Er is een Nexitplan nodig

De burger heeft recht op inzage in de gevolgen

Gebouw Europese Commissie te Brussel

Foto: Gebouw Europese Commissie te Brussel.

Als me de afgelopen tijd één ding duidelijk is geworden is het dat er bij de Britten geen concreet, werkbaar plan ligt om een Brexit realiseren. Er was en is geen praktische blueprint. Het plan-May kan je zo niet noemen. Het leek haast alsof de Leavers er zelf niet vooraf in hebben geloofd, totdat ze de uitslag van het referendum zagen.

 

Regime change

Het doet een beetje denken aan de regime change politiek van de pre-Trump globalistische Amerikaanse overheid. Landen als Irak en Afghanistan binnenvallen, maar zodra de zittende macht was verwijderd eigenlijk geen idee meer hebben wat er moet gebeuren. Gelukkig zit er nu een Amerikaanse president die wars is van regime change, zich focust op zijn eigen land en zich niet verliest in oorlogen voeren. De havik Bolton is nu zelfs verwijderd uit de staf. Trump is een nationalist, geen imperialist.

 

Draaiende politici

Doordat een uitgedokterd Brexitplan in het Verenigd Koninkrijk ontbreekt, is er ruimte voor politici om weer met allerlei gedraai en old-school gedrag het proces van uittreding te traineren, misschien wel tot het punt dat er gewoon afstel volgt. De belangrijkste les voor de soevereine Nederlander is dus: zorg niet alleen voor momentum om de uittredingsbeslissing te forceren. Nee, het is minstens zo belangrijk om ook het concrete stappenplan helder te hebben dat op zijn beurt weer kan helpen bij het creëren van het momentum.

 

Transparantie

Als Nederlanders een toekomst zonder de EU duidelijk voor zich zien – met de positieve en negatieve economische effecten daarin meegenomen – dan valt er ook echt iets te kiezen. Het economische argument wordt namelijk maar al te vaak ingezet alsof Nederland volledig vergaat als we geen economische groei hebben van 2%. De beslissing over de soevereiniteit is vele malen fundamenteler dan het kloppend houden van het huishoudboekje. Het gaat over de toekomst van je kinderen, over de cultuur van het land waarin je oud wordt, over de verantwoordelijkheid die je hebt ten opzichte van je familie en de geschiedenis en totstandkoming van de natie.

 

Familie

Mijn eigen familie woont al minstens drie eeuwen in Nederland en in de stamboom ben ik de tiende generatie. Waarschijnlijk gaan de familiebanden nog verder terug, maar een overstroming van een kerk zorgde er voor dat de doopboeken zijn vernietigd, dus onderzoek naar de tijd ervoor is afgesneden. Meer dan 300 jaar lang werkt mijn familie al in Nederland en werken zij aan welvaart, maar ook aan solidariteit. Zij hielpen mensen en werden ook geholpen. 70 jaar EU beslaat nog geen kwart van deze tijd, met slechts eenzijdige solidariteit. Wij helpen vooral andere landen ten koste van onze eigen bevolking.

 

Soevereiniteit is een moeilijk begrip. Het voert je weg van de oppervlakkigheid van het geld. En daarom is daarover juist een fundamentele discussie nodig.

 

Handelsnatie

Nederland is een handelsland. Dat waren we al lang voor de EEG en de EU, dat zijn we tijdens ons lidmaatschap van de EU en dat zullen we ook nog zijn na een eventuele Nexit. Handel zit in ons bloed en dat gaat niemand ons ooit afpakken. Een interne markt is daarbij handig, maar niet essentieel. Je kan prima wereldwijd handelen zonder interne markt, het is alleen wat meer werk. Een douane-unie is natuurlijk makkelijk voor het bedrijfsleven, het ontbreken ervan geeft wat meer administratie, maar is niet ondoenlijk. De grenzen sluiten lijkt dramatisch, maar iedereen die wel eens van Canada naar Amerika per auto heeft gereisd, weet dat dit ook binnen een kwartier geregeld is.

Goederen kunnen tegenwoordig al ingeklaard worden per computer (zelfs buiten de EU). Het gaat me er niet om, om alle gedoe rondom een Nexit te bagatelliseren, het gaat me erom dat we ook niet moeten overreageren. Ja, economische argumenten moeten uiteraard worden meegenomen, maar er zijn veel meer argumenten.

