Het was een Week van Walging

Voortwoekerende Jodenhaat en anti-Trump obsessies

De Tree of Life Synagogue in Pittsburgh, toneel van een terreuraanslag op Joden

Titelfoto: De Tree of Life Synagogue in Pittsburgh, toneel van een terreuraanslag op Joden. Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal ABC News

 

Na de gruwelijke moord op elf Joden in hun synagoge in Pittsburgh, brulde heel deugend Nederland van de daken dat het toenemende antisemitisme veroorzaakt wordt door het aan- en optreden van de VS-president Donald Trump. In krantenkolommen en achter radio- en TV-tafels sprak de fine fleur van ons moraalriddersgilde zich eensgezind uit tegen de president en de opkomst van rechts-extreme Jodenhaat.

Een weerzinwekkend gebeuren. Dode Joden werden in Hilversum en Den Haag voor politieke karretjes gespannen en misbruikt om de eigen smerige waren aan te prijzen.

Hartverscheurend

Zouden onze duiders echt begaan zijn met het lot van de Joodse slachtoffers in Pittsburgh, dan zou de Nederlandse nieuwsconsument weet hebben van het hartverscheurende verhaal van de twee vermoorde geestelijk gehandicapte broers David en Cecil Rosenthal – de begroeters en klusjesmannen van de Tree of Life synagoge die dankzij de Joodse gemeenschap een gelukkig en volwaardig menselijk bestaan konden leiden. Totdat een Jodenhater een einde aan hun leven maakte.

 

Trumphater

Het tweetal werd niet vermoord door een oververhitte Trump-aanhanger, maar door een antisemitische Trump-hater. Een complotdenker die meent dat het Witte Huis bestuurd wordt door Joden. Dat Amerika naar de pijpen danst van Israël. Dezelfde waanideeën die de antisemitische moordenaar koestert komen we sinds jaar en dag ook tegen in de Nederlandse media. Neem Tom-Jan Meeus, die in het Obama-tijdperk op de NRC-voorpagina beweerde dat de Israël-lobby de president en zijn Obamacare-plannen bedreigde (“Een Amerikaanse politicus die de vriendschap met Israël niet koestert, krijgt snel problemen”). Of de vele Israël-correspondenten die kritiekloos Arabische bloedsprookjes helpen verspreiden. En onze Amerika-specialisten die voor intellectueel Nederland dagelijks analyseren hoe en welke Joden er nu weer het buitenlandbeleid van de VS bepalen.

Klassiek antisemitisme

Ook de alternatieve media staan bol van klassiek antisemitisme. Zo biedt het veelbekeken Youtube kanaal Café Weltschmerz een podium aan een bonte stoet antisemitische complotdenkers. Mensen als Arnoud van Doorn, Stan van Houcke, Cees Hamelink, George van Houts, Karel van Wolferen en Kees van der Pijl,

 

De ‘gederadicaliseerde’ Weltschmerz-medewerker Dennis Honing laat de kijker weten hoe je klassiek antisemitisme in een hedendaags jasje steekt. (Kijk vanaf 42:21)

False Flag

Maar Café Weltschmerz biedt meer. Volgens de oud-NRC journalist Karel van Wolferen zijn de terreuraanvallen op Charlie Hebdo, de Bataclan en de Joodse supermarkt in Parijs zogenaamde False Flag operaties. Als islamitische terreur vermomde acties georganiseerd door de Mossad en de CIA. Aanvallen die de Israëlische minister-president Netanyahu bijzonder goed uitkomen. Ja, eigenlijk zijn alle terreuraanslagen False Flag operaties. Een compleet gestoorde gedachtengang van ‘intellectuelen’ die balanceren op de rand van krankzinnigheid.

 

Voor wie het aan kan bieden deze Weltschmerz video’s een verhelderend kijkje in de krochten van het brein van de antisemitische complotdenker. Het griezelige is dat deze duiders zelf van mening zijn dat ze geen antisemitische uitspraken doen. Zij houden zich bezig met verfrissend en onthullend analyseren. Zij verrichten baanbrekend werk. Cabaretier en complotdenker George van Houts trekt er volle zalen mee.

