Lang niet alle kinderboeken zijn onschuldig

Over de ophef rond auteur Pim Lammers

titelfoto bij artikel Lang niet alle kinderboeken zijn onschuldig alma van hees opiniez

Foto:


 
Onlangs ontstond er ophef over auteur Pim Lammers (29), die een gedicht voor de Kinderboekenweek zou schrijven, maar zich na doodsbedreigingen vanwege ‘pedofiele fictie’ terugtrok. De MSM reageerden fel en zongen in koor hetzelfde liedje ter bescherming van Lammers. Voor andere geluiden hield men zich stokdoof. Onterecht, want dit onderwerp is geen incident, maar een uiting van een veel groter thema waarover hoognodig een grondige discussie moet worden gevoerd, schrijft Alma van Hees. 

Als je een boek schrijft over een moordenaar, ben je dan zelf ook een moordenaar? Of als je schrijft over mannen die vrouwen haten, haat je zelf dan ook vrouwen? En als je een gedicht schrijft over een pedofiele relatie, ben je dan zelf ook een pedofiel?

Deze discussie vlamde op nadat de organisatoren van de Kinderboekenweek CPNB (Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) de kinderboekenschrijver Pim Lammers hadden gevraagd een gedicht ter ere van dit festijn te schrijven. Pim schrijft ook voor volwassenen over heel andere zaken, die niet voor kinderogen geschikt zijn. Nu mag je schrijven wat je wil, maar de combinatie kinderboekenschrijver en schrijver van het korte verhaal Trainer over een pedofiele relatie is nogal ongelukkig. Zeker als kinderen de opdracht krijgen om informatie over de auteur en zijn werk te verzamelen.

Het verhaal is inmiddels off-line. Verstandig. Want welke ouder vindt het een goed idee als hun kind via de Kinderboekenweek op pedoseksualiteit van volwassenen stuit? Maar is met het off-line halen van dit verhaal, wat de aanleiding voor de kritiek was, het probleem opgelost?

 

Seksuele wezens

Trainer’ (2016) was de aanleiding voor alle ophef. Het verhaal beschrijft een realistische scène waarin een jongen van 12 seksuele toenadering zoekt tot zijn voetbaltrainer, die daarop ingaat en dat waarschijnlijk eerder heeft geëntameerd.

Het is interessant om te zien hoe verschillend mensen dit verhaal interpreteren. Zo verwijt Jeroen Dera, universitair docent Nederlandse letteren aan de Radboud Universiteit Nijmegen, de critici geen oog te hebben voor de literaire middelen van Pim Lammers. “Maar als volwassen lezer voel je: het is hartstikke fout wat die trainer doet. Dit is geen verheerlijking, het is juist een vorm van kritiek.” Maar om dat te zien “moet je wel oog hebben voor de literaire middelen die de auteur inzet,” vervolgt hij, en veel mensen zijn “in deze tijd van ontlezing nauwelijks meer in staat om een tekst subtiel te lezen (…) Ze staan niet meer open voor dubbelzinnigheden.”

Samengevat: je bent een domoor als je dit literaire verhaal niet snapt en de schrijver ‘absurd’ van pedoactivisme beschuldigt. Dat laatste kan zijn, maar waarop is eigenlijk zijn zekerheid gebaseerd dat dat niet het geval is? Volgens zijn logica kun je uit zo’n verhaal immers geen enkele conclusie over de schrijver trekken, niet voor en niet tegen.

Die ‘volwassen lezers’ voelen volgens Dera allemaal hetzelfde: hartstikke fout. Zou het? Zonder twijfel hebben heel wat pedofielen zijn verhaal met instemming ontvangen. Zie je nou wel, kinderen zijn ook seksuele wezens en kunnen genieten van seksuele relaties met volwassenen. Dat is altijd al hun pleidooi geweest. Maar wat te denken van ‘gewone’ mensen, die misselijk worden van dit verhaal? En, nog belangrijker, wat vinden de slachtoffers van pedofielen hiervan?

 

Excuus

Ervaringsdeskundige Coco Riga beschrijft in een twitterdraadje waarom seks tussen volwassenen en kinderen geen goed idee is. Over het verhaal ‘Trainer’ merkt hij op dat het aanvankelijk als “een knullig homo-erotisch verhaaltje” leest, totdat je je realiseert dat het om een jong jongetje gaat (…) en “dan realiseer je je, dit is pure pedo fantasie.”

