Agenten met halal-stempel zijn niet meer neutraal

Over de bizarre islamitische ‘tevredenheidsverklaring’

“In naam van Allah, de meest barmhartige, de meest genadevolle” : de eerste zin van de ’tevredenheidsverklaring’ die de Amsterdamse Al Ummah Moskee verleende aan een wijkagent. Een zin die meteen duidelijk maakt waarom aanvaarding ervan problematisch is. Niet in de laatste plaats natuurlijk omdat de betrokken El-Ouma moskee verre van onomstreden is en bekend staat als een moskee waar salafisten actief waren.

Maar zeker omdat de vraag gesteld moet worden sinds wanneer het in Nederland gebruikelijk is dat de politie haar werk moet doen in naam van Allah? Sinds wanneer is het opportuun dat politiemensen een stempeltje ‘halal’ verdienen? En sinds wanneer krijgt een wijkagent die dat stempeltje ‘halal’ propageert via sociale media niet genadeloos op zijn flikker van de korpsleiding omdat de gedragscode wordt overtreden die nog steeds stelt dat de politie ten alle tijde neutraliteit dient uit te stralen?

Iftarren

Dit is dus de opbrengst van ongeveer vijftien jaar lang iftarren door de politie. Het heeft geen seconde bijgedragen aan ‘verbinding’. Ook tijdens deze ramadan waren er weer meer dan voldoende incidenten waar islamitische jongeren zich keerden tegen de politie. Helpt het het tegengaan van radicalisering? Nee, je geeft juist meer ruimte en validiteit aan de fundamentalistische stroming binnen de islam die de voedingsbodem voor radicalisering verstevigt. Gaat het goed met de diversiteitsquota dan? Nee, de korpsleiding krijgt het nog steeds niet voor elkaar om de diverse samenstelling in het korps te realiseren waar ze op uit zijn.

Het enige waar deze vorm van diversiteitsgedram goed voor is geweest, is het verstevigen van de positie van de moskee binnen de islamitische samenleving. Meedoen aan een iftar en grijnzend een ‘halal’-stempel van goedkeuring in ontvangst nemen doet niet meer dan dat. Het valideert voor de moslims de positie van de islam binnen de maatschappij en zal ze eerder verder in hun eigen zuil duwen, dan bijdragen aan een noodzakelijke emancipatie van deze groep die nodig is om een daadwerkelijk onderdeel uit te gaan maken van onze maatschappij.

Gezagsondermijning

Het is de agenda van de politieke islam die hiermee uitgedragen wordt en bij iedere stap, iedere knieval in die richting zal de lat verder opgeschoven worden, zoals we de afgelopen jaren hebben gezien. Wat we daar effectief mee realiseren is ondermijning van het gezag. In Den Haag was het al jarenlang niet mogelijk om de orde te handhaven in bepaalde wijken zonder inzet van een soort shariapolitie. Je moet er toch niet aan denken dat aan de autoriteit van een agent pas gehoor wordt gegeven op het moment dat er voldaan wordt aan een geloofsovertuiging.

Vergezocht? Misschien, maar met het fenomeen shariapolitie, de harde discussie over de hoofddoek bij de politie en de uitspraken dat het korps diverser moet om in bepaalde wijken actief te zijn, komt het wel steeds dichterbij. Vooral dit laatste is natuurlijk bizar. Het is toch eigenlijk ronduit racistisch om aan te nemen dat politieagenten alleen goed werk kunnen doen binnen ‘gekleurde’ wijk als ze zelf ook van een bepaalde achtergrond zijn? Zeg je daarmee tegen de hardwerkende wijkagent, die al jaren actief in de wijk zorgt voor zichtbaarheid en vertrouwen, dat zijn integriteit er niet meer toe doet, dat het je afkomst is die je per definitie geschikt of ongeschikt maakt voor het werk? Dat is toch de wereld op zijn kop.

