Welke crisis gaat ons de das omdoen?

De veronderstelde rampen buitelen over elkaar heen

De vermeende klimaatcrisis heeft op wereldschaal beleid ontketend, dat op zijn beurt weer allerlei nieuw onheil heeft gebaard. Zo kennen we nu ook een energiecrisis, een environmental crisis is in wording en er staat een voedselcrisis voor de deur. Nog los van de huidige coronacrisis. Het lijkt er sterk op dat de afgelopen decennia niet de echte problemen zijn onderkend. Blind voor de werkelijkheid, doof voor tegenspraak? Welke crisis doet ons als eerste de das om, vraagt Alma van Hees zich af.

Doctor Timmermans

Klimaatpaus Frans Timmermans valt binnenkort een grote eer te beurt. De TU Delft heeft aangekondigd dat zij hem in januari een eredoctoraat gaat verlenen vanwege de buitengewone prestaties die hij met zijn energie-transitiebeleid heeft geleverd.

Buitengewone prestaties, dat klopt inderdaad. Buitengewoon schadelijke prestaties die niet snel zijn te evenaren. Zoals de massale houtkap vanwege zijn biomassacentrales, waarvan zo’n beetje iedereen met enig gezond verstand inmiddels begrijpt dat dat ‘de klimaatnoodtoestand’ juist verergert en bovendien voor veel vervuiling zorgt. Welke dwaas gaat er nu op enorme schaal bomen kappen om de CO2-uitstoot te verminderen, terwijl die bomen de CO2 juist opnemen? Dit blijft echter ‘hernieuwbare energie’ heten en ook op de afgelopen klimaattop in Glasgow is het roer niet omgegooid. Er wordt waarschijnlijk teveel mee verdiend.

 

Verbijsterd

Er vielen na deze aankondiging van dit eerbewijs aan onze Frans heel wat mensen verbijsterd van hun stoel. Onder wie OpinieZ-columnist Rutger van der Noort, die onmiddellijk in de pen klom, en anderen vielen hem bij.

 

Belediging

Prof. dr. ir. Guus Berkhout, emeritus hoogleraar geofysica, schreef een open brief in De Telegraaf: “Wat gebeurt er met onze universiteiten?”  Ook hij bekritiseerde Frans’ rampzalige bomenverbrandingsbeleid en merkte op dat de TU Delft bovendien heel goed moet weten dat windenergie subsidies slurpt, waardoor de energierekeningen maar blijven stijgen (“technisch-wetenschappelijk onzinnig”). Om af te sluiten met: “Het is een belediging voor alle Delftse alumni.”

De TU Delft reageerde:

“Het is de rol van universiteiten mee te doen aan het maatschappelijk debat en daar – vanuit wetenschappelijk oogpunt – input op te geven. Tevens is het de rol van universiteiten studenten op te leiden tot kritische denkers en doeners. Daar geven de in uw artikel genoemde universiteiten naar eer en geweten invulling aan.

Daarnaast is er consensus binnen de wetenschap over de rol van de mens in de huidige klimaatverandering en over de noodzaak daar iets aan te doen. TU Delft wil daarin koploper zijn, zie daarvoor oa www.tudelft.nl/climateposition. In dat streven acht het College voor Promoties van de TU Delft het gepast de heer Timmermans een ere-doctoraat te verlenen voor zijn sociaal-maatschappelijke prestaties op dat gebied.”

 

‘Consensus’

Deze reactie is typerend. Alle wetenschappelijke kritiek op het klimaatbeleid wordt weggewuifd door zich te beroepen op ‘consensus’, de ergste dooddoener in de wetenschap. Ten eerste is die ‘consensus’ zeer betwistbaar en ten tweede kun je meteen ophouden met wetenschapsbeoefening als je leidraad is: iedereen is het erover eens, dus dan is dat de waarheid. Natuurlijk wordt er ook inhoudelijk niet ingegaan op de door Berkhout geuite kritiek. Maar dat hoeft ook niet. Het gaat niet om wetenschappenschappelijke maar om ‘sociaal-maatschappelijke’ prestaties, lijkt de TU te denken. Of denken ze vooral aan alle EU-subsidies voor projecten en studies? Dan verstrek je in ruil voor dat geld toch een eredoctoraat? Kleine moeite, mooie deal.

