Kwaadaardige desinformatie door diversiteitscolumnisten

'Kwaliteitsmedia' faciliteren slachtofferschap en Jodenhaat

Titelfoto bij Kwaadaardige desinformatie door diversiteitscolumnisten Opiniez alma van hees

Foto: unsplash.com

Wist u dat Jezus een Palestijn was en dat de Palestijnen Kerstmis aan het Westen hebben gegeven? Deze onzin plaatste de NRC op nota bene eerste kerstdag, verweven met melodramatisch zelfmedelijden en haat tegen Israël. Ook andere columnisten met een migratie-achtergrond lieten boos en verongelijkt van zich horen met soortgelijke polariserende en haatzaaiende teksten. En wee degene die kritisch over de islam spreekt. Hoog tijd voor tegenspraak, vindt Alma van Hees.

Afgelopen eerste kerstdag meende de NRC de wereld blij te kunnen maken met het herplaatsen (!) van een artikel van de Palestijns-Finse Umayya Abu-Hanna met als bizarre kop: “Wij Palestijnen hebben jullie Kerstmis gegeven”. En dat is dan nog maar de kop van het rancuneuze verhaal van deze dame.

 

Geschiedvervalsing

Ik schreef op X dat dit met afstand het meest walgelijke en waanzinnige artikel van dit jaar was. De ene na de andere geschiedvervalsing ziet in Abu-Hanna’s artikel het licht, overgoten met een dosis melodrama en slachtofferschap. Wat hiervan te denken: “Wij zijn de grootste groep vluchtelingen op de wereld. We komen uit een fabriek die op industriële schaal vluchtelingen produceert, en dat al 75 jaar lang. Ik vraag me af hoe ik nu in Gaza had kunnen overleven, waar bewoners worden belegerd, uitgehongerd en vermoord.” In één ding heeft ze gelijk. Ze zijn de grootste opzettelijk gekweekte vluchtelingengroep ter wereld, met hun overerfelijke vluchtelingenstatus die nergens op slaat.

De NRC verwierf zich hiermee een primeur, namelijk drie community notes die de onjuiste feiten in dit verhaal corrigeerden. Wel een aanwinst, die community notes van lezers.

Hoe durft die krant bovendien een artikel te plaatsen van iemand die feest vierde na het drama op 7 oktober, met de woorden: “The largest refugee nation is coming home”?

 

Lotfi Hamid

Maar ja, de chef Opinie bij de NRC, Lotfi Hamid, liet zich al eerder op X horen, reagerend op een interview met psycholoog en GeenStijl-editor Timon Dias. Daarin kwamen de islam en de niet-westerse immigratie aan de orde. Timons uiteenzetting over de kenmerken van de drie monotheïstische godsdiensten deed Lotfi ontploffen. Timon stelde dat het jodendom een godsdienst van wetten is, maar niet expansief. Eerder het tegenovergestelde, want het is niet zo eenvoudig om een Jood te worden. Het christendom daarentegen is wel expansief, maar kent geen wetten die je dagelijkse leven voorschrijven. Het gaat meer over moraal.

De islam daarentegen verenigt expansie met wetten, concludeert Dias. Die zelfs ook niet-gelovigen treffen. Lotfi reageert met boos geschreeuw: “dit is kwakgeschiedenis” en “ahistorische quatsch”, om tenslotte in the overdrive te schieten met: “Wat wil je eigenlijk betogen? Moslims als vijfde colonne? We staan aan de vooravond van een intifada? Burgeroorlog?” Tja, hoe valt met iemand met zulke lange tenen een serieuze discussie te voeren?

Nu was deze Lotfi niet de enige die in het geweer kwam vanwege de Gaza-oorlog. Al heel wat columnisten met een islamitische of migratieachtergrond laten de afgelopen maanden luidkeels van zich horen.

 

Emine Uğur

Ook Trouw-columnist Emine Uğur doet dagelijks haar best. Zij kiest een andere insteek en verdedigt vooral ‘de islam’, de échte islam, die écht geen rol speelt in dit conflict. Haar islam is lief en verdraagzaam: “De islam kent geen verbod op kerken, synagogen of andere gebedshuizen, integendeel. Saudi-Arabië is een theocratisch regime. Het zijn moslims die dat doen, maar het is geen islam.”