Jodenhaat

Jodenhaat is van alle tijden. Een oerhaat die voorkomt in alle lagen van de bevolking en in het hele politieke spectrum. Joden werden en worden niet vervolgd en vermoord vanwege hun opvattingen maar vanwege hun Joods zijn. Waar ook ter wereld. In Pittsburgh, Brussel, Parijs, Istanbul, Toulouse, Rome, Buenos Aires, Tunesië, Casablanca, Mumbai, New York, Jeruzalem of Tel Aviv. Overal en door alle eeuwen heen. De vervolgers en moordenaars van Joden hebben één ding gemeen: een ziekelijke Jodenhaat.

Alledaags antisemitisme kom je tegen op straat, de werkvloer en in de Tweede Kamer. In de krant, op TV en het wereldwijde web. De een weet zijn afkeer wat beter te camoufleren dan de ander. Zou antisemitisme geen rol spelen in Nederland dan zouden synagogen, scholen en Joodse instellingen geen bewaking kennen. Dan zouden er geen graven en monumenten vernield en beklad worden. Dan zou Joods roofgoed allang zijn teruggeven. Dan zou de berichtgeving over de Joodse staat kalm en evenwichtig zijn. Maar helaas, in zo’n land leven we niet.

Wegkijkende overheid

Wij leven in een land waar antisemitisme zo gewoon geworden is dat het niet langer wordt opgemerkt. Een land waarin mensen ontkennen dat het bestaat. Waar de politie je adviseert om je niet al te Joods te gedragen. Waar aangifte doen wordt ontmoedigd. Waar antisemitisme in woord, maar niet in daad bestreden wordt. Waar de overheid niet optreedt, maar wegkijkt en verhult. Waar ‘betrapte’ antisemieten hun gedrag en uitspraken wijten aan de ‘Joodse/Israël lobby’ en zeurende zionisten. Waar diplomaten, ex-ministers en de nieuwe D66-onderkoning van ons land allemaal lid zijn van de Israëlhaatclub van Dries van Agt.

 

We leven in een land dat een buitenlandbeleid voert dat de veiligheid van alle Joden op het geopolitieke toneel in gevaar brengt. Dat militaire banden onderhoudt met een regime dat gezworen heeft Israël van de aardbodem te laten verdwijnen. Het Nederland van Mark Rutte dat liever kiest voor het genocidale Iran dan voor onze bondgenoot en bevrijder Amerika.

Iran-sancties

Morgen gaat een nieuwe reeks Iran-sancties van start, bedoeld om het meedogenloze Ayatollahregime op de knieën te krijgen. Onze regering en de Europese Commissie hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan financiële en juridische systemen waarmee banken en bedrijven deze sancties kunnen ontduiken. Dat de Amerikaanse regering keihard zal optreden en terugslaan staat wel vast.

Zoals Nederland niets geeft om het lot van Joden, zo geeft het ook niets om het lot van de Iraanse bevolking dat al decennialang zucht onder een wrede islamitische dictatuur. Anders zou ons land de ayatollahs niet door dik en dun steunen. Dan zouden wij na de Iraanse moordaanslagen in Nederland en de, met hulp van de Mossad, verijdelde terreuraanslagen in Frankrijk en Denemarken de diplomatieke en militaire banden met het regime wel hebben herzien of verbroken. Dan zouden de woorden van Mike Pompeo niet tegen Nederlandse dovemansoren zijn gericht.

 

Vriendschap met VS-vijanden

De strijd die Nederland voert tegen het beleid van president Trump wordt mede bepaald door de vriendschappelijke banden die wij onderhouden met de vijanden van de VS. In het Midden-Oosten heeft Nederland gekozen voor de Moslim Broederschap. Met als gevolg dat de Arabische staten die zich na de bloedige ‘Arabische Lente’ willen ontworstelen aan de wurggreep van deze extreem-islamitische organisatie, in Nederlandse ogen fout bezig zijn.

