijna 100 jaar zo. En wat is dat voor waardeloze term: “postpopulistisch”. Dus als je de stem van de kiezers vertolkt, dan ben je een populist of zoiets? Was dat niet de bedoeling van stemmen op kamerleden?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jan

In een democratisch land zou geen enkele democratisch gekozen partij eenzijdig door een PM uitgesloten mogen worden. Want dat de linkse partijen dat samen doen, dat uitsluiten, demoniseren enz. is gewoon naplapperen van de grote lijder die alle touwtjes in het kartel kan laten bewegen zoals het hem uitkomt. Zelfs als hij daarbij de wet opzij moet schuiven.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben het met heer Gajentaan eens dat de partijen als PVV en FvD niet handig opereren door te radicaal op te treden. Mensen die Wilders gelijk geven maar op hem niet stemmen vormen de richtlijn. Te radicaal voor mensen die van stabiliteit houden en zelfs een slechte stabiliteit prefereren boven onzekerheid. Bij FVD verstaan dezelfde mensen niet eens hun leider die zijn theorieën roept in onbegrijpelijke taal. Dat maakt hun tegenstander makkelijk om hun achter de zijlijn te plaatsen om te kunnen vaststellen dat het makkelijk is om van achter de zijlijn te roepen.Ik ben wat minder optimistisch met de hoopgevende optelsommetjes. Als ik de huidige coalitie wegzet samen met de linkse partijen kom ik weliswaar tot een getal van 52 met huidige peilingen maar hoe realistisch is dat? Dan moeten samen de BBB,PVV,JA21,FVD,BVNL en SGP samen gaan werken en hoe realistisch is dat? Zou de SGP echt met dit club gaan samenwerken? En wat doet Omtzigt die ik niet meegerekend heeft? Op punten van migratie en klimaat zal het lukken maar kunnen de overige vijf partijen waarvan twee ruzie met elkaar hebben samen door en willen zij allemaal echt uit de unie stappen? Ik wil graag optimistisch zijn maar ik zie vooral dat rechts al lang te versplintert is zodat zelfs de VVD opereert onder het motto: If you can’t beat them, join them. En hoe waarschijnlijk is dat de coalitiepartijen echt verliezen in een land waar links bij elke instantie doorsijpelt en gezien de korte geheugen van de kiezer en zijn vrees voor het onbekende? En hoe erg is het als je een visum nodig hebt voor de vakantie? Als ik zo links en rechts
luister dan zal een vakantie harder mee tellen dan wat anders. Totdat de coalitie al haar plannen doorzet en dan wordt het niet alleen einde vakantie maar nog veel meer wat niet kan.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Ni28
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Kees van der Staaij zou een goede PM zijn. De man is intelligent, onkreukbaar (denk ik), staatsrechtelijk uitermate goed op de hoogte, welbespraakt en straalt zelfverzekerde rust uit.
Ik persoonlijk denk niet dat het refo gehalte in zijn persoon van dien aard is dat dit een belemmering zou zijn. Diegenen die nu de scepter zwaaien hebben veel meer kantjes die een belemmering zouden moeten zijn voor hun functie.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ik heb persoonlijk niets met godsdienstige partijen. Van der Staaij komt altijd als redelijkheid zelve over maar of ik op hem zou wedden in een leidende functie dat geloof ik niet. Ik voel altijd meerdere gezichten bij vrome volk door enkele persoonlijke ervaringen maar misschien is dat ten onrechte bij deze man.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik heb ook niets met godsdienstige partijen, maar als een beetje, zeg maar ouderwetse, godsdienst de woke-religie, de klimaat-religie, de letterbak-religie en het islamisme zou kunnen terugdringen, dan ben ik voor.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Het is inderdaad het loslaten van religie die wokisme sterker maakt terwijl het ook een soort religie is maar dan gezien als vooruitstrevend. Het is natuurlijk een ziek idee want dit soort stromingen zijn hartstikke dictatoriaal bet als communisme.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Niet handig opereren? De enige die handig opereert in dit rariteitenkabinet, maar dan wel handig met een zeer negatieve connotatie, is de PM. Elk moeilijk dossier uitbesteed aan mensen die hij kan missen als ze opgeofferd moeten worden en die dat zelf niet doorhebben blijkbaar.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Een herkenbare tactiek zal vroeg of laat falen. Rutte heeft deze tactiek al regelmatig toegepast. Steeds meer mensen zal dit opvallen. Hemzelf zal het hem opvallen dat andere mensen dit zien. Hij zal dus gedwongen worden om een andere tactiek toe te passen. Let daar scherp op.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Het is al lang een zonde van leidinggevenden om bij problemen een interim manager in hand te nemen om zelf clean te blijven. Het is in wezen laf gedrag.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Maar wel altijd de mond vol over ‘verantwoordelijkheid’ nemen.
Laf is nog vriendelijk uitgedrukt.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Verantwoordelijkheid met leugens als doping.