 

Verdienmodel

Kent u één regerend politicus die wel eens serieus is ingegaan op gefundeerde kritiek op het klimaatbeleid? Nope. Natuurlijk niet, want die discussie zou hij of zij verliezen. En wat dan? Er is ondertussen zoveel geïnvesteerd in het verdienmodel van deze onzinnige energietransitie door hooggeplaatsten met reputaties en geld, dat deze mammoettanker niet snel van koers veranderen kan. Totdat hij op de klippen loopt of de wal het schip keert.

Ondertussen moeten we blijven geloven in ‘de klimaatnoodtoestand’ en om die te bestrijden moeten we bereid zijn om grote offers te brengen. Dat die ‘klimaatnoodtoestand’ wetenschappelijk gezien onzin is, doet er niet toe. Dat het klimaatbeleid de ‘klimaatnoodtoestand’ alleen maar verergert, speelt ook geen rol. En zoals elk autoritair bewind dat bekritiseerd wordt doet, worden de ‘dissidente stemmen’ gesmoord. We zijn al helemaal ‘China’ geworden.

 

Ecocide

Prof. dr. mr. Lucas Bergkamp berichtte al over de verwoede pogingen van de klimaatalarmisten om ‘ecocide’ strafbaar te stellen: een mening uiten of een beleid voeren dat als ‘anti-klimaat’ kan worden beschouwd en daarom kan leiden tot ecocide (ecocide is de moord op of beschadiging van een ecosysteem). Blijkbaar kunnen de ‘groene doelen’ niet op een democratische wijze worden bereikt, dus moet het strafrecht (tribunaal?) maar worden ingezet.

 

Energieprijzen

Mede door het klimaatbeleid, waarbij investeren in fossiele energiebronnen wordt afgebouwd terwijl we die energie hard nodig hebben als back-up voor de ‘hernieuwbare’ wiebelstroom, zijn de energieprijzen door het dak gegaan. Niet alleen zorgt dat voor problemen bij consumenten die zuchten onder torenhoge energierekeningen, ook de industrie heeft hier onder te lijden. Met name die industrie die veel energie nodig heeft, zoals bij de fabricage van kunstmest.

Voor die fabricage is ammonia essentieel. De productiekosten hiervoor zijn in een jaar tijd bijna vertienvoudigd, zei Svein Tore Holsether, CEO en president van de Noorse kunstmestproductiegigant Yara International bij de afgelopen klimaattop in Glasgow. “De wereld kan een dramatische terugval in de voedselproductie verwachten omdat kunstmest veel te duur is geworden.” De productie van kunstmest door Yara is sinds september met 40% verminderd door de hoge energieprijzen.

 

Voedselcrisis

“Ik wil dit luid en duidelijk zeggen, hier in Glasgow, dat we volgend seizoen een hele lage oogst riskeren. Ik ben bang dat we een voedselcrisis krijgen”, aldus Holsether. Wat wordt de ergste crisis? De ‘noodtoestand van het klimaat’ of deze aanstaande voedselcrisis, mede veroorzaakt door het klimaatbeleid? Of toch de coronacrisis, nu er weer een nieuwe variant in Zuid-Afrika is ontdekt, die zich al over de wereld verspreidt?

Als gevolg van deze nieuwe variant Omicron ging op vrijdag de Amsterdamse beurs (Amsterdam Exchange Index) onderuit. Ook in de VS ging het niet goed.

 

Stijgende electriciteitsprijzen

De olieprijzen doken door de nieuwe covid-variant Omicron ook naar beneden, rapporteerde Javier Blas, Chief Energy Correspondent bij Bloomberg News door de verwachting dat transport vanwege lockdowns zal verminderen. Daarentegen bleven de prijzen voor elektriciteit maar stijgen van gemiddeld ruim €30 naar de recordhoogte van €228 per megawattuur (MWh) op 26 november jl. Deze prijs is insane, stelt Javier Blas, en geeft een voorproefje van wat er de komende tijd in de rest van Europa gaat gebeuren. Tenzij er iets heel bijzonders plaatsvindt zullen we angstaanjagende elektriciteitsprijzen zien, verwacht hij.

Ons klimaatbeleid is net zo goed insane: “Ook al onderschrijf je elke lettergreep van de ‘klimaatwetenschap’, dit beleid is een belediging voor effectieve financiële regulering, effectief klimaatbeleid en ons regeringssysteem”, schrijft econoom John H. Cochrane. Weliswaar heeft hij het over het klimaatbeleid in de VS, maar dezelfde analyse geldt voor de EU: banken worden ingezet om ‘groene doelen’ af te dwingen (geen financiering meer verstrekken aan ‘fossiel’), die door de politiek worden voorgeschreven maar niet op een democratische manier kunnen worden bereikt.

