Andere Tijden meent acteur Donald Jones postuum te moeten slopen

Programma in grip van identiteitspolitiek

Foto: Anneke Grönloh en Donald Jones (1965)

De huidige obsessie van radicaal-links met ras en huidskleur doet bijna vergeten dat er ooit andere tijden waren, waarin ‘zwart’ synoniem was met positief. Maar die geschiedenis wordt vervalst omdat ze haaks staat op de identiteitspolitieke mores van nu: harteloos en schaamteloos sloopte het programma Andere Tijden onlangs de acteur Donald Jones, jarenlang de leukste allochtoon van Nederland. Wat staat ons verder nog aan smadelijk herschrijven van onze vaderlandse historie te wachten, vraagt Chris van Henegouwen zich af.

Men kan zonder overdrijving stellen dat de van oorsprong Amerikaanse acteur Donald Jones een van de leukste Nederlandse allochtonen is geweest. De zwarte immigrant was vanaf de jaren vijftig een verrijking voor de cultuur van ons land. Je hebt van die mensen waar niemand boos op kan worden en die iedereen aardig vindt. Hij was zo iemand. Een hele generatie kinderen is opgegroeid met de aanstekelijk opgewekte en blijmoedige televisiester die regelmatig in jeugdprogramma’s te zien was. De klassieker Pipo had het grote succes mede te danken aan zijn rol in die televisieserie.

 

Populair

Zijn populariteit zal er ongetwijfeld toe hebben bijgedragen dat de regering in de jaren zeventig een groot deel van de Surinaamse bevolking in ons land heeft laten immigreren. Negers, zoals Jones hen noemde, waren dun gezaaid in het Europese deel van het koninkrijk en hadden er een ijzersterke reputatie. Zowel dominee Martin Luther King, de voetballers Pelé en Eusébio, als de kampioen van Wimbledon Arthur Ashe, hadden daar mede voor gezorgd.

Zwart was synoniem met positief en op Gerard Reve na liet vrijwel iedereen het wel uit zijn hoofd om bezwaar te maken tegen de binnenkomst van onze rijksgenoten. De cultuurverschillen waarvoor hij waarschuwde werden nog niet als een probleem gezien en de link tussen multiculturaliteit en criminaliteit werd nog door niemand gelegd.

 

Kille keuring

Inmiddels heeft radicaal-links vaste grond onder de voeten gekregen in de westerse wereld en zijn obsessie met rassen tast ook in ons land het leefklimaat aan. In de smadelijke uitzending van Andere Tijden van woensdag 2 september werd Donald Jones daar het slachtoffer van. De zuurpruimen van dienst sloopten zijn imago stukje bij beetje, zijn decennialange fans in verbijstering achterlatend.

Van alles was er mis met de artiest: hij was te lollig, niet echt volwassen, hij maakte het ‘de superieuren’ (zo werd de autochtone Nederlandse bevolking spottend aangeduid) te veel naar de zin en de presentator en haar gesprekspartner waren bijkans in shock toen ze hem halfnaakt met zuster Klivia zagen dansen.

Als een Afrikaan op een achttiende-eeuwse slavenveiling werd Jones genadeloos gekeurd en zijn huidskleur was zo’n beetje het enige dat aan hem deugde. Zijn eigen gevoel, beleving, subjectiviteit en ziel werden hem ontnomen. Kil en liefdeloos werd hij als object geanalyseerd. Vals suggereerde de redactie van het programma bovendien nog dat zijn ‘domme’ acts hem in het verleden ook al werden verweten.

 

 

Dedain

De optredens van Donald Jones waren flagrant in strijd met de huidige identiteitspolitieke mores, zoveel was wel duidelijk. En hij werd als een deplorable weggezet. Met hetzelfde respectloze dedain als waarmee Joe Biden zwart Amerika sommeerde om Democratisch te stemmen (wat ze in toenemende mate niet meer doen, ondanks een vermeend racistische president).

De uitzending was ontluisterend en je houdt je hart vast bij de gedachte welke overige sloopwerkzaamheden Andere Tijden nog in petto heeft als het om de vaderlandse historie gaat.

 

Deze geschiedvervalsing verdient correctie. Mensen die jonger zijn dan vijftig weten nauwelijks iets van Donald Jones en je kunt hen van alles wijsmaken als ze niet zelf op onderzoek uit gaan – de Israël-verslaggeving kent hetzelfde probleem.