Zeus
Zeus
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

U drukt het te netjes uit.
Het is en bende over de gehele linie, maar we gaan eerst op vakantie

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Dit rampenkabinet heeft zijn ministersploeg uitgebreid met 4 ministers en telt totaal 20 ministers en 9 staatssecretaris. Helaas niet genoeg kennis aanwezig en moeten externe bureaus worden ingehuurd om de kennis te vergroten. We hebben een minister voor armoede, participatie en pensioenen, wiens salaris met 7% verhoogd is, maar die geen oplossing heeft voor het onbetaalbaar worden van kosten voor levensonderhoud, want daar is geen geld voor. Trouwens pensioen waar bemoeit de overheid zich mee, dat is ook al jaren een discussiepunt.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Bureaucratie is kenmerkend voor dictaturen.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Handig = Vals

Zeus
Zeus
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Kortom, we gaan elkaar echt de tent uitvechten

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Zeus

Dat weet ik niet maar de situatie wordt steeds grimmiger.

Eric
Eric
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

DE oplossing om Rutte en de rest van de kliek weg te krijgen is een sterk front op rechts zonder uitsluiting! Als je in je colum schrijft uitsluiting PVV en FvD dan sluit je jezelf al buiten en past ook niet hier als menig colum links uitmaakt als niet gewenst. Je hoeft op recht niet met alles eens te zijn, je hoeft niet op Wilders te stemmen dat is geen plicht. Vrije keuze daar gaat het om en dan kies je iemand op rechts en of die nu Wilders heet of van Haga of Baudet maakt niet uit. Als het maar op de Rechter flank is. Als de meesten stemmen op ik noem maar Martin Bosma is dat toch prima? Gewoon links mijden, of moeten we gaan stemmen op Jan Gajentaan want dat neigt ook naar links gedachtengoed!

Simon
Simon
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het is duidelijk dat Jan G niets op heeft met FVD!

Bernardo A.
Bernardo A.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Simon

Als FvD lid -ik draag die partij een warm hart toe- durf ik te stellen dat enige zelfreflectie binnen die partij heilzaam zal werken. Het is een prima partij met prima politici, maar dat rellerige, dat moet eruit. Wil je iets bereiken, dan moet je salonfähig worden. Anders blijven ze steken op die 4 tot 8 zetels en gaat het verder nooit wat worden met die partij.

Speelkwartier is nu wel voorbij, de samenleving staat in brand en er moet dringend iets gebeuren, voordat het te laat is.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Bernardo A.
Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Simon

De langetermijn visie gebaseerd op filosofische thema’s is voor de grote meerderheid een onbegaanbare weg en naar buiten komt deze alleen in complot vorm. Dat is voor velen onbegrijpelijk en ongelooflijk en daarom makkelijker bestrijdbaar dan alleen pure feiten. Omvolking b. v. gaat te langzaam om het als feit te noemen maar gaat toch wel die richting als het door blijft gaan. Elke andere hysterie kan een complot zijn maar dat is moeilijk bewijsbaar. Het is altijd ja tegen nee. Je kunt wel iets een complot noemen als dialoog uitgesloten is, vind ik zelf. De FVD wordt door het bovengenoemde een partij voor selecte gezelschap en geen volkspartij zoals PVV die begrijpelijke duidelijkheid prefereert. Denkbeelden van FVD zijn daarentegen niet voor iedereen weggelegd.