Maar waar ter wereld bevindt zich dan die ‘ware’ islam?

 

Abdelkader Benali

De onvermijdelijk opduikende Marokkaans-Nederlandse schrijver Abdelkader Benali riep weer eens dat de ‘Palestijnen’ de nieuwe Joden zijn en verwees daarbij naar de jaren dertig van de vorige eeuw. Maar hij werd op X grondig van repliek gediend.

 

Nasrdin Dchar

Acteur Nasrdin Dchar spande de kroon met zijn complottheorieën. Hij presteerde het om in twijfel te trekken wat er op 7 oktober jl. was gebeurd: “Als er inmiddels bewijzen zijn dat 7 oktober niet is gegaan zoals ze de wereld hebben laten geloven.” Vooral dat ‘ze’. En verder: “Als de propaganda zich maar blijft verspreiden…”, gevolgd door nog wat ‘alsen’, afgesloten met Free Free Palestine.

Hij is helaas niet de enige die de berichtgeving van Israël over de pogrom van Hamas in twijfel trekt, ondanks het overweldigende bewijs. Op X wemelt het van de mensen die elke gelegenheid daartoe aangrijpen, vergezeld van gescheld op Israël en de Joden. Vaak gesteund door linkse activisten die in moslims en in het bijzonder Palestijnen slachtoffers zien, onderdrukt door een wreed regime. Van de geschiedenis van Israël en de eindeloze oorlogen met hun buren blijken ze meestal niets af te weten.

 

Tegenstellingen

De oorlog tussen Israël en Hamas heeft tegenstellingen in onze maatschappij op scherp gezet. Tegenstellingen die tot nu toe maar het liefst verborgen bleven, vooral omdat de MSM ze toedekte. De zelfverklaarde kwaliteitsmedia doen er al jaren hun uiterste best op om ‘verdrukte minderheden’ een voorkeurspodium te geven, ongeacht hun kwaliteiten. En om terroristische acties door geradicaliseerde moslims zo lang mogelijk toe te schrijven aan verwarde mannen met een onduidelijk motief, ook al zwaaien ze met een mes en roepen ze Allahu Akbar.

Deze tegenstellingen staan nu in the spotlights. En eigenlijk is dat een goede zaak. Want er is nogal wat aan de hand. We worden gewaarschuwd voor aanslagen en het dreigingsniveau staat op vier, nog één niveau verwijderd van het hoogste, vijf. En van wie komt die dreiging? Van Joodse en christelijke extremisten? Er is net in Rotterdam een Hamaslid opgepakt met gevaarlijke plannen. De toename van die dreiging komt primair uit jihadistische hoek, zo stelt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

 

Haat kweken

Emine en consorten hebben kennelijk niet in de gaten dat zij met al die kwaadaardige desinformatie nu écht haat tegen moslims kweken. Het is opvallend dat medelanders met een migratie- of islamitische achtergrond onmiddellijk in de aanval gaan, zonder ook maar een seconde stil te staan bij de onvoorstelbare pogrom van Hamas. En het is nog erger dat deze medelanders alleen maar bezig zijn met zichzelf en hun slachtofferschap, en weinig tot geen oog hebben voor de moordpartijen die islamitische terreurgroepen elders in de wereld aanrichten, zoals met kerst in Nigeria.

Je mag het er zelfs niet over hebben, vindt Nadia Bouras. Zij reageerde op X op een tweet van Gert-Jan Segers die vroeg: “En wie komt er op voor deze belaagde Nigeriaanse christenen?” met de woorden: “Schrijnend inderdaad. U kunt zich inzetten voor deze groep zonder hun lot te misbruiken om een punt te maken. Wel relevant is dat de christenen van Nigeria niet afgeslacht worden met Nederlandse steun”. Het is te treurig voor woorden.

 

Taboe

Wat voor bijdrage leveren dergelijke door de MSM op het diversiteitsschild gehesen columnisten eigenlijk aan het debat in onze samenleving? Boos en verongelijkt gaat het ze meestal om uiting te geven aan haat, verdeeldheid te zaaien, zich te wentelen in slachtofferschap of zichzelf te poneren als het middelpunt van de wereld. En waagt iemand het om enige kritiek op de islam te uiten, dan is het huis helemaal te klein.