Ontschotten

Ik sta juist achter de politiemensen die iedere dag weer bereid zijn om met alle risico’s van dien te staan voor onze veiligheid. Mensen waarvan het leeuwendeel ook niet zit te wachten op deze waanzin. Laten we hen de waardering geven die ze verdienen.

In plaats van het inschikkende meedoen aan de iftar en het meedingen naar de predikaat ‘halal’ in het kader van verbinding, zou de politie er goed aan doen om te werken aan het ontschotten binnen de eigen organisatie. Zoals ik in 2017 al tegen de voorzitter van de politievakbond NPB zei tijdens een radiodebat over de onwenselijkheid van het organiseren van hun eigen iftar.

De tijd en energie die daaraan wordt besteed zou gestoken moeten worden in het keihard op de trom slaan als agenten met een Turkse achtergrond worden bedreigd na hun inzet bij de rellen bij Turkse consulaat. Om duidelijk te maken dat je deze agenten steunt en dat hun achtergrond nooit en te nimmer reden mag zijn om hun functie anders uit te voeren onder druk van wie dan ook. Dan ga je het cliëntelisme tegen dat inherent onderdeel is van sommige culturen en dat kan leiden tot de zorgwekkende corruptiecijfers onder allochtone agenten.

Neutraal

Dan maak je klip en klaar dat je culturele, etnische of religieuze achtergrond geen plaats heeft in het politiewerk. Dan hoeven we ons hopelijk in te toekomst geen zorgen meer te maken over agenten die naar verluidt mensen die aangifte komen doen van bedreiging verklikken bij het Turks consulaat. Dan houden we de politie neutraal zoals zij ook hoort te zijn. Dan, en alleen dan, kan een ieder er zeker van zijn dat de orde in de rechtsstaat ook voor een ieder gelijkwaardig wordt gehandhaafd.

Over de auteur

Tanya Hoogwerf
Tanya Hoogwerf
Gemeenteraadslid Leefbaar Rotterdam. Ondernemer.
Columns op persoonlijke titel.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
38 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sabreur
Sabreur
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Laat ik vooral niet teveel schrijven over het schandelijke gedrag van deze ongeschikte wijkagent, want woorden als collaboratie, verraad en dergelijke zullen vast weer niet mogen.

Waar het mij om gaat is dat we een keer moeten ophouden met dat onzalige gezanik over diversiteit in onze samenleving. Wanneer accepteren we nou eens gewoon dat Nederland door zijn noordelijke ligging een typisch blank land is, dat al sinds de 5e eeuw een samenleving is met een christelijke grondslag.

Een grondslag dat overigens met geweld is doorgevoerd, net als voorheen de Romeinen met geweld hun polytheïstische religie aan de natuurraanbiddende Germanen heeft opgedrongen.
Het oud-christelijke is redelijk naadloos overgegaan in het katholicisme en dat is in de noordelijke Nederlanden met geweld omgezet in een voornamelijk protestante samenleving.
Waarom denken de gutmenschen dat er nu bloedeloos een omschakeling naar de islam plaats kan vinden? Ook het concept van een vreedzaam samenlevende mix van religies en culturen is een totale utopie. In geen enkel land heeft dit gewerkt het, werkt het of zal het ooit gaan werken.

Geloof me, van mij mag iedereen hier wonen. Blank, Zwart, Bruin, Geel of Rood of in welke regenboogvlag dan ook gewikkeld. Maar besef weld at we in een blank land leven, met een blanke cultuur. Pas je aan of vertrek.
In NL kan je zelfs vrij zijn om je eigen cultuur of religie aan te hangen, maar hou dat achter je voordeur en val ons er niet mee lastig. Ook hier geldt, je bent vrij om je aan te passen of te vertrekken.

Tegen alle “rasamsterdamse agenten” met salafistische diploma zeg ik: Schaam je en lever je penning in. Ook jij bent vrij om je te vestigen in een islamitisch land.

Ruud Beijer
Ruud Beijer
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sabreur

Alles is verloren.

