Laat Mona Keijzer premier worden van een realorechts kabinet

Zo kunnen VVD en NSC over de streep worden getrokken

Waar de gesprekken van PVV, VVD, NSC en BBB met informateur Ronald Plasterk precies staan weet niemand, behalve de betrokkenen. Wel komen er af en toe tekenen van grote of kleine irritaties naar buiten. De grootste irritatie voor Wilders was de draai van de VVD in de senaat, die de dwangwet van Eric van der Burg aannam zonder dat er beperkingen van de asielinstroom tegenover staan. Wat zouden we moeten verwachten van een nieuw kabinet? Jan Gajentaan tempert de verwachtingen.

Niet gemakkelijk

Dat het niet makkelijk is om een coalitie te vormen met deze partijen zal voor niemand een verrassing zijn. Wilders is nu eenmaal Wilders, Omtzigt wil een andere bestuurscultuur maar neigt toch naar het politiek-correcte en BBB is te klein om de bepalende factor te zijn. Over de VVD kunnen we een hoop zeggen, maar net als velen ben ik uiterst sceptisch over de partij waarop ik dertig jaar gestemd heb. Het is onder Rutte de partij geworden die A zegt en B doet. Wat dat betreft paste de draai van de VVD-senaatsfractie onder leiding van Edith Schippers wel in het patroon van de laatste jaren.

In de peilingen staat de PVV inmiddels op bijna vijftig zetels en dat is ongeveer het dubbele van wat VVD, CDA, D66 en CU (de vorige coalitie) in dezelfde peiling samen halen. Je zou verwachten dat deze partijen zich een keer serieus over de inhoud buigen en zich afvragen hoe er een dermate grote kloof kon ontstaan tussen hun beleid en het electoraat. Daarvan is echter nog weinig te merken. Het is vooral het demoniseren van Wilders wat de klok slaat.


Wilders en de VVD

Zoals gezegd, Wilders is nu eenmaal Wilders en de VVD is nu eenmaal de VVD. Wilders ziet veel dingen goed, maar zijn communicatie is niet altijd even subtiel. Waardoor hij onnodig veel tegenstand oproept. De VVD is een zwabberpartij geworden. Op het laatste VVD-congres werden de beloftes om de immigratie te beperken weer plechtig gedaan, maar de VVD-staatssecretaris verantwoordelijk voor ons open deur-asielbeleid, Eric van der Burg, kreeg een daverend applaus. Wie er nog chocola van kan maken, mag het zeggen.

Verder is er de problematiek van de beveiliging van Wilders en kunnen we ervan uitgaan dat Wilders, net als Trump, ook in de internationale arena heel veel weerstand zal ondervinden. Mij lijkt een premierschap van Wilders niet goed mogelijk of misschien zelfs niet wenselijk. Een kabinet met VVD en NSC erin onder premier Wilders zal binnen een jaar ontploffen. Zo’n kabinet zal ook weinig bereiken in Brussel, als we het bijvoorbeeld hebben over het onderhandelen over een ‘Deense’ opt out op het vlak van migratie en op termijn ook van de euro-transferunie.

Nieuwe verkiezingen hebben weinig zin. Afgaande op de peilingen zal de PVV weer fors winnen, maar de verhoudingen in de senaat blijven hetzelfde. Die wordt immers pas in 2027 opnieuw (getrapt) herkozen na Provinciale Statenverkiezingen. De animo bij VVD, NSC en BBB om met een nóg grotere PVV te regeren zal minimaal zijn en de VVD zal in de senaat blijven dwarsliggen.

 

Eieren kiezen voor ons geld

Ik denk daarom dat het beter is om eieren te kiezen voor ons geld en in te zetten op een meer gematigde variant van een rechts kabinet. Dan komt bij mij toch Mona Keijzer op als mogelijke premier. Zij is gematigd genoeg om niet iedereen in Den Haag en Brussel in de gordijnen te jagen, maar toch ook voldoende flink en doortastend om de punten door te zetten die het electoraat verlangt. Dat zij in opstand kwam tegen de irrationele coronadictatuur van Hugo de Jonge pleit zéér voor haar. Dat Mona nu bij BBB zit, de kleinste coalitiepartij, kun je zien als nadeel, maar ook als voordeel.