Deze stemmen moeten zoveel mogelijk scherp van repliek worden gediend. Bovendien is het hard nodig om het taboe op islamkritiek te doorbreken. Want, zoals collega-columnist Jan Gajentaan schreef: “… wat doen we met een godsdienst die discrimineert op levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, handicap en seksuele gerichtheid?”

Of, om de woorden van Timon Dias te citeren: “Wanneer een doctrine die in de kern wetgevend en expansiegericht is zich buiten het eigen grondgebied wortelt, begint deze doctrine daar tot op een zekere hoogte een concurrerende sociale orde te vormen. Dat is een probleem dat openlijk erkend en geadresseerd moet worden.”

En zo is het.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
37 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ruud
Ruud
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Waar de islam verschijnt is het de cultuur, de vrijheid, veiligheid, welzijn wat verdwijnt!
En onderwijl blijft het deug, de naïevelingen, de politiek-correcten maar volhouden dat de islam een religie is en geen maatschappijgiftige en uitermate gevaarlijke ideologie. Want anders racisme, stigmatisering, discriminatie …..
Dus wordt er staatsrechtelijk (grondwettelijk) niks mee gedaan (hé Omzigt) en zal het zwaard van de islam binnen enige jaren ons overheersen.
Met alle gevolgen van dien, gevolgen zoals bekend uit de IS-regio’s en bijvoorbeeld Iran,

Ni28
Ni28
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Alles draait om de vraag: Waar is die ware, vreedzame islam te vinden? Of is het vraag meer een wens? Want niemand heeft die vraag ooit kunnen beantwoorden. De Kruistochten zijn daarom steeds beter te begrijpen.

P.
P.
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Zie mijn reactie: die bestaat NIET.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  P.

Islam is al 1400 jaar een veroveringsideologie, overheersend, eisend, oorlogszuchtig en bloeddorstig. Een stukje religie is er aan geplakt vanwege de bruikbare voordelen die dat oplevert in de te bezetten westerse regio’s, o.a. de infiltratie salonfähig en dus expansief maken.

Ni28
Ni28
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  P.

Daarom begrijp ik beter de Kruistochten. Er is sindsdien niets veranderd.

Dee
Dee
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Tja, na het huilen gaan zij natuurlijk tot de aanval over. Dat is te verwachten.
En een gigantisch probleem voor Geert of welke andere toekomstige rechtse partij er ook moge regeren is dat links zich dik een halve eeuw overal, tot in de haarvaten van de samenleving ingevreten heeft. In het onderwijs, in de zorg, op justitie, de rechterlijke macht, de ministeries, media, burgermeesters. Overal zitten zij. En dat vergt een gigantische schoonmaak willen wij echt verandering gaan zien.
Geert! Ik geef je het te doen!
Arme man…

Laatste aanpassing 4 maanden geleden door Dee
H.Nijhuis
H.Nijhuis
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Dee

Het eerste wat niet gebeuren is het opheffen van de dubbele paspoorten. Iedereen één paspoort, dan praat je over gelijkheid.

John
John
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  H.Nijhuis

Dan ben je in één keer van al die D66 ambtenaren af.

H.Nijhuis
H.Nijhuis
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dank voor het mooie artikel. In de jaren hiervoor is er al vaak voor gewaarschuwd maar dat wilde niemand horen want dat past niet in het multriculturele adagium. Totnutoe is dat het grootste gezichtsverlies van hen die daar in geloofden. En nu stamelen; wir haben es nicht gewusst.

