Avondklok: een on-Nederlandse vorm van repressie

Overheid als tegenstander van de burger

Titelfoto: Amsterdam, Leidsebosje door Peter Hessels, gepubliceerd onder CC BY-NC 2.0.

Met de avondklok als nieuwste stap lijkt de overheid de tegenstander van de burger te zijn geworden. Macht uitoefenen en geweld gebruiken zijn aan de orde van de dag. Ons land is in de greep van politici die verslaafd zijn aan repressief beleid. Waarom wordt dit alles geaccepteerd? En hoeveel schade zal de Staat der Nederlanden hierdoor tenslotte hebben aangericht, vraagt Chris van Henegouwen zich af.

Zaterdagavond stond ik met gemengde gevoelens naar het natte trottoir voor mijn woning te kijken. Het was een bizarre ervaring dat het wandelpad nu opeens verboden gebied was geworden. De tuin grensde aan een no go area. Een onzichtbaar hek, waaraan een prijskaartje van € 95 hing, versperde de toegang tot de openbare ruimte. Dat ik daar niet mocht komen voelde net zo onwerkelijk als een vliegtuig het WTC in zien vliegen.

Zo’n vervreemding duurt een tijdje, voordat je hersens het ‘een plek kunnen geven’, zoals het cliché luidt. Als ik met mijn linkerbeen in de tuin sta en met mijn rechter op het voetpad, riskeer ik dan een boete van € 47,50? Je gaat je de gekste dingen afvragen tijdens zo’n aanpassingsproces.

 

Tegenstander

‘De politie is je beste vriend,’ was een populair motto dat in de jaren zestig opgeld deed. Voor het eerst in mijn leven heb ik nu het oncomfortabele gevoel dat de overheid je tegenstander is. Haar onderdrukkende gedrag is zo autoritair, met een beetje fantasie kun je de laarzen al bijna door de lege straten horen marcheren. De Duitse regering, en dat is geen fictie, treft inmiddels voorbereidingen voor de internering van onwillige burgers, terwijl die niet door een rechter wegens een misdrijf zijn veroordeeld.

De overheid is momenteel heel erg bereid om macht uit te oefenen en geweld te gebruiken. De burgemeester van onze hoofdstad deinst er niet voor terug bejaarden in elkaar te laten slaan.

 

Agressie

Die mate van agressie hebben we eigenlijk sinds de treinkaping niet meer meegemaakt. De minister-president schaamde zich er destijds voor dat hij mensen dodelijk liet verwonden, maar zag geen andere uitweg. De tegenwoordige premier lijkt over weinig scrupules te beschikken en er geen probleem mee te hebben om hard op te treden. Als je (erkend) arbeidsgehandicapten van hun inkomen kunt beroven, draai je voor de aantasting van de rechten van andere onschuldige burgers je hand ook niet om.

Politici lijken elk gevoel voor maat kwijtgeraakt te zijn, het is draconisch om mensen generiek te verbieden op straat te lopen. Deze overheid lijkt zijn bevolking welhaast als eigendom te beschouwen, zoals een baas zijn hond: net zo veel geweld gebruiken totdat het gewenste gedrag wordt vertoond. We weten uit de wetenschap hoe bekrompen mensen wat dat betreft kunnen zijn.

 

Beklemming

Mijn achting voor de premier was eerder al gestaag gekrompen, maar dat ook de blonde mevrouw van de rode partij in haar roze jurk een beleidsmaatregel zou ondersteunen die in een politiestaat niet zou misstaan, had ik niet aan zien komen. Anders dan uiterst links wist de uiterste rechterkant van het politieke spectrum wel een verstandige keuze te maken.

 

Het besef hoe onnodig de invoering van een avondklok isevenals de overige desperate pogingen in de strijd tegen controleverlies zorgt voor een sinister gevoel van beklemming. Ik hoef zelden na negen uur mijn huis uit, maar doordat het nu niet mag, voel ik me voor het eerst opgesloten. En dat hoort niet bij Nederland.

Het gedrag van de regering wekt bevreemding en een wetenschappelijke basis voor het beleid ontbreekt. Vooral jongeren worden na negen uur ’s avonds bestraft voor de fouten van met name zelfstandig wonende bejaarden, die zich misdragen door bezoek te blijven ontvangen terwijl ze tot de risicogroep behoren.

 

Waar blijven de rechtszaken?

Het zou inmiddels rechtszaken moeten regenen, rechters hebben als taak ons tegen de overheid te beschermen. Maar ze zijn muisstil. De Trias Politica vereist dat ze zich over het uitzonderlijke regeringsbeleid gaan uitspreken (een Duitse collega gaf al het goede voorbeeld). Het kost diezelfde rechters geen enkele moeite de Staat de voet dwars te zetten als het om door het actiewezen aangespannen milieuzaken gaat. Mensenrechten zouden voor hen nog zwaarder moeten wegen dan natuurbelangen.

 

De moeilijkheid in deze crisis is niet zozeer dat de burgers zich niet aan de regels houden, het probleem is eerder dat de Tweede Kamer dat niet doet: ze schendt de grondwet (integriteit van het lichaam, vrijheid van vergadering) en lapt het staatsrecht aan haar laars (een demissionair kabinet mag geen controversiële maatregelen nemen). En op een kritisch opiniestuk van Herman Tjeenk Willink, Piet Hein Donner of Thom de Graaf hoef je dan niet te rekenen.

 

Smoezen

De smoezen van Rutte (en de meerderheid van de Kamer) stapelen zich op: eerst was het de druk op de IC‘s die grensoverschrijdende maatregelen noodzakelijk maakte. Toen behandeling van COVID-19 succes begon af te werpen en er al minder mensen op de intensive care belandden, was de zorgdruk op de verpleegafdelingen het excuus voor extreem beleid.

Nu het aantal opnamen daar zelfs onder het niveau van november terecht is gekomen, wordt de avondklok uit de kast gehaald omdat de Britse variant van het coronavirus nog bedreigender zou zijn voor de volksgezondheid dan de Chinese. Ook deze derde uitvlucht is inmiddels ontkracht, nadat wetenschappers andere maatregelen (zoals mondkapjes, PCR-tests en schoolsluitingen) eerder al onderuit hadden gehaald.

Het zal onze overheid niet op andere gedachten brengen. Het land is in de greep van politici die verslaafd lijken te zijn aan repressief beleid. Alsof ze zich onbewust willen afzetten tegen hun dikwijls anti-autoritaire ouders.

 

Kritiekloze acceptatie

De burgemeester van Amsterdam is duidelijk geen kind van de jaren zestig en de jongeren van nu ontberen veelal het kritische denkvermogen waar hun grootouders vaak in ruime mate over beschikten. Zo bekwaam als studenten het establishment een halve eeuw geleden ter discussie wisten te stellen, zo meegaand en onzelfstandig is de huidige generatie die zich argeloos de kaas van het brood laat eten. Elke aantasting van hun recht op ontplooiing en op het leiden van een normaal sociaal leven laten ze zich vrijwel zonder morren welgevallen.

Ook opmerkelijk is dat jonge mensen bereid zijn met hun lichaam een medisch experiment uit te laten voeren terwijl ze niet ziek zijn en geen groot gezondheidsrisico lopen. Het gaat bij de nieuwste vaccinatietechnologie om medicijnen die onder normale omstandigheden niet eens toegelaten zouden worden op de Nederlandse markt.