Premier Mona Keijzer zal in zo’n kabinet optreden als een primus inter pares en dat is precies de bedoeling volgens onze constitutie. Bovendien is met Mona Keijzer als premier in plaats van Wilders de kans groter dat de VVD mee gaat regeren. Wat mij beter lijkt voor de stabiliteit van het land én de coalitie. Hoewel normaliter de verdeling van de posten pas in de formatiefase aan de orde komt, zal het in dit geval zwaar wegen. Zeker van VVD en NSC verwacht ik weinig enthousiasme om te dienen onder premier Wilders.

De PVV kan als grootste partij gecompenseerd worden met extra zware posten voor het opgeven van het premierschap. De leiders van de coalitiepartijen PVV, VVD, NSC en BBB kunnen hun fracties aansturen in het parlement. Het goede nieuws is dat de kleine rechtse oppositiepartijen JA21, SGP, FvD en 50Plus bereid zijn de coalitie PVV-VVD-NSC-BBB in de senaat te steunen, binnen het redelijke. Er is dus ook een nipte meerderheid in de senaat, als er niet te veel VVD-kikkers uit de kruiwagen springen.

 

Dubbele verkiezing

Als dit gematigd realorechtse kabinet het minimaal een jaar of drie zou volhouden en een aantal concrete doelen bereikt, is al veel gewonnen. Als je nieuwe Tweede Kamerverkiezingen houdt, bijvoorbeeld eind 2026 of begin 2027, worden die kort daarop gevolgd door Provinciale Statenverkiezingen (en dus senaat). Je krijgt dan een soort dubbele verkiezing met een heldere keuze voor de kiezer: of een stap verder in realorechtse richting en het Deense model van opt outs in de EU, of het politiek-correcte pad volgen, waardoor Nederland een machteloze provincie van de EU wordt en Brussel bepalend wordt voor zaken als welvaart, immigratie en veiligheid in ons land. Als het realorechtse kabinet goed presteert zou dit bij deze dubbele verkiezing omgezet kunnen worden in een grotere meerderheid in zowel Tweede als Eerste Kamer, waardoor het makkelijker is wetten door te voeren.

 

Concrete doelen

Welke concrete doelen zou een dergelijk gematigd realorechts kabinet, met mogelijk Mona Keijzer als premier, kunnen stellen? Als we kijken naar immigratie denk ik dat de gecombineerde doelen van NSC (migratiesaldo maximaal 50.000) en BBB (maximaal 15.000 asielzoekers per jaar opvangen) een prima richtsnoer vormen. De PVV wil nog minder immigranten en de VVD juist meer, dus met deze NSC/BBB-doelen zitten we mooi in het midden.

De grote vraag is natuurlijk, hoe? Nederland heeft zichzelf ongelooflijk in het pak genaaid door zich volledig ondergeschikt te maken aan allerlei internationale verdragen. Maar het heeft ook te maken met onze eigen bestuurscultuur. Waarom is het inwilligingspercentage bij asielaanvragen in Nederland zoveel hoger dan in andere landen? Door de zaak bestuurlijk beter te managen, kan vermoedelijk al veel gedaan worden om de hierboven genoemde doelen te bereiken.

Aangezien we van de huidige senaat geen wonderen moeten verwachten – de dwangwetdraai van Edith Schippers en de VVD-senaatsfractie spreekt boekdelen – denk ik dat het nieuwe kabinet vooral moet proberen zoveel mogelijk creatief en moedig oplossingen te zoeken binnen de bestaande wettelijke en internationale kaders. Om een voorbeeld te noemen: mobiele grenscontroles zijn gewoon mogelijk in de huidige EU. Zo is Duitsland afgelopen najaar begonnen met flexibele grenscontroles aan de grens met Polen en Tsjechië en wist zodoende het aantal illegale migranten te verminderen. Goed voorbeeld doet volgen!

 

Klimaatbeleid

Wat betreft het klimaatbeleid eenzelfde verhaal. Je kunt het staande beleid niet 180 graden ombuigen, want dan krijg je de VVD niet mee. Wel kan geprobeerd worden de grootste angels eruit te halen. Wat betreft het voor de landbouwsector zeer bedreigende stikstofbeleid, denk ik dat het stikstofplan met reparatiewet van BBB en JA21 een prima uitgangspunt is. Laten we zoveel mogelijk inzetten op innovatie, in plaats van bureaucratie en overheidsdwang. Verder: zo snel mogelijk twee grote kerncentrales erbij, zodat we niet bij voorbaat vastlopen op het pad naar verdere elektrificatie.