Frans B
Frans B
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sabreur

Dat van die Romeinen klopt niet. Die waren juist uiterst tolerant ten opzichte van religie. Zolang je het gezag van de keizer erkende, mocht je geloven wat je wilde. Het vereren van Hercules in Germania duidt eerder op een vermenging van godsdiensten dan op het opdringen ervan.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Frans B @ Vermenging van godsdiensten duidt op tolerantie welke absoluut onvindbaar is bij de islam. In tegendeel tolereert de islam geen andere godsdienst laat staan vermenging. Buma met zijn partij dacht dat in Europa een nieuwe islam zal ontstaan. Wat ontiegelijk naïef, zo goed als dom.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Frans B, ik heb een minnetje geplaatst en heb mezelf gesteld dat ik onderbouw aan degene bij wie ik het minnetje plaats. Zoals gebruikelijk vergelijkt u weer situaties die niet vergelijkbaar zijn. Erken dat vrijwel geen moslim in Nederland het gezag van OM en rechter erkent. Bij een hint dat een moslim mogelijk vervolgd zal worden, beginnen moslim organisaties moord en brand te beschreeuwen dat ze worden gediscrimeerd, waarop men nooit meer wat hoort over de betreffende zaak.

Frans B
Frans B
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Ik heb niets gezegd over de islam. Ik heb alleen een onjuistheid aangestipt in het betoog van Sabreur.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een goed artikel. Scheiding van staat en religie is in geding als een overheidsdienaar een religieuze orde openlijk accepteert. Het doordringen van de islam in politiek is er al en nu worden de overheidsdiensten ook nog geïnfiltreerd. De weg is vrij voor corruptie als je een deel van het bevolking anders behandelt. Zo politie kunt je niet meer vertrouwen omdat ie partijdig geworden is.
Deze werkwijze verbindt niet de parallelle werelden waarmee onze overheid ons heeft opgezadeld maar sust alleen eventuele onrust bij de islamzijde. Pappen en nathouden is tenslotte de methode van de overheid. Thee drinken met salafisten om hun rustig te houden, ene burgemeester deed het al eens. De politie heult met de islamisten en de overheid bevoordeelt ze ook door het propageren van hun leefwijze via de media. De enorme aandacht voor ramadan, iftars en suikerfeesten is een gigantische propaganda en brainwashing. Dat alles werkt echter averechts. De autochtone bevolking moet zich aanpassen aan leefgewoonten van moslims en niet andersom is de regel. Zoals Kuzu al eens zei, wij moeten accepteren en zij hoeven niet integreren. Het is zij en wij, let op. En de overheid doet gewoon mee terwijl zij het tegendeel beweren. Leugenachtige politiek van een laffe kabinet. In Denemarken willen nu zelfs de socialisten Denemarken Europees te houden maar Nederland heeft wat dat betreft nog een lange weg te gaan. Als die weg al genomen wordt.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

ja eens, Goed gezegd.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit hele gelazer is dertig jaar geleden al begonnen.
Ook toen moest de politie meer “divers”, of beter gezegd er moesten meer agenten met een donker kleurtje komen, uit de Caribische regionen.
En de quota moesten gehaald worden, dus de screening moest maar even op stal, waar door de penoze uit voornoemde Caribische regionen destijds dankbaar misbruik van gemaakt is.
En dat gaan we dan nu nog een keertje dunnetjes over doen, met Islamieten dit keer.
Iets met een ezel en een steen…

Vervolgens is daar dan nog het Islamiseren van de politie, zullen we vrouwe Justitia ook maar meteen in een boerka hijsen?
De politie hoort, net als vrouwe Justitia, absoluut neutraal te zijn.
Persoonlijke geloofsuitingen zijn dus uit den boze, geflikflooi met een bepaalde (overmatig criminele) groepering is helemaal van de gekke, en het marchanderen met de sharia is gewoon een rechtstreekse ondergraving van de Nederlandse wet die ze geacht worden te handhaven.