Pieter
Pieter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De manier waarop er sinds de corona uitbraak politiek gevoerd wordt in een groot aantal westerse landen heeft bij mij het vermoeden gewekt dat het prima mogelijk is dat er helemaal geen verkiezingen gaan komen. Kijk naar de VS, Canada, Australië, Nieuw Zeeland, Frankrijk, Groot Brittanië. De zittende macht is niet populair en lijkt vooral van plan daar niets aan te gaan doen. Dat ze niet populair is een direct gevolg van de keuzes die gemaakt worden die tot gevolg hebben dat grote groepen van de bevolkingen hun bestaanszekerheid als sneeuw voor de zon zien verdwijnen, hun rechten en vrijheden beperkt zien en hun cultuur zwart gemaakt.

Wat deze politieke leiders gemeen hebben in dat ze elkaar allemaal regelmatig tegenkomen in dat bergdorpje in Zwitserland waar ze elkaar overtuigen van het belang van een grote reset, vanaf 0 opnieuw beginnen, blijkbaar onbenullig van het feit dat je als onderdeel van het probleem niet de meest geëigende persoon bent een onderdeel van de oplossing kunt zijn.

Het proces dat speelt, het ronselen van mensen achter bovenstaand idee, is al langer gaande. Wie is er te vertrouwen en wie niet? De enigen die zich in de Nederlandse politiek actief uitlaten over het wef en haar plannen zijn de kamerleden van FVD (waar vliegen die precies de bocht uit?) ondanks dat je daarmee door journalisten en commentatoren dankbaar in de complothoek geplaatst wordt.

Zou Eerdmans vandaag voor CETA stemmen? Dan krijgt hij van mij het stempel bergdorpbezoeker.

Maar doet het er toe? Niet echt, he. De wet wordt gemaakt en afgdwongen door één-tweetjes tussen dezelfde mensen met dezelfde belangen; gesubsidieerde actiegroepen, ngo’s, kopstukken van big tech, big pharma en het MIC.

J-P
J-P
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het is een kabinet van liegen en bedriegen sorry, vergeten, staat mij niets van bij. Rutte aast alleen maar op status leider van Europa. Als hij maar belangrijk is. On zijn burgers geeft hij geen jota. Is nooit ergens te vinden als er daadwerkelijk iets gedaan moet worden. Kom eens op voor de burger. Een grotere zooi kan hij er niet meer van maken. Al 12 Jr.en men gelooft hem nog steeds!!!!!!!!!!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  J-P

Men gelooft hem in het algemeen echt niet meer hoor, maar hij heeft gewoon de macht gegrepen door D66 alles te geven wat ze wilden. Daarmee heeft hij in mijn ogen het land verraden om nog weer een termijn te pakken. Hij heeft beslist een agenda die dit (voor hem persoonlijk) noodzakelijk maakte. Eerdaags komt dat konijn uit de hoge hoed.
Let op zijn lichaamstaal – borst vooruit, kin omhoog, paraderend op het internationale toneel alsof hij nu al baas over een globale institutie is.

paul kasteel
paul kasteel
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Als een rode draad loopt door het weer uitstekende verhaal van Jan Gajentaan heen het onvermogen van de Nederlanders om ook als is het maar tijdelijk een eenheid te vormen. De afgunst en kinnesinne zijn hiervoor de hoofdingrediënten. Samen een eenheid vormen zoals b.v. de linkse partijen in Frankrijk zorgde er voor dat zij na de partij van Macron de op 1 na grootste macht in het parlement werden. Hoe lang die samenwerking blijft, valt uiteraard nog te bezien, maar voorlopig kan er aan de poten van de troon van Macron gezaagd worden, die overigens een vergelijkbare houding met Rutte heeft. Maar, ook de Nederlandse media laten het al jaren afweten en daarom is een site als Opiniez zo belangrijk. De Nederlander wordt willens en wetens dom gehouden en daar springt de politiek dankbaar in. Een herhaalde leugen wordt uiteindelijk “werkelijkheid “, de oude Goebels wist dat al. De door Rutte bedreven “politiek “is doordrenkt van een hyper gepersonaliseerde aanpak, slechts bestemd om hem na Rutte 4 aan een volgend baantje te helpen. En voor diegenen onder u die het Frans machtig zijn ga eens naar https://www.france.tv/documentaires/politique/3558577-un-president-l-europe-et-la-guerre.html en zie hoe Macron net als Rutte zich zelf in de schijnwerpers weet te zetten, en…. faalde. Als je zoals ondergetekende Nederland reeds tientallen jaren verlaten hebt, zie je de fouten wellicht duidelijker ?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  paul kasteel