Dit laatste punt is wel in goede handen bij informateur Ronald Plasterk. Dezelfde GroenLinks- en PvdA-types, die nu zo agressief demonstreren ‘voor het klimaat’ op snelwegen en in musea, zijn er verantwoordelijk voor dat de CO2-uitstoot juist hoger is geworden, door decennialang kernenergie te frustreren. Met Diederik Samsom van de PvdA als hoofdfrustreerder. Dat deze man de assistent van de EU-klimaatpaus kon worden is een gotspe; gelukkig heeft Hoekstra hem de wacht aangezegd.

Ook over de woonimpasse en de crisis in de bouwsector door het rampzalige beleid van Hugo de Jonge valt veel te zeggen, maar laat ik het kort houden. Stop met doorgeslagen en averechts werkende regeldwang, laat de markt zijn werk doen en stuur bij of stimuleer waar nodig! Misschien moet in het sociale segment de rol van de woningbouwverenigingen gereactiveerd worden.

 

Verstandig en realistisch regeren

Mijn conclusie is helder. Er zal een compromis gevonden moeten worden tussen de beoogde coalitiepartijen PVV, VVD, NSC en BBB. Zodat er de komende jaren in ieder geval belangrijke stappen gezet kunnen worden naar het op een verstandige, realistische wijze regeren van ons land en het oplossen van de vele problemen die ontstaan zijn door dwangmatig politiek-correct en/of neoliberaal overheidsbeleid. Een gematigd realorechts kabinet met premier Mona Keijzer lijkt mij het hoogst haalbare voor dit moment. Gegeven het feit dat we geen wonderen moeten verwachten van de VVD-senaatsfractie en ook nieuwe verkiezingen daar niets aan veranderen.

En laten we in vredesnaam een kabinet-Timmermans voorkomen: de man, die met zijn rampzalige Green Deal er mede voor verantwoordelijk is dat half Europa in de fik staat door oplaaiende boerenprotesten, mag nooit de teugels van het landsbestuur in handen krijgen.

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
25 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal mee eens. Een kabinet Timmermans moet ten koste van alles voorkomen worden. Daar staat tegenover dat het afremmen van de asiel-illegale immigrant-instroom minstens zo belangrijk is. Met de aantallen van BBB (15.000) en NSC (50.000 voor alle soorten immigranten) komen we nergens, omdat er geen werkwijze bestaat die bij nr 15.001 ‘nee’ kan zeggen.
Het typische kenmerk van illegale migranten is namelijk dat ze hun illegaliteit gebruiken om in Nederland legaal asiel aan te vragen. En desnoods alsnog illegaal blijven en uiteindelijk een legaal ‘pardon’ te krijgen. Het kan ze niet verdommen wat illegaal of legaal is, als ze maar hun zin krijgen. En de instanties maakt het ook niets uit. Er kwamen de afgelopen drie maanden 16.000 asielzoekers binnen, dus ruim 60.000 op jaarbasis. Het is gewoon te makkelijk en een bovengrens heeft geen invloed.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Inderdaad, het belonen van illegaliteit is waanzinnig. En ook dat van hun zin doordrammen als ze eenmaal voet op NL bodem hebben gezet klopt.
Veel van die import erkent onze wetten en regels niet. Onze cultuur al helemaal niet.
En dat heeft problemen tot gevolg. Bijvoorbeeld bij de afschuwelijke explosie in Rotterdam. Waar ‘men’ zich niet wenst te houden aan de veiligheidsvoorschriften van de hulpverleners en er desondanks zelf in gaat. Geschreeuw en gegil. Inzet van ME. Met als excuus ‘wij zijn moslims wij moeten onze mensen begraven..’ Dus, en ondanks begrip voor wanhoop als je familielid eronder ligt, daar moet dan maar elk greintje gezond verstand en ontzag voor hulpverleners voor wijken?
Er zijn al veel te veel dwingelanders hier, die de boel ook verzieken voor de immigranten die wel gewoon meedoen in een NL maatschappij.