Andre
Andre
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wat we hier aan het werk zien, is een conflict tussen fundamentele waarden van Europa en die van islam. Vreemd genoeg werken die twee waarden samen – maar dan wel op een onverwachte manier.
(1) NRC en andere MSM verheerlijken de ‘ander’ in de islam uit naam van de diversiteit. Dit doen ze op grond van het marxistische dogma dat Europa dominant is, de islam niet, dus moet Europa ‘empathisch’ zijn met alles wat moslims overkomt en dan zal er ‘vanzelf’ een beter wereld ontstaan met wederzijds begrip. Dat moslims een totaal ander denkraam er op na houden, beseffen ze niet.
(2) In dit andere denkraam zijn jihadisten niets meer dan goede moslims, die de voorhoede vormen van wat elke moslim diep in zijn hart wil: de wereld overheersen, het kalifaat stichten, braaf leven volgens de regels van allah. Wat niet-moslims overkomt – moord, mishandeling, verkrachting, uitbuiting – laat een moslim volledig koud. Want niet-moslims zijn vervloekt door allah (bijv. soera 33:69, 2:88 en 5:13).
Deze twee krachten versterken elkaar: het Europese diversiteits-streven is een vorm van culturele hoogmoed en verkeerde inschatting van de islam; de moslims herkennen deze zwakte en maken er gebruik van, hoewel diversiteit hen helemaal niets zegt.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Uhh…..m.i. hebben we die concurrerende sociale orde al volop. Sinds kort extra zichtbaar en hoorbaar door juist die mensen, die het tegenovergestelde beweren.

J. C. Th. Köhler
J. C. Th. Köhler
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

“… wat doen we met een godsdienst die discrimineert op levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, handicap en seksuele gerichtheid?”

De grote Duitse schrijver heeft op die vraag het antwoord gegeven:
“Tolerantie wordt een misdaad indien toegepast op het kwade!”
j.c.th.kohler@ziggo.nl

Ineke
Ineke
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Fantastisch artikel, zo helemaal mee eens! Hartelijk dank hiervoor.

Marien
Marien
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wij mogen de islam aanhangers niet ‘discrimineren’ maar zij ons wel. Je zag het al decennia lang aankomen dat de culturen zouden gaan botsen. En met de 1e generatie gastarbeiders ging het allemaal nog wel, maar hun nazaten zijn vaak ander kaliber en vallen deels terug op NOG strikter in ‘de leer’ zijn.
Fabrieksdirecteuren die gastarbeiders hier naar toe haalden en links Nederland, dat ineens beschermer van de islam lijkt te zijn geworden en een nog striktere cultuur omarmt dat die ze hier belachelijk hebben gemaakt (Streng christelijken en SGP etc) en waar ze tegenaan hebben geschopt vanaf de zestiger jaren, hebben heel wat ellende op hun geweten. Maar een blinde kon zien dat dit tot conflicten zal leiden als je zoveel verschillende culturen op een heel klein gebiedje propt. NL is nou eenmaal niet groter, dus waarom MOETEN wij duizenden mensen per jaar extra huisvesten. We hebben de ruimte noch de capaciteit. Dat geeft conflicten en ongenoegen.

Laatste aanpassing 4 maanden geleden door Marien
Jos
Jos
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

“Maar een blinde kon zien dat dit tot conflicten zal leiden als je zoveel verschillende culturen op een heel klein gebiedje propt. NL is nou eenmaal niet groter.”

Het gaat nagenoeg nergens in de EU of elders goed zodra de Islam in beeld komt…er zijn een paar landen waar het ‘redelijk’ gaat. Maar dat is zeer relatief.

Wijze van Zion
Wijze van Zion
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wij blijven maar zoeken waar(in) de islam aan de beschaving een eventueel positieve bijdrage zou kunnen leveren….Een historisch antwoord ontbreekt.

P.
P.
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De islam is gebaseerd op het recht van de sterkste (de superieure) en onderwerping van de inferieure zwakkere. Het is een overwinnaars-handboek.
Als je die levenshouding aanneemt, zul je vanaf dat moment in oorlog leven. Immers, de ‘superieure’ partij kan zich geen moment ‘zwak’ betonen – dan zal hij onmiddellijk door sterkeren in de rug aangevallen en onttroond worden.
Maar er is méér: de sterkere kan het zich óók niet permitteren om zijn sterk-zijn niet regelmatig aan de zwakkeren te demonstreren. De zwakkeren mochten eens hoop krijgen dat hij zwak aan het worden is en hun kans grijpen…
Islam is dus een voortdurende onderwerping, voortdurende oorlog, haat en achterdocht. En dat zien we ook in vrijwel álle landen waar deze ‘leer’ overheerst: daar is het een woestijn, een woestenij, alles is aan flarden geschoten, er is (burger-)oorlog en mensen willen daar weg. Opgebouwd wordt er niets.
Het is de hel op aarde voor alle zwakkeren: vrouwen, dieren, kinderen, gehandicapten, enz.
En dat halen wij binnen.
Wij zijn compleet gestoord dat we de islam niet verbieden. Het heeft niéts met religie of geloof te maken.