 

Schade

Het virusprobleem zal op een gegeven moment vanzelf uitdoven, de vraag is hoe groot de collateral damage is die de Staat der Nederlanden dan inmiddels heeft aangericht en hoe lang we daar nog voor moeten bloeden in de vorm van lichamelijke, geestelijke en financiële schade, waarover een parlementaire onderzoekscommissie tegen die tijd ongetwijfeld uitvoerig zal berichten.

Over de auteur

Chris van Henegouwen
Chris van Henegouwen
Studeerde economie, schrijver

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
101 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Piet Karbiet
Piet Karbiet
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Snoeihard stuk. Er deugt niks van wat deze regering nu doet. Faal op faal maar de burger krijgt de schuld. Disproportioneel regressief en visieloos beleid. Doodeng wat in ons land gebeurd.

Echad
Echad
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er zijn drie soorten staten: 1 vrij, 2 bezet, 3 vazal. Nederland lijkt al een tijdje op een vazalstaat waarbij de leiding niet gericht is op het welbevinden van de inwoners.

Hesa
Hesa
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Madeleine, helemaal mee eens. Ouderen zijn niet verantwoordelijk voor de maatregelen die ons opgelegd worden: maar alleen de regering.
Zij besloten om alles te vernielen, op basis van een corrupte pcr test. Alles wordt kapot gemaakt om de “new world order” te starten.
Wat daarvoor nodig is, zijn corrupte politici.

Jan Smelik
Jan Smelik
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

”corrupte pcr test”. Gelukkig kwam de WHO onlangs (in het uur dat Biden beëdigd werd!) met een aangepaste richtlijn waardoor de ct-waarde van die tests omlaag moet en de betrouwbaarheid omhoog zal gaan. Het percentage fout-positieven (nu 80 a 90%) zal hierdoor flink dalen en dus ook het gevonden aantal ‘besmettingen’.

Nico
Nico
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smelik

En dus zal het lijken of het vaccin werkt..

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Nico

En men kan zeggen dat de maatregelen effect sorteren en we er daarom vooral mee door moeten gaan…

Jan Smelik
Jan Smelik
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa
Ronald
Ronald
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smelik

Zo hoog ligt het aantal vals-positieven nou ook weer niet, maar inderdaad, deze nieuwe richtlijn zal het aantal besmettingen doen dalen.

Ik las laatst een leuke grap: “Ik heb mezelf laten PCR testen met 150 cycli. Het blijkt dat ik besmet ben met alle ziektes die bekend zijn, maar gek genoeg voel ik me prima”

Madeleine
Madeleine
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Grotendeels eens, maar..

“Vooral jongeren worden na negen uur ’s avonds bestraft voor de fouten van met name zelfstandig wonende bejaarden, die zich misdragen door bezoek te blijven ontvangen terwijl ze tot de risicogroep behoren.”

Ik mag toch hopen dat je dit ironisch bedoelt. Er is zoveel mis met dit zinnetje.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Madeleine

ben bang dat er van ironie geen sprake is. Haakt in op het groeiende anti-ouderen sentiment dat onlangs ook door Jort Kelder werd gepredikt. ‘Ouderen vinden dat jongeren maar binnen moeten blijven, dan blijven zij lekker leven’. Nergens op gebaseerde onzin in een poging zich in te vlijen bij een jong publiek, met als dieptepunt de ‘dor hout’ gekkin Zwagerman.

Erik
Erik
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

Het gaat aan hoe onethisch het is om jongeren volledig de prijs van deze ‘pandemie’ te laten betalen. Het is heel simpel: Ouderen lopen risico, dus ouderen blijven binnen (met hulp van de overheid, bijvoorbeeld voorzieningen voor goedkoop taxivervoer en boodschappenbezorging).

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Erik

karrevrachten begrip voor jammerende jongeren die zomaar iets als sociaal gedrag zouden moeten kunnen opbrengen, maar huisarrest voor onbepaalde tijd voor ouderen. Er is iets gruwelijk mis met uw interpretatie van goed en kwaad. Mocht de pandemie nog lang duren, zullen we die ouderen maar gelijk ruimen?

Madeleine
Madeleine
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Erik

Dat is niet wat hij schreef. Hij schreef: “..die zich misdragen door bezoek te blijven ontvangen..”. Dat is heel wat anders. Flinke jongen die mij ervan zou weerhouden om mijn kinderen, kleinkinderen of wie dan ook te blijven ontvangen in mijn eigen huis. Dus ga niet appels met peren vergelijken.
Er is bovendien overweldigend bewijs dat jongeren nauwelijks geraakt worden, een besmetting is niet noodzakelijkerwijs een ziekte. Het is een enkeling, meestal met onderliggende morbiditeit, die er op jonge leeftijd heel erg ziek van wordt of aan overlijdt.
De ouderen verantwoordelijk maken voor deze achterlijke maatregelen is te zot voor woorden. Maar goed, je laatste jaar in eenzaamheid doorbrengen heeft kennelijk de voorkeur voor de rest die zegt rekening te houden met elkaar.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Madeleine

Fout aan de bejaarden geven is heel erg kort door de bocht. Het lijkt er op dat niet alleen Rutte maar ook vele anderen bejaarden niet mogen. Een geruststelling is dat het uiteindelijk iedereen wordt en misschien dan pas gaat begrijpen. De laatste drie kabinetten was het voor bejaarden niet echt makkelijk en nu als de meest kwetsbare krijgen zij nog se schuld ook. Fijn om oud te worden.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Madeleine

Nou ja die jongeren gaan dan toch gewoon overdag langs bij die bejaarden?

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Wat ik hier mee wil zeggen is het volgende:
Ja de jongeren worden gestraft, maar dan vooral doordat de regering in het begin heeft nagelaten de meest kwetsbaren (ouderen) uitgebreid te beschermen.
Bezoekregels gelden ook voor jongeren. Maar als ouderen bezoek mogen ontvangen, is het logisch dat daar ook jongeren onder zullen zijn. Een avondklok belet niemand om overdag iets te doen dat hij anders in de avond zou hebben gedaan.

Magda
Magda
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Madeleine

precies, wat er mis is met dit zinnetje is dat het op Telegraaf niveau is geschreven.
Typisch Nederlands om altijd naar een ander te wijzen! Als iedereen doet wat GOED voelt voor hem/haar dan is de kans dat het beter word groter. In Nederland moet 90% van de bevolking altijd boeten voor de 10% die niet wil deugen. In Nederland mag je momenteel kiezen uit 2 kwaden.

Harrie van Vaore Tjeu
Harrie van Vaore Tjeu
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Madeleine

Helemaal mee eens. Het ontvangen van bezoek én acceptatie van het evt. (zeer geringe) risico, behoort een vrije keuze van ouderen en van iedereen te zijn. Net zoals dat jongeren 24/7 vrij behoren te zijn in hun keuze binnenshuis of buitenshuis activiteiten te verrichten. Het evt. (zeer zeer geringe) effect, zo niet omstreden effect, op het risico dat ouderen lopen, mag nooit reden zijn deze vrijheid aan te tasten. Leef en laat leven en houdt een ander niet verantwoordelijk voor jouw gezondheid.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wederom een maatregel die, op schijnveiligheid na, niets toevoegt. De mensen die hun broodwinning zien vervliegen zijn als altijd de pineut. Het lijkt wel alsof degenen die achter de knoppen zitten willen testen hoeveel vrijheid ze kunnen afnemen (en hoeveel schade ze kunnen doen) voordat ze weerwoord krijgen.