De Nederlander wordt inderdaad dom gehouden, en, erger nog, heeft in het algemeen helemaal geen zin zich ergens in te verdiepen.
Of het elders beter is? Ik zie overal in de ons omringende landen de zonnekoningen en -koninginnen rond paraderen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Hoeveel mensen in Nederland zouden de toekomst willen die we gaan krijgen?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

D66 aanhangers bv.
Die hebben met hun inkomens en globalistische bestaan nergens last van.
Voor hen gaan de eventuele voordelen zijn.
De gewone werkende burger heeft het nakijken. Ik heb het hier niet over de groep die men ‘kwetsbaar’ noemt, die is veel te genereus en breed vastgesteld.
Allochtone families al jaren in de bijstand? Waarom moeten daar de ‘extra’s’ altijd neerdalen? Net zoals nu weer miljoenen in de ex-vogelaarwijken worden gepompt.
Zouden ze echt denken dat het nu wel gaat werken?
De écht kwetsbaren, die absoluut geen eigen verdienkracht (meer) hebben en nooit (meer) zullen hebben, die laat het rariteitenkabinet steeds weer in de kou staan.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ik lees juist dat de grote steden sterk gaan groeien door de migratie. In Amsterdam wonen over 15 jaar meer dan een miljoen mensen.
Denk aan de problemen die gaan komen.
Iedereen gaat daar last van krijgen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

De miljoenen horigen worden in flatgebouwen in units (pods) zonder eigen voorzieningen geplaatst. Of ze mogen weer plaggenhutten gaan bouwen in commercieel onaantrekkelijke gebieden.
TriStateCity in voorbereiding.
Uiteraard blijven de villawijken aan de randen van de Natura2000 gebiedjes exclusief voor de kapitaalkrachtige globalisten, die gaan omheind en bewaakt (gated communities) worden.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Die gebiedjes gaan toch echt steeds kleiner worden.
Een steeds kleinere ruimte moet door steeds meer mensen geleefd gaan worden.
Ergo, de problemen gaan steeds groter worden.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Wat u zegt. De vele Natura2000 gebiedjes door het land heen zijn ontworpen om op de randen de villawijken voor de rijken te plaatsen. Lusten voor de globalisten en lasten voor de rest.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

De prachtwijken worden weer opgepoetst maar de inhoud blijft hetzelfde dus wordt het probleem alleen maar verlegd en niet opgelost want er wachten rijen voor de poort van Nederland om in dat soort wijken te belanden en de parallelle samenleving alleen maar vergroten. Tegelijk wordt er niets gedaan voor oude mensen, personeel in de zorg en noem maar op. Crisissen stapelen zich op en worden alleen maar gevoed om nog groter te worden. Bevolkingsgroei stijgt met de dag en aantal werkenden zakt, er is niemand voor te vinden. Wat een wanbeleid is dit een bedrijf zou al lang failliet zijn.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Ni28
Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Er is geen enkel lange termijn beleid. Hoe moet het als hier 20 miljoen mensen wonen en de landbouw weggepest is. Ze kunnen nu al geen jaar meer vooruitzien. Hoe zit bijvoorbeeld het met het energie beleid voor de komende 12 maanden.
Ik wil wedden dat ze er geen enkel antwoord op hebben.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Rutte vindt visie een vies woord. Hij luistert liever naar Klaus Schwab. Consequenties zijn duidelijk, een totale afbraak van de hoogste beschaving die de wereld heeft gehad. Geen great reset maar Big Bang.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ik vraag me af of het beschieten van die jongen op die trekker geen reden is voor een aangifte voor een poging tot doodslag.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte is nu de langstzittende premier maar misschien de eerste van deze eeuw die een algemeen opstand veroorzaakt nu op de boeren gericht wordt geschoten.

Bernardo A.
Bernardo A.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Wat de msm onder het tapijt houden is dat de politie door de VN veroordeeld is wegens buitenproportioneel geweld. Dit n.a.v. het optreden van de coronademonstraties. Dit buitenproportioneel geweld van de politie is in korte tijd structureel geworden en escaleert in snel tempo. Zo ook de inzet van Romeo’s. Waarom in ‘s-hemelsnaam leent de politie zich voor het uitlokken van rotzooi tijdens demonstraties?

