We hebben een laf kabinet dat geen enkel probleem durft op te lossen

Hoe trekken we Nederland weer vlot?

Titelfoto bij artikel We hebben een laf kabinet dat geen enkel probleem durft op te lossen Rutger van den noort opiniez

Foto:

Door de combinatie van opstapelende problemen in Nederland en de amateuristische manier waarop de overheid hiermee omgaat dreigde ik vrij moedeloos het jaar uit te gaan. Het structurele onvermogen van de ‘boven mij geplaatsten’ vergt veel van mijn energie. Bijna was ik op het punt aangeland dat ik me er niet meer druk over wens te maken. Toch wil ik de moed niet opgeven, schrijft Rutger van den Noort, want de oplossingen zijn eigenlijk heel simpel.

Onvermogen

Alles in mij schreeuwt om nooit meer iets met politiek te maken willen hebben, nooit meer een bijdrage te leveren aan de maatschappij en me nooit meer met anderen te bemoeien. Ik voel me niet meer aangesloten op waar Nederland naar toe beweegt, op waar de aandacht in de politiek naar uitgaat en nog minder op de manier waarop. Maar ik heb de moed toch nog niet opgegeven.

Vrijwel alle problemen in Nederland zijn namelijk op een vrijdagmiddag op te lossen door gewoon keuzes te maken en je daaraan te houden. Randvoorwaardelijk is wel dat je dan ook mensen aan de knoppen hebt zitten die wat kunnen en niet één of andere verdwaalde jurist of politicoloog van de Universiteit van Amsterdam. Laat me de oplossingen even langslopen in een paar korte paragrafen.

 

Klimaat

Het bevechten van klimaatverandering is compleet zinloos terwijl China, India en de VS enorm hard blijven vervuilen. Nederland gaat dit niet veranderen, dus moeten we ons richten op adaptie. Dat betekent dijkophogingen, irrigatie regelen voor droge gebieden en airconditioning aanschaffen voor de zomer en genieten van het midden-Franse klimaat dat we gaan krijgen. Daarnaast moeten we een energiestrategie vastleggen die bestaat uit het bouwen van 4 of 5 kerncentrales, weer tijdelijk gas winnen in Groningen, kolencentrales sluiten en gestaag doorwerken aan renewables (zon, wind). Daarnaast moet er een pilot Thoriumcentrale komen. Op deze manier gaat de CO2-uitstoot op termijn significant dalen en houden we de energievoorziening betaalbaar. Voorwaarde voor de Groningse gaswinning is dat minimaal 50% van de inkomsten terugvloeit in de regio, waarvan 25% naar individuele huishoudens. Dat betekent: bankgegevens opvragen van alle provinciebewoners en iedere maand geld storten, in plaats van een moeilijke uitvoeringsregeling.

 

Toeslagen

Datzelfde moet logischerwijs gebeuren bij de toeslagenaffaire. De bankrekeningnummers zijn bekend. Maak deze mensen 200.000 euro per persoon over, sluit je boeken en ga weer door met je leven. De ambtenaren die er nu op zitten te werken kosten veel meer en ze begrijpen het toch niet. Dus trek de portemonnee en los het op, hoezeer het ook een moral hazard in zich heeft.

 

Stikstof

Dan stikstof: zo ongeveer het makkelijkste probleem om op te lossen. Er zijn zoveel stukken over geschreven dat ik er moedeloos van word. En dan heb ik het in het bijzonder over alle activisten die voortdurend de rechtsstaat slopen met hun gezever en hun acties. De politiek hoort aan de knoppen te zitten, maar omdat die nalaat te besturen, is het landsbestuur nu een zaak van rechters en activisten. Maar die zijn aangesteld om te oordelen, niet om te besturen. De bredere belangenafweging is bij hen niet in goede handen, zeker omdat ze politiek te zeer gekleurd zijn.

De oplossing lijkt bijna simpel: het reduceren van de Natura2000-gebieden tot maximaal tien grotere gebieden. Er zijn dan minder grensgebieden waardoor je ook minder last hebt van de depositie. Daarnaast moet de Kritische Depositiewaarde uit de wet en moet de ondeugdelijke RIVM-tool Aerius worden afgeschaft. Vervolgens daadwerkelijk meten in plaats van modelleren in de beperkte groep Natura2000-gebieden. Iedereen die aan de randen van zo’n gebied leeft (en dat zijn er nog maar weinig) koop je uit tegen 150% van de taxatiewaarde met de garantie dat zij elders in Nederland mogen doorboeren.

Tot slot komt er een noodwet die EU-wetgeving op stikstofterrein in verband met de woningcrisis in Nederland (artikel 22, lid 2 van de Grondwet) ondergeschikt maakt. De rechter zal vanuit crisisoogpunt de gedragslijn hanteren dat de Grondwet prevaleert boven EU-verdragen. De mensen die dit lezen, zullen denken: “Waarom doen we dit eigenlijk niet?” Dat komen we bij het echte grondprobleem: de politiek wil geen oplossingen. Ze escaleert liever van crisis naar crisis, in plaats van zaken op orde te brengen. Het is geen onvermogen, maar bestuurlijke onwil.

