Verbluffende Mossad-operatie sloopt Irandeal

Materiaal onthult bestaan geheim Iraans kernwapenprogramma

Premier Netanyahu onthult Iraans kernwapenprogramma

Titelfoto: Premier Netanyahu onthult Iraans kernwapenprogramma

In een dramatische presentatie vanuit het militair hoofdkwartier van het ministerie van Defensie in Tel Aviv liet de Israëlische premier Netanyahu vanavond met video’s en dia’s zien hoezeer het Iraanse regime de wereld heeft bedrogen en nog steeds bedriegt.

Door een verbluffende operatie van de Israëlische geheime dienst Mossad is 500 kg belastend archiefmateriaal over het Iraanse kernwapenprogramma overgebracht naar Israël. Het materiaal – dat bestaat uit 55.000 documenten en 55.000 files op 183 CD’s – lag opgeslagen op een geheime lokatie in Teheran. Uit de stukken blijkt volgens Netanyahu onomstotelijk dat Iran al die jaren heeft gelogen dat er geen programma zou bestaan voor het ontwikkelen van kernwapens.

De buit die de Mossad uit Iran meebracht bevat ruim een halve ton aan belastende documenten, blauwdrukken, foto’s, video’s en wat dies meer zij. “We hebben het materiaal gedeeld met de VS en zij staan in voor de authenticiteit ervan”, zo hield Netanyahu zijn gehoor voor.

Conclusies

Netanyahu liet natuurlijk slechts een klein deel van het materiaal zien. Genoeg in ieder geval om op dit moment vier harde conclusies te kunnen trekken.

  1. Iran heeft gelogen dat het niet beschikt over een eigen kernwapenprogramma.
  2. Iran heeft in 2015 alle vragen van het Internationaal Atoomagentschap bewust met onwaarheden beantwoord.
  3. Nadat de Irandeal gesloten was, is de ontwikkeling van het kernwapenprogramma door het ayatollah-regime heimelijk voortgezet.
  4. Het Iraanse nucleaire akkoord is gebaseerd op leugens.

De door Israël bemachtigde informatie toont aan dat het Iraanse kernwapenprogramma gericht is op het ontwerpen van kernkoppen die geplaatst kunnen worden op de ballistische lange afstandsraketten die Iran op dit moment in bezit heeft. Het bewijsmateriaal is vandaag ook overhandigd aan Westerse inlichtingendiensten en ondertekenaars van het Iraanse nucleaire akkoord.

Kwaad daglicht

De onthullingen door premier Netanyahu stellen de steun van onze regering voor de Irandeal en de economische en militaire samenwerking met het ayatollah-regime in een kwaad daglicht. Minister Sigrid Kaag liet op 21 februari dit jaar tijdens haar bezoek aan Teheran nog weten dat ze in gesprekken met de Iraanse president Rouhani en minister van Buitenlandse Zaken Zarif heeft benadrukt hoeveel waarde zij hecht aan het belang van het behoud van de Irandeal.

Maar de consequenties zijn nog ingrijpender. In het Midden-Oosten woedt op dit moment een machtsstrijd tussen soennieten en sjiieten. Nederland lijkt daarbij de kaarten te hebben gezet op het sjiitische Iran. De economische belangen wegen voor onze bestuurders kennelijk zwaarder dan de geopolitieke- en de veiligheidsbelangen. Bart Schut onthulde onlangs in het NIW dat Nederland militaire banden heeft aangeknoopt met het sjiitische regime. En ons ministerie van Buitenlandse Zaken organiseert zelfs een ontdekkingsreis voor ondernemers naar deze dictatuur.

Demasqué

Het is een politieke keuze die ons zuur zal opbreken. Met de openlijke Nederlandse en EU-steun voor het Iraanse regime blijken we onszelf flink voor schut te hebben gezet. We hebben ons willens en wetens laten voorliegen door de ayatollahs. Maar dat is nog niets in vergelijking met de schade en schande die in het bijzonder het Obama-team en EU-vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid Mogherini over zichzelf hebben afgeroepen. Hun demasqué vindt plaats op het wereldtoneel. Ten overstaan van alle critici die hen jarenlang hebben gewaarschuwd niet te vertrouwen op de toezeggingen van Teheran.

In Washington liet president Tump in een eerste reactie op de onthullingen van Netanyahu weten dat het schrappen van de Irandeal in ieder geval de ‘juiste boodschap’ zou sturen aan Noord-Korea. Zijn besluit moet op 12 mei vallen.

“Ik ben er van overtuigd dat president Trump het juiste zal doen voor de VS, Israël en voor de vrede in de wereld”, waren de woorden waarmee Netanyahu zijn toespraak beëindigde.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
13 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Cassandra
Cassandra
5 jaren geleden

De loyaliteit van Kaag, ligt ondanks een Nederlands paspoort, niet bij Nederland. Dit is geen minister, dit is een gevaarlijke activist die met belastinggeld eigen doelen nastreeft. Haar functie onwaardig, maar wie had iets anders verwacht van die X66 verradersclub?