Bert
Bert
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  P.

De islam stuit je alleen op de manier zoals Israël doet, die kennen hun pappenheimers inmiddels.

J. de Ruiter
J. de Ruiter
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  P.

Islam verbieden is lastig gezien onze grondwet. Ook huiver ik een beetje bij dat moskee-verbod van GW, Zijn wij christenen de volgende?
Ik spreek geloof ik niet voor mijn beurt. Teveel kwam ik de laatste jaren het denigrerende woord “gristenen” tegen. Om maar te zwijgen van “gristenhonden”.

De meute lijkt weer losgebroken. Wee ons christenen, joden en moslims die in dezelfde Schepper geloven.

PS1. Ik ben een mannenbroeder, SGP-achtig qua conservatisme, niet medisch-ethisch.

PS2. De koran predikt ook lieve dingen, zie Khalil Gibran. Zoals: “Allah schiep man en vrouw met barmhartigheid jegens elkaar”.
Zo mooi heb ik het nooit in Genesis 1 gelezen, en geloof me, ik heb vele Bijbelvertalingen in huis.

PS3. Wie denkt dat ik een religieuze dwaas ben nog dit: ik ben cum laude afgestudeerd theoretisch fysicus. Ken(de) Nobelprijswinnaars Veltman en ’t Hooft persoonlijk. Ben inmiddels oud maar nog niet dwaas, hoop ik.

Bert van Heemst
Bert van Heemst
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  P.

De islam is niet per sé gebaseerd op het recht van de sterkste. Het schrijft zijn volgelingen voor, dat ze hun leven in dienst moeten stellen van het verder brengen van hun geloof, op alle mogelijke manieren. En de belangrijkste van die manieren is het voeren van strijd in gebied dat nog niet onder de islam valt. Maar alle vormen van (altijd gerechtvaardigd want tegen ongelovigen) verzet worden aangemoedigd, in het bijzonder het zaaien van angst en verdeeldheid in nog niet veroverd gebied.

Marc
Marc
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Tsja, Alma: een doctrine die expansiegericht is, wortelt buiten het eigen grondgebied en aldaar een concurrerende sociale orde vormt. Natuurlijk is dat een probleem dat erkend en geadresseerd moet worden. Maar dat wordt door echte islamcritici al decennia geroepen. Twee van onze belangrijkste critici, Fortuyn en Van Gogh, zijn vermoord, in tandem door respectievelijk een ‘dierenactivist’ en een moslim. Een derde belangrijke is gelukkig op een natuurlijke wijze overleden: Hans Jansen.

Natuurlijk hebben we Wilders nog. Hij heeft echter wijselijk besloten zijn anti-islam retoriek te matigen. Niet zozeer vanwege vijandige moslims, daar is hij aan gewend, maar om door te breken bij die aanmatigend zwakzinnige autochtone Nederlanders. Want zij zijn het die een open discussie over de islam onmogelijk maken. Dit doen ze niet uit oprecht medeleven met ‘anderen’, maar uit angst voor die anderen. Daarbij stellen ze letterlijk alles in het werk om de eigen autochtone medelander de mond te snoeren als deze een kritische blik op de islam ventileert.

Logisch dat een moslim aansluit bij die Nederlander die voor hen de poort wagenwijd openzet. Zeker als die moslim (zoals bij velen het geval is) zelf te weinig kennis bezitten over essentie en wezen van de islam.

Maarten Vasbinder
Maarten Vasbinder
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Taqiyah is voorbj. De moslims laten nu hun ware gezicht zien. Ongelovigen zijn slecht en moeten verdreven worden van de aardbol, maar de joden zijn het slechtst. die mah je op elke manier doden. We zijn gewaarschuwd, maar houden de ogen dicht. The Great Reset.