Die tekst “waakzaam en dienstbaar” mogen ze ook wel uit hun correspondentie schrappen, de politie is noch het een, noch het ander.

https://verenoflood.nu/nederlands-politiegeweld-door-vn-veroordeeld-msm-muisstil/

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Politiegeweld neemt toe. Die pet past ons allemaal niet behalve de linkse. Links is link. Het schieten op een jongen en pistool richten op een boer in de tractor is een duidelijke escalatie kenmerkend voor dictaturen. Ingrijpen op de totale schaal bestaat niet alleen daar waar het de regering niet zint. Zo regering zo politie. Het kan nog een hete zomer worden.

Bernardo A.
Bernardo A.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb die partijen er dit voorjaar op aangeschreven; vorm een alliantie. Elke partij blijft bestaan, maar je trekt samen op. Met een eenvoudig tienpuntenplan dat iedereen wel aanspreekt. Daar wilde men niet aan. Kan ik me wel voorstellen, maar intussen gaat het in ons land heel rap van kwaad naar erger.

Neem de boeren: Ze moeten van hun land geschopt. Als ze uit wanhoop demonstreren, moeten ze toch niet de publieke opinie tegen zich krijgen, wat in feite alle kracht uit hun protesten haalt. Die boeren gaan gewoon de slachtbank op en de rechtse partijtjes staan erbij en kijken ernaar. Met veel mooie woorden, maar zonder daden.

Als rechts met die alliantie een vuist maakt kan punt 1 van dat tienpuntenplan zijn dat het hele stikstofdebat wordt herijkt aan de hand van deugdelijke rapportage en het beoordelen van alternatieven. Want volgende plannen staan al in de week; een kilometerheffing die de particuliere mobiliteit de nek omdraait en er wordt al veel gespind over ouderen, die uit hun veel te grote woningen moeten worden gezet.

Eenieder die denkt dat deze narigheid zich tot de boerenbedrijven zal beperken is vergaand naïef; als dit een succes wordt voor het kartel is onze huidige samenleving vogelvrij verklaard.

En ja, gepeperde uitspraken van o.a. Wilders en Baudet moeten fors minder. Ze hebben gelijk. Zodra ze gelijk krijgen is het te laat en hun taak is om te voorkomen dat ze gelijk krijgen.

Mijns inziens zal een alliantie die zich verstandig uit en een simpel programma heeft waar “iedereen” zich wel in herkent door kunnen groeien naar 60 zetels. Er zijn heel wat Nederlanders die voor goede ideeën openstaan, zolang ze wat gematigd worden gebracht.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Gepeperde uitspraken moeten minder? Van mij hoeft dat niet, hoor, zolang het waarheid is. Dat gedoe over ‘de toon’ hangt me de keel uit.
Als iemand recht voor de raap zegt wat hij/zij denkt, weet iedereen gelijk duidelijk waar hij aan toe is.
Nee, dan de zg. nette partijen. Met hun meel in de mond, waarmee volop achterbakse manipulatie, semantische woordspelletjes en gaslighting wordt bedreven.
Die achter iemands rug een handschietgebaar maken.
Over hondenfluitjes gesproken.

Bernardo A.
Bernardo A.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Vliegen vang je met stroop, niet met azijn.

Met name Wilders en Baudet nemen regelmatig in prikkelende bewoordingen stevig stelling. Dat wordt in “vak correct” opgeblazen, in de media uitvergroot en voor een heel breed publiek in het voetlicht gezet. En dat schrikt veel mensen af.
Veel van die mensen begrijpen evenwel donders goed dat het kartel fout bezig is. Het zijn potentiële stemmers voor de rechtse partijen.

Bedenk dat het voor -bijvoorbeeld- een traditionele CDA stemmer vaak een enorme drempel is om zijn vertrouwde partij te verruilen voor een andere partij. Die wil die overstap wel maken, maar twijfelt. En dan komt Baudet met een gepekelde uitspraak. Die stemmer ben je voorlopig weer kwijt.

BBB en JA21 (niet mijn favoriete partijen) lijken dat aspect beter te beheersen. Kan een gebrek aan ruggengraat zijn, maar “commercieel” is het verstandig om wat gematigd te zijn in je uitspraken. Als je daarmee die broodnodige groei kunt realiseren zodat je wel kunt regeren bereik je meer dan met allerhande krachtige statements langs de kantlijn, in de oppositie.