Zelfs nu er voor het eerst iets van ‘verlichting’ ontstaat in het Midden-Oosten. Een regio waarin de soennitische landen besloten hebben hun economieën te vernieuwen en hun inkomsten niet langer te baseren op olie alleen. Waarin na zeventig jaar strijd en ontkenning eindelijk toenadering en samenwerking wordt gezocht met Israël. Waar vrede, voorspoed en veiligheid zowaar een kans krijgen te ontkiemen.

Het lijkt Nederland niet te interesseren. Doe ons maar Qatar, de thuishaven van de moslimbroederschap, linkse journalisten en antisemitische arabisten. Waar de miljardairs van Hamas het breed laten hangen en Al Jazeera hun spreekbuis is. Geef ons maar de Turkse alleenheerser Erdogan, de Anatolische moslimbroeder die meent een nieuw Ottomaans rijk te kunnen stichten en Jeruzalem definitief te ‘bevrijden’. De meedogenloze bruut die de Koerden, die ons geholpen hebben om IS te bestrijden, afslacht en opjaagt in Syrië. En ja, Joël Voordewind, ook dát heeft u te danken aan uw deelname aan het kabinet Rutte III.

Iraanse raketten

Als je onze media en politici moet geloven dan voert alleen Saoedie-Arabië oorlog in Jemen. Iran doet daar niet aan mee. Alsof er een jaar geleden geen ballistische raket van Iraanse makelij werd afgevuurd op Riyad enkele uren nadat de Franse president Macron de stad verlaten had. Alsof de zes ballistische raketten die Iran vorig jaar afvuurde op Syrië geen boodschap aan Israël en Europa zouden zijn. Alsof de laatste succesvolle test met een ballistische raket, de Khorramshahr (gebaseerd op een Noord-Koreaans model) met een bereik van 2000 km en in staat om meervoudige kernkoppen te vervoeren, geen dreigement inhoudt.

Noord-Korea

En ook van onze mannen en vrouwen in Teheran niets dan goed nieuws. Van hen zult u niets vernemen over de samenwerking tussen het Noord-Koreaanse regime en de ayatollahs. Noch over het bezoek van de Noord-Koreaans minister van Buitenlandse Zaken Ri Yong-Ho op 7 augustus aan Teheran. Twee staten die dreigen te bezwijken onder de ‘Maximale Druk’ strategie van het Trump-team. Twee staten die al decennialang samenwerken op het gebied van raket- en kernwapentechnologie. En waarvan het Trump-team maar al te goed beseft dat het materiaal dat uit Noord-Korea dient te verdwijnen op alle mogelijke manieren gesmokkeld zal worden richting Iran.

Droompolitiek

Zaken waarvan Nederland niet wakker ligt. Want onze geopolitiek is droompolitiek. Wij zijn de utopisten van Europa. Wij laten ons wereldbeeld niet verstoren door Iraanse gifgaslaboratoria in Syrië en ondergrondse raketfabrieken in Libanon. Ons zul je niet horen over de Iraanse miljarden die richting Syrië en Hezbollah stromen. Wij zitten dan wel in de VN-Veiligheidsraad, maar daar gaan we de sfeer niet verpesten door aan te dringen op de ontwapening van het grootste terreurleger van de wereld.

UNRWA

Onze ambtenaren en ministers nemen liever de Joodse staat de maat. Want wij bukken en buigen voor antisemieten in alle supranationale organen. Zelfs als een Kamermeerderheid besloten heeft dat het wel een tandje lager kan. Met ons belastinggeld bestrijdt de overheid geen antisemitisme, maar geeft het Jodenhaters de kans om door te gaan met hun duistere daden. En dus stuurt D66-minister Sigrid Kaag 6 miljoen (…) euro extra naar haar voormalige werkgever UNWRA. Een corrupte en frauduleuze organisatie die vrede in de weg staat en Arabische kinderen van antisemitisch onderwijs voorziet.