De geloofwaardigheid van de Nederlandse politie was al niet best, en hiermee verliezen ze nu het laatste beetje respect dat de Nederlandse bevolking nog voor ze had.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Frans@Die politiepet paste ons allemaal en straks wordt die pet gelijk aan een hoofddoek.

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De “tevredenheidsverklaring” van die moskee had die wijkagent natuurlijk kunnen, zelfs móeten weigeren !
Het doel van het z.g. iftarren is mij duidelijk , n.l. zoveel mogelijk agenten inpakken door de moslims.
Dat agenten dat z.g. iftarren mee beleven is meestal uit angst voor hun bovengestelden. Deze vraagt om enige agenten uit zijn-haar korps om te gaan iftarren, velen zullen hebben geweigerd, maar enkelen zien hierin een kans om in een goed blaadje te komen bij de chef(s).
Óók bij de politie heerst een angstcultuur, zoals in de meeste ambtenaren-bolwerken.
Vergis u daar niet in !!!

Benedict Broere
Benedict Broere
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

De fout zit in de politiek, die is met overtreding van zeer veel wetgeving bezig een ideologie van zeer veel geweld jegens andersdenkenden, op te dringen aan de Nederlandse samenleving, dit met het idee dat u daarmee cultureel verrijkt wordt. Het is een stap voor stap proces dat begeleid wordt met zeer veel hersenspoeling via de massamedia. Wat maakt dat de meeste mensen nog steeds geen flauw idee hebben van wat er gaande is. En als het onthoofden eenmaal begint, mogelijk onder begeleiding van zo’n halal wijkagent, dan is het te laat om een en ander nog ten goede te keren.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

ja, ik ben er ook mee eens dat hij had moeten weigeren. Hij had moeten zeggen dat hij in uniform zoiets niet mag aannemen.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Marien@Als hij de onderscheiding zou weigeren krijg hij geen gratis ontbijt meer. Zou ons het lukken om een agent voor het ontbijt te krijgen? Dat zou hij zeker weigeren want het mag niet tijdens het dienst. Voor de islam gelden andere regels.

Joost Visser
Joost Visser
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dacht eerst ‘dit moet nepnieuws zijn, zo onwaarschijnlijk’. Helaas, dit is Nederland anno 2019.

Je zou maar een akkefietje hebben met de moskee in de wijk van deze agent. Naar wie moet je heen? Niet naar hem in ieder geval.

fluitje
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Tanya’s artikel geeft een helder beeld, van de aftakeling van Nederland.
Pegida heeft vandaag in Eindhoven, de overname aan den lijve ondervonden.
Nederland is een Moslimland geworden.
En Rutte ondersteund deze overname.

marjo012
marjo012
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit werkt duidelijk in de hand dat men als Nederlandse burger de politie straks niet meer hoeft te vertrouwen. Zeker niet op deze manier. Wanneer stopt het eens het verheerlijken van een ideologie die niet meer is als dood en verderf ook voor ons Nederlandse burgers. Het kan toch niet zo zijn dat wij Nederlandse burgers straks geen mogelijkheid meer hebben om aangifte te gaan doen als het hun islam vriendjes betreft en zowat zou Nederland veilig moeten houden. Wordt tijd dat men ook bij de politie eens de bezem erdoor haalt en dit soort rotte appels snel gaat verwijderen in het korps. Nederland is al goed op weg om een Islamitische staat aan het worden blijkt wel. Hoop dat het verzet tegen dit soort import niet lang meer op zich laat wachten.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

@ marjo012.
Veel burgers stellen geen enkel vertrouwen meer in de NL-politie en dat is m.i. zeer terecht.
Er wordt overduidelijk met 2 maten gemeten, er wordt veel in de doofpot gestopt, veel korpsen zijn geïnfiltreerd door buitenlanders zoals moslims, velen van hen ontpoppen zich als politie-mol; de meeste van de hen betreffende zaken worden verzwegen. De opleiding tot politieagent is vereenvoudigd, speciaal om buitenlanders binnen te halen, het gevolg hiervan is op straat te merken : velen van hen zijn niet in staat om verstaanbaar Nederlands te spreken.
De NL-overheid stelt alles in ’t werk om het grootste deel der bevolking, w.o. politie-mensen, dom te houden, zodat deze mensen niet té veel vragen gaan stellen en alle opdrachten zonder morren uitvoeren.