Hij voegt daar nog aan toe dat Pim Lammers dit verhaal doelbewust vanuit het perspectief van het jongetje heeft geschreven. “It’s got ‘ja maar hij wilde het zelf’ written all over it. En dat is een veelgehoord excuus van pedoseksuelen.”

 

Transactivisme

Pim Lammers schrijft ook kinderboeken. Zijn boek “Het lammetje dat een varken is” werd in 2018 als het eerste transgenderkinderboek gelauwerd met een zilveren griffel (“maakt gender en identiteit voor kleuters bespreekbaar”). Op het eerste gezicht is dit een onschuldig en leuk verhaal. Over een lammetje dat met zijn witte wollen vacht het liefst in de modderpoel met de varkens lag, want hij voelde zich een varken. Hoon en onbegrip waren zijn deel, maar toen kwam de dierenarts die hem onderzocht en constateerde dat dat lam van binnen een varken was. En vervolgens zijn wollen vacht onder het mes nam en zijn staartje met een tang (au!) van een krul voorzag.

Hier sprak de ware transactivist. Die het niet heeft over een lammetje dat een varken wilde zijn, maar er een dierenarts bijhaalt die vaststelde dat hij dat van binnen ook was. De droom van de transgenderideologie: je genderidentiteit zit niet in je hoofd maar heeft een aantoonbare basis in de biologische werkelijkheid, in je hersens of zo, ook al is het tot nu toe nog niet eens gelukt bewijs te vinden voor het bestaan van een ‘mannen’- of ‘vrouwen’-brein.

 

Onschuldig?

Kinderen zullen dit vast een leuk verhaaltje vinden en ach, ze zijn gewend aan sprookjes en transities. Een kikker kan immers opeens een prins worden na een kus van een prinses. En zoals het in sprookjes hoort leefden ook in dit verhaaltje de lammetjes en de varkens nog lang en gelukkig samen.

In werkelijkheid zal dat roze kaalgeschoren lammetje waarschijnlijk binnen de kortste keren een forse longontsteking oplopen, want dat warme vachtje had hij niet voor niets.

Een onschuldig verhaaltje? Maar wat vinden ouders ervan als hun zoon na school thuis komt en zegt dat hij ook een meisje kan worden en dat hij dat graag ook wil? Want dat is de volgende stap.

 

Adembenemend

Het was eigenlijk adembenemend om te zien hoe alle gelijkgeschakelde MSM-journalisten en -columnisten massaal in de pen klommen om Pim Lammers te verdedigen. Ze hadden natuurlijk een goede aanleiding met die verwerpelijke doodsbedreigingen, die ze overigens bij anderen negeerden. Volkskrant-columniste Sylvia Witteman schreef teleurgesteld dat in “Trainer zowat niks gebeurt”, ze verwachtte vast smakelijke seksscènes. In diezelfde Volkskrant verscheen ook een groot artikel waarin op zoek werd gegaan naar alle verwerpelijke bronnen die deze hetze in gang hadden gezet. Ook de NRC (“Hoe werkt dat, als radicalen literatuur lezen en actievoeren?”) en Trouw (“Waarom complotmoeders extreemrechtse haat over Pim Lammers groot maakten”) deden hierop hun best (cursivering van mij). Schrijver Abdelkader Benari meende zelfs boekverbrandingen te ontwaren.

Wonen ze allemaal in dezelfde ‘progressieve’ bubbel? Zijn ze allemaal totaal wereldvreemd? De meeste ouders gaan toch stuiteren bij de combinatie kinderen-pedofiele fantasieën-transgenderpromotie?

 

Topje van de ijsberg

Zij belichten in ieder geval nooit de andere kant van deze pedo- en transmedaille. Ze weten blijkbaar nog steeds niet dat het begrip ‘genderidentiteit’ is uitgevonden door de pedoseksueel John Money. En dat zich onder de transgendervlag heel wat pedoseksuelen verbergen. Dat die aan een opmars bezig zijn (“Time to normalise paedophilia“). En dat de wereldwijde organisatie voor transgenderzorg WPATH ‘eunuch’ als een nieuw gender wil erkennen. Alsof er jongetjes bestaan die zich het liefst zouden willen laten castreren. En ze hebben ook nog nooit gehoord van wanhopige ouders die, nadat hun kind plotsklaps transgender is geworden, er zelf onderdoor gaan in dit slopende gevecht om hun kind te behoeden voor gezondheidsschade en verminking. Het is het topje van de ijsberg.