Joden in binnen- en buitenland hoeven van dit kabinet noch van de media niets te verwachten. Net zo min als de slachtoffers van het Iraanse regime, de Koerden, de gevangenen in de kerkers van Erdogan of de gegijzelde bevolking in Gaza en Libanon. Noch de Amerikaanse politici en diplomaten die dag in dag uit proberen het leven van deze mensen te verlichten en hen een perspectief te bieden op een betere toekomst.

In Nederland ben je anti-Trump. Zo niet dan hoor je er niet bij. Maar je deugt pas echt wanneer je de motieven van antisemitische moordenaars in de schoenen kunt schuiven van een president met een Joodse familie.

 

Kristallnacht

Het was een treurige week en het was een walgelijke week. Er trokken zoveel hypocrieten, schijnheilige tronies en waarschuwende vingertjes voorbij dat het negeren van alledaags antisemitisme niet langer mogelijk was.

Straks staan ze weer vooraan bij de herdenking van de Kristallnacht. Terwijl ze de volgende dag geld sturen naar een antisemiet in Ramallah die zijn onderdanen beloont voor het doden van Joden.

Ons land is ziek. Doodziek. Zo ziek dat het bijna lijkt alsof het niemand meer iets uitmaakt.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
22 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
C.F.J. Ooijevaar
C.F.J. Ooijevaar
4 jaren geleden

Toen ik jong was, was Nederland de grootste vriend van de nog niet zo oude staat Israël. Er was mededogen met het leed dat de Joden hadden ondergaan van de nazi’s. Er was support voor de staat Israël, maar vooral ook, omdat Nederland een land vol gelovigen was, meest protestants, eerbied voor het Volk van God en respect voor de soort staat die Israël aan het opbouwen was; een voorbeeld van democratie. Helaas bleek het noodzakelijk om erg veel geld te steken in de defensie van het land, waardoor het wonder van de ontwikkeling van de landbouw en de economie wat minder groot was dan het had gekund. En laten we eens kijken naar de Joden in ons eigen land! Vanaf de middeleeuwen tot nu toe staat het Joodse volksdeel bekend om zijn inspanningen voor de handel, de wetenschap en het openbaar bestuur in ons land. En het was wederzijds! Amsterdam heette niet voor niets het Nieuw Jeruzalem of Mokum wat Hebreeuws is voor stad.
Ik begrijp dan ook geen snars van dat antisemitisme, die algehele verstandsverbijstering! Ik hèb en zal het altijd hebben, respect en sympathie voor dit geteisterde volk. Ik ben er trots op dat ik nooit zal behoren tot die antisemitische z.g. zelfbenoemde elite. En let maar eens op: als ik zijn er velen.

Cornelia
Cornelia
4 jaren geleden

De Marxisten mogen wel uitkijken met het veroordelen van het antisemitisme.
Voordat ze het weten komt het keihard terug want links is samen met de islam goed voor 99% van alle antisemitisme in ons land.
Nederland, het door links verpeste land dat met haar vinger naar president Trump durft te wijzen. Het land dat probleemloos 19 miljoen steun geeft aan de Palestijnen, de grootste antisemieten ter wereld.
Het KNETTERGEKKE land dat ziekenhuizen sluit terwijl er extra asielzoekerscentra voor analfabete Afrikanen worden geopend.

Henny Keur
Henny Keur
4 jaren geleden

Het antisemitisme zal steeds luider en steeds minder verhullend klinken in de toekomst en Israël zal steeds meer alleen komen te staan. Eerlijkheid wordt een uitzonderlijk iets. De leugen regeert. De individuele mensen, jong en oud, worden opgejaagd en een eigen mening vormen mag niet meer. De massa wordt door zeer eenzijdige informatie gemanipuleerd en wie toch zijn kop boven het maaiveld uitsteekt, door kritische vragen te stellen, wordt ongenadig weggemaaid en weggezet met één van de vele ‘foobs’.
Gelukkig bestaan er nog forums als opiniez, waar de keerzijde van alles wat er gebeurd, wel vermeld wordt.
Nee, het is niet zo, dat Trump foutloos is evenmin dat Israël altijd de juiste keuzes maakt, maar wie is daar wel toe in staat?
Veel erger is dat de gewone burger steeds opnieuw zand in de ogen gestrooid en eenzijdig gemanipuleerd wordt, waardoor onderscheid maken bijna een utopie is geworden.
Dank voor dit scherpe artikel, dat ons opnieuw met de neus op de feiten drukt