Je kunt ook 100% puur en eerlijk zijn, zoals Wilders en Baudet. Maar dan blijf je in de oppositie en daarmee bewijs je je kiezers geen dienst; die willen resultaat zien.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Ik begrijp uw punt, maar blijf er bij dat het niet overwegend zou moeten gaan om stemmen te trekken of woorden in te trekken om geen stem te verliezen. Dat is pas echt populisme.
Het gaat er om dat het kartel slecht bestuurt. Er wordt niet geregeerd (regeren = vooruitzien) maar gereageerd op de waan van de dag, met ad hoc beslissingen die vaak ook nog eens diep contraproductief uitpakken.
Het huidige kartel heeft de tentakels echter zo diep in de samenleving gepeurd, dat de oppositie, hoe groot die ook zou worden door samen op te trekken, niets meer in de melk te brokkelen heeft.
Ze hebben de media in hun zak gemanipuleerd, ja zelfs het 2e kamer voorzitterschap.
Het kartel oefent die machtspositie nu rucksichtslos uit, in het besef dat ze de facto onaantastbaar zijn, dan helpt alleen nog maar een keiharde boodschap in de hoop dat ‘de burger’ het licht gaat zien.
Na weggestuurd te zijn met dezelfde mensen en nog wat toevoegingen aan postjes gewoon doorgaan is eigenlijk zo abnormaal dat het hele land in opstand zou moeten komen.

Bernardo A.
Bernardo A.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Je kunt ook blijven steken in geklaag. De kans dat je daarmee de oorlog wint is uiteraard ietsje minder groot, maar het is uw goed recht.

Er is maar 1 oplossing: doe concessies aan elkaar, vorm massa en maak een vuist waarmee je de macht naar je toe kan trekken.
Dat is de enige manier om alle wantoestanden, zoals u die correct beschrijft, op te ruimen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Dacht niet dat ik klaag. Ik neem deel aan een discussie en geef daarin mijn opinie. Daar hoeft u het niet mee eens te zijn, hoor.
Ik beschouw uw oplossing van een rechts blok heel erg sympathiek, ben echter bang dat het niet zal lukken, zelfs niet als ze heel groot zouden zijn. Vanwege de argumenten die ik eerder gaf. Helaas.

Boeddha18
Boeddha18
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Martin Bosma voor president

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Microfoon dichtdraaien, mes in de rug, maar wat deugen we.

Jan Smid
Jan Smid
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Rechts ziet in Schiphol een verdienmodel – de hub en KLM moet koste wat het kost in stand gehouden worden – terwijl feitelijk 3 luchtvaartallianties, 3 maincarriers en 4 hubs in Europa zijn en Schiphol nu bakken met geld kost.M.a.w. er is een hub teveel. Ook rechts maakt dus domme keuzes.

Boeddha18
Boeddha18
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Probleem is dat een dergelijke alliantie of andere partijen dan het partijkartel hun programma of ideeën niet voor het voetlicht kunnen brengen. De NPO schenkt er namelijk geen aandacht aan of framed het als extreem recht. En het merendeel van de NLse bevolking kijkt helaas nog steeds NPO en lezen de MSM kranten.

Roberto
Roberto
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe we deze muppet show weg krijgen??? volgend jaar provinciale staten verkiezingen. En dan massaal op partijen stemmen die er WEL!!! zijn voor de Nederlanders. En mocht het tot een aardverschuiving leiden dan heeft het ook gevolgen voor de 1e kamer. Nu hebben ze al een minderheid en die minderheid zal alleen maar toenemen. Met het gevolg dat het nog moeilijker wordt om voorstellen door de 1e kamer te drukken. De 1e kamer is bij machte om deze ‘coalitie’ voortdurend schaak te zetten. Met als gevolg dat de frustraties oplopen in de ‘coalitie’ en het misschien gaat leiden tot een kabinetscrisis. En na schaak komt schaakmat. En hopen dat de slapende meerderheid nou eindelijk eens wakker is geworden en dat er ook landelijk eens op partijen worden gestemd die voor snoeihard Nederlands belang staan. Die de soevereiniteit weer terug pakt van dat Brusselse gajes en dat er gewoon weer op eigen houtje beslissingen worden genomen. Opkomen voor de Nederlanders en NIET!!!!! voor de Europeanen. In Frankrijk heeft Macron ook geen meerderheid meer, er is hoop.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk wat er gebeurt als niet vakbekwame personen op de verkeerde stoel zijn geplaatst door de kroon.
Minister President.
Minister van Justitie.
Burgemeester.
.
.
Agent. Die schiet gericht met scherp op een boer.