H.J.
H.J.
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Toen ik jong was (lang geleden) was er een uitdrukking wapen je maar.

Marien
Marien
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Dit zal telkens weer gebeuren. Zij willen hun eigen sharia wetgeving en Koran regels opleggen aan ons. Let maar op. eergisteren en gisteren kon je daar al weer een staaltje van zien.

H.J.
H.J.
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Helemaal waar Andre, maar de kiezer zelf moet massaal in de gaten krijgen dat het roer om moet.
Wie niet luisteren wil moet maar voelen.

Ni28
Ni28
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De kiezer heeft gesproken maar het lijkt steeds meer op een Pyrhus overwinning want de ingrediënten voor een rechtse regering verre weg van ideale zijn om in de smaak van de kiezer te vallen. Toch moeten de pratende partijen beseffen dat het belangrijkste is dat Timmermans geen kans krijgt om Nederland helemaal kapot te maken. Europa draait naar rechts en dat moet een leidraad worden. Laat het niet misgaan anders zijn we weg.

Theo Prinse
Theo Prinse
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De vaker gebezigde stelling van Jan dat Wilders weerstand oproept doelt op het CDA, CU en het NSChristendom in relatie tot de uitspraken van Wilders over de Islam waarvan veel moslims bij het CDA enz zitten.
Maar het CDA, de CU en het NSChristendom is door links geïnfiltreerd en geïndoctrineerd. De SGP NIET.
De grootste partij moet de premier leveren. Dat is degene die naar de EU, VN, VS gaat
Wilders twitterde laatst daar klaar voor te zijn.
Dat mensen als Trump en Wilders weerstand oproept is positief want zij stellen links wereldwijd grenzen.
Maar de weerstand komt met name van de wereld Islam die hem wil vermoorden.
Mona Keijzer is inderdaad de tweede sterke en bekwame persoon.
Zij krijgt eenzelfde mate van weerstand als Wilders.
Maar niet om de islam. Rutte cs. moesten haar het kabinet uit dragen rond die corona.
Mona Keijzer wordt in ieder geval vice premier.
Zij kan samen met Wilders naar de genoemde gremia gaan waar Wilders de hoofdlijn uitzet en de detaillering ervan delegeert aan Keijzer.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Theo Prinse

Ik heb een andere voorkeur voor MP, maar het moet gezegd: Mona Keijzer heeft ballen getoond in het coronadebacle. En de consequenties voor lief genomen. Zij heeft dus bewezen te acteren in het belang van NL, en niet perse in eigenbelang. En dat is zeldzaam geworden in de politiek. Er zitten nu vooral megalomane ego’s aan de knoppen, met wie we versneld naar de knoppen gaan als het nog lang duurt voor er een ander kabinet is.
Daarom: vorm asap een rompkabinet met een beperkt aantal bewindslieden van overal vandaan, hoeven niet van een partij te zijn, en focus op enkele dringende crises die bezworen moeten worden. Als 1e de immigratie, want vele andere crises zijn in essentie daarop terug te voeren.
Niet alles kan, gezien het grote miljarden gat dat m.n. D66 heeft achtergelaten.
De bevolking snapt heus wel dat bv het schrappen van het eigen risico op dit moment daarom niet zal kunnen. Vertel dat zonder omwegen.
Ga aan de slag!

Theo Prinse
Theo Prinse
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Helemaal eens. Ik voeg er aan toe om Pieter Omtzigt tegen zichzelf te beschermen want hij moet dat rompkabinet willen, en dan komt het er ook.
Zijn prijs is een voorlopige status quo rond de grondwet.
De tegeneis is dan dat het in tijd beperkt is tot er een definitief regeringsakkoord ligt.
Dan kan Nederland vooruit.
Maar Yesilgoz zal ook een prijs kosten.
Zou haar prijs een voorlopige VVD gedoog positie kunnen zijn tot er (na een lange tijd) een definitief regeerakkoord is overeengekomen ???