 

Twee kampen

Zo tekenen zich twee kampen af. Het gelijkgestemde ‘progressieve’ MSM-kamp, dat zich meteen schaarde achter ‘hun’ kunstbroeder Pim Lammers en zich opwond over de doodsbedreigingen, zonder verder te kijken dan hun neus lang is. Tegenover het kamp van de ongeruste ouders, die liever niet willen dat het lammetjesverhaal aan hun kind wordt voorgelezen en het geen goede zaak vinden dat hun vierjarige kind al met ‘Paarse Vrijdag‘ wordt geconfronteerd, waarvan het maar in verwarring raakt. Het kamp waarin zich ook de slachtoffers van pedofielen bevinden, die haarscherp in de gaten hebben waar dit over gaat.

Realiseer je hierbij dan ook nog eens dat organisaties als UN en de WHO volop bezig zijn met het uitrollen van de transgenderideologie en het seksualiseren van kinderen, door hen op zeer jonge leeftijd al lastig te vallen met zaken als gender, seksualiteit en het ‘ontdekken van je eigen lichaam’.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, nietwaar?

 

Grooming

Je kunt geen andere conclusie trekken dan dat er wereldwijd aan grooming van kinderen wordt gedaan, aan het verleggen van hun grenzen. Mannen in vrouwenkleren: okay. Lieve aanrakingen van wie dan ook: prima. Een sprekend voorbeeld hiervan is de drag queen: mannen die eruit zien als een parodie op de vrouw en die er een groot genoegen aan beleven om kleine kinderen voor te lezen in die uitmonstering. Vast en zeker zullen er drag queens zijn bij wie dit om een onschuldig genoegen gaat, maar andere queens vinden optreden voor kinderen ongeschikt, terwijl er elders wordt toegegeven dat de expliciete bedoeling hiervan inderdaad grooming is. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat er drag queens voor seksueel misbruik van kinderen worden opgepakt.

Zo worden kinderen door transgenderideologen volslagen onnodig en schadelijk aan het twijfelen gebracht over hun eigen geslachtelijke identiteit. En maakt grooming ze stap voor stap een steeds makkelijker prooi voor volwassenen, die uitsluitend oog hebben voor hun eigen kicks.

Wordt het zo langzamerhand niet de hoogste tijd om allerlei modieus gekakel over ‘progressief’ en ‘je unieke authentieke genderidentiteit’ eens terzijde te schuiven en het te gaan hebben over wat al deze ontwikkelingen betekenen voor kinderen?

Hebben kinderen niet vooral het recht om níet geïndoctrineerd te worden door volwassenen, om zo lang mogelijk hun onschuld te bewaren en kind te zijn?

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
29 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Of de transgenderideologie echt wereldwijd wordt uitgerold, zoals aan het eind van het artikel wordt betoogd, betwijfel ik. Het zal zeker de bedoeling zijn van de globalisten die niet alleen de natie maar ook de familie willen slopen.
In Afrika, de islamitische wereld, Oost-Azië lachen ze je gewoon uit als met gender-ideologie aankomt.
Het is bijna alleen maar het decadente westen dat met zijn getheoretiseer over postmoderniteit en multiculturele samenleving gevoelig is voor nog meer sociale experimenten. Rousseau en Marx zijn Europeanen, Morgan en Boas waren Amerikanen en dit viertal schreef voor een zeer beperkt publiek. In de rest van de wereld zijn ze onbekend.
Het is een westerse ziekte om te denken dat je met sociale experimenten een betere wereld kunt maken. Het is precies andersom: het voortdurende geknutsel aan mensen maakt de samenleving kapot.

Ni28
Ni28
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Transgender is de laatste rage van de progressieve wereld. De afwijking die het gevoel van geen vrouw of man te zijn is verheven tot de nieuwe vorm van de mens. Dat mensen met deze afwijking aandacht nodig hebben staat vast maar het slaat al snel om in een vaststelling dat standard man of vrouw zich aan moeten passen
en zelfs nadenken of zij met hun gender eigenlijk tevreden zijn. De omslagpunt is dat iemand nu plotseling van gender kan veranderen en vanaf die punt een ander zijn. Je kan niet vroeg genoeg beginnen zodat nu kinderen op scholen alvast over moeten nadenken of hun ouders met hun naamgeving niet fout zaten.
Kinderen op die leeftijd hebben andere behoeften dan nadenken over iets wat waarschijnlijk niet eens relevant is maar kan ze wel op de verkeerde been zetten. Iemand die pedofilie fan is lijkt mij niet de aangewezen persoon zijn die een boek voor de kinderweek moet schrijven hoe mooi hij misschien ook schrijft. Wij leven in
rare tijden wanneer niets van wat wij geleerd hebben meer geldt en waar de huidige propaganda alles in twijfel brengt door Woke beelden die geschiedenis, cultuur en zelfs de natuurkunde herschrijven door hun zieke ideologie. De politieke correctheid van instanties houdt deze foute ontwikkeling in stand. De hoogste tijd voor een enorme verandering.