FvD
FvD
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als christen doorzie ik de andere kant van het (islamitische) geloofsspectrum maar al te goed. Seculieren hebben die inzichten meestal niet omdat hun redenaties anders zijn. De islamitische redenatie is alsvolgt: indien de islam terrein wint in een niet-islamitische maatschappij (= dhar al-Harb – het huis van oorlog) dan zijn deze ontwikkelingen tot stand gekomen door de inzet en gebeden van de moslims tot Allah. Terwijl seculieren denken door goed gedrag, goede voorbeelden en goede wil tot elkander te komen, ziet de moslim het oprukken van de islam als een overwinning van Allah over de ongelovigen. Stap voor stap introduceren en implementeren ze de sharia in de sameleving. De jihad kent allerlei gezichten: de gewapende jihad is natuurlijk de bekendste, maar er is ook een juridische en economische jihad. Buiten dat mag een moslim met de hand op de Koran zweren de waarheid te spreken (Takiyya, https://nl.wikipedia.org/wiki/Takiyya)en verdragen te sluiten om de ongelovige te misleiden (bv Verdrag van Hoedaibiya). Als de ongelovige zwak(ker) is dan wordt hij alsnog gepakt. Want….”alles wat de vijand kan verzwakken en angst kan inboezemen, is toegestaan”. (https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/is-is-in-niets-strijdig-met-de-islam~b12e605f/).

Sister
Sister
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  FvD

Zoek het woord Dawaah maar eens op! Dan weet je precies wat er gaande is.
Het in de gaten hebben wat er gaande is, heeft niets te maken met gelovig zijn! Ik heb veel seculiere vrienden die precies weten wat er gaande is.
Het heeft alles te maken met de aard van het volk.
WOII was het Nederlandse volk voor een merendeel goed fout.
Nu weer precies hetzelfde.
Onze kinderen worden vanaf de kleuteropvang geïndoctrineerd, als ze vanwege dat ene moslim-kind halal moeten eten en uitgelegd krijgen waarom zij moeten buigen voor die ene, de minderheid.
Ouders zijn totaal niet op de hoogte. Ik ken vele “hoogopgeleiden” die totaal A-politiek zijn. Zolang ze maar 4 keer per jaar naar Turkije/Egypte/Tunesië kunnen voor vakantie en een vette auto hebben en een leuk huis.

Ron
Ron
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  FvD

Het vale paard.

Ruud
Ruud
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima artikel weer van Tanya!
Wederom een vaststelling van een keiharde misstand én islamisering van Nederland!
Wanneer wordt ‘men’ wakker??

Nenne
Nenne
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank Tanya
Het gegeven dat Forum op Limburg na nergens in de provincie kan mee regeren terwijl zij behoorlijk hebben gewonnen is een reden tot grote bezorgdheid over het democratisch gehalte van de machtsvorming van de machtsuitoefening in Nederland.
Hoe kunnen zoveel stemmers genegeerd worden zonder consequentie?
De gekte uit zich in een politie agent, die zijn neutraliteit verkoopt in de moskee.
Waar o waar is de redelijkheid gebleven in Nederland.