Marjo
Marjo
5 jaren geleden

Ik geloof het wel, omdat het al veel langer vast staat dat Iran Israel vernietigen wil. Waarom de EU alweer het niet gelooft verwondert mij niet. Alles voor de Islam zal Merkel wel zeggen en het liefst zo snel mogelijk. Dat dit een gevaarlijke ontwikkeling voor de hele wereld zal zijn, hoop ik dat ze zich in Brussel eens gaan realiseren. Dit soort landen met dit soort regeringen kan men nou eenmaal nooit vertrouwen nu niet en zeker in de toekomst niet. Het blijkt nu wel wat een domme zet dit geweest is van Obama toen, maar daar ben ik niet verwonderd meer over.

Piet Karbiet.
Piet Karbiet.
5 jaren geleden

Wat doet die halve Palestijnse eigenlijk op de post van Minister van BZ? Haar zo bejubelde opruiming van chemische wapens in Syrie was ook fake. Ik wil helemaal geen deal met een regime van islamofascisten. Zij willen een route naar de Middellandse Zee. Ten koste van Israel dat zij openlijk willen vernietigen. Schaam je diep, Kaag. Arme Perzen.

vanlin65
5 jaren geleden

Een twee staten oplossing, zoals Nederland voorstaat, zal er nooit komen. Daar is Hamas duidelijk over. Trump trekt daaruit de conclusie dat het dan maar moet gaan om de ontwikkeling van een economisch stabiele Palestijnse staat in Gaza. Geld wat nu naar Hamas en naar Iran gaat wordt daarvoor gebruikt. Israel vind het allemaal goed, als de terreur maar ophoudt. Maar de EU en dus Nederland huppelen achter de Israel-bashers en willen dus kennelijk de nucleaire oplossing. Nederland steunt Hamas met € 200 miljoen. Dank u wel mevrouw Kaag. Gevaarlijke domheid, gaat zichzelf straffen.

trackback

[…] de Mossad met een spectaculaire actie op Iraanse bodem de nucleaire ambities van Iran – tegenwoordig de hofleverancier van wereldwijd terrorisme […]

trackback

[…] mislukking is wordt al jarenlang aanschouwelijk gemaakt door Iran zelf. Een spectaculaire Mossad-operatie leverde het bewijs hoe het Iraanse regime Westerse onderhandelaars bedroog en bedriegt over de […]

G. Maenhout
G. Maenhout
5 jaren geleden

De strijd is niet zozeer tussen Iran en Israël, maar tussen Iran en de soennieten onder leiding van Saoedi-Arabië. Israël ligt daar tussen als prooi, maar wil geen willig slachtoffer zijn.

Cale
Cale
5 jaren geleden

Er moet de-escalatie in het MO komen. Beide landen, Iran en Israel, dwz, beide regeringen, moeten ophouden met oorlogs rethoriek, want dit gaat zo mis. En daar is niemand bij gebaat. Waarom heeft Israel hun bevindingen niet naar het International Nuclear and Energy Agency gestuurd? Vroeg Lavrov zich af. Hij heeft een punt. Dit zou Israel´s bezorgdheid legitimeren.
We moeten beide Korea´s als voorbeeld nemen. Normalisering van betrekkingen kan dus wel.

Bosgeus
5 jaren geleden

Dus ze hebben die verrijkingsinstallaties onder een berg gebouwd, zodat deze niet gebombardeerd kunnen worden?
Gevaarlijke toestand daar!

Om sjia islam nu de schuld te geven, lijkt me wel wat kort door de bocht. Sjia islam bevat vele vormen. De huidige staatsreligie van Iran wordt vooral gebruikt om de macht daar te handhaven, het volk te onderdrukken. Allemaal uiterlijk vertoon, om Sjia moslims achter die machthebbers in de huidige regering te krijgen.

Karel
Karel
5 jaren geleden

Het schijnt in de koran te staan,Kufars ,ongelovigen,mag je misleiden.Dit zegt genoeg.

Anton
Anton
5 jaren geleden

We moeten niet vergeten dat Iran een dictatuur is. Is de bevolking niet in opstand tegen haar regering op dit moment?
Volgens mij realiseert mevrouw Kaag dit niet.

Ludo Tausch
Ludo Tausch
5 jaren geleden

Bedankt voor wederom een prima artikel!

karton
karton
5 jaren geleden

Kennelijk is met dit soort staten géén serieuze afspraak te maken.
Het gehele land is “zo vroom als de pieten” maar als men een niet-moslim kan bedonderen, doen ze ’t met een glimlach.
Maar dit gedrag is toch zeker niet nieuw ?
’t Zijn én blijven onbetrouwbare “regeringen”, maar de bevolking is van hetzelfde kaliber.

13
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x