fransje Spiljard
fransje Spiljard
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik ben het in principe echt helemaal met u eens, maar er zijn echt uitzonderingen…mijn transgenderneef is echt niet over 1 nacht ijs gegaan en medische heel goed begeleid. Daarom is het belangrijk om echt een wet te hebben die dit vereist en dat dit niet onder de 18 jaar zomaar kan….Ook geen onderrwijs op lagere scholen om kinderen in verwarring te brengen…Laat kinderen kinderen zijn en val ze niet lastig met deze belachelijke ideeën maar neem wel echt de mensen serieus die na vele jaren wikken en wegen en goede begeleiding echt erachter komen dat ze in transitie willen vanwege het gevoel dat ze niet man of vrouw voelen ..het geslacht waarmee ze geboren zijn. 0,003 procent geloof ik van de bevolking. Onder de 21 denk ik persoonlijk dat je nog niet echt die keuze kunt maken….

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  fransje Spiljard

Eens. Als je écht in de verkeerde uiterlijke lichaamskenmerken zit, lijkt me dat erg, en is het goed dat je geholpen kunt worden. Dat je moet wachten tot je een keuze voor ingrijpen weloverwogen kunt maken is niet meer dan verstandig. Maar tegenwoordig lijkt alles direct, onmiddellijk, gehonoreerd en geaccepteerd te moeten worden. Zonder oog voor desastreuze gevolgen. Gevaarlijk.
En niet alleen op het gebied van ‘gender’.

fransje Spiljard
fransje Spiljard
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ja, het is een enorme innerlijke strijd en daarom is die begeleiding zo belangrijk…het is vrijwel onomkeerbaar. Een proces dat niet direct, onmiddelijk zomaar gehonoreerd moet worden om met uw woorden te spreken. U heeft gelijk….het is niet alleen op het gebied van gender meer.

Ni28
Ni28
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  fransje Spiljard

Met mijn betoog wil ik niet ogen sluiten voor het feit dat er mensen met dit probleem kampen en die serieus hulp nodig hebben. Zelf kende ik ook zo geval en die mensen verkeren echt in een verkeerde lichaam. Vreselijk miet het zijn. Mijn kritiek betreft het laconieke omgaan met dit probleem wat een hoop andere problemen kan verorzaken. En de twijfel bij kleine kinderen op school aanwakkeren over wie ben ik. Het hoort nu bij alle andere hersenspoeling die over de mens uitgestrooid wordt.

fransje Spiljard
fransje Spiljard
27 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik ben het met u eens en heb uw kritiek uitstekend begrepen in deze.

Ni28
Ni28
27 dagen geleden
Antwoord op reactie van  fransje Spiljard

Daar ben ik blij om dat wij elkaar begrijpen.

Netty meelen
Netty meelen
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Weinig aan toe te voegen. Ik ben het geheel met de schrijfster (mag dat nog de vrouwelijke vorm?) van dit prima artikel eens
Trouwens op NPO 3 kinderprogramma’s overdag, worden onze kleintjes ook al flink gewoked!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Netty meelen

Niet alleen TV, was het maar zo eenvoudig, dan konden ouders de TV gewoon uitzetten.
Het gebeurt op scholen, op kinderdagverblijven, op elke straathoek…
Dat dat toegestaan wordt is in mijn ogen ronduit misdadig.

fransje Spiljard
fransje Spiljard
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een goed artikel dat mijn weerzin en zorgen beschrijft zoals ik het niet kan zeggen. Ik heb een transgenderneef die pas in zijn 20er jaren na een goede medische begeleiding zijn transitie is ingegaan en nu klaar is. 27 jaar is hij nu maar echt alles weloverwogen en begeleid en echt gelukkig. Ja zo kan het gaan en zo zou het moeten gaan. Jongeren/pubers die stijf staan van de hormonen kunnen deze beslissing nog niet nemen. Jonge kinderen zouden hiermee in mijn ogen echt niet mee moeten worden geconfronteerd. Volwassenen die sex normaal vinden met kinderen zijn in mijn ogen gestoord. Dat is niet natuurlijk…Ik vind de kritiek op de keuze van deze schrijver terecht dat hij niet voor de kinderboekenweek kan schrijven. Zijn boeken kunnen misschien heel goed zijn…maar er zijn grenzen voor de doelgroep. Niet voor kinderen dus. Mag het nog normaal zijn dat een gezin uit een vader, moeder en kinderen bestaat?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  fransje Spiljard