Dat weerwoord is er nu, helaas in de vorm van rellen. Deze rellen leveren ons niets op. Het MKB is weer de klos. En het grootste nadeel is dat het weerwoord geen aandacht krijgt, alleen de excessen. Als je wilt dat je protest gehoord wordt mag het niet gekaapt worden door randzaken die alle aandacht afleiden van wat je werkelijke boodschap is. Vecht met je woorden, niet met je vuisten.

Jemaintiendrai
Jemaintiendrai
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

‘Dat weerwoord is er nu, helaas in de vorm van rellen.’

Spijtig dat u de rellen als het weerwoord op het kabinetsbeleid ziet.
De rellen, dat is het resultaat van 30 jaar lang niet het probleem willen herkennen.

Het weerwoord zie/hoor je op de zondagmiddagen.
En ja, de falende immigratie politiek is 1 van de kritiek punten..
Samen met Corona, toeslagen, onderwijs, justitie, media, enz. enz..

De burger is het inmiddels spuug zat.
Maar het rellen wordt gedaan door tuig dat zijn kans schoon ziet..

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jemaintiendrai

Die ene zin is absoluut niet de kern van mijn betoog. Ik zie de rellen zeker als weerwoord op het kabinetsbeleid. Er wordt net zo lang op het ijzer geslagen tot het breekt. De ene halfbakken maatregel volgt de andere op. De rellen zijn uitgegroeid tot landelijke straatterreur door schoffies die de door u genoemde leeftijd van 30 jaar niet halen. Dat dit een emmer is die al 30 jaar lang volloopt lijkt me dan ook niet reëel.

Op uw verdere redenatie valt ook nog wel iets af te dingen. Ondanks dat ik het grotendeels met uw redenen tot onvrede eens ben. Aangezien niemand in dit land krijgt waar hij/zij op gestemd heeft (dankzij ons gemankeerde partijenstelsel) heeft werkelijk iedereen zijn/haar persoonlijke, zéér uiteenlopende, redenen tot onvrede. Daardoor kunnen we uw en mijn persoonlijke onvrede niet projecteren op alle Nederlanders met als conclusie “De burger is het inmiddels spuug zat”. Op de struisvogels na, zijn er zijn louter ontevreden mensen in dit land. Aan alle kanten van het spectrum. Maar de overgrote meerderheid zal er geen Jumbo’s om plunderen.

Madeleine
Madeleine
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

“De burger is het inmiddels spuug zat.
Maar het rellen wordt gedaan door tuig dat zijn kans schoon ziet..”

“Op de struisvogels na, zijn er zijn louter ontevreden mensen in dit land. Aan alle kanten van het spectrum. Maar de overgrote meerderheid zal er geen Jumbo’s om plunderen.”

Kan aan mij liggen, maar volgens mij zijn jullie het gewoon hartstikke eens met elkaar 😉

Peter Winter
Peter Winter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig artikel, heldere weergave van de realiteit en een voorbeeld voor andere ‘journalisten’!

DPmar
DPmar
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is te verschrikkelijk voor woorden wat er nu allemaal gebeurt en in hoofdzaak worden onschuldigen de dupe. Duidelijk wordt de situatie misbruikt door lui die al jaren in de cel hadden moeten zitten maar gewoon hun gang hebben kunnen gaan ‘in mensenmassa’s’ zoals bij het voetbal. Dit is onze bestuurders, de elite en, in navolging daarvan, onze rechters aan te rekenen! Jarenlange klachten werden moedwillig onder het kleed geveegd tot op de dag van vandaag. Gedupeerden moesten niet zo zeuren, of vormfoutjes, of de bewijzen werden ‘afgekeurd’ Nooit werden passende straffen opgelegd! Alle gesloten gevangenissen hadden kunnen dienen om deze lui van de straat te houden, ja het kost wat maar wat kost dit? De ‘slachtoffers bekijken het maar’! Echter er zit een nog veel groter gevaar achter dit hele gebeuren en dat zullen we beslist met z’n allen moeten doorzien!
Vanmorgen verscheen er een bericht op mijn scherm van een huisarts met heel ware woorden, woorden die blijk geven van visie!

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=UNC60S27Kuk

Eigenlijk zou iedereen, en ook de politie, deze woorden ter harte moeten nemen want het zijn weer de onschuldigen, geen tientallen, maar miljoenen mensen (!), inclusie de politie zelf,die hier de dupe van worden, besef dat goed! De hele menselijke waardigheid wordt momenteel, met steeds grotere snelheid, vernietigd! Verder hoef ik er niets aan toe te voegen.

Jemaintiendrai
Jemaintiendrai
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  DPmar

‘hebben kunnen gaan ‘in mensenmassa’s’ zoals bij het voetbal.”

Ook dit is een frame, die zo is ingesleten in de hoofden van mensen..
Ik ben zelf een fanatiek voetbal supporter. Ik ben 53 en heb half Europa afgereisd met mijn cluppie.
Wat ik in al die jaren al heb gezien en ervaren, werd vorige week zondag in A’dam weer eens duidelijk bevestigd.
Op het Museum plein, was het gemoedelijk en rustig.
Totdat de Romeo’s en de ME er een totale veldslag van hebben gemaakt.

Dat zelfde heb ik meermaals ervaren, in R’dam.
Niks aan de hand, totdat er zo nodig een Peloton ME op het toneel moet verschijnen..

2X in bv Manchester geweest,
Met zeker 15.000 man een uitermate gezellig feest gehad daar.
Hoe kan dat?
Simpel. The Greater Manchester Police was als normale agent aanwezig en vooral niet in grote hoeveelheden.
En er waren er vast undercover tussen het publiek, maar dat waren geen Romeo’s zoals ze veelvuldig op beeld staan zoals in A’dam zondag 17-01.

99.9% van de voetbalfan, wil graag een potje voetbal zien.
Daarbij zich graag ook fanatiek uitlaten in en om het stadion.
Maar rellen?? Nee hoor. (ja die 0.1% doorgesnoven, die vanavond ook mee doet..)
Het zijn geen jaren 89/90 meer.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Mensenrechten zouden voor hen nog zwaarder moeten wegen dan natuurbelangen.”
Inmiddels ben ik er achter dat voor links natuur het middel is waarmee ze de mens willen onderdrukken. Natuur is voor links belangrijker dan de mens, omdat natuur ‘puur’ zou zijn en de mens gecorrumpeerd door het verleden en cultuur. Zo kunnen ze de goeden (=links) scheiden van de slechten (de rest).
Maar de mens leeft altijd ten koste van de natuur, want alles in de natuur is eten en gegeten worden. Harmonie in de natuur is een abstractie, een fictie, als we die echt willen naleven zoals links dat wil, dan leidt dat tot onze eigen vernietiging.