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Theo Prinse

Dank u.
Ik ben er vanaf dag 1 tegen om überhaupt met de VVD afspraken op welk gebied dan ook te maken. Ze komen die nooit na. Steeds als ze macht hebben binnen geharkt, komen er ineens allerlei konijnen uit een hoge fophoed. Waarom zou dat nu anders zijn? Kijk hoe ze de formatie al direct een slag toebrachten. Niet op vertrouwen dus en geen toegevingen.
Laat ze maar lekker in de 2e kamer. Steunen ze, OK, zo niet ook goed. Er zijn nog andere partijen waar steun gezocht kan worden.
Lastig misschien, maar er is geen wet dat het gemakkelijk dient te zijn.
Een tijdsbeperking is misschien een goed idee. Bijvoorbeeld een periode van 2 jaar, waarna er nwe verkiezingen kunnen worden uitgeschreven en het volk kan kiezen op basis van het functioneren tot dan toe.
Met de noodzakelijke bezuinigingen in het achterhoofd, moet de nieuwe ploeg wel open en overduidelijk communiceren wat nu niet kan en waarom niet.

RFM de Haan
RFM de Haan
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Mona Keijzer als MP, prima zou ik zeggen, maar een gematigd centrum rechts kabinet, nee dank u wel, dat wordt subiet opgevreten door die linkse jakhalzen!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  RFM de Haan

Linkse jakhalzen, bravo!

Marien
Marien
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

ik ben het er mee eens als Mona Keizer de premier wordt van dit kabinet.
Omtzigt is ongeschikt en voor Wilders is het te gevaarlijk.
Zelf vind ik Wilders niet het probleem, maar eerder Omtzigt en zijn club. OMDAT ze Wilders verkeerd beoordelen…………… door de demonisering van links.
Dat is ook 1 van de redenen waarom Wilders niet wil dat de partij leden heeft omdat hij bang is dat ze hetzelfde gevaar lopen als hij loopt.
Ik denk dat Wilders een aimabele, humoristische man is en daar kunnen we in dit land na al die zure politici van links wel wat van gebruiken. Hij is beslist serieuzer en eerlijker dan Mark Rutte. Ik begrijp werkelijk niet dat er nog mensen zijn die hem willen demoniseren op valse gronden. En laten we eerlijk zijn. Deel van de islam IS ook een ernstige zaak. Star en gevaarlijk. Veel linksen bespotten de SGP maar hebben NIET in de gaten dat de islam vele malen antieker en rigide en supergevaarlijk is. Het is net of linkse mensen hun hersens al volledig gespoeld hebben gekregen.

J.S.
J.S.
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Waarom is het zo belangrijk dat een premier humor heeft? Is het niet belangrijker dat iemand staat voor het volk en gordiaanse knopen weet door te hakken en moeilijke besluiten durft te nemen? Zoals wat te doen met een naderend drinkwatertekort wat Vitens meldt? Als de provincies met een drinkwatertekort liever kiezen voor de natuur zal de premier met instemmingen van de coalitie en ministers knopen moeten doorhakken wat te doen met de landbouw, want die hebben ook drinkwater nodig en die gebruiken nogal wat ! En als er niet genoeg drinkwater is betekent dat ook dat er geen huizen gebouwd kunnen worden en bedrijven weggaan. Kortom, een lastige kwestie dat gaat spelen. Immers, met een laag grondwaterpeil kan een drinkwaterbedrijf meer water leveren maar is slecht voor de natuur maar ook voor de boeren ! Ik hoop dat de vier partijen die pijnlijke keuzes kunnen maken.

Mona Keijzer is mediator geweest .laat zij proberen VVD,BBB,NSC en PVV bij elkaar te houden. Ze weten het geen van vieren maar ze hebben nu goud in hun handen en straks hebben ze niks., omdat Omtzigt niet weet wat hij wil, BBB Pieter laat vallen en kiest voor iemand die premier wordt maar amper in het bedrijfsleven heeft gewerkt, Wilders nog steeds op campagnetour is en de VVD volledig de weg kwijt is.

H.J.
H.J.
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad Mona 1 als kabinet.
Sterke Tante en recht door zee.
Geen leugenfreak zoals bv Kaag.