jory49
jory49
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend artikel,

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Reactie mn gericht aan Abdol.
Na de eerste keer dat ik door moslims racistisch en discriminatoir werd benaderd, zijn in Amsterdam talloze malen gevolgd. Net aan de rand van de stad wonend, ging ik alleen de stad in. Vaak werd ik door groepjes van 3, 4 of meer uitgescholden, beledigd en bedreigd, deze groepjes trots dat zij gelovige moslims waren en ik een ongelovige bleke hond.
Politie? Geen getuigen, dus weggelachen.
Abdol, uw ideologie is niet tolerant, niet vreedzaam, wel dictatoriaal. Met Erdogan als ‘geweldig’ voorbeeld.
Ik ben ongelooflijk dankbaar dat we in Nederland Tanya Hoogwerf en nog enkele tientallen hebben die wel de media weten te bereiken met hun kritische verhaal.
1 periode van het christendom is vergelijkbaar met het islam gedrag van vandaag, de kruisvaarders die zich gruwelijk misdragen hebben. U weet kennelijk niet dat dat rond 1.000 jaar geleden is.
Dus voor u onzinnige mooi-praat verhalen plaatst, eerst eens over uzelf nadenken……… hoewel ik denk dat dat aan u niet besteed is.
Ik ben trots kiezer en lid Forum voor Democratie, op basis van het partijprogramma van FvD. Het is de enige partij die zonder reserve de hele kleine en kleine MKB bedrijven meer ruimte wil geven.

FvD
FvD
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Ik denk dat uw ervaringen door velen wordn gedeeld. Ook door mij en mijn vrouw. Beter is de kruistochten in de context van die tijd plaatsen waardoor e.e.a. een geheel ander beeld opleveren dan doorgaan wordt weergegeven, namelijk dat de toenmalige christelijke landen de islam aanvielen, terwijl de aanvallen van de arabische moslims tegen Spanje, Sicilie, Italie, Frankrijk, Malta, Griekenland al 3 eeuwen aan de gang waren. De verhouding tussen moslim veldslagen tegen het Westen tegenover kruisvaarders tegen de islam verhouden zich als 548:17

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  FvD

FvD, dank voor de info aanvulling, zeer welkom. Na in 1984 zonder diploma van HEAO te zijn vertrokken, in 2011 geconcludeerd (volwassener nogmaals HEAO geprobeerd) dat studiebolligheid niet mijn ding is, dus uw info dankbaar tot mij genomen…….
Moslims zijn vrijwel altijd simpele zielen dus ik ‘geef’ hen de grief van ‘kruisvaarders’…… uw uitleg is te hoog gegrepen voor een type als Abdol.

"Buurman Bazarov"
"Buurman Bazarov"
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

… toch vraag ik mij af of e.e.a. niet deels aan ons zelf ligt.

Val die wijkagent niet te hard af… die man wil alleen maar ‘aardig’ gevonden worden en denkt dat hij z’n werk alleen maar kan doen als hij waardering krijgt vanuit zijn werkomgeving. Daar zijn we denk ik zelf deels debet aan omdat onze samenleving de agent zijn status en aanzien ontnomen hebben.

De politiemensen met hun voeten in de modder – ach, ze hebben hun tekortkomingen. Maar, ze zijn het probleem niet. De echte ramp zijn de beleidsmakers bij gemeentelijke overheden en de top van de politie. Met hun ge-iftar…

Ga voor de gein eens kijken bij de kleurrijke top 100:
via :https://dekleurrijketop100.nl/filosofie/

Ministeries en gemeentelijke organisaties ‘vreten’ deze ideologie… Alle bevolkingsgroepen ‘moeten’ gerepresenteerd worden. In Utrecht stuurt wethouder mw Voortman (groenlinks, bb) al haar ambtenaren op diversiteitstraining. Daar komt al die eenheidsworst vandaan.