Arie
Arie
4 jaren geleden

Jaren geleden las ik eens een column met de titel “lang leve de dode joden”.
De schrijver heette volgens mij Daniël, maar ik kan het niet meer vinden.

In ieder geval maakte hij genadeloos gehakt van de stelling dat sommige linkse deugmensen genocide op de joden afwijzen. Links misbruikt de holocaust graag om wetenschappers, democraten en mensenrechtenactivisten van “nazisme” te beschuldigen. Denk aan Buikhuizen, van Gogh, Fortuyn, Cliteur, Baudet en Wilders. En natuurlijk vooral “boze blanke mannen” als Hirsi Ali, Ebru Umar en Shirin Musa.

En links misbruikt dus ook die 0,03% door rechtse blanken gepleegde aanslagen op joden om alle voorstanders van wetenschap, democratie en mensenrechten van “nazisme” te beschuldigen.
Pas als joden dood zijn hebben ze weer “nut” voor linkse godwins.
Zum kotzen.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden

Doodziek. Als je de ruiten van een restaurant aan diggelen slaat onder toezend oog van de politie sta je de volgend dag op straat. Idem als je met een auto op het CS zeven toeristen aan gort rijdt. Maar sta je zwijgend op de Dam met een vlag van Israel ga je dagen de cel in.

Ron
Ron
4 jaren geleden

Waar komt dat antisemitisme toch vandaan? Mijn eerste kennismaking en afwijzing. A.M. de Jong:
Maar nu was er een grote onrust en benauwdheid in Merijntje.
Hij had op school een opstel gemaakt over koning David en daar had hij bizonderheden in verteld, die de meester verbaasden. Deze had hem na laten blijven en gevraagd, hoe hij daaraan kwam. Toen had Merijntje hem verteld van het wonderbare boek van Flavius Josephus, waar hij met David en Esther in las en waar buurman Levison uit vertelde. …hoe kreeg ie ’t in z’n hoofd om met Joden om te gaan? Dat was wel het ergste, wat een Rooms jongetje doen kon! Hij leek wel gek!..Ja, maar ze deden niks meer aan hun Joodse godsdienst, had Merijntje nog gepleit, dat hadden David en Esther zelf gezegd, dus eigenlik waren ze gewone mensen, geen èchte Joden meer. Toen had de meester streng verklaard, dat dat nog veel slimmer was: dan waren ‘et spekjoden en spekjoden waren het ergste wat je je denken kon…. de andere gelóófden ten minste nog iets, maar spekjoden waren godloochenaars, die spuwden niet alleen op Christus en het kruis, maar ook op hun eigen God…. Merijntje had weliswaar nooit iets dergelijks waargenomen, maar de meester hield vol en verbood hem eens voor al nog langer in die gevaarlike omgeving te verkeren. Hij moest maar gewoon zeggen, dat de meester het hem verboden had en daarmee basta….

Job de Lange
Job de Lange
4 jaren geleden

Volkomen mee eens. Blijf deze zaken aan de kaak stellen, Uri!!!

Arie
Arie
4 jaren geleden

Ik heb de column waar ik net naar verwees gevonden.
Hij is van Daniël Teeboom, en heet “Iedereen houdt van dode Joden”.

https://www.trouw.nl/home/iedereen-houdt-van-dode-joden~a0838d8e/

Jan
Jan
4 jaren geleden

Prima observaties, maar het is te weinig, en te laat. Reden waarom velen al zijn ondergedoken, wachten tot ze kunnen vluchten en tot die tijd zich alleen nog anoniem kunnen uiten op fora als deze.