 

Migratie

Het migratieprobleem is nog sneller op te lossen. Op grond van de crisissituatie die er nu in Nederland speelt op het gebied van opvang, moeten op grond van EU-wetgeving (en die is gewoon voorhanden) de grenzen tijdelijk gesloten worden voor asielzoekers. De Leo Lucassens van deze wereld brengen de immigratiecijfers terug tot een non-probleem, door te wijzen op de grote instroomcijfers van arbeidsmigranten, maar die analyse klopt niet.

De echte problemen en kosten zitten niet bij de arbeidsmigranten, want die zijn hier immers aan het werk, het echte probleem zit hem bij het faciliteren van de veiligelanders. Tachtig procent van de Nederlanders vindt dat echte vluchtelingen moeten worden opgevangen en dat vind ik ook. Als deze mensen in Nederland aankomen zijn ze dolblij en zullen ze er alles aan doen om te assimileren in de Nederlandse samenleving. Dan moeten we ze ook actief vertellen dat dit de bedoeling is en ze niet als zielige slachtoffers behandelen. Echte vluchtelingen moeten vanaf dag één gewoon aan het werk en een werkvergunning krijgen, verplichte taalles en een onderkomen.

Handhaven

Het immigratievraagstuk is alleen maar op te lossen met handhaven en borgen. Asielzoekers die door andere EU-landen zijn gereisd moeten direct naar het laatste land van doorreis worden teruggestuurd om daar asiel aan te vragen. Dan doe je ook wat het Verdrag van Dublin wil. Het is geen moeilijk vraagstuk, maar ook hier geldt: je moet wel willen en af en toe hard zijn, maar dat betekent dat het immigratie- en asielbeleid houdbaar blijft. Anders krijgen we volgende zomer weer dezelfde taferelen in Ter Apel. Dan zien we Rutte en Van der Burg weer rondtollen met allerlei leugens en halve waarheden. Nogmaals: ze willen en kunnen het niet oplossen, wat mij betreft zijn het babbelende acteurs in een maatpak.

 

Omroep ON

En ondertussen is politiek Den Haag heel druk met de mainstream media bezig om de werkelijkheid bij ons weg te houden. Via de Twitterfiles blijkt nu dat er allerlei contacten zijn tussen overheden en de media om zaken te verbergen voor het publiek. Ook wordt een omroep als Ongehoord Nederland (ON) in zijn bestaan bedreigd, terwijl zij met haar profiel perfect past in de diversiteitsdoelstelling van de publieke omroep. Als de zendercoördinator een beetje ballen had zou hij Ongehoord Nieuws een primetime slot geven, want de uitzendingen worden goed bekeken met tot wel een half miljoen kijkers rond lunchtijd. Omroep Zwart heeft ook een status gekregen, maar trekt nauwelijks kijkers en draagt dus niets bij aan het publieke bestel. Maar omdat omroep ON af en toe onwelgevallige uitspraken doet, krijgen ze straf van de NPO-hotemetoten. Laat deze aanstellers een dikkere huid kweken in plaats van met sancties te komen.

Het idiote is dat omroep ON wordt beticht van het niet willen samenwerken, terwijl juist alle andere omroepen hebben aangegeven niet met ON te willen samenwerken. ON wil met andere omroepen programma’s maken, maar ze krijgt de kans niet eens. Dat komt neer op censuur, de bijl aan de wortel van de democratie in het Westen. De vrijheid van meningsuiting dient slechts begrensd te worden door oproepen tot geweld, haatzaaien of andere strafrechtelijke randen. Maar nee: mensen voelen zich snel gekwetst en dan zijn er ook nog mensen die de gekwetsten weer serieus nemen in plaats van ze op een Hans Teeuwen-manier hard uit te lachen.

 

Gendergekte

Ik kan de transgenderbeweging niet serieus nemen. Ik ga natuurlijk niet mee in de gekte van genderneutrale toiletten, dat ik geen man of vrouw meer zou mogen zeggen of dat ik genderspecifieke voornaamwoorden zou moeten gebruiken. Dat bepaal ik natuurlijk zelf en dat zou iedereen moeten doen. Als iemand daar een probleem mee heeft is dat heel vervelend, maar dat ligt dan aan zijn of haar perceptie en die kan ik niet veranderen. Overdreven rekening houden met doorgeslagen gevoeligheden belemmert de emancipatie alleen maar. Mijn moeder zegt altijd: “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg,” en dat zou ik de genderactvisiten ook vooral willen meegeven in 2023.

 

Visie

En als deze problemen dan allemaal zijn opgelost en we weer eindelijk normaal met elkaar om kunnen gaan, dan pas begint het. Dan kunnen we een toekomstvisie voor Nederland ontwikkelen. Want door al dat gerommel en gekluns van de kabinetten Rutte komen we daar niet meer aan toe. En als Mark Rutte zegt dat visie “een olifant is die het zicht belemmert”, heeft hij daar pertinent ongelijk in. Net zo goed als Rutte trouwens op ieder beleidsthema pertinent ongelijk heeft.

Ik zat vorige week na te denken over hoe Mark Rutte zal worden herinnerd over vijftig jaar. Ik denk dat hij dan bekend staat  als de “Sloper des Vaderlands”. Door in twaalf jaar regeren helemaal geen enkel groot thema op te lossen of aan te pakken en alles maar op zijn beloop te laten, is het land tussen onze vingers doorgegleden. Hij is de langstzittende premier, maar ook de meest vernietigende. Ik denk zelfs dat er in de toekomst wetgeving komt om de premiertermijn te maximaliseren op twee termijnen. Hij is al jaren uitgeregeerd, oogt moe en er komt niets meer uit zijn handen. Ondertussen lacht hij alles weg en liegt alles bij elkaar om de wraak van Kaag te voorkomen.