H.Nijhuis
H.Nijhuis
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

En maar één paspoort.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Vooral uw laatste alinea!! Dat mag niet gebeuren. Al zie ik al sinds de verkiezingsuitslag dat men er op links alles aan doet een coalitievorming te frustreren en demoniseren. Ze zullen elk middel inzetten.
Ik pleit nog steeds voor Kees vd Staaij als MP. Helemaal nu hij niet meer in de 2e kamer zit. Erudiet, welbespraakt, met alle politieke wateren gewassen, en volgens mij goed in staat boven elke partijpolitiek te staan en oplaaiende conflicten te sussen op de hem kenmerkende rustige weloverwogen manier.
Plasterk is een sympathieke vent, als columnist scherp en niet heel links, maar wel PvdA….. In de periode dat hij minister was, verdween meteen de scherpte omdat hij blijkbaar gemuilkorfd was door het partijensysteem. Dus ook maar niet doen denk ik.
Mona Keijzer? Mwah…. ik denk een maatje te klein al zou ze het van mij mogen proberen hoor. Slechter qua beleid als wat er nu demissionair zit kan bijna niet, en de tijd dringt want die duwen ons nu versneld nog verder naar de rand.

Marc
Marc
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ook een partij als NSC zal zich moeten realiseren dat, wanneer het vasthoudt aan wat eens CDA-gedachtegoed was, de partij eerder als splijtzwam op de samenleving zal worden, dan binding: Omtzigt zal de iets fermere toon van Mona Keijzer voorrang moeten geven, wil hij niet dat de partij net zulk bakzeil haalt als het CDA in de afgelopen jaren.

Edwin
Edwin
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Mobiele controles zijn er al jaren. Ik zit regelmatig in de Intercity Amsterdam-Berlijn en 9 van de 10x wordt ik op de terugweg gecontroleerd door de marechaussee.

Joan Maas
Joan Maas
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Supergoede uiteenzetting Jan. Sluit me volledig hierbij aan.

Bernardo A.
Bernardo A.
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vraag me af, of de optie van Mona Keijzer als MP. in de besprekingen al niet aan de orde is geweest. Het is een prima idee en het is een voor de hand liggende optie. Zou Plassterk het op 1 of andere manier lukken, ook goed.

Maar VVD wil niet en NSC is een 5e colonne van ex-CDA’ers en andere deugers. Pieter Omtzigt dwingt bij PVV heel wat concessies af en na het publiceren van dit artikel ligt Omtzigt weer dwars richting BBB. Een FDF voorman zou volgens NPO minister Adema hebben bedreigd en daar gaat Omtzigt vol in mee.
Ik heb het fragment gezien; het is onschuldig eiwit, door een linkse presentator enorm opgeklopt.

Als het kabinet van deze 4 partijen er gaat komen, ligt het binnen de kortste keren weer uit elkaar. Is het niet dit incident, dan grijpt Omtzigt wel een ander schandaaltje aan om de boel te laten ploffen. Die man is niet te vertrouwen.

Doet Wilders teveel water bij de Wijn om aan het eeuwige gedrein van Omtzigt tegemoet te komen, dan haakt zijn achterban af. En hij moet teveel water bij de wijn doen om dit kabinet te krijgen.

Ik denk, dat we de bittere pil maar moeten slikken, Timmerfrans 1. Dat kabinet gaat zich vol vuur tegen het werkende en belastingbetalende deel van de Nederlanders verzetten. Wordt geconfronteerd met een zware recessie; we glijden er nu al in. En die spreidingswet gaat heel Nederland op zijn kop zetten.

Wilders kan goede mensen werven en klaarstomen. PvdGL zal verder afkalven. NSC zal hooguit als splinterpartijtje overleven en de VVD duikt daarna ook onder de 10 zetels. De noodzaak om over hooguit 4 jaar grondig orde op zaken te stellen wordt door elke Nederlander gevoeld, op een restje geestelijke minkukels na.

Dat is het moment dat Wilders de boel met succes kan overnemen.