In het experiment van Milgram bleef 65 % van de deelnemers braaf de opdrachten uitvoeren en zette 450 v spanning op de (fictieve) proefpersoon. Toevallig is dat ook ongeveer het percentage dat elke keer weer braaf op de kartelpartijen stemt, ook al zijn die meer bezig met hun eigen belangen dan met die van de mensen door wie ze gekozen zijn.

jan
jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Quote: “Anders dan uiterst links wist de uiterste rechterkant van het politieke spectrum wel een verstandige keuze te maken.” Heb ik iemand iets horen roepen over dit zinnetje? Iemand? Nederlanders zijn slaven van een kleine kliek “linkse” machthebbers (ja, waaronder Rutte). Ook deze schrijver lijkt slechts slaafs te volgen. Als je het g*re lef hebt om op deze website de SGP “uiterst rechts” te noemen, of dit in ieder geval te insinueren (conform de “linkse” vuilspuiterij, propaganda en desinformatie van onder meer GL’ers, D66’ers en PvdA’ers), dan hoor je niet thuis op Opiniez. Dat is mijn mening.

TIP: verdiep u eens in waar dat “links-rechts” frame vandaan komt (PvdA), en wat er de bedoeling van is. In Nederland bestaat in deze zin nagenoeg geen “rechts”. Alleen links en nog linkser.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door jan
Edward
Edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  jan

Hahah , grappig dat je dat verwoord Jan, ik moest ook even terug scrollen, dacht serieus dat ik op joop.nl beland was;)

Ronald
Ronald
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

Ik heb het idee dat er wat mensen van joop.nl hier beland zijn

Edward
Edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ronald

Nou inderdaad de verbale agressie spat van het doek af;)

Jan de Jong
Jan de Jong
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  jan

Baudet is ongeveer even rechts als Drees schat ik zo…

Eddie
Eddie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  jan

“uiterst rechts” heeft m.i. geen negatieve connotatie, zoals extreem-rechts dat wel heeft. Volgens mij zegt de auteur niks verkeerds.

jan
jan
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Eddie

Uiterst rechts klinkt misschien wat vriendelijker dan extreem rechts, maar de bedoeling van het frame is exact gelijk. Nederland is een socialistische partij dictatuur met een democratisch sausje. ‘Rechts’ is een frame van wat in Nederland ‘liberaal links’wordt genoemd. In NL bestaan er nauwelijks verschillen tussen de partijen, zeker niet waar het gaat om de sociale (maatschappelijke) dimensie. Ik ben van mening dat er in NL geen rechtse partijen bestaan. Maar ja, partijen als GL en D66 hebben een vijandbeeld nodig om zich te kunnen onderscheiden van de rest, en zich voldoende te profileren bij hun achterban.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een belangrijke factor bij het invoeren van de avondklok is dat die ene persoon genaamd #MarkRutte niets meer te verliezen heeft. Daarmee heeft hij, zoals hij zelf ook uit zijn mond heeft laten vallen, meer macht dan ooit. Een andere factor is dat men hem geklungel en ten gevolge daarvan veel oversterfte kan vewijten, verhoudingsgewijs meer dan in veel van de ons omringende landen. Dat was van begin af aan een zorg en werd vermoedelijk onder andere daarom niet goed bijgehouden. En inmiddels heeft iedereen al toegegeven dat die #avondklok niet aantoonbaar iets bijdraagt aan het verminderen van de verspreiding van #corona.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Je stuk bevat veel waarheden, maar wat ik mis is een veroordeling van dit Linkse Rutte Kartel, dat de ene leugen op de andere stapelt.

Kijk zo’n Peter R de Vries pakte gisteravond 2 maal de koe bij de horens en wordt nu in de media compleet afgebrand. (Let op het is niet mijn type).

Waar blijft de veroordeling in de media, over de manier hoe Rutte 3 het vaccineren aanpakt.

Een lachertje, wat veel doden kost, onder de niet behandelde personen met onderliggende ziektes, (bv kanker), waar geen ruimte voor is in de ziekenhuizen en die al Maanden worden genegeerd.

De griep is niet belangrijk meer, Corona is de heilige koe met de gouden uiers.
Een spertijd waard.

Schandalig Rutte, ga je diep zitten schamen in een hoekje van je slaapkamer.

Thomas
Thomas
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De avondklok heeft tot doel ervoor te zorgen dat mensen niet in groepen of groepjes bij elkaar komen. Voor het doel kan ik begrip opbrengen, voor het middel niet. Een “papieren”, bureaucratische maatregel die niet goed is doordacht. Veel mensen die helemaal niet naar buiten willen om anderen te ontmoeten worden erdoor getroffen. Met zoveel “collateral damage” is de demissionaire regering, die toch al weinig vertrouwen meer genoot, over de schreef gegaan. De rellen, die de regering blijkbaar niet heeft zien aankomen, maken de schade (in alle opzichten) nog groter.
Al deze ongezelligheid onttrekt de aandacht aan de grootste ramp: het ontstellend trage tempo waarin de regering haar vaccinatieprogramma uitvoert. Wat een ellende.

Janwebx
Janwebx
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze regering grijpt alles aan om hardere onderdrukkingsmaatregelen door te drukken om de burgers verder in een hoek te drijven en elke keer weer een stukje vrijheid( Grondrecht) weg te nemen. Het zou me niets verbazen als die rellen zijn uitgelokt viar een geplande actie door figuranten te mengen tussen degenen die vreedzaam demonstreren en die tot taak hebben vernielingen aan te richten en geweld te plegen. Natuurlijk kunnen incidenteel ook niet-relschoppers, dus gewone mensen, hun woede en machteloosheid tot uitdrukking hebben gebracht, maar wat verwacht je anders van een bevolking die al zo’n 10 maanden is overstelpt met lockdowns, social distancing, mondkapjes, een nazi propaganda van de corrupte media 24/7 week in, week uit. Deze regering plus aanhang, alsook het grootste deel van het (corrupte)parlement, wil het liefst nog vandaag iedereen de mond snoeren. Door de grondwet te negeren (!) en alles te beantwoorden met bruut geweld en absurde hoge bekeuringen en iedereen angst aan te jagen met een absoluut ongevaarlijk virus, begint het hier al veel te lijken op een politiestaat naar DDR 2 model. Alles volgens het Rockefeller Lockstep 2010 plan.

Jan Smelik
Jan Smelik
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De avondklok is een slechte maatregel, maar de lockdowns zijn sowieso overbodig. Zie hier een recent onderzoek naar de effectiviteit van lockdowns: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/eci.13484, gedaan o.a. door Ioannidis van de WHO, in tien landen waaronder Nederland. Conclusie: het werkt niet, niet doen.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een algemene opmerking. Ik zie dat ook hier de meningen hevig uiteenlopen. Dat is op zich goed, maar laten we ons alsjeblieft niet verlagen tot het niveau waarvan er in deze wereld al genoeg uitdragers zijn. Pas op met labels plakken als “infantiel”, “vriendin van Rutte” en meer van dat soort benamingen. Respect voor elkaar en elkaars mening is datgene dat ons onderscheidt van onze bevoorrechte “vrienden” van blm en kozp. Discussie is nodig, elkaar labels opplakken omdat hun mening afwijkt van de jouwe is het pad naar de afgrond. Reageer ajb op de inhoud en niet op de persoon.