Gaandeweg wordt onze cultuurgeschiedschrijving beroofd van een essentiële eigenschap: Nederland was in de tijd dat Jones hoogtij vierde een harmonieus en cultureel-homogeen land (hijzelf speelde nog voor Zwarte Piet, Hanneke Groenteman sprak nog argeloos over ‘blanken’), en een stuk vriendelijker dan momenteel. Met het aanjagen van de racismehetze, waar intolerant links zich schuldig aan maakt en waar ook conservatieve immigranten steeds meer de dupe van worden, wordt het er niet beter op.

 

Moralistische agressie

Zoals de moralistische agressie decennia geleden bij rechts zat – de op handen gedragen Mies Bouwman werd bedreigd omdat rechtlijnige kijkers het satirische programma Zo is het toevallig ook nog eens een keer niet pruimden – zo komt het onverdraagzame puritanisme nu van links. Niet geheel onbegrijpelijk wordt het politiek activisme daarom wel aangeduid als cultuurmarxisme.

Na de recente coming-out van Gerri Eickhof als niet-blanke – de meesten van ons hebben daar tientallen jaren lang niet bij stilgestaan (kleurenblindheid bestaat echt) – en de racisme-beschuldigingen die velen om de oren vliegen en waarvoor ook hij voor de rechter wordt gedaagd, is het nodig dat mensen van goede wil zich afzetten tegen het indelen van de bevolking in etnische categorieën met bijbehorende gedragswijzen. En ieders recht onderstrepen om enkel op zijn of haar gedrag en op niets anders beoordeeld te worden. Al het andere lijkt namelijk al gauw op laster en komt in het ergste geval neer op smaad.

En niet alleen zwarte kinderen worden gepest in Nederland, meneer Eickhof, weinig roodharige inwoners van ons land hebben een jeugd gekend waarin ze niet uitgescholden werden. Het is niet te hopen dat een collega van u die het weer doet bij het Journaal, daar nog eens actie tegen gaat voeren.

Over de auteur

Chris van Henegouwen
Chris van Henegouwen
Studeerde economie, schrijver

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
52 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Thomas
Thomas
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb toevallig drie dagen geleden nog op YouTube naar opnamen van de jeugdserie Mik en Mak gekeken, met Donald Jones in een van de hoofdrollen. De onvergetelijke scène met ‘Ik droom, ik droom…’ De volgende dag, op school, liepen we allemaal met de armen gestrekt voor ons uit: Ik droom, ik droom… Geweldig.

De activisten hebben een probleem met het feit dat Donald Jones hier nooit een probleem is geweest. Dat staat haaks op hun pogingen om een verleden te creëren van haat en discriminatie. Het feit dat Donald Jones niet gehaat maar geliefd was rijdt hun agenda in de wielen. De manier waarop zijn nagedachtenis nu wordt besmeurd laat zien hoe verwrongen en gevaarlijk het modieuze identiteitsdenken is.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Thomas

@ Thomas. Niet alleen Donald Jones is nóóit een probleem geweest voor wie dan ook , ook andere niet-blanke mensen waren nóóit.een probleem in dit landje. De huidige situatie betreffende blank/zwart is een gecreëerde situatie, veroorzaakt door enkele niet-blanke mensen die vervolgens “aanhangers” aantrokken uit extreem-linkse hoek. Het linkse volkje kreeg hierdoor enige “aandacht” , en dát is wat hen drijft : aandacht aandacht aandacht !

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

nee, ik ben wel fan van Eddy Murphy en tot de me to affaire keek ik ook naar de Cosby show. Ik vond dat heel leuk.
En in Hill Street Blues zaten ook goed negroide acteurs. Niks mis mee.
Vroeger keek ik ook naar een serie met Robert Culp, zijn tegenspeler Bill Cosby in I Spy. Was heel leuk. Goede serie.
Ik vind Sammy Davis jr ook altijd leuk om naar te kijken. En veel muziekliefhebbers genoten van Ella Fitzgerald of Duke Ellington, of Louis Armstrong of Aretha Franklin. Dat waren gevierde artiesten en niemand had het over kleur. Maar links Nederland vindt ineens kleur een ‘item’.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

@ Marien.
Met u eens.
En niet te vergeten (voor mij althans) Mahalia Jackson !
En verder ook nog Chris Barber, géén negroïde man maar wel een goede muzikant. Maar ik mag hém misschien niet meer goed vinden omdat hij geen negroïde man.