 

Bespreken

Uit het voorbeeld van het VK blijkt dat er vooraf inzicht nodig is in wat er moet gebeuren bij een eventuele Nexit. En daarom pleit ik voor het ontwikkelen van een concreet Nexitplan. Tijden veranderen. Het hoort bij een goed rentmeesterschap om de verschillende toekomstscenario’s voor Nederland naast elkaar te hebben staan. Zodat -mochten er onverwachte events plaatsvinden die de politieke wind doen draaien – er al voldoende voorbereidend werk is gedaan.

Ik denk dat het verfrissend is om in het parlement zo’n Nexitplan eens te bespreken in zijn volledigheid, zodat voorstanders van een Nexit en tegenstanders van een Nexit daar een volwassen debat over kunnen hebben.

 

Nexit-plan

Politici hebben vaak expliciete sturing nodig en daarom zal ik duidelijk aangeven wat ik bedoel. Een plan is een programma, met een duidelijke tijdlijn vanaf het moment van het inleveren van de Nederlandse scheidingspapieren tot de daadwerkelijke uittreding. Daarin staat welke scenario’s er voor uittreden zijn (van hard tot zacht) met daarin een voorgestelde keuze. Ook staat er aangegeven welke mensen in het Nexit-team zitten met het bijbehorende budget.

En er zal er een geheime onderhandelstrategie bij horen. Gaan we bijvoorbeeld preventief de Schelde dichtgooien om de haven van Antwerpen te isoleren als wisselgeld tijdens onze onderhandelingen? Hoe gaan we om met Air France-KLM? Wat wordt onze valutastrategie? Hoe borgen we onze financiële sector? En natuurlijk: wat is de financiële impact van de Nexit en op welke markten gaan we ons richten bij het verlaten van de voordelen van de interne markt?

Het lijkt me dat er voor geen enkele partij een risico zit in het maken van dit plan. Als de voorstanders en tegenstanders van een Nexit zo overtuigd zijn van hun argumenten, laat de burgers dan hun eigen democratische weging daarop toepassen. Tot nu toe blijft de hele Nexitdiscussie hangen in one-liners (beide kampen), alarmisme (tegenstanders Nexit), dan wel simplisme (voorstanders Nexit).

Een doel zonder plan is tenslotte slechts een wens.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
24 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Marien
Marien
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima weergave van een verstandige mening. Ik denk ook dat we in een tijd leven dat grenscontroles niet zo moeilijk zijn. Zeker niet als het om goederen gaat. men kan toch gewoon lading verzegelen na het inladen? Alles in de computer en rijden maar. Dat was toch eerst ook met die TIR bordjes? TIR vervoer. Regeling, lees ik, uit 1959. Toen konden ze plannen maken. Lijkt nu niet meer te kunnen. Alleen paniek zaaien via het NOS journaal

ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een echte Nexit discussie zal er nooit komen want stel dat het goed uit zou pakken, hoe zou het in Brussel aanvoelen. En wij zijn de slaaf van Brussel,of eigenlijk meer van Berlin en Parijs.Het is de echte probleem in de EU, er zijn geen echte discussies waarbij alle mogelijkheden besproken worden. Het enige wat telt is kost wat kost de EU en de euro. Hoe het met de Europese burger gaat interesseert de heren niet.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

en het interesseert de dames in Brussel ook niet

Marien
Marien
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Volledig eens met Rutger van den Noort. Door de EU gaan we zelfs te gronde, vrees ik. Ons geld verdwijnt rap naar Zuid Europa en nog veel meer naar palestijnen en andere foute clubs dank zij onze overheid.
IK ben voor een zakenkabinet van deskundigen EN voor een NEXIT. En wel HEEL rap, anders zijn we al ons pensioengeld kwijt. Je kan nou voor je spaarsaldo misschien nog een auto kopen, maar over 10 jaar alleen nog een ouwe fiets. Zo snel zal de geldontwaarding gaan. Zalm is er al mee begonnen toen we over gingen op de Euro. Ons geld was ineens een stuk minder waard. En dat gaat nog steeds door.

