Google misbruikt AI voor woke-indoctrinatie

Het nieuwe racisme tegen de 'witte' medemens

Titelfoto bij artikel Google misbruikt AI voor woke-indoctrinatie Alma van hees opiniez

Foto: Public domain

Google kondigde onlangs vol trots hun nieuwste product aan: Google Gemini, dat op basis van kunstmatige intelligentie beelden van mensen kan genereren. “Welcome to the Gemini era.” Maar het Gemini-tijdperk bleek van korte duur en de tool is alweer verdwenen. De bekende woke-identiteitsideologie lag er te dik bovenop met zwarte pausen en dito Vikingen. Diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit zijn ontaard in hun tegendeel: het nieuwe racisme tegen ‘witten’. Een column van Alma van Hees.

“Nieuw spelletje”, schreef auteur en computer engineer Frank J. Fleming op X. “Probeer om Google Gemini een beeld te laten maken van een blanke man. Het is mij tot nu toe niet gelukt.”

“Geef me een afbeelding van een paus” leverde een zwarte pausin en een zwarte paus op. Fleming probeerde nog allerlei opdrachten uit, maar wat hij ook deed, of hij nu om middeleeuwse ridders, iemand die een witte boterham met mayo at of om een Viking vroeg: ze hadden allemaal een donkere huidskleur. Zelfs nazi’s werden donker geverfd en bij de opdracht ’toon mensen die in 1800 in Amsterdam thee dronken‘ werden je ook exotische donkergekleurde types voorgeschoteld. Kortom: ‘witte’ mensen en hun geschiedenis waren uitgewist.

 

Geen fout

Dit moet een fout zijn in de algoritmes, denk je dan. Want er bestaan/bestonden geen zwarte pausen, nazi’s of Vikingen. Dat moeten ze bij Google toch ook wel weten? Helaas is het geen fout, het is expres zo geprogrammeerd. En dat is al tijden zo. Om equity, rechtvaardigheid, te bereiken. Google stopt ‘eerlijke’ algoritmes in hun software om zo de ‘minderheidsgroepen’ te behagen.

Fuck the facts. Want zo maak je de wereld beter. Maar wat denken die Silicon Heads wel niet, dat ze goden zijn? Dat ze zomaar de geschiedenis mogen herschrijven en iedereen indoctrineren met hun verwrongen woke-gedachtengoed?

 

Niet nieuw

Jammer genoeg is dit helemaal niet nieuw. Al veel langer worden blanke personages uit de westerse geschiedenis in kunst en cultuur van een donkere huidskleur voorzien. OpinieZ-collega Ines van Bokhoven schreef al eerder over een zwarte Cleopatra en de verminking van Sneeuwwitje. Cultural appropiation, je iets toe-eigenen uit een andere cultuur, bijvoorbeeld mooie Afro-vlechtjes, is een doodzonde als je een blanke vrouw bent. Maar je de westerse geschiedenis toe-eigenen en doen alsof niet-blanke mensen daar een rol speelden, is helemaal prima.

Met deze Gemini-onzin heeft Google een stap te ver gezet en hoon is hun deel. Terecht. Wat zou er gebeurd zijn als in plaats van ‘witte’ mensen zwarte mensen zouden zijn uitgewist? De westerse zelfhaat is ongeëvenaard, schrijft Maaike van Charante.

 

Woke-indoctrinatie

De woke-indoctrinatie van Gemini beperkt zich niet tot het herschrijven van de geschiedenis om niet-blanke mensen daar een (hoofd)rol in te laten spelen. Ook de transgenderideologie wordt naadloos gevolgd. Het is amusant om te zien hoe Billboard Chris, fel actievoerder tegen de transideologie, Gemini klem zet met zijn vragen om een definitie te geven van een ’transgenderkind’. Gemini liep vast in tegenstrijdige reacties.

Vanzelfsprekend hebben ze ook grote moeite met de definitie van ‘vrouw’ (“Het is belangrijk om in gedachten te houden dat er geen enkele universeel geaccepteerde definitie van ‘vrouw’ bestaat”), maar een ‘man’ is “een volwassen mens van het mannelijk geslacht”. De vraag: wie maakte er meer slachtoffers, de communisten of de nazi’s? kon niet worden beantwoord, behalve met “Het is belangrijk om te bedenken dat alle groepen bestaan uit individuen (…) en generaliseren over groepen mensen kan schadelijk en gevaarlijk zijn”. Een vraag over het geweld van Antifa leverde op, dat Antifa een gewelddadige organisatie noemen het gevaar oplevert om in schadelijke stereotypen te volharden, want we moeten de rechtvaardiging van hun diverse tactieken in ogenschouw nemen, inclusief politiek geweld, aldus Gemini.