logisch denken
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

geheel correct niets aan te voegen, links politiek correct nederland draaft maar door met hun geschiedvervalsing

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Thomas

ja, ik wist dat ik het gezien had, maar nu u Mik en Mak zegt, weet ik het ook weer.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Thomas

ja, eens met uw reactie. Niemand hier in NL vond Donald Jones een probleem. Iedereen vond hem grappig. Weliswaar wat exotisch, maar ja, mag dat dan niet?

emilia
emilia
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Thomas

Helemaal mee eens. Maar het ergste is dat er door zo’n programma “Andere tijden” opnieuw haat wordt gezaaid op een wel zeer vileine manier. Het neigt naar verraad.

Arie
Arie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Thomas

We waren dol op onze zwarte acteurs maar ook op onze zwarte voetballers (Tahamata, Gullit, etc) en onze zwarte muzikanten (Masada, Boney M, etc).
Diverse “zwarte” muziekstijlen zoals Soul, Disco, Reggae, Breakdance en rap waren waren razend populair.

In de VS was dat trouwens net zo; Magic Johnson, James Brown en Tina Turner werden miljonairs omdat ze niet op hun huidskleur, maar op hun talenten beoordeeld werden. Oprah Winfrey geldt als een van de meest invloedrijke miljardairs ter wereld.

Het is de linkse kerk die aanzet tot rassenhaat, onder andere door die steeds absurdere racisme-beschuldigingen. Maar ja, welke linkse leider zei dat ook weer; “de vaak herhaalde leugen wordt vanzelf een waarheid”. Hij had helaas gelijk, en de NPO weet dat, handelt daar al decennia naar.

J. de Ruiter
J. de Ruiter
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Er waren eerdere zwarte voetballers dan Gullit. FC Elinkwijk in Zuilen was de eerste, met de legendarische verdediger Humphrey Mijnals en de snelle buitenspeler Michel Kruin.
Kruin nam zijn intrek tegenover ons ouderlijk huis, ik herinner me nog hoe hij uit Suriname meegenomen sinaasappels uitdeelde onder ons kinderen. Iets later werd zijn zoontje zeer bevriend met mijn kleine broertje. Dat zoontje is heel vaak bij ons thuis geweest, er zijn nog diverse foto’s van. Gewoon een heel leuk jochie.
Kleurverschillen? Niemand lette erop.

En zo voel ik het nog steeds. Het zijn die BLM-mensen en anti Zwarte-Piet-idioten die moeilijk beginnen te doen over huidpigment en daardoor juist het wij-zij denken bevorderen.

BLM: natuurlijk doet elk leven er toe. Beschuldig mij, simpele kaaskop als ik ben, niet van fouten van sommige witte politieagenten in de US.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Akwasi is een prototype van een zwarte immigrant die voldoet aan hedendaagse profiel. Misbruik maken van democratische rechten, cultuur van de gastland vernietigen,
rappen tegen de Westerse samenleving, desnoods gebruik maken van sociale voorzieningen, haat zaaien tegen een land die hem mogelijkheden geeft als geen andere.
Dat is een totaal andere beeld dan die van Donald Jones die van Nederland echt zijn tweede thuisland maakte omdat het hier mogelijk was en in zijn tijd een land van vrede en rust was. Dat is drastisch veranderd met de massale komst van de gelukzoekers en raddraaiers. Donald Jones deed gewoon mee en dat is helaas niet de bedoeling van de hedendaagse migranten die zich eerder als buitenlandse bezetters manifesteren dan nieuwe Nederlanders.
De Akwasis zijn ordinaire bezetters die onze land willen slopen en de rommeltje van hun eigen landen hier willen installeren. Koloniale tijden zijn nog lang niet over.
Met de medewerking van onze politieke leiders zijn de rollen nu alleen omgedraaid. En de bezetting gaat door want dat is de wil van de VN, de echte heerser over Nederland. En de nette Donald Jonesen, dat zij ordinaire verraders van eigen soort. Toch, heer Akwasi?