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Klaas Knots gisteravond nog ff horen blaten op tv, betreffende de pensioenen, ónze pensioenen ! Deze figuur, Knots dus, lult al nét als álle andere z.g. “politici”, en dát terwijl het geld tegen de plint klotst ! Waarom wordt het door Lubbers en Kok uit de pensioenpotten geroofde geld niet een keer terug betaald ? Waarom wordt de z.g. “rekenrente” niet herzien ? Drakie heeft het wel beter voor, met z’n landgenoten ! Hij zorgt dat Italië ónze pensioenpotten gaat beheren, hoewel…..Drakie schijnt vervangen door Marietje Lagarde, maar das één pot nat ! Het onderzoek van dhr. Pieter Lakeman heeft aangetoond dat miljoenen/miljarden uit ónze pensioenpotten zijn gejat en overgeheveld naar de EU; niemand in den Haag heeft het hierover, misschien wél in hun achterkamertjes ?!
Hoeveel zou er nu nog moeten gebeuren om de eurofielen te doen inzien dat we doorlopend op grootse wijze worden bedonderd door álle z.g. boven-ons-gestelden ?

Isabel
Isabel
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een Nexit-plan voor Nederland, prima idee
Forum en PVV moeten daartoe het voortouw nemen, mensen met b@llen,verstand van zaken en visie.

Bangerikken, pluche-klevers, meelopers en mee-eters gaan maar wat anders doen

NEXIT

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Van den Noort heeft gelijk. Van simplisme en alarmisme, of het nu komt van Nexiteers of van Remainers, wordt niemand veel wijzer. Dat geldt ook voor de klimaat- en migratiediscussies. Ook al lijkt me die laatste discussie, gezien het oordeel van de grote meerderheid der Nederlanders, een overbodige exercitie. Waar het, naast de Nexit, ook om gaat is duidelijk maken waar ongewijzigd beleid toe kan leiden en dat er onvoldoende garanties zijn bij ontsporing. Daar valt helaas door het noodzakelijke giswerk op hoofdpunten niet veel met zekerheid te zeggen. Maar wel met onzekerheid, dat wil zeggen met een bandbreedte aan mogelijkheden. Je kunt ook kijken naar hoe het andere landen vergaat. Zo hebben we bijvoorbeeld Denemarken, met een aantal opt-outs. Daar kun je op parametreren. Er zijn ook veel economen in binnen- en buitenland die zich met veel inzicht en kennis van zaken over aspecten van de EU en haar toekomst uitlaten. En de kans is groot dat het Verenigd Koninkrijk vertrekt. Dat helpt ook bij het beter beoordelen van de mogelijkheden voor Nexit. Partijen die daar het mogelijke belang van inzien zullen dus die Nexitplannen moeten opstellen. Misschien kan er worden samengewerkt met buitenlandse partijen of groepen, direct of in de vorm van symposia. Het zal niet eenvoudig zijn, maar misschien gaan ontwikkelingen in de nabije toekomst helpen. Ik heb sterk de indruk dat er bij de federalisten en klimaattransitionisten en de bepleiters van open grenzen voor migranten in toenemende mate sprake is van een vlucht naar voren, waarin ze zoveel mogelijk kartelpolitici in willen meezuigen. Sommige kartelpolitici, zoals Macron en Merkel, hanteren daarbij een dubbele agenda en proberen in die vlucht naar voren zelfs een leidende rol te spelen. Hypocrisie is daar niet vreemd aan.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Forum voor Democratie is er voor om steeds op onderwerpen dingen uit te zoeken. Dus ECHTE deskundigen te vragen om een voorstel te doen. Zo creëer je draagvlak. De kartel partijen handelen te veel in een verborgen agenda. Die vertrouw ik niet.
Dus EERST technische mogelijkheden uitzoeken die ook BETAALBAAR zijn als vervangen van fossiele brandstoffen op termijn. AL dat geld wat aan die klimaathysterische symposia wordt uitgegeven waar al die schreeuwers als Thunberg naar toe varen, vliegen en weer terug, zou aan onderzoek moeten worden besteed. Die schreeuwers veranderen namelijk NIETS.
die oliesjeiks hebben ze ook te veel naar de mond gepraat.
daar zaten ook teveel politieke agenda’s achter. Ook geld geven aan diverse groepen houdt oorlogen in stand. Dat de Nederlandse overheid ons belastinggeld aan rebellen gaf is een schande. Ze blijven maar oorlog voeren daardoor.