 

Denkbeeldige vijand

Klimaatbeleid: vechten tegen een denkbeeldige vijand op basis van gesimplificeerde modellen over een complex probleem, waarvan we nog maar weinig weten. Later zullen we zeggen: we hebben met een chemokuur een verkoudheid proberen te verhelpen, zegt klimaatwetenschapper Judith Curry. Ondertussen zijn we bezig om de volgende crisis te creëren: an environmental crisis.

Er wordt nu een enorme berg giftig en niet te recyclen afval opgebouwd door zonnepanelen en elektrische batterijen. Er worden ecosystemen verwoest en diersoorten bedreigd door in te zetten op antieke ‘groene energie’, zoals windenergie en houtstook (door onze voorouders allang afgedankt), in plaats van stappen vooruit te zetten. We moeten ons energiegebruik beperken, maar iedereen ziet dat er juist veel meer energie nodig is, ook voor het internet en data mining, stelt Curry.

De zich ontwikkelende armere landen hebben ook steeds meer energie nodig om hun levensstandaard te kunnen verhogen, de gezondheidszorg te verbeteren en armoede tegen te gaan. Of gaan wij hen dat ontzeggen? Zij beschikken niet over het geld om zonnepanelen en windenergie te subsidiëren, want die nieuwe schone energie redt het niet zonder overheidssteun.

 

Rampzalig dogma

Welbeschouwd is de hele ‘klimaatnoodtoestand’ één groot rampzalig dogma van totaal van de realiteit losgezongen wereldverbeteraars. Die zich focussen op de uitwassen van het kapitalisme en van de weeromstuit terug naar de oertijd willen gaan, toen alles nog ‘natuurlijk’ en ‘goed’ was. Die, zelf in luxe levend, voor het gemak de gevolgen voor de gewone mensen maar vooral voor de armere landen vergeten. Dat laatste is kolonialisme in optima forma: wij, de westerse verlichte geesten, schrijven hen de wet voor.

 

We kunnen nu kiezen uit heel veel crises om ons zorgen over te maken. Ze hangen met elkaar samen. Stel je eens voor dat al dat geld om de ‘opwarming van het klimaat’ tegen te gaan zou zijn besteed aan voorbereidingen op een pandemie, zoals covid? En er een robuuste gezondheidszorg was opgebouwd in plaats van een super-efficiënte, zo goedkoop mogelijk?

 

Decadente hobbys

Wij, westerlingen, hebben ons de afgelopen decennia beziggehouden met decadente hobby’s, zoals het uitvinden van honderden genders, het doodknuffelen van minderheden die we ‘zo goed begrijpen’, het signaleren van steeds nieuwe slachtoffergroepen, hoe klein dan ook, om die te koesteren en te laten zien hoe goed WIJ wel niet zijn. Een eindeloos narcistisch feest dat draait om ik, ik en nog eens ik. En dat ‘ik’ was eindeloos bezig om zoveel mogelijk deugpunten te verzamelen. De mens is immers een kuddedier.

 

Echte problemen

We hebben onze tijd niet besteed aan het nadenken over echte problemen en echte rampen die de mensheid kunnen overvallen. Laat staan dat we ons druk hebben gemaakt over de minder bedeelden, hier en elders. Ons (opgedrongen) referentiekader was de hoogopgeleide linkse wereldverbeteraar, gevangen in zijn of haar welvarende en benauwende bubbel.

We sterven straks in luxe, omdat we ons eindeloos hebben opgewonden over de verkeerde problemen, zoals het CO2-spook, Zwarte Piet, genderneutrale toiletten, en we racisme achter elke lantaarnpaal meenden te ontwaren. Imaginaire problemen van een verwende generatie, niet bekend met overleven.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
22 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Het lijkt er sterk op dat de afgelopen decennia niet de echte problemen zijn onderkend. Blind voor de werkelijkheid, doof voor tegenspraak?”

Eindelijk wordt dit nu eens onder de aandacht gebracht.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Dat wordt al jaren onder de aandacht gebracht. Echter er wordt door een overgroot deel van de bevolking weggekeken. De politici en provincie- en gemeentebestuurders weten dondersgoed waar ze mee bezig zijn en dat is niet meer dan het uitvoeren van VN Agenda 2030. Zoek maar eens op agenda 2030 en gemeente. De bevolking heeft niet in de gaten dat hiermee het socialisme in gerommeld worden. En daar komt het WEF bij om de hoek aan het kijken alwaar een aantal politici en het Koningshuis lid van zijn.