Van mij mag hij een ‘normaal’ gedicht voor kinderen schrijven hoor.
Als dan de scholen enz. het maar daarbij houden. De nadruk leggen op zijn sexactivisme of scholieren opdragen van alles over de schrijver te lezen, dat is voor mij grensoverschrijdend.

fransje Spiljard
fransje Spiljard
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Daar heeft u zeker ook gelijk in. Alleen gaan kinderen dan deze opdrachten ook echt niet krijgen?

Peter
Peter
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Westerse luxeproblemen die maar een oplossing hebben, beter gezegd doelen.

Het afleiden van de echte problemen, waar de westerse wereld mee te maken heeft. Oorlog voeren in Oekraine, energie en veel geld verdienen.

Frans Groenendijk
Frans Groenendijk
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Hulde!

Peter Liemberg
Peter Liemberg
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Dezelfde John Money die dat verschrikkelijke experiment uitvoerde met die tweeling waarbij er met een van de twee iets ernstig fout gegaan was met de besnijdenis en Money het wel een ‘boeiende psychologische casus’ vond opleveren om dat jongetje geheel als meisje op te voeden en te transformeren (i.e. ook chirurgisch).

David Reimer werd daar zo volmaakt gelukkig van dat hij zich als verminkte man op 38-jarige leeftijd een kogel door z’n hoofd schoot. Z’n broer was twee jaar daarvoor al aan een overdosis gestorven.

Echt iemand om je kinderen aan toe te vertrouwen dus…

https://en.wikipedia.org/wiki/John_Money

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Even snel in het kort, ja, er zijn schrijvers die hun daden opgeschreven hebben.
Een voorbeeld daarvan is het boek “Woensdag gehaktdag” van Richard Klinkhamer.
Het boek is nooit gepubliceerd hoewel het naar meerdere uitgevers is gestuurd.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

De meeste boeken over moorden worden meestal niet vanuit het perspectief van de moordenaar geschreven, maar vanuit het perspectief van de onderzoeker die deze moorden moet oplossen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Sorry, lees net dat het boek in 2007 toch uitgegeven is,

AAA
AAA
25 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

“Wordt het zo langzamerhand niet de hoogste tijd”…. Voor defunding van de promotors van diabolische perversie? Jazeker. Meer dan dat. Het is tijd voor refunding; met terugwerkende kracht terugbetalen van de subsidies waarmee dergelijke partijen hun doodlopende ideologie pushen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Voor die mensen die trainer nog willen doornemen, het staat hier:
https://www.deoptimist.net/2016/08/trainer/

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Beetje raar dat hij het verhaal verwijdert heeft van zijn eigen website.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Overigens opvallend dat het in Google nauwelijks terug te vinden is.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Wat ook vreemd is, dat we Pim Lammers zelf er niet over gehoord hebben. Het lijkt of de media dit buiten alle proporties opgeklopt hebben zonder zelf iets aan de man gevraagd te hebben.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Doen ‘de media’ ooit wat anders?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Hebt u Pim Lammers er zelf al over gehoord?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Het lijkt er sterk op dat ze hem uit de wind willen houden.

Eric
Eric
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Wat Pim Lammers schrijft is voor u en mij bedoeld, dus niet voor je kinderen van zeg 10. En bovendien is het fictie dus niet waar gebeurd. Als je beetje nadenkt leg je een dergelijk boek niet neer als uitnodiging om te lezen voor kinderen! De passage is bovendien nog geschreven in een adult (volwassenen) boek. En natuurlijk is het fout dat een volwassene met zijn handen aan een kind gaat zitten of met uitnodiging daarop ingaat. Doe je dat wel ben je fout bezig.

Mijn vermoeden is dat een schrijver zoals Pim gewoon veel fantasie bezit, en dat mag best, en in hoofd van Pim kunnen we niet kijken. We lezen maar al te vaak dat een volwassene in de sportwereld zich vergrijpt aan een minderjarige en zonder uitnodiging en dat keurt niet iedereen en terecht goed.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Eric

De kritiek is dat de man een podium krijgt voor de kinderboekenweek.

29
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x