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik verwacht niet dat zo’n plan er zal komen. De z.g. “EU=leiders” zullen de EU-bevolking zó bang gaan maken voor de eventuele gevolgen van een NEXIT dat een groot deel van de bevolking meteen tégen zo’n plan zal stemmen, tenminste……. áls zo’n plan zou worden voorgelegd , maar dát verwacht ik zelfs niet.
Zie wat er met diverse referenda in de EU gebeurt/is gebeurd. Een “nee” wordt door de “leiding” zonder pardon in een “ja” veranderd, en andersom. Een enkeling die kan lezen én schrijven, o.a. Pinokkio Rutte, laat inlegvelletjes vervaardigen waarmee hij gaat zitten manipuleren……..maar altijd in ’t nadeel van de bevolking !
Wij, de bevolking, worden gemanipuleerd en bedrogen en we láten het gebeuren, want er blijven áltijd schijtebroeken die op álles vanuit “den Haag”, braaf zullen blijven knikken. De “ja-knikkers”. Niet zélf denkenden.
Dát zijn de mensen die straks, als in Nederland niet meer te leven of wonen is, het hardst zullen schreeuwen, ze zijn zélfs in staat om de schuld van die onmetelijke ramp bij anderen (niet links-denkenden) neer te leggen.

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We zouden moeten beginnen een plan te maken om uit de Euro te stappen. Eens zien wat voor effect dat heeft op de discussie.

John France
John France
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

Dat lijkt mij de enige en zelfs dan nog moeilijke haalbare eerste stap. Herwin de controle over de eigen valuta en Nederland zal direct over veel meer autonomie voor een eigen beleid beschikken. Denemarken en zelfs het geïslamiseerde Zweden hebben nog altijd een eigen munt.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In de hele klimaat affaire is er gewoon geen discussie omdat de gelovigen niet wensen te discussiëren met de realisten, omdat deze gelovigen weten dat ze een op feiten gebaseerde discussie nooit gaan winnen.
En dus claimen de gelovigen gewoon de wijsheid in pacht te hebben, en wordt de realisten de mond gesnoerd.
Wat een eventuele Nexit betreft is het precies hetzelfde.
De zittende pro-EU macht weet dat de EU economisch niet verdedigbaar is, claimt dus gewoon de wijsheid in pacht te hebben, en de andersdenkenden wordt gewoon de mond gesnoerd.
Punt is dus dat je het wel over Nexit strategieën kunt willen hebben, maar als je verwacht dat de zittende macht hier aan mee gaat werken dan ben ik bang dat je stevig teleurgesteld gaat worden.
En ook in de msm ga je het niet over Nexit strategieën kunnen hebben, omdat ook de msm pro-EU is en er helemaal niets bij te winnen heeft om iets dergelijks op de discussie agenda te zetten.
Als iets dergelijks al in de msm “bediscussieerd” zou gaan worden dan gaat dit in dezelfde vorm als de zogenaamde “klimaattafels” zijn, wat er dan op neer komt dat onder het mom van een Nexit strategieën discussie een aantal pro-EU “experts” elkaar een beetje de bal gaat zitten toespelen, om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat Nexit economisch bezien een heel erg slecht idee is.
Blijft dus over de alternatieve media, maar alles wat daar besproken wordt gaat bij de grote massa sowieso geen gewicht in de schaal leggen, en dus door de zittende macht gewoon genegeerd worden.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

@ Frans.
Klimaatdiscussie ?
Ik zag gisteren op tv een jankend, hysterisch “gillend” meisje, dat niet eens uit haar woorden kon komen, dat óns even vertelde dat WIJ háár jeugd zouden hebben verpest en dat WIJ ogenblikkelijk het klimaat zouden moeten “redden”. Zij zat daar te janken onder goedkeurende blikken van o.a. z.g. “wereldleiders” tijdens een vergadering van de VN in New York. Dat zijn mensen van exact dezelfde soort als óns aller Diederikje Samsom, die met z’n mongoloïde dochtertje bij huizen aanbelde om hun stem te verkrijgen bij de verkiezingen ! Dán ben je als mens toch wel héél erg diep gezonken als je kinderen laat “optreden” om er zélf gewin uit te behalen.
Kotsmisselijk word je toch van dat soort ?!