Blijf allen gezond, ook tussen de oren!

Willemijn
Willemijn
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

U heeft gelijk De Dertiende. Ik moet eerlijk bekennen dat ik me ook heb laten meeslepen en termen heb gebruikt die ik beter niet hadkunnen gebruiken. Dit heeft u er mee bereikt: ik ga proberen geen labels meer te plakken en eerst nadenken, dan schrijven.

krijnnl
krijnnl
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

I het oog van de realiteit valt iedere illusie. Prima artikel en zeker niet een “goedkoop scoren”

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zou het optreden van politie nu eerder vergelijken met de krakersrellen van de jaren zestig dan een treinkaping door Molukkers. Het enige wat klopt is de Molukkenstraat.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De avondklok is een vergaande maatregel maar een logisch vervolg op de feit dat veel mensen andere maatregelen schenden. Het doel is om contacten tussen de mensen te verkleinen om de kans op besmetting te verminderen. Dat kan aanvoelen als vrijheidsberoving en dat is het strikt genomen maar wij moeten onderscheid maken tussen avondklok in vrede en oorlogstijd. In ieder geval zijn er geen sluipschutters in helikopters na 21 uur. Deze maatregel kon tegelijk met de lockdown genomen worden want alles is toch al gesloten en stiekem feesten is verboden. Misschien wisten wij dan al of het helpt of niet nu moeten wij weer afwachten. Alleen omdat men bang is vergaande maatregelen te nemen. Ik heb geen begrip voor de ongeregeldheden die nu op straat plaats vinden onder de mom van vechten voor vrijheid. Welke vrijheid, vraag ik mij af namens de generatie die verwend is, alles krijgt en nooit iets voor terug doet en dat niet van plan is en ook nooit bestraft wordt. De generatie van ik wil alles en nu. Doodgewone, veelal gekleurde misschien zelfs in meerderheid vertegenwoordigd relschoppers die kans zien om Europa in vlam te zetten alleen voor hun vrije tijd. Vele regeringen uit verre landen zullen dit graag zien. De vijfde colonne doet haar werk. Ik vrees eerder de mensen dan het virus zelf.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Verreweg het grootste deel van de bevolking is bereid even door te bijten om het virus eronder te krijgen, het is een relatief kleine groep beroepsdwarsliggers en relschoppers, veelal verwende weekdieren, die veel te veel aandacht krijgen. Er zijn al jongeren die hun situatie vergelijken met die van de Joden in WOII, en dat genereert direct ‘hulpverleners’ die om geld vragen om het zware psychische lijden van deze groep te kunnen verlichten, d.m.v. ………..het aanstellen van meer hulpverleners.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

Hulpverleners, commissies en extra aangetrokken specialisten, daar is Nederland sterk in, daar verdwijnt een hoop geld. Terwijl hier gewoon een schop onder de kont nodig is en echt eens de schade verhalen op de daders. Maar ik vrees dat de democratie weer misbruikt wordt en begrip wordt getoond en alles goedgepraat. En de belasting mag weer een stukje hoger voor de nette burger die op zijn buurt weer slikt. Een vicieuze cirkel.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

En de nette mensen waren vandaag bezig om de rommel op te ruimen van de vandalen gisteren. Die zaten lekker vandaag uit te rusten na de zware werk van gisteravond. Zouden de ouders zeggen, goed gedaan, jochie?

Willemijn
Willemijn
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ja, en daar waren gelukkig ook jonge mensen bij! Dat geeft weer een beetje hoop voor de toekomst.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

Er zijn meer van de goeden alleen vallen de slechten meer op.

Willemijn
Willemijn
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Haha, ik had uw reaktie nog niet gelezen, maar klaarblijkelijk hebben we dezelfde mening betreffende de trap onder de kont!

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

Lijkt mij het simpelste en goedkoper dan een leger psychologen.

Willemijn
Willemijn
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

Die vergelijking met de Joden tijdens WOII doet heel veel pijn. Die kinderen/mensen weten absoluut niet waar ze over spreken. Ik draag de Davidster. In Nederland kon dat niet meer, maar in mijn huidige thuisland gelukkig wel. En dat opgeklopte gedoe over het ‘zware psychische lijden’ is ongelooflijk! Ik kom uit een nuchter nest en mijn grote broers zouden gezegd hebben: “een trap onder de kont moeten ze hebben”. Ik ben o.a. traumadeskundige en heb me derhalve veel bezig gehouden met psychologie en sociologie. Ik neig toch erg sterk naar de opmerking van mijn broers!

Willemijn
Willemijn
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Mooie reaktie Ni28! Chapeau! Ik denk dat, wanneer de mensen zich beter aan de voorschriften hadden gehouden, het niet zo ver had hoeven te komen als nu. Kijk maar naar bv. Israel.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

Israel diet het zo te zien goed maar het is ook geen verwende volk. Helaas zoekt het onze regering liever bij de Palestijnen.

Willemijn
Willemijn
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een ontzettend kortzichtig en goedkoop-willen-scoren artikel! Aan de ene kant worden de zelf-nadenkenden studenten van nu neergezet als een stel domme schapen. En de relschoppers (criminelen) krijgen alle begrip, want het is toch wel héél erg zielig dat er zoveel vrijheid wordt gestolen! En volgens ‘de wetenschappers’ (welke?) helpt de avondklok niet, net als de mondkapjes, PCR-tests en schoolsluitingen. Gek hè, dat er zóveel wetenschappers in binnen- en buitenland zijn die het tegendeel bewijzen. De heer Van Henegouwen moet zich diep schamen voor zijn kortzichtige visie, hij moet maar eens gaan praten met mensen die in de ziekenhuizen werken, met de jonge (jawel: óók!) mensen die nog steeds vechten tegen de ellendige naweeen van de COVID19 besmetting. Of eh….bestaat dit soms ook niet? Dan hoop ik niet dat u dit moet meemaken, want dat gun ik zelfs mijn vijanden niet.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

Willemijn, Willemijn vriendin van Rutte. weet jij hoeveel mensen er in 2017-2018-2019 aan Griep zijn overleden zonder dat het is geëindigd met een Spertijd.?

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Ik zou iemand met ervaring uit praktijk niet direct vriendin van Rutte noemen. Van Rutte weten wij dat hij liegt maar ook een stil gevallen klok heeft twee keer per etmaal gelijk.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Ni28
Willemijn
Willemijn
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Dank, Ni28!

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

Ik denk dat wij de toon beschaafd moeten houden en niet persoonlijk worden. Ik ben blij dat het hier anders zo netjes gaat.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

een andere menig dan ben je direct ‘een vriendin van Rutte’ Heb je ze zelf niet door hoe kortzichtig die redenering is? Veel plezier nog met je paranoïde samenzweringtheorieën.

Willemijn
Willemijn
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

Dank, Kees Tummers!

Willemijn
Willemijn
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

H.J., verlaag u toch niet tot zo’n domme aanname! U kent mij niet eens -hetgeen mogelijk spijtig is voor u. Ik heb nog nooit van mijn lange leven VVD gestemd en ben absoluut geen vriendin van de heer Rutte. Ik meen alleen dat het fatsoenlijker is alles wat genuanceerder te bekijken en ik vind het goedkoop om hier slechts de heer Rutte de schuld van te geven.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

Ik kan mij achter uw mening aansluiten. Het begrip “vrijheid” wordt vaak verkeerd gebruikt. Ik wou dat al deze mensen het gevoel van de IJzeren gordijn hadden kunnen voelen zoals ik dat meemaakte. Dan wordt je met het woord vrijheid een stuk zuiniger.