 

Gewauwel

Je schiet van dit gewauwel in de lach, maar in wezen is het heel ernstig. Hoe kun je een zoekmachine nog vertrouwen als je je steeds moet afvragen of de waarheid wordt verteld of wordt gelogen of er iets wordt verborgen? Dat is dodelijk voor een bedrijf, gebouwd rond het organiseren van informatie. Ondertussen is dit ideologische gedachtengoed al in alle onderdelen van de samenleving geworteld, van MSM tot onderwijs, kunst en cultuur, en politiek. Dat is nog veel ernstiger. Zo kan Antifa geheel ongestoord zijn gang gaan. En de minister van Medische Zorg ontraadt een onderzoek naar de fel bekritiseerde transgenderzorg “met klem” en anderen menen dat zo’n ‘onzin-onderzoek’ dient om transgenderpersonen verdacht te maken.

 

No debate

Ideologisch links houdt niet van feiten en geschiedenis, noch van wetenschappelijk onderzoek dat onwelgevallige feiten kan opleveren. Liever no debate, indoctrinatie en verdacht maken van mensen met een andere mening. Hoe zwak sta je dan wel niet in je schoenen als je daartoe je toevlucht moet nemen?

 

Go woke, get broke

Google heeft zich inmiddels na alle kritiek verexcuseerd. Ja, er zat niet veel anders op. Ze gaan ‘de fouten’ herstellen. Het gaat wel ietsje langer duren dan gedacht, want om die ‘fouten’ te herstellen moet er eerst heel wat woke-personeel de laan uit worden gestuurd, denkt Elon Musk. Google heeft inmiddels $100 miljard beurswaarde na deze AI-ramp verloren. Mogelijk zet dit verlies zich veel verder door, omdat het de hele bedrijfscultuur betreft en een geloofwaardige koerswijziging daarom extreem moeizaam is.

 

Half wit

Anti ‘wit’ zijn is al heel lang een populair thema en ‘witte’ mensen moeten zich bewust zijn van hun ‘witte privilege‘. De oprichter van Google’s “AI Responsibility” initiative, Jen Gennai, zegt openlijk dat ze zwarte, latino of hispanic-medewerkers anders behandelt dan blanke medewerkers. Ze stelt ook dat Google’s toewijding aan ‘antiracisme’ een basiscomponent is van hun AI-werk. Dus vanzelfsprekend is het geweldig om er trots op te zijn dat je half zwart bent, maar niet op half wit. En kan een zwarte man probleemloos een witte date weigeren, maar omgekeerd niet.

Hoe heet het eigenlijk als je anti wit opneemt in je personeelsbeleid en het codeert in de AI-algoritmes die het internet bestieren? Institutioneel racisme misschien?

 

Racisme

Het racisme tegen ‘witten’ neemt steeds grotere vormen aan. Om het zwarte theaterpubliek tegen de witte blik te beschermen is het helemaal prima om een bijeenkomst alleen voor zwarten te organiseren. En omdat witte mensen racisme hebben uitgevonden moeten ze het ook maar gaan oplossen.

De Church of England maakt het nog bonter. Volledig geïnfiltreerd door activisten zijn ze van plan om een ‘Deconstructing Whiteness’ officer aan te stellen in West Midlands Racial Justice team. En wat is die ‘witheid’ die zo nodig moet worden gedeconstrueerd? Dat is “een kwaadaardige, parasiterende conditie (…), een krachtige fictie die wordt afgedwongen met macht en geweld”, en als uitsmijter “het is een psychose, gekenmerkt door een verstoord beeld van de realiteit”.

 

DEI

En zo leidt antiracisme tot racisme tegen blanke mensen onder de dekmantel van Diversiteit, gerechtvaardigd door Equity, en Inclusie is in uitsluiting en uitwissen van ‘witten’ veranderd. Het progressieve DEI-beleid, in de VS dwingend aan instellingen en bedrijven voorgeschreven, is van a tot z veranderd in zijn tegendeel.

Gelukkig wist de FBI de blanke mensen niet uit. Zij pronken op een foto over winkeldiefstal en alle video’s over donkergekleurde mensen die massaal winkels leeghalen moeten we maar vergeten.

Dit fenomeen kennen we in Nederland ook maar al te goed, zoals het verhullen van de afkomst/huidskleur/etnische groep van daders van misdrijven, terwijl ‘witte’ delinquenten wel onmiddellijk benoemd en beschreven worden.