 

Nieuwe verkiezingen

En omdat dit zo is, moeten wij er alles aan doen om zo snel mogelijk van hem als premier af te komen en wel door Tweede Kamerverkiezingen te forceren in september 2023! Let op hoe we dit als land voor elkaar gaan krijgen. We verwachten van alle politieke partijen een uitspraak voorafgaand aan de Provinciale Statenverkiezingen of zij door willen met Rutte. De partijen die zich wél uitspreken tegen Rutte dienen massaal stemmen te krijgen bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart. Het maakt hierbij niet uit of het linkse of rechtse, progressieve of conservatieve partijen zijn; het gaat erom: wil je Rutte in het Torentje houden of niet?

Ik ga ervan uit dat de meeste partijen van Rutte af willen, inclusief het CDA. De Provinciale Staten kiezen de Eerste Kamer en deze zal treedt aan in mei 2023. Bij de allereerste vergadering wordt Mark Rutte ontboden in de Eerste Kamer en er wordt door de gezamenlijke partijen een motie van wantrouwen ingediend, die daarna wordt aangenomen. Rutte is hierdoor vleugellam en zal zijn ontslag moeten aanbieden aan de Koning, want geen enkele wet zal meer door de Eerste Kamer komen. Het kabinet valt in mei, waarna de zomer volgt en er verkiezingen zullen zijn voor de Tweede Kamerverkiezingen in september.

Ik heb toch weer een beetje moed: laten we samen van de Provinciale Statenverkiezingen een referendum over Rutte maken. De coalitie moet weggevaagd worden, Rutte moet aftreden in 2023 zodat hij niet nog meer schade kan toebrengen aan Nederland!

Een gezegend en gezond 2023 gewenst!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
70 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dit kabinet weet voor elke oplossing een probleem en maakt graag weer een nieuw probleem, dat ze dan ‘crisis’ noemen, dan denken de mensen dat het dringend is.
In dit land is maar één echte crisis en dat is de PERCEPTIE CRISIS: we laten de perceptie van het algemeen belang bepalen door de regering en niet door onszelf.
– klimaatveranderingen: uiteraard moeten we ons richten op adaptatie. Bij Rijkswaterstaat zijn ruim 6000 mensen dagelijks bezig met adaptatie. De rest van de eeuw is er geen enkel risico van dijkdoorbraak, want de gemiddelde zeespiegelstijging tussen 1880 en 2020 was 1,3 millimeter per jaar. Dus tot 2100 78 x1,3 mm = ongeveer 10 cm.
– Natura2000 is onmogelijk in Nederland. Dit land heeft geen natuur, alles is cultuurlandschap. Het is in feite een park waar we omgevallen bomen laten liggen.
– migratie: wanneer houdt deze regering zich nu eens een keertje aan de wet? Het kabinet breekt de wet als ze vluchtelingen NIET terugstuurt, breekt de wet als FRONTEX onvoldoende wordt uitgerust om illegalen tegen te houden. Ook die dingen zijn vastgelegd in internationale verdragen. Onze regering breekt de wet als ze de internationale verdragen altijd uitlegt in het voordeel van de migranten en in het nadeel van de Nederlandse ingezetenen. Maar om dat aan te vechten bij een rechter en nakoming te eisen – daar kun je geen NGO voor vinden, want die zijn allemaal globalistisch.

Andre
Andre
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Verder wil ik ten aanzien van de ondertitel van dit artikel wel opmerken dat wij geen laf kabinet hebben, maar integendeel een zeer moedig kabinet. De moed, ja zelfs hoogmoed die aan totale overgave grenst, waarmee zij dit land de ene krankzinnige maatregel na de andere suïcidale onderneming opdringen en met veel vindingrijkheid, sluwheid en gewetenloosheid weten te verpakken als idealen voor een betere wereld, is een mate van narcisme die zelden vertoond is en die ik ook nooit meer hoop mee te maken.

p.
p.
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ik denk toch echt dat het ‘beleid’ van dit (en vorige) kabinetten gewoon een gevalletje voor Hanlons razor is, net als bijna altijd. “Never attribute to malice what can be adequately explained by stupidity”.

Andre
Andre
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  p.

Stupidity is malice als het wordt veroorzaakt door wegkijken, niet willen weten, niet willen horen.

Bert Panhuise
Bert Panhuise
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

1000% mee eens !!!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Jan Dijkgraaf vandaag in zijn briefje:
‘Ik wens iedereen die in januari de WEF-week in Davos bezoekt met een privéjet of een regeringsvliegtuig een dusdanige lading sneeuw toe dat ze de rest van het jaar van alle gemakken voorzien (behalve internet) ingesneeuwd blijven in een stad die volledig van de buitenwereld is afgesloten.’
Fenomenaal!