Ronald
Ronald
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

Een artikel van het CDC zelf is wetenschappelijk genoeg voor je? Zie stukje ‘face masks’

https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/26/5/19-0994_article

En er zijn zo nog een hele hoop officiele bronnen overigens.

Willemijn
Willemijn
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ronald

Waarop baseert u dat ik dit niet ken? Ik begin er maar niet aan om alle wetenschappelijke artikelen te noemen die ik ken. Is nl. wel heel erg veel.

Ronald
Ronald
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

Waar baseer je op dat ik beweer dat je die niet kent? Maar ik geef je een link naar een artikel van nota bene het CDC zelf waar ze een meta-analyse doen naar studies over mondkapjes, en concluderen dat er geen significant verschil is tussen het wel of niet dragen. Overigens ken ik ook wel ook wel onderzoeken die zeggen dat mondkapjes wel werken, maar als je de context van die onderzoeken bekijkt zal je zien dat dat gaat over gevallen waarbij allerlei andere maatregelen zoals hygiene ook inbegrepen worden en waarbij de waarschijnlijkheid van de werking van de mondkap zelf als onwaarschijnlijk wordt beoordeeld.

[…]

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

“Aan de ene kant worden de zelf-nadenkenden studenten van nu neergezet als een stel domme schapen. ”
Jonge mensen als studenten hebben niets te vrezen van corona, rhino, influenza of pneumokokken. Vaccinatie biedt deze studenten niet meer bescherming dan hun eigen immuunsysteem. Vaccinatie biedt ook niet een significant lagere kans op het besmetten van anderen.
Hun cellulaire afweer is krachtig genoeg om elke infectie snel op te ruimen.
Maar vaccinatie levert wel risico’s op: er zijn al tientallen mensen aan overleden. En ziek geworden.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Andre
Jan Smelik
Jan Smelik
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

En diezelfde regering Rutte onthoud patiënten goede preventie (vit. D3 en Zink) en goedwerkende medicatie (Ivermectine en HCQ). Vreselijk dat mensen zo ziek worden van corona maar dit was dus in ruim 90% van de gevallen niet nodig geweest. Onze regering is helemaal niet bezig het coronaprobleem op te lossen. Waar ze wel mee bezig zijn zou u aan een complotdenker moeten vragen.

Ronald
Ronald
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smelik

https://c19ivermectin.com/
https://c19study.com/

Yup. Doen we helemaal niks mee zeggen ze dan. Is allemaal experimenteel. Heeft risico’s. Is niet geregistreerd als middel voor covid.

Toch heel apart dat ze dan tijdens ‘de meest verschrikkelijke pandemie in 100 jaar’ niet even een uitzondering kunnen maken, maar wel 8-9 maanden kunnen wachten, met alle onnodige doden tot gevolg, op experimentele -de eerste in hun soort voor mensen- vaccins die een versnelde toelatingsprocedure krijgen.

Heel apart.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ronald

Inderdaad, want de mrna-gebaseerde vaccins zijn juist zeer experimenteel, maar daarvan weten ze niet hoe snel ze het ingespoten kunnen krijgen. Als ze tenminste enigszins capabel zijn dan. Zou me niet verbazen als deze incompetentie positief zal uitpakken als over 3 maanden de gevaccineerden bij bosjes omvallen of een extra ledemaat ontwikkelen.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smelik

Tja, voor 2,49 euro haal je een potje vitamine-d voor 3 maanden bij de lokale drogist. Ik heb dat beetje geld voor mijn gezondheid wel over. Als je op de overheid moet wachten…

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

Het is niet zo raar dat veel studenten van nu een stel domme schapen zijn, zoals u ze noemt. Natuurlijk niet allemaal, maar ze zijn er wel en ik geloof ook wel dat het geen kleine groep is.
Dat is het resultaat van een schoolcarrière lang linkse indoctrinatie. En je moet sterk in je schoenen staat om daar onbeschadigd uit te komen. Net zoals veel mensen niet onbeschadigd uit een leven lang NPO indoctrinatie weten te komen.

En ik word een beetje moe van de emotionele chantage zoals u die ook in uw reactie tentoonspreidt.
Ik geloof u meteen dat er zeer schrijnende COVID gevallen zullen zijn in de ziekenhuizen, maar dat is geen reden om een heel land plat te leggen!
Ook is het maar zeer de vraag of deze schrijnende gevallen überhaupt voorkomen hadden kunnen worden door welke maatregel dan ook.

Verder ben ik blij dat er nu mensen opstaan, jongeren, die bereid zijn om tegen de onderdrukking van de staat en politie te vechten. U en ik zijn niet bereid om te riskeren door de ME in elkaar geslagen te worden, en ik applaudisseer voor een ieder die wel dat lef heeft.
Natuurlijk zal er ook een (groot) deel mensen tussen zitten die het alleen maar om het relletje te doen is, maar dat neem ik op dit moment graag op de koop toe.
Normaalgesproken ben ik ook iemand van “law & order”, maar nu die misbruikt wordt door onze overheid, moet het maar even anders.

Het doel (onze tirannieke en op hol geslagen overheid tegengas geven) heiligt maar even de middelen.

Willemijn
Willemijn
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En het allergoedkoopste vind ik, dat hij de regering de schuld geeft. Zó infantiel! Natuurlijk zijn er steeds tegenstrijdige maatregeken genomen en ingetrokken, dat weet iedereen. Maar wanneer er nog niet voldoende kennis is van een bepaald item, tja, dan gebeurt dat nou eenmaal. Voortschrijdend inzicht, heet dat. Daar kan elke wetenschapper over meepraten.
Dat het deze rellende criminelen alleen maar te doen is om de samenleving te ontwrichten, de politie lekker te rammen, vuurwerkbommen en molotovcocktails te smijten, vervolgens de bezittingen van onschuldige mensen in brand te steken en te vernielen en dan ook nog de winkels te plunderen van mensen die het toch al zo moeilijk hebben……… dat ontgaat de heer Van Henegouwen ws. volkomen. Hij legt de beschuldigende vinger bij de regering, bij welwillende studenten en natúúrlijk -hoe kon ik dit nou bijna vergeten- bij de bejaarden die bezoek ontvangen. Wel, ik ben bejaard en heb al vanaf maart 2020 mijn kinderen en kleinkinderen niet gezien. We missen elkaar verschrikkelijk, maar wij gebruiken ons verstand.
Zo, en nu zal het wel weer duimpjes naar beneden regenen. Maar geloof me, dat versterkt bij mij alleen maaar de wetenschap dat ik gelijk heb!

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

Willemijn, ik mis in jouw reactie het onderscheid tussen de demonstranten die demonstreerden en de plunderaars die gebruik maakten van de omstandigheden om de orde te verstoren.
Ik zou wel eens willen weten welke tegenstrijdige maatregelen zijn ingetrokken, volgens jou? Volgens mij zijn de tegenstrijdige maatregelen alleen maar steeds verder uitgebreid.