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

“We kunnen nu kiezen uit heel veel crises om ons zorgen over te maken. Ze hangen met elkaar samen.”

Inderdaad zeer juist en het is van belang in al die crises de gemeenschappelijke factor te vinden. Helaas zijn wij dat zelf in ons aantal en de mate waarop wij consumeren dit alles met een economisch systeem dat slechts bij groei kan blijven functioneren. Voor die groei zijn grondstoffen, energie en uiteraard ruimte nodig.
Die groei loopt steeds vaker tegen grenzen aan en het economisch systeem gaat haperen en wordt met kunstgrepen nog overeind gehouden.we moeten wel want een totaal ander economisch systeem is er niet en zal er ook op korte termijn niet komen. Schaarste structureel en niet als een tijdelijk achterblijvend aanbod gaat zich steeds meer voelen. We kunnen het al zien en ervaren als we onze aandacht niet zo eenzijdig zouden richten op de zaken van minder impact.
Rest chaos en sociale onrust.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Welke crisis gaat ons de das omdoen?”

Dat worden de crises die het gewone volk gaan voelen in het dagelijkse leven, niet de opgelegde of verzonnen crises waarvoor we bang gemaakt worden.

Enkele voorbeelden van crises die, waarschijnlijk elkaar versterkend, ons de das om gaan doen.
– Energiecrisis (slechte energievoorzieningen, blackouts)
– Voedingscrisis (slechte oogsten, geen eten verkrijgbaar)
– (Hyper)inflatie (geld wordt waardeloos)
– Regelcrisis (een overdaad aan regels waardoor mensen van hun vrijheden beroofd worden)

Klinkt het als een bekend rijtje? Laten we hopen dat er voor het al te gevaarlijk wordt een vertrouwenscrisis (gebrek aan vertrouwen in onze bestuurders) uitbreekt, anders komen er hele gure tijden aan.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Brussel bereid als een vakkundige gifmenger een gif cocktail met de ingrediënten massamigratie, corona en klimaat naar de goedgekeurde receptenboek van de VN uitgevers. En dat terwijl het land al decennia in een decadente linkse toestand verkeert vol van inhoudsloze leuzen zoals bij het socialisme hoort met op hysterie en waanzin als basis gestoelde plannen. Er wordt een linkse putsch gepleegd terwijl men het zwijgzaam toelaat. Er is inderdaad een noodtoestand, maar een politieke die bezig is om snel een eind te maken aan de periode van de Verlichting en hoogstaande ontwikkeling. En de samenleving hobbelt blind mee door de dagelijkse hersenspoelingen murw geslagen en er is geen duidelijke kracht aanwezig die zich tegen keert. If you can not beat them join them, lijkt het. Het doet denken aan een geestelijke versie van de Invasion of the body snatchers waarin de mensheid tot voer getransformeerd wordt door aliens terwijl in onze versie door mensen getransformeerd worden tot nuttige idioten en ja knikkers. Enge sci-fi verhalen staan zo dichtbij de realiteit van de politieke scenarioschrijvers.

Binzrath
Binzrath
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De klimaatcrisis is een verdien model en de linkse elite in hun bubbel kijken altijd graag weg ook is er een wetenschappelijke onderbouwing dat de crisis onzin is.
Helaas geeft de linkse bubbel geen tegen reactie dat wetenschappelijk onderbouwd is. Maar geven een politiek signaal om een eredoctoraat te geven aan iemand die de wereld eerder naar de verdoemenis helpt dan alle crisissen bij elkaar opgeteld.

De covid crisis is ook nog niet afgelopen. Gelukkig voor de de Big Pharma is er nu de omicron variant, de Big Pharma die meteen paniek zaaide en zij dat het maanden zal duren om hier een juiste medicijn voor te vinden.
Hier verdienmodel twee, lachen in hun vuistjes dat er weer miljarden omzet verdiend kan worden.
En de MSM??? Die wiegen de Nederlanders in slaap met berichten over onze lieve kroonprinses die achttien wordt.