Marc Bouwman
Marc Bouwman
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Rutger, in het rijtje ontbreekt de door Rutte aan Rusland verklaarde oorlog en de inmiddels 7,5 miljard die hij heeft uitgetrokken voor steun aan het Oekrainse leger. Hiermee zet hij niet alleen Nederland nog eens uitdrukkelijk op de kaart voor nucleaire aanvallen, maar doet hij dit nadrukkelijk zonder enige juridische steun.

Rutte gedraagt zich als president in oorlogstijd. Maar hij is geen president en wij willen die oorlog helemaal niet!

Bernardo A.
Bernardo A.
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marc Bouwman

Onder de kabinetten Rutte is de slavernij weer ingevoerd. Alleen zijn het nu de blanke Nederlanders, die zien dat hun rechten stukje bij beetje worden afgenomen, dat hun geschiedenis herschreven wordt en dat ze daarmee tot paria worden gedegradeerd. Waarbij ze leeglopen op de ene na de andere lastenverzwaring. Waarbij onze “meesters” overal in de wereld ruimhartig miljarden rondstrooien, maar de Nederlanders in de kou laat staan.

Ook interessant als ik bij productiebedrijven komt. Je ziet er geen, tot vrijwel geen zwarte mensen aan het werk. Wel Nederlanders, heel veel Polen en ook veel Oekraïners.
Dat laatste levert deze aardige grap op: In onze kerk hebben kerkleden zich actief ingezet voor gevluchte Oekraïners in de regio Eindhoven. Hij praatte ons regelmatig bij over hun wel en wee. Maar in november, na maanden van stilte praatte hij ons bij met de mededeling, dat hij niets te melden had. De contacten met de Oekraïners waren lastiger te leggen, want ze waren allemaal aan het werk.

emilia
emilia
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Een goed stuk, je neemt alle problemen serieus en geeft er meteen ook een oplossing bij. Iedere realistisch-rechtse partij moet dit stuk in z’n verkiezingsplan zetten!
Mocht je je nog bedenken om je naam op een verkiesbare plek op de lijst van een politieke partij te zetten (bijv. een nieuwe partij: de RRN ( realistisch rechts Nederland) zal ik zeker op je stemmen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  emilia

Kan ik in meegaan. Naam: GVD.
Niet als vloek, maar Gezond Verstand Democratie.

Anneken
Anneken
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Je neemt die “klimaatcrisis” serieus, maar het klimaat is geen probleem. Het is dynamisch, maar nou niet zo enorm dat we een subtropisch klimaat krijgen. Was het maar waar.
Nederland heeft voor de helft onder het ijs gelegen, wie zorgde toen voor de opwarming? Er worden in noordelijke gebieden fossielen gevonden die aantonen dat er een warme periode is geweest. CO2 zorgt voor de groei van gewassen, evenals stikstof, dus waarom verminderen? Dit is allemaal zwendel en dat gaat ten koste van de bevolking.

Frank
Frank
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anneken

Die CO2 problematiek is niet zozeer belangrijk, is meer een religie, maar wel de beslissingen die genomen moeten worden op het vlak van de energie-voorziening. We moeten keuzes maken voor een goede base-load energievoorziening, dat zijn per definitie geen zon en wind. Kernenergie is een van de kandidaten, en anders gas als transitiebrandstof, totdat opslag technologie in de vorm van grootschalige batterijen (gaat voorlopig niet gebeuren) of misschien waterstof dat kan overnemen.

Anneken
Anneken
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Frank

Er worden beslissingen genomen op grond van een leugen, dat is het probleem. Alleen vanuit eerlijke afwegingen kun je komen tot een echte oplossing, wat dat dan ook is. Wetenschap en voorlichting moeten vrij zijn.

Wil
Wil
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anneken

Bingo……alleen is de wetenschap/voorlichting ook kats van het padje af…

Iets van wie betaald…bepaald

Wil
Wil
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anneken

Veel mensen snappen niet dat er ook nog een evolutie van de aarde is……heel vroeger scheen de zon vol ……..op antarctica…er zijn daar resten gevonden van planten..huh met vorst groeit er toch niks?

Andre
Andre
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Wil

Tussen ongeveer 400 en 300 miljoen jaar geleden lag Antarctica ongeveer ter hoogte van Australië in de Indische Oceaan en dus waren de omstandigheden heel anders dan waar het continent Antarctica nu ligt. Vandaar dat er in die periode wel veel planten groeiden.

Marien
Marien
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anneken

Ja, klopt. Dat klimaat gedoe is helemaal fout. Wel vind ik dat we heel goed met het leefklimaat, dus de leefomgeving moeten omgaan. Maar dat is iets heel anders. En ik vind wel dat de technieken om van de fossiele brandstoffen af te geraken, ook, voorrang moeten krijgen, maar beheerst, weloverwogen en uitgetest, zodat door wat meer tijd uit te trekken alles betaalbaar blijft. Ook voor ouderen. Laat de jongeren investeren en laat de ouderen energievoorziening ook betaalbaar uitgroeien met hun generatie of bouw energiezuinige senioren woningen zodat ze kunnen verhuizen, zodat jongeren hun huizen kunnen kopen en verduurzamen.

Yvonne
Yvonne
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Mee eens,maar dan moet niet Kaag hem opvolgen want dan komen we van de regen in de drup!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Yvonne

Ze worden dan demissionair tot nwe verkiezingen. Die uitslag bepaalt wie er gaat formeren en wie er premier kan worden. De functie van premier is niet eens het allerbelangrijkste. Dat is nl. dat er kundige mensen op het juiste dossier geplaatst worden.