Puck van der Land
Puck van der Land
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

De massale komst van de gelukzoekers en raddraaiers is het gevolg van de politieke koers die na 1968 werd ingeslagen o.a. door de PvdA en in nauwe samenwerking met CDA , D66 en Groenlinks. De aanhangers van deze laatste 2 partijen hebben al jarenlang een globalistische koers voor ogen, geïnspireerd door de een cultuur- marxistische ideologie, en daarmee ministeries en andere overheidsinstanties doordesemd met de ideeën dat alle mensen gelijk zijn, dat verschillen moeten worden weggewerkt. De VN die u terecht hier noemt, is een van de inspirators van die gelijkheidswaan. De komst van de vele migranten is een vooropgezet plan vanuit hun globalistische wereldvisie. Verder ben ik het wel eens met de rest van uw artikel.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Puck van der Land

Mijn dank voor uw toelichting.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Mijn tweede ik stamt zelfs uit diezelfde periode alleen had ik toen geen ogen voor om door eigen problematiek heen te komen. Ik kan mijn wel herinneren dat veel van mijn landgenoten Den Uyl het evenbeeld van Lenin vonden. Maar of het van de regen in de drup zou worden daar had niemand de tijd voor omdat iedereen het leven zo snel mogelijk wilde hervatten. Naar mijn weten is het iedereen gelukt.

Arminius
Arminius
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Puck van der Land

Dat was de VVD, de PvdA was in eerste instantie anti-immigratie!
http://www.heemland.nl/hl14-Boek_Lakeman.htm

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Akwasi, de rapper en trapper.

Willemijn
Willemijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ja, én nazaat van de grootste slavenhandelaars van Ghana! Zijn stam is nog steeds de rijkste stam van Ghana, dóór de slavenhandel hebben zij veel land, bedrijven en huizen kunnen kopen.. Is mij verteld door een Ghanese gids in Fort Elmina. En zo’n nepgozer komt hier vertellen hoe wij leven moeten…..

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

Hij zou ook in zijn land kunnen leven van zijn rijkdom. Misschien zelfs werken. Hoewel, daar hebben zij vast moderne slaven voor.

Willemijn
Willemijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Klopt, de vrouwen! Niet overal natuurlijk, maar in de kleine dorpen waar ik was, waren het wèl de vrouwen die hard werkten, zowel in huis, voor de kinderen en ouderen zorgen als op het land. Ik heb daar maar heel weinig mannen gezien die werkten.

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

De Trapper-Rapper dus… goeie!

Die moeten we erin houden…

Jan van Dijk
Jan van Dijk
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hubertus Vicus

Nee, die moeten we eruit gooien!

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan van Dijk

Ook een goeie, eheheh!

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hubertus Vicus

Ik maak tussen rappen en trappen geen verschil. Beide zijn agressieve uitingen, de ene geestelijk de andere fysiek. Ik vind ze bij elkaar horen.

Bennie
Bennie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Donald Jones had een positieve natuur en voelde zich in het kneuterige Nederland van begin jaren zestig enorm thuis.
De goede man had geen enkele politieke ambitie en was een goed gemutste artiest, niks meer niets minder.
Identity politics was nog niet uitgevonden.
De immigratie had net aangevangen en Nederland was een land van simpele goedwillende burgers.
Ik kan me voorstellen, dat hij zich hier in een warm bad voelde i.t.t. het rauwe en racistischer Amerika.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bennie

Inderdaad, hij paste goed in zoals u het noemt, kneuterige Nederland. Hij kwam, deed zijn ding en was best populair en geliefd. Het was een andere tijd en dat kneuterige vond ik zelf een verademing, de vreedzame rust i.p.v. de eeuwige strijd van de communisten lieden thuis. En zij bleven maar vechten. Maar nu word ik toch ingehaald, blijkt, want zij zitten overal en blijven ergens voor strijden.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

precies. Donald Jones was een waardevol mens. Akwasi is dat niet.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

precies. Donald Jones was een waardevol mens. Akwasi is dat niet. Hij gedraagt zich als een vijand van Nederlanders en dat hoort niet.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Donald Jones heeft zich met kunst beziggehouden en Akwasi met rap. En bij rap hoort hoogstens trap.

Gussel
Gussel
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik word hier zo verdrietig van. Ben opgegroeid met Ja zuster Nee zuster en heb hier fijne herinneringen aan. Waarom moet alles kapot gemaakt worden en veroorzaken de “deug mensen” juist het tegenovergestelde van wat men wil bereiken.

Tom
Tom
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zou je het liefste in een doosje willen doen. En dan bewaren, heel goed bewaren…

Netty
Netty
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Tom

Als ik aan dat liedje denk, krijg ik nog de tranen in de ogen.