Laatste aanpassing 3 maanden geleden door Bernardo A.
Theo Prinse
Theo Prinse
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Er komen ALLEEN nieuwe (TK) verkiezingen wanneer een meerderheid vd TK zoals de PvdA/GL, VVD, NSC & D66 daartoe besluit.
Maar deze partijen doen dat niet … want dan is de VVD en NSC weg …. maar de PVV ook dan nog niet aan de macht (caeteris paribus)

Zafod
Zafod
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Zo’n zwabberpartij vind ik de VVD niet. Afgezien van het feit dat ze veel liegen tegen kiezers die nog altijd denken dat de VVD een conservatief-liberale partij is. Maar goed, dat is het politieke spel dat ze kiezen te spelen. In de EU zitten ze samen met D66 in de ALDE fractie van Guy Verhofstadt, een globalist van het eerste uur, en ze zijn het altijd roerend met elkaar eens. Het probleem zit dan ook niet zozeer bij de VVD maar bij de miljoenen die nog in links/rechts termen denken ipv globalisme/nationalisme.

Een kabinet Wilders 1 gaat er niet komen, ook niet in een softe variant met Mona Keijzer. We krijgen Frans Timmermans. Als deze onderhandelingen spaak lopen is dat de tweede keuze en dat akkefietje zal in twee weken geregeld zijn zodat de globalistische agenda op volle toeren kan doordraaien.

Helaas is er geen politieke oplossing omdat het overgrote deel van de politiek onderdeel van het probleem is. Dat is niet alleen in Nederland zo.

We gaan spannende tijden tegemoet en ik denk niet dat de democratie het gaat overleven. Geen idee wat erna komt maar het hoort allemaal bij het astrologische feit dat Waterman in Pluto staat en blijft staan voor de komende 20 jaar. Pluto is de planeet van de dood en de hergeboorte, Waterman van de verbroedering en technologische vernieuwing. Dit gebeurt maar een keer per 248 jaar en de vorige keer kregen we de Franse Revolutie, met het einde van het Ancien Regime en het begin van de democratie, samen met de Industriële Revolutie. Nu gaan we iets vergelijkbaars krijgen. Oorlog zal er wel deel van uitmaken.

Marien
Marien
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Zafod

Getsie, liever niet. Wat een vreselijk idee. Timmermans en de globalisten. Ik moet er niet aan denken. En dan ook zeker die rare van Volt met een grote bek op een functie.
Ze moeten ECHT proberen DAT te voorkomen. VRESELIJK als het mislukt.
En ALS het mislukt dan is het de schuld van Omtzigt. Twijfelaar helaas zonder ruggengraat voor waar het ECHT om gaat. Als NSC dit laat mislukken zijn ze nog erger dan het CDA. En Yesilgoz moet HEEL snel UIT de politiek. Die kan werkelijk niets.

Zafod
Zafod
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Volgens mij hebben we al 30 jaar lang grosso modo hetzelfde beleid, ongeacht wie er in het torentje zit. Het wordt wel steeds moeilijker om dat beleid uit te voeren. De boeren liggen dwars en veel mensen hebben op de PVV gestemd, een partij die je gunstig kunt stemmen door te stoppen met moslimimmigratie en het matigen van de klimaatagenda. Me dunkt geen onredelijke eisen. Toch krijgen ze dat niet. Ooit hebben CDA mastodonten hun eigen partij zo ongeveer opgeblazen om dat te voorkomen. Het CDA is tegenwoordig opgedeeld in NSC en BBB. Velen menen dat het nu een ander geluid laat horen. We zullen zien. Misschien dat de VVD eenzelfde lot beschoren is zodat mensen gaan denken dat ze de echte VVD weer terugkrijgen. Ik betwijfel dat. Het lijkt me vooral een kwestie van tijdrekken.

Denk je werkelijk dat kartelpolitici niet weten dat er juridisch bindende contracten zijn afgesloten met het WEF waardoor er de facto WEF-beleid wordt uitgevoerd? En dan Wilders beschuldigen van ongrondwettelijkheden. Kom nou, het is een spelletje.

Het goede nieuws is dat ze verkiezingen niet zodanig kunnen manipuleren dat de PVV en andere partijen niet meer ter zake doen. Dan maar de formatie manipuleren. De impliciete aanname bij een formatie is dat de betrokken politici, uit naam van de democratie, een kabinet formeren om aan de wil van het volk te voldoen. Er staat nergens dat je dat spel niet anders kunt spelen. Met PvdA/GL zijn ze het razendsnel eens. Zoveel is zeker. Daarmee is de te volgen tactiek duidelijk en dat is precies wat we zien gebeuren.

25
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x