Bernardo A.
Bernardo A.
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Yvonne

Nu gebruikt Kaag Rutte als haar buikspreekpop. Zodra Kaag Rutte opvolgt komt de aap vrij snel uit de mouw. En voor de VVD breekt na het vertrek van Rutte ook een tijd aan, waarin zij zich als partij los kan maken van het debiliserende gedachtegoed dat Rutte praktiseert. De politieke val van Rutte luidt het einde van deze coalitie in. De kans is reëel, dat ook het CDA spontaan van koers verandert, om nog te redden wat er te redden valt.

Marien
Marien
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Yvonne

Van de regen in de stortbui, zal je bedoelen,

Elly de Waard
Elly de Waard
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Heel goed, ja zelfs top-artikel. Maar inderdaad, Kaag moet hem niet opvolgen, dat is, zo mogelijk, nog erger.

Frank
Frank
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Echt een goed, pragmatisch stuk. Mijn complimenten. En 100% eens op alle punten.
Je mist alleen de problematiek rondom EU, transferunie enz. Een Nexit als extra punt van aandacht zou het stuk hebben gecomplementeerd.

Echter de pessimist in me kan niet anders dan het een brok wishful thinking te noemen. Hopelijk heb ik ongelijk en zal er in 2023 echt voortgang worden gemaakt op de diverse dossiers.

Renato
Renato
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Frank

Co2? Huh? In IJsland spuugt een vulkaan 150.000 tot 300.000 ton aan Co2 per dag uit. Dit komt overeen met de uitstoot van een klein tot gemiddeld Europees land. Er zijn 1.500 vulkamen actief, waarvan er 55 hun as uitstoten in de atmosfeer. Koekoek…..

Frank
Frank
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Renato

Hmmm, ik heb het niet over CO2. Sowieso een non-probleem.
Ergens anders plaatsen misschien ?

Wil
Wil
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Renato

Das de natuur…die dan wel weer zijn eigen gang mag gaan……tel je dit percentage mee…dan is er wederom een probleem…welke veroorzaakt wordt door het zgn. klimaat beleid……dit zgn. beleid is het grootste probleem….natuur kan alles zelf reguleren

Ni28
Ni28
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Renato

Tel daarbij de door de kern van de aarde van onder opwarmende zeeën en het dagelijkse vulkanisme.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Frank

Ben bang dat het alleen maar meer van hetzelfde zal zijn: pleistertje hier en daar, nog meer eenzijdige indoctrinatie, nog wat miljarden naar een proxy-oorlog, en vooral stoïcijns blijven zitten van de macht.
Het leegroven de pensioenpotten zal vooral zo snel mogelijk doorgedrukt worden.
Want het is té doorzichtig: nwe. pensioenwet maakt uitkeringen en opbouw afhankelijk van beurs. Pensioenuitvoerders worden gedwongen niet meer op goed en veilig financieel resultaat te acteren, maar op ‘verduurzamen’. De belanghebbenden van die industrie gaan dus uw pensioenpot opsouperen.

Marien
Marien
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Frank

Overbevolking van de planeet, hoor je ook niemand over.

Anneken
Anneken
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Is er niet, dat lijkt zo als je in een dicht bevolkt land woont.

Ni28
Ni28
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Er wordt niets opgelost omdat een kabinetscrisis kost wat kost voorkomen moet worden. Dan liever al die andere crisissen in stand houden tot de verkiezingen. Als de kiezer het laat afweten is er kans voor Rutte 5 of Kaag 2. Het land krijgt wat ze verdient.
P. S. Ik stap zelf af voor deze keer van mijn blanco stem om hier aan te bijdragen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ni’tje28! Svp gaan stemmen en iedereen in je wijde omgeving proberen te activeren.
Anders wordt het wéér een links eenzijdig drama.
De opkomst moet zo massaal zijn dat frauderen vrijwel onmogelijk wordt.
En zo veel mogelijk mensen zouden bij de kieslokalen (op film) geïnterviewd moeten worden met de vraag of ze links of rechts gaan stemmen. Kan ook fraude tegenwerken.

Ni28
Ni28
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Dat heeft mij van gedachte veranderen omdat mijn protest niets uithaalt zoals zij een blanco stem beschrijven. Dus ik ben er deze keer bij. Goede jaarswisseling.

Marien
Marien
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ik heb helaas ook heel domme links l.llende familieleden. Eentje heeft nooit gewerkt door erfwerk en mazzel. Zo links als de neten met de mond, maar prettig rechts levend.

Laatste aanpassing 4 maanden geleden door Marien
els
els
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

“Ik stap zelf af voor deze keer van mijn blanco stem om hier aan te bijdragen”
Idem dito.

Ni28
Ni28
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  els

Nu al twee.

Ni28
Ni28
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Mijn blanco stem was gebaseerd op het gerommel voor en na de verkiezingen. Uitsluitingen vooraf en formatie net zo lang rekken totdat je het resultaat heb waarbij de kiezer niet nodig is.