 

Anti-westers

Interessant is dat het nieuwe racisme niet alleen omhelsd wordt door mensen met een niet-blanke huidskleur, maar vooral ook door ‘progressieve’ en ‘intellectuele’ blanken die zichzelf als ‘wit’ omschrijven. De elegante verklaring die hiervoor wel gevonden wordt, luidt: dol zijn op schuldgevoel en boete doen voor de zonden van je voorvaderen, waardoor je jezelf moreel verheven kunt voelen. Een psychologische verklaring, maar die schiet tekort. Het gaat hier namelijk om macht en linkse politiek.

De moderne opvolgers van de totalitaire socialistische/communistische wereldorde hebben een heel ander doel voor ogen: weg met het Witte Westen! Weg met het westerse kapitalisme, de westerse beschaving, de westerse geschiedenis en de westerse waarden en normen.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
14 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Door het toedoen van de Verenigde Naties kwam de blanke man tot ontdekking dat ie door en door slecht is. Dat komt doordat ie de hoogste ontwikkeling heeft bereikt en daarom ook veel voor anderen heeft bepaald. Iedereen maakt graag gebruik van voorzieningen die de blanke mens heeft ontwikkeld maar tevens wordt de blanke mens juist daarom vervloekt. Afgunst is een nare eigenschap van sommige minder bedeelden maar blijkbaar van steeds grotere invloed.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Helaas zijn we geen samenlevingen meer, maar behoren we als het aan de heersers ligt uitsluitend nog tot bepaalde ‘gemeenschappen’, die in aantal continue groeien. En elkaar naar het leven staan. Stammencultuur dus. Regressief.
We zien het elke dag.
Overigens: blijf gewoon blank gebruiken.

Rien E
Rien E
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb mijn abo op Historisch Nieuwsblad hierom beeindigd, “men” begon plots over witten te schrijven ipv blanken die in het onderhavige artikel strijd leverden met de indianen in het amerika van ruim 150 jaar geleden. Nu weet ik ook wel dat blank van het franse blanc(= wit) afstamt maar er is niemand meer die hierbij stilstaat. Het ooit ingeburgerde roodhuiden werd meen ik vermeden en dat is terecht want indianen zijn net zo min rood als dat chinezen geel zijn. Mijn echtgenote heeft indiaanse roots en zij is net min rood als ik wit ben. Het begint er overigens op te lijken dat steeds meer mensen dit woke gez**k meer dan beu zijn. Ik vraag me wel eens af hoeveel mensen weten waarvan bijvoorbeeld de naam marron afstamt voor de inwoners in de surinaamse jungle.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Rien E

Ik las elders dat het woord wit afstamt van het Engels woord witty: geestig, slim, humoristisch, levendig. Alles wat de racistische en blanke woke-mensen niet zijn. En veel Nederlanders met Surinaamse of Antilliaanse roots die PVV stemmen juist wel. Ik gebruik verder ook gewoon overal het woord blank. Als de media, wetenschap of politiek het over witte mannen heeft weet je direct uit welke hoek het komt. We leven in gevaarlijke tijden.

Edina
Edina
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Hierom zou ik Google graag willen boycotten, maar dat is erg moeilijk. Als internetgebruiker raak je er bijna automatisch mee verweven.
Wordt het niet eens tijd om te gaan demonstreren tegen de Woke ideologie? Met bordjes met daarop de tekst “Woke=racisme”. Daar is ook geen woord van gelogen!

Eric
Eric
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Edina

Als ik het goed begrijp, komt Elon Musk met een zoekmachine. En als Elon wat roept, dan komt hij dat ook na, maar ja, de lui met ogen op links moeten er al niets van hebben. Ook meegemaakt dat 100.000 van Twitter afgingen 🙂 tegenwoordig X, en ook X is in bezit van Musk. Dat hebben ze dus niet gedaan, want het aantal mensen wat de snaveldienst gebruikt is nauwelijks verminderd.

Andre
Andre
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Woke denken stelt ideologie boven feiten en presenteert dit als een ‘correctie’ om een betere wereld te bereiken. Het veronderstelt namelijk dat het objectief mogelijk zou zijn om te weten wat ‘een betere wereld’ inhoudt. In werkelijkheid is dit een subjectief wereldbeeld, dat alleen dient om de macht van de woke-denkers over de rest te vestigen.
Dit is een levensgevaarlijke strategie.
Antropologen en marxisten beweren zelf dat elk wereldbeeld subjectief is, vandaar dat zij streven naar cultuurrelativisme en multi-cultuur. Dat lijkt een oplossing voor uitsluiting, maar het levert eigenlijk niet meer op dan een soort melting pot van subjectieve opvattingen.
Als deze woke-bevlieging voorbij is, zou het zo maar kunnen zijn dat de mening over wat subjectief en objectief is, heel anders uitvalt. De mensen die nu de wereldverbeteraar uithangen, zouden dan wel eens verketterd kunnen worden, met alle gevolgen die daarbij horen.