Den Helder
Den Helder
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dit kabinet gaat niet vertrekken. Alle regeringspartijen zitten bij de peilingen dik in de min – zij houden elkaar vast. Nu is dat niet zo erg als ze in de 1e kamer er geen wet door ktijgen. Daar moet dus de blokkade zitten en daarom zijn de provinciale verkiezingen, ooit het sufferdje van de democratie, zo enorm belangrijk.

Het is belangrijk om de links-rechts indeling los te laten: die bestaat niet meer. Het gaat om die partijen welke als onderaannemer een internationale agenda willen uitvoeren. En zij die dat niet willen en de democratie willen herstellen. Op het moment dat in de 1e kamer die laatste groep het voor het zeggen heeft en in de 2e kamer de globalisten kantelt de boel.

Martin
Martin
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het is duidelijk dat de auteur, Jan, het niet helemaal oneens is met de richting waarin Nederland zich nu beweegt. Immers, door BBB, JA21 en BvNL zo’n prominente rol toe te kennen in de ‘verbetering’ van ‘s lands politiek, eventueel aangevuld met Omtzigt, wordt de huidige lijn voortgezet, maar dan een beetje de scherpe randjes weg gevijld.
Willen wij Nederland weer terug winnen voor ons, de Nederlandse burgers, dan kunnen we niet tevreden zijn met een beetje bijvijlen. Er moeten dan echt wel serieuze stappen gezet worden. Er zal gebroken moeten worden met de richting waarin het land zich nu beweegt. En dat gaat niet gebeuren met BBB, JA21 en BvNL.
De enige mogelijkheid die ik voor Nederland zie is inderdaad een intense samenwerking op ‘rechts’ met een duidelijke breuk met de huidige richting. Daar dit echter voor de gemiddelde kiezer wat te ‘radicaal’ is, zie de opinie van Jan, zal dit helaas niet voldoende zijn om de benodigde breuk te realiseren en zal een voortmodderen op de ingeslagen weg inhouden.

Rien E
Rien E
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Welke partijen dan? JA21 van ex-cdaer eerdmans? of bbb van ex-cdaer vd plas of misschien ex-cdaer omtzigt? Het zijn en blijven cda-ers. Hoop op een politieke aardverschuiving zal ijdele hoop blijken te zijn. Het (wef)kartel heeft de touwtjes nog steeds in handen. De enige oplossing die ik zie is dat er staatsgreep komt, maar ook dat zal niet van de grond komen. De VOC-mentaliteit bij de nederlanders is ver te zoeken. En idd mijn hoop op een sterk fvd en/of pvv is ver geslonken alhoewel dhr van Meieren vd fvd een sterk debater is en ze het vuur na aan de schenen legt. Prachtig om te zien maar het gaat (helaas) niet helpen.

Mieke Lubbers
Mieke Lubbers
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Eens met de noodzakelijke samenwerking op rechts, echter wat mij minstens zo stoort is het stemmen volgens partijdiscipline. In onze grondwet staat/stond dat parlementsleden (volksvertegenwoordigers!) stemmen zonder last en ruggespraak, dus vanuit hun eigen overtuiging wat goed is voor het volk. Niemand in de media die het hierover heeft, dat vind ik onbestaanbaar! Want ik denk dat als iedereen “vrij” stemt in het parlement, de uitkomsten van veel moties anders zullen zijn en minder vervreemd van het volk dat zij moeten vertegenwoordigen.

Sjef Smeets
Sjef Smeets
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Verkiezingen zullen waardeloos blijken te zijn. Wordt hoogtijd voor directe democratie dus een zakenkabinet op basis van ene volledig bindend referendum. Iets anders is gedoemd te mislukken en zullen de oude machten snel weer hun posities innemen. Dat hebben we in 2002 meegemaakt toen de gemeenteraad het voor het zeggen zou krijgen. Nou die stond binnen een viertal maanden buitenspel omdat de zittende macht dit niet toestond

91
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x