Frank
Frank
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Helaas, er is nooit een partij die perfect al jouw standpunten verwoordt en waarop je dus kunt stemmen. Het gaat om de grote lijn van de toekomst voor NL. Die partij die diezelfde grote lijn voorstaat heeft je stem nodig.
Blanco stemmen is net als helemaal niet stemmen erg onverstandig. Een blanco stem wordt niet behandeld zoals vele blanco-stemmers denken.

Ni28
Ni28
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Frank

Zoals men een blanco stem behandeld heeft erg goedkope uitleg. Dus ben ik er in maart volledig bij. Prettige jaarwisseling.

Vin
Vin
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Alsjeblieft geen blanco stem. Je geeft de gelegenheid aan de tellers (meeatal d66, gl en pvda) om het door hen gewenste vakje aan te kruisen. Maak dan in elk geval het biljet ongeldig. Overigens zou ik wel eens willen zien wat er gemiddeld gestemd is op. De ongeldig verklaarde biljetten. 1 streepje door een teller op een ongewenste stem en voila. Een stompje potlood is makkelijk te verbergen.

Ni28
Ni28
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Vin

Ik geloof de mensen die verkiezingen manipuleren niet. Dus ook niet meer met blanco stemmen.

Vin
Vin
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Uit eigen ervaring meegemaakt. Voor mij is fraude een feit

cor
cor
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland heeft geen kabinet maar marionetten die de opdrachten uitvoert van de EU en het WEF. Het kabinet is net als veel Nederlanders gehersenspoeld voor het zogenaamde goede doel ‘jullie bezitten niets meer en zijn gelukkig, en wij bezitten alles en zijn nog veel gelukkiger’. Alleen wij kunnen dit stoppen door nee te zeggen en ons er tegen te verzetten.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  cor

Jan Dijkgraaf vandaag in zijn briefje:
‘Ik wens iedereen die in januari de WEF-week in Davos bezoekt met een privéjet of een regeringsvliegtuig een dusdanige lading sneeuw toe dat ze de rest van het jaar van alle gemakken voorzien (behalve internet) ingesneeuwd blijven in een stad die volledig van de buitenwereld is afgesloten.’
Fenomenaal!

Alex Delarge
Alex Delarge
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Lafheid? Onvermogen? Nee hoor. Dit is precies de bedoeling.

Wil
Wil
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Alex Delarge

Zelfs met een goede routeplanner is deze overheid totaal de weg kwijt….liegen…leugens .. beloften…het gaat maar door…..bah……en daar “mag” ik aan meebetalen…..dit schwabinet en meelopers zijn gewoon een heel goede zorgverzekering nodig…….liever niet….

Maenhout
Maenhout
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Geen kartelpartij zal Rutte laten vallen zolang zij nog geen potentiële winnaar in huis hebben. Had het CDA Omtzigt binnenboord gehouden, had het een kans gehad. Met Hoekstra of die ijdeltuit wordt het niks natuurlijk.

Henk Jan Brinkman
Henk Jan Brinkman
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig stuk, zo mee eens!!!!!

Joan Maas
Joan Maas
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Een gezegend en gezond 2023!
100% Eens. Ook weer moed verzameld.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Volgens mij is het geen kwestie van durven. Het is een kwestie van kunnen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ze presteren niks, en je toch een regering noemen?
Daar is lef voor nodig.

Realist1966
Realist1966
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Of krankzinnigheid.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Zeer zeker een mogelijkheid 🙂

Wil
Wil
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Mede daarom is de GGZ giga druk…ook een “probleem”door de overheid ” gemaakt of veroorzaakt?

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal eensch, behalve dan meer zon- en windenergie. Het verwoest de aanblik van ons kleine beetje natuur. De Noordzee en de Wadden zijn ook natuur. Zet die krengen maar in de uitgestorven gebieden elders in Europa. En uit de Euro a.u.b.

Vin
Vin
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Met nagenoeg alles eens behalve de oplossing voor het vluchtelingen probleem. Neem als voorbeeld de syriers. Wat we moeten doen is een dorp bouwen met o.a. scholen e.d. Tussen al die vluchtelingen zullen ongetwijfeld docenten zitten die de kinderen in hun eigen taal kunnen onderwijzen. De ouderen voorzien we van cursussen die bij de opbouw van hun land van pas kunnen komen en we laten ze stage lopen of desnoods betaald week doen. Alles gericht op terugkeer zodra dat mogelijk is. We kunnen ze dan zelf een startkapitaaltje uit de pot microkredieten meegeven als ze terugkeren. Goedkoper voor ons, menselijk en beter voor de wederopbouw van hun thuisland. En het helpt ons met problemen als woningentekort, co2, stikstof, zorgkosten en kosten voor ons sociale vangnet. Bovendien geen aanzuigende werking van gelukzoekers en geen valse verwachtingen.