Willie
Willie
4 jaren geleden

Links ziet Israël het liefst als een Warschau getto met een samen gedreven bevolking die zich niet mag verweren en langzaam vernietigd moet worden.

Frans
Frans
4 jaren geleden

@ Frans B
Wat jij daar in die cartoon denkt te zien is een direct gevolg van een van Obama georven geopolitieke realiteit.
Gezien de wereld economie (nog) niet zonder Arabische olie kan, en op koloniale wijze ingrijpen in de zandbak in de hedendaagse gutmenschen samenleving geen optie meer is, rest ook Trump niets anders dan te kiezen tussen twee kwaden.
En Trump kiest dus voor die partij die geen lange afstand ballistische raketten aan het ontwikkelen is, die geen nucleaire wapens aan het ontwikkelen is, en waarvan de leiders niet regelmatig schuimbekkend staan te verkondiggen van plan te zijn Israël middels een nuclear inferno van de aardbodem te vegen. Persoonlijk denk ik dat dit een heel verstandige keuze is van Trump. Maar dat doet Trump wel vaker, verstandige keuzes maken, ook al probeert de media de Nederlandse bevolking middels leugen & bedrog wat anders wijs te maken.

Frans
Frans
4 jaren geleden

Ik walg al jaren van de de dag in dag uit door linkse politiek en media over ons uitgestorte vloedgolf aan antisemitisme.
Het enige dat je hier als kiezer tegen kunt doen is de betreffende media boycotten en niet op antisemitische partijen stemmen (de hele elite kliek die momenteel in Den Haag aan de touwtjes trekt).
En verder kun je in je dagelijkse leven Israël steunen en Islamitische landen boycotten.
Koop dus dadels uit Israël, en geen garnalen uit Marokko. Mijd ook supermarkten die “halal” menen te moeten wezen en loop met een wijde boog om haatbaarden met en zonder volgende wandeltenten heen. En houd vooral je mond niet als je met antisemitisme geconfronteerd wordt; een avondje googelen levert probleemloos genoeg feiten ammunitie om elk pro-Palestijnen en anti-Israël verhaal binnen vijf minuten in een vergiet te veranderen.
En nee, Frans is geen jood, Frans is, buiten een realist, ook een atheïst van katholieke origine.

Bolder
Bolder
4 jaren geleden

Vergeet nooit: de kogel komt altijd van Links !

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden

Jee, wat een verhaal en wat een woede. Het klopt wel. Er zit niet alleen samenhang in de wereld (Qatar-moslimbroederschap-islam-Erdogan-kalifaat-tweestatenoplossing-diepgeworteld antisemitisme-complotdenken-iran-noordkorea-kernwapenproliferatie), maar ook bij politici (zij die dit begrijpen en zij die dit ontkennen). Deze ontkenning zit diep ingebakken in de Nederlandse en Europese politiek. Zij die het ontkennen hebben geen verhaal, maar laten door hun handelingen zien dat ze geen clou hebben. Het zijn vermoedelijk niet allemaal antisemieten, maar ze zouden het verwijt dat ze maken aan anderen iets zorgvuldiger moeten onderbouwen (lukt niet, dus dat kan ik makkelijk zeggen).

marjo012
marjo012
4 jaren geleden

Links en de islamitische antisemieten komen je onderhand de strot uit. Zijn de meeste mensen nou echt zo blind dat ze niet zien wat er speelt? Straks als het te laat is zullen de linkse wel zeggen. Wir haben das nicht gewust. De islamieten lachen zich dan kapot hoe dom die linkse blinde wel niet zijn,en hun spelletje hebben meegespeeld en ondersteund.