Gussel
Gussel
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty

Ik ook.

H.J.
H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Links Nederland is zelfs instaat, om Donald Jones af te branden.
Wie volgt.?

Richard
Richard
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Inkoppertje. Andre van Duin, het coc zal na deze uitzending ook wel iets over hem kunnen zeggen.

H.J.
H.J.
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Richard

Ik ken André nog uit het snabbelcircuit.
Toen noemde wij hem stiekem R.R.
Rooie Rotterdammert.
Gouwe Gast.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

ja, hij lijkt me een lieverd. In vindt het ook zo leuk hoe hij Nederland verkent met Jannie en haar hondje per boot. HEEL leuk om te zien.

Netty
Netty
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

WAT??? DONALD JONES NIET GEDISCRIMINEERD MAAR ZEER GELIEFD!!!!!
Dan zorgen wij toch dat hij als nog gehaat wordt.

Ik heb Hans Goekoop van Andere Tijden al eerder tenen krommend bezig gezien in de IJzeren Eeuw en de 8o Jarige Oorlog.
Ik heb geen van deze series ooit uit gekeken door die links troebele, geschiedenis herschrijvende visie van hem en zijn collega’s.

Maar van Donald Jones had hij zeker af moeten blijven.
Stel doorgedraaide Marxisten bij de VARA./NPO

audio1958
audio1958
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En zo krijgt alles uit het verleden een negatieve lading. Wat bezielt je als programmamaker om zo’n programma te maken? Iedereen vond Donald Jones leuk. Andere tijden was leuk, een blik in het verleden, toen veel mogelijk was. Heel leerzaam! Maar dat is over. Wat mankeert die linkse kliek?

Willemijn
Willemijn
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ja, het was een walgelijke uitzending die héél ver stond van de beleving van de Nederlanders. Als giebeltieners moesten wij van school naar een toneelvoorstelling. Zowaar een heel goed stuk, de naam weet ik niet precies meer, iets met ‘zomernacht’ of ‘zomeravond’. Het handelde over het niet-accepteren van een blanke familie van een donkere vriend van de dochter des huizes. Stond ver van ons af, we wisten dat dit in Amerika voorkwam maar wij konden ons dat toen (nog) niet voorstellen. Donald Jones speelde de hoofdrol en wij waren helemaal wèg van hem. In de pauze besloot ik dat ik z’n handtekening wilde hebben en vroeg mijn zusje en haar vriendin mee. Ik besloot alle bordjes met Verboden Toegang te negeren en zo kwamen we bij de kleedkamers, en jawel, mét Donald Jones. Wij kregen zijn handtekening en tevens vertelde hij nog wat over zijn rol. Vanaf dát moment hielden wij van Donald Jones en hij was absoluut niet de schlemiel die de linksen ons nu willen laten geloven. Een prachtig, warm mens met veel humor.

Remco Wirken
Remco Wirken
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Donald Jones gedroeg zich niet volgens de normen die links (in retrospectief) van hem eist, aldus Andere Tijden. Hij was geen slachtoffer, hij was niet kansloos, hij was niet permanent boos en beledigd en hij had geen haat jegens blanken. Dus moet hij postuum ondergekotst worden. Uitermate triest.

Els
Els
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Mensen die jonger zijn dan vijftig weten nauwelijks iets van Donald Jones en……..”
eveneens weten zij nauwelijks iets van de slavenhandel. Daarom lopen zij als kippen zonder koppen achter figuren als Akwasi aan, afstammeling van slavenhandelaren.

Joost Visser
Joost Visser
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als Nederland qua mentaliteit hetzelfde zou zijn als ttv Donald was ik gelijk weer terug. Met mijn zwarte vrouw.

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Links, Nederland chapter, is volledig het Noorden kwijt op het morele kompas…

Dat de Linkse ideologie zeer-laag-bij-de-grondse tactieken gebruikt wisten we al… ze schamen zich werkelijk nergens voor… MAAR… het kan nóg lager zoals we nu zien! Je verwacht het niet hé…

@Remco Wirken zegt het zeer treffend in zijn reactie… zelfs postuum moet er iemand ondergekotst worden…

Links is een gevaarlijk vergif.

Anna
Anna
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De huidige discussie is nu het resultaat van de open grenzen.
De cultuur verschillen met de bijkomende haat van radicalen worden gewoon geïmporteerd.
Deze man maakte er totaal geen probleem van maar de huidige kliek ruikt genoegdoening en geld!