Laatste aanpassing 4 maanden geleden door Vin
Peter
Peter
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Kerstreces 2022: vrijdag 23 december 2022 t/m maandag 16 januari 2023
Voorjaarsreces 2023: vrijdag 24 februari t/m maandag 6 maart 2023
Provinciale Statenverkiezingen: woensdag 15 maart 2023 (geen avondvergadering op dinsdag 14 maart 2023 en geen vergadering op woensdag 15 maart 2023)
Meireces 2023: vrijdag 21 april t/m maandag 8 mei 2023 (Koningsdag: donderdag 27 april 2023)
Hemelvaart 2023: donderdag 18 mei 2023 (geen vergadering)
Zomerreces 2023: vrijdag 7 juli t/m maandag 4 september 2023
Herfstreces 2023: vrijdag 13 oktober t/m maandag 23 oktober 2023
Kerstreces 2023: vrijdag 22 december 2023 t/m maandag 15 januari 2024
Voorjaarsreces 2024: vrijdag 16 februari t/m maandag 26 februari 2024
Meireces 2024: vrijdag 26 april t/m maandag 13 mei 2024
Zomerreces 2024: vrijdag 5 juli t/m maandag 2 september 2024

Nu de vakantiedagen van een kleine ondernemer .0,0
Volgend jaar beter

P. Puk
P. Puk
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

We moeten naar een zakenkabinet, waarbij ter zake kundige mensen op de juiste plaats komen. Rutte/Kaag zo snel mogelijk de laan uit en nieuwe verkiezingen!

Kees
Kees
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dit is een geweldig artikel, waarin ik mij heel goed herken. Ik vraag me alleen af of nieuwe verkiezingen nog wat kunnen oplossen. We hebben ons veel te veel overgeleverd aan Europese regels. En kunnen we daar vanaf komen zonder een Nexit?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
4 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Kees

Als er integere en ter zake kundige mensen aan het roer zouden staan, is het ook in BX mogelijk zaken en regels te veranderen of de nadelen voor NL te verminderen. Denk maar aan de door CvdPlas geopenbaarde leugenclusterfuck van vdWal.
Hieruit blijkt zonneklaar dat er in de D66 gedomineerde Nl’se politiek gewoon onwil is ten gunste van het volk, en alleen maar focus op het doordrammen van hun utopie.
Ten koste van alles en iedereen, ten gunste van henzelf en hun adepten.
Uiteraard is met nwe verkiezingen niet ineens alles goed wat inmiddels kapot is gemaakt. Plus de vraag of verkiezingen niet óók gemanipuleerd worden.
Maar een enorme draai weg van woke, ongelimiteerd inreizen, energiefuckup, teloorgang van onderwijs enz. is absoluut noodzakelijk. Hoe dan ook. Liefst zonder burgeropstand.

Marien
Marien
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Tja, wel mee eens, deze kijk op de problemen door dht van Noort.

Laatste aanpassing 4 maanden geleden door Marien
Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Gezinshereniging, het laatste wapenfeit van onze regering.
En daar moeten we nog tot volgend jaar mee door? Zouden we dat redden?

Jos
Jos
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Liever een vermanend vingertje naar de burger opsteken.

November 2022
Het aanhangen van de extreem-rechtse ‘omvolkingstheorie’ wordt normaler. Dat schrijft Pieter-Jaap Aalbersberg, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), in de halfjaarlijke ‘dreigingsbeeld’ voor terrorisme in Nederland. Aalbersberg noemt die normalisering een ‘zorgelijke ontwikkeling’.

Januarie 2023
In tegenstelling tot in 1946 is de bevolkingsgroei nu volledig toe te schrijven aan het migratiesaldo. Sterker nog, dankzij de oversterfte was de ‘natuurlijke aanwas’ het afgelopen jaar negatief. Top-5 herkomstlanden van uw nieuwe buren zijn Oekraïne (uiteraard), Syrië, Turkije, India en Polen. Weten hoe vol druk het in uw gemeente is/wordt kan op via de BEVOLKINGSGROEIKAART.

George van Bergen
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Onversaagd! Bravo, Rutger! Ik behoor tot degenen die het vechten tegen de bierkaai hebben opgegeven. De prijs qua gemoedsrust werd voor mij te hoog. Dat jij, en mogelijk ook de andere OpinieZ-auteurs die onverdroten de kat de bel blijven aanbinden, zich ook soms moedeloos voelen, maakt jullie doorzettingsvermogen des te indrukwekkender. Ten overvloede, je hebt natuurlijk inhoudelijk helemaal gelijk. En fantastisch dat je constructieve en realistische oplossingen aandraagt. Ik betwijfel alleen of een Nederlandse rechter (we weten welke politieke kant het merendeel daarvan op leunt) een noodwet die in strijd is met het EU-recht zou sauveren. En als hij/zij dat wél doet, dan zou een verwachtbare klacht van een NGO bij de EU Commissie ongetwijfeld tot snelle actie van Brussel leiden. Maar goed, laten we hopen dat dit rampenkabinet snel verdwijnt. Hoop doet leven …

Peter
Peter
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het Narrenschip (S. Brant-1494)
(https://nl.wikipedia.org/wiki/Schip_der_Dwazen)

Een hulpeloos rondtollend bootje met een kapitein die niets ziet of hoort en een stel matrozen die ruzie maken omdat ze allemaal aan het roer willen staan, terwijl ze daar niet voor geleerd hebben.
Blijkt dat ze, ondanks dat het significante deel van de passagiers deze dwazen meer dan zat is, gewoon door blijven dobberen, richting Narragonia.
Narragonia, een eiland aan de denkbeeldige horizon, die verder wijkt naarmate de zotten denken dichterbij te komen.

De ooit grootste zeevarende natie, Nederland, dreigt te stranden.
In een moeras, beter bekend als de hofvijver.
Met het torentje als baken.