Bert van Heemst
Bert van Heemst
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wat treurig dat de leugenachtige overwinnaarsmentaliteit van deze columnisten, zich ook in onze huidige geschiedschrijving begint in te vreten. Dit gebeurt al meer dan duizend jaar in delen van de wereldgeschiedenis. In Spanje zou er een leefgemeenschap van joden, moslims en christenen vreedzaam hebben samengeleefd, het Midden-Oosten kende in de middeleeuwen een zogenaamde wetenschappelijke bloei. Terwijl het hier ging om onderdrukte volkeren met een ander geloof, waarin wetenschap wél was toegestaan, waar de wetenschap nog bloeide, vlak voor die beschaving definitief werd platgewalst. En van al die overwonnen volkeren werden de bereikte successen schaamteloos overgenomen. Zelfs nu geloven nog hele volksstammen daarin.

J. de Ruiter
J. de Ruiter
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Heemst

Dat deden de Romeinen en Vikingen ook.

Bert van Heemst
Bert van Heemst
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  J. de Ruiter

Hoeveel Romeinen en Vikingen wonen hier nu ?

J. de Ruiter
J. de Ruiter
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Heemst

Genoeg nakomelingen. Een Viking-dochter is hier zelfs minister van Defensie.

Bert van Heemst
Bert van Heemst
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  J. de Ruiter

Misschien kunt u me dan waarschuwen als hun eerste legioen of drakar aan de horizon verschijnt

J. de Ruiter
J. de Ruiter
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Heemst

Dat waarschuwen wil ik wel doen, maar de heersende kliek in dit land (NPO en mainstream yuppen) wil het niet horen. Ik bedoel dat massa-immigratie, ongeacht of het nu gaat om expats, studenten, seizoensarbeiders of asiel/gelukszoekers, voor dit dichtbevolkte land een probleem is. Op vele gebieden: huisvesting, zorg, onderwijs en zelfs verkeer en vervoer (files, overvolle treinen).
Dit nog afgezien van integratieproblemen, een beleefd eufemisme dat ik nu maar gebruik voor de parallelle samenlevingen waar men in (sommige) islamitische maar ook Ghanese, Eritrese etc. kringen in blijft steken of zelfs naar streeft.

Het woke denken maakt de elite blind. Het gewone volk weet beter en stemde massaal PVV nu Geert een minder felle toon aansloeg. Of anders NSC of BBB (waar ik zelf tussen twijfelde, dit als disclaimer.) Ben overigens absoluut niet rouwig over de winst van de PVV, mijn bondgenoot in mijn jarenlange strijd tegen de nieuwe pensioenwet, via vele media en ook ‘intern’ tegen de vakbondsbobo’s van in mijn geval CNV.

Ja Bert, het is net als vroeger. Friezen en Bataven sloten pacten met de Romeinen, maar het volk mocht voor hen sneuvelen in Engeland. Weet je dat de Muur van Hadrianus voornamelijk gebouwd is door Betuwenaren?

Dorestad werd in 834 overvallen en beroofd door de Vikingen. Stedelingen weren beroofd en gedood, hun dochters ontvoerd. Erg genoeg. Maar in 835, 836 en 837 werd het herhaald! Hoe kon dat gebeuren? Omdat de op buitenverblijven wonende elite niet direct getroffen was, en gewoon door ging met hun lucratieve handel naar Ultrajectum en Lugdunum, in plaats van defensieve maatregelen treffen.

We leren nooit van het verleden. Het volk niet omdat ze wel wat anders aan hun hoofd hebben, de elite niet omdat ze er geen baat bij hebben.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Heemst

Nou, dat ‘legioen’ is al binnen hoor. Alleen zijn het nu geen Vikingen. Het legioen wordt nu door met belastinggeld gesubsidieerde NGO schepen aan wal gezet.

Jos
Jos
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik bid (als ongelovige) dat Israël en de Joden, Christenen en ongelovigen, homo’s en afvallige, verlost worden van al het kwade, AMEN.