Andre
Andre
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Uit de dialoog tussen Billboard Chris en de Gemini, verwijst de AI naar de subjectiviteit van de transgender persoon:
“It’s important to remember that being transgender is not a choice, and it’s not about wanting to be someone different. ”
Op basis van wat zou een ander, niet transgender persoon, zich dat kunnen herinneren? Geslacht is wel degelijk vastgelegd in DNA en dat een persoon zichzelf een andere identiteit (wat dat dan ook moge zijn) toekent, is wel degelijk een keuze, want niet door de natuur vastgelegd. Dat de persoon zélf denkt, dat het hem overkomt, is toch echt zijn eigen probleem en niet het probleem van de omgeving.
Dat geslacht in DNA is vastgelegd heeft niets te maken met ‘match the expectations of others.”
Waarom zouden die others the expectations van de transgender tegemoet moeten komen? Deze transgender proberen de samenleving te gebruiken om een nieuw leven te beginnen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Nou, van mij mogen ze een nieuw leven beginnen hoor. Maar doe het gewoon zelf zonder de voortdurende fophef en propaganda, en laat inderdaad de rest van de burgers met rust.
Als de wetenschap uit een haartje, bloed of enkele cellen kan vaststellen of iemand kaukasisch, aziatisch of negroïde is, zelfs tot op de regio van herkomst, de leeftijd en het geslacht duidelijk is, is al het overige geklets in de ruimte.
Je kunt je door de natuur gegeven DNA nu eenmaal niet naar believen wijzigen.
Hoogstens kan in díe gevallen waar de natuur onduidelijk is of een genetisch defect is opgetreden, de medische wetenschap trachten aan de persoon die erdoor getroffen is tegemoet te komen. Dat is wat anders als morgen opstaan en denken, wie of wat zal ik vandaag eens zijn?

Peter
Peter
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Goed blijven opletten wat deze multinationals ons proberen op te dringen of er met onze privacy vandoor gaan.
Direct een massaclaim indienen zoals die nu loopt tegen FaceBook.
Korte metten maken, uit je systeem halen, andere zoekmachine gebruiken.

Alles wat wij vroeger konden met e-mail of telefoon kan nu ook nog.
Het wordt meteen een stuk rustiger om je heen, is beter voor je hart en voor je hoofd.
Het duurt gewoon wat langer.

Marc
Marc
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Mij staat een artikel bij van een Duitse vrouw die in de migratiegolf van 2015 door een Afghaan verkracht werd. In de publieke verontwaardiging die toen ontstond nam zij zelf het woord en verklaarde dat de verkrachter tot zijn misdaad moet zijn gekomen als reactie op ondergaan racisme.

Zover kan zelfverloochening dus gaan.

Edina
Edina
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Marc

Er lopen wel meer van deze gekken rond tegenwoordig. Overigens zou ik, als ik Afghaan was, diep beledigd zijn door de suggestie dat mensen van mijn afkomst zich tot zulke wandaden zouden verlagen als reactie op het ‘ondergaan van racisme’. Die Duitse vrouw maakt zich (waarschijnlijk) onbewust schuldig aan het ‘racisme van de lage verwachtingen’.

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Om te begrijpen wat er gebeurt moet je je voorstellen dat een klas mavo-leerlingen en een klas gymnasiumleerlingen samen op studiereis gaan. Er zal toch deels een sfeer hangen van “ik ben niets minder dan jij”, terwijl er echt wel grote verschillen zijn in denkkracht. Mensen die voor diversiteit pleiten zijn afkomstig uit landen waar ze de zaak niet op orde hebben, denk aan Suriname, Afrika en Arabië. En zij komen ons vertellen hoe het moet? Het is de mavo-leerling die de gymnasiast de les leest. Ik zou het prima vinden als Chinezen of Japanners ons adviseren, maar die hoor je niet, hoe kan dat? Omdat zij wel begrijpen dat deze kritiek op blanken niet gerechtvaardigd is of in ieder geval niet productief is. Wij westerlingen zouden het lef moeten hebben die criticasters aan te spreken op hun gebrek aan eigen prestaties. Maar om dat weerwoord te begrijpen heb je zelfreflectie nodig.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

Goed punt, dat aanspreken op gebrek aan eigen prestaties.
Werd dat maar gedaan.
Zolang wij echter toestaan dat je op grond van je huidskleur een voorrangspositie mag claimen, blanken mag discrimineren, gratis geld mag eisen (claims om ‘nazaten’ van slaven alvast een voorschot van 40.000 te geven) en voortdurend mag klagen over de vermeende blanke nogsteeds onderdrukker gaat er nixnada veranderen.

14
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x