Auke51
Auke51
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Binzrath

Helemaal mee eens. Zelfs Greenpeace is tegen de Biomassa verbranding omdat we massaal bossen kappen en meer CO2 de atmosfeer in pompen.
Het plan van Timmermans brengt Europa aan de bedelstaf mede door immigratie en miljarden verkwisting. China is de lachende derde zoals ze nu al Afrika leeg halen mbt grondstoffen. Hier wordt de kennis weggehaald dus er blijft voor ons weinig over dan ons aan te passen.

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En al die subsidie die door ons wordt opgebracht en betaald? We zien er niets van terug.
Het verdwijnt voor een deel in de zakken van de energiebedrijven, en het andere deel wordt als goedkope energie geleverd aan o.a datacenters van Microsoft (zie Noord Holland). Het zal mij benieuwen waar straks de energie vandaan komt voor het nieuwe datacenter van Facebook in Zeewolde. Dat twee keer zoveel energie nodig heeft als Amsterdam.
En die houtstook? Ik heb er altijd al een Paaseiland gevoel van gekregen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ach, de klimaatcrisis is lange termijn en niemand merkt er wat van. De coronacrisis is in de ogen van het huidige beleid tijdelijk. Als iedereen gevaccineerd is, gaat het over.
Nee, wat ons de das om gaat doen, is de financiële crisis. Waarom denk ik dat? Omdat het huidige beleid het er totaal niet over heeft. Wegkijkt van de signalen, zeg maar.
Die signalen zijn er wel degelijk. Het kabinet gaat meebetalen met de energierekening van de burger, na de explosief gestegen energieprijzen. Nu hebben we het er niet meer over. Denk ook aan de inflatie die langzaamaan de pan begint uit te te reizen. Waar is Wopke om ons dat uit te leggen?
Hier gaan we straks echt wat van merken en dat zien we al aan de prijzen.

Nee, het gaat een financiële crisis worden. Die andere zijn gewoon voor de bühne.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Zie te laat dat ik rijzen verkeerd gespeld heb.
In ieder geval wil ik er nog aan toevoegen dat Turkije ons voorland is.
Grappig dat dit ook niet zo in het nieuws is. Wegkijken, weet u wel?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Dat ziet u weer goed, dat stilletjes zijn.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

De financiële crisis is een logisch gevolg van massamigratie, klimaatplannen en corona. En de wil van het ECB om kost wat kost de euro te redden.

logisch_denken
logisch_denken
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als je het nuchter bekijkt is de hele wereld krankzinnig geworden. Woke gedrag wordt op alle fronten beloond. Boeren schofferen is verheven tot staatshobby. Energietransitie is de grote storingsfactor in ons betrouwbare energiesysteem. Vaccins worden opgeschroefd en verplicht omdat de ziekenhuizen zich vullen met gevaccineerde mensen.

Wie het kan uitleggen mag het komen uitleggen maar ik kom op alle dossiers niet verder dan volledig geïndoctrineerde massahysterie gefundeerd op angsten en onwaarheden.

Hebben mensen geen begrijpertje meer en een drang tot fact checking ?

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  logisch_denken

Boeren wegjagen en tegelijk bevolkingsgroei bevorderen. Bossen slopen voor duurzame energie en ga maar zo door. Wat een logica.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De forse crisis van de vroege jaren ’80 was een uitstekend medicijn tegen de debilisering in de jaren ’70.
En zo kan een stevige crisis ook nu afrekenen met allerhande linkse hobby’s.
Ze worden al niet echt gewaardeerd door de bevolking en op dat moment dat iedereen in “standje overleven” moet is er geen geld en tijd meer voor allerhande luchtfietserij. En een norse bevolking staat niet erg open voor allerhande fratsen als genderneutraliteit etc.

In mijn klantenbezoeken zie ik, dat de gedweeë houding van de mensen inzake corona omslaat in een sceptische houding. We hebben een woningnood, vooral als gevolg van massale immigratie. En economisch zitten we op een tijdbom. Met een rente op 0 staat en de inflatie de 5%+ is (en stijgend) is een forse crisis enkel nog een kwestie van tijd. Zeker als de koopkracht gelijktijdig wordt uitgehold door de lonen niet te verhogen kan je wachten op oproer, waarbij de frustratie over allerhande zaken bij elkaar een explosieve mix vormen.
Met wat geluk blijft de schade beperkt tot een andere samenstelling op het binnenhof, waarbij Joop den Uyl 2.0 met zijn vazallen plaats moet maken voor Geert Wilders.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Bij een goed overleg, is iedere vorm van welke crisis dan ook op te lossen, het grote verschil heden ten dagen is, dat de nieuwsverspreiders geen objectief/neutraal nieuws brengen.
Deze media is jaren geleden onder één noemer terecht gekomen en financieel geheel afhankelijk van deze club.
Het is gewoon “wiens brood men eet, diens woord men spreekt”.
Jammer, maar waar.
De omvolking in Nederland is bijna een feit.
De angst is gezaaid.
De tweedracht doet zijn werk.