Frans
Frans
4 jaren geleden

@ Frans B deel 2
Beste naamgenoot, je zou toch onderhand moeten weten dat inmiddels bewezen is dat Iran de wereld jarenlang belazert heeft wat het zogenaamde stoppen met het ontwikkelen van nucleaire wapens betreft. Maar dat hele verhaal ga ik hier niet uit de doeken doen, lees dit maar:
https://opiniez.com/2018/04/30/verbluffende-mossad-operatie-sloopt-irandeal/uri4u/
http://sta-pal.nl/2018/10/vernaggeld/
Voor Kim gaat hetzelfde op, je hebt blijkbaar ook al gemist dat Kim inmiddels bakzeil heeft gehaald:
https://opiniez.com/2018/06/17/trumps-daverende-succes-in-singapore/uri4u/
Kim’s nucleaire programma is inmiddels tot stilstand gekomen, en alhoewel er in de aanloop naar de volgende gespreksronde opnieuw stoere taal uit Pyongyang komt gaat het gegarandeerd bij stoere taal blijven en gaat Kimmetje straks toch weer opnieuw bakzeil moeten halen. Zowel China als Rusland hebben namelijk ingezien dat het verder beschermen van een crimineel public relations ongeluk als Kim niet in hun voordeel is, en het gevolg daarvan is dat het voor Kim over en sluiten is.

trackback

[…] Café Weltschmerz de uitlatingen van Van der Pijl. Ik ben dus van mening dat je je hiermee op een levensgevaarlijk hellend vlak […]

J Rademaker
J Rademaker
4 jaren geleden

Morgen regen, schuld van Trump.

Maenhout
Maenhout
4 jaren geleden

Volgens mij is Café Weltschmerz bedoeld als podium voor allerlei afwijkende meningen, dus daar kan best een antisemitische complotdenker tussen zitten, of mer. Ik kan echter niet beoordelen of dat soort lieden de overhand hebben, dat zou wel jammer zijn. Over het algemeen zijn dat niet bepaald de helderste lichten…

Frans B
Frans B
4 jaren geleden

Naamgenoot! Ik heb speciaal voor jou de B achter mijn naam gezet om te voorkomen dat onze reacties door elkaar zouden worden gehaald. En m.b.t. de kernwapens: het hele idee van het Iran-verdrag was juist dat we de boel daar konden controleren. Trump gooit dat allemaal overboord en pocht tegelijkertijd dat hij een ontmoeting heeft met Kim die gedreigd heeft Amerika aan te vallen met kruisraketten. En daar nog steeds mee doorgaat. Daarom zei ik: door en door hypocriet.

George Knight
4 jaren geleden

Het karakter van extreem-rechtse groeperingen die ooit aan de randen van de samenleving opereerden is in enkele westerse landen en wereldwijd op internet veranderd doordat ze via de mars door de instituties zijn opgetrokken naar de kern van de macht. Extreem-links is de afgelopen decennia in macht en invloed ruimschoots voorbijgestreefd door extreem-rechts.

De dubbelzinnigheid is dat iemand als Trump om electorale (evangelicals) en geopolitieke redenen de banden met de rechtse regering van Israël verder heeft aangeknoopt door de ambassade te verplaatsen naar Jeruzalem. Dat staat los van zijn doorgaans stilzwijgende en soms instemmende steun in eigen land voor de antisemieten en witte suprematisten die demonstreren tegen Joden of zich er laatdunkend en discriminerend over uitlaten.

Dit levert een complicatie op voor rechtse Joden die afgewezen worden door extreem-rechts, maar er zich op een bizarre manier toch mee wensen te identificeren. Hoewel ze beseffen dat George Soros door extreem-rechts wordt verketterd omdat hij Jood is. Dat is een tragisch projectie en levert artikelen op waarin de olifant in de kamer wordt doodgezwegen en Trump ondanks alles wordt goedgepraat. Hoewel hij indirect het antisemitisme promoot.

Frans B
Frans B
4 jaren geleden

Die cartoon over Saoedi Arabië is natuurlijk volkomen correct. Trump is de beste maatjes met Putin, Kim en de Saoedi’s, maar Iran moet ineens geboycot worden. Door en door hypocriet. Waar komt die haat tegen Iran toch vandaan? Ik hou ook niet van islamitische fanatici, maar sancties die alleen de gewone mensen treffen zijn geen oplossing.

22
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x