Iedereen die een minder linkse samenleving wil: spoor jonge mensen aan om ambtenaar te worden, om bij een ministerie te gaan werken. Om hun ideeen aan te scherpen, om zo veel je kan te debateren. Om beleid mee te helpen vormgeven, moet je naar de sleutelposities toe. Ook wel genoemd ‘de mars door de instituties’. Links heeft het gedaan en daar komt nu alle ellende van. Wil je het anders, dan is nu de beurt aan rechts… en dat kost gruwelijk veel tijd.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  "Buurman Bazarov"

U zou gelijk kunnen hebben. Alleen agenten die keurig in de pas lopen bij wat de politie-top wil tonen, komen op zon foto. En er zijn nog steeds legio domme, naieve HBO en universitair geschoolden die deze verhalen geloven.
Ik houd hoop dat een zodanig aantal kiezers voor TK 2021 het verstand terugkrijgt dat Forum voor Democratie (en evt PVV) de kans krijgen met een grote deurkier bij VVD en CDA. Het grote probleem, links populisten rutte, wiebes, jorritsma, nijpels worden nog steeds te vaak geloofd. Zonder PVV te willen beledigen, als er enige reden is bij TK 2021 FvD te kiezen, dan heeft dat mijn voorkeur boven PVV>

"Buurman Bazarov"
"Buurman Bazarov"
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Beste meneer Albarda – ik ben eerlijk gezegd zeer somber. Familie en vrienden… stuk voor stuk hoogopgeleid, een gezond stel hersens. Maar alles van de MSM gaat er in als zoete koek. Stemmen op Rutte om ‘zoveel mogelijk alles te laten hoe het nu is’. Ze moesten eens weten denk ik dan.

Maar – wat in NL normaal wordt gevonden, hoe zaken geregeld zijn dat is zo ongelooflijk afhankelijk van ministeries en bestuurlijke organen. En allemaal mensen die op dezelfde manier denken en die min of meer dezelfde meningen hebben.

Ik snap niet dat als er bij de politie, of binnenlandse zaken iemand loopt te roepen – de politie moet een afspiegeling van de samenleving zijn. Ja maar waarom dan? Hoe dan? Op geslacht? Huidskleur, voetbalclub? religie? Hoe gaat dat dan als ik net een agent tref die niet bij mij matcht? Er is op zo’n moment blijkbaar niemand die zegt – waar zijn jullie mee bezig?

Iedereen mag stemmen wat hij/zij wil, zo lang je er maar een beetje over nadenkt. Lijkt me. Maar de meningen en voorkeuren in de laag daar onder… (de ambtenarij) daar zijn rechtse meningen wel erg ondervertegenwoordigd.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  "Buurman Bazarov"

Buurman Bazarow, Voor mijn omgeving geldt hetzelfde als voor de uwe, met 1 verschil, 5 vriendinnen/vrienden zijn overstappende van VVD naar FvD, sinds ik ze in het programma de verschillen heb laten lezen. Ik ben overal waar ik kom zeer uitgesproken dat ik kiezer van Forum voor Democratie ben en krijg behoorlijk ’tegenwind’. Toch komen er soms discussies op gang en ik heb de mazzel dat ik vrij veel rechts denkende vrienden heb.
1 vriend geeft toe dat hij niet meer hardop zegt dat hij FvD is, vind ik niet sterk. Als je de ander vraagt waarom hij jouw democratische andere mening niet respecteert, raak je geen vrienden kwijt of vrienden die zo intolerant zijn, dat je er geen vriend van kunt zijn.

Abdol
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vind te onvriendelijk voor woorden dat er enkele figuren in Nederland zoals Tanya Hoogwerf die een geloof aanvallen en verwaardlozen, terwijl de Islam net als Christendom een respectvol relegie is. Kennelijk zulke mensen ergens in de zon of in natuur geloven. Islam en christendom zijn beide een uitermate bescherming van elke rechtstaat en mensen dienen deze relegies standvastig te houden en niet verpesten. De Amsterdamse Politie apparaat, het stadsbestuur en korps hebben een hogere studies gehad over deze relegies en handhaven daarom in hun stad aan principes van beide geloven. Dat er in Amsterdam agenten zijn die hun functies ook in naam van Islam vervullen, is een groot goed voor de Amsterdamsers. Want Islam is naast Christendom een grote veiligheid en bescherming voor alle inwoners.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Abdol