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

zeker weten. Ik kan er ook niet naar kijken. Mijn bloeddruk gaat naar 300, minstens. Het kind heeft GEEN verstand. Er wordt van alles in haar kop geprent en ze wordt steeds gekker van al die misplaatste aandacht. Het kind wordt geestelijk misbruikt, OF het een goede actrice. Maar ze spoort voor geen meter en het is een enorme schande dat het kind podium krijgt en dat die stomme, volgevreten volwassenen er ook nog eens naar willen luisteren en applaudisseren. Obama voorop. Men zou en masse de zaal moeten verlaten als je op deze manier wordt aangesproken door een onfatsoenlijke stomme tiener.

c schutter
c schutter
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is inderdaad een studie waard om een eventuele Nexit op papier uit te werken omdat Nederland mee wordt gezogen wanneer de EU implodeert.

Gerrit
Gerrit
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nexit is prima idee, maar zijn we niet wat laat? De repressieve maatregelen van de ECB met rentetarieven van nul en negatief hebben er al behoorlijk ingehakt. Pensioenen onder druk, spaargeld idem dito. Huizenprijzen door het dak en aandelen ook door goedkoop geld voor beleggers. De boel is al totaal uit evenwicht. Voornamelijk doordat we zijn onderworpen aan de beteugelende ECB en de EU. Er moet snel een referendum komen, maar hoe doen we dat nu dit middel is afgeschaft? Misschien wat meer actie bij PVV en FvD?

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gerrit

@ Gerrit.
Een referendum houden terwijl dat middel zojuist is afgeschaft ?
Ach, weet u, het werd met één pennenstreek afgeschaft dan zou ’t toch ook met één pennenstreek weer moeten kunnen worden ingevoerd ? Of zou dat té eenvoudig zijn voor die Haagse jongetjes en meisjes ?

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Een renteverhoging zou de economie stimuleren, waardoor de pensioenpremies waarschijnlijk minder hoeven te stijgen als thans wordt gesuggereerd”. Volgens een tweet van Lex Hoogduin. Hoorde Rutte reageren op een vraag over de pensioen-verlaging in NL, die er zeer waarschijnlijk aan zit te komen, voor een paar miljoen Nederlanders. Deze Rutte lacht óók dat volledig weg, hoe noemt het “jammer en niet te vermijden”, hoewel……..het kennelijk wél te vermijden zou zijn. De man liegt steeds opzichtiger !
V.w.b. het storten van miljoenen kuub vergiftigd afval in o.a. recreatieplassen, kanalen enz. : niemand van onze z.g. “volksvertegenwoordigers” hoor ik hierover, óók de spijbelende snotneusjes niet, die met vaantjes en vlaggetjes zich voor het karretje van hun linkse “leermeesters” hebben laten spannen.

Els
Els
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“En daarom is daarover juist een fundamentele discussie nodig.”

Een ferme duidelijke stelling, waar ik het volledig mee eens ben. Alleen ik zie onze huidige regeringsleiders zelf niet in staat om een dergelijk plan te bedenken.
Zij verschillen in dat opzicht in niets van hun Engelse collega’s. Bovendien bevinden zich onder hen helaas geen “soevereine Nederlanders”. Degenen die wel onder deze noemer vallen worden monddood gemaakt en krijgen daardoor niet eens de kans om ook maar een concreet stappenplan op de agenda te krijgen.
Ook ik hoop al jaren op onverwachte events die de politieke wind doen draaien, maar ik ben bang dat het er voorlopig nog niet naar uitziet.

RogerRoger
RogerRoger
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben het zeker eens dat het in de NL debatten veel te veel blijft bij one-liners en dat Nexit over veel meer gaat dan alleen de economische implicaties. Als het echter gaat over het doen van een gedetailleerde studie naar een Nexit; dat zou m.i. pas moeten gebeuren op het moment dat er vastgesteld is dat er voldoende draagvlak voor is om het uberhaupt te bekijken. Dit soort studies kosten veel tijd/geld, en we willen graag allemaal een efficiente overheid toch? Volgens mij is dit draagvlak er nu (nog) niet. Ik heb het idee dat zelfs veel FvD kiezers voor FvD kiezen ondanks het feit dat TB voor een Nexit is.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  RogerRoger