Willemijn
Willemijn
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Andre, uiteraard ben ik voorstander van demonstraties. Maar demonstranten vernielen niet de eigendommen van anderen, terwijl ze weten dat winkeliers het al moeilijk genoeg hebben. Als ik die beelden zie van zeer jonge mensen die zinloos met een waas voor de ogen vernielen en de politie belagen, dan heeft dát niets met demonstreren te maken, maar met het tekortschieten van……….nee, niet de regering, maar van de ouders.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

Doodsoorzaak nr 1 bij onze voorouders: epidemieën. Een pandemie is een epidemie op wereldwijde schaal. Wat zouden ze in het verleden blij zijn geweest met de medische kennis die miljoenen levens had kunnen sparen. Laat al die dwazen die het tijdelijk inleveren van enig comfort om corona te verslaan maar lekker raaskallen met hun zielige complottheorieën.

Ronald
Ronald
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

‘Tijdelijk’ Hahaha zo heerlijk naief!

Nee hoor, dit allemaal schept een precedent.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ronald

paranoïde Ronald met een inhoudsloze reactie gelardeerd met een quasi superieur lachje. Pas maar op Ronald, ze komen jou zeker en vast als eerste oppakken, zo’n geniaal brein als het jouwe vormt een gevaar voor de nieuwe machthebbers!

Ronald
Ronald
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

Je komt wat kansloos en jaloers over Kees. Ironisch dat je het over superieur hebt, terwijl je zelf begint met een misplaats moreel superieur toontje.

De definitie van pandemie moest in 2019 wel even veranderd worden door het WHO, anders hadden we er nu niet een. En als een aantal huidige, goedkope en breed beschikbare medicijnen gewoon ingezet zouden worden, was het al helemaal een lachertje geweest.

Maar nee hoor, als dit over is, gaat werkelijk alles weer gewoon exact terug naar hoe het was, echt waar hoor. En zo niet, ach gelukkig zal jij veilig zijn, jou zullen ze nooit gaan oppakken, want jij bent braaf en gehoorzaam. Voor mensen als jij hebben de machthebbers een speciaal plekje.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ronald

‘kansloos en jaloers’ omdat ik me aansluit bij het overgrote deel van de Nederlanders dat rationaal denkt en niet in paranoïde complottheorieën geloofd waarbij wereldwijd medici samenzweren om ons allemaal te doen geloven dat er een pandemie gaande is terwijl dat helemaal niet het geval is? Zelfs in het weinig democratische China zijn -daar waar het virus onder controle is- een aantal maatregelen die de vrijheid -voor zover daar in dat land sprake van is- beperken, teruggedraaid. U maakt gelukkig deel uit van een relatief kleine groep complotdenkers dat de rest van de wereld wil overtuigen van z’n verwrongen waarheid, dat maakt uw paternalistische toontje lachwekkend.

Ronald
Ronald
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

De enige die het tot nu toe over complotten heeft, ben jij. Ik heb dat woord niet genoemd. Typische taktiek weer, woorden in iemands mond leggen en daar dan vervolgens op aanvallen.

Napraten wat overheidsinstellingen je influisteren is niet ‘rationeel nadenken’ overigens.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ronald

‘als een aantal huidige, goedkope en breed beschikbare medicijnen gewoon ingezet zouden worden, was het al helemaal een lachertje geweest.’ Nee hoor, u gelooft niet in complotten. Fantaseer fijn verder.

Ronald
Ronald
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

https://c19ivermectin.com/
https://c19study.com/

230 Studies ondertussen. Hoeveel studies van hoeveel wetenschappers heb je precies nodig eigenlijk? Of zijn dat allemaal nepstudies van nepwetenschappers?

Overigens beginnen er her en der steeds meer berichten te komen over dat het wellicht toch verstandig is om te gebruiken in de vroege stadia. Een 8-tal landen/regio’s gebruikten het al, met veel succes.

Jij ziet een complotgekkie achter elke boom volgens mij.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

We kunnen Cojona niet “verslaan”, laat u zich toch niets wijsmaken.
Net zoals we de griep ook niet kunnen “verslaan”.
En het is ook geen pandemie, het is een door overheden en media gehypte griep!

Als ik voor mijzelf spreek; het gaat niet om het tijdelijk inleveren van wat comfort, het gaat erom dat onze overheid, onze rechterlijke macht en onze media zijn verworden tot een incapabel, tiranniek en in zichzelf gekeerd bastion, waar de burger niet meer tot kan doordringen.
Maar het probleem is inderdaad dat in uw realiteit Corona een pandemie en een levensgroot probleem is, in mijn realiteit is het “just a bad flu”.
Dus dat zijn totaal verschillende uitgangspunten in ons denk proces, en de maatschappij is nu steeds meer verdeeld in 2 groepen die of het een of het ander denken. Het is een illusie om te verwachten dat deze 2 groepen tot elkaar kunnen komen.

Maar ook deze polarisatie is grotendeels het resultaat van het beleid van onze overheid met haar stoottroepen zoals de media.
Dit wordt bewust gedaan om mensen tegen elkaar uit te spelen, zoals de overheid al decennia groepen tegen elkaar uit speelt.
En het lukt ze heel aardig..

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

dus wereldwijd spannen medici en zorgpersoneel samen om ons te doen geloven dat het om een pandemie gaat, maar het betreft hier een simpele gehypte griep? Hoe die ‘machthebbers’ dat wereldwijd dat voor elkaar hebben gekregen is voor u kennelijk klein bier, of bent u er zo een die beweert dat artsen per coronageval een fors geldbedrag ontvangen, en dat de drukte in ziekenhuizen o.a. wordt gefaked door levensgrote poppen in de wachtkamers te plaatsen? U heeft het over twee groepen die tegenover elkaar staan. U vergeet te vermelden dat uw groep bestaat uit een aantal complotdenkers, die -gelukkig- hooguit enkele procenten van de samenleving uitmaken.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

Deze reactie rubriek gaat over communiceren, en dat is niet wat u doet.
Ik heb op uw schrijven inhoudelijk gereageerd en vervolgens projecteert u op mij denkbeelden over artsen die geld ontvangen en levensgrote poppen in wachtkamers (??).. geen idee waar u het over heeft?

Maar dat zult u waarschijnlijk niet voor de eerste keer in uw leven horen, zo kan ik me voorstellen.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

uw misvatting dat corona slechts een zware griep is -u vindt ‘just a bad flu’ kennelijk interessanter klinken- wordt door verreweg het grootste deel van de medici -die in tegenstelling tot u wel weten waar ze over praten- tegengesproken. Gelukkig heeft een overgroot deel van de Nederlanders voldoende gezond verstand om naar de medisch specialisten te luisteren en niet naar betweterige kwakzalvers, dus u zult zelf degene zijn die in de praktijk vaak te horen krijgt niet te weten waarover u praat.