Abdol, Mijn echte en volledige naam staat boven deze reactie. Ik woon in Amsterdam. Om te beginnen stel ik u voor een cursus Nederlands voor gevorderden te gaan doen, zelfbetaald welteverstaan. Ik heb u een Minnetje gegeven, dus geef ik u onderbouwing.
Ik zal mijn uitleg over 2 reacties spreiden, in 1 keer lukt niet.
Ik ben zo volledig mezelf te introduceren: Ik ben 1 mans ondernemer, ik verover distributeurs in oa Frankrijk, Duitsland, UK, Spanje en Italie voor hele kleine uitvinders in Nederland. Contracten van 5 – 15 jaar.
Mijn eerste ervaring met moslims was, net in Amsterdam, 1987. Voor mijn eigen huisdeur bedreigd door 3 mij totaal onbekende sujetten. Doodsbenauwd, geen aangifte durven doen. Kort daarna werd me verteld dat het 3 islamitische marokkanen waren.
Vervolg leest u in mijn reactie aan iedereen.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

karton, ik verzoeke uw begrip dat ik eerst mijn ongeloof over de abdol reactie met u ‘deel’, mede omdat u terecht het woord hilariteit gebruikt. Aangezien ‘abdol’ op geen enkel punt mijn reactie beantwoord, denk ik dat het een computertrol is. Het Nederlands in de eerste reactie is onbeholpen stonekool-Nederlands, in de 2de reactie is het beter Nederlands, nog steeds via google translate.
Mijn excuses als u het vervelend vind dat ik ook met een weldenkend mens wilde communiceren.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

@ Henk Albarda.
U hoeft géén excuses aan te bieden als u wenst te communiceren met een weldenkend mens. Het zou een geheel normaal verschijnsel moeten zijn in dit z.g. beschaafde landje : communiceren met een weldenkende.
Maar helaas is dit landje verworden tot een allegaartje van volkeren, culturen en ideologieën. Een weldenke moet zich al gelukkig prijzen als hij/zij een andere weldenkende treft waarmede hij/zij kán communiceren.
De ongeletterde @ Abdol is eigenlijk de moeite van een reactie niet waard.
Ik wens u een prettige en zonnige dag.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Abdol, deze 2de reactie van ‘u’ is door een geheel ander persoon geschreven dan de eerste reactie. Abdol bestaat dus niet. U reageert bovendien 100 % niet op mijn kritieken en vragen, en verzint een verhaal waarmee u aangeeft in bv Turkije als fan van islam dictator Erdogan te wonen, of evt in het berber gebergte als nomade.
Mocht u alsnog besluiten met kritiek op mijn kritiek te reageren, dan heeft u enige kans dat ik u weer van repliek dien.

Ron
Ron
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Abdol

Dag mevrouw of mijnheer Abdol, slaaf van de machtige,
Dank voor uw reactie op Opiniez, daarvoor ^1.
Ik verwacht van publieke bestuurders, en van hun vertegenwoordigde ambtsdragers, neutraliteit, zoals vastgelegd in artikel 1 van de grondwet. Zij handhaven niet principes van geloven maar door mensen met rede, door ratio, menselijk denkvermogen, gemaakte wetten.
Misschien kunt zich hier eens in verdiepen?

Benedict Broere
Benedict Broere
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Abdol

Volgens uitleg van een groeiend aantal experts is de islam een in de 8e eeuw in opdracht van arabische woestijnrovers verzonnen ideologie ter rechtvaardiging van roof en moord en slavernij. In de islam is liegen en oplichterij verplicht als dat de verbreiding van de islam bevordert. Vandaar dat je steeds maar hoort dat de islam een religie van de vrede is. Maar dus de islam is allesbehalve een religie van de vrede. De Amsterdamse politie heeft geen flauw idee van wat islam is, want als ze werkelijk zou weten wat islam is, dan zou men beseffen dat men zich met de islam inlaat met een ideologie die wat betreft normen en intenties haaks staat op grote delen van de Nederlandse en de Europese wetgeving.

38
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x