Met het Lof der Zotheid (Desiderius Erasmus) als leidraad:

“De godin Zotheid was een kind van de onderwereldgod Plutus en de jeugdige nimpf Neotes.
Ze werd geholpen door negen dienaressen:
Eigenliefde, Vleierij, Vergeetachtigheid, Werkschuwheid, Genot, Dwaasheid, Weelderigheid, Drinkgelag en Vaste Slaap”.

“De Zotheid bracht vrolijkheid en geluk.
Het leven was zo’n ellende dat de mens zich er beter niet bewust van kon zijn.
Op dat moment kwam de Zotheid te hulp met een aangename dwaling van het verstand.
Zotheid steunde op onwetendheid, onnadenkendheid, vergetelheid, genot, vreugde, hoop, verbeelding, fabels, meningen, vergissingen en bedrog.
De zotten volgden hun natuurlijke instincten, werden geleid door hun hartstochten en dachten er niet bij na.
Ze waren daar tevreden en gelukkig mee, want zotheid lag in hun aard”.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Rutger schrijf alsjeblieft ook nog een artikel over het WILLEN/KUNNEN oplossen van problemen want het is naar mijn bescheiden mening dus absoluut niet alleen maar DURVEN. Je mag me ook gerust eens mailen – Daan@autotesten.nl – want ik zou hier eerlijk gezegd dolgraag eens over met je van gedachten wisselen.

Jan G
Jan G
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

België heeft een tweelingzus

Daan van der Keur
Daan van der Keur
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

2. Nog even iets over het gaandeweg onderweg dingen die zich totaal onverwachts voordoen willen/kunnen oplossen in plaats van apathisch ernaar gaan zitten staren!
Dit soort dingen heb ik fantastisch geleerd tijdens mijn vele solo-motorreizen waar werkelijk de gekste dingen gebeurden onderweg. En ja dan is er niet altijd iemand om je te helpen en zul je het toch echt zelf op moeten lossen. Ik heb onderweg vaak reizigers ontmoet die ergens gestrand waren en totaal apathisch voor zich uit zaten te staren eigenlijk perfect vergelijkbaar met de huidige politici. Ik ben er altijd gekomen omdat ik de wil en de kunde(!) had om de opgedoemde problemen op te lossen. Dat is iets was ik als kind al had geleerd toen ik in de slootjes ging spelen, vissen, in de bouw spelen, brommers opvoeren, sleutelen kortom dat iets willen leren en iets willen oplossen zat er altijd al in maar werd óók gestimuleerd door mijn ouders, mijn opa met wie ik in de bakfiets bloemen ging halen als klein jochie. En ja toen ik dus op motorreis in de bergen in Afrika of de woestijn in Iran strandde kon ik altijd weer verder rijden omdat ik creatief genoeg was om het probleem dat zich voordeed op te lossen in plaats van ernaar te gaan zitten staren. Ik zou alle politici dan ook van harte willen aanraden om eens alleen buiten Europa te gaan reizen met de auto/motor. Er gaat een totaal nieuwe wereld voor je open kan ik je vertellen!!!

Laatste aanpassing 4 maanden geleden door Daan van der Keur
Daan van der Keur
Daan van der Keur
4 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

1. Tja om iets te durven moet je ook wel eerst iets KUNNEN (en vooral ook gaandeweg onderweg dingen die zich totaal onverwachts voordoen willen oplossen in plaats van apathisch ernaar gaan zitten staren)! En daar ontbreekt het volledig aan op alle fronten. Laat ik heel mooi voorbeeld geven. Ik werkte ooit op een laboratorium voor Cytogenetica = https://tinyurl.com/y4nubm32
Ik kwam er in 1986 als broekie te werken nadat ik 3 jaar parttime op 2 laboratoria had gewerkt. Wat mij opviel was de zeer slechte kwaliteit van de chromosomen uit het beenmerg (van patiënten met leukemie) lees: korte chromosomen en slecht bandering. Dus ben ik op een gegeven moment de literatuur ingedoken om te kijken of er technieken waren om daar verandering in te brengen. En jawel synchronisatie met Methotrexaat (= chemotherapeuticum) maar dat zag ik niet zo zitten en dus ben ik verder gaan zoeken en vond het stofje FluoroDeoxyUridine met exact dezelfde werking maar veel minder gevaarlijk. Na maanden experimenteren had ik meerdere kweeksystemen geselecteerd die mooie lange(re) chromosomen opleverden waarna het aantal laboratoriumaanvragen met een uitslag steeg van 70% naar 99,9%. Een ongelofelijke winst en heel belangrijk voor de behandeling van met name kinderen met leukemie. Want een een uitslag met een uitkomst betekende ook dat er de juiste behandeling gegeven kon worden want die verschilt per soort leukemie + lab-uitslag. Deze manier van werken heb ik mijn hele carrière (o.a. Prenatale Diagnostiek = vlokkentest + vruchtwaterpunctie en een IVF-ICSI-laboratorium) aangehouden en heeft mij altijd succes gebracht. Het is zo simpel, onderzoek, test, schift uit en handel en zie daar het resultaat. Ik blijf mij verbazen over het TOTALE gebrek aan kennis bij politici maar ook mensen in de industrie.

Laatste aanpassing 4 maanden geleden door Daan van der Keur
70
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x