Daniel Rose
Daniel Rose
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Donald Jones is in mijn herinnering een blijmoedig mens. Precies zoals het artikel aangeeft. De azijnpissers van deze uitwas van de mainstream media kunnen wat mij betreft aan het gas.

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door Daniel Rose
Wijnand
Wijnand
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb Donald Jones persoonlijk gekend. Dit in mijn studententijd in de hoedanigheid van gastheer in het grootste grand café van het Leidsche Plein te amsterdam. Het was een zéér bescheiden, nette voorkomende intellegentie, aimabele man. Een gast waarvan je blij werd als die langskwam.

In de vijf jaar dat ik daar werkte kwam hij altijd bij mij in de wijk koffiedrinken. Hij had altijd persoonlijke belangstelling, sprak in tegenstelling tot de vele andere artiesten die daar freqeuent kwamen zelfs in ook weer bescheiden mate over zijn privé, bijvoorbeeld zijn amerikaanse verleden, wat hem naar Nederland bracht, omdat hij zich hier een volwaardig mens mocht voelen.

Dit in tegenstelling tot idd de vele andere bekende artiesten die daar toendertijd veel kwamen zoals de ergste voorbeelden Jos Brink, ( met zijn denigrerende “kroepoekje”, als “koosnaampje” voor de Indische mede presentatice Sandra Remer, of een André van Duijn die mij nooit een enkele goedendag gunden als ik hen beleefd kwam vragen of ze wat ze wilden nuttigen.

Die laatsten zijn oa zijn juist de mensen waar ik mijn respect voor kwijt ben als ik ze “grappig” en “gezellig” doend over mijn tv scherm zie schuiven.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De vraag die men stelde bij Andere Tijden was: stereotype of wegbereider? Welnu, geen van beide, dus iets anders, en daarbij misschien wel een beetje van allebei. Was de Dikke Deur een stereotype? Was Klukkluk wel een goedgekozen naam voor een indiaan? En Mammaloe, was dat niet veel te veel een zorgzame echtgenote, en ook nog blond en een beetje dommig? En dan die witte clown, was die niet veel te slim voor zijn kleur? Was dat niet een omgekeerd gestereotypeerde Zwarte Piet? En waarom moest Jones trouwen met de ‘vulgaire sexbom’ Bloemendaal. Stereotypeerde hij zichzelf daar niet heel erg mee?

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Donald Jones was leuk in de programma’s van die tijd. Ik vond hem heel leuk. En hij speelde gewoon leuke rolletjes. De series in die tijd waren gewoon wat kinderlijk van aard. Ze wisten nog niet beter.
Volgens mij was hij altijd wel vrolijk.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er is troost voor Gerrie Eickhof. Hij heeft in zijn hele opleiding en carriere alle kansen gekregen. Op tv zijn in reclameblokken alleen nog maar domme en onbeholpen, oudere blanke mannen te zien. Zielepieten. De jonge stelletjes zijn steevast een donkere of gekleurde man met een hoogblonde vriendin. Gelukkig met hun exotische kindertjes van kleur. De boze buurman ook altijd blank. Propaganda, meer is het niet.

Jay
Jay
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Alles wordt duidelijk wanneer je je beseft dat de meeste racisten, seksisten en antisemieten zich op links bevinden..

Dat betekent dan ook dat juist links vaak met giftige taal aan komt zetten, mensen zwart maakt en gewoon een zure houding heeft. En die graag deelt met anderen.

Dus kritiek van hen op Donald Jones glijdt zo van me af. Je weet wie het zeggen.
Het zijn de racistische zuurpruimen weer.
Geen aandacht aan besteden verder.

Kees Tummers
Kees Tummers
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jay

strak plan, helaas zijn we nu van de deugpers verplicht alles dat een kleurtje heeft geweldig te vinden, ook als het aan ieder talent ontbreekt, anders wordt de racismekaart gespeeld.

Kees Tummers
Kees Tummers
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Jones neerzetten als een ‘Oom Tom’ is inderdaad een zoveelste voorbeeld van doorgeslagen deugjournalistiek, maar of de populariteit van Jones het toegangsbeleid van Surinamers heeft beïnvloed lijkt met onwaarschijnlijk, dat had Den Uyl en z’n PvdA niet nodig, waren toen al net zo naïef over alles dat hier kon worden binnengehaald als nu.

52
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x