RogerRoger, ik ben FvD kiezer en heb voorkeur voor de rechtse koers van Baudet. Haal me de koekkoek dat er geen draagvlak lijkt te zijn voor een Nexit, na het meer dan 10 jaarse angst-bombardement door links, waar de VVD zich met groen links rutte al vele jaren bij aansluit, alleen omdat ze de OVERbetaalde Brusselse baantjes willen. Al in mijn HEAO CE tijd leerde ik hoe ongelooflijk ‘peilers’ met hun enquetes kunnen manipuleren. Als IK de enquete maak, kan ik op ruim 75 % VOOR Nexit uitkomen, zelfs als dat NIET waar is.
Ik ben 1 mans ondernemer die heeeeel veeeel samenwerkt met MKB ondernemers met 2 – 25 werknemers, hun innovatieve producten naar Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italia, Spanje. Hoe graag zou ik terugwillen naar minder Europa dan EEG. Van de EU heb ik uitsluitend ergernis en dat geldt voor velen met mij.
Ik heb 2 reacties nodig om u te antwoorden.
Scenario 1 Nexit. De EU accepteert dat men er is om de EU burgers WELVAART te brengen. Noch engeland, noch Nederland, noch de diverse andere landen waar ‘onderhuids’ veel weerzin bestaat tegen het EU gedrocht, krijgen te maken met douane-tarieven, douane-documenten, lange wachtrijen aan de grenzen. En zo kan ik nog meerdere regels doorgaan.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  RogerRoger

RogerRoger, deel 2. Het EU gedrocht besluit dat men beslist NIET de welvaart voor de EU burger wil volgen. De bureaucraten willen koste wat kost hun OVERbetaalde baantjes houden en gaan de strijd met elkaar aan om te proberen douane-tarieven in te voeren. Daar zal UITSLUITEND de eigen Franse en Duitse industrie last van hebben. Douane-formaliteiten? Zelfde verhaal.
Wel of geen VOORstander Nexit, hangt volledig af of de burger gaat begrijpen waar Brussel voor staat en wat de burger de ruggegraat van de economie gunt, zijnde de kleine ondernemer tot 50 werknemers.
Verdere vragen zal ik u graag beantwoorden!

Roberto
Roberto
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Roberto
Het volk wordt voorgehouden dat Nederland niet zonder de EU kan functioneren
Wij burgers wordt voorgehouden dat een NEXIT enorme gevolgen heeft voor de economie
Hoeveel % van de bevolking ook daadwerkelijk een NEXIT wil is onduidelijk, er wordt vrijwel altijd beweerd dat het overgrote deel pro EU (lees Eurofiel is) ONDANKS!!!!! wat daar allemaal in die Brusselse poppenkast gebeurt. Alles wat daar gebeurt is kennelijk normaal voor de Eurofielen. Maar het overgrote deel is tegen de Corona steunpakket voor Zuid Europa, terecht overigens. Ook wat er allemaal bij wordt gehaald : “het is ook in het belang van Nederland” een veel gehoorde kreet als het gaat om Europese besluiten. Die 750 miljard Euro is overigens in strijd met het verdrag van Maastricht, dus illegaal (bron : barstmaar.eu) ook het FVD journaal #35 24:42 Rutte geeft ons geld weg waar Arno Wellens het allemaal haarfijn uit legt. En daarmee kan je concluderen dat die hele EU 1 grote maffia bende is en dat Baudet wel eens gelijk kan krijgen dat Nederland wordt mee gezogen in een schuldenunie en dat het dan ten koste gaat van onze eigen welvaart vinden de Eurofielen dat ook normaal???? Rutte zei op een reactie van Baudet over de Eurobonds : “uit de EU betekend zelfmoord” Nou in de EU blijven betekent ook zelfmoord alleen duurt het wat langer. Voor veel partijen is een NEXIT onbespreekbaar omdat alles wat economen beweren zij als waarheid beschouwen, terwijl het gewoon om voorgekookte theorieën gaat.

trackback

[…] niet, gevaarlijk’, we konden het laatst nog in het Nederlands parlement horen. Ondernemer Rutger van den Noort legt een ander verhaal neer: “Het economische argument wordt namelijk maar al te vaak […]

24
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x