Ik persoonlijk geef de moord op Pim Fortuyn, de schuld van de kentering in de saamhorigheid, onder de Nederlanders.

Cornelia
Cornelia
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geen enkele crisis zal ons de das om doen.
Het is de dictatuur die vanwege deze crisissen door de overheid over ons uitgerold wordt.
Deze dictatuur zal -net als in vorige dictaturen- duizenden, zo niet miljoenen slachtoffers eisen.
Vergelijkingen mogen we niet maken, maar wie wakker is ziet dat het nog steeds dezelfde groep mensen is die het uitrolt.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Cornelia
Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De Schwab crisis,alles wordt erger,en niks opgelost, medicijnen die kunnen helpen tegen Corona worden verboden,en waarom? men zou alles moeten aangrijpen om alles de kop in te drukken,en baat het niet schaad het niet .Nee,liever van de ene lock down in de ander ,het hebben en runnen van een zaak maakt geen plezier meer,vlak voor de kerst de grote toeleveringsbedrijven waar men per post kan bestellen in de kaart spelen is nu voor het 2e jaar ,geen toeval,maar maakt voor een politicus geen zak uit,die krijgt zijn 150.000 per jaar toch wel,ik vraag mij af voor wat?een aanwezigheidspremie voor buigen en knikken .Boeren worden met klimaatverhalen belazerd,en de simpele in Nederland door de media,nu weer een duister virus uit Afrika,en iedereen in doodsangst ,de lijken liggen niet op straat,en de cijfers komen uit een hoge hoed .
Nuchter en helder nadenken ,zo kan je de een na de andere crisis nog deze week in een klap oplossen ,hoe moeilijk kan het zijn ,Bangladesh heeft nul COVID-en is vele malen dichter bevolkt dan Nederland,komt omdat daar niks te halen valt voor de grote prakizeerders,de meeste hebben geen tv, geen geld ,geen verzekering ,en grondstoffen ,maar een voordeel geen Corona ,hongercrisis is daar ,maar denk niet dat de miljardairs daar wakker van liggen ,en dat zou toch veel mensen te denken moeten geven dat WHO plots niet geeft dat er daar meer sterven van de honger dan hier aan Corona .

Nanko van Dijk
Nanko van Dijk
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wellicht interessant kan zijn om de oorsprong van de aanduiding “fossiele brandstof” te achterhalen.
Wie dat heeft bedacht en vooral waarom.
Marijn Poels bracht al licht in deze zaak, maar mag niet op TV…..

Rienus
Rienus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We worden omgeven door dwazen die mandaat krijgen of dat zich geniepig toe-eigenen.
Ursula von der Leyen meent dat verplicht prikken heel redelijk is. Op nationaal niveau lopen politici mee te heulen en krijgt de kritische burger te maken met (voorlopig) verbale terreur. In Amerika meent een onbeduidend mannetje dat hij the science is. Maar het echte probleem is de zwijgende en wegkijkende bulk aan mensen die menen dat het wel vanzelf op zal houden. Dat nooit weer binnenkort op herhaling?

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De zogenaamde consensus over klimaatbeleid in de wetenschappelijke wereld is een mythe. Zie voor uitgebreide behandeling van hoe deze consensus bij elkaar gebakken is het volgende artikel:
NRC blundert met factcheck: de 97% consensus bestaat niet
https://ejbron.wordpress.com/2019/03/12/nrc-blundert-met-factcheck-de-97-consensus-bestaat-niet/

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Andre
Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hieronder hadt ik een reactie geplaatst met waar ik mij afvraag waar het Facebook datacentrum in Zeewolde straks zijn energie vandaan krijgt. Die vraag is inmiddels beantwoord.

https://tweakers.net/nieuws/190332/het-rijk-regelde-onder-druk-van-facebook-voorrang-op-het-stroomnet.html

Ze krijgen zelfs 90% korting op de tarieven. Daar gaan onze centen aan subsidies.

22
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x