De Dertiende
De Dertiende
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Die columnisten en rechtpraters van de MSM laten zien dat integratie van een buitenstaander in een bestaande groep onmogelijk is. Een drupje paarse verf in een pot lichtgrijze verf wordt ook niet lichtgrijs. En hoe meer paarse drupjes, hoe minder lichtgrijs de pot verf wordt.

En een woestijnvos zal ook nooit een kaaskop worden. De achterkleinkinderen van de woestijnvos trouwens ook niet. Zij zijn namelijk opgegroeid in die concurrerende sociale orde van Timon Dias. Dat die concurrerende sociale orde bestaat is logisch, aangezien werkelijke integratie onmogelijk is.

Dat sommige woestijnvossen zich kaaskop voelen betekent dus zeker niet dat zij hetzelfde voelen als dat een kaaskop voelt. De meeste woestijnvossen voelen zich overigens helemaal geen kaaskop, maar ze schermen er wel graag mee als zij zich benadeeld voelen.

J. de Ruiter
J. de Ruiter
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer goed artikel! Helder geschreven, duidelijke voorbeelden en goede argumenten.
Niet ‘rechts’, maar redelijk, rationeel en relevant.

Bert van Heemst
Bert van Heemst
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  J. de Ruiter

‘Rechts’ en ‘links’ zijn termen die zijn ontstaan tijdens instellen van Britse Hoger- en Lagerhuis. Met de regenteske neiging die ‘links’ tegenwoordig vertoont, is het beter te spreken van ‘boven’ (‘links’) en ‘onder’ (‘rechts’).

J. C. Th. Köhler
J. C. Th. Köhler
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Die schrijver was natuurlijk Thomas Mann.

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel en verhelderende bijdragen. Ik zou nog willen toevoegen dat met het communisme het zelfde aan de hand is als met de islam. Op papier prima, maar nergens blijkt het de gewone mensen gelukkig te maken. Net als communisme is de islam gewoon een akelige ideologie.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het is onthutsend te zien en te lezen hoe die hele generatie op het schild gehesen islamieten simpelweg dom en onwetend zijn, ondanks hun dure woorden en maniertjes. Het is pure jodenhaat, afgunst, bekrompenheid. Met dank aan de nuttige linkse idioten.

J. de Ruiter
J. de Ruiter
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Sorry, nog een heel late reactie op dit goede artikel. Nu over overzeese diversiteit, en wel in Zuid-Afrika, het land waar ik zielsveel van hou, al ben ik NL en woon ik in NL.
https://www.youtube.com/watch?v=4dFW2Hykt5g

Wat zie je en hoor je hier? Een compleet zwart koor, geweldige stemmen. Maar wat zingen ze? Europese muziek!
En let op de instrumentalisten: grotendeels blank, maar dienstbaar aan een zwart koor. Samen sterk, net als bij het recente WK rugby in Frankrijk, wat ZA wederom won, met de zwarten Kolishi en Willemse(!), maar ook witten als Etzebeth en Dutoit.

Zie hier de regenboognatie in optima forma. De apartheid is lang verleden tijd, vele blanken geloofden er eigenlijk ook niet in. ZA heeft het momenteel economisch moeilijk, nu staat men er samen voor.
Met een grote historische Europese inbreng ohgv cultuur, landbouw, wetenschap en handelsgeest. Door Europese immigranten, ook wel volksplanters genaamd. Wie hen kolonisten noemt is niet goed snik. ZA is nooit een Hollandse kolonie geweest (wel kortstondig een Engelse).
Wie die vestiging van Europeanen in een toen behoorlijk leeg land (de div. Bantoe- en Zulustammen arriveerden er vanuit het Noorden later dan de trekboeren!) afkeurt zou nu faliekant tegen import vanuit andere culturen in het dichtbevolkte NL moeten zijn. Zie hier het inconsequente denken van woke Nederland.

Persoonlijk denk ik en hoop ik dat ZA het voorbeeld voor heel Afrika kan zijn. Qua diversiteit, democratie en min of meer vrije economie. Dat ZA nu een klacht tegen Israël ingediend heeft bij het Int. Gerechtshof in Den Haag zie ik als een concessie van pres. Ramaphosa naar vele (Noord-)Afrikaanse landen.
Echte Afrikaners generen zich ervoor.

37
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x