Jan Smelik
Jan Smelik
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

Ik zie werkelijk geen enkel voortschrijden inzicht bij Rutte, OMT of RIVM. Al negen maanden dezelfde mantra, 1,5 meter, handen wassen thuisblijven. Aangetoond is inmiddels meermaals dat lockdowns niet werken (avondklok dus helemaal niet), anderhalve meter afstand houden buiten niet nodig is en binnen sowieso niet werkt, handen wassen geen zin heeft want het virus wordt vrijwel niet overgedragen door contactoppervlakken. Echter geen aandacht voor goede ventilatie, geen aandacht voor preventie (90% v/d mensen op de IC hebben een Vitamine D3 tekort), ontkennen dat er werkende medicatie is (Ivermectine en HCQ) en alleen maar blind focussen op vaccinatie. ik noem dat geen voortschrijdend inzicht. Daar komt nog bij dat OMT/RIVM op bestelling alarmerende gegevens aanleveren die Rutte kan gebruiken om de Tweede Kamer mee te krijgen. Kijk hiervoor maar eens op de site van https://www.maurice.nl/, die kan uitstekend analyseren wat Gommers en Kuipers (bewust, onbewust?) fout doen. Maurice weet als statisticus wat er schort aan de presentaties van de heren: https://www.maurice.nl/2021/01/24/hoe-we-met-spookverhalen-en-verkeerde-cijfers-een-avondklok-in-gemanipuleerd-zijn/

Ronald
Ronald
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smelik

Verbanden leggen en cijfers interpreteren met de juiste context blijkt voor zeer veel mensen een behoorlijk lastige opgave.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ronald

Valt me op dat andere meningen niet gerespecteerd worden.
Je moet mensen in hun waarde laten.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ronald

daarvoor hebben we gelukkig jouw grote denkraam Ronald, zolang we maar uitkomen bij jouw hersenspinsels toch?

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

Waarom ontspant u niet een beetje? Het heeft helemaal geen zin om zo boos te worden als iemand het niet met u eens is. In de huidige dagen van polarisatie kun je dan de hele dag wel boos zijn.
Dit is een forum om meningen en ideeën uit te wisselen, neemt u het toch niet zo persoonlijk..

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Wat een paternalisme. ik deel hier ook mijn mening -en gelukkig is dat die van een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking- dat de waarheid van medisch specialisten veruit valt te preferen boven die van kwakzalvers en complotdenkers. Dat sommige gekkies dan beginnen te strooien met termen als ‘zielig en jaloers’ zorgt ervoor dat mijn toon een tikje scherper wordt. Dat heet heet polemiek, en heeft niets met mijn gemoedstoestand te maken.

Madeleine
Madeleine
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

Ik lees even terug en inderdaad, Ronald begon met terugstrooien 😉 Want in de post daarvoor zei u dit: “..paranoïde Ronald met een inhoudsloze reactie gelardeerd met een quasi superieur lachje.” Tja, wie zaait..

Ik heb alleen maar beschaafde reacties gelezen van Ronald. Andere mening, zeker, maar geen gescheld en vingerwijzen. Daar bent u toch als enige schuldig aan meneer Tummers 🙂

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Madeleine

Wellicht ook voor u tijd om eens de betekenis van het woord ‘polemiek’ op te zoeken en als u terugleest moet u dat wel goed doen: een aantal vrijheidsbeperkende maatregelen in landen als China en Australië is al teruggedraaid omdat daar het virus grotendeels onder controle is, en daarom benoem ik de door de Nederlandse overheid genomen maatregelen dus onderbouwd als ’tijdelijk’. Daarop reageert ene Ronald met ‘Tijdelijk’ Hahaha zo heerlijk naief! Kennelijk heeft die z’n paranoia inmiddels zo aangepast dat juist die landen buiten het grote plan vallen om de burger via corona de manipuleren? Quasi superieur en paranoïde dus.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

In uw reacties blijft u herhalen dat “een ruime meerderheid van de bevolking” op een lijn zit met uw denkbeelden. U vindt dat kennelijk heel belangrijk. Ten eerste betwijfel ik of die meerderheid zo ruim is.

Ten tweede zou ik u er graag op attenderen dat op vele momenten in de geschiedenis “een ruime meerderheid van de bevolking” er met zijn denkbeelden helemaal naast zat, dus wat mij betreft is dat niet een erg sterk argument. Dat geldt des te meer gezien het feit dat de informatievoorziening door overheid en media zeer eenzijdig is en elk tegengeluid de kop indrukt, waardoor een groot deel van de bevolking puur uit onwetendheid het gewenste narratief volgt.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Uw stelling : ‘Het is ook geen pandemie, het is een door overheden en media gehypte griep!’ is en blijft een schoolvoorbeeld van een warrige samenzweringstheorie. Een overgroot deel van de medici zien corona als een heuse pandemie, kennelijk zitten ook die in het complot? De door mij gratis en voor niets aangereikte voorbeelden -corrupte artsen en wachtkamers met poppen om te doen voorkomen dat ziekenhuizen overbelast zijn- tekende ik op uit de monden van lieden die al in stapje verder zijn in hun corona/overheidsparanoia; wellicht uw toekomst?

Ronald
Ronald
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

Kees blijkt geen enklel historisch besef te hebben, en is ook nog eens van indruk dat China een betrouwbaar land is, het is immers de ‘People’s Republic of China toch. Net als dat Noord Korea democratisch is, immers Democratic People’s Republic of Korea. Inderdaad naief. En de video’s uit sommige delen van Australie, waar mensen bijvoorbeeld in elkaar getimmerd worden voor het zitten op een bankje, spreken boekdelen. Net als in de VS varieert het daar per gebied. Als je serieus denkt dat als dit over is, alles weer terug gaat naar hoe het was, dan is de corona je wellicht naar het hoofd gestegen. Meerdere machtshebbers wereldwijd die de ‘great reset’ (https://www.weforum.org/great-reset) en de term ‘build back better’ volledig omarmen als opportunistische reactie op de coronacrisis is maar een voorbeeld. Maar nee hoor, alles zal blijven hoe het was. Hoe lomp kan je zijn?

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ronald

uw ‘great reset’is even lachwekkend als uw uitleg over mijn geloof over de betrouwbaarheid van China. Hoe dom en paranoïde kan je zijn?

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

U slaat een beetje door meneer Tummers, ik zal verder niet meer op uw schrijfsels reageren.
Ik kan maar een reden bedenken voor uw agressieve reacties, en dat is angst. Volgens mij bent u gewoon heel erg bang voor Corona en alles alles wat er nu gebeurt. En reageert u dit af op personen die anders naar de kwestie kijken.

En die angst is begrijpelijk, iedereen voelt dat momenteel in meer of mindere mate.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

u mag het blijven proberen met uw neerbuigende toontje beste Bart, maar gelukkig is vandaag besloten de lockdown te verlengen hetzelfde zal hoogstwaarschijnlijk met de avondklok het geval zijn; het verstand heeft dus gezegevierd! Gaat u nu weer huilie huilie doen? Ik reageer wat laat op uw laatste aan mij gerichte hersenspinsel omdat ik het druk had met al die fijne dingen die ook nu nog kunnen: hardlopen, fietsen, fitness, mijn glanzende bolide in tiptop conditie houden, communiceren met mensen die wel zo sociaal zijn dat ze willen helpen het aantal coronadoden zo laag mogelijk te houden. enz., kortom teveel om op te noemen. Moet u ook eens doen, is veel beter voor u dan altijd weer dat doemdenken.

Willemijn
Willemijn
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smelik

Als cijfertjes u geruststellen, slaap dan